Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ Α.Μ.Ε.Α

Από την ημέρα που ξεκίνησε η προεκλογική περίοδος παρακολουθώ τα κόμματα δια των υποψηφίων τους να μας φλομώνουν στα ΘΑ και στα μεγαλόπνοα σχέδια για την «Σωτηρία» αυτού του τόπου. Είναι γνωστό ότι η χώρα μας κατέχει την παγκόσμια πατέντα. Ποια είναι αυτή; Μα το να εκλέγει ΠΑΝΤΑ εκείνους που την καταστρέφουν. Η καταστροφή της πραγματοποιείται άνευ σχεδιασμού, για να έρθουν οι εκλογές και να βγουν στο φως τα όποια σχέδια για την «αποκατάσταση» των όποιων καταστροφών. Διάβασα ένα σωρό φυλλάδια, προγράμματα κομμάτων, άκουσα (όπως όλοι) τα μεγαλόπνοα σχέδια των υποψηφίων που παλεύουν για τον πολυπόθητο «σταυρό» (άρα για την πάρτη τους). Άκουσα και είδα μια από τα ίδια. «Ίδια γεύση» που έλεγαν παλιά. Οι «εθνοσωτήρες» μας, οι απερχόμενοι αλλά και οι όποιοι ερχόμενοι ξέχασαν κάτι. Τώρα, το ξέχασαν; Σκόπιμα το παρέλειψαν; Θα δείξει. ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ αναφορά στον όποιο κυβερνητικό σχεδιασμό δεν έγινε για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες. Ναι αγαπητοί κύριοι της όποιας κομματικής απόχρωσης υπάρχουν και αυτά τα άτομα. Ναι φίλε απλέ καθημερινέ σαν και εμένα, δίπλα σου, ίσως και στην οικοδομή σου υπάρχει κάποιο τέτοιο άτομο. Είναι ίσως το παιδί του φίλου, του γείτονα, του συγγενή, είναι ο φίλος μου, ο φίλος σου…. Είναι τα χιλιάδες ΑΜΕΑ σε όλη την Ελλάδα, όχι τα άτομα μαϊμού, αλλά τα πραγματικά, οι τετραπληγικοι, παραπληγικοί, όλοι εκείνοι για τους οποίους ΚΑΝΕΝΑ κόμμα δεν έκανε τον κόπο να σκύψει πάνω από τα μύρια όσα προβλήματα τους. Βέβαια, την ψήφο τους ΟΛΑ τα κόμματα την θέλουν! Μόνο που ΚΑΝΕΝΑ κόμμα δεν μας είπε ΤΙ θα κάνει για τα άτομα αυτά, πάρα πολλά εκ των οποίων είναι ΑΠΟΡΑ. Φαίνεται οι κυβερνήσεις τα έχουν έμμεσα πλην σαφέστατα ξεγράψει από τον «μπούσουλα» των όποιων δίκαιων και με σημερινά δεδομένα παροχών, όπως τα έχουν ξεγράψει και πολλοί από τους συνανθρώπους μας. Βασίλης Τσούγκαρης Αρθρογράφος Παραγωγός ραδιοφωνίας tsougarisgnomi@gmail.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΑΝΝΗ ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑ ΤΗΛ. 23730-21630 ΦΑΞ. 23730-21637 Email: gdriv10@otenet.gr ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Δριβελέγκας την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009 θα μιλήσει στη Συκιά στις 11.30, θα επισκεφτεί τη Σάρτη στις 13.30 και θα μιλήσει στο Μαρμαρά στις 20.30.

33rd ELPA RALLY - ΗΜΕΡΑ1

26-09-2009 ΗΜΕΡΑ 1 Επικεφαλής ο Basso Η πρώτη, περιπετειώδης, ημέρα του 33ου Ράλλυ ΕΛΠΑ, ολοκληρώθηκε με τους Basso-Dotta να βρίσκονται επικεφαλής της κατάταξης οδηγώντας το Grande Punto S2000.
Η ημέρα αποδείχθηκε... σπαζοκεφαλιά όσον αφορά την επιλογή ελαστικών –λόγω και των άστατων καιρικών συνθηκών-, με αποτέλεσμα η πρώτη θέση να αλλάξει πολλές φορές χέρια, πριν καταλήξει στο ιταλικό πλήρωμα.
Ο καιρός έπαιξε σημαντικό ρόλο στη δεύτερη μπούκλα, και συγκεκριμένα στις ειδικές διαδρομές Παύλιανη 2 και Στρόμη 2, όπου κυρίαρχο στοιχείο ήταν η δυνατή βροχή και η ομίχλη! Αρχικά, λοιπόν, το δρόμο έδειξαν οι Solowow-Baran με το Peugeot 207 S2000, με τους μεγάλους τους αντιπάλους να χάνουν χρόνο από λανθασμένη επιλογή ελαστικών.
Όμως, ένα τετ α κε στην προτελευταία ειδική, σε συνδυασμό με ένα πρόβλημα στην όπισθεν του 207 στοίχισαν στον Πολωνό διεκδικητή του ευρωπαϊκού τίτλου σχεδόν 2 λεπτά και μαζί δύο θέσεις στη γενική κατάταξη.
Έτσι, οι Basso-Dotta όχι απλά προηγούνται, αλλά απολαμβάνουν και μια διαφορά ασφαλείας από τους δεύτερους.
Αυτοί είναι οι Παπαδημητρίου-Harryman με το Lancer EVO IX, οι οποίοι ακολουθούν με διαφορά 55.5 δλ. και αν και αντιμετώπισαν πρόβλημα με την επιλογή των ελαστικών, αντεπεξήλθαν στις δύσκολες συνθήκες. Στην τέταρτη θέση ολοκλήρωσαν οι Νιώρας-Κακκαλής με το Subaru Impreza N12, οι οποίοι αντιμετώπισαν πρόβλημα με τα φρένα του αυτοκινήτου στις δύο τελευταίες ειδικές, καταφέρνοντας όμως να επιστρέψουν στο service park και μάλιστα ψηλά στη γενική κατάταξη.
Πίσω τους με μικρή διαφορά ακολουθούν οι Fontana-Cassina με το Lancer ένατης γενιάς, οι οποίοι προσπάθησαν να κινηθούν γρήγορα στις χωμάτινες επιφάνειες, που δεν είναι και οι αγαπημένες τους, παρόλο το χρόνο που έχασαν από δύο κλαταρισμένα ελαστικά.
Την εξάδα συμπληρώνουν οι Παναγιωτόπουλος-Αχτίδας με το Lancer EVO IX.
Το ελληνικό πλήρωμα εκμεταλλευόμενο την εμπειρία του πραγματοποιεί ακόμα μια πολύ καλή εμφάνιση στο χώμα.
Στην πρώτη θέση των αυτοκινήτων με κίνηση στους δύο τροχούς, βρίσκονται οι Slavov-Filipov με το Renault Clio R3, με διαφορά 11 λεπτών από τον πρωτοπόρο στη σχετική βαθμολογία Antonin Tulstak. Οι εγκαταλείψεις ήταν ένα από τα σημαντικά στοιχεία του πρώτου σκέλους, με σημαντικότερη αυτή των Βωβού-«ΕΛ-ΕΜ», οι οποίοι αρχικά αντιμετώπισαν ένα πρόβλημα με το σύστημα μετάδοσης, ενώ στη έναρξη της δεύτερης μπούκλας εγκατέλειψαν από διαφορικό.
Πάντως, ο τέσσερις φορές Πρωταθλητής Ελλάδος, αναμένεται να επανεκκινήσει αύριο κανονικά το σκέλος.
Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι η σημερινή ημέρα προσμετράει ξεχωριστά στη βαθμολογία του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ, με αποτέλεσμα οι Παπαδημητρίου-Harryman να κατακτούν τον απόλυτο αριθμό βαθμών, ακολουθούμενοι από τους Νιώρα-Κακκαλή και Παναγιωτόπουλο-Αχτίδα. Η αυριανή τελευταία ημέρα του αγώνα που προσμετρά και στο Πρωτάθλημα Ιστορικών αυτοκινήτων (19 συμμετοχές), περιλαμβάνει έξι ειδικές διαδρομές, τρεις επαναλαμβανόμενες, με συνολικό μήκος 122,70 χλμ.

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΟ IRAKLIO WEB RADIO
ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΤΩΝ BLOGS ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝΑ ΜΕ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΣΑΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ BLOGS ΚΑΙ ΤΟΥ IRAKLIO WEB RADIO ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΚΡΟΑΤΕΣ

Είχε αναπτυχθεί δίκτυο ναυσιπλοΐας στην παλαιολιθική εποχή!!!

Είχε αναπτυχθεί δίκτυο ναυσιπλοΐας στην παλαιολιθική εποχή!!!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑ - ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΑΝΝΗ ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑ ΤΗΛ. 23730-21630 ΦΑΞ. 23730-21637 Email: gdriv10@otenet.grΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Δριβελέγκας σήμερα Σαββάτο 26 Σεπτεμβρίου 2009 θα επισκεφτεί το πρωί την Ιερισσό, στις 17.30 την Ολυμπιάδα και θα μιλήσει στην Ιερισσό στις 20.30 το βράδυ.

33rd ELPA RALLY - SERVICE (A) FLASH

26-09-2009 SERVICE (A) FLASH Ημερομηνία: 26.09.2009 Ημέρα: 1 Service: A (ITEA) Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου σκέλους ο Michael Solowow προηγείται στη γενική κατάταξη του 33ου ΡΑΛΛΥ ΕΛΠΑ. Πολλά ταλαιπωρήθηκαν από λανθασμένη επιλογή ελαστικών μιας που η χθεσινοβραδινή ελαφρά βροχόπτωση είχα σαν αποτέλεσμα κάποια τμήματα της διαδρομής να είναι βρεγμένα.
Ο Γιάννης Παπαδημητρίου βρίσκεται στη 2η θέση της γενικής κατάταξης, μπροστά από τον Giandomenico Basso και τον Άρη Βωβό. Δηλώσεις των πρωταγωνιστών σε ηχογραφημένα αρχεία και φωτογραφίες από το πρώτο loop των ειδικών διαδρομών σε υψηλή ανάλυση μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.elparally.gr 1 SOLOWOW Michal - BARAN Maciek PEUGEOT 207 S2000 « Οι ειδικές είναι αρκετά γλιστερές.
Μου ήταν δύσκολο να οδηγήσω το αυτοκίνητο όπως θα ήθελα.
Στην πρώτη ειδική φύλαξα τα λάστιχα, ενώ στις επόμενες δύο οδήγησα πιο επιθετικά.
Θα διατηρήσω τον ίδιο ρυθμό και την υπόλοιπη μέρα». 3 FONTANA Corrado - CASSINA Carlo MITSUBISHI Lancer Evo 9 « Δεν ήταν τόσο άσχημα, αλλά στη 2η ειδική είχα ένα κλατάρισμα και έχασα χρόνο.
Δεν αντιμετωπίσαμε πρόβλημα με το αυτοκίνητο.
Οι ειδικές είναι σκληρές και δύσκολες, αλλά πολύ ωραίες.
Η διαφορά χρόνου που έχουμε από τον Solowow και τον Basso είναι αρκετά μεγάλη, αλλά θα διατηρήσουμε το ρυθμό μας και θα δούμε τι θα γίνει με τα πληρώματα που βρίσκονται μπροστά μας». 6 SLAVOV Todor - FILIPOV Dobromir RENAULT Clio R3 « Οι ειδικές είναι νέες για εμάς.
Είναι η πρώτη μας φορά σε χώμα εδώ.
Μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα είναι καλά για εμάς. Νιώθουμε καλά με το αυτοκίνητο.
Οι δρόμοι είναι σκληροί, αλλά μας αρέσουν. Απλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε κάποια κομμάτια». 7 PAPADIMITRIOU Ioannis - HARRYMAN Allan MITSUBISHI Lancer Evo 9 « Κάναμε λάθος επιλογή ελαστικών και χάσαμε αρκετό χρόνο στα βρεγμένα κομμάτια. Είχαμε επιλέξει σκληρή γόμα για τέτοιου είδους επιφάνειες.
Έχει ακόμη πολύ δρόμο ο αγώνας». 8 VOVOS Aris - “EL - EM” MITSUBISHI Lancer Evo 9 « Κάναμε δύο τετ α κε.
Ένα στην πρώτη και ένα στην τρίτη ειδκή τα οποία συνολικά σε χρόνο πιστεύω ότι μας στοίχισαν όσο είναι η διαφορά μας από τους πρώτους.
Επίσης έχουμε κάποιο πρόβλημα με τα φρένα πίσω, αλλά θα προσπαθήσουνε να το φτιάξουμε τώρα.
Είναι αρκετά σκληρές οι ειδικές και το δεύτερο πέρασμα θα είναι αρκετά καθοριστικό».

«Ρωμαϊκή Αγορά» του Μάνου Χατζιδάκη

Ρωμαϊκή αγορά του Μάνου Χατζιδάκη - 27/9/2009 Ώρα: 21.00
Χώρος Εκδήλωσης: Μ.Μ.Θ Είδος Εκδήλωσης: Μουσική Vip: 25 € Κανονικό: 15 € Φοιτητικό: 15 € Λεωφορεία: 15,16«Ρωμαϊκή Αγορά» του Μάνου Χατζιδάκη Με τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη με τη Σαββίνα Γιαννάτου και τον Βασίλη Γισδάκη Ο διευθυντής της Ορχήστρας των Χρωμάτων, της Ορχήστρας του Μάνου Χατζιδάκι, Μίλτος Λογιάδης συμπράττει με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης και παρουσιάζουν μια από τις πιο δημοφιλείς δουλειές του κορυφαίου Έλληνα συνθέτη: τη «Ρωμαϊκή Αγορά».
Τριάντα πέντε τραγούδια που ο Χατζιδάκις είχε συνθέσει από το 1947 έως το 1985 και παρουσιάστηκαν το 1986 σε μια μοναδική συναυλία στο ομώνυμο αρχαίο μνημείο της Αθήνας. «Μια πόλη μαγική, «Χάρτινο το Φεγγαράκι», «Μην τον ρωτάς τον ουρανό», «Περιμπανού», «Οδός ονείρων», «Η μπαλάντα του Ούρι» και άλλες σπουδαίες συνθέσεις του Μάνου Χατζιδάκι, συνθέσεις που αγαπήθηκαν από τον κόσμο αλλά και από τον ίδιο τον δημιουργό τους, περιλαμβάνονται στη «Ρωμαϊκή Αγορά». Μαρία Φαραντούρη, Βασίλης Λέκκας, Ηλίας Λιούγκος και Έλλη Πασπαλά είχαν ερμηνεύσει τα τραγούδια στην περίφημη συναυλία του 1986, ενώ ο ίδιος ο Χατζιδάκις έγραφε σχετικά σ' ένα σπουδαίο αυτοβιογραφικό κείμενο: «H ζωή μου δεν ήταν η ζωή ενός μουσικού.
Ήταν περισσότερο η ζωή ενός επικίνδυνου και ανήσυχου νέου, που η Μουσική κατάφερε κάπως να τον ηρεμήσει και να τον κάνει "κατ' επιφάνεια νόμιμο"Πολλοί περιφρονούν την αποκλειστική απασχόληση και τη κατάληξή μου στο τραγούδι, ιδίως οι λεγόμενοι "σοβαροί" μουσικοί.
Γιατί ποτέ τους δεν κατάφεραν να τραγουδήσουν και ούτε θα τραγουδήσουν ποτέ.
Είναι σαν τους ανέραστους, τους βιολογικά άρρωστους, που περιφρονούν τον έρωτα και υποβαθμίζουν τη σημασία του για να δικαιολογήσουν την ατροφική τους ύπαρξη». Εξιστορώντας την ιστορία των τραγουδιών του, μιλά για τα τραγούδια που επέλεξε να περιλάβει στη «Ρωμαϊκή Αγορά»: «...
Καθώς καταλαβαίνετε δεν τα έγραψα για να διασκεδάσετε.
Τα έγραψα για να τ' ακούσετε και για να κάνετε δικό σας ό,τι σας ταιριάζει ή ό,τι σας αρμόζει.
T' άλλα αφήστε τα για τους άλλους και ό,τι περισσεύει για μένα.
Γιατί πρέπει να σας ομολογήσω πως τα τραγούδια μου τα 'γραψα για να συμπληρώσω τα κενά της προσωπικής μου ζωής.
Γι' αυτό και η ευαισθησία μου στον τρόπο που τα αποδέχεστε.
Προσοχή!
Μη με πληγώσετε παίρνοντας αυτό που σας ανήκει».
Και καταλήγει:
«Η Ρωμαϊκή αγορά περιέχει όσα τραγούδια μου διάλεξα για να σας τα ξαναδώσω με λεπτομέρειες που υπηρετούν τη μουσική και όχι την ειδωλολατρία ενός επηρμένου και κορεσμένου κοινού.
Συγχρόνως ελπίζω να σας βοηθήσω έτσι να με δείτε πιο σωστά και πιο αληθινά».

Συναυλία αποφοίτων του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Δελασαλ - 27/09/2009 Ώρα: 08:30
Χώρος Εκδήλωσης: Α.Π.Θ Είδος Εκδήλωσης: Δημήτρια στα σχολείαΣυναυλία αποφοίτων του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ»
Επαγγελματίες μουσικοί, απόφοιτοι του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» που διαπρέπουν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, παρουσιάζουν μια συναυλία για το φιλόμουσο κοινό της Θεσσαλονίκης.Στο πρόγραμμα συμμετέχουν οι :
Αθανάσιος Γοβατζιδάκης, πιάνο, Κατερίνα Γρηγοριάδου, τραγούδι, Γιώργος Νικολαΐδης, φλάουτο, Μαριαλένα Παναγιωτοπούλου, τραγούδι και Paul Rousseau, βιόλα de gambe.

33rd ELPA RALLY - STAGE FLASH

26-09-2009 STAGE FLASH Ημερομηνία: 26.09.2009 Ημέρα: 1 Ειδική Διαδρομή 1 (Νέο Δροσοχώρι 1)
Distance: 24.17 km Καιρός: Συννεφιά, 14o C Οδόστρωμα: Σκληρό χώμα O Giandomenico Basso επικράτησε στην πρώτη ΕΔ με χρόνο 21:40.4. Πίσω του με διαφορά 12.0 δλ. ακολούθησε ο Άρης Βωβός και στην τρίτη θέση ο Γιάννης Παπαδημητρίου (+2.5).
Ο έτερος διεκδικητής του ευρωπαϊκού τίτλου, Michal Solowow σημείωσε τον τέταρτο χρόνο (22:04.0), ενώ με αρκετά μεγάλη διαφορά (+1:06:9) ο Corrado Fontana βρίσκεται στην έκτη θέση. 4 CERNY Jan - KOHOUT Pavel MG ZR 160 Εγκατέλειψαν λόγω μηχανικής βλάβης. 16 ANAGNOSTAKOS Ioannis - MOUZAKIS Nikos MITSUBISHI Lancer Evo 9 Παρέδωσαν το καρνέ τους στο Stop της ΕΔ.
Εγκατέλειψαν λόγω μηχανικής βλάβης. 24 HALIVELAKIS Konstantinos - MAHERAS Leonidas PEUGEOT 206 XS Kit Car Εγκατέλειψαν λόγω προβλήματος στη μετάδοση.

Για την αστική τάξη υπάρχει και η χρήσιμη αριστερά.

Οι «προστάτες» ... κοινός νταβατζήδες της εργατικής τάξης και της τυπογραφίας.
ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ - Εγγύηση στο παρόν και το μέλλον. ...με την ταχύτητα και την ευελιξία που συναντάμε σε μικρές προσωπικές επιχειρήσεις. (Ο απόλυτος τρόμος, το μακρύ χέρι της καπιταλιστικής αριστεράς και της ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ) ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ:
Ένα πιεστήριο Uniset τελευταίας τεχνολογία, κρύας και ζεστής εκτύπωσης, με 30.000 φύλλα την ώρα, με 96 σελίδες από τις οποίες οι 48 τετράχρωμες, είναι η αιχμή του δόρατος στην εκτύπωση των εφημερίδων.
Μια δεύτερη μηχανή Plamag βγάζει μέχρι 80 σελίδες από τις οποίες οι 16 τετράχρωμες με 20.000 φύλλα την ώρα και επειδή αυτές δεν φτάνουν, αυτή την εποχή ετοιμάζεται να μπει στην παραγωγή μια τρίτη μηχανή 64 σελίδων, με 8 τετράχρωμες.
Οι δύο πρώτες μηχανές βγάζουν σήμερα 6 ημερήσιες και 11 εβδομαδιαίες πανελλαδικής κυκλοφορίας ( αστικές) εφημερίδες.
Στα ίδια πιεστήρια βγαίνουν δεκάδες ακόμα τοπικές ή κλαδικές εφημερίδες και αρκετές άλλες εμπορικές δουλειές. (πηγή το site του κομματικού τυπογραφείου το οποίο κατ΄ ένα ανεξήγητο λόγο είναι υπό κατασκευή τους τελευταίους μήνες www.typoekdotiki.gr )
Για την αστική τάξη υπάρχει και η χρήσιμη αριστερά. Ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι δίνονται δύο παραδείγματα για το ποια είναι αυτή η «αριστερά», που μπορεί να συμβάλει ακόμα και στην ομαλή λειτουργία του συστήματος.
#Στον κλάδο της τυπογραφίας - εκεί ακριβώς που η ζωή έχει αποδείξει πως αυτή καθαυτή η ύπαρξη των αριστερών της τυποεκδοτικής και των κερδών τους είναι σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων για διαρκή και απρόσκοπτη εργασία. #
Τυπώνοντας οικονομικά τα προπαγανδιστικά έντυπα και τις εφημερίδες του συστήματος, χρησιμοποιώντας τις στρατιές των φτηνών κομματικών εργαζομένων.
Ενώ παράλληλα εξασφαλίζουν την συνεχή και χωρίς προβλήματα εκτύπωση των αστικών εντύπων και εφημερίδων μακριά από απεργίες, διεκδικήσεις και εργατικά δικαιώματα.
Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ έκλεισε το τυπογραφείο της εφημερίδας του πετώντας στον δρόμο 70 εργαζόμενους, διότι το κομματικό τυπογραφείο ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε αδιαφορώντας για την ανεργία που δημιουργούσε έδωσε τιμή εκτύπωσης φτηνότερη από ότι κόστιζε στην εφημερίδα να τυπώνεται στις δικές της μηχανές και εγκαταστάσεις.
Κίνημα Τυπογράφων -- www.typografeio.blogspot.com
Η ταξική πάλη διαμορφώνει τη συνείδηση.
Διαδικτυακό βήμα τυπογραφείων, βιβλιοδετείων, προεκτύπωσης.
typografeio

THESS SHORT FILM FESTIVAL

Thess short Film Festival - 26/9/2009 - 27/9/2009 έως 09/10/2009 - 11/10/2009
Χώρος Εκδήλωσης: Κιν/φος Αλέξανδρος Είδος Εκδήλωσης: Έθνο Τζαζ Κανονικό: 5 € Λεωφορεία: 11,58,8
THESS SHORT FILM FESTIVAL Η τεράστια σημασία των ταινιών μικρού μήκους αναγνωρίζεται πια όσο ποτέ άλλοτε!
Και δεν είναι μόνο ότι ήταν πάντα η αφετηρία όλων των μεγάλων σκηνοθετών.
Σήμερα πολλοί σημαντικοί άνθρωποι του κινηματογράφου παραδέχονται πως ό,τι πιο δημιουργικό στο σινεμά, γίνεται στις ταινίες μικρού μήκους.
Και το σινεμά με ψηφιακές κάμερες, ακόμη και κινητά τηλέφωνα, επιτρέπει στον κάθε ταλαντούχο νέο να δημιουργήσει σημαντικό σινεμά! Η πόλη μας δεν έπρεπε να μείνει έξω απ' αυτό το «κίνημα».
Το φεστιβάλ ΑΖΑ, που από το 2009 μετονομάζεται σε THESS INTERNATIONAL SHORT FILM FESTIVAL τιμώντας την πόλη μας, πρόβαλε το 2007 και 2008 καταπληκτικές μικρού μήκους ταινίες απ' όλον τον κόσμο, απέσπασε ενθουσιώδεις κριτικές και σχόλια και τιμήθηκε με ειδικές προβολές στο φεστιβάλ Λισαβώνας και Πόρτο στην Πορτογαλία, Διεθνές Φεστιβάλ Βελιγραδίου, Κινηματογραφική Ακαδημίας Σερβίας, στο Φεστιβάλ της Πάτρας και στην Αθήνα. Προτεραιότητα μας και οι ταλαντούχοι Έλληνες σκηνοθέτες και ήδη ετοιμάζεται ένα 90άλεπτο πρόγραμμα με τα καλύτερα ελληνικά έργα του φεστιβάλ που θα προβληθούν τον χειμώνα σε αντίστοιχες διοργανώσεις σε Αγγλία και Τουρκία.
Συνεχίζοντας αυτή την ποιοτικά ανοδική πορεία του, για το 2009 το φεστιβάλ έχει εξασφαλίσει όχι μόνο σημαντικές ατομικές συμμετοχές αλλά και συνεργασίες με κινηματογραφικές σχολές και φεστιβάλ διεθνούς κύρους. Μερικές από τις συνεργασίες μας είναι με : MANHATTAN SHORT - ένα παγκόσμιο φεστιβάλ όπου οι θεατές βλέπουν ταυτόχρονα σε 300 πόλεις τα 12 καλύτερα έργα και ψηφίζουν ταυτόχρονα το καλύτερο.
Ο νικητής ανακοινώνεται την τελευταία Κυριακή του Σεπτέμβρη. ENCOUNTERS SHORT FILM FESTIVAL - από τα κορυφαία φεστιβάλ της Αγγλίας, όπου προβάλλονται όλα τα μικρού μήκους έργα που βραβεύτηκαν από τη Βρετανική Ακαδημία Κινηματογράφου (BAFTA). FUTURE SHORTS - πασίγνωστο σε όλους τους σινεφίλ, ετοιμάζει ένα ειδικό πρόγραμμα για μας με τις καλύτερες του ταινίες μυθοπλασίας και animation. Από τους πιο σημαντικούς Ελληνες σκηνοθέτες σήμερα, ο Γιάννης Οικονομίδης, στο πλαίσιο ενός master-class για το ψηφιακό σινεμά, θα παρουσιάσει σκηνές από τα γυρίσματα της νέας του ταινίας «Ο μαχαιροβγάλτης». Οι κινηματογραφικές ακαδημίας Πράγας, Ρουμανίας, Λοτζ (Πολωνίας) δίνουν πάλι το παρόν. Εκτός από τις επιλογές των φοιτητικών, πέρσι προβάλλαμε τα μικρού μήκους έργα των Πολάνσκι και Κισλόφσκι στο ξεκίνημά τους, φέτος θα προβάλλουμε τα αντίστοιχα του Κριστόφ Ζανούσι. Και τα καλύτερα μ.μ. από ΚIMUAK (filmoteca vasca), BRIT FILMS (uk) HOLLYSHORTS (hollywood, usa), OZZYWOOD (australia) COFFEE SHORTS (uk). Ας αναφέρουμε ότι τα έργα που έχει προβάλλει το φεστιβάλ το 2008 έχουν ήδη πάρει συνολικά πάνω από 350 βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ. Στόχος μας είναι να ερωτευτεί η Θεσσαλονίκη τις μικρού μήκου ταινίες, να προβάλλουμε και να προωθήσουμε νέα ελληνικά ταλέντα. Οργάνωση: Γιάννης και Αλέξης Ζαχόπουλος Email: thessfest@gmail.com, azacinema@gmail.com Site: www.azafestival.com
Phone : +30 2310 284748, +30 6944207007

EarthDance

EarthDance - 26/09/2009 Ώρα: 16:00 με 17:00
Χώρος Εκδήλωσης: Macedonia Palace Είδος Εκδήλωσης: Δημήτρια στα σχολείαΦέτος στη 12η του χρονιά παγκοσμίως, το Earthdance 2009 θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη φορά στη Θεσσαλονίκη.
Θα ξεκινήσει στις 16:00μ.μ. και θα διαρκέσει για 8 ολόκληρες ώρες με ένα Stage παραπλεύρως του Μακεδονία Παλλάς (Στάση Στρατηγείο) και ένα δεύτερο stage στο bar Sindetiras στην οδό Βογατσικού 4 που θα φιλοξενήσει γνωστούς DJs από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, το οποίο θα ξεκινήσει στις 20:00, γεμάτο ενέργεια , χορό και άφθονη μουσική.
Στις 02.00π.μ (00.00 GMT), η Θεσσαλονίκη θα συνδεθεί διαδικτυακά με όλες τις πόλεις ανά τον κόσμο που μετέχουν στο Earthdance και όλοι οι καλλιτέχνες παγκοσμίως που θα βρίσκονται εκείνη την ώρα στην σκηνή θα συγχρονίσουν τη μουσική τους για περίπου 20 λεπτά σε μια έκκληση για ειρήνη, φέρνοντας ήχο και εικόνα από διαφορετικές τοποθεσίες του πλανήτη.

Ενημέρωση για Νέα Εκπαιδευτικά Βοηθήματα από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα

Λάβετε μέρος στη μεγάλη κλήρωση για τα εκπαιδευτικά βιβλία της χρονιάς! Mε αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς οι εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα σε συνεργασία με τις ιστοσελίδες In.gr και diakopes.gr, έχουν διοργανώσει ηλεκτρονική κλήρωση με δώρα τα εκπαιδευτικά βιβλία της χρονιάς για 50 τυχερούς! Μπείτε στις ιστοσελίδες www.in.gr και www.diakopes.gr, λάβετε μέρος στην κλήρωση και διεκδικείστε τα εκπαιδευτικά βοήθηματα της τάξης που επιθυμείτε!
Η κλήρωση διαρκεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Διαβάστε δωρεάν το πρώτο κεφάλαιο των βιβλίων που σας ενδιαφέρουν! Ενημερωθείτε για το σύνολο των νέων εκπαιδευτικών βιβλίων των Ελληνικών Γραμμάτων κατεβάζοντας στον υπολογιστή σας τον νέο κατάλογο "Εκπαιδευτικός 2009-10" σε pdf. Κάντε κλικ εδώ.
Κι ακόμα, βρείτε τα βιβλία που σας ενδιαφέρουν και ξεφυλλίστε το πρώτο τους κεφάλαιο ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα των Ελληνικών Γραμμάτων (www.ellinikagrammata.gr). Οι εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα εύχονται σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς καλή σχολική χρονιά! Προσχολική ηλικία Μέσα από το παιχνίδι και τις ποικίλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες τα παιδιά έρχονται σε μια πρώτη επαφή με τον κόσμο της μάθησης.
Στόχος είναι οι μικροί μαθητές να εξοικειωθούν με τη γραφή και την ανάγνωση σε ένα πρώιμο στάδιο, καθώς και με προμαθηματικές έννοιες, και να προετοιμαστούν κατάλληλα για τα πρώτα σχολικά τους χρόνια.
Παιχνίδια με γράμματα Πολέντα-Αποστολάκη Άννα ISBN: 978-960-19-0471-9 Τιμή: 7,90 Τα παιδιά της πρώτης σχολικής ηλικίας, αλλά και τα παιδιά του Νηπιαγωγείου έχουν την ευκαιρία να μάθουν να γράφουν παίζοντας.
Αν και πρόκειται για μια δύσκολη διαδικασία για έναν μικρό μαθητή, η ευρηματική απόδοση των ασκήσεων του βιβλίου τα εμπλέκει στη διαδικασία της μάθησης με παιγνιώδη τρόπο. Πρόκειται για ένα ευχάριστο μέσο μάθησης για τα παιδιά και παράλληλα αποτελεί ένα χρηστικό εγχειρίδιο για τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς.
Το βιβλίο περιλαμβάνει επιτραπέζιο παιχνίδι & αφίσα.Για παιδιά 5+ ετών.Παιχνίδια με αριθμούς Πολέντα-Αποστολάκη Άννα ISBN: 978-960-19-0471-9 Τιμή:7,90 Μέσα από τις ευχάριστες διαθεματικές δραστηριότητές του τα παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας, παίζοντας, αναγνωρίζουν και γράφουν τους αριθμούς από το 1 έως το 10. Έρχονται σε επαφή με απλές πράξεις πρόσθεσης και αφαίρεσης. Αναγνωρίζουν και σχεδιάζουν σχήματα, και ψυχαγωγούνται μέσα από την εμπλοκή τους με τα παιχνίδια και τις διαδρομές που προτείνονται.. Πρόκειται για ένα ευχάριστο μέσο μάθησης για τα παιδιά και παράλληλα αποτελεί ένα χρηστικό εγχειρίδιο για τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς. Περιλαμβάνει αυτοκόλλητα και αφίσα.Για παιδιά 5+ ετών. Σχέδια εργασίας για το νηπιαγωγείο τεύχος 1:Το σώμα μου - Ο εαυτός μου Παπαμιχαήλ Γιούλη & Ναούμ Έλλη ISBN: 978-960-442-099-5 Τιμή:14,00 H νέα σειρά βιβλίων «Θεματικές Προσεγγίσεις - Σχέδια Eργασίας για το Nηπιαγωγείο», πλήρως εναρμονισμένη με το Διαθεματικό Eνιαίο Πλαίσιο Προγραμμάτων Σπουδών, καλύπτει θέματα οικεία στο χώρο της προσχολικής εκπαίδευσης, τα οποία αναπτύσσονται ολοκληρωμένα ανά τεύχος. Στόχος της σειράς δεν είναι να δοθούν έτοιμα προγράμματα για εφαρμογή μέσα στην τάξη, αλλά με αφετηρία το υλικό αυτό -που αφενός στηρίζεται στα σύγχρονα ερευνητικά δεδομένα και στις σύγχρονες διδακτικές μεθοδολογίες και αφετέρου σε στόχους, δραστηριότητες και θεμελιώδεις έννοιες που αφορούν το ΔEΠΠΣ-, να δημιουργήσουν οι νηπιαγωγοί τα προσωπικά προγράμματα και σχέδια εργασίας. Περιλαμβάνει αυτοκόλλητα και αφίσα.Για παιδιά 5+ ετών. Κάθε θέμα - τεύχος περιλαμβάνει: - Ποικίλες και πρωτότυπες, πλήρως ανεπτυγμένες, δραστηριότητες (στόχοι, υλικά, διαδικασία, επέκταση) για όλες τις γνωστικές περιοχές του ΔEΠΠΣ- Xρήσιμες πληροφορίες σχετικές με το θέμα- Φύλλα εργασίας για φωτοτυπίες μέσα στην τάξη - Eπιτραπέζια παιχνίδια- Πατρόν- Φύλλο αξιολόγησης- Γλωσσάρι- Πλήρη βιβλιογραφικό οδηγό Δημοτικό Πλήρης σειρά εκπαιδευτικών βιβλίων τα οποία επεξεργάζονται με έγκυρο και κατανοητό τρόπο τη σχολική ύλη και δίνουν απαντήσεις σε όλες σχολικές εργασίες, παραθέτοντας παράλληλα και πρόσθετες δραστηριότητες για τη βαθύτερη και ουσιαστικότερη κατανόησή τους. Προτείνονται ακόμη βιβλία για την πληρέστερη επεξεργασία της δομής βασικών μαθημάτων, με σκοπό να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τετράδιο Πρώτης Γραφής για την Α' Δημοτικού Τέτη Παλαιοθοδώρου ISBN: 978-960-19-0258-6 Τιμή:5,50 Το Τετράδιο πρώτης γραφής αναφέρεται σε παιδιά πρωτοσχολικής ηλικίας.
Είναι δομημένο σύμφωνα με τις έξι πρώτες ενότητες του σχολικού βιβλίου και περιλαμβάνει προγραφικές ασκήσεις, όπως διδάσκονται στην πρώτη ενότητα, τα γράμματα της αλφαβήτας και τα δίψηφα φωνήεντα και σύμφωνα. Στόχος είναι οι μαθητές της Α΄ Δημοτικού να κατανοήσουν και να εμπεδώσουν τα γράμματα, ώστε σταδιακά να μπορέσουν να γράψουν λέξεις, να δομήσουν απλές προτάσεις και να εισαχθούν ομαλά στην παραγωγή γραπτού λόγου. Γλωσσικές ασκήσεις Γ ' Δημοτικού Ραπτοπούλου Σοφία - Καλάργυρου Άννα - Γρύλλη Καλλιόπη ISBN: 978-960-19-0384-2 Τιμή:14,50 Στόχος του βιβλίου Γλωσσικές ασκήσεις είναι οι μαθητές να κατανοήσουν τη δομή και τη λειτουργία της γλώσσας μας μέσα από τον γραπτό λόγο, με τρόπο εύληπτο και δημιουργικό. Όλες οι προτεινόμενες γλωσσικές ασκήσεις είναι σύμφωνες με το νέο Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών και τη διδακτέα ύλη του βιβλίου της Γλώσσας, ακολουθώντας τη δομή του ανά μάθημα, και βασίζονται στα γραμματικά και συντακτικά φαινόμενα που κάθε φορά αναλύονται. Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο περιλαμβάνει: επαναληπτικά διαγωνίσματα από την ύλη της Β΄ τάξης ανάλυση όλων των ενοτήτων, και πιο συγκεκριμένα: - θεωρία ανά μάθημα- άσκηση ορθογραφίας- ασκήσεις γραμματικής και συντακτικού- ασκήσεις παραγωγής λόγου επαναληπτικά διαγωνίσματα στις επετειακές ενότητες επαναληπτικό διαγώνισμα σε όλη την ύλη. Στο τέλος του βιβλίου δίνονται οι απαντήσεις σε όλες τις γραμματικές και συντακτικές ασκήσεις, καθώς και ενδεικτικές απαντήσεις στις ασκήσεις παραγωγής λόγου. Προβλήματα Μαθηματικών Δ΄ Δημοτικού Δασκαλέρος Χρήστος - Ζευγίτη Ευγενία - Παξινός Θρασύβουλος ISBN: 978-960-19-0391-0 Τιμή:15,00 Το βιβλίο «Προβλήματα μαθηματικών» αποτελεί ένα σημαντικό βοήθημα για τα παιδιά της Δ' τάξης του δημοτικού σχολείου. Στόχος του είναι η κατάκτηση βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων στα μαθηματικά, σύμφωνα με τους στόχους του Αναλυτικού Προγράμματος.
Η εικονογράφηση του βιβλίου κάνει το περιεχόμενο ευχάριστο και ταυτόχρονα βοηθά στην κατανόηση και επίλυση των προβλημάτων από τους μαθητές της Δ' Δημοτικού. Ακολουθεί τις ενότητες του σχολικού βιβλίου περιέχοντας τη θεωρία - όπου είναι απαραίτητη- για την επίλυση των ασκήσεων και των προβλημάτων που παρατίθενται.
Οι εργασίες είναι αυξανόμενης δυσκολίας, έτσι ώστε ο μαθητής σταδιακά να αποκτήσει την απαιτούμενη εμπειρία για να αντιμετωπίζει πιο σύνθετα προβλήματα. Κάθε ενότητα ανακεφαλαιώνεται με ένα επαναληπτικό μάθημα και ένα κριτήριο αξιολόγησης, ώστε να ελέγχεται ο βαθμός κατανόησής της.Το βιβλίο αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης από γονείς και εκπαιδευτικούς, οι οποίοι επιθυμούν να προτείνουν στο παιδί δημιουργικές εργασίες και να αυξήσουν την ικανότητά του στην επίλυση μαθηματικών προβλημάτων. Γυμνάσιο Εκπαιδευτικά βιβλία που παρέχουν συστηματική μεθοδολογία και οργάνωση ώστε να καθιστούν τον μαθητή ικανό να απαντήσει σε όλα τα θέματα που είναι δυνατό να εξεταστεί. Περιέχονται οι απαντήσεις σε όλες τις σχολικές εργασίες καθώς και πρόσθετες δραστηριότητες προκειμένου ο μαθητής να εμπεδώσει τη διδασκόμενη ύλη και να αντεπεξέλθει στις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες. Οδύσσεια Α' Γυμνασίου Ελευθερία Πετίνη ISBN: 978-960-19-0394-1 Τιμή:15,00 Το συγκεκριμένο βιβλίο απευθύνεται σε μαθητές και καθηγητές, και λειτουργεί ως βοήθημα για την καλύτερη κατανόηση και επεξεργασία του σχολικού εγχειριδίου. Η ύλη του βιβλίου κατανέμεται σε ενότητες αντίστοιχες με αυτές του σχολικού βιβλίου. Η εισαγωγή του σχολικού εγχειριδίου δίνεται υπό μορφή ερωτήσεων-απαντήσεων και τα κυριότερα γεγονότα κάθε ραψωδίας παρουσιάζονται σχεδιαγραμματικά σε πίνακες. Καθεμία από τις ενότητες περιλαμβάνει τα εξής στοιχεία: ερμηνεία λέξεων που κρίνονται ως δυσνόητες για τους μαθητές, περιληπτική απόδοση του περιεχομένου κάθε αποσπάσματος της Οδύσσειας που παρατίθεται στο σχολικό βιβλίο, δομή κάθε αποσπάσματος, δηλαδή χωρισμός σε θεματικές ενότητες και πλαγιότιτλοι, πραγματολογικά σχόλια, που προσφέρουν πληροφορίες για τους ήρωες του έπους και τις συνήθειες της εποχής, ερμηνευτικά σχόλια, με τα οποία καθίσταται εύληπτη η δράση των ηρώων και η εξέλιξη της υπόθεσης, ιδεολογικά σχόλια, όπου αναλύονται ιδέες, αξίες και αντιλήψεις των ανθρώπων της ομηρικής εποχής, στοιχεία του υλικού πολιτισμού της ομηρικής εποχής (πολιτιστικά στοιχεία), ηθογράφηση των ηρώων, μέσα από την οποία αναλύονται πτυχές της προσωπικότητάς τους και φωτίζεται η ψυχική τους διάθεση, σχολιασμός της τεχνικής του έπους, με σκοπό την ανίχνευση των ιδιαίτερων στοιχείων της ομηρικής ποίησης, παράθεση των εκφραστικών μέσων-καλολογικών στοιχείων κάθε αποσπάσματος. Δίνονται επίσης εκτενείς απαντήσεις στις ερωτήσεις-εργασίες του σχολικού βιβλίου, ανάλυση των παράλληλων κειμένων και σχολιασμός εικόνων του βιβλίου. Κάθε ενότητα περιλαμβάνει ακόμη πρόσθετες εργασίες και ερωτήσεις ανοιχτού και κλειστού τύπου μαζί με τις απαντήσεις τους.
Επιπλέον, παρατίθενται κριτήρια αξιολόγησης σε επιλεγμένες ενότητες, καθώς και τρία επαναληπτικά κριτήρια με βάση τον χωρισμό του έπους σε τρία μέρη («Τηλεμάχεια», «Νόστος», «Μνηστηροφονία»), τα οποία σχεδιάστηκαν σύμφωνα με τον τρόπο αξιολόγησης που προτείνεται από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και βοηθούν στην καλύτερη εμπέδωση της διδακτέας ύλης του μαθήματος. Μαθηματικά Β΄ Γυμνασίου Ηλίας Ρουσάλης ISBN: 978-960-19-0400-9 Τιμή:18,80 Το βιβλίο αυτό απευθύνεται στους μαθητές της Β' Γυμνασίου και είναι γραμμένο σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.Ο στόχος του βιβλίου είναι διπλός:α. να βοηθήσει τον μαθητή να αποκτήσει μαθηματική σκέψηβ. να βοηθήσει τον μαθητή να εξασκηθεί στην ύλη της Β' Γυμνασίου και να αντιμετωπίσει με επιτυχία τα διαγωνίσματα και τις τελικές εξετάσεις. Το βιβλίο περιλαμβάνει: Συνοπτική θεωρία Παρατηρήσεις και σχόλια στη θεωρία Μεθοδολογία και σχόλια για τη λύση των ασκήσεων Λυμένες ασκήσεις, δομημένες με τέτοιον τρόπο, ώστε να καλύπτουν όλες τις βασικές κατηγορίες κάθε ενότητας Ερωτήσεις κατανόησης της θεωρίας Άλυτες ασκήσεις, ομαδοποιημένες σε πλήρη αντιστοιχία με τις λυμένες ασκήσεις Ολιγόλεπτα και ωριαία διαγωνίσματα ανά διδακτική ενότητα Παρατηρήσεις και σχόλια στη θεωρία Επαναληπτικά διαγωνίσματα (που έχουν την ίδια δομή με το διαγώνισμα που θα γράψουν οι μαθητές στο τέλος της χρονιάς) Υποδείξεις και απαντήσεις των άλυτων ασκήσεων, των θεμάτων και των επαναληπτικών διαγωνισμάτων Υποδείξεις και απαντήσεις των ασκήσεων του σχολικού βιβλίου. Πληροφορική Γ' Γυμνασίου Γιώργος Λιακέας ISBN: 978-960-19-0398-9 Τιμή:11,00 Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζεται, υπό μορφή ερωτήσεων-απαντήσεων, η ύλη του σχολικού βιβλίου «Πληροφορική Γυμνασίου - Γ' τάξη». Δίνονται οι απαντήσεις στις ερωτήσεις και τις δραστηριότητες και αναπτύσσονται ιδέες για τα «θέματα για Συζήτηση». Υπάρχουν επίσης πολλές συμπληρωματικές ερωτήσεις και ασκήσεις με τις απαντήσεις τους. Σε κάθε ενότητα υπάρχουν εργαστηριακές ασκήσεις, οι οποίες μπορούν να εκτελεστούν από τους μαθητές με τη βοήθεια του υπολογιστή. Κάθε εργαστηριακή άσκηση αποτελεί εργασία συνθετικής μορφής και αξιοποιεί τις γνώσεις από διάφορους τομείς. Στην ενότητα του προγραμματισμού, η γλώσσα Logo που χρησιμοποιείται είναι η έκδοση της Logo Microworlds Pro. Η γλώσσα αυτή υπάρχει στα εργαστήρια Πληροφορικής των περισσότερων Γυμνασίων. Έχει το πλεονέκτημα ότι οι εντολές της είναι στα ελληνικά. Στα ελληνικά μπορούμε επίσης να ορίσουμε και τις μεταβλητές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η εργασία να γίνεται με πιο εύκολο και φιλικό τρόπο. Η Logo Microworlds περιέχει επιπλέον στοιχεία πολυμέσων (μουσική, εισαγωγή ήχου, βίντεο κτλ.) και προσφέρει τη δυνατότητα δημιουργίας γραφικού περιβάλλοντος επικοινωνίας (κουμπιά, πλαίσια κειμένου, μεταβολείς). Με προσεκτική μελέτη και συστηματική προσπάθεια, ο αναγνώστης θα μπορέσει να γνωρίσει και να κάνει κτήμα του τις αρχές του προγραμματισμού, με τη βοήθεια μιας παιδαγωγικής γλώσσας όπως είναι η Logo. Στη δεύτερη ενότητα υπάρχουν ενδεικτικές απαντήσεις στις δραστηριότητες που θέτει το σχολικό βιβλίο. Ο αναγνώστης, έπειτα από μια αρχική μελέτη και κατανόηση της πορείας της εργασίας, μπορεί με τις δικές του ιδέες να την επεκτείνει δημιουργώντας πολύ καλύτερα αποτελέσματα. Λύκειο Με γνώμονα τη γνωστική κατάρτιση αλλά και την επιτυχία στις πανελλήνιες εξετάσεις, οι εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα προτείνουν εκπαιδευτικά βιβλία με επιστημονικότητα και κύρος, που προετοιμάζουν και βοηθούν τους μαθητές να φέρουν σε πέρας το δύσκολο έργο τους.
Αποδίδουν με συστηματικό και οργανωμένο τρόπο τη σχολική ύλη, και παρέχουν πρόσθετες δραστηριότητες και κριτήρια αξιολόγησης για την αρτιότερη προετοιμασία τους στο σύνολο των εξετάσεων του Λυκείου.Χημεία Α' Λυκείου Φιλλένια Σιδέρη ISBN: 978-960-19-0405-4 Τιμή:18,00 Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε όλους τους μαθητές που βρίσκονται στην Α' Λυκείου και έχει στόχο να τους βοηθήσει να κατανοήσουν το μάθημα της Χημείας και να αντεπεξέλθουν με επάρκεια στις απαιτήσεις της σχολικής τάξης, ώστε να αγαπήσουν τη Χημεία και να αποκτήσουν το απαραίτητο γνωστικό υπόβαθρο για τη μελέτη της και στις επόμενες τάξεις. Το βιβλίο είναι οργανωμένο, με βάση το σχολικό βιβλίο, σε τέσσερα κεφάλαια, καθένα από τα οποία διακρίνεται σε αυτόνομα υποκεφάλαια τα οποία περιλαμβάνουν: Αναλυτική παρουσίαση της θεωρίας, η οποία συνοδεύεται από επεξηγηματικά σχήματα, παραδείγματα ή οπτικές αναπαραστάσεις, όπου αυτό είναι δυνατό. Ερωτήσεις κρίσης με τις απαντήσεις τους. Ερωτήσεις ανοικτού και κλειστού τύπου (πολλαπλής επιλογής, αντιστοίχισης, τύπου σωστού-λάθους) για την αφομοίωση της θεωρίας και την όξυνση της κριτικής ικανότητας. Μεθοδολογία και λυμένες ασκήσεις, οι οποίες αντιπροσωπεύουν όλες τις περιπτώσεις που μπορεί να συναντήσει ο μαθητής στις εξετάσεις και οι οποίες συνοδεύονται από προτεινόμενες εφαρμογές για την εξάσκησή του. Ασκήσεις και προβλήματα για λύση για περαιτέρω εξάσκηση. Κριτήρια αξιολόγησης μικρής και μεγάλης διάρκειας για τον έλεγχο της αποτελεσματικότητας της μελέτης και την αξιολόγηση του επιπέδου των γνώσεων του μαθητή. Μαθηματικά και στοιχεία Στατιστικής Γ' Ενιαίου Λυκείου Αντώνης Σκιαδάς ISBN: 978-960-19-0478-8 Τιμή:18,50
Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζεται αναλυτικά η ύλη του μαθήματος επιλογής «Μαθηματικά και στοιχεία Στατιστικής» της Γ' Λυκείου με τέτοιον τρόπο ώστε να είναι όσο γίνεται πιο σαφής και κατανοητή στο μαθητή.
Σκοπός του βιβλίου δεν είναι η απλή εξοικείωση του μαθητή με τη συγκεκριμένη ύλη, αλλά η σε βάθος κατανόησή της. Καθένα από τα κεφάλαια χωρίζεται σε διδακτικές ενότητες, οι οποίες περιλαμβάνουν: Αναλυτικά τη θεωρία με τις απαιτούμενες παρατηρήσεις ή επεκτάσεις, όπου αυτό κρίνεται σκόπιμο Ομαδοποίηση ασκήσεων σε συνδυασμό με μεθόδους ή τεχνικές, καθώς και αντίστοιχες λυμένες απλές εφαρμογές Βασικές ασκήσεις λυμένες υποδειγματικά Λυμένες ασκήσεις αυξημένου βαθμού δυσκολίας Ερωτήσεις κατανόησης (συμπλήρωσης κενού, σωστού - λάθους, πολλαπλής επιλογής, αντιστοίχισης) Προτεινόμενες ασκήσεις για λύση Φύλλο αξιολόγησης στο τέλος κάθε ενότητας. Περιλαμβάνονται ακόμη: Μια σειρά επαναληπτικών ασκήσεων στο τέλος κάθε κεφαλαίου Ένα επαναληπτικό διαγώνισμα στο τέλος κάθε κεφαλαίου Τα παλαιότερα θέματα των Πανελλαδικών εξετάσεων Συνδυαστικά θέματα εφ' όλης της ύλης. Το βιβλίο ολοκληρώνεται με τις απαντήσεις και υποδείξεις όλων των προτεινόμενων για λύση θεμάτων. Φυσική Γ΄ Ενιαίου Λυκείου, Α΄ Τόμος Γκιώκας Σίνος ISBN: 978-960-19-0403-0 Τιμή:19,90 Στο βιβλίο αυτό αναλύονται τα δύο πρώτα κεφάλαια της ύλης της «Φυσικής» Θετικής-Τεχνολογικής κατεύθυνσης της Γ' Λυκείου σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα και την ύλη των εξετάσεων. Για την καλύτερη επεξεργασία της ύλης κάθε κεφάλαιο έχει χωριστεί σε ενότητες, σε καθεμία από τις οποίες: Αναλύεται η αντίστοιχη θεωρία Προτείνεται μεθοδολογία για τη λύση των ασκήσεων και παράλληλα, όπου αυτό απαιτείται, η μεθοδολογία συνοδεύεται από εφαρμογές Παρατίθεται ένας μεγάλος αριθμός αντιπροσωπευτικών παραδειγμάτων Δίνεται ένας μεγάλος αριθμός ερωτήσεων, κλειστού και ανοικτού τύπου, και ασκήσεις που καλύπτουν όλα τα θέματα τα οποία είναι δυνατόν να αντιμετωπίσει ο μαθητής στις εξετάσεις Στο τέλος κάθε ενότητας υπάρχουν κριτήρια αξιολόγησης σύντομης διάρκειας. Στις προτεινόμενες ερωτήσεις και ασκήσεις περιλαμβάνονται και όλα τα θέματα των εξετάσεων των προηγούμενων ετών.
Στο τέλος κάθε κεφαλαίου προτείνονται επαναληπτικά κριτήρια αξιολόγησης τρίωρης διάρκειας για την εξοικείωση με τις απαιτήσεις των εξετάσεων. Στο τέλος του βιβλίου δίνονται οι απαντήσεις όλων των προτεινόμενων ερωτήσεων, ασκήσεων και κριτηρίων αξιολόγησης.
Στόχος του βιβλίου είναι να βοηθήσει τους μαθητές της Γ' Λυκείου να προετοιμαστούν κατάλληλα ώστε να αντιμετωπίσουν με επιτυχία τις εξετάσεις, καθώς και να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για τους καθηγητές.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΔ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΕΥΘΥΜΗ ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΥ

(ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ)
Ο υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Χαλκιδικής Ευθύμης Καρανάσιος συνεχίζοντας την προεκλογική του δραστηριότητα, σήμερα Σάββατο 26-09-09 θα επισκεφθεί το πρωί τη Λαϊκή Αγορά της Συκιάς.
Το απόγευμα θα επισκεφθεί στις 18.00 τα Σύλλατα, στις 18.30 τη Ν.Γωνιά, στις 19.00 το Λάκκωμα και στις 20.00 θα πραγματοποιήσει ομιλία στα Φλογητά.
Στις 21.00 θα παραχωρήσει συνέντευξη στην TV SUPER.
Την Κυριακή 27-09-09 ο Ευθύμης Καρανάσιος στις 11 το πρωί θα πραγματοποιήσει ομιλία στη Θεσσαλονίκη για τους ετεροδημότες στο ξενοδοχείο Holiday Inn, αίθουσα «Ισμήνη», (Μοναστηρίου 8).
To απόγευμα θα επισκεφθεί στις 18.00 τη Χανιώτη, στις 18.45 το Πολύχρονο, στις 19.30 την Κρυοπηγή και στις 20.30 θα πραγματοποιήσει προεκλογική ομιλία στα Νέα Μουδανιά.
Εκλογικό Κέντρο Πολυγύρου:Τηλέφωνο: 23710 24470, Fax: 23710 24960,

33rd ELPA RALLY - Τελετή εκκίνησης

Τελετή εκκίνησης Μπροστά από τη μαρίνα της Ιτέας, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, πραγματοποιήθηκε η τελετή εκκίνησης του 33ου Ράλλυ ΕΛΠΑ, παρουσία θεατών και επισήμων.
Από τη ράμπα της εκκίνησης πέρασαν 39 πληρώματα, εκ των οποίων τα 7 συμμετέχουν μόνο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ.
Αύριο, πρώτη ημέρα του αγώνα, τα πληρώματα θα αγωνιστούν σε 6 ειδικές διαδρομές, συνολικού μήκους 128,46 χλμ.
Σημειώνεται ότι η ε.δ. 1 και 4 «Νέο Δροσσοχώρι» λόγω ανωτέρας βίας κονταίνει από το τέλος της κατά 1,4 χλμ. και το μήκος της από 25,57 χλμ. τροποποιείται σε 24,17 χλμ.
Δηλώσεις των πρωταγωνιστών σε ηχογραφημένα αρχεία και φωτογραφίες από την Τελετή Εκκίνησης σε υψηλή ανάλυση μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.elparally.gr
Δηλώσεις:
1 SOLOWOW Michal - BARAN Maciek PEUGEOT 207 S2000 «Κάθε αγώνας στην Ελλάδα είναι διαφορετικός.
Δεν έχω την εμπειρία και θεωρώ ότι οι ειδικές είναι σκληρές, και ειδικά το πρώτο σκέλος που είναι πολύ κλειστό.
Στόχος μας είναι η νίκη, όπως εξάλλου και των αντιπάλων μας».2 BASSO Giandomenico - DOTTA Mitia FIAT Grande Punto S2000 «Είναι ένας αγώνας που μου αρέσει.
Οι ειδικές είναι ωραίες και τεχνικές, αν και το αυτοκίνητό μας είναι δύσκολο να οδηγηθεί σε αυτού του είδους τις επιφάνειες.
Θα πάμε προσεκτικά στο πρώτο πέρασμα.
Για εμάς, αυτός ο αγώνας είναι πολύ σημαντικός για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος».
3 FONTANA Corrado - CASSINA Carlo MITSUBISHI Lancer Evo 9 «Είναι ένας πολύ ωραίος αγώνας. Είναι η πρώτη μου φορά στην Ελλάδα.
Δεν έχουμε μεγάλη εμπειρία στο χώμα, αλλά στόχος μας είναι να τερματίσουμε και να αποκομίσουμε βαθμούς για το ERC. ».
7 PAPADIMITRIOU Ioannis - HARRYMAN Allan MITSUBISHI Lancer Evo 9 «Πολύ ωραίες ειδικές και πιστεύω ότι ειδικά φέτος είναι πιο ενδιαφέρουσες, πιο δύσκολες και καλύτερα προετοιμασμένες.
Είναι σε πολύ κατάσταση. Και φέτος θα προσπαθήσουμε πολύ και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. ».
8 VOVOS Aris - “EL - EM” MITSUBISHI Lancer Evo 9 «Ο αγώνας είναι ωραίος, με καλές συμμετοχές και εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πάρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Αν κινηθούμε όπως πρέπει, και δεν έχουμε προβλήματα, πιστεύω ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε τη νίκη. ».
ΕΛΠΑ 33ο ΡΑΛΛΥ ΕΛΠΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ Ε-PONTOS

Στο Καρφί του Σαββατοκύριακου Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

H ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΕΥΧΟΣ 433 ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009 TO ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ Πρόβα τζενεράλε για αντιπολίτευση Τα όμορφα χαρτιά όμορφα καίγονται.
Κάπως έτσι κάηκε και το «ισχυρό χαρτί» της Ν.Δ. στα πολυσυζητημένα «ντιμπέιτ».
Ο απερχόμενος πρωθυπουργός και κυρίως οι συνεργάτες που του έχουν απομείνει είχαν επενδύσει πολλές ελπίδες στο «επικοινωνιακό χάρισμα» του Κώστα Καραμανλή και περίμεναν ότι θα βγάλει εύκολα νοκ άουτ τον χαμηλών τόνων αντίπαλό του.
Ο Γιώργος Παπανδρέου, όμως, αποδείχθηκε πολύ σκληρός για να λυγίσει στις άσφαιρες επιθέσεις.
Ο κ. Καραμανλής είχε στόχο να συσπειρώσει το διαλυμένο κομματικό του στρατό. Μίλησε με τη γλώσσα κομματάρχη παλαιάς κοπής, αν και παραμένει (για λίγες ακόμη μέρες, ευτυχώς) πρωθυπουργός, γεγονός που προσπαθεί να μας κάνει να ξεχάσουμε.
Στη Ρηγίλλης τραγουδούν ήδη το δημοτικό άσμα «Έχετε γεια βρυσούλες» με μουσική υπόκρουση από τα… όργανα που άρχισαν ήδη εν όψει του πανηγυριού της επόμενης μέρας.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι άρχισαν τη μετακόμιση από το Μέγαρο Μαξίμου στο Μέγαρο Σταθάτου.
Και βέβαια έχουν μείνει μόνο ο Αγγέλου, ο Αντώναρος, ο Λειβαδάς και ο Μενέλαος ο Δασκαλάκης.
Παραμένουν δίπλα στον Καραμανλή και, όπως οι Σουλιώτισσες, θα τον ακολουθήσουν στην πτώση. Ο Σγαρδέλης, που κατοικοεδρεύει στο Σταθάτου, πάει προς το υπουργείο Εξωτερικών, εκεί προς την Ντόρα, για να ετοιμάσουν το στρατό. Σελ.12 και Σελ.13 Συνέδριο με πρόεδρο τον Μεϊμαράκη; Οι περισσότεροι εντός της Ν.Δ. στοιχηματίζουν ότι το βράδυ των εκλογών ο Καραμανλής θα δρομολογήσει τις διαδικασίες για τη διεξαγωγή εκτάκτου συνεδρίου, από το οποίο θα αναδειχθεί ο επόμενος πρόεδρος της Ν.Δ.
Με βάση το γαλάζιο καταστατικό, στο συνέδριο θα πάρουν μέρος πάνω από 4.200 σύνεδροι. Αυτήν τη στιγμή το 80% το ελέγχει ο Καραμανλής και το υπόλοιπο η Ντόρα.
Ο Σαμαράς και ο Αβραμόπουλος δεν έχουν δύναμη.
Το πρώτο κρίσιμο τεστ θα παιχτεί στο ποιος θα είναι ο πρόεδρος του συνεδρίου.
Κάποιοι θεωρούν ότι θα πρέπει να είναι ένας εκ των Σιούφα και Παυλόπουλου, ενώ οι πιο προχωρημένοι πιστεύουν ότι ο Μεϊμαράκης είναι ο καταλληλότερος για τη συγκεκριμένη θέση. Η σύνθεση του συνεδρίου θα κριθεί εν πολλοίς και από τις εκλογές. Γι’ αυτό και οι δελφίνοι ρίχνουν το βάρος τους, στο ποιοι θα εκλεγούν στην επόμενη Βουλή. Σελ. 14 Προεκλογικό θέατρο συλλήψεων Παραμονές εκλογών και η κυβέρνηση επιστρατεύει τα πάντα.
Με τους τέσσερις συλληφθέντες νεαρούς θα ακουστεί ότι χτυπήθηκε η τρομοκρατία, ότι εξαρθρώθηκε μεγάλο δίκτυο, ότι βρισκόμαστε στον εντοπισμό των ατόμων που δημιουργήσανε τα Δεκεμβριανά του ’08.
Υπήρχε η σκέψη να έβγαινε ο Χρ. Μαρκογιαννάκης και να έλεγε λίγα πράγματα και, καθώς βρισκόμαστε κοντά στις κάλπες, να βγαίνουν σιγά-σιγά και να διαφημίζουν την εξάρθρωση της τρομοκρατίας.
Ο Κ. Καραμανλής έχει ενημερωθεί από καιρό και είπε να χειριστούν το θέμα με προσοχή, να μην έρθει μπούμερανγκ. Δεν ξέχασε πόσο του κόστισαν οι συλλήψεις της οικογένειας Καραβέλλα πριν από τις ευρωεκλογές. Σελ. 66 στο πέταλο Ο κύβος ερρίφθη…
Ο Καραμανλής γνωρίζει ότι φεύγει και ήδη αδειάζουν το Μέγαρο Μαξίμου.
Το δρομολόγιο που ακολουθούν οι φάκελοι είναι πλέον γνωστό. Μαξίμου-Μέγαρο Σταθάτου και από ’κεί σε κάποιο νεοδημοκρατικό κρησφύγετο.
Η εντολή του Αγγέλου είναι ρητή και ξεκάθαρη: «Να μη μείνει τίποτα αξιοποιήσιμο».
Το δεξί χέρι του πρωθυπουργού, που γνωρίζει όσο λίγoι τα κενά που υπάρχουν, θέλει να καλύψει τις «μαύρες τρύπες».
Η επιχείρηση εκκαθάρισης έχει ξεκινήσει πριν από την προκήρυξη των εκλογών. Αυτή τη στιγμή στο γραφείο του Καραμανλή υπάρχουν ελάχιστα χαρτιά. «Φεύγουμε», λένε ακόμη και οι πιο φανατικοί του καραμανλισμού. Σελ. 78 στο πέταλο Επιτυχία, βέβαια, οι συλλήψεις για την τρομοκρατία, αλλά δεν ξέφυγαν από τα καθιερωμένα…
Να χρησιμοποιούν δηλαδή ευαίσθητους μηχανισμούς του κράτους για πολιτικούς σκοπούς. Τους είχαν, αλλά δεν έγιναν αμέσως συλλήψεις με εντολή Καραμανλή.
Για να γίνουν δηλαδή τη στιγμή που θα τους βοηθούσε προεκλογικά…
Έχουν ήδη εντοπιστεί δέκα.
Η δίωξη των τεσσάρων νεαρών για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση ήταν μόλις η αρχή.
H αρμόδια εισαγγελέας έδωσε παραγγελία στον ανακριτή να εκδώσει έξι εντάλματα σύλληψης. Ενδεικτικό του τι θα δούμε τις επόμενες ημέρες είναι το γεγονός ότι δόθηκαν στη δημοσιότητα από τις Αρχές όχι μόνο τα ονόματα των κατηγορουμένων αλλά και εκείνων που αναζητούνται.
Τα περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων που ίσχυαν ακόμη και για τα μέλη της 17Ν πήγαν περίπατο. Δεν μένει παρά το σόου των συλλήψεων και χωρίς παραμόρφωση στα πρόσωπα. Περισσότερα όμως θα διαβάσετε στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ στη σελ. 66. Σελ. 79

Γοπing Day (26 Σεπτεμβρίου) - Δες Το Και Σαν Αφορμή

Υποστηρίξτε άλλη μια αξιόλογη προσπάθεια για να καθαρίσουμε τις παραλίες.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΟ Ινφογνώμων Πολιτικά
ΠΓΔΜ: Ομιλία Γκιόργκι Ιβάνοφ στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη - Αναφορές για το θέμα της ονομασίαςΟρατός ο «οδικός χάρτης» Σταχυολόγηση παλιών δηλώσεων του Γιώργου Παπανδρέου Βάσεις στην Πολωνία θα εγκαταστήσουν οι ΗΠΑ ΗΠΑ: Παραμένει η αντιπυραυλική άμυνα στα ΒαλκάνιαΠαραμονή της KFOR στο Κόσοβο Οι περί το Διεθνές Δικαστήριον τής Χάγης αυταπάτες μας Οδικό άξονα - "μαμούθ" σχεδιάζει η Τουρκία "Γεια σου μαμά, θα είναι πολύ σκληρό ... Πλήρης υποστήριξη της Ρωσίας στις θέσεις της Κύπρου Συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου στο ΚΛΙΚ τον Αύγουστο 1999 Όψεις από το σημερινό Βερολίνο Γιατί κάνουν "χαρακίρι" οι "Τσάροι" της ελληνικής οικονομίας Ψέμα Καραμανλή και στο Κυπριακό Ιράν - Βενεζουέλα: Σχεδιάζουν κατασκευή διυλιστηρίου στη Συρία Προεκλογικά παιχνίδια στη Θράκη