Τρίτη 8 Ιουλίου 2008

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στη Καλιφόρνια

(ΑΠΟ ΑΝΤ1 http://www.ant1online.gr)
Οι πυροσβέστες εξακολουθούν να μάχονται για να θέσουν υπό έλεγχο τις εκατοντάδες πυρκαγιές που μαίνονται στην Καλιφόρνια από τις 20 Ιουνίου, πριν την επέλαση ενός κύματος καύσωνα που αναμένεται εντός της εβδομάδος, τόνισαν οι τοπικές αρχές.
Πάνω από 19.000 πυροσβέστες μάχονται εναντίον 330 μετώπων στην επικράτεια της Πολιτείας, η οποία βίωσε ένα δεύτερο συνεχόμενο έτος ξηρασίας.
Περίπου 18.000 πυρκαγιές έχουν εκδηλωθεί από τις 20 Ιουνίου, κι έχουν κατακαύσει περίπου 241.600 εκτάρια, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία.
Τα δύο κυριότερα μέτωπα εντοπίζονται στην περιφέρεια της τουριστικής περιοχής Μπιγκ Σουρ στον Ειρηνικό και κοντά στην Σάντα Μπάρμπαρα.
Η πτώση της θερμοκρασίας κι η εξασθένηση των ανέμων επέτρεψαν στους πυροσβέστες να κάνουν κάποιες προόδους, τόνισε εκπρόσωπός τους.
Όμως οι δυνάμεις κατάσβεσης επείγονται να θέσουν περισσότερα μέτωπα υπό έλεγχο πριν την έλευση του κύματος καύσωνα, ο οποίος αναμένεται στην περιοχή από την Τετάρτη με θερμοκρασίες που θα ξεπερνούν τους 32 και θα φθάνουν τους 37 βαθμούς Κελσίου.
Η πυρκαγιά στη Σάντα Μπάρμπαρα έχει καταστρέψει από την 1η Ιουλίου 3.876 εκτάρια κι έχει τεθεί υπό έλεγχο κατά 35%, ενώ το μέτωπο στο Μπιγκ Σουρ έχει κατακαύσει πάνω από 31.000 εκτάρια κι έχει τεθεί υπό έλεγχο μόλις το 18% του συνολικού μετώπου.

Ανοχύρωτος ο firefox 3 στις επιθέσεις

(ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ http://kafeneio-gr.blogspot.com/)

Σοβαρό κενό ασφαλείας εντοπίστηκε στον Firefox 3, λίγες ώρες μετά την παγκόσμια διάθεσή του στους χρήστες του διαδικτύου. Η δυνατότητα που δίνει σε κάποιον επιτιθέμενο το συγκεκριμένο κενό ασφαλείας είναι να του επιτρέψει την εκτέλεση κώδικα με επακόλουθο να αποκτήσει πλήρη έλεγχο του υπολογιστή με Firefox 3, στον οποίο «επιτέθηκε». ανοχύρωτος
Ο μόνος τρόπος να προστατευτούν οι χρήστες, μέχρι να κυκλοφορήσει κάποιο patch, είναι να μην κλικάρουν σε links που περιέχονται σε e-mails από άγνωστο αποστολέα, να μην «τρέχουν» προγράμματα για την αξιοπιστία των οποίων δεν είναι σίγουροι, ενώ τέλος θα πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα ποια sites επισκέπτονται.
Το εν λόγω κενό ασφαλείας εντόπισε η ομάδα Zero Day Initiative, που συνεργάζεται με την εταιρεία Tipping Point, δίνοντας στοιχεία για προβλήματα ασφαλείας που εντοπίζει σε προγράμματα. Λεπτομέρειες για το κενό ασφαλείας δεν έχουν αποκαλυφθεί, ωστόσο ενημερώθηκε η ομάδα ανάπτυξης του Firefox, για να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα και να λυθεί το πρόβλημα.

Πρόταση Κομισιόν για μείωση του ΦΠΑ

(ΑΠΟ http://www.cosmo.gr)
Πρόταση για τροποποίηση κοινοτικής οδηγίας του 2006, με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα στα κράτη μέλη της ΕΕ να εφαρμόσουν, σε προαιρετική βάση από το 2011, μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ σε ορισμένες κατηγορίες υπηρεσιών κατέθεσε η Κομισιόν. Μειωμένοι συντελεστές προτείνονται:
-Στον τομέα της στέγασης (κατασκευή, εξοπλισμό, ανακαίνιση, συντήρηση και καθαρισμό κατοικιών).
-Στα εστιατόρια με εξαίρεση τα αλκοολούχα ποτά.
-Στις επισκευές υποδημάτων, ενδυμάτων, υπολογιστών, ρολογιών και ποδηλάτων.
-Στις κατ' οίκον φροντίδες που προορίζονται σε παιδιά, ηλικιωμένους, ασθενείς και άτομα με ειδικές ανάγκες.
-Στις κομμώσεις και τις υπηρεσίες αισθητικής.
-Στην κηπουρική.
- Στην ανακαίνιση και τη συντήρηση θρησκευτικών ναών, τις εγκαταστάσεις πολιτιστικής κληρονομιάς και ιστορικών μνημείων.
Σημειώνεται ότι το ισχύον καθεστώς για τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στα κράτη- μέλη λήγει στα τέλη του 2010.
Με αυτή την πρόταση της Κομισιόν, οι μειωμένοι συντελεστές θα μπορούν να εφαρμόζονται υπό την προϋπόθεση ότι δεν προκαλούν στρέβλωση του ανταγωνισμού και δυσλειτουργία της εσωτερικής αγοράς.
Αφορά κυρίως σε υπηρεσίες υψηλής έντασης εργατικού δυναμικού και τις υπηρεσίες που παρέχονται σε τοπικό επίπεδο.
Χοακίν Αλμούνια
Αντίθετος στην πρόταση του Γάλλου προέδρου, Νικολά Σαρκοζί, για την επιβολή πλαφόν στον Φ.Π.Α. στο πετρέλαιο, εμφανίστηκε σε συνέντευξή του στη γαλλική οικονομική εφημερίδα «La Tribune» ο επίτροπος της Ε.Ε. αρμόδιος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις, Χοακίν Αλμούνια.
Λουκάς Βελιδάκης

TO "ΞΕΝΙΑ" ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟ

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Πέντε Ξενία ανά τη χώρα, μεταξύ αυτών και του Παλιουρίου στο νομό μας κηρύχτηκαν διατηρητέα μνημεία ομοφώνως από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων.
Με την εξέλιξη αυτή ίσως να σωθούν από καταστροφή, αν και 15 από τα 70 Ξενία έχουν εκποιηθεί και αλλοιωθεί, ενώ άλλα τρία έχουν κατεδαφιστεί.
Το Ξενία του Παλιουρίου εδώ και χρόνια έχει καταντήσει ερείπιο και εστία μόλυνσης. Η εικόνα που παρουσιάζουν οι εγκαταστάσεις του είναι τραγική.
Το κτίριο είναι ερειπωμένο, με σπασμένα κουφώματα, λεηλατημένο από κάθε αντικείμενο που υπήρχε στο εσωτερικό του.
Σκουπίδια, σπασμένα έπιπλα και κατεστραμμένες επιφάνειες, σύριγγες και κάθε είδους απορριμμάτων ¨κοσμούν” πλέον τις εγκαταστάσεις του άλλοτε τουριστικού κέντρου στο νότιο άκρο της χερσονήσου της Κασσάνδρας.
Το κτίριο αμαυρώνει την εικόνα της περιοχής, λένε οι τοπικοί φορείς του δήμου Παλλήνης.
«Είναι μια θετική εξέλιξη να γίνει το Ξενία διατηρητέο αλλά αυτό που μας απασχολεί περισσότερο είναι το πότε θα αξιοποιηθούν οι εκτάσεις των ΕΤΑ στο Παλιούρι και το Ξενία» ανέφερε ο δήμαρχος Παλλήνης Κώστας Καπούλας
Τα «Ξενία» αποτελούν τους πιο χαρακτηριστικούς πρεσβευτές του μοντερνισμού, που έφτασε και στην Ελλάδα στα τέλη της δεκαετίας του '50.
Συνέπεσε με την παρουσία του Άρη Κωνσταντινίδη στα ηνία της τεχνικής υπηρεσίας του τότε ΕΟΤ.

Η απαξίωσή τους ξεκίνησε από τη δεκαετία του '70 και τη στροφή της χούντας στο μαζικό τουρισμό, με τα πολυώροφα ξενοδοχεία που κατά κανόνα προσβάλλουν το περιβάλλον.
Συνεχίστηκε ως τις ημέρες μας με τη συστηματική εγκατάλειψή τους, με αποκορύφωμα τα σχέδια του διάδοχου σχήματος, της Εταιρίας Τουριστικών Ακινήτων (ΕΤΑ), στις αρχές του 2003, να τα βγάλει στο σφυρί.

halkidikinews.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Δελτίο Τύπου
της 04/07/2008

Στη Χαλκιδική το 11ο Ετήσιο Συμπόσιο Σύμης 2008
Πραγματοποιείται από το Ίδρυμα «Ανδρέας Παπανδρέου»
στο Eagles Palace Hotel & Spa
(13 έως 19 Ιουλίου 2008)
Το κύρος και τη φήμη της Χαλκιδικής, ως ιδανικού συνεδριακού προορισμού, έρχεται να πιστοποιήσει η διοργάνωση του 11ου Ετήσιου Συμποσίου της Σύμης από το Ίδρυμα «Ανδρέας Παπανδρέου» που θα πραγματοποιηθεί στο Eagles Palace Hotel & Spa (Ουρανούπολη) από τις 13 μέχρι και τις 19 Ιουλίου 2008.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται για ενδέκατη χρονιά, όμως είναι η πρώτη φορά που φιλοξενείται στη Βόρεια Ελλάδα και ειδικότερα στη Χαλκιδική, η οποία επιλέχθηκε ανάμεσα από άλλους προορισμούς της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας.
Πρόκειται για μία πραγματικά λαμπρή διοργάνωση στην οποία θα συμμετάσχουν εξέχουσες προσωπικότητες της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής, της τέχνης και της επιστήμης, διανοούμενοι, θρησκευτικοί ηγέτες, νομπελίστες και επιχειρηματίες που θα ασχοληθούν με θέματα διαχείρισης κλιματικών αλλαγών, εξοικονόμησης ενέργειας καθώς και θέματα που σχετίζονται με την παγκόσμια διατροφική κρίση.
Ο συνεδριακός τουρισμός αποτελεί τουριστικό πυλώνα υψίστης σημασίας για την οικονομική, κοινωνική και πολιτική ανάπτυξη της Χαλκιδικής, η οποία προωθεί με ταχείς ρυθμούς αυτή τη μορφή τουρισμού, δημιουργώντας υποδομές υψηλών προδιαγραφών.
Η προβολή της στο παγκόσμιο σκηνικό ως συνεδριακός προορισμός απαιτήσεων, αποδεικνύεται από το εύρος και τη δυναμική εκδηλώσεων όπως αυτή που φιλοξενεί.