Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

Τρείς νεράιδες αδελφές

Συγγραφέας:Λίλα Δρούτσα
Εικονογράφος: Έλλη Γρίβα
Έτος:2005
Σχήμα:21x29
Σελίδες:32
Εξώφυλλο:Σκληρό
ISBN:960-88377-8-2

Ιστορίες για φίλους

Συγγραφέας:Χριστίνα Ρίμερ
Εικονογράφος: Κωνσταντίνος Χαρίτος
Έτος:2006
Σχήμα:21x29
Σελίδες:48
Εξώφυλλο:Σκληρό
ISBN:960-6638-29-4

Ερυθρούλης, το κόκκινο αστέρι - Ενα παραμύθι για τη διαφορετικότητα

Συγγραφέας:Μαρία Καραγιάννη
Εικονογράφος: Μαρία Πεπονά
Έτος:2004
Σχήμα:21x29
Σελίδες:32
Εξώφυλλο:Σκληρό
ISBN:960-87937-8-5

Τα παραμύθια της τσάντας

Συγγραφέας:Σοφία Κράλλη
Εικονογράφος:Φερένα Σκόρδη
Έτος:2004
Σχήμα:21x29
Σελίδες:48
Εξώφυλλο:Σκληρό
ISBN:960-87937-4-2

Ο δράκος του φόβου- Ενα παραμύθι για την απομυθοποίηση του φόβου

Συγγραφέας:Σοφία Κράλλη
Εικονογράφος: Μαρία Πεπονά
Έτος:2003
Σχήμα:21x29
Σελίδες:32
Εξώφυλλο:Σκληρό
ISBN:960-87370-9-5

ΤΟ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΕΝΤΜΟΥΝΤ ΝΤΕ ΒΑΑΛ "Ο ΛΑΓΟΣ ΜΕ ΤΑ ΚΕΧΡΙΜΠΑΡΕΝΙΑ ΜΑΤΙΑ" ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ GEMA

Κραυγές της Μνήμης. Κατοχή-Αντίσταση-Εμφύλιος.

Κραυγές της Μνήμης. Κατοχή-Αντίσταση-Εμφύλιος. 
Πρόλογος Σπ. Ι. Ασδραχάς
κωδικός: 960-8264-52-9 | Βασιλική Παπαγιάννη

Μια συνταρακτική περιγραφή της Ελλάδας των χρόνων της Κατοχής, της Αντίστασης και του Εμφυλίου, μέσα από τις συγκλονιστικές μαρτυρίες-αυτοβιογραφίες είκοσι έξι προσώπων που έζησαν την περίοδο εκείνη. Είκοσι έξι ανθρώπινες κραυγές –από το Ιτζεδίν, τη Γυάρο και τη Μακρόνησο, τον Γράμμο και τον Όλυμπο, την προσφυγιά– φτάνουν στα αυτιά μας, αποκαλύπτοντάς μας τις εξοντωτικές συνθήκες κάτω από τις οποίες έζησαν, τη φτώχεια και την πείνα που δοκίμασαν, καθώς και τους προπηλακισμούς, τις διώξεις, τους βασανισμούς και τον ανθρώπινο εξευτελισμό που υπέστησαν. Ιδιάζουσα σημασία στις αφηγήσεις έχει το γεγονός ότι η έκθεση των ιστορικών συμβάντων δεν δίνεται απλώς από την αριστερή οπτική, αλλά, παράλληλα, ασκείται και ενδογενής αριστερή κριτική.Το βιβλίο προλογίζει ο σημαντικότατος ιστορικός Σπύρος Ι. Ασδραχάς, ο οποίος στην εισαγωγή του τονίζει επανειλημμένα την ιδιαίτερη αξία των μαρτυριών ως ιστορικών πηγών. Ο παρόντας τόμος κλείνει με ένα διήγημα της Βασιλικής Παπαγιάννη και φωτογραφικό υλικό.
Η Βασιλική Παπαγιάννη γεννήθηκε το 1927 και έλαβε μέρος στην Εθνική Αντίσταση. Διηγήματά της έχουν δημοσιευτεί σε πλείστα περιοδικά. Σήμερα, ζει στη Λάρισα και είναι παντρεμένη με τον συγγραφέα ιστορικών βιβλίων Σταύρο Παπαγιάννη. Οι Κραυγές της Μνήμης είναι το ενδέκατο βιβλίο της.
Σελίδες: 568

"ΜΠΑΡ ΣΕ ΚΑΛΟ ΜΑΣ" ΑΠΟ ΤΗΝ Θ.Ο. ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΛΟΜΠΟΥΣ

Μπαρ σε καλό μας…
Η Θεατρική Ομάδα τα “Κορίτσια με του Γλόμπους” παρουσιάζει για δεύτερη συνεχή χρονιά την ανατρεπτική κωμωδία του Ερνέστο Βουτσίνου 
Η Θεατρική Ομάδα “Τα Κορίτσια με του Γλόμπους” και το θέατρο ELIART από την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου και κάθε Πέμπτη και Κυριακή στις 21:00 παρουσιάζουν για δεύτερη συνεχή χρονιά την ανατρεπτική κωμωδία του Ερνέστο Βουτσίνου “Μπαρ σε καλό μας” για 24 μοναδικές παραστάσεις.
Πιο συγκεκριμένα η ιστορία μας διαδραματίζετε στο θρυλικό νυχτερινό κέντρο “Κατσαρολάκι” του αποθανόντος θείου Αριστείδη το οποίο περνάει στα χέρια του βιοπαλαιστή ανιψιού του Δημήτρη(Δημήτρης Τσιλιφώνης). Ο Δημήτρης με την βοήθεια του κολλητού του και επαγγελματία άνεργου, Ερνέστο (Ερνέστο Βουτσίνος) και της αδερφής του τελευταίου Κατερίνας( Μαρία Αντωνίου) θα αναζητήσει την ιδέα εκείνη που θα φέρει το μαγαζί στην παλιά του αίγλη και τους ίδιους πιο κοντά στο Greek-American Dream που είναι η μεγάλη κονόμα.
Σημαντική αρωγός στην αναζήτηση του, η εκρηκτική σερβιτόρα Δήμητρα (Φανή Δαλεζίου), ψυχοκόρη (και όχι μόνο) του θείου Αριστείδη, η οποία διχάζεται ανάμεσα στο επαγγελματικό καθήκον προς το νέο της αφεντικό και το επίμονο φλερτ του συνεταίρου του.
Οι νικητές του 2nd Athens Bar Theatre Festival ανεβαίνουν ξανά στην σκηνή του Θεάτρου Eliart με μοναδικό τους στόχο να κάνουν το κοινό θαμώνες του δικού τους «Μπαρ» και να μην το αφήσουν ούτε λεπτό να σταματήσει να γελά. Μια συγκινητική, ανθρώπινη, οικογενειακή ιστορία με αντιμνημονιακές διαστάσεις.
Για εικοσιτέσσερις  παραστάσεις, στο θέατρο Ελιαρτ.  - Έναρξη: Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου στις 21.00μ.μ.
Διάρκεια Παράστασης: 120  λεπτά –   Είδος: Κωμωδία
Τιμή Εισιτηρίου: 10 €
Άνεργοι/Φοιτητικό/Πολύτεκνοι/Συνταξιούχοι/Ατέλειες: 5 
Συντελεστές
Κείμενο, Σκηνοθεσία, Μουσική, Τραγούδια, Ερμηνεία: Ερνέστο  Βουτσίνος
Παίζουν: Μαρία Αντωνίου, Ερνέστο Βουτσίνος, Φανή Δαλεζίου, Δημήτρης Τσιλιφώνης
Σύνθεση Τραγουδιού – Φωνή Αφηγητή: Βύρωνας Τσουράπης
Κοστούμια: Βεστιάριο “Μαγέψτε” 
Από Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου και κάθε Πέμπτη & Κυριακή στις 21:0
  Στο Θέατρο «Ελιαρτ», Κωνσταντινουπόλεως 127, Βοτανικός -  Μετρό: Κεραμεικός
                                       Τηλέφωνο Κρατήσεων: 210 3477677 & 698627963

ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ


Τα Γρήγορα Τεστ Μαθηματικά αποτελούν μια πρωτότυπη σειρά βιβλίων.Περιέχουν  σταθμισμένα δεκάλεπτα κριτήρια  αξιολόγησης...

περισσότερα>>

Τα Γρήγορα Τεστ...

περισσότερα>>


«Όλα τα πλάσματα στον κόσμο πηγαίνουν για ύπνο;» ρωτάει τους γονείς της ένα μικρό...

περισσότερα>>

Τα Γρήγορα Τεστ Μαθηματικά αποτελούν μια πρωτότυπη σειρά βιβλίων.Περιέχουν  σταθμισμένα δεκάλεπτα κριτήρια...

περισσότερα>>


Ποιος θα τολμήσει να μπει στο σπιτάκι του σκύλου;
Όχι εγώ! Να μπει η πάπια...

περισσότερα>>


Αξεπέραστες σκανταλιές σε... σημειώσεις!

Ο ΤΟΜ ΓΚΕΙΤΣ επανέρχεται με το τρίτο βιβλίο της...

περισσότερα>>



Αν μπορείς να αυτοσαρκάζεσαι, αν μπορείς να συγχωρείς, αν αγαπάς τους...

περισσότερα>>



Η ιστορία του Διονύσου, του κεφάτου θεού, με απλά στιχάκια από τον...

περισσότερα>>

Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΙ Ο ΚΟΠΟΣ ΤΗΣ – Από τη ζωή μου

Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΙ Ο ΚΟΠΟΣ ΤΗΣ – Από τη ζωή μου

Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΙ Ο ΚΟΠΟΣ ΤΗΣ – Από τη ζωή μου Ευάγγελος Α. Παπαστράτος
...Τα παιδιά που ξεκινούν για τη ζωή, πρέπει να πιστεύουν σε κάτι, να έχουν κάποιο ιδανικό, πέρα από τον πόθο της οικονομικής επιτυχίας...
...Είναι ψέμα και μεγάλο λάθος να δίνεται στους νέους η εντύπωση πως είναι αδύνατο να προκόψουν, αν δε χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα, κι εκείνα που δεν είναι αδιάβλητα. Η τιμιότητα είναι το καλύτερο μέσο για ένα νέο που θέλει να επιτύχει στη ζωή του, αν είναι πραγματικά αποφασιμένος να δώσει όλες του τις δυνάμεις στον σκοπό που θα τάξει τον εαυτό του, χωρίς βέβαια τη μονομέρεια που μαραίνει τα νιάτα και την ανθρωπιά του, αλλά και χωρίς να σπαταλάει τις δυνάμεις του σε πολλά και σε τίποτα και να χάνει το κουράγιο του σε κάθε φύσημα αντίξοου ανέμου...
(Απόσμασμα από τον επίλογο του Ευάγγελου Α. Παπαστράτου) Σχήμα: 14 x 21
Σελ.: 298
ISBN: 978-960-6893-15-5

Τα 20 ομορφότερα χωριουδάκια στον κόσμο. (φωτό)



Δείτε τα πιο γραφικά χωριά του πλανήτη. Θα θέλαμε να είχαμε γεννηθεί κάπου εκεί.
Home | Προορισμοί Ελλάδα | Προορισμοί εξωτερικό | arttravel.gr

Κέντρο Χορού Ακροποδητί

Φύλλα φθινοπωρινά - Φίλιππος Νικολάου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ: Κερδίστε ένα τρίημερο στη Θεσσαλονίκη

Κερδίστε ένα 3ήμερο στο πολυτελές και ανανεωμένο Makedonia Palace.

Δελτίο Τύπου: Δύο άκρα και δύο σταθμά

Δύο άκρα και δύο σταθμά
Η πολιτική δολοφονία του Παύλου Φύσσα, από νεοναζιστική ρατσιστική συμμορία, έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο επιθέσεων θρασύδειλων σε μετανάστες, άστεγους, οροθετικούς, εξαρτημένους, διαδηλωτές, σκεπτόμενους και ενεργούς πολίτες αυτής της χώρας.
Η Κυβέρνηση θυμήθηκε ξαφνικά το πρόβλημα του νεοναζισμού και διαρρηγνύει τα ιμάτιά της καταδικάζοντας τη ρατσιστική βία και επαναφέροντας τη θεωρία των δύο άκρων. Στην επιχειρηματολογία της, στο ένα άκρο βρίσκονται οι νεοναζί και στο άλλο ... οι Σκουριές. Οι Σκουριές ως παράδειγμα βίας, ισοδύναμο με τα μαχαιρώματα και τις δολοφονίες.
Τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ, σε εντεταλμένη υπηρεσία, αναπαράγουν με εμετικό τρόπο την επιχειρηματολογία της Κυβέρνησης. Η βία των νεοναζιστών δίπλα στη βία στις Σκουριές. Ξανά και ξανά.
Μόνο που, κύριοι της Κυβέρνησης και των τηλεδικείων, η βία στις Σκουριές είναι δική σας βία, όχι δική μας. Είναι η βία, που εσείς αναγνωρίζετε ως τη μόνη νόμιμη, και την ασκείτε χωρίς μέτρο, αιδώ και ηθική, αδιακρίτως επί δικαίων και αδίκων. Μια αυθαίρετη, αδικαιολόγητη και επικίνδυνη βία που δεν υπόκειται σε κανενός είδους έλεγχο.
Επικαλείστε την τήρηση της νομιμότητας σε κάθε περίπτωση που εξυπηρετεί τα δικά σας συμφέροντα. Τέσσερις προφυλακισμένοι αγωνιστές και δεκάδες υπόδικοι με έωλες και κατασκευασμένες κατηγορίες, προκειμένου να θέσετε το κίνημα της Χαλκιδικής υπό ομηρία. Καμία αυτεπάγγελτη δίωξη για το αρσενικό στο νερό του Νεοχωρίου. Καμία αυτεπάγγελτη δίωξη για τη μόλυνση των ρεμάτων της Ολυμπιάδας. Κανένας έλεγχος στην Ελληνικός Χρυσός, καμία δίωξη για τη σωρεία παρανομιών της.
Καταδικάζετε τη βία απ΄όπου κι αν προέρχεται ... αρκεί να προέρχεται από πολιτικούς σας αντιπάλους και συλλογικότητες που αντιστέκονται στη βάρβαρη πολιτική σας. Η δήλωση Καμένου διώκεται ως προτροπή σε πράξεις βίας, ενώ οι τόσες προκλήσεις ακροδεξιών πολιτικών αγνοούνται επιδεικτικά. Χαρακτηρίζετε τον εμπρησμό μηχανημάτων πολυεθνικής εταιρείας ως τρομοκρατική ενέργεια ενώ κλείνετε το μάτι στη δράση παρακρατικών τραμπούκων δίπλα και μέσα στις γραμμές των ΜΑΤ.
Βία, κύριοι της Κυβέρνησης και παρατρεχάμενοι, είναι οι χιλιάδες αυτοκτονίες, οι πολιτικές δολοφονίες, είναι οι λιποθυμίες παιδιών από ασιτία, είναι η ανεργία εκατομμυρίων ανθρώπων. Βία είναι ο θάνατος για ένα εισιτήριο. Βία είναι το μαύρο στις οθόνες. Βία είναι η καταστολή κάθε αντίδρασης, τα χημικά, οι ξυλοδαρμοί, το ανθρωποκυνηγητό, οι πλαστικές σφαίρες, η ποινικοποίηση των κοινωνικών κινημάτων αντίστασης. Βία είναι η ρίψη χημικών σε αυλές σχολείων και οι προσαγωγές ανήλικων μαθητών. Βία είναι τα προεδρικά διατάγματα, η φίμωση και ο βιασμός της αλήθειας και της δημοκρατίας. Βία είναι η κατασκευή ενόχων με παράνομη και δια της βίας λήψη γενετικού υλικού. Βία είναι η υπόθαλψη εγκληματιών που εξυπηρετούν τα συμφέροντά σας.
Βία είναι η καταστροφή της Χαλκιδικής, ο μη έλεγχος της Ελληνικός Χρυσός, η έκθεση σε κίνδυνο της δημόσιας υγείας από διαρροές τοξικών κατά τη μεταφορά τους. Βία είναι η δημιουργία τετελεσμένων με στόχο την τελική νομιμοποίηση παράνομων εταιρικών δραστηριοτήτων. Βία είναι η θυσία ανθρώπινων ζωών στο βωμό μιας “ανάπτυξης” όπως την ορίζετε εσείς και τα οικονομικά συμφέροντα που υπηρετείτε.
Κι αυτή τη βία δεν την καταδικάζετε και βέβαια δεν τη διώκετε.
Οι αγωνιστές της Χαλκιδικής είναι άνθρωποι με διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες, με διαφορετικές φιλοσοφίες ζωής. Το κίνημα της Χαλκιδικής είναι ένα πολύμορφο κίνημα, που έχει αποκηρύξει τις πρακτικές βίας και μικροκομματισμού. Αγωνιζόμαστε με όπλα την επιστημονική τεκμηρίωση, την αντικειμενική ενημέρωση, τις κοινωνικές δράσεις και την αλληλεγγύη. Και στο πλευρό μας έχουμε συλλογικότητες, φορείς, οργανώσεις, κοινοβουλευτικά και εξωκοινοβουλευτικά κόμματα, πολιτικούς φορείς, καναδούς πολιτικούς, ευρωπαϊκές κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις.
Δεν είμαστε φορείς βίας. Είμαστε δέκτες, μιας κρατικής βίας, τρομοκρατίας και προπαγάνδας, που παραπέμπει σε ολοκληρωτικά καθεστώτα. Είμαστε δέκτες της βίας μιας εξουσίας, που δε διστάζει να παραβεί νόμους και κανόνες που η ίδια θέσπισε, που δε διστάζει να καθοδηγεί με εντολές και εκβιασμούς τη δικαιοσύνη. Μιας εξουσίας που εξισώνει τη ρατσιστική βία με ένα κοινωνικό κίνημα που αγωνίζεται για το περιβάλλον, την ποιότητα ζωής, τη δικαιοσύνη, τα ανθρώπινα δικαιώματα και ένα καλύτερο μέλλον.
Τα δύο άκρα δεν είναι οι νεοναζί και οι Σκουριές. Τα δύο άκρα είναι το κράτος και το παρακράτος. Οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος: του μηχανισμού καταστολής κάθε άποψης και κινήματος που αντιστέκεται στα σχέδιά τους.
Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής και Στρυμονικού
---------------------------
Συντονιστικό Φορέων και Συλλόγων Σταγείρων-Ακάνθου ενάντια στην εξόρυξη χρυσού
Coordinating Committee of Associations of Stageira-Akanthos against gold mining

WEBSITE / ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ > https://soshalkidiki.wordpress.com/
FACEBOOK > https://www.facebook.com/Soshalkidiki
TWITTER > https://twitter.com/soshalkidiki
EMAIL > sintfor@gmail.com

Ταυτοποίηση πέντε ατόμων που μίλησαν με τον Γ.Ρουπακιά

Ταυτοποίηση πέντε ατόμων που μίλησαν με τον Γ.Ρουπακιά
«Πολύ περίπλοκη» για να γίνει η συνάντηση Ομπάμα-Ροχανί
Έληξε ο εφιάλτης στο εμπορικό κέντρο του Ναϊρόμπι
Παραιτήσεις στην ηγετική ομάδα των Πρασίνων στη Γερμανία
Στο 4% κλείδωσε με την τρόικα η εκτίμηση για την ύφεση το 2013
«Δεν θα αλλάξουμε ρότα» για την ευρωζώνη ανεξαρτήτως εταίρου, λέει ο Σόιμπλε
Για την κακοδαιμονία της Ελλάδας ευθύνεται η Μέρκελ, τονίζουν οι NY Times
Ο πόλεμος «κινητήριος δύναμη» για τη γέννηση των κρατών
Γιγάντιες δίνες στους ωκεανούς συμπεριφέρονται σαν μαύρες τρύπες
Ο μεσημεριανός ύπνος βοηθά ακόμα και στο νηπιαγωγείο
Ενωμένη ενάντια στον φασισμό η ελληνική χιπ χοπ στη μνήμη του Π.Φύσσα
Πλούσιο και το φετινό πρόγραμμα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών
Ο Τώνης Λυκουρέσης πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου
Ομόφωνη απόφαση της Σούπερ Λιγκ: Επιστροφή στις 16 ομάδες
Μια αγωνιστική στον ΠΑΟΚ και τρεις στον Στέφενς από την UEFA
«Άγνωστοι τα επεισόδια, όχι Παναθηναϊκοί» λέει η ΠΑΕ


Πολυσυλλεκτικό και καινοτόμο το πρόγραμμα της Στέγης
Ο «Καραγκιόζης δάσκαλος» του Τάσου Κώνστα στο πάρκο του Φλοίσβου
Νύχτες Πρεμιέρας: πέντε προτάσεις για τρεις ημέρες
Μαρκ Γουόλμπεργκ και Ντένζελ Ουάσιγκτον στο 2 Guns. Προσκλήσεις για την πρεμιέρα
Porsche 911 Turbo Cabrio και Turbo S Cabrio: Διπλό χτύπημα!
smart fortwo 2015: Δημιουργική… αριθμητική
F1: Ποινή δέκα θέσεων στην Κορέα για τον M. Webber
24 Σεπτεμβρίου, της Μυρτιδιώτισσας, τα Κύθηρα γιορτάζουν!
Μηλιές και Βυζίτσα, στολίδια του Πηλίου
Ανδρίτσαινα, κέντρο πολιτισμού!
Η νέα ταινία του Ryan Gosling
Θέλετε να αποκτήσετε την ευλυγισία μιας χορεύτριας;
Η ζωή χωρίς παιδιά είναι καλύτερη;
Καρκίνος θυρεοειδούς: Αντιμετωπίζεται εγκαίρως και πως;
Κονδυλώματα: Ανώδυνη και αναίμακτη θεραπεία
Αντιοξειδωτικά: Δεν κάνουν όλα καλό στην υγεία
Γυναίκα: Δωρεάν εξετάσεις προσφέρει το «Αρεταίειο»
10 είδη οσμών μπορεί να μυρίσει ο άνθρωπος
Οι e-readers θεραπεύουν τη δυσλεξία;
Χρόνια Μυελογενής Λευχαιμία: Πρόγραμμα θεραπείας στην Ελλάδα
Τριπλάσιος αριθμός ηλικιωμένων θα χρειάζεται φροντίδα έως το 2050
doctors.in.gr: Η πύλη των ιατρών
Το βάρος επηρεάζει την προσωπικότητά μας!
Μπαμπάδες: 6 πράγματα που οι μαμάδες θα ήθελαν να γνωρίζετε!
10 απλοί τρόποι για να φάει λαχανικά
SteamOS με βάση το Linux φέρνει τα παιχνίδια από το Steam στο σαλόνι
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα Microsoft Surface 2 και Surface Pro 2
Μουσική από τo Spotify και στην Ελλάδα
Admiral 54 Sea Force One: Ένα πλωτό έργο τέχνης
Magnum Marine - Bestia 51: Born in the USA
  • Do not replace Ads on this site
  • Do not replace Ads on this site
  • Do not replace Ads on this site