Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Δελτίο  Τύπου 16/11/2010     
Συνάντηση της  Υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου, με το Δ.Σ. της Μ.Κ.Ο. «Διεθνής Διαφάνεια- Ελλάς»     
« Η διαφθορά δεν  είναι μαγκιά»     
Η Υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, συναντήθηκε σήμερα με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Διεθνής Διαφάνεια – Ελλάς» και συζήτησαν για την καλλιέργεια των εννοιών της διαφάνειας και της αξιοκρατίας στη συνείδηση των μαθητών μέσα από το σχολείο.      
Στο πλαίσιο  αυτό, συμφώνησαν στην προώθηση συγκεκριμένων  δράσεων μέσα από τα Προγράμματα  Σπουδών και στην καθιέρωση διαγωνιστικών  δραστηριοτήτων, με βράβευση των μαθητών,  την 9η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς.      
Παράλληλα, τα μέλη του Δ.Σ. της «Διεθνούς  Διαφάνειας - Ελλάς»  παρουσίασαν στην Υπουργό, το βιβλίο «Τι κέρδισε ο Άλκης και … τι έχασε ο Λάκης», που έγραψε ο Μάνος Κοντολέων, με ιστορίες και παιχνίδια, που μαθαίνουν στα παιδιά ότι «η διαφθορά και η δωροδοκία δεν είναι μαγκιά».   
Η Υπουργός έδωσε έμφαση στην καθιέρωση της  «κάρτας σχολείου», όπου θα  καταγράφονται στοιχεία της σχολικής μονάδας, με στόχο τη διαφάνεια και την καλύτερη λειτουργία του σχολείου.      
Μετά  το τέλος της συνάντησης η Υπουργός δήλωσε:       
Αποφασίσαμε σήμερα με τη «Διεθνή Διαφάνεια» συνεργασία σε τρεις συγκεκριμένους τομείς, που είναι σημαντικοί για το σύνολο του εκπαιδευτικού συστήματος.    
Ο σεβασμός στους νόμους, ο σεβασμός στη δημόσια περιουσία και η αξιοπρέπεια είναι στοιχεία που κατακτώνται μέρα με τη μέρα.       
Με τον  Πρόεδρο του Δ.Σ. της «Διεθνούς Διαφάνειας», κ. Μπακούρη,  και τους συνεργάτες του, αποφασίσαμε να συνεργαστούμε σε θέματα που αφορούν και στα προγράμματα σπουδών, αλλά και σε δράσεις και πρωτοβουλίες στο χώρο των σχολείων, καθώς και στη χρήση ενός πολύ ενδιαφέροντος εγχειριδίου. Το βιβλίο   «Τι κέρδισε ο Άλκης και …τι έχασε ο Λάκης», που είναι μία όμορφη καθημερινή ιστορία, δείχνει στα μικρά παιδιά πόσο σημαντικές είναι οι έννοιες της αξιοπρέπειας, της διαφάνειας και το «χτύπημα» της διαφθοράς.     
Οι  συνειδήσεις χτίζονται  από μικρή ηλικία και σε αυτό το εκπαιδευτικό σύστημα μπορεί να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο.

Ενημέρωση απο το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Δελτίο  Τύπου 16/11/2010     
Δήλωση  της  Υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου, μετά τη κατάθεση στεφάνου στο Πολυτεχνείο     
Το Πολυτεχνείο  νοηματοδοτεί τον αγώνα κάθε νέας γενιάς της Ελλάδας.
Αγώνα για  τα όνειρα και τις αξίες.    
Έχουμε χρέος  -σήμερα περισσότερο από ποτέ- να σταθούμε δίπλα στους  νέους μας, που αναζητούν περισσότερες ευκαιρίες και ελπίδα για το μέλλον τους.    
Η Παιδεία  είναι το κλειδί για να το πετύχουμε.

4η Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου (28 – 31 Ιανουαρίου 2011)

4η Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου             
(28 – 31 Ιανουαρίου 2011) 
Το ετήσιο ραντεβού για τα παιδιά και τους εφήβους που αγαπούν το διάβασμα...       
Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) και το Υπουργείο Πολιτισμού (ΥΠΠΟΤ) διοργανώνουν την 4η Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 28 έως τις 31 Ιανουαρίου 2011 στις εγκαταστάσεις της HELEXPO, στο Μαρούσι.     
Η Έκθεση διοργανώνεται με τη συνεργασία των εκδοτών παιδικού - εφηβικού βιβλίου, του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου (ΣΕΚΒ) και του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (ΙΒΒΥ).     
Στη διάρκεια αυτού του τετραημέρου, οι μικροί και οι μεγάλοι επισκέπτες της Έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία ν’ αγκαλιάσουν τα βιβλία και να ταξιδεύσουν μαζί τους στον υπέροχο κόσμο της παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας.       
Πρόκειται για μια ξεχωριστή συνάντηση που όχι μόνον κεντρίζει το ενδιαφέρον των παιδιών και των εφήβων αλλά και διευρύνει τους ορίζοντές τους μέσα από τη γραφή και την ανάγνωση.       
Τι θα βρει ο επισκέπτης στην Έκθεση:      
 Όπως κάθε χρόνο,             
* Όλη τη βιβλιοπαραγωγή της χρονιάς για όλες τις ηλικίες και όλα τα γούστα          
* Μια τεράστια Παιδική Γωνιά (5-12 ετών) με ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα …αλλά και τρεις καινοτομίες,               
* Τη Γωνιά των Εφήβων (13-17 ετών).              
* Τη Γωνιά Εκπαιδευτικών και Γονέων.           
* Το περίπτερο του «Μικρού Αναγνώστη» -ο νέος κόμβος του ΕΚΕΒΙ για παιδιά http://www.mikrosanagnostis.gr  με το δικό του πρόγραμμα εκδηλώσεων.        
ΟΡΓΑΝΩΣΗ:      
Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) / Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού (ΥΠΠΟΤ) με τη συνεργασία: των εκδοτών παιδικού και εφηβικού βιβλίου, του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου (ΣΕΚΒ) και του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (ΙΒΒΥ)

Αντί Διδακτορικού του Δημήτρη Δημόπουλου για 4 μόνο παραστάσεις στο Θέατρο Σοφούλη 18-21 Νοεμβρίου 2010

ΑΝΤΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ  
one-man stand-up comedy show  
του Δημήτρη Δημόπουλου     
Μετά την περυσινή επιτυχία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ο πιο επιτυχημένος ελληνικός σταντ-απ μονόλογος επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη και συμμετέχει στους εορτασμούς για τα 10χρονα του θεάτρου Σοφούλη!     
Για 4 μόνο παραστάσεις, στο θέατρο Σοφούλη, από 18 μέχρι 21 Νοέμβρη στις 21:00, με ενιαίο εισιτήριο 10 ευρώ.    
Με λίγα λόγια:    
Τι κάνεις όταν οι παιδικοί φίλοι, οι συμμαθητές και οι συμφοιτητές σου επιστρέφουν ένας-ένας από τα εξωτερικά με τα μεταπτυχιακά τους;    
Τους υπενθυμίζεις (με μια παράσταση) πως θα μένουν με τους γονείς τους και πως θα πληρώνονται ένα μίζερο μισθό, τι άλλο; Και όλα αυτά, για να μη σε ρωτάνε «εσύ τι κάνεις στη ζωή σου;»...     
Η ταυτότητα της παράστασης:      
Ο Δημήτρης Δημόπουλος ασχολείται επαγγελματικά με το stand-up από το 1996, και για τη θεατρική περίοδο 2010-2011 επιστρέφει στο θέατρο Σοφούλη για να παρουσιάσει τον σταντ-απ μονόλογο «Αντί Διδακτορικού».     
Παράλληλα ετοιμάζει τη νέα του δουλειά με τίτλο «Υπερπαραγωγή» που θα κάνει πρεμιέρα στην Αθήνα στα τέλη Νοέμβρη.    
Το «Αντί Διδακτορικού» είναι αυτό ακριβώς που λέει ο τίτλος του: μια παράσταση που έρχεται να αναπληρώσει την έλλειψη μεταπτυχιακών τίτλων στο βιογραφικό του Δημήτρη. Θεματικά καταπιάνεται με την καθημερινότητα που βίωσε μεγαλώνοντας στην ελληνική πραγματικότητα, μέσα όμως από το φλεγματικό πρίσμα που χαρακτηρίζει το σταντ-απ..       
Συντελεστές:   
κείμενο/παρουσίαση: Δημήτρης Δημόπουλος σχεδιασμός αφίσας: Δημήτρης Δούκογλου παραγωγή: θέατρο Σοφούλη    
Επικοινωνία: Art Minds, www .artminds.grΓιάννης Γκουντάρας, Δάφνη Μουστακλίδου 6972294695, dafni      .artminds@gmail.com
ΓΙΑ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ   
στις 18, 19, 20 και 21 Νοεμβρίου στο θέατρο Σοφούλη Τραπεζούντος 5, Καλαμαριά ώρα έναρξης: 21:00  
γενική είσοδος: 10 ευρώ  
κρατήσεις: 2310423925

Επίκεντρο - Νέες Εκδόσεις

ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ   
Πολιτική κουλτούρα, αλυτρωτισμός και αντιαμερικανισμός στη μεταπολεμική Ελλάδα, 1945-1967   
Ιωάννης Δ. Στεφανίδης   
Εκδόσεις Επίκεντρο    
ISBN: 978960458256   
Σελίδες: 464     
Η ΗΓΕΜΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ    
Donald Macedo, Βασιλική Δενδρινού, Παναγιώτα Γούναρη    
Εκδόσεις Επίκεντρο    
ISBN: 9789604582730   
Σελίδες: 352

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ - ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΤΑΛΟΦΟ ΚΙΛΚΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ»

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΤΑΛΟΦΟ ΚΙΛΚΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ»         
Στις 23 Ιανουαρίου 2010, στην εκδήλωση της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ» κ. Νίκος Αμοιρίδης ανακοίνωσε ότι «για το 2010 ο μεγάλος στόχος του συλλόγου είναι η αυτόνομη φωταγώγηση μέσω φωτοβολταϊκών στοιχείων του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Παλαιάς Επταλόφου (Τάουτλη) και του περιβάλλοντος χώρου».     
Έντεκα μήνες μετά ένας ακόμη στόχος του συλλόγου βρίσκεται στο τελικό στάδιο υλοποίησης του.    
Τα φωτοβολταϊκά στοιχεία έχουν ήδη τοποθετηθεί.     
Απομένει η συντήρηση του ηλεκτρολογικού πίνακα καθώς και η αντικατάσταση όλων των λαμπτήρων του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής και του περιβάλλοντος χώρου με νέους λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας.     
Σε λίγες μέρες ο χώρος θα είναι επισκέψιμος όλο το εικοσιτετράωρο με ασφάλεια καθώς θα είναι συνεχώς φωταγωγημένος.       
Ακρίτες Επταλόφου        

Χερ Κόλπερτ - σκηνοθεσία Δαμιανός Κωνσταντινίδης - Θέατρο Έξω από τα Τείχη

Πανεπιστημίου 2 
Ευαγγελίστρια, Θεσσαλονίκη   
Τηλ. Επικοινωνίας: 2310 210308, 6937234894   
ΧΕΡ ΚΟΛΠΕΡΤ Του Νταβίντ Γκίζελμαν   
Από το Θέατρο Έξω από τα Τείχη  
Από  Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010   
Πρόσκληση σε δείπνο από δύο υποψήφιους δολοφόνους?   
Ο κος Κόλπερτ το κύριο πρόσωπο της βραδιάς είναι παρών ή απών?   Ζωντανός ή νεκρός?    
Ή μήπως τεμαχισμένος μέσα στο μπαούλο?   
Τι σχέση έχει η Μόνα Λίζα με έναν ερευνητή του χάους?  
Εσείς πάτε οπλισμένοι στη δουλειά?   
Πώς σκοτώνετε τον ελεύθερο χρόνο σας?       
Το Θέατρο Έξω από τα Τείχη επαναλαμβάνει την παρουσίαση του έργου Χερ Κόλπερτ του Νταβίντ Γκίζελμαν για λίγες παραστάσεις. Σημειώνεται ότι την παράσταση παρακολούθησε και ο ίδιος ο συγγραφέας προσκεκλημένος του θεάτρου με τη συνεργασία του Ινστιτούτου Γκαίτε.    
Ο Δαμιανός Κωνσταντινίδης σκηνοθετεί με “ακραίο τρόπο”, τη  μαύρη κωμωδία μυστηρίου Χερ Κόλπερτ, του Γερμανού θεατρικού συγγραφέα Νταβίντ Γκίζελμαν.     
Το έργο γραμμένο στα τέλη της δεκαετίας του ΄90 αποτελεί μια πικρή  διαπίστωση για την ωμή βία ως αποτέλεσμα της μικροαστικής ανίας και πλήξης.    
Οι εξωφρενικές κωμικές στιγμές αναδεικνύουν την κενότητα της καθημερινότητας, το αδηφάγο κυνήγι της επιτυχίας και την ανικανότητα διαχείρισης του ελεύθερου χρόνου μας.      
Το Θέατρο έξω από τα τείχη μας καλεί να μπούμε σε ένα παιχνίδι τρόμου και ίντριγκας ανάμεσα στο πραγματικό και το φανταστικό και να διασκεδάσουμε  τις φοβίες της σύγχρονης ζωής μας με γέλιο… μέχρι θανάτου.      ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ      
Συγγραφέας: Νταβίντ Γκίζελμαν Διασκευή-Μετάφραση: Ερμής Συμεών Σκηνοθεσία: Δαμιανός Κωνσταντινίδης Σκηνικά- κοστούμια: Απόστολος Αποστολίδης Φωτισμοί: Χαρίτων Παπαδόπουλος    
Παίζουν:    
Καίτη Σαμαρά, Γιάννης Περδίκης, Βάλια Μωραϊτοπούλου, Μπάμπης Τίγκας, Δημήτρης Χατζημιχαηλίδης.          
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ    
Πρεμιέρα: Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010   
Ημέρες παραστάσεων: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή Ώρα: 21:15  
Εισιτήρια: 15€ και 10€ φοιτητικό   
Χώρος: Θέατρο Έξω από τα Τείχη,    
Πανεπιστημίου 2 Ευαγγελίστρια   
Πληροφορίες – Κρατήσεις: 2310210308, 6937234894    
Οργάνωση παραγωγής : Art Minds, Γιάννης Γκουντάρας,     
Υπεύθυνη Επικοινωνίας:     
Art Minds, Δάφνη Μουστακλίδου, 6972294695,     

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Το βιβλιοπωλείο ΒΙΒΛΙΟΔΡΟΜΙΟ και οι εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου Πατρίδα από βαμβάκι της Έλενας Χουζούρη το Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010 στις 7.30 μ.μ.      
Βιβλιοπωλείο Βιβλιοδρόμιο       
Παντελή Καρασεβδά, Αστακός Αιτωλοακαρνανίας

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Αναζητώντας την πραγματικότητα         
Τιτλος πρωτότυπου The Road to Reality        
Συγγραφέας - Συντελεστές Penrose, Roger        
Μετάφραση: Βασιλική Πετροπούλου, Γιώργος Δούλης          
Εκδότης Γκοβόστης      
ISBN 960-446-091-5      
Δέσιμο Μαλακό εξώφυλλο      
Σχήμα 17x24 εκ.      
Σελίδες 1240         
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ       
To Αναζητώντας την Πραγματικότητα είναι το πιο σπουδαίο και μεγαλόπνοο έργο μιας ολόκληρης γενιάς. Προσφέρει μια εκτεταμένη περιγραφή του φυσικού σύμπαντος και της μαθηματικής θεωρίας που το διέπει. Τα πρώτα κεφάλαια παρέχουν το απαραίτητο μαθηματικό υπόβαθρο για τις θεωρίες της Φυσικής που αναπτύσσονται στη συνέχεια του βιβλίου, και έτσι η ανάγνωσή του δεν απαιτεί κάποια ειδική γνώση εκ μέρους του αναγνώστη.       
Ο σκοπός του Roger Penrose είναι όχι μόνο να περιγράψει με τη μεγαλύτερη δυνατή σαφήνεια τα όσα μέχρι σήμερα γνωρίζουμε για το σύμπαν, αλλά και να μας μεταδώσει την αίσθηση της βαθιάς ομορφιάς του και των φιλοσοφικών προεκτάσεων.      
Μας μαθαίνει τους ρόλους των διαφορετικών ειδών αριθμών στη Φυσική, τις ιδέες –και τη μαγεία– του Λογισμού και της σύγχρονης Γεωμετρίας, τις έννοιες του Απείρου, τη Θεωρία της Σχετικότητας, τα θεμέλια και τις διενέξεις της Κβαντικής Μηχανικής, το καθιερωμένο πρότυπο της Σωματιδιακής Φυσικής, την Κοσμολογία, τη Μεγάλη Έκρηξη, τις Μαύρες Οπές, τη βαθιά πρόκληση του Δεύτερου Νόμου της Θερμοδυναμικής, τη θεωρία των χορδών και τη θεωρία Μ, την κβαντική βαρύτητα βρόχων, τις μόδες στην επιστήμη, ενώ παράλληλα μας δείχνει νέες κατευθύνσεις. Σε ένα κολοσσιαίο έργο μοναδικού εύρους, ένας από τους μεγαλύτερους σύγχρονους επιστήμονες μάς δίνει έναν πλήρη και απαράμιλλο οδηγό για το μεγαλείο του κόσμου που ζούμε. & ;Το “Αναζητώντας την Πραγματικότητα” είναι αναμφισβήτητα το βιβλίο με το μεγαλύτερο εύρος σε θέματα Θεωρητικής Φυσικής, καθώς όχι μόνο δίνει περιληπτικά πλήθος πληροφοριών αλλά και εξετάζει σε βάθος πολλές από τις πιο πολύπλοκες θεωρίες αυτής της επιστήμης.      
Η εκτεταμένη χρήση των εικόνων βοηθά τον αναγνώστη στο να κατανοήσει τις μαθηματικές, γεωμετρικές και φυσικές θεωρίες. Υπάρχουν, επίσης, ζητήματα στα οποία η άποψη του Penrose αποκλίνει από αυτή των περισσοτέρων Θεωρητικών Φυσικών.       
Για παράδειγμα δίνει έμφαση στη συμβολή της κοσμολογίας για τη κατανόηση τού γιατί το σύμπαν είχε τόσο μικρή εντροπία κατά τη Μεγάλη Έκρηξη

Mind Radio

Back by popular demand! Οι GAD επιστρέφουν στο Mind Radio με ολοκαίνουριο δίσκο την Τρίτη 16 Νοεμβρίου, 22.00 - 00.00.       
Και λίγο πριν οι GAD παρουσιάσουν το ολοκαίνουριο album τους η Εύα Λουκάτου με αφορμή τις ζωντανές της εμφανίσεις στο Ρυθμό Stage θα κάνει τη δική της προσωπική εκπομπή την Τρίτη 16 Νοεμβρίου, 20.00 - 22.00!     
ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ & ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΗΒΑΙΟΣ @ ΜΥΛΟΣ (16/11/10, Θεσ/κη)      
Κερδίστε διπλές προσκλήσεις στέλνοντας email στο press@mindradio.gr με τίτλο 'Μικρούτσικος' Και κείμενο το ονοματεπώνυμό σας. Οι νικητές θα ειδοποιηθούνε μέσω email......   
Ο ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ και ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΗΒΑΙΟΣ ανεβαίνουν στη σκηνή του CLUB TOY ΜΥΛΟΥ για μία και μοναδική εμφάνιση την Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010. Δυο σπουδαίοι καλλιτέχνες ενώνουν τις φωνές τους κι επισκέπτονται τη Θεσσαλονίκη.    
Ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Χρήστος Θηβαίος «στην ίδια πόλη υπό βροχήν», υπό μνημονίου και ακραίας οικονομικής συγκυρίας που ήρθαν να προστεθούν στην ήδη συννεφιασμένη βάρβαρη καθημερινότητα.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ - ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Οι εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ και το βιβλιοπωλείο Βιβλιοθήκη σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Ευάγγελου Μαυρουδή ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ (2) İttihat Ve Terakki [Ένωση και Πρόοδος] την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου και ώρα 8.30 μ.μ.   
Για το βιβλίο θα μιλήσουν:  
Λεία Βιτάλη, συγγραφέας  
Κώστας Κουτσομύτης, σκηνοθέτης  
Βιβλιοπωλείο Βιβλιοθήκη     
26ο χιλ. Λ.Μαραθώνος, Ν.Βουτζάς, τηλ. 22940 78007

Προβολή της ταινίας " Και οι Θεοί τρελάθηκαν"

Την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου στις 21:30 θα προβληθεί η ταινία "Και οι Θεοί τρελάθηκαν", στο στέκι του περιοδικού Άρδην και της Εφημερίδας Ρήξη.   
Βαλαωρίτου 1 & Δωδεκανήσου γωνία έναντι ΟΑΕΔ, στον 8ο όροφο.    
Τηλ επικοινωνίας 2310/543751 ή μπορείτε να μας βρείτε στο ardinthess@gmail.com.     
Όλες οι εκδηλώσεις του πολυμορφικού μας χώρου στο site: ardinthess.wordpress.com

Πρασίνισε ο Καλλικράτης

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ         
Ρελάνς ΠΑΣΟΚ στον β΄ γύρο      
«Πράσινες» νίκες σε 8 περιφέρειες και τους µεγάλους δήµους -Νέο ρεκόρ αποχής       
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιώργος Χρ. Παπαχρήστος       
Προσκλητήριο στις πολιτικές δυνάµεις να συστρατευθούν σε µιαπανεθνική προσπάθεια για τη διάσωση τη χώρας ήταν η «απάντηση» του Γιώργου Παπανδρέου στην ευρεία νίκη που κατήγαγε το ΠΑΣΟΚ κατά τον χθεσινό β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.       
Η επικράτηση αυτή, που συνοδεύτηκε από ιστορικές ανατροπές στον Δήµο Αθηναίων καιτον Δήµο Θεσσαλονίκης (αλλάζουνχέρια ύστερα από 24 χρόνια), αλλά και µια ξεκάθαρη επικράτηση του Κινήµατος στη µάχη των περιφερειών µε «σκορ» 8-5 έναντι της Νέας Δηµοκρατίας, έδωσαν ανάσα στην κυβέρνηση και στον Πρωθυπουργό το πράσινο φως να κλείσει οριστικά το θέµα της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.      
Ο κ. Παπανδρέου µίλησε για µια «καθαρή τριετία» που έχει µπροστά του και προανήγγειλε «καταιγίδα» αλλαγών για τη συνέχεια, σε µια προσπάθεια να αποκωδικοποιήσει στη σωστή κατεύθυνση το µήνυµα που έστειλαν οι πολίτες µέσω της κάλπης τόσο στον α’ όσο και στον β’ γύρο των εκλογών.       
Και έχει τη σηµασία του το γεγονός ότι δεσµεύθηκε πως θα προχωρήσει σε αυτές τις αλλαγές, «χωρίς να λογαριάζει το πολιτικό κόστος».       
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Στα ίσα τα ARPU Cosmote και Vodafone

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics               
* Η ανάδυση μιας υπερδύναμης του 21ου αιώνα           
* «Αλλαγή σελίδας» σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη         
* Αμφίβολη η επικύρωση της πυρηνικής συμφωνίας με τη Ρωσία από τις ΗΠΑ          
* Προβάδισμα ΠΑΣΟΚ σε οκτώ περιφέρειες       
* Στις 21 Νοεμβρίου παρουσιάζει το νέο κόμμα της η Ντόρα Μπακογιάννη             
* ΝΑΤΟ: «Νιέτ» Μεντβέντεφ στην «Ασπίδα»        
* Ινδία: Η ανάδυση μιας υπερδύναμης του 21ου αιώνα        
* Ιράν: Η παγκόσμια οικονομία δεν θα επηρεαστεί αν η τιμή το πετρέλαιο φθάσει τα 100 δολάρια το βαρέλι       
* Κάρολος Παπούλιας: H οργή δεν μπορεί να εκφραστεί από τον καναπέ        
* Το παράσιτο και το φάρμακο          
* Επιστροφή μετ’ εμποδίων στην Ιμβρο        
* Ανίκανοι και ανέντιμοι πολιτικάντηδες, εκεί μας καταντήσατε. Να πάμε μετανάστες στην Τουρκία!        
* Ανίκανοι και ανέντιμοι πολιτικάντηδες, η οργή του λαού θεριεύει. Κάντε κάτι πριν είναι πολύ αργά!   
* Frontex και επί τουρκικού εδάφους, ο στόχος του Ευάγγελου Βενιζέλου     
* Μήπως η αποχή δίνει τελικά το μήνυμα στους κυβερνώντες ότι δεν υπάρχει αντίδραση;

Νέα από το e-Pontos

* 20ο Φύλλο Εφημερίδας «Ποντιακή Γνώμη»         
* ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ           
* ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΝΤIΩΝ ΚΟΛΩΝΙΑΣ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ "ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ"