Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Σκουρλέτης: Κατηγορεί τον Δ.Σ της Eldorado Gold για σορτάρισμα- «Ανοησίες» απαντά η εταιρία

ΠΟΛΕΜΟΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ
Σκουρλέτης: Κατηγορεί τον Δ.Σ της Eldorado Gold για σορτάρισμα- «Ανοησίες» απαντά η εταιρία
-A+A
Για σορτάρισμα της μετοχής του κατηγορεί τον διευθύνοντα σύμβουλο της Eldorado Gold Paul Wright, ο υπουργός Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης. Αβάσιμοι και προσβλητικοί οι ισχυρισμοί του απαντά η εταιρία.
Ο υπουργός Ενέργειας, όπως αναφέρεται σε εκτενές δημοσίευμα του Bloomberg, κατηγορεί τον διευθύνοντα σύμβουλο της Eldorado Gold Corp, Paul Wright, ότι σορτάρισε μετοχές της εταιρείας του.
Στις 12 Ιανουαρίου, όταν ο Wright ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Αθήνα πως η εταιρεία αναστέλλει τα επενδυτικά της σχέδια για τα ελληνικά ορυχεία, επιρρίπτοντας ευθύνες στη συμπεριφορά της κυβέρνησης, η μετοχή της εταιρείας έκανε βουτιά 19% στα 3,53 δολάρια Καναδά, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από τον Δεκέμβριο του 2008.
«Ο Wright είναι CEO, είναι έξυπνος και είναι έμπειρος. Παρέθεσε συνέντευξη Τύπου γνωρίζοντας πως η μετοχή της εταιρείας θα έκανε βουτιά», δήλωσε ο κ. Σκουρλέτης στο Bloomberg. «Γιατί το έκανε αυτό; Κατά την άποψή μου, και του το είπα όταν ήταν εδώ, έπαιζε παιχνίδια με την τιμή της μετοχής. 'Έίπες στους φίλους σου πως θα έλεγες αυτά τα πράγματα στη συνέντευξη Τύπου, ώστε να πουλήσουν από πριν τις μετοχές τους και να αγοράσουν στη συνέχεια σε χαμηλότερες τιμές'».
«Είμαι απόλυτα σίγουρος πως σορτάρει τις μετοχές της εταιρείας του», τόνισε ο κ. Σκουρλέτης, προσθέτοντας πως «η αμοιβή του συνδέεται, μεταξύ άλλων, και με την τιμή της μετοχής, και παίζει με αυτήν».
Σύμφωνα με το Bloomberg, ο κ. Σουρλέτης, δεν έδωσε λεπτομέρειες για τις συναλλαγές, ώστε να στηρίξει τον ισχυρισμό του.
Ο αντιπρόεδρος της Eldorado Gold
Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Eldorado Gold και γενικός διευθυντής για την Ελλάδα κ. Eduardo Moura, δήλωσε μέσω e-mail στο Bloomberg ότι οι ισχυρισμοί του κ. Σκουρλέτη είναι «αβάσιμοι και προσβλητικοί». Η εκπρόσωπος της εταιρείας στο Βανκούβερ, Krista Muhr, απαντώντας εκ μέρους του CEO, δήλωσε πως οι ισχυρισμοί είναι «απόλυτες ανοησίες».
Σύμφωνα με τον κ. Moura, «η δέσμευση της Eldorado στην Ελλάδα είχε ως αποτέλεσμα να εισρεύσουν επενδύσεις άνω των 700 εκατ. δολαρίων στη χώρα από το 2012», ενώ «η αποτυχία του υπουργείου (ενέργειας) σε πολλά μέτωπα ανάγκασε την εταιρεία να αναθεωρήσει τα επενδυτικά της σχέδια, ωστόσο παραμένουμε προσηλωμένοι στα ελληνικά projects μας και στη δημιουργία θέσεων εργασίας και μακροπρόθεσμης ανάπτυξης προς όφελος όλων των μετόχων».
Ο κ. Σκουρλέτης, από την άλλη πλευρά, κατηγόρησε την εταιρεία ότι «εκβιάζει» την κυβέρνηση και την αρμόδια επιτροπή περιβάλλοντος για να εγκρίνουν τις άδειες για περαιτέρω ανάπτυξη ορυχείων «με κλειστά μάτια», λέγοντας πως πρόκειται για «αποικιοκράτες και όχι επενδυτές». Κατά τον υπουργό, «η Eldorado ίσως θέλει να σταματήσει την επένδυση στην Ελλάδα και απλώς θέλουν να επιρρίψουν τις ευθύνες στην ελληνική κυβέρνηση» επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: