Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ

ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ "ΣΥΝΘΕΣΗ"
ΩΔΕΙΟ Ζ. ΦΩΤΙΑΔΗ – ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ «ΣΥΝΘΕΣΗ»
Κ. ΜΕΛΑΧΡΟΙΝΟΥ 17β
ΤΚ 63200 Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΑ
ΤΗΛ.2373024234 FAX2373065086 ΚΙΝ.6972017412
Ένα ξεχωριστό διήμερο προσέφερε το ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ «ΣΥΝΘΕΣΗ» στους φίλους της μουσικής στο Δημοτικό Θέατρο Ν. Μουδανιών.
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
Την Παρασκευή 20 Μαρτίου οι Καθηγητές του Ωδείου Ζ. Φωτιάδη παρουσίασαν ένα πρόγραμμα Κλασικής Μουσικής στο πρώτο μέρος με μια επιλογή έργων που ενθουσίασε το κοινό και στο δεύτερο μέρος ερμήνευσαν ελληνικά τραγούδια από το χώρο της ροκ αλλά και από το ρεμπέτικο τραγούδι με μια 11μελή ορχήστρα και την συμμετοχή της Μαθητικής χορωδίας του Ωδείου.
Το κοινό χειροκρότησε θερμά πάρα πολλές φορές κατά την διάρκεια της εκδήλωσης και έκανε πολλά θετικά σχόλια στο τέλος της βραδιάς ζητώντας και άλλες τέτοιες εκδηλώσεις.
Πήραν μέρος οι:
Αγγελική Αδαμοπούλου (μπουζούκι),
Ανθή Γουδίνη (ακορντεόν),
Γεωργία Δαμούζη (πιάνο, πλήκτρα και διεύθυνση χορωδίας),
Νίκος Ευτάτογλου (κρουστά),
Δημήτρης Κατσάνης (κλ. κιθάρα και ηλ. μπάσο),
Στέφανος Λιάσιος (ακ. κιθάρα και τραγούδι),
Ζιζή Νασκιντασβίλη (πιάνο και πλήκτρα),
Αλίκη Πανούση (πιάνο, πλήκτρα και τραγούδι),
Γιώργος Σαμαράς (κλαρινέτο),
Λουκία Στεφανίδου (βιολί),
Ζαφείρης Φωτιάδης (κλ. ,ακ. και ηλ. κιθάρα).
Το Σάββατο 21 Μαρτίου ο διεθνούς φήμης κιθαριστής Γιώργος Φουντούλης παρουσίασε δικά του έργα σε μια μαγική βραδιά. Το πρόγραμμα είχε τρία μέρη.
Στο πρώτο παρουσίασε έργα που έχει γράψει για κλασική κιθάρα.
Στο δεύτερο μέρος παρουσίασε κομμάτια από το έργο του «Ιωλκός» με την συνοδεία της Λουκίας Στεφανίδου στο βιολί και του Γιώργου Σαμαρά στο κλαρινέτο.
Και η συναυλία έκλεισε με μελοποιημένα ποιήματα νέων ποιητών μιας και ήταν παγκόσμια ημέρα ποίησης . Ακούστηκαν ποιήματα που έγραψαν οι:
Μάρω Βλαχακη, Ανδρομάχη Διαμαντοπύλου, Κυριάκος Κυτούδης και Γιώργος Χατζηπολίτης σε απαγγελία του ηθοποιού Ανδρέα Παναγόπουλου που καθήλωσε το κοινό με την ζεστή και επιβλητική φωνή του και σε ερμηνεία της Νικολέτας Γιαννουτάκη που έδειξε ότι η βελούδινη φωνή της έχει απίστευτες δυνατότητες και έδεσε υπέροχα με την μουσική του Γιώργου Φουντούλη που την συνόδευε με έναν μοναδικό τρόπο με την κιθάρα του, αποδεικνύοντας ότι γνωρίζει πάρα πολύ καλά να δημιουργεί την ανάλογη ατμόσφαιρα που το κάθε κομμάτι απαιτεί, αξιοποιώντας τις πολλές δυνατότητες του οργάνου, με μια υψηλή τεχνική και ένα μοναδικό ταλέντο πάνω στην ερμηνεία και την σύνθεση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Φουντούλης έχει μια στενή συνεργασία εδώ και πολλά χρόνια με το ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ «ΣΥΝΘΕΣΗ» και τα τρία τελευταία χρόνια διδάσκει σε σεμινάρια.
Φέτος η εκδήλωση αυτή έγινε στα πλαίσια του 3ου Σεμιναρίου Κλασικής Κιθάρας που πραγματοποιήθηκε στις 21 και 22 Μαρτίου στα Ν. Μουδανιά και που διοργάνωσε το Ωδείο του Ζαφείρη Φωτιάδη με συμμετοχές μαθητών από Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΞΙΔΕΥΤΗ«80 ΩΡΕΣ ΣΕ ΠΥΡΙΝΟ ΚΛΟΙΟ - Οδοιπορικό στις φλόγες της Ηλείας»
Συγγραφέας: Πάνος Τριγάζης Σελίδες: 104 Τιμή: 13 ευρώ ISBN: 978-960-6748-38-7
Καταγόμενος από τη Μίνθη του Δήμου Ζαχάρως, ο συγγραφέας έζησε από πολύ κοντά την πολυδιάστατη καταστροφή της περιοχής από την πύρινη λαίλαπα του Αυγούστου 2007.
Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου αναδύονται συγκλονιστικές εικόνες τραγωδίας, αλλά και ηρωικής δράσης των πολιτών για τη σωτηρία των χωριών, των περιουσιών και των ίδιων των ζωών τους.
Όμως ο συγγραφέας δεν περιορίζεται μόνο σ' αυτές, αλλά απαντάει και σε ερωτήματα όπως, αν ήταν αναπόφευκτος ο «πύρινος πόλεμος» της Ηλείας, επισημαίνοντας ευθύνες του κράτους σε όλα τα επίπεδα. Ο Πάνος Τριγάζης στέκεται ιδιαίτερα στην ανθρώπινη διάσταση της τραγωδίας, που κορυφώθηκε με την απώλεια της ζωής 44 ανθρώπων, καθώς και στον πανελλήνιο και διεθνή συγκλονισμό από το γεγονός ότι κάηκε και η Αρχαία Ολυμπία.
Επίσης, αναφέρεται στο εκπληκτικό διεθνές κίνημα αλληλεγγύης με την πυρόπληκτη Ηλεία. Παρά την πρωτοφανή καταστροφή και τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις για την «επόμενη μέρα», το μήνυμα του βιβλίου είναι ότι δεν χάθηκαν όλα.
Υπάρχει ελπίδα μέσα από τη δράση των ίδιων των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων, των οποίων απόψεις για το μέλλον του τόπου τους καταγράφονται στο βιβλίο. Τέλος, το Οδοιπορικό στις φλόγες της Ηλείας πλαισιώνεται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΣΤΗ ΧΑΝΙΩΤΗ
Το Ινστιτούτο Αναπτυξιακής Αποκατάστασης και ο Διοικητής Ευθύμιος Φωτόπουλος έχουν δικαίωμα στο… όνειρο και θέλουν να ξαναχτίσουν το ‘‘σπίτι αναψυχής‘‘ για παιδιά με ειδικές ανάγκες, γι΄ αυτό και χρειάζονται και τη δική σας συμπαράσταση.
Το πρώτο μεγάλο βήμα θα γίνει με την δενδροφύτευση που οργανώνουμε την Κυριακή 29 Μαρτίου στις 11.00 το πρωί στο χώρο της κατασκήνωσης μας που βρίσκεται στη Χανιώτη Χαλκιδικής. "Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, η μοναδική πηγή δροσιάς και ξενοιασιάς αυτών των παιδιών, με τα οποία πορευόμαστε μαζί το μοναχικό και δύσκολο δρόμο μας, καταστράφηκε ολοσχερώς μετά τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το Καλοκαίρι του 2006 στην Κασσάνδρα.
Έλα κι εσύ να δώσεις το δικό σου μήνυμα και να γνωρίσεις από κοντά την πορεία, το έργο, τη δράση και τη διαδρομή του Ι.Α.Α.
Σας θέλουμε όλους κοντά μας για ένα καλύτερο ξεκίνημα στη ζωή…" λένε οι διοργανωτές.