Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΧΟΡΟΥ “LIVORNO IN DANZA 2016” ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ.

1Ο Βραβείο Σύγχρονο Ατομικό (Junior): Ιφιγένεια Τουμπέκη και Διάκριση σαν καλύτερη Χορεύτρια σε όλες τις κατηγορίες του Διαγωνισμού
 3Ο Βραβείο Σύγχρονο Ατομικό (Junior) Αθανασία Κουτζούχα και υποτροφία για 15 ημέρες στο Laban
 3Ο Βραβείο Σύγχρονο Ομαδικό (Senior: Ρένια Βαμβακα, Αθανασία Κουτζούχα, Χριστίνα Κυριαζή, Βιβή Σαρόγλου, Ιφιγένεια Τουμπέκη, Άννα-Μαρ
ία Φωτιάδου.

Διάκριση για τον Νικόλα Σωτηρίου στην κατηγορία Baby, που επιλέχτηκε για να δώσει audition τον Απρίλιο στην όπερα της Νάπολης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα παιδιά μας που συμμετείχαν γύρισαν από την Ιταλία με διακρίσεις, σε έναν διαγωνισμό στον οποίον συμμετείχαν περίπου 850 χορευτές από διάφορες χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής.
Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά μας που κουραστήκαν πολύ αλλά ανταμείφτηκαν με τον καλύτερο τρόπο!
 Πολλά συγχαρητήρια στην κυρία Κατερίνα Τσιάρα, αρχιτέκτονα αυτής της επιτυχίας και στην συνεργάτιδα κυρία Πέγκυ Παπαντωνίου!
 Πολλά συγχαρητήρια και σε όλους τους γονείς που στηρίζουν τα παιδιά σ΄ αυτή την μεγάλη προσπάθεια!
Η ΣΥΝΘΕΣΗ εύχεται σε όλους ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες!!!!
 Για άλλη μια φορά η ΣΥΝΘΕΣΗ, τα Ν. Μουδανιά,  Η Ελλάδα διέπρεψε σε ένα διεθνή διαγωνισμό, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις!!!!
https://www.facebook.com/kentrotexnissynthesi
http://kentrotexnissynthesi.blogspot.gr/

ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΜΜΕ

ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΜΜΕ

Είχα καιρό να αναφερθώ στην αρρώστια που είναι «μόδα» πλέον στις ημέρες μας, στην ΚΑΤΑΡΑ της σύγχρονης εποχής μας. Πάνω που ήμουν έτοιμος να συνεχίσω το αφιέρωμα – αναφορά για το Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, έσκασε σα βόμβα ένα δημοσίευμα, το οποίο βάζει θα έλεγα πολλά πράγματα στη θέση τους.
Κατά καιρούς, τακτικά θα μπορούσαμε να πούμε, σκάει και από ένα πυροτέχνημα για «Νέες Θεραπείες» που βγήκαν για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, κάτι που ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ.
Το πυροτέχνημα αυτό το παίρνουν τα διάφορα ΜΜΕ και το αναπαράγουν, το προωθούν ανάλογα, ΙΣΩΣ, έχοντας πάρει την αντίστοιχη «γραμμή» από κάποια φαρμακοβιομηχανία. Και δεν είναι που η κίνηση τους αυτή γεμίζει με ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ τους πάσχοντες από την Αρρώστια αυτή και τις οικογένειες τους, είναι πως ΚΑΝΕΝΑΣ δε μπαίνει στον κόπο να κάνει ΕΡΕΥΝΑ πριν δημοσιεύσει οτιδήποτε και κάνει άνω κάτω τους ανθρώπους που πάσχουν από αυτήν την ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΗ ασθένεια.
Οι ΑΓΩΓΕΣ λοιπόν, βαφτίζονται «ΝΕΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ», μόνο που όπως φαίνεται, κάποιοι ΔΕΝ μπορούν να διαχωρίσουν την αγωγή, από την θεραπεία, η μπορούν, και δεν το κάνουν σκόπιμα.
Πρόσφατα κυκλοφόρησε στον ηλεκτρονικό (και όχι μόνο) τύπο δημοσίευμα για την ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ, και όπως ήταν αναμενόμενο, έγινε ο σχετικός χαμός με τα μύρια όσα γραφόμενα, αλλά και με νέες ψεύτικες ελπίδες προς τους ασθενείς από την γνωστή ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΧΕΤΩΝ.
Αν και όπως λένε , «Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία», στην περίπτωση των πασχόντων από ΣΚΠ, κάποιοι φροντίζουν και τη στήνουν καθημερινά στο απόσπασμα….. Δεν ξέρετε φίλοι αναγνώστες τον ΓΟΛΓΟΘΑ που ανεβαίνουν οι ασθενείς με ΣΚΠ και οι οικογένειες τους, με τα «ανεβοκατεβάσματα» της πάθησης, ΔΕΝ μπορείτε να φανταστείτε ΠΩΣ είναι δυνατόν κάποιος να ΖΕΙ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΠΟΝΟΥΣ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΗΘΙΖΕΙ (ναι, ναι, και όμως συνηθίζουν να ζουν με ΦΡΙΧΤΟΥΣ πόνους), και να παρακαλά να γίνει καλά…..
Δε μπορείτε να φανταστείτε, ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΤΖΑΜΠΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ ΤΟΝ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΝΕΑ ΑΓΩΓΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΒΑΦΤΙΣΕΙ «ΘΕΡΑΠΕΙΑ»….
Πολλές φορές η «εξωτερική εικόνα» κάποιου που πάσχει από την ασθένεια αυτή, ξεγελά τους άλλους, ακόμα και τους γιατρούς, που ΔΕΝ έχουν ασχοληθεί με την πάθηση αυτή (για αυτό το φωνάζω πως η ΣΚΠ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ).
Ας κλείσω αυτή την μικρή «παρένθεση», και πάμε και πάλι στα του ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΠ. Με το που μαθεύτηκε λοιπόν, αναπτύχτηκε μια παραφιλολογία, μια παραπληροφόρηση άλλο πράγμα, κάποια χαμόγελα αισιοδοξίας από τους ασθενείς όμως ΠΑΓΩΣΑΝ αμέσως μετά το δημοσίευμα που ακολουθει…..

«ΕΛΛ.Α.ΝΑ: Η ανακάλυψη εμβολίου για τη Σκλήρυνση είναι απλώς μία υπόθεση
Λανθασμένη εντύπωση ότι το «εμβόλιο για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας» θα είναι σύντομα διαθέσιμο δημιουργήθηκε στο κοινό μετά από πρόσφατα δημοσιεύματα. Αποτέλεσμα ήταν η εκδήλωση έντονου και επίμονου ενδιαφέροντος προς τους ειδικούς γιατρούς από ασθενείς και συγγενείς τους για την προμήθεια του «εμβολίου».
Αυτός ήταν και ο λόγος που η επιστημονική εταιρεία της Ελληνικής Ακαδημίας Νευροανοσολογίας (ΕΛΛ.Α.ΝΑ) να εκδώσει ανακοίνωση για την αποκατάσταση της πραγματικότητας.
«Ως επιστήμονες και ερευνητές συμμεριζόμαστε απόλυτα τον ενθουσιασμό του Καθηγητού κ. Ματσούκα για την πορεία των μακροχρόνιων ερευνών του ιδίου και της ομάδας του και της δυναμικής που αυτές μπορεί να εμπεριέχουν. Ωστόσο, η εξασφάλιση επιπλέον πατέντας για τα προϊόντα έρευνας, όπως στην προκειμένη περίπτωση, είναι πάγια τακτική των ερευνητικών ομάδων για προστασία των προϊόντων της έρευνάς τους, ανεξάρτητα από το αν τα προϊόντα αυτά θα αξιοποιηθούν μελλοντικά», ξεκαθαρίζει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση των επιστημόνων.
«Ωστόσο, δυστυχώς, δεν είναι αυτό το μήνυμα που εκπέμπεται από τα σχετικά δημοσιεύματα στους ασθενείς και τους συγγενείς τους οι οποίοι εκλαμβάνουν το λεκτικό, το ύφος και τα μηνύματα των σχετικών δημοσιευμάτων ως άμεση λύση στο πρόβλημα της υγείας τους. Μόρια ή τεχνικές που θα μπορούσαν δυνητικά να είναι θεραπεία για την Πολλαπλή Σκλήρυνση υπάρχουν πολλά στα εργαστήρια και τα ερευνητικά κέντρα όλου του κόσμου. Στην Ελλάδα, ομάδες σαν αυτή του Καθηγητού κ. Ι. Ματσούκα αποτελούν μέλη της παγκόσμιας ερευνητικής κοινότητας όπως και όλες οι αντίστοιχες ομάδες της πατρίδας μας, που στο σύνολό τους τιμούν την Ελληνική επιστημονική κοινότητα», συνεχίζει.
Οι ειδικοί τοποθετούνται λέγοντας ότι η ανακάλυψη αποτελεί προς το παρόν μόνο μία υπόθεση που μένει να εξεταστεί αν είναι ή όχι ρεαλιστική. Κι αυτό διότι η διαδικασία αυτή είναι μακροχρόνια και σε πολλές περιπτώσεις απρόβλεπτη. Κατ’ επέκταση κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί τεκμηριωμένα και με ασφάλεια πως η δημιουργία εμβολίου αποτελεί «θέμα χρόνου, όπως αφήνεται να εννοηθεί από ορισμένα δημοσιεύματα».
«Υπεύθυνοι για ανακοινώσεις προς την κοινωνία και οπωσδήποτε τους ασθενείς σε θέματα που άπτονται της θεραπευτικής των νόσων, είναι οι αρμόδιοι ιατροί της εκάστοτε ειδικότητας. Και αυτό, διότι οι ασθενείς μας δεν μπορούν να διαχειριστούν τον επιστημονικό ρεαλισμό μιας πληροφορίας, ιδιαιτέρως υπό το κράτος της ανάγκης για ελπίδα», υπογραμμίζει στην ανακοίνωση ο καθηγητής νευρολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών και πρόεδρος του ΔΣ της ΕΛΛ.Α.ΝΑ Παναγιώτης Παπαθανασόπουλος.
ΠΗΓΗ: tanea.gr

Το δημοσίευμα είναι της 23/02/2016
Άλλη μια «κατραπακιά» για τα άτομα με ΣΚΠ, μια ανώμαλη προσγείωση στην σκληρή πραγματικότητα. Οι ΣΚΟΠΙΜΕΣ ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΙΕΣ και τα άσχημα αποτελέσματα τους…… Τα παιχνίδια των ΜΜΕ, των φαρμακοβιομηχανιών, και ο ανθρώπινος πόνος στην Ελλάδα του 2016.


Βασίλης Τσούγκαρης
tsougarisgnomi@gmail.com

ΔΥΟ ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

Αγαπητοί αναγνώστες
Από Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου κυκλοφορούν 2 νέα βιβλία.
Επίσης στην ηλεκτρονική μας σελίδα έχουμε προσθέσει μια νέα κατηγορία στην οποία μπορείτε να δείτε όλα τα συνεργαζόμενα καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο που έχουν πλήρη γκάμα των εκδόσεων μας και να προμηθευτείτε αυτό που σας ενδιαφέρει χωρίς ταλαιπωρία! 
Η κατηγορία αυτή ονομάζετε ΣΗΜΕΊΑ ΠΩΛΗΣΗΣ και μπορείτε να την δείτε κάνοντας κλικ ΕΔΩ
Τασούλα Τσιλιμένη - Ο κύριος Μπου ....σερφάρει!

Εικονογράφηση: Διατσέντα Παρίση
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ
Κώστας Μάγος - Η φεγγαρόπιτα

Εικονογράφηση: Ελίζα Βαβούρη
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ
Δείτε όλες τις νέες κυκλοφορίες εδώ
Δείτε τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις εδώ

Matrix AIS/GPS (GX2200)

Matrix AIS/GPS (GX2200) 


Owner's Manual

The Matrix AIS/GPS (GX2200) makes AIS simple and easy right out of the box!!!

Now with an Integrated 66 Channel GPS receiver and two integrated AIS receivers getting connected has never been easier. Having a VHF with DSC and integrated AIS/GPS provides REAL piece of mind in high traffic areas.
Integrated 66 Channel WAAS GPS antenna
Integrated dual channel AIS (Automatic Identification System) receiver
AIS / AIS SART target display: MMSI, Call Sign, Ship Name, BRG, DST, SOG and COG
4800 or 38400 NMEA baud rate selection, for plotters with 1 NMEA port
True and Magnetic bearing selection on AIS display
Contact Class A or B AIS Ship with DSC
Programmable CPA or TCPA collision avoidance alarms
Meets ITU-R M493-13 Class D DSC (Digital Selective Calling)
Submersible IPX7 (3.3 feet or 1 meter for 30 minutes) front panel
80dB Commercial grade receiver
DSC position request and report functions
30 Watt PA/Loud Hailer with preprogrammed fog signals and listen back
ClearVoice noise canceling speaker microphone with channel selection and 16/9 key
GPS Compass, Waypoint and GPS status pages
Navigation (LAT/LON, Time, SOG and COG) information shown on display
Enter, Save and Navigate to waypoints with Compass page
E2O (Easy-To-Operate) menu system
User customizable soft keys for easy menu operation
Versatile user-programmable scanning, priority scan and Dual Watch
Oversized rotary channel knob with push to enter, backlit display and keys
Local/Distance attenuator
Optional connection for RAM3 second station remote microphone with AIS display
Intercom between radio and RAM3
Voice Scrambler (optional)

Integrated 66 Channel WAAS GPS antenna
The GX2200 MATRIX AIS/GPS, features a 66 channel WAAS GPS antenna integrated into the front panel of the radio, now there is no need to hassle with wiring the radio to a GPS for DSC (Digital Selective Calling) or AIS (Automated Identification System). Out of the box and ready to go, acquiring AIS and AIS SART targets, DSC calling, position sharing, waypoint navigation, and navigation to DSC distress calls can all be performed with just a few simple steps.AIS / AIS SART target display: MMSI, Call Sign, Ship Name, BRG, DST, SOG and COG
The MATRIX AIS/GPS displays AIS target information (MMSI, Call Sign, Ship Name, BRG, DST, SOG and COG) allows you to contact an AIS Ship directly using DSC, shows your vessels position in relation to AIS targets and alerts you when an AIS ship may be approaching too close to your location via the Closest Point of Approach (CPA) Alarm.30 Watt PA/Loud Hailer with preprogrammed fog signals and listen back
The MATRIX AIS/GPS includes a 30W Loud Hailer with Fog signals; Bells and Whistles with listen back. For added benefit, the last selected VHF channel can be heard when in the PA or Fog modes and the AIS Display may be accessed and used.
In addition, the MATRIX AIS/GPS allows you to start a fog horn and then view the AIS page simultaneously.Programmable CPA or TCPA collision avoidance alarms
The GX2200 Matrix AIS/GPS shows your vessels position in relation to AIS targets and alerts you when an AIS ship may be approaching too close to your location via the Closest Point of Approach (CPA) Alarm, or Time to Closest Point of Approach (TCPA) Alarm.RAM3 Second Station Compatible
Need to remotely control a VHF from your cockpit of fly bridge? The MATRIX AIS/GPS is RAM3 remote mic capable to control all VHF and DSC functions at a second station. In addition, the MATRIX AIS/GPS can show AIS displays and vessel information. The Intercom feature allows communication between the main radio and the remote station.Waypoint Navigation
The MATRIX AIS/GPS is capable of entering and saving up to 100 waypoints. These waypoints may be selected and navigated to by using a unique navigation compass display that shows your vessels SOG, COG, BRG (Bearing) and DST (Distance) to the waypoint.It's built better so it's backed better
Because the GX2200 is built better, it’s back better. If your Standard Horizon GX2200 ever fails for any reason including water damage during normal use in the first three years, STANDARD HORIZON will repair or replace it free, without hassle or charges…period! If it fails thereafter in normal use for the life time of the product it is covered by Standard Horizon’s Lifetime Flat Rate Service and Customer Loyalty Programs.

Alinco DR-638HE VHF/UHF FULL DUBLEX CROSS BAND - ΑΠΟ ΤΟ RADIO ELEKTRON

Alinco DR-638HE VHF/UHF FULL DUBLEX CROSS BAND


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΠΟΜΠΟΔΕΚΤΗΣ ALINCO MOBILE DR-638HE V/U ΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ FULL DUBLEX ΚΑΙ CROSS BAND REPEATER ΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΤΗ. ΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ MIL-STD-810G ΓΙΑ ΣΚΛΗΡΗ ΧΡΗΣΗ.
ΕΝΑ ΙΑΠΩΝΙΚΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ALINCO. ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ ΣΥΝΩΝΥΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ.
ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΔΥΝΑΤΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΤΟ 2W ΗΧΕΙΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ.
50WATT ΣΤΑ VHF ΚΑΙ 40WATT ΣΤΑ UHF ΚΑΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΙΣΧΥΟΣ



Frequency range TX (transmitter)






  • 144-145 / 430-440 MHz (expandable)
  • Frequency range RX (receiver)






  • 144-145 / 430-440 MHz (expandable)
  • Transmission power






  • 50W / 25W / 10W / 5W (VHF)
  • 40W / 25W / 10W / 5W (VHF)
  • Modes






  • FM (TX / RX)
  • AM (RX only)
  • Channel spacing






  • 2.5 / 5 / 25.6 / 10 / 12.5 / 15/20/25/30/50 kHz
  • Memory channels






  • 758
  • Key Features
    • Display and keypad with backlight, various colors available
    • Schmallband / broadband operation selectable (Wide / Narrow)
    • Integrated duplexer
    • various scan modes (incl. CTCCS & DCS Scan, Dual Watch, etc.)
    • Front control panel removable and sold mountable (EDS-28 option)
    • numerous selective process integrated (2-tone / 5 Tone / CTCSS / DCS / DTMF)
    • Selectable ring tone 1000 Hz / 1450 Hz / 1750 Hz / 2100 Hz
    • programmable repeater offset
    • Voice compander
    • alphanumeric marking of memory locations
    • Keyboard lock programmable
    • programmable via PC
    • Cloning function
    • Theft alarm function
    • Display of the operating voltage in the display
    • Monitor function
    • APO function
    • Time-Out Timer function
    • BCLO function
    • Password function
    • Reset function
    • two jacks (3.5mm) for external speakers (mono or stereo possible)
    Microphone connector






  • 8-pin
  • Antenna connector






  • PL-259 connector
  • Power supply






  • 13.8 VDC +/- 15%
  • Dimensions in mm (WxHxD)






  • 139 x 40 x 212
  • Weight






  • approximately 1.14 kg
  • Η μουσική του αέρα

    Η μουσική του αέρα
    Συγγραφέας: Μαρία Κυνηγού-Φλάμπουρα
    Εικονογράφος: Κατερίνα Βερούτσου
    Ημερομηνία έκδοσης: 1 Μαρτίου 2011
    Σχήμα: 17Χ24
    Σελίδες: 64
    Εξώφυλλο: Σκληρό
    ISBN: 978-960-6864-74-2
    Ετικέτες Μουσική
    Βλέποντας τον τίτλο θα αναρωτηθείτε: «Ποια είναι η μουσική του αέρα; Δεν την έχω ακούσει πουθενά!» Για σκεφτείτε το λίγο. Είμαι τώρα δίπλα σας, μπροστά σας και δεν με βλέπετε. Πάρτε μια βαθιά ανάσα. Το καταλάβατε ότι τρύπωσα μέσα στα ρουθούνια σας; Είμαι μέσα σΆ ένα μπαλόνι, με βλέπετε; Όταν όμως βρω μια τρυπίτσα, θα βγω κάνοντας ένα μικρό σφύριγμα. ΜΆ έχετε δει να φυσάω μαλακά τα κύματα της θάλασσας και να σας δροσίζω; Όχι. Εγώ είμαι πάλι. Αυτός ο ήχος δεν είναι μουσική; Όσο όμως και να ψάξετε, όταν στο δάσος τα δέντρα και τα φύλλα τους κουνιούνται δεξιά και αριστερά, νομίζετε ότι θα με βρείτε; Περνάω ανάμεσά τους, φεύγω και χαίρομαι, γιατί κι αυτό είναι μουσική. Αυτός είμαι λοιπόν! Αυτός που μπαίνει στους σωλήνες των πνευστών, αυτός που σας κάνει νΆ ακούτε τον μαλακό παλμό των χορδών και τους ξερούς και δυνατούς χτύπους των κρουστών. Κάθε μουσικό όργανο με χρειάζεται, όπως έχει και την ανάγκη να βρεθεί ένας μουσικός για να παίξει τις νότες που πρέπει για νΆ ακούσετε μια οποιασδήποτε μελωδία. Εγώ και τα αυτιά σας είμαστε πρώτοι φίλοι! Μια όμορφη ιστορία που μας δείχει τη σχέση του αέρα με την μουσική εικονογραφημένη απ την Κατερίνα Βερούτσου.

    ΕΛΕΝΗ & ΣΟΥΖΑΝΑ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΜΥΛΟΣ CLUB

    ΟΙΚΟΔΟΜΩΝΤΑΣ ΤΟ ΕΘΝΟΣ. Ομοεθνείς, Πρόσφυγες, Μειονότητες.


    Εκδόσεις Επίκεντρο,
    Καμβουνίων 9, Θεσσαλονίκη, Τ.Κ. 54621
    τηλ 2310-256146, Fax 2310-256148
    books@epikentro.gr
    www.epikentro.gr
    ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2016
     
    ΟΙΚΟΔΟΜΩΝΤΑΣ ΤΟ ΕΘΝΟΣ.Ομοεθνείς, Πρόσφυγες, Μειονότητες.
    Χάρης Μυλωνάς. Πρόλογος: Γ.Θ. Μαυρογορδάτος
    Τι οδηγεί ένα κράτος στην επιλογή να αφομοιώσει μια εθνοτική ομάδα, να την αποκλείσει ή να την αναγνωρίσει επίσημα ως μειονότητα; Σε αυτή την πρωτοποριακή μελέτη ο Χάρης Μυλωνάς εξετάζει τις επιδράσεις των γεωπολιτικών συσχετισμών στο σχεδιασμό κρατικών πολιτικών εθνοποίησης απέναντι σε μη επικρατούσες εθνοτικές ομάδες, δηλαδή σε κάθε σύνολο ατόμων που οι κυβερνώσες ελίτ θεωρούν μη αφομοιωμένη ομάδα. Μέσω μιας διεξοδικής μελέτης των Βαλκανίων, ο Μυλωνάς δείχνει ότι ο τρόπος με τον οποίο ένα κράτος αντιμετωπίζει μια μη επικρατούσα εθνοτική ομάδα εντός των συνόρων του καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από την εξωτερική πολιτική του, αν είναι αναθεωρητική ή προσηλωμένη στο διεθνές status quo, αλλά και από το αν είναι σύμμαχος ή ανταγωνιστής των εξωτερικών χειραγωγών αυτής της ομάδας. Ο Μυλωνάς διερευνά τις επενέργειες των εξωτερικών παρεμβάσεων τόσο στην ανάδειξη των εθνοτικών διαφορών όσο και στον σχεδιασμό των κρατικών πολιτικών εθνοποίησης. Το βιβλίο αυτό εισάγει τη διεθνή πολιτική στη μελέτη της διαδικασίας εθνοποίησης, οικοδομώντας μια γέφυρα ανάμεσα στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Συγκριτική Πολιτική. Είναι το πρώτο βιβλίο που αναλύει πώς οι διεθνείς παρεμβάσεις στις εθνοτικές διαμάχες τρίτων κρατών καθορίζουν ποιες ομάδες αφομοιώνονται, σε ποιες παραχωρούνται μειονοτικά δικαιώματα, αλλά και ποιες αποκλείονται από τα κράτη στα οποία κατοικούν. Η αγγλική έκδοση του βιβλίου βραβεύτηκε με το European Studies Book Award του Council for European Studies το 2014, όπως επίσης και το Peter Katzenstein Book Prize το 2013 από το Council University. Ο Χάρης Μυλωνάς διδάσκει Συγκριτική Πολιτική από το 2009 στο George Washington University στην Ουάσινγκτον. Έλαβε πτυχίο και μεταπτυχιακό δίπλωμα Πολιτικής Επιστήμης από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στη συνέχεια έλαβε M.A. Πολιτικής Επιστήμης από το University of Chicago το 2003 και Ph.D Πολιτικής Επιστήμης από το Yale University το 2008. Την ίδια χρονιά επιλέχθηκε ως Academy Scholar της Harvard Academy for International and Area Studies στο Harvard University. ISBN: 9789604585250
    Τιμή: 18,00 €
    Σελίδες: 408
    Περισσότερα...

    "Το κουκλόσπιτο" του Χένρικ Ίψεν από την Κάπα Εκδοτική

    ΧΕΝΡΙΚ ΙΨΕΝ
    Το κουκλόσπιτο
    Μετάφραση-διασκευήΓιώργος Σκεύας
    Σελ.: 144 τιμή: 8,48 ευρώ
    ISBN: 978-618-5191-17-7
    Κάπα Εκδοτική

    Σχεδόν εκατόν σαράντα χρόνια μετά τη συγγραφή του (1879), Το κουκλόσπιτο του Χένρικ Ίψεν μάς καλεί να ακολουθήσουμε ξανά την εμβληματική Νόρα, την πρώτη χειραφετημένη γυναίκα που ανέβηκε στη θεατρική σκηνή σκανδαλίζοντας τα ευρωπαϊκά ήθη, στο ταξίδι της προς την αυτογνωσία.  Η απαράμιλλη ποιητικότητα της ιψενικής θεατρικής γραφής, σε συνδυασμό με τη διεισδυτικότητα της αντιμετώπισης όχι μόνο του κοινωνικού ζητήματος των δικαιωμάτων της γυναίκας, αλλά πρωτίστως της ίδιας της ανθρώπινης ύπαρξης,  διατηρούν την επίδραση του θεατρικού αυτού έργου αναλλοίωτη στο πέρασμα του χρόνου.
    Το κουκλόσπιτο είναι η ιστορία μιας γυναίκας που ξαφνικά ξυπνά και βλέπει την πραγματική οικογενειακή της κατάσταση, βλέπει το «ζωτικό ψεύδος», πάνω στο οποίο βάσισε τη ζωή της. Παντρεύτηκε και έκανε παιδιά με έναν «άγνωστο», κάποιον που πάντα τη μεταχειριζόταν σαν παιδί και τη θεωρούσε κτήμα του. Γι’ αυτόν τον λόγο παραιτείται από την παλιά ζωή της και την κίβδηλη υπόσταση του «κουκλόσπιτού» της. Νιώθει ότι πρέπει να βγει έξω στον πραγματικό κόσμο. Εκεί θα κάνει το πρώτο βήμα σε έναν κόσμο διαφορετικό, πιο σκληρό και πιο μοναχικό – αλλά έναν κόσμο που θα της δίνει ελπίδα για κάτι καλύτερο. Σχολιάζοντας την κατάστασή της σε επιστολή του, ο Ίψεν σημειώνει: «Η στιγμή που αφήνει το σπίτι της είναι η στιγμή που αρχίζει η ζωή της… Σ’ αυτό το έργο υπάρχει ένα μεγάλο, ενήλικο παιδί, η Νόρα, που πρέπει να βγει έξω στη ζωή να ανακαλύψει τον εαυτό της».
    Γράφει ο Γιώργος Σκεύας: «Μελέτησα, όσο το δυνατόν περισσότερο, τη δομή του έργου και τον τρόπο που ο συγγραφέας χρησιμοποιεί τις λέξεις και τον λόγο για να οδηγηθεί σε ένα είδος ποιητικής σύνθεσης, παρόλο που έγραφε σε ελεύθερη πρόζα. […] Πολλές φράσεις και νοήματα επαναλαμβάνονται μέσα στη ροή της αφήγησης από διαφορετικά πρόσωπα, δημιουργώντας μουσικά μοτίβα, τα οποία ενίσχυσα και “φανέρωσα” στον βαθμό που μπορούσα. Ήθελα η γλώσσα να είναι άμεσα αναγνωρίσιμη από τον σημερινό αναγνώστη-θεατή, σαφής και ακριβής, διατηρώντας παράλληλα μια αίσθηση της εποχής που γράφτηκε το έργο».
    Η  μετάφραση-διασκευή πραγματοποιήθηκε για την παράσταση Το κουκλόσπιτο, η οποία παρουσιάζεται στο Θέατρο Οδού Κυκλάδων-«Λευτέρης Βογιατζής» σε σκηνοθεσία Γ. Σκεύα έως τις 26 Απριλίου.
    Κάπα Εκδοτική  • Παπαρηγοπούλου  6,  Περιστέρι  • Τηλ: 210 6859273
    info@kapaekdotiki.gr ? www.kapaekdotiki.gr ? fb/ Κάπα Εκδοτική t @KapaEkdotiki

    Διαβάστε στα ανανεωμένα και αποκαλυπτικά «Επίκαιρα»:ΜΑΥΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

    Διαβάστε στα ανανεωμένα και αποκαλυπτικά «Επίκαιρα»:

    Αποκλειστικές προ-δημοσιεύσεις μόνο στα epikaira.gr
    ΜΑΥΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
    - Αποκάλυψη: Μητσοτάκης - Αθανασίου διόριζαν επιλαχόντες αντί για επιτυχόντες
    - Σπάει το απόστημα του συστήματος Σαμαρά
    - Σύγκρουση Ιερώνυμου - Βαρθολομαίου - Απειλή Σχίσματος
    Διαβάστε ακόμη στα ΕΠΙΚΑΙΡΑ:

    Προς την Ευρώπη μετατοπίζεται το Μεσανατολικό
    Απειλή κοινωνικής αποσταθεροποίησης την ώρα που η Μέρκελ σφυρίζει αδιάφορα
    7 Μύθοι για τη Σένγκεν
    Τα οφέλη από μια ενδεχόμενη απάρνηση της Συνθήκης
    Το Προσφυγικό ως καθρέφτης του Ευρωπαϊσμού
    Ρίχνουν βέλη στο Μαξίμου
    Κριτική από εσωτερικό και εξωτερικό για τις μεταναστευτικές ροές
    Λεπτές ισορροπίες για την κυβέρνηση
    «Παλεύει» να αλλάξει το κλίμα αδιεξόδου που προσπαθούν να επιφέρουν οι θεσμοί φόντο το Προσφυγικό
    Συγγρού: Σε ανοιχτή γραμμή με Βρυξέλλες
    Επαφές εντός και εκτός συνόρων για Μεταναστευτικό
    Η αξιολόγηση κρίνει το μέλλον της ελληνικής οικονομίας
    Οι καθυστερήσεις θα οδηγήσουν σε επανάληψη της τελευταίας διετίας
    Απειλές Ρέντσι για το γερμανικό σχέδιο
    Τραπεζική Ένωση: Στο έλεος των αγορών τα κράτη
    Brexit θα... σημάνει λιγότερη Ευρώπη
    Συνέπειά του και μια πολυνομισματική αγορά
    Ρωσία - Τουρκία: Σύγκρουση με πυρηνικά;
    Εξηγώντας το φαινόμενο Παντελίδης
    Περισσότερα θέματα, αποκαλύψεις και αναλύσεις
    στα Επίκαιρα που κυκλοφορούν.
    Και...
    Για την καθημερινή σας, έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση,
    εμπιστευτείτε τα www.epikaira.gr

    Στον λαβύρινθο της Μουσικής του Μεσαίωνα/Εργαστήρι Μουσικής Παιδείας/Από τον Μπραμς στα ντραμς


    Σεμινάριο και Συναυλία
    Στον λαβύρινθο της Μουσικής του Μεσαίωνα
    Ένας διαδραστικός οδηγός επιβίωσης
    Σεμινάριο: Τετάρτη 9 Μαρτίου, 18.00
    Με αφετηρία τον σπάνιο κώδικα του 15ου αιώναOxford, Bodleian Library Canonici Misc. 213,facsimile του οποίου βρίσκεται στη Μουσική Βιβλιοθήκη , παρτιτούρες, βίντεο και ζωντανή μουσική από όργανα εποχής ξετυλίγουν το κουβάρι της μουσικής του Μεσαίωνα.
    Εισηγητής: Δημήτρης Κούντουρας,
    μουσικός και μουσικολόγος
    Συμμετέχει το Σύνολο του Κέντρου Παλαιάς Μουσικής του Ωδείου Αθηνών
    Συναυλία: Παρασκευή 11 Μαρτίου, 20.30
    Στο φθινόπωρο του Μεσαίωνα
    Έργα των Gilles Binchois, Guillaume du Fay, Johannes Legrant κ.ά.
    Συμμετέχει το σύνολο του Κέντρου Παλαιάς Μουσικής του Ωδείου Αθηνών:
    Ειρήνη Μπιλίνη-Μωραΐτη, τραγούδι, Όλγα Παπακωνσταντίνου, τραγούδι, Ηλέκτρα Μηλιάδου, μεσαιωνική βιέλλα, Δημήτρης Κούντουρας, φλάουτο με ράμφος & μουσική διεύθυνση
    Σεμινάριο: €8 - Συναυλία: €10
    Σεμινάριο και Συναυλία: €15
    Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκίνησε
    Εισιτήρια: www.ticketservices.gr, 210 72.34.567, Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου) Δ-Π 9-5, Σάββατο 9-3 και στο εκδοτήριο της Μουσικής Βιβλιοθήκης στο Μέγαρο,(Δ-Π και Κυριακή 10-4)
    Περισσότερες πληροφορίες
    Ελεύθερο Εργαστήρι Μουσικής Παιδείας
    Μουσικά Αριστουργήματα
    Φεβρουάριος - Μάρτιος 2016
    Τα μαθήματα του Εργαστηρίου συνεχίζονται αυτή τηνΤετάρτη 24 Φεβρουαρίου στις 18:00 με το δεύτερο μέρος της ομιλίας του συνθέτη και μαέστρου
    Νίκου Χριστοδούλου με θέμα τις
    συμφωνίες του Beethoven
    Συμπληρώστε τη φόρμα εγγραφής και παρακολουθήστε μία η και τις δύο επόμενες ενότητες του Εργαστηρίου:
    «Claude Debussy (1862-1918): Η μουσική για πιάνο», Λήδα Μασούρα,πιανίστα, καθηγήτρια πιάνου (Τετάρτη 2 & 9 Μαρτίου, 18:00-20:00)
    «Προσεγγίσεις στο μουσικό έργο του Γιάννη Ξενάκη», Ανάργυρος Δενιόζος, μουσικολόγος - συνθέτης (Τετάρτη 16 & 23 Μαρτίου, 18:00-20:00)
    Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους είτε ηλεκτρονικά στη διευθυνσηwww.mmb.org.gr είτε επί τόπου στη Βιβλιοθήκη κατά τις ώρες λειτουργίας της (10:00-16:45).
    Κόστος συμμετοχής: 20€ για κάθε ενότητα
    Για την παρακολούθηση των σεμιναρίων είναι απαραίτητη η καταβολή του κόστους συμμετοχής κατά την εγγραφή.
    Περισσότερες πληροφορίες

    Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα
    για παιδιά
    Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, 12:00
    Από τον Μπραμς στα Ντραμς
    για παιδιά 3-7 ετών και τους γονείς τους
    Mουσική, παραμύθι, θεατρικό παιχνίδι και μουσικός αυτοσχεδιασμός σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με βασικό ερέθισμα το έργο του Γιοχάνες Μπραμς
    Σκοπός του προγράμματος είναι τα παιδιά να αναπτύξουν το καλλιτεχνικό τους αισθητήριο μέσα από την ενεργητική μουσική ακρόαση, την ανάπτυξη της φαντασίας, τη θεατρική έκφραση και το παιχνίδι με κρουστά μουσικά όργανα.
    Εισητήρια-πληροφορίες:
    www.ticketservices.gr , 210 72 34 567
    Εκδοτήρια: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)
    Δε-Πα 09:00-17:00, Σα 10:00-16:00
    Εκδοτήριο Βιβλιοθήκης (Μέγαρο Μουσικής)
    Δε-Πα και Κυριακή 10:00-16:00
    Πολυχώρος της Μουσικής Βιβλιοθήκης
    του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής
    στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

    Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, 19:00
    Πώς ακουγόταν η αρχαία Ελληνική γλώσσα;
    "Ψήγματα αρχαίου ελληνικού ήχου"
    Έχοντας μελετήσει τους αρχαίους γραμματικούς που την περιέγραψαν, μέλη του Πολιστικού και Επιμορφωτικού Συλλόγου ΜΙΤΟΣ παρουσιάζουν την εκδήλωση «Ψήγματα αρχαίου ελληνικού ήχου» στην οποία θα ακουστούν αποσπάσματα από αρχαίους ποιητές και συγγραφείς, με τη διεθνώς επιστημονικά παραδεκτή και όσο το δυνατόν πιο πιστή απόδοση των ήχων των συμβόλων
    της αρχαίας ελληνικής γλώσσας.
    Ο Ιωάννης Στρατάκης και η Ιφιγένεια Σπηλιωτοπούλου θα απαγγείλουν αποσπάσματα, από Όμηρο, Πίνδαρο, Ησίοδο, Σαπφώ, Ορφέα, Αριστοτέλη, Ξενοφώντα, Αισχύλο, Σοφοκλή, Ευριπίδη και Πλάτωνα, στην ανασυντεθειμένη αρχαία ελληνική προφορά.
    Τον ήχο του λόγου θα διανθίσει με τον ήχο της σύγχρονης κιθάρας ο Νίκος Χατζηελευθερίου.
    Η σκηνοθετική επιμέλεια είναι της
    Μαριάννας Λαμπίρη.
    Είσοδος: 10€
    Αίθουσα Διδασκαλίας της Μουσικής Βιβλιοθήκης
    του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής
    στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

    Online εκπαιδευτικό σεμινάριο
    Χρήση Ηλεκτρονικών Πηγών Έρευνας για τη Μουσική
    (RILM Abstracts of Music Literature & EBooks)
    Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου (17:00-18:00)
    Η Μουσική Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με τηνEBSCO Information Services σας προσκαλούν σε ένα online εκπαιδευτικό σεμινάριο το οποίο επικεντρώνεται στις δυνατότητες χρήσης ηλεκτρονικών πηγών πληροφόρησης με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.
    Κατά την διεξαγωγή του σεμιναρίου θα παρουσιαστούν βασικές αρχές σχετικά με τις στρατηγικές έρευνας και τις δυνατότητες επεξεργασίας των εγγράφων που αναζητάτε.
    Το Webinar είναι δωρεάν και ανοιχτό για όλους τους ενδιαφερόμενους.
    Η παρουσίαση του σεμιναρίου θα γίνει στα αγγλικά.
    Θα υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης του σεμιναρίου στο χώρο της Βιβλιοθήκης (Αίθουσα Πολυχώρου) με απευθείας μετάδοση.
    Εγγραφείτε εδώ για περισσότερες πληροφορίες

    Η Wikipedia τραγουδάει ελληνικά!
    Τετάρτη 23 Μαρτίου, 14:00 - 20:30
    H Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής εμπλουτίζει τη Wikipedia με ήχους από την ελληνική παραδοσιακή μουσική και καλεί κάθε ενδιαφερόμενο να λάβει μέρος στην ημερίδα που διοργανώνει για το σκοπό αυτό στους χώρους της, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
    Στην ημερίδα μπορούν να συμμετέχουν εντελώς δωρεάν ειδικοί αλλά και λάτρεις της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, πεπειραμένοι αλλά και νέοι χρήστες της Wikipedia.
    Μουσικολόγοι και ειδικοί από την Ελληνική Κοινότητα της Wikipedia και την ΕΛ/ΛΑΚ, θα βρίσκονται κοντά τους, πρόθυμοι να τους καθοδηγήσουν και να βοηθήσουν σε κάθε απορία.
    Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της ημέρας
    Για την καλύτερη οργάνωση της συνάντησης,
    παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή συμπληρώνοντας
    την φόρμα εγγραφής μέχρι τις 21 Μαρτίου
    Η ημερίδα διοργανώνεται από τη Μουσική Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Netherlands Institute for Sound and Vision, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Europeana Sounds

    Θεατρική παράσταση για παιδιά
    Απαγορεύεται η μουσική!
    Όσο κι αν ο ανατρεπτικός της τίτλος προσπαθεί να μας πείσει για το αντίθετο, η νέα μουσικοθεατρική παράσταση της ομάδας Κοπέρνικος έρχεται να μας αποδείξει ότι η μουσική βρίσκεται παντού.
    Αυτή την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου
    και κάθε Κυριακή στις 15:00
    το θέατρο γεμίζει υπέροχες μουσικές και τραγούδια, που ερμηνεύονται ζωντανά ακόμα κι από τα ίδια τα παιδιά, ενώ η έντονη δράση και το έξυπνο χιούμορ σε ένα απόλυτα παιχνιδιάρικο σκηνικό, προσφέρουν στα παιδιά ηλικίας 4-9 ετών ένα ευρηματικό και ποιοτικό θέαμα, ανοίγοντας το δρόμο για άφθονους "μουσικούς πειραματισμούς" στο σπίτι ή στο σχολείο.
    Τιμές εισιτηρίων: 8 ευρώ (παιδικό), 10 ευρώ
    Εισιτήρια-πληροφορίες:
    ticketservices.gr
    Εκδοτήρια: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)
    Δε-Πα 09:00-17:00, Σα 10:00-16:00
    Εκδοτήριο Βιβλιοθήκης (Μέγαρο Μουσικής)
    Δε-Πα και Κυριακή 10:00-16:00
    Τηλεφωνική αγορά με πιστωτική κάρτα 210 7234567
    Πληροφορίες την ημέρα της παράστασης
    210-7282554
    Περισσότερες πληροφορίες

    Θεατρική παράσταση για παιδιά
    Χίλιες και μία...σελίδες
    Η νέα ευρηματική μουσική θεατρική παράσταση «Χίλιες και μια...σελίδες» και το 2016 μαζί μας.
    Αυτή την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου και κάθε Κυριακή στις 11:30 στη Βιβλιοθήκη σε πρωτότυπο κείμενο και σκηνοθεσία του Μιχάλη Κοιλάκου.
    Μαζί του, πολυτάλαντοι ηθοποιοί τραγουδούν, χορεύουν (ακόμα και κλακέτες) και παίζουν ζωντανά με δεξιότητα πιάνο, βιολί, κιθάρα, ακορντεόν, κρουστά και μουσικό πριόνι!
    Το έργο διαδραματίζεται παράλληλα στην πραγματικότητα και στον κόσμο της φαντασίας, δημιουργώντας απρόοπτες κωμικές καταστάσεις. Το πολύχρωμο ευρηματικό σκηνικό διεγείρει την φαντασία των παιδιών με εκπλήξεις και διαδραστικά στοιχεία!
    Για παιδιά 3 ως 9 ετών
    Τιμές εισιτηρίων: 8 ευρώ (παιδικό), 10 ευρώ
    Εισιτήρια-πληροφορίες:
    ticketservices.gr
    Εκδοτήρια: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)
    Δε-Πα 09:00-17:00, Σα 10:00-16:00
    Εκδοτήριο Βιβλιοθήκης (Μέγαρο Μουσικής)
    Δε-Πα και Κυριακή 10:00-16:00
    Τηλεφωνική αγορά με πιστωτική κάρτα 210 7234567
    Πληροφορίες την ημέρα της παράστασης 210-7282554
    Περισσότερες πληροφορίες


    Φιλοξενία εκδηλώσεων
    Στη νέα πτέρυγα του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
    διατίθενται για τη φιλοξενία εκδηλώσεων
    πλήρως εξοπλισμένοι χώροι:
    Πολυχώρος και Αίθουσα Διδασκαλίας
    Με τη σύγχρονη τεχνολογική υποδομή, την εξαιρετική ακουστική και το πιάνο που διαθέτουν
    προσφέρονται για τη φιλοξενία εκδηλώσεων λόγου και μουσικής, παρουσιάσεων, σεμιναρίων και εκθέσεων.
    Αναγνωστήριο Βιβλιοθήκης
    Χάρη στην υλικοτεχνική υποδομή μιας σύγχρονης βιβλιοθήκης, αποτελεί ιδανικό περιβάλλον για τη διοργάνωση σεμιναρίων και εργαστηρίων.
    Οι εκδηλώσεις μπορούν να πλαισιωθούν
    με διοργάνωση κοκτέηλ στο Φουαγιέ Πολυχώρου.
    Όλοι οι χώροι προσφέρουν
    ιδανική πρόσβαση στο Αίθριο των Μουσών
    και εξυπηρετούνται από το Γκαράζ του Μεγάρου.
    Πληροφορίες: 210 7282569-570
    Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες και δείτε φωτογραφίες από τους χώρους

    Γενική Συνέλευση και Εκλογές για νέο Δ.Σ. στους «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ» 28/2/2016

    Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ» νομού Κιλκίς, μετά από τακτική συνεδρίαση την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016 αποφάσισε: 

    Tη διεξαγωγή γενικής συνέλευσηςκαι τη διεξαγωγή εκλογώνγια την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, όπως προβλέπεται στο καταστατικό, την ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016 και ΩΡΑ 16:00 στα γραφεία του συλλόγου, στον Επτάλοφο Κιλκίς.

      Η παρουσία ΟΛΩΝ είναι απαραίτητη, καθώς θα συζητηθούν σημαντικά θέματα για το μέλλον του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ» νομού Κιλκίς 

      ΜΕ ΤΙΜΗ ΤΟ Δ.Σ
      του Πολιτιστικού Συλλόγου 
      «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ» 
      νομού Κιλκίς 

      International Olive oil Competitions

      LONDON IOOC 2016,
      London International Olive oil Competitions


      REGULATION OF COMPETITION
      The olive oil samples that will participate in the competition will be submitted anonymously and properly coded for a blind organoleptic tasting by a committee, which consists of a head-taster president and the tasters-judges, members of the organoleptic committee. The Committee will be using a suitable evaluation form, based on that of the Mario Solinas competition organised every year by the International Olive Council, rating each sample with a separate and final total grade, on a 0-100 scale. Depending on the total number of samples to be evaluated, the head of the team may break up the committee into subgroups and appoint one coordinator for each sub-group.

      Register your participation:
      Get started today!
      Visit http://www.aristionawards.co.uk/entry-forms/
      1. Fill out the form or forms
      2. Make the payment
      3. Send back the form or forms
      Be the first business in your market to use the London Olive oil Competitions that explode your sales all around the world.
      For more information you can get in touch with us at:
      0044 (0)208 359 1388,
      info@AristionAwards.co.uk
      www.aristionawards.co.uk

      Οι καλύτεροι ξενώνες της Βόρειας Ελλάδας

      ArtTravel

      1
      2

      Θεσσαλονίκη

      Tα μοντέρνα στέκια της.
      3

      Λονδίνο

      Οι πιο μυστικοί του δρόμοι.
      4
      Πού θα βρείτε τα καλύτερα cupcakes στην Αθήνα.
      EDITOR'S PICK

      Εσείς διαβάσατε το ρητό της ημέρας.