Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

Στο Καρφί του Σαββατοκύριακου Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

H ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΕΥΧΟΣ 433 ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009 TO ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ Πρόβα τζενεράλε για αντιπολίτευση Τα όμορφα χαρτιά όμορφα καίγονται.
Κάπως έτσι κάηκε και το «ισχυρό χαρτί» της Ν.Δ. στα πολυσυζητημένα «ντιμπέιτ».
Ο απερχόμενος πρωθυπουργός και κυρίως οι συνεργάτες που του έχουν απομείνει είχαν επενδύσει πολλές ελπίδες στο «επικοινωνιακό χάρισμα» του Κώστα Καραμανλή και περίμεναν ότι θα βγάλει εύκολα νοκ άουτ τον χαμηλών τόνων αντίπαλό του.
Ο Γιώργος Παπανδρέου, όμως, αποδείχθηκε πολύ σκληρός για να λυγίσει στις άσφαιρες επιθέσεις.
Ο κ. Καραμανλής είχε στόχο να συσπειρώσει το διαλυμένο κομματικό του στρατό. Μίλησε με τη γλώσσα κομματάρχη παλαιάς κοπής, αν και παραμένει (για λίγες ακόμη μέρες, ευτυχώς) πρωθυπουργός, γεγονός που προσπαθεί να μας κάνει να ξεχάσουμε.
Στη Ρηγίλλης τραγουδούν ήδη το δημοτικό άσμα «Έχετε γεια βρυσούλες» με μουσική υπόκρουση από τα… όργανα που άρχισαν ήδη εν όψει του πανηγυριού της επόμενης μέρας.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι άρχισαν τη μετακόμιση από το Μέγαρο Μαξίμου στο Μέγαρο Σταθάτου.
Και βέβαια έχουν μείνει μόνο ο Αγγέλου, ο Αντώναρος, ο Λειβαδάς και ο Μενέλαος ο Δασκαλάκης.
Παραμένουν δίπλα στον Καραμανλή και, όπως οι Σουλιώτισσες, θα τον ακολουθήσουν στην πτώση. Ο Σγαρδέλης, που κατοικοεδρεύει στο Σταθάτου, πάει προς το υπουργείο Εξωτερικών, εκεί προς την Ντόρα, για να ετοιμάσουν το στρατό. Σελ.12 και Σελ.13 Συνέδριο με πρόεδρο τον Μεϊμαράκη; Οι περισσότεροι εντός της Ν.Δ. στοιχηματίζουν ότι το βράδυ των εκλογών ο Καραμανλής θα δρομολογήσει τις διαδικασίες για τη διεξαγωγή εκτάκτου συνεδρίου, από το οποίο θα αναδειχθεί ο επόμενος πρόεδρος της Ν.Δ.
Με βάση το γαλάζιο καταστατικό, στο συνέδριο θα πάρουν μέρος πάνω από 4.200 σύνεδροι. Αυτήν τη στιγμή το 80% το ελέγχει ο Καραμανλής και το υπόλοιπο η Ντόρα.
Ο Σαμαράς και ο Αβραμόπουλος δεν έχουν δύναμη.
Το πρώτο κρίσιμο τεστ θα παιχτεί στο ποιος θα είναι ο πρόεδρος του συνεδρίου.
Κάποιοι θεωρούν ότι θα πρέπει να είναι ένας εκ των Σιούφα και Παυλόπουλου, ενώ οι πιο προχωρημένοι πιστεύουν ότι ο Μεϊμαράκης είναι ο καταλληλότερος για τη συγκεκριμένη θέση. Η σύνθεση του συνεδρίου θα κριθεί εν πολλοίς και από τις εκλογές. Γι’ αυτό και οι δελφίνοι ρίχνουν το βάρος τους, στο ποιοι θα εκλεγούν στην επόμενη Βουλή. Σελ. 14 Προεκλογικό θέατρο συλλήψεων Παραμονές εκλογών και η κυβέρνηση επιστρατεύει τα πάντα.
Με τους τέσσερις συλληφθέντες νεαρούς θα ακουστεί ότι χτυπήθηκε η τρομοκρατία, ότι εξαρθρώθηκε μεγάλο δίκτυο, ότι βρισκόμαστε στον εντοπισμό των ατόμων που δημιουργήσανε τα Δεκεμβριανά του ’08.
Υπήρχε η σκέψη να έβγαινε ο Χρ. Μαρκογιαννάκης και να έλεγε λίγα πράγματα και, καθώς βρισκόμαστε κοντά στις κάλπες, να βγαίνουν σιγά-σιγά και να διαφημίζουν την εξάρθρωση της τρομοκρατίας.
Ο Κ. Καραμανλής έχει ενημερωθεί από καιρό και είπε να χειριστούν το θέμα με προσοχή, να μην έρθει μπούμερανγκ. Δεν ξέχασε πόσο του κόστισαν οι συλλήψεις της οικογένειας Καραβέλλα πριν από τις ευρωεκλογές. Σελ. 66 στο πέταλο Ο κύβος ερρίφθη…
Ο Καραμανλής γνωρίζει ότι φεύγει και ήδη αδειάζουν το Μέγαρο Μαξίμου.
Το δρομολόγιο που ακολουθούν οι φάκελοι είναι πλέον γνωστό. Μαξίμου-Μέγαρο Σταθάτου και από ’κεί σε κάποιο νεοδημοκρατικό κρησφύγετο.
Η εντολή του Αγγέλου είναι ρητή και ξεκάθαρη: «Να μη μείνει τίποτα αξιοποιήσιμο».
Το δεξί χέρι του πρωθυπουργού, που γνωρίζει όσο λίγoι τα κενά που υπάρχουν, θέλει να καλύψει τις «μαύρες τρύπες».
Η επιχείρηση εκκαθάρισης έχει ξεκινήσει πριν από την προκήρυξη των εκλογών. Αυτή τη στιγμή στο γραφείο του Καραμανλή υπάρχουν ελάχιστα χαρτιά. «Φεύγουμε», λένε ακόμη και οι πιο φανατικοί του καραμανλισμού. Σελ. 78 στο πέταλο Επιτυχία, βέβαια, οι συλλήψεις για την τρομοκρατία, αλλά δεν ξέφυγαν από τα καθιερωμένα…
Να χρησιμοποιούν δηλαδή ευαίσθητους μηχανισμούς του κράτους για πολιτικούς σκοπούς. Τους είχαν, αλλά δεν έγιναν αμέσως συλλήψεις με εντολή Καραμανλή.
Για να γίνουν δηλαδή τη στιγμή που θα τους βοηθούσε προεκλογικά…
Έχουν ήδη εντοπιστεί δέκα.
Η δίωξη των τεσσάρων νεαρών για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση ήταν μόλις η αρχή.
H αρμόδια εισαγγελέας έδωσε παραγγελία στον ανακριτή να εκδώσει έξι εντάλματα σύλληψης. Ενδεικτικό του τι θα δούμε τις επόμενες ημέρες είναι το γεγονός ότι δόθηκαν στη δημοσιότητα από τις Αρχές όχι μόνο τα ονόματα των κατηγορουμένων αλλά και εκείνων που αναζητούνται.
Τα περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων που ίσχυαν ακόμη και για τα μέλη της 17Ν πήγαν περίπατο. Δεν μένει παρά το σόου των συλλήψεων και χωρίς παραμόρφωση στα πρόσωπα. Περισσότερα όμως θα διαβάσετε στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ στη σελ. 66. Σελ. 79

Δεν υπάρχουν σχόλια: