Παρασκευή 18 Ιουλίου 2008

ΚΑΝΟΥΝ ΕΞΩΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ

(ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΥΠΟΥ http://www.press-bank.gr/index.asp)
ΚΑΝΟΥΝ ΕΞΩΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ!!!
Φαίνεται απίστευτο, όμως είναι αληθινό:
Το Γραφείο Τύπου της Βουλής των Ελλήνων, στερεί σε ήδη διαπιστευμένους δημοσιογράφους την είσοδο και διαπίστευση, λόγω…υπερκορεσμού της!!!
Την εκπληκτική αυτή δήλωση έκανε ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Βουλής κύριος Κασιμάτης στον συνεργάτη μας Μάκη Βραχιολίδη, από τον οποίο αφαίρεσε την επί χρόνια διαπίστευση που είχε στην Βουλή
Προσερχόμενος ο συνεργάτης μας στην κεντρική πύλη της Βουλής, του απαγορεύτηκε η είσοδος!!!
Η αρμόδια αστυνομική υπάλληλος τον πληροφόρησε ότι το όνομά του δεν υπήρχε στις καταστάσεις του ηλεκτρονικού υπολογιστή.
«Μα δεν είναι δυνατόν.
Ανανέωσα την διαπίστευσή μου και με ενημέρωσαν από το Γραφείο Τύπου ότι αυτή ανανεώθηκε», είπε ο Μάκης Βραχιολίδης.
Η αστυνομική υπάλληλος, όχι μόνον επέμεινε, αλλά διαβεβαίωσε τον συνεργάτη μας ότι δεν φαίνονταν στο κομπιούτερ ούτε τα παρελθόντα στοιχεία, σαν να μην πέρασε ποτέ από την Βουλή το όνομα «Βραχιολίδης» (!!!).
Όταν ο συνεργάτης μας ζήτησε να μιλήσει με τον Διευθυντή του Γραφείου Τύπου, ο κ. Κασιμάτης, ερχόμενος στην τηλεφωνική γραμμή, είπε τα εξής εκπληκτικά:
«Επειδή εμφανίζονται το τελευταίο διάστημα πολλοί δημοσιογράφοι, οι οποίοι και ζητούν να έχουν διαπίστευση για την Βουλή, έχουν δημιουργήσει υπερκορεσμό. Υπάρχει ένας νέος ραδιοφωνικός σταθμός που λέγεται CITY κι έχουν ζητήσει περίπου 50 δημοσιογράφοι από τον σταθμό αυτό διαπίστευση για την Βουλή. Υπάρχουν άλλοι δημοσιογράφοι που ήδη έχουν διαπίστευση και ζητούν να χρησιμοποιούν τα κομπιούτερ της Βουλής για να κάνουν την δουλειά τους. Μπορεί να έρθουν αύριο-μεθαύριο από την τάδε ηλεκτρονική εφημερίδα και να ζητήσουν κι αυτοί διαπίστευση για την Βουλή. Εμείς δεν μπορούμε να δίνουμε στον καθένα διαπίστευση, γι’ αυτό αποφασίσαμε να κάνουμε κάποιες περικοπές εισόδου, λόγω υπερκορεσμού της Βουλής. Αποφασίσαμε λοιπόν να δίνουμε διαπίστευση μόνον σε δημοσιογράφους-εκδότες ημερήσιων εφημερίδων, καθώς και σε εβδομαδιαίες εφημερίδες Πανελλήνιας εμβέλειας, όπως το «Ποντίκι» και «Το Πρώτο Θέμα»
Όταν ο συνεργάτης μας ζήτησε από τον κ. Κασιμάτη να πληροφορηθεί σε πόσους δημοσιογράφους δεν ανανεώθηκε η διαπίστευση και δημιούργησαν πρόβλημα κορεσμού, η απάντηση του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Βουλής, ήταν…αφοπλιστική:
«Αποκλείσαμε 5-6 δημοσιογράφους» (!!!)
Το φαινόμενο είναι πρωτάκουστο:
Πέντε, έξι δημοσιογράφοι προκαλούν…συμφόρηση στην Βουλή!!!
Η ενέργειά αυτή του Γραφείου Τύπου της Βουλής μας φέρνει πίσω σε άλλες εποχές, τότε που εστερείτο η Ελευθεροτυπία και η ελεύθερη δημοσιογραφική έκφραση.
Αλλά ακόμη και τότε, επί χούντας, στην αλήστου μνήμης Συμβουλευτική της Βουλής, δεν εφράσετο η είσοδος σε δημοσιογράφους!
Και είναι σχεδόν βέβαιον ότι αυτού του είδους οι πρωτοβουλίες δεν τελούν σε γνώση του Προέδρου της Βουλής κ. Σιούφα.
Κατόπιν τούτου, ο συνεργάτης της press-bank.gr, απέστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής, ώστε να λάβει γνώση και θέση για τα όσα παράδοξα συμβαίνουν με το Γραφείο Τύπου της Βουλής.
Ιδού τι λέγει η επιστολή του δημοσιογράφου-εκδότη Μάκη Βραχιολίδη
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε της Βουλής των Ελλήνων,
Ως δημοσιογράφος κι εκδότης της ιστορικής εφημερίδος της Ανατολικής Αττικής, «Ανεξάρτητος Παρατηρητής», έχω εδώ και έτη διαπίστευση από το Γραφείο Τύπου της Βουλής, προκειμένου να διανέμω την εφημερίδα μου σε όλα τα γραφεία του Κοινοβουλίου, αλλά και να μπορώ να παρακολουθώ τις συνεδριάσεις του σώματος της Βουλής, καθώς επίσης και να συναντώ πολιτικά πρόσωπα, να αφουγκράζομαι τις εκτιμήσεις τους για την τρέχουσα επικαιρότητα κ.λ.π.
Μόλις χθες μάλιστα, εντελώς τυχαία συναντήθηκα και είχα θερμή χειραψία μαζί σας στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου.
Όμως, όπως με πληροφόρησε χθες ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Βουλής κ. Κασιμάτης, δεν πρόκειται να μου ανανεωθεί η άδεια της εισόδου μου στην Βουλή, διότι, όπως ισχυρίσθηκε «υπάρχει πρόβλημα υπερκορεσμού των δημοσιογραφικών διαπιστεύσεων στην Βουλή και η διαπίστευση –στο εξής- θα δίνεται μόνον σε δημοσιογράφους-εκδότες ημερήσιων και εβδομαδιαίων εφημερίδων Πανελλήνιας εμβέλειας».
Όταν ζήτησα από τον κ. Κασιμάτη να με ενημερώσει πόσοι ήταν οι δημοσιογράφοι οι οποίοι κι επιβάρυναν την…χωρητικότητα της Βουλής, δηλ. με άλλα λόγια σε πόσους δημοσιογράφους δεν ανανεώθηκε η διαπίστευσή τους, ο κ. Κασιμάτης έδωσε μία …αφοπλιστική απάντηση:
«Σε 5-6 δημοσιογράφους δεν ανανεώσαμε την άδεια εισόδου»!!!!
Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε της Βουλής των Ελλήνων,
Επειδή πολύ αμφιβάλλω αν αυτές οι αποφάσεις των υφισταμένων σας τελούν εν γνώσει σας,
Επειδή η απόφαση στέρησης εισόδου σε έναν δημοσιογράφο-εκδότη, ο οποίος υπηρετεί το λειτούργημα της δημοσιογραφίας επί 20 συναπτά έτη, εκπροσωπών πλέον ως εκδότης, εφημερίδα ηλικίας 40 ετών και διατηρεί επί 4 έτη διαπίστευση στην Βουλή (ανανεούμενη κάθε 6μηνο), συνιστά μη φιλική και ρεαλιστική μεταχείριση προς την ελευθεροτυπία και δημοσιογραφία, υπό την ευρεία έννοιά τους,
Επειδή η δικαιολογία …υπερκορεσμού της Βουλής από δημοσιογράφους, αποτελεί επιεικώς αστείο επιχείρημα,
Επειδή τέτοια φαινόμενα αποκλεισμού ή έξωσης σε δημοσιογράφους από την Βουλή, δεν συνέβαιναν ούτε επί Χούντας, επί αλήστου μνήμης Συμβουλευτικής,
Επειδή η νέα αυτή απόφαση του Γραφείου Τύπου της Βουλής, συνοδεύεται και από τον πλήρη αποκλεισμό μου από τις συνεδριάσεις του σώματος του Ελληνικού Κοινοβουλίου,Παρακαλώ πολύ να με ενημερώσετε αν ισχύει με εντολή σας ο αποκλεισμός-έξωση των 5-6 αυτών δημοσιογράφων από την Βουλή, καθώς επίσης και να με πληροφορήσετε ποιοι είναι αυτοί οι υπόλοιποι (πλην εμού) δημοσιογράφοι-εκδότες από τους οποίους αφαιρέθηκε η διαπίστευση, λόγω… υπερκορεσμού της Βουλής.
Αξιότιμε κι Αγαπητέ Κύριε Πρόεδρε της Βουλής των Ελλήνων, Θέλω να πιστεύω ότι η αφαίρεση της διαπίστευσής μου από την Βουλή, δεν έχει να κάνει με την δημοσιογραφική κριτική που ασκώ τόσο από την εφημερίδα μου, όσο και από την ηλεκτρονική εφημερίδα press-bank.gr για πολλούς Κυβερνητικούς χειρισμούς. Αδιανόητο τέτοιο φαινόμενο, με εσάς Πρόεδρο της Βουλής.
Δυστυχώς όμως, το …αναιμικό επιχείρημα του κυρίου Κασιμάτη περί «υπερκορεσμού της Βουλής από διαπιστευμένους δημοσιογράφους», δεν βοηθεί στο να εξαλείψω από την σκέψη μου και την εκδοχή αυτή.
Αναμένων την απάντησή σας-Ευχαριστώ
Διατελώ μετά τιμής
Μάκης Βραχιολίδης ,Δημοσιογράφος-Εκδότης

Δεν υπάρχουν σχόλια: