Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

Χριστούγεννα στο Βόρειο Σέλας, σε μια γόνδολα στη Βενετία και στα βουνά της Αυστρίας.

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Ν. ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ

Το ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ είχε μια πολύ όμορφη παρουσία και στις εκδηλώσεις του Δήμου Ν. Προποντίδας που πραγματοποιήθηκαν στην πλατεία Ν. Μουδανιών.Μέσα στην στολισμένη πλατεία στις 18 του μήνα τα παιδιά της ΣΥΝΘΕΣΗΣ παρουσίασαν μια χορευτική παράσταση με Χριστουγεννιάτικες  χορογραφίες σύγχρονου χορού, Hip Hop και Break Dance. Επίσης στις 20 του μήνα η ΣΥΝΘΕΣΗ παρουσίασε ένα εντυπωσιακό μουσικό πρόγραμμα.  Στο πρώτο μέρος ακούσαμε τραγούδια σχετικά με καράβια σαν το  "Ελληνικό Χριστουγεννιάτικο Καράβι".  
Στο δεύτερο μέρος το συγκρότημα Σ.Α.Ρ.Δ.Α.Μ. (μεταξύ των μελών του υπήρχαν πρώην και νυν μαθητές της ΣΥΝΘΕΣΗΣ) έπαιξε ελληνικά τραγούδια της δεκαετίας του ΄60.  Όλοι μαζί ευχήθηκαν στο τέλος για καλές γιορτές και για μια καλύτερη χρονιά!!!

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

Ο Κουτσοκόκορας - ελληνικό λαικό παραμύθι Χρυσάνθη Καραΐσκου
Κάποτε ένας κουτσός κόκορας...
περισσότερα →
Ελληνικά παραδοσιακά παραμύθια τόμος Δ Χρυσάνθη Καραΐσκου
Τρία λαϊκά παραμύθια περιέχει ο...
περισσότερα →
Τραγουδώ Ελληνικά παραδοσιακά παραμύθια (με CD) - Σειρά Τραγουδώ ό,τι αγαπώ Νο 9 Καίτη Σταθούδη
Μια συλλογή οκτώ...
περισσότερα →
Ελληνικά Παραδοσιακά Παραμύθια Τόμος Β΄ Χρυσάνθη Καραΐσκου
Με πολύ απλό λόγο -σαν να τα...
περισσότερα →
Η αλεπού και ο Σπουργίτης Χρυσάνθη Καραΐσκου
Η κυρά-Μάρω μια πονηρή αλεπού...
περισσότερα →
Ελληνικά Παραδοσιακά Παραμύθια Τόμος Α Χρυσάνθη Καραΐσκου
Με πολύ απλό λόγο -σαν να τα...
περισσότερα →
 
Ελληνικά παραδοσιακά παραμύθια τόμος γ Χρυσάνθη Καραΐσκου
Διάπλαση. Γραμμένα με πολύ απλό...
περισσότερα →

Baofeng UV-3 R - ΑΠΟ ΤΟ RADIO ELEKTRON

Φορητο VhF Dual Band Baofeng UV-3 R


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Το BAOFENG είναι ένας μικρού μεγέθους φορητός dual band πομποδέκτης στα VHF και UHF. Λαμβάνει επίσης και ραδιοφωνία στην ζώνη των FM. Στην οθόνη του απεικονίζει και τις δύο συχνότητες που είναι συντονισμένος στα VHF και UHF. Στο επάνω VFO απεικονίζει τις συχνότητες στην ζώνη των UHF ή μία από τις μνήμες που διαθέτει ο πομποδέκτης. Στο κάτω VFO απεικονίζει τις συχνότητες στην ζώνη των VHF. Μπορούμε να επιλέξουμε το VFO λειτουργίας με το κατάλληλο πλήκτρο στην πρόσοψη του UV-3R. Η ισχύς εξόδου του είναι 2 Watt και διαθέτει 99 μνήμες. Παρά το μικρό του μέγεθος η οθόνη του είναι ιδιαίτερα ευανάγνωστη με ευδιάκριτους χαρακτήρες και πολλές πληροφοριακές ενδείξεις. Στην πρόσοψή του εκτός από το πλήκτρο on/off υπάρχουν τρία επιπλέον πλήκτρα για εναλλαγή μπάντας, ενεργοποίηση του menu επιλογών και ρύθμιση της έντασης ήχου. Τα πλήκτρα αυτά διαθέτουν και εναλλακτικές λειτουργίες που ενεργοποιούνται με παρατεταμένο πάτημα.Ενα μικρο μηχανακι για τους λατρες του μικρου και πρακτικου VhF για να το εχετε παντου μαζι σας!

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ RADIO ELEKTRON




ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ


ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ ΝΕΟ CD ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ

ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ
ΝΕΟ CD
«Μια τρύπα στον καιρό… κύριε Μάνο»
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΣΚΟΠΩΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΣΚΩΝ

ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ, ΕΡΩΤΑΣ, ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ, ΟΝΕΙΡΟ… Τέσσερις ενότητες μιας ζωής, τέσσερις ενότητες ενός μουσικού ταξιδιού, που αυτή τη φορά είχε συνοδοιπόρο τον Μάνο Ελευθερίου.
Που καταλήγει όλο αυτό; Σε «ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ… ΚΥΡΙΕ ΜΑΝΟ».
Δεκατρία καινούργια, ιδιαίτερα τραγούδια που ήρθαν για να πουν αυτά που πολλοί σκεφτόμαστε και δεν τολμάμε να πούμε. Τραγούδια που αφορούν όλους μας!
Πρώτο δείγμα αυτής της έκδοσης, το τραγούδι ΜΕ ΠΗΡΕ Ο ΥΠΝΟΣ ΣΤΗ ΚΑΡΕΚΛΑ σε μουσική Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και στίχους του Μάνου Ελευθερίου.

Το Καρύδι και το Χριστουγεννιάτικο κέικ του Τάσου Ιωαννίδη - Θέατρο Σοφούλη

logo1.jpg
karydi.jpg
Χριστουγεννιάτικο Μουσικό Παραμύθι
του Τάσου Ιωαννίδη
2ος χρόνος επιτυχίας
στο Θέατρο Σοφούλη
7 Δεκεμβρίου 2014 – 4 Ιανουαρίου 2015
karydi logow.jpg
Το Καρύδι και το Χριστουγεννιάτικο Κέικ είναι το νέο πρωτότυπο μιούζικαλ του Τάσου Ιωαννίδη, του δημιουργού των τραγουδιών «Λάχανα και χάχανα» και του ομωνύμου παιδικού μιούζικαλ. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα Χριστουγεννιάτικο Μουσικό Παραμύθι αλλιώτικο από τ’ άλλα.
Μια παράσταση που βασίζεται σε ένα παραμύθι που ο ίδιος ο δημιουργός είχε πει αυθόρμητα, ένα βράδυ στην μικρή του κόρη την Ερμιόνη, όταν αυτή ήταν τεσσάρων ετών. Πρόσφατα το παραμύθι διανθίστηκε από τους στίχους του Κώστα Κολοβού που με τη σειρά τους συνταιριάστηκαν με τις μουσικές του Τάσου Ιωαννίδη για να μας δώσουν ένα αποτέλεσμα γεμάτο ρυθμό, μελωδία και Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα χαράς!
Ο Καρύδας, ένα καρύδι στο πιο ψηλό κλωνάρι της Καρυδιάς έχει βάλει σκοπό της ζωής του να μπει στο Χριστουγεννιάτικο Κέικ, που είναι παράδοση να φτιάχνεται στο Καρυδοχώρι. Η εμφάνιση όμως ενός πεινασμένου Άσπρου Σκώληκα στην ράχη του, που έχει πρόθεση να διεισδύσει στον φλοιό του και να φτάσει την καρυδόψιχά του, έκανε την «καρυδοψυχούλα» του να φυλλορροεί και το όνειρό του, όνειρο... «Φθινοπωρινής Νυκτός». Ώσπου να εκπληρώσει την μεγάλη του επιθυμία, το ταξίδι του θα είναι γεμάτο περιπέτεια, αγωνία, αλλά και συγκομιδή εμπειριών και μαθημάτων ζωής.
Ο φίλος του ο Μέρμηγκας, η Μελίνα η Μελισσούλα, ο Σπύρος ο Σπουργίτης, ο Δρυοκολάπτης ο Τρυπάς και η μαμά Καρύδω, όλοι, προσπαθούν να βρουν λύση στο πρόβλημά του. Θα καταφέρει άραγε να εκπληρώσει την επιθυμία του ο Καρύδας;
Ένα ευαίσθητο Μουσικό Παραμύθι με συγκινητικές στιγμές που αγγίζει με απλότητα και πρωτοτυπία την έννοια του κύκλου της ζωής, των ανθρώπινων αξιών, την έννοια της αγάπης που ενσαρκώνεται στην γέννηση του Θείου Βρέφους.
Πέντε ηθοποιοί/τραγουδιστές/χορευτές με ευφάνταστα κοστούμια και βιντεοπροβολές, θα σας ταξιδέψουν στους ρυθμούς και τις μελωδίες του Τάσου Ιωαννίδη σε ένα Χριστουγεννιάτικο ταξίδι που θα σας μείνει αξέχαστο.
Το Καρύδι και το Χριστουγεννιάτικο Κέικ κυκλοφορεί και σε βιβλίο με CD στην σειρά  «Τα Παραμύθια του Μπαμπά».
Συντελεστές
Κείμενα – μουσική: Τάσος Ιωαννίδης
Σκηνοθεσία: Παυλίνα Χαρέλα
Στίχοι: Κώστας Κολοβός
Εικονογράφηση: Μαριλένα Αγγελίδου
Ενορχήστρωση: Σταύρος Καρτάκης
Σκηνογραφία-video art: Στάθης Μήτσιος
Κοστούμια: Καλλιόπη Παπαδάκη
Χορογραφίες: Ελένη Χρυσομάλλη
Ειδικές κατασκευές-μάσκες: Ελίνα Ευταξία
Φιλική συμμετοχή: Ανδρομάχη Βουτσά,  Πλάτωνας Τσιπίδης, Γιάννης Τσότσος, Κωνσταντίνος Κοτρότσιος, Χριστόφορος Χριστοφορίδης, Ελένη Χρυσομάλλη
Ακούγεται η παιδική χορωδία του Σπύρου Λάμπρου και στο τραγούδι της κ. Καρύδως  η φωνή της Άννας Λινάρδου.
ΘΕΑΤΡΟ ΣΟΦΟΥΛΗ
Τραπεζούντος 5 και Σοφούλη
ΠΡΕΜΙΕΡΑ: Κυριακή 7 Δεκεμβρίου στις 17:30
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: Κάθε  Κυριακή στις 17:30
Επιπλέον παραστάσεις στις γιορτές:
25,26,27/12 στις 18:00
28/12 στις 17:30
2,3/1 στις 18:00
4/1 στις 17:30
Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία κατόπιν συνεννοήσεως
Εισιτήρια: Γενική είσοδος 8€ | Ειδικές τιμές για γκρουπ.
Πληροφορίες – κρατήσεις: 2310423925 & www.theatrosofouli.gr

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ - ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

 

KOVACS live στη Θεσσαλονίκη!!!

Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά!


Kαλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το 2015!!!


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ



Καθώς το 2014 οδεύει προς το τέλος του, οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ νιώθουν την ανάγκη να ευχαριστήσουν όλους εσάς, τους αναγνώστες, τους συνεργάτες, τους συνοδοιπόρους στην πλούσια και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διαδρομή που διανύσαμε αυτή τη χρονιά.
Κάντε κλικ στο σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου για να θυμηθούμε μαζί τις σελίδες που γράψαμε το 2014 πριν προχωρήσουμε… με φόρα στο 2015.




ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!



ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ | ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΤΕΧΝΗΣ

ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ


LUCA GIULIANI (Επιμ.)

ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΤΕΧΝΗΣ

Μετάφραση: Έλενα Παλλαντζά
Επιμέλεια: Ιωάννης Μυλωνόπουλος
Πρόλογος: Αγγελος Χανιώτης

Τέχνη, σύμφωνα με την αρχαία σημασία της λέξης (τεχνική, τέχνασμα, τεχνοτροπία, δεξιοτεχνία), είναι κάθε δημιούργημα που φανερώνει την ικανότητα και επινοητικότητα του ανθρώπου να δαμάζει την ύλη, είτε προκαλώντας τον θαυμασμό του θεατή για το αισθητικό αποτέλεσμα είτε καθηλώνοντάς τον με την τεχνική αρτιότητα. Για ποιo λόγο κάποια έργα θεωρήθηκαν ή θεωρούνται αριστουργήματα; Ορισμένες πτυχές αυτού του πολύπλοκου θέματος φωτίζονται από τα δοκίμια που συγκεντρώνει αυτός ο τόμος. Οι συγγραφείς του, διακεκριμένοι γερμανοί αρχαιολόγοι και ιστορικοί της ελληνικής και ρωμαϊκής τέχνης, επέλεξαν επτά γλυπτά και ένα αρχιτεκτόνημα από την ελληνική και ρωμαϊκή αρχαιότητα για να εξετάσουν ποικιλία θεμάτων, από τεχνικές και κατασκευαστικές λεπτομέρειες ως την πρόσληψη ενός έργου αιώνες μετά τη δημιουργία του. Οι επιλογές των συγγραφέων θα ξαφνιάσουν όσους ταυτίζουν την αρχαία τέχνη με την καλλιτεχνική δημιουργία της κλασικής Αθήνας, θυμίζοντας πόσο πολυδιάστατη είναι η ιστορία της αρχαίας τέχνης. Το βιβλίο, γραμμένο για το ευρύ κοινό και φοιτητές, δεν είναι εγχειρίδιο έτοιμης γνώσης, αλλά άσκηση ματιάς και κρίσης.

ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ| ΙΣΤΟΡΙΑ / ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΚΟΣΜΟ
ISBN-13: 978-960-524-338-8 | 15 x 21 εκ. | 262 σελ. | Λιανική τιμή: 16,00

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στα Καλάβρυτα. Κρητικά έθιμα και χιονισμένες λίμνες για τα μάτια σας μόνο.

ArtTravel
Πριγκίπισσες στους δρόμους... 
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​1
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​2
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​3
 
​​​​​​​4
 

Τα πιο γραφικά χωριά του Χειμώνα. Χριστούγεννα στο Παρίσι. Παραμύθια δίπλα στο τζάκι στο Καρπενήσι και τα πιο όμορφα σοκάκια του πλανήτη.

ArtTravel
Τα βασίλεια του χειμώνα...    
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​1
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​2
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​3
 
​​​​​4
 
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​ ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Η δική μας Χριστουγεννιάτικη Ευχή
















Χρόνια πολλά από την Alfanet A.E.


Επώνυμα UPS απο 45€ για αδιάκοπη τροφοδοσία και μέγιστη ασφάλεια προς το σύστημα σας!