Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Δημήτρης Μητρόπουλος, 50 χρόνια μετά.

Διαβάστε στο www.TaR.gr :    
2 Νοεμβρίου 2010 Δημήτρης Μητρόπουλος, 50 χρόνια μετά.  
(της Έφης Αγραφιώτη)       
Περιεχόμενα   
3. Αποκαθηλώσεις      
(του Κώστα Γρηγορέα)

Νέοι τίτλοι για εφήβους & παιδιά από τον ΚΕΔΡΟ

Λότι Λόουρι   
Ο ΔΩΡΗΤΗΣ    
Μετάφραση: Φίλιππος Χρυσόπουλος    
Εφηβικό μυθιστόρημα, από 15 ετών  
ISBN 978-960-04-3738-6    
σελ. 224    
Οκτώβριος 2010    
Κίρα Σίνου – Έρικα Αθανασίου    
ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΤΗΣ ΗΜΙΣΕΛΗΝΟΥ   
Η Ναυμαχία της Ναυπάκτου 7 Οκτώβριου 1571    
Εφηβικό μυθιστόρημα, από 12 ετών   
σελ. 320   
ISBN: 978-960-04-4106-2   
Οκτώβριος 2010

Εκδηλώσεις Νοεμβρίου

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου  
Avopolis RadioShow 
Το Radioshow του Avopolis προσεδαφίζεται στα decks του Floral. Διονύσης Κοτταρίδης και Βαγγέλης Πούλιος επιλέγουν ημι-σπάνια γκρουβ, ανεξαρτήτως χωροχρονικών και λοιπών περιορισμών.     
Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 
Dj set Anastasis  Cholo Jazz & favela swing sounds Στις 22.00   
Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 
Βιβλίο/ Παρουσίαση Κωνσταντίνος Βήτα - Θα διασχίσεις ένα πρωινό τον κόσμο  
Μια βραδιά γεμάτη στίχους, ποιήματα και εικόνες, με προσκεκλημένο τον συνθέτη και στιχουργό Κωνσταντίνο Βήτα και το βιβλίο του '' Θα διασχίσεις ένα πρωινό τον κόσμο'' από τις εκδόσεις Οξύ.  
Για το βιβλίο θα μιλήσουν, μαζί με τον Κωνσταντίνο Βήτα, οι:  Μάνος Μπούρας (μουσικοκριτικός), Νίκος Ξυδάκης (δημοσιογράφος), Μάρκος Φράγκος (δημοσιογράφος-μουσικοκριτικός). Στις  20.00    
Τετάρτη 10 Νοεμβρίου  
AthensSwingCats Party   
Οι AthensSwingCats, η πιο δραστήρια Swing ομάδα της Αθήνας,  κάθε δεύτερη Τετάρτη του μήνα διοργανώνουν τα δικά τους, μοναδικά, πάρτι στο Floral. Τα τραπέζια φεύγουν και ο χώρος μεταμορφώνεται σε μια πίστα ξέφρενου χορού. Στις 22.00  
Πέμπτη 11 Νοεμβρίου  
Dj set  Alex K. & Loukia Soupouli   
Rock & Soul music από τον Αλέξη Καλοφωλιά (Last Drive) και τη Λουκία Σούπουλη.
Στις 22.00  
Παρασκευή 12 Νοεμβρίου  
Γενέθλιο Πάρτι - Εκδόσεις Ψυχής τα Λαμπυρίσματα   
Οι εκδόσεις Ψυχής τα Λαμπυρίσματα, ολοκληρώνοντας 8 χρόνια έργου στην ελληνική σκηνή κόμικς, σας προσκαλούν να γιορτάσετε μαζί τους, κερδίζοντας κόμικς και ανακαλύπτοντας τις νέες κυκλοφορίες των εκδόσεων. Δημιουργοί θα σκιτσάρουν και θα υπογράφουν για εσάς τα κόμικς τους.  Στις  19.30  
Σάββατο 13 Νοεμβρίου  
Amores Perros LIVE  
Ένα εκρηκτικό funky, acid jazz, soul live από την τετραμελή μπάντα των Amores Perros με άκρως αυτοσχεδιαστική και χορευτική διάθεση!
Special guest o dj Palov (Palov & Mishkin). Στις 22.00  
Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 
Dj set Palov from Cast-a-Blast 
O dj και παραγωγός Palov, γνωστός από το διεθνές ντουέτο Palov & Mishkin της κολεκτίβας Cast-a-Blast, ξανά στο Floral. Στις 22.00  
Σάββατο 20 Νοεμβρίου  
Dimitri Vassilakis Quartet "Across The Universe" trip  
Ο Δημήτρης Βασιλάκης, διεθνούς φήμης σαξοφωνίστας, τραγουδιστής, συνθέτης και εκπαιδευτικός, παρουσιάζει μουσικές
από το νέο του άλμπουμ, που αναμένεται να κυκλοφορήσει στο τέλος Νοέμβρη από την Candid records.
Δημήτρης Βασιλάκης (σαξόφωνο-φωνητικά), Μάνος Λούτας (κοντραμπάσο), Μάνος Σαριδάκης (hammond), Γιώργος Πολυχρονάκος (τύμπανα). Στις 22.00    
Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 
Προβολή Ντοκιμαντέρ Εκδρομή στο Bilin  Μια φορά και έναν καιρό, σε μια χώρα μακρινή στη Μέση Ανατολή, την Παλαιστίνη, ένας λαός παλεύει με όλες του τις δυνάμεις για να διατηρήσει το δικαίωμα να ζει με αξιοπρέπεια στην πατρίδα του, στη γη των προγόνων του. Ντοκιμαντέρ του Γλαύκου Οικονομίδη.  
Θα ακολουθήσει συζήτηση. Στις 21.00   
Τετάρτη 24 Νοεμβρίου  
Βιβλίο/ Παρουσίαση Εισαγωγή στις σπουδές του λαϊκού πολιτισμού Λαογραφίες, Λαϊκοί πολιτισμοί, Ταυτότητες  
Οι εκδόσεις Κριτική παρουσιάζουν το βιβλίο του Ευάγγελου Αυδίκου Εισαγωγή στις σπουδές του λαϊκού πολιτισμού.
Ομιλητές στην εκδήλωση: Γιώργος Παπασωτηρίου, Γιώργος Σταματόπουλος, Μαριάνθη Καπλάνογλου, Άννα Λυδάκη).

Η εκδήλωση θα γίνει σε συνεργασία με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ [http://www.laographiki.gr/Στις 19.00     
Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 
AthensSwingCats Party    
Οι AthensSwingCats, η πιο δραστήρια Swing ομάδα της Αθήνας,  κάθε δεύτερη Τετάρτη του μήνα διοργανώνουν τα δικά τους, μοναδικά, πάρτι στο Floral. Τα τραπέζια φεύγουν και ο χώρος μεταμορφώνεται σε μια πίστα ξέφρενου χορού. Στις 22.00 
Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 
Dj set Dana & Digital Alkemist  
Δύο γνωστοί djs και μουσικοί, η Dana (Balzac Diva, Tango with lions) και o Digital Alkemist (Digital Alkemist, Nightstalker), συνεργάζονται στα decks του Floral με ηλεκτρονικές και groovy διαθέσεις, σε ένα αυθόρμητο dj set με πειραματικές προθέσεις. Στις 22.00 
Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 
Dj set George Apergis  Ο George Apergis είναι ένας από τους πιο σεβαστούς dj και διοργανωτές στην Ελλάδα, επίσης ένας από τους πολλά υποσχόμενους παραγωγούς, ιδρυτής των Modular Expansion events και μέλος της εφημερίδας Athens Voice και του Soul mgzn.
Μια βραδιά - αφιέρωμα στη χρυσή δεκαετία της ηλεκτρονικής μουσικής, από το 1980 ως και σήμερα. Στις 22.00 

Σάββατο 27 Νοεμβρίου  
Kelly & The Special K'z" LIVE 
Με ανάλαφρη διάθεση, η Κέλλυ Καλτσή μας ταξιδεύει σε μελωδίες γνώριμες, με οδηγό μόνο ένα πιάνο, μια κιθάρα, δύο ρυθμικά χέρια και μια φωνή. Περάσματα από jazz, blues,funk, rock αλλά και δεύτερες εκτελέσεις αγαπημένων κομματιών. Κέλλυ Καλτσή (φωνή), Δημήτρης Γρυδάκης  (πιάνο), Κώστας Έξαρχος (κιθάρα), Demian Gomez (κρουστά). Στις 22.00   
Τρίτη 30 Νοεμβρίου 
Βιβλίο/ Παρουσίαση Αλέξανδρος Ίσαρης - Βίνκελμαν ή Το πεπρωμένο
Οι εκδόσεις Κίχλη παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Αλέξανδρου Ίσαρη Βίνκελμαν ή Το πεπρωμένο. Για το βιβλίο, μαζί με τον συγγραφέα, θα μιλήσουν: η Κατερίνα Σχινά (δημοσιογράφος-μεταφράστρια) και ο Γιάννης Μπασκόζος (διευθυντής του περιοδικού ΔΙΑΒΑΖΩ). Στις 20.00     
Ακούστε το Floral στο www.clipartradio.gr

Δημήτρης Λάμπος συνέντευξη στην Ελένη Ράγκα για το "Μουσικόραμα"

Ο Δημήτρης Λάμπος, μετά το βιβλίο του «Η Ιστορία  ενός ‘Μισάνθρωπου’», μας παρουσιάζει  το πρώτο του cd, «Μη σε φοβίσει η αγέλη» από τη LYRA.    
Με ένα μεταπτυχιακό στα Διεθνή Οικονομικά, που ξεπροβάλλει στις απαντήσεις του, με έμφυτη αισιοδοξία για το μέλλον και με έντονη κοινωνικοπολιτική διάθεση, απάντησε στις ερωτήσεις μας…      
Τη μεγάλη μορφή της Θράκης, τον  Χρόνη Αηδονίδη, θα αναγορεύσει σε «Άρχοντα του Οικουμενικού Πατριαρχείου», ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, μετά από πρόταση του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπολέως και Σαμοθράκης κ.κ. Ανθίμου.  
Η εκδήλωση, θα γίνει στις 29 Νοεμβρίου, την παραμονή της Θρονικής Εορτής του Αγίου Ανδρέα στο Φανάρι.    
http://www.mousikorama.gr/site/index.php/announcements/press/691-xronis

Δελτίο Τύπου EKEBI: mikrosanagnostis.gr - κυκλοφόρησε το τεύχος Νοεμβρίου

mikrosanagnostis.gr - κυκλοφόρησε το τεύχος Νοεμβρίου  
Εμπλουτισμένο με νέες ενότητες και νέα θέματα κυκλοφόρησε το τεύχος Νοεμβρίου του Μικρού Αναγνώστη.   
Ένα θέμα κάθε μήνα, μια ιστορία κάθε εβδομάδα, συνεντεύξεις, διαγωνισμοί, νέες κυκλοφορίες...   
Τον Νοέμβριο ο «Μικρός Αναγνώστης» βάζει τα καλά του και πάει στην όπερα...
Μια βραδιά στην όπερα θα ζήσουν οι φίλοι του Μικρού Αναγνώστη (http://www.mikrosanagnostis.gr/) με οικοδεσπότες τον Νίκο Ξανθούλη, μουσικό και υπεύθυνο εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και την βιολίστα και συγγραφέα Μαριβίτα Γραμματικάκη που θα μας ξεναγήσουν στο θέατρο ΟΛΥΜΠΙΑ και στην παράσταση «Τραβιάτα» του Βέρντι.  
Ένα πλούσιο αφιέρωμα που μας μυεί στα μυστικά της εκλεκτής αυτής τέχνης και περιλαμβάνει ακόμη: βιντεοσκοπημένα αποσπάσματα από τις παραστάσεις «Τραβιάτα» σε σκηνοθεσία του Νίκου Πετρόπουλου και «Χάνσελ και Γκρέτελ» σε σκηνοθεσία Κάρμεν Ρουγγέρη καθώς και ενδιαφέρουσες πληροφορίες που μας εξοικειώνουν με όλα αυτά που συνθέτουν την όπερα: ορχήστρα, μαέστρος, φωνή, χορωδία, φωτισμοί, τι κάνει ο σκηνοθέτης, ο χορογράφος, ο ενδυματολόγος, ο σκηνογράφος, ο συνθέτης και ο λιμπρετίστας δηλαδή ο συγγραφέας του έργου.  
[περισσότερα στην ενότητα «Εξερευνώντας ένα θέμα»]  
… και δίνει την ευκαιρία στους μικρούς του φίλους να διαγωνιστούν στη συγγραφή λιμπρέτου και να το δουν να ζωντανεύει στην Εθνική Λυρική Σκηνή!  
Ένας αληθινά πρωτότυπος διαγωνισμός καλεί τους επίδοξους μικρούς λιμπρετίστες να γράψουν το δικό τους λιμπρέτο ακολουθώντας τις αναλυτικές οδηγίες που δίνονται στις σελίδες του Μικρού Αναγνώστη.   
Ο νικητής θα έχει τη μοναδική ευκαιρία να δει το έργο του, μελοποιημένο από το Μουσικό Σχολείο Ιλίου, να γίνεται αληθινή παράσταση όπερας που θα διαγωνιστεί στο 2ο Μαθητικό Φεστιβάλ Όπερας που διοργανώνει η Εθνική Λυρική Σκηνή στις 29-30 Μαρτίου 2011!    
[Αναλυτικές πληροφορίες και οδηγίες για τη συγγραφή λιμπρέτου, θα βρείτε εδώ]   
Περισσότερες ιστορίες on line από αυτόν τον μήνα...   
Τα παιδιά θα έχουν από τον Νοέμβριο την ευκαιρία να ακούν όχι μόνον μια ιστορία τον μήνα αλλά μια νέα ιστορία κάθε εβδομάδα.  
Νέοι ταλαντούχοι ηθοποιοί, γνωστοί κυρίως από τις εξαιρετικές θεατρικές τους ερμηνείες, ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στην πρόταση του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) να ζωντανέψουν με τις φωνές τους αγαπημένες ιστορίες αγαπημένων συγγραφέων.  
Έτσι κάθε εβδομάδα οι φίλοι του Μικρού Αναγνώστη θα ακούν μια νέα ιστορία ντυμένη με τις μουσικές του Θάνου Σωπύλη (στούντιο ΦΑΜΠΡΙΚΑ) ενώ μπορούν παράλληλα να τη διαβάζουν «ξεφυλλίζοντας» ηλεκτρονικά το βιβλίο.  
[Εάν θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας την ιστορία της εβδομάδας, συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ]  
Μετά την Κόρα Καρβούνη που μας αφηγήθηκε την ιστορία «Οφσάιντ, Το Μουντιάλ και τα παραμύθια του Άντερσεν», από το βιβλίο Σε δύο τρελά ημίχρονα, της Αγγελικής Βαρελά (Εκδόσεις Μίνωας) σειρά έχουν:     
1 Νοεμβρίου ο Χρήστος Σουγάρης με μια πολύχρωμη ιστορία για τη σωστή διατροφή και την ανεκτίμητη για την υγεία μας αξία των φρούτων και των λαχανικών, από το βιβλίο «Πώς να καταβροχθίσετε ένα ουράνιο τόξο» της Γιολάντας Τσιαμπόκαλου (εκδόσεις Καστανιώτη).  
[ακούστε την ιστορία εδώ]    
 8 Νοεμβρίου ο Στράτος Σωπύλης μας ταξιδεύει στον μαγικό "Κόσμο του πουθενά" της Γιολάντας Πατεράκη (εκδόσεις Ψυχογιός)    
15 Νοεμβρίου ο Αστέριος Πελτέκης μας πάει μια βόλτα στην πορεία του Πολυτεχνείου (με αφορμή την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου) μαζί με «Τα αδέσποτα» της Σοφίας Ζαραμπούκα (εκδόσεις Μεταίχμιο)    
.22 Νοεμβρίου η Αλεξάνδρα Αϊδίνη μας μεταδίδει αντιπολεμικά μηνύματα μέσα από την ιστορία «Παιχνίδια και ψιλικά» του Νικόλα Ανδρικόπουλου (Εκδόσεις Λιβάνη)    
.29 Νοεμβρίου ο Νίκος Κουρής μας αφηγείται μια διασκεδαστική ιστορία έρωτα ανάμεσα στην «Πουπού και την Καρλότα» του Ευγένιου Τιβιζά (εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα)    
Τον Δεκέμβριο θα ακούσουμε τη Μαρία Ναυπλιώτου σε ένα τρυφερό παραμύθι και την Μελίνα Αποστολίδου να μας διαβάζει τα δικαιώματα μας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της Διεθνούς Αμνηστίας (10 Δεκεμβρίου).  
Θα ακολουθήσει, εν όψει των Χριστουγέννων, ένα πλούσιο αφιέρωμα στους χριστουγεννιάτικους μύθους και τις παραδόσεις μας.    
Και μια καινούργια ενότητα οι «Νέες κυκλοφορίες»      
Για να είναι πάντα ενημερωμένοι οι μικροί βιβλιόφιλοι ο Μικρός Αναγνώστης εμπλουτίζει την ενότητα «Βρες ένα βιβλίο» με τις «νέες κυκλοφορίες» όπου καταγράφονται ανελλιπώς όλα τα βιβλία που κυκλοφορούν κάθε μήνα.    
Καλεσμένοι του Νοέμβρη οι εικονογράφοι Πέτρος Μπουλούμπασης και Σοφία Τουλιάτου  
Η κάμερα του Μικρού Αναγνώστη εισβάλει αυτόν τον μήνα στο εργαστήρι της ομάδας magikpencil. Οι -κατά κόσμον- Πέτρος Μπουλούμπασης και Σοφία Τουλιάτου μας εισάγουν στη μαγεία του σχεδίου και της εικονογράφησης και μας εξηγούν πώς η ζωγραφική αλλάζει τον κόσμο και τα πράγματα!   
[Δείτε τη βιντεοσκοπημένη συνέντευξη στην ενότητα «Πένες και χρώματα»]  
Και βέβαια ο Μικρός Αναγνώστης μας ενημερώνει κάθε μήνα:  
Πού θα πάμε σήμερα:  Η ατζέντα των παιδικών εκδηλώσεων του μήνα στην Αθήνα και σε όλη την περιφέρεια.  
Βρες μια βιβλιοθήκη: Ένας πολύχρωμος χάρτης οδηγεί τον Μικρό Αναγνώστη στην κοντινότερη στο σπίτι του παιδική βιβλιοθήκη.  
Ρίξε μια ματιά: κατάλογος χρήσιμων για τα παιδιά διαδικτυακών συνδέσμων. 
Μικρός συγγραφέας: Οι νικητές του διαγωνισμού «Γράψε και κέρδισε» βλέπουν δημοσιευμένες τις ιστορίες τους.  
Η γωνιά των δασκάλων: πληροφορίες και σύνδεσμοι για τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους γονείς.  
Παίζω και διαβάζω: Συγγραφείς και βιβλία σε  διασκεδαστικά παιχνίδια μνήμης, ταχύτητας, γνώσεων για βιβλιόφιλους και όχι μόνον.   
Για να έχετε κάθε μήνα τα νέα του Μικρού Αναγνώστη στο e-mailσας γίνετε συνδρομητές στην «Εφημερίδα μας» συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας εδώ.   
Διαβάστε το τεύχος Νοεμβρίου:  www.mikrosanagnostis.gr 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

10 Νοεμβρίου 2010   
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Παπανδρέου Έρωτας υπό αίρεση και άλλα διηγήματα την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010 και ώρα 6.00 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία».  
Με τον συγγραφέα συνομιλεί η Έλενα Ακρίτα.     
10 Νοεμβρίου 2010   
Tο Passport και οι Εκδόσεις Καστανιώτη σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Κωνσταντίνου Τζούμα Πανωλεθρίαμβος την Tετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010, στις 8.00 μ.μ. Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει ο Γιώργος Χρονάς.   
Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Σταύρος Σταυρόπουλος.  
Τη μουσική της βραδιάς θα επιλέξει η ΚΑΦΚΑ.

To ΚΘΒΕ κοντά στην εκπαίδευση

ΤΟ ΚΘΒΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ    
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, θέλοντας να συμβάλει στο έργο των εκπαιδευτικών, να διευκολύνει την επικοινωνία τους με το θέατρο και να παρέχει ουσιαστική υποστήριξη σε θέματα που αφορούν στην αξιοποίηση θεατρικών προσεγγίσεων στην εκπαίδευση αναλαμβάνει μια σειρά από πρωτοβουλίες που πρόκειται να τεθούν σε εφαρμογή από τη νέα χρονιά:   
Καθιερώνεται η «Γραμμή του Εκπαιδευτικού»:   
Κάθε Δευτέρα 12:00-14:00 το μεσημέρι, οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο Θεατρολογίας-Δραματολογίου του ΚΘΒΕ, από όπου θα παρέχονται πληροφορίες και εκπαιδευτικό υλικό για θέματα που αφορούν στη χρήση θεατρικών μεθόδων και τεχνικών στα σχολεία. (Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 263357, κα Αμαλία Κοντογιάννη).   
Έπειτα από την παρακολούθηση των παραστάσεων της Νεανικής Σκηνής (Ηλέκτρα) οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις με τους ηθοποιούς, τόσο για τη συγκεκριμένη παράσταση, όσο και για θέματα που αφορούν συνολικά στον μύθο των Ατρειδών, εστιάζοντας στη μοναδική σωζόμενη τριλογία του Αισχύλου, Ορέστεια.    
Έπειτα από την παρακολούθηση της παράστασης της Παιδικής Σκηνής (Ο Χιονάνθρωπος και το κορίτσι) οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να διασκεδάσουν, εμπνευσμένοι από το υπέροχο ταξίδι του Τουρτούρι, συμμετέχοντας σε θεατρικά παιχνίδια, την ύλη των οποίων έχει επιμεληθεί ο κ. Ευγένιος Τριβιζάς.    
Το ΚΘΒΕ θα διοργανώσει σεμινάρια στα οποία θα δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους εκπαιδευτικούς να παρακολουθήσουν μαθήματα ορθοφωνίας για τη διευκόλυνση της λειτουργίας στη τάξη, καθώς και σεμινάρια από θεατρολόγους, ηθοποιούς, και σκηνοθέτες, που έχουν ως στόχο την εξοικείωση με τη διαδικασία δραματοποίησης έργων.   
Οι ημερομηνίες των σεμιναρίων θα ανακοινωθούν σύντομα (Τηλέφωνο επικοινωνίας-δήλωση συμμετοχής: 2310 589104, κα. Κατερίνα Καλιτσοπούλου

Παραμένουν κυρίαρχοι παγκοσμίως οι Έλληνες εφοπλιστές

Στα 5,7 δισ. δολάρια ανήλθαν στο δεκάμηνο του 2010 οι επενδύσεις των Ελλήνων εφοπλιστών για την αγορά 233 πλοίων.  
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία  οι ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες, που έρχονται πρώτες σε αγορές πλοίων διεθνώς, έχουν επενδύσει από την αρχή του χρόνου περί τα 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια για την απόκτηση 123 πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου, περί τα 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια για την απόκτηση 58 τάνκερ, ενώ περίπου στο 1 δισεκατομμύριο δολάρια έχουν εκτοξευθεί οι επενδύσεις τους στα πλοία μεταφοράς κοντέινερ.   Ο ελληνόκτητος στόλος τους τελευταίους μήνες έχει εμπλουτιστεί με 49 κοντέινερ, καθώς οι τιμές του παραμένουν χαμηλές, ενώ βελτιώνονται οι προοπτικές τους στη ναυλαγορά.
Όπως προκύπτει από την ανάλυση της Allied Shipbroking, στο διάστημα Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2010, διεθνώς έχουν αλλάξει χέρια 973 πλοία συνολικής αξίας 18,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.   Ελληνικοί εφοπλιστικοί κύκλοι, επισημαίνουν ότι όσο η Κίνα αναπτύσσεται και παράγει θα έχει την διαρκή ανάγκη να εισάγει πρώτες ύλες. Αυτή η παράμετρος είναι καθοριστική για την παγκόσμια ναυτιλία.   
Όσο αυτό συμβαίνει η αγορά του ξηρού φορτίου θα έχει πάντα ικανοποιητικά ναύλα γιατί πολύ απλά μεταξύ των συμμετεχόντων στην θαλάσσια μεταφορά έχει μπει πλέον πολύ δυναμικά με δικό της ικανό στόλο και η Κίνα.     

PIAZZA del POPOLO

* Γρηγόρης Σεμπελίδης: «Η συμμετοχή μου στις δημοτικές εκλογές είναι ακτιβισμός»   
* Γιώργος Ντόλιος: Δε θα καταργηθεί το «Βοήθεια στο Σπίτι»   
* Live διαδικτυακή συνέντευξη του Κωστή Σιμιτσή

Geopolitics-GR

* Η κινεζική εξάρτηση της Δύσης   
* Κάλεσμα του Τούρκου υπουργού Εξωτερικού Εμπορίου στους επιχειρηματίες του Χονγκ Κονγκ    
* Εφυγε ένας άνθρωπος του JFK   
* Ανεκτίμητη η αξία των πληροφοριών    
* To ΡΚΚ αρνείται ανάμειξη στην επίθεση   
* Το όραμα της «Μεγάλης Αλβανίας» υποστηρίζουν Αλβανοί πολιτικοί στη νότια Σερβία    
* ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Greek Alert

«Δεν δικαιούται να ομιλεί αυτός που… υπέστειλε τη σημαία στα Ύμια»    
ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΚΑΙ ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΑ

Αλλαγή στην πόλη

Διαβάστε στο νέο ενημερωτικό portal της Θεσσαλονίκης  www.spnews.gr         
Οι υποψήφιοι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης, Χρήστος Μάτης και Μάκης Στεργίου δίνουν το δικό τους διαφορετικό στίγμα για τη Θεσσαλονίκη, μιλώντας στην SPNEWS για τις εκλογές της Κυριακής.   
Δημοσιογραφική Ομάδα SPNews  
Salonica Press News   
Αξιόπιστη Ενημέρωση   
Θεσσαλονίκη οπτική επικοινωνία - ενημέρωση   
Δωδεκανήσου 8, 54626 Θεσσαλονίκη   
E-mail:info@spnews.gr

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics    
* Σύλληψη υπαλλήλων του υπ. Περιβάλλοντος για χρηματισμό    
* Turkish FM slams Israeli media reports as 'baseless'   
* Υψώθηκε η ελληνική σημαία στον ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ   
* Σκληρη αλλα ψύχραιμη απάντηση Αποστράτων στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης    
* Γεννήθηκα σαν Ελληνας, μεγάλωσα σαν Ελληνας, κατάντησα σαν «Ελληνας»   
* Απειλείται το YouTube στην Τουρκία   
* Κλιμάκωση της έντασης ανάμεσα στη Μόσχα και το Τόκιο    
* Turkey is not Israel's enemy    
* Μνημόνιο και αναδιάρθρωση   
* Στη μάχη των εκλογών και οι Ελληνοαμερικανοί υποψήφιοι    
* Στον Εβρο οι 175 συνοριοφύλακες της Frontex   
* Το Κόσοβο επισκέπτεται ο Ερντογάν    
* Η ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΒΙΑ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ     
* Συνέντευξη του Σάββα Καλεντερίδη στο περιοδικό HELLENIC NEXUS, NOE 2010    
* Οι Γερμανοί κυνηγούν -και στον Σκαραμαγκά- μίζες    
* Aν θέλουμε Χάλκη, θέλουν να συντηρηθούν όλα τα οθωμανικά τεμένη στην Ελλάδα!     
* Το όραμα της «Μεγάλης Αλβανίας» υποστηρίζουν Αλβανοί πολιτικοί στη νότια Σερβία    
* Κύπρος: τι θα γινόταν, αν;    
* H Φιγκαρό λέει ότι οι κάτοικοι της ΦΥΡΟΜ είναι Βούλγαροι, ενώ υπάρχουν Έλληνες που λένε ότι είναι εθνικά Μακεδόνες!    
* Η Ρωσία και η Γαλλία ίδρυσαν κονσόρτσιουμ    
* Το παρασκήνιο των ευρωτουρκικών σχέσεων    
* Ιδρυση νέου φιλοϊσλαμικού κόμματος στην Τουρκία   
* Υπογραφή συνθήκης συνεργασίας Γαλλίας-Βρετανίας   
* «Ιδιοκτήτης του ΝΑΤΟ κι όχι εταίρος η Τουρκία»    
* Ακτοφυλακή ...τέλος στη Τουρκία

Α. ΠΑΠΑΡΗΓΑ: ΧΟΝΤΡΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΝΔ ΣΤΟ Β΄ΓΥΡΟ

Διαβάστε στο διαδικτυακό τόπο της Αυτοδιοίκησης www.aftodioikisi.gr την συνέντευξη της Γ.Γ του ΚΚΕ στην aftodioikisi.gr με την οποία διαψεύδει κατηγορηματικά τα όσα ψιθυρίζονται για συνεργασία του ΚΚΕ με τη ΝΔ στο β γυρο αποδίδοντας τα στην προσπαθεια Ιποκράτους και Ρηγίλλης να αποσπάσουν ψάφους απο το κόμμα της.  
Διαβάστε επίσης: 
1) ΥΠΕΣ: Ποιοι δικαιούνται το εκλογικό επίδομα    http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=8809      
2) Κόντρα Σγουρού, Μανώλη για τον...Δημαρά    http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=8817  
3) Αθήνα: Ευθύνες στο δήμο για τις παράνομες εγγραφές μεταναστών  
4) Θεσσαλονίκη: Κλειστός από το πρωί ο ΧΥΤΑ Μαυροράχης    
5) Ελ. Αττική: Κατάληψη στον ΧΥΤΑ Γραμματικού   
6) "Στάχτες" το κεντρικό περίπτερο Αλαβάνου στην Αθήνα     
7) Κ. Διαμαντοπούλου: Ρουσφέτια ύψους μισού εκατομμυρίου ευρώ    
http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=8815        8) Θεσσαλονίκη: Δωράκι Παπαγεωργόπουλου σε Άνθιμο     
9) Γ. Δημαράς: "Θα παραιτηθώ από βουλευτής ακόμα κι αν χάσω"     
10) Γ. Μίχας: Η «ΧΡΩΠΕΙ» θα μετατραπεί σε μητροπολιτικό πάρκο   
11) Γ. Παπανδρέου: Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στις εκλογές της Κυριακής    
12)Α. Σαμαράς: Ζήτησε ψήφο κατά του Μνημονίου      http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=8805        13) Α. Παπαρήγα: "Επίθεση" στον Παπανδρέου για τις εκλογές    
14) Α. Παπατόλιας: Οι εκλογές θα κρίνουν το παρόν και μέλλον της Θεσσαλίας   
15) Γ. Μίχας: Υπερτοπικό εμπορικό κέντρο ο Πειραιάς     
16) Η τελική λίστα με τα ονόματα των υποψηφίων στις 13 περιφέρειες και τους 325 Καλλικρατικούς δήμους.     
http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=8720        
Και δεκάδες άλλα θέματα στο πλαίσιο της συνεχούς ροής ενημέρωσης από την aftodioikisi.gr   
AFTODIOIKISI.GR: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ    
(Τιμητική Διάκριση Ιδρύματος Μπότση 2010)

Νέα από το e-Pontos

Νέα από το e-Pontos    
* Μαθήματα Ποντιακής Διαλέκτου     
* ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΚΙΒΩΤΙΑΝΩΝ» Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ    
* Πόντος- Κύπρος "Δεν ξεχνάμε"    
* ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΠΤΑΜΥΛΩΝ Ν. ΣΕΡΡΩΝ "ΑΚΡΙΤΕΣ"