Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Ανακοίνωση ακύρωσης

Σχήμα Εκτός Άξονα Οι παραστάσεις του Σχήματος εκτός Άξονα στην Πλάτωνος 35 στη Θεσσαλονίκη ακυρώνονται λόγω τεχνικών προβλημάτων. Σας ευχαριστούμε. Για το Σχήμα Εκτός Άξονα Αναστασία Θεοφανίδου Νίκος Βουδούρης

Ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Από 3 Μαρτίου μέχρι και 16 Μαρτίου 2010 η υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων των υποψηφίων για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις για εισαγωγή στα ΤΕΙ, στην ΑΣΠΑΙΤΕ, στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης, στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών, στις Σχολές Αστυφυλάκων και στις σχολές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού Από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι οι απόφοιτοι και οι μαθητές ΕΠΑ.Λ. (ομάδας Α΄), και οι κάτοχοι πτυχίου Β΄ κύκλου ΤΕΕ, (ημερησίων, εσπερινών) ΤΕΛ και Ναυτικών Λυκείων που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις για εισαγωγή στα ΤΕΙ, στην ΑΣΠΑΙΤΕ, στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης, στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών, στις Σχολές Αστυφυλάκων και στις σχολές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού πρέπει να υποβάλουν το μηχανογραφικό δελτίο ηλεκτρονικά από 3 Μαρτίου μέχρι και 16 Μαρτίου 2010, ως ακολούθως: Α) Οι μαθητές υποβάλλουν το μηχανογραφικό δελτίο ηλεκτρονικά στην επιτροπή που θα λειτουργεί στο Γραφείο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης ή στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας όπου λειτουργεί το λύκειό τους. Β) Οι απόφοιτοι παλαιοτέρων ετών υποβάλλουν το μηχανογραφικό τους δελτίο στην ανωτέρω επιτροπή που θα λειτουργεί στο Γραφείο Ε.Ε. ή στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του τόπου διαμονής τους. Οι υποψήφιοι μαζί με το μηχανογραφικό δελτίο υποβάλλουν στην Επιτροπή επικυρωμένο αντίγραφο του απολυτηρίου τους, αν είναι απόφοιτοι των ΕΠΑ.Λ. ή επικυρωμένο αντίγραφο του πτυχίο τους, αν είναι απόφοιτοι ΤΕΕ ή ΤΕΛ. Οι μαθητές της τελευταίας τάξης ΕΠΑΛ (ομάδα Α) υποβάλλουν βεβαίωση του ΕΠΑΛ ότι φοιτούν στην τελευταία τάξη. Μέσα στην ίδια προθεσμία και στην ίδια Επιτροπή οι απόφοιτοι ΕΠΑΛ και οι απόφοιτοι Β΄ κύκλου ΤΕΕ (ημερησίων, εσπερινών), με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που εξετάζονται προφορικά ή γραπτά κατά περίπτωση, πρέπει να υποβάλουν μαζί με το μηχανογραφικό τους δελτίο και σχετική αίτηση συνοδευόμενη από την προβλεπόμενη γνωμάτευση. Εφιστάται ιδιαιτέρως η προσοχή των ενδιαφερομένων στην υποβολή του μηχανογραφικού τους δελτίου στην παραπάνω προθεσμία και επισημαίνεται ότι δεν πρόκειται να δοθεί παράταση στην προθεσμία αυτή. Όποιος δεν υποβάλλει μηχανογραφικό δελτίο αποκλείεται από τις πανελλαδικές εξετάσεις. Τονίζεται τέλος ότι για την υποβοήθηση και ενημέρωση των υποψηφίων στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων www.ypepth.gr/exams έχουν αναρτηθεί δύο υποδείγματα του μηχανογραφικού δελτίου (ένα για τους αποφοίτους ΤΕΕ και ένα για ΕΠΑΛ-ομάδας Α) προκειμένου να τα μελετήσουν έγκαιρα και να τα χρησιμοποιήσουν ως βοήθημα κατά την προσέλευσή τους στην αρμόδια επιτροπή. Τα σχετικά υποδείγματα μπορεί να αναζητηθούν και από τα ΕΠΑ.Λ. Οι υποψήφιοι πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη επιμέλεια και προσοχή κατά τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου γιατί μετά την ηλεκτρονική κατάθεσή του δεν επιτρέπεται καμιά διόρθωση ή αλλαγή.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Αθήνα, 19 Φεβρουαρίου 2010 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στον Έβρο βρέθηκε σήμερα ο Υφυπουργός κ. Βούγιας, όπου και πραγματοποίησε περιοδεία με αφετηρία την Αλεξανδρούπολη. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις πληγείσες περιοχές, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις: «Οι σκηνές που αντικρίζω στα πλημμυρισμένα χωριά, είναι σκηνές που μόνο σε ταινίες του Αγγελόπουλου είχα δει.
Μόνο που εδώ είναι πραγματικές και επαναλαμβάνονται σχεδόν κάθε χρόνο.
Οφείλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια στην Αστυνομία και την Πυροσβεστική που έσπευσαν από την πρώτη στιγμή και συνέβαλαν στη διαχείριση του προβλήματος.
Σε δεύτερο στάδιο απαιτείται η καταγραφή και αποκατάσταση των ζημιών και σε τρίτο στάδιο πρέπει να προχωρήσουμε στο σχεδιασμό μόνιμων υποδομών που θα εξασφαλίσουν ότι δεν θα ξαναδούμε τέτοιες εικόνες. Η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την οριοθέτηση των πληγεισών περιοχών που εκδόθηκε άμεσα, διευκολύνει τη γρήγορη εκτίμηση των ζημιών και την αποκατάσταση των υποδομών. Θεωρώ επιβεβλημένο να βρεθεί μονιμότερη λύση σε διακρατικό επίπεδο. Απαιτείται συνεργασία με την Τουρκία για την εκβάθυνση του ποταμού και με την Βουλγαρία για τη δημιουργία φραγμάτων με τη συμβολή και κοινοτικών πόρων ώστε τα νερά να αξιοποιούνται αντί να πνίγουν γη και περιουσίες.
Είμαι βέβαιος ότι το κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλή τον Υπουργό Υποδομών- Μεταφορών και Δικτύων, που έρχεται σε λίγες μέρες, θα εξετάσει μονιμότερους και πιο ουσιαστικούς τρόπους, ώστε να μην επαναληφθούν αυτές οι ζημιές». Σχετικά με την επίσκεψη στα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης δήλωσε: «Δυστυχώς είδα κρατητήρια Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης που καλούνται να παίξουν ρόλο Κέντρων Υποδοχής Μεταναστών, ενώ δεν είναι.
Σε συνθήκες κρατητηρίων, όπου κανονικά πρέπει να μένουν άνθρωποι λίγες μόνο ώρες, μένουν συχνά πολλές μέρες, περιμένοντας την απάντηση για την αίτηση ασύλου που καθυστερεί να έρθει.
Στις Φέρες θα αναβαθμίσουμε τις ήδη υπάρχουσες υποδομές, ώστε να μπορούν οι άνθρωποι που θα έρθουν τους επόμενους μήνες, να φιλοξενηθούν κάτω από καλύτερες συνθήκες.
Τα κρατητήρια του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού, που χρησιμοποιούνται για την προσωρινή παραμονή μη νόμιμων μεταναστών, πρέπει να κλείσουν άμεσα».

Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΣΕ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Το Κέντρο Τέχνης "ΣΥΝΘΕΣΗ" την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου πήρε μέρος σε άλλη μία Φιλανθρωπική Εκδήλωση (Συναυλία) που πραγματοποιήθηκε στην ΕΠΟΚΑΜ στον Α. Μάμα με σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων για την υποστήριξή ενός συνανθρώπου μας που χρειάζεται βοήθεια. Την διοργάνωση της εκδήλωσης είχε η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και είχε μεγάλη επιτυχία. Στο καλλιτεχνικό μέρος τώρα ακούστηκαν γνωστά τραγούδια ξένα και ελληνικά διαφόρων ειδών μουσικής από γνωστά γκρουπ και καλλιτέχνες. Τα παιδιά της ΣΥΝΘΕΣΗΣ που πήραν μέρος παίζοντας ξένα τραγούδια απέδειξαν άλλη μια φορά ότι επάξια μπορούν να σταθούν δίπλα σε επαγγελματίες. Έπαιξαν οι:
Αντώνης Φωτιάδης (πλήκτρα), Γιώργος Μουλικάς (κιθάρα) Άννα Χαμαμτζόγλου (μπάσο) Νίκος Ευτάτογλου (τύμπανα) και τραγούδησε η Φαίη Πανισκάκη.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΟ Greek Alert

Άσκηση ετοιμότητας «ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ 2010»

Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος
Γραφείο Τύπου
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 2184 Ώρα:13:00 Αθήνα: 19/02/2010
Άσκηση ετοιμότητας «ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ 2010» Άσκηση ετοιμότητας με την κωδική ονομασία «ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ 2010» πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης κ. Γρηγόριου Τασούλα, αργά το βράδυ της 18ης Φεβρουαρίου, στο σταθμό του Προαστιακού, στη Νέα Πέραμο Αττικής, σε συνεργασία με την ΤΡΕΝΟΣΕ Α.Ε και με αντικείμενο Χημική - Βιολογική - Ραδιολογική – Πυρηνική (Χ.Β.Ρ.Π.) απειλή. Το σενάριο της άσκησης, προέβλεπε αντιμετώπιση περιστατικού ύστερα από έκλυση αερίου (σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις νευροτοξικού παράγοντα) από εγκαταλειμμένη χειραποσκευή στο χώρο αναμονής του Προαστιακού σταθμού Νέας Περάμου, Αττικής. Λόγω της διαρροής αερίου ενημερώθηκε ο μηχανοδηγός του συρμού που μετέβαινε από Μέγαρα προς Αθήνα, να μην προσεγγίσει το σταθμό της Νέας Περάμου, με συνέπεια ο μηχανοδηγός λόγω απότομης πέδησης και πρόσκρουσης σε εμπόδιο στη γραμμή ( λόγω δολιοφθοράς ) 250 μέτρα πριν το σταθμό, να χάσει τον έλεγχο αυτού με αποτέλεσμα τον εκτροχιασμό και την ανατροπή του, περίπου 150 μέτρα πριν από την αποβάθρα της Νέας Περάμου. Από τον εκτροχιασμό τραυματίστηκαν ο μηχανοδηγός και άλλοι τέσσερις επιβαίνοντες, οι οποίοι και απεγκλωβίστηκαν μετά από συντονισμένες ενέργειες από πυροσβεστικούς υπαλλήλους που έσπευσαν στο σημείο.
Επίσης λόγω της διαρροής του τοξικού αερίου, πέντε άτομα που βρίσκονται στο σταθμό αρχίζουν να παρουσιάζουν συμπτώματα δύσπνοιας, δυσφορίας, σπασμών και μερικοί λιποθυμούν. Στη συνέχεια με τη βοήθεια όλων των εμπλεκομένων στην επιχείρηση και λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, μεταφέρονται στο Νοσοκομείο. Η άσκηση αποτελούνταν από τις παρακάτω φάσεις: 1η φάση: Εκδήλωση περιστατικού, 2η φάση: Επιπτώσεις στο σύστημα του Προαστιακού – Εκτίμηση – Συναγερμός, 3η φάση: Κινητοποίηση προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. (Προαστιακός), Π.Σ., ΕΛ.ΑΣ., Ε.Κ.Α.Β., Γ.Γ.Π.Π., 4η φάση: Διοίκηση στο Σταθμό – Ανίχνευση – Επέμβαση – Διάσωση –Απολύμανση - Ιατρική αντιμετώπιση, 5η φάση: Υποδοχή συγγενών, φίλων επιβατών - Ψυχολογική υποστήριξη Στόχοι της άσκησης ήταν: Η ανάπτυξη συνεργασίας και επικοινωνίας των εμπλεκόμενων φορέων Η δοκιμασία της λειτουργικότητας και αποτελεσματικότητας των διαδικασιών αντιμετώπισης καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης κατά την εφαρμογή τους Η δοκιμασία της επιχειρησιακής ετοιμότητας του προσωπικού των εμπλεκόμενων φορέων στη διαχείριση εκτάκτων περιστατικών Η επικαιροποίηση ή/και σύνταξη ειδικών σχεδίων εκτάκτων αναγκών Η δοκιμασία και ο έλεγχος αξιοπιστίας της υλικοτεχνικής υποδομής των φορέων και των μέσων που διαθέτουν Η εφαρμογή του συστήματος διαλογής , φροντίδας και μεταφοράς τραυματιών Στη διεξαγωγή της άσκησης έλαβαν μέρος πυροσβεστικοί υπάλληλοι και οχήματα από τις Π.Υ. Ελευσίνας και Μεγάρων, την 1η Ε.Μ.ΑΚ. και το 10ο Π.Σ. Αθηνών. Επίσης, συμμετείχαν υπάλληλοι της ΤΡΕΝΟΣΕ Α.Ε., προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ., του Ε.Κ.Α.Β., της ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε., εκπρόσωποι της Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχίας Δυτικής Αττικής, καθώς και εθελοντικές οργανώσεις της περιοχής. Την άσκηση που ολοκληρώθηκε με επιτυχία παρακολούθησαν εκτός του Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης, ο Αρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος Στυλιανός Στεφανίδης, ο Γενικός Επιθεωρητής Π.Υ. Νοτίου Ελλάδας Αντιστράτηγος Γεώργιος Παπαγεωργίου, ο Διοικητής της Π.Δ.Π.Υ. Αττικής Υποστράτηγος Παναγιώτης Βελής, ο Προϊστάμενος Επιτελείου Α.Π.Σ. Υποστράτηγος Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης του Α.Π.Σ. Αρχιπύραρχος Ανάργυρος Γιαννακόπουλος, ο Διοικητής της Δ.Π.Υ. Δυτικής Αττικής Αρχιπύραρχος Δημοσθένης Καβέτσος, ο Διοικητής της Δ.Π.Υ. Αθηνών Αρχιπύραρχος Περικλής Κούτρης, ο Διοικητής της 1ης Ε.Μ.Α.Κ. Αρχιπύραρχος Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο Αντινομάρχης Δυτικής Αττικής κ. Ανδριανός Μιχάλαρος καθώς και Αξιωματικοί και προσωπικό των εμπλεκόμενων υπηρεσιών. Γραφείο Τύπου Α.Π.Σ.
Ριζαρείου 1 και Μ. Ασίας, Χαλάνδρι, Τ.Κ. 15233 Τηλ.:2108178271-4, Fax: 2108178275-6, http://www.fireservice.gr/

Στην Καλαμαριά το ηλεκτρονικό παρατηρητήριο τιμών (info-kiosk)

Στο πεζόδρομο επί της οδού Κομνηνών μπροστά από το Κτήριο του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμαριάς, λειτουργεί το ηλεκτρονικό παρατηρητήριο τιμών (info-kiosk).Πρόκειται για ένα καινοτόμο έργο, που αφόρα την ανάπτυξη ενός πανελλήνιου δικτύου συλλογής, επεξεργασίας, ανάλυσης και σύγκρισης τιμών προϊόντων και υπηρεσιών.
Στόχος του παρατηρητηρίου είναι η ενημέρωση των καταναλωτών για τις τιμές προϊόντων ευρείας κατανάλωσης ώστε να έχουν τη δυνατότητα επιλογής.
Επίσης ο καταναλωτής μπορεί να ενημερωθεί και μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Υπουργείου Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ "ΣΥΝΑΨΕΙΣ"

Λόγος & Κίνηση Συζητήσεις για τον Λόγο στο Αιγινήτειο Νευρολογική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών Επιμέλεια: Κώστας Πόταγας, Ιωάννης Ευδοκιμίδης Εκδόσεις Συνάψεις, 2010 (σελ. 192, isbn: 978-960-6723-11-7) Ο τόμος Λόγος και Κίνηση συγκεντρώνει τις ομιλίες που έγιναν την περίοδο 2008-2009 τα Σάββατα το πρωί στο πλαίσιο των «Συζητήσεων για τον Λόγο στο Αιγινήτειο», συνεχίζοντας για δεύτερη χρονιά την προβληματική που είχε τεθεί με τις διαλέξεις και τις παρεμβάσεις της περιόδου 2007-2008 (βλ. τον πρώτο τόμο Συζητήσεις για τον Λόγο που κυκλοφορεί).
Ο δεύτερος τόμος εξειδικεύει τη συζήτηση στις σχέσεις ανάμεσα στον Λόγο και στην Κίνηση, οι οποίες αποκαλύπτονται πολλαπλές, πλούσιες και αναπάντεχες. Οι ομιλητές αναδεικνύουν πτυχές αυτής της σχέσης, ο καθένας από το δικό του πεδίο μελέτης ή εμπειρίας: Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου στην ομιλία του για το χορό –ως έκφραση και ως επικοινωνία– βλέπει την κίνηση ως το βασικό συστατικό της άδηλης επικοινωνίας, τον πυρήνα και τον πρόγονο της ανθρώπινης ομιλίας. Τη σύνδεση του λόγου με την κίνηση στη νοηματική γλώσσα των κωφών πραγματεύεται ο Βασίλης Κουρμπέτης, σύμβουλος Ειδικής Αγωγής στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, παρουσιάζοντας τη νοηματική που συνίσταται εξολοκλήρου σε κίνηση, όντας ταυτόχρονα μια πλήρης, ολοκληρωμένη, φυσική γλώσσα. Θα μπορούσαμε, από την άλλη πλευρά, να διανοηθούμε τη χρήση ενός είδους λεξικού κινήσεων-εικόνων που θα γίνονταν αντιληπτές από «έξυπνες» μηχανές;
Το ζήτημα αυτό αναπτύσσει η Κατερίνα Πάστρα, ερευνήτρια Τεχνητής Νοημοσύνης στο Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου.
Ο Γιώργος Δελλατόλας, νευροψυχολόγος, ερευνητής στο Γαλλικό Ίδρυμα Ερευνών μελετά τη σύνδεση της επιδεξιότητας των χεριών μας με την εξειδίκευση του ενός από τα δύο εγκεφαλικά μας ημισφαίρια στην ομιλία.
Το ζήτημα γεννά πολλά ερωτήματα, όπως, π.χ., αν γεννιόμαστε ή γινόμαστε δεξιόχειρες ή αριστερόχειρες, αν θα ήμασταν πιο έξυπνοι αν χρησιμοποιούσαμε και τα δυο μας χέρια εξίσου και, τελικά, ποια είναι η σχέση όλων αυτών με τον τρόπο που μιλάμε. Ο καθηγητής της Φυσιολογίας στη Φεράρα και εφευρέτης του όρου «νευρώνες-καθρέπτες», Luciano Fadiga, ο διευθυντής του Γαλλικού Ιδρύματος Ερευνών της Τουλούζης, νευρολόγος, Jean-Francois Demonet, ο μεγάλος νευροφυσιολόγος και μέλος της Γαλλικής Ακαδημίας Επιστημών, Marc Jeannerod, όπως και οι επιμελητές του τόμου, Γιάννης Ευδοκιμίδης και Κώστας Πόταγας, νευρολόγοι στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, προσεγγίζουν την οργάνωση του εγκεφάλου από την πλευρά της φυσιολογίας και της παθολογίας.
Η κίνηση τεκμηριώνεται ως βάση της επικοινωνίας εξελικτικά –οι πίθηκοι αντιλαμβάνονται τις προθέσεις του άλλου από την κινητική του συμπεριφορά– και νευροφυσιολογικά, από τη στιγμή που αποκαλύπτεται ότι ο εγκέφαλός μας δρα με τον ίδιο τρόπο είτε κάνουμε κάτι είτε βλέπουμε τον άλλον να κάνει το ίδιο πράγμα.
Ξέροντας ότι μπορούμε να καταλάβουμε την πρόθεση του άλλου, βλέποντας απλώς τι κάνει, αντιλαμβανόμαστε ότι μπορούμε κι εμείς να δείξουμε στον άλλον την πρόθεσή μας μέσα από μια κίνηση.
Γεννιέται έτσι η δυνατότητα της επικοινωνίας και τελικά της ομιλίας.
Χάρη στην ύπαρξη των νευρώνων-καθρεπτών στον εγκέφαλο καταργούνται τα όρια μεταξύ αντίληψης και κίνησης.
Και αυτό αναδεικνύεται και μέσα από την παθολογία.
Οι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα δυσκολεύονται να καταλάβουν λέξεις που αναφέρονται στην κίνηση, στην πράξη.
Ίσως, εντέλει, αυτό που καταλαβαίνουμε από την ομιλία δεν είναι οι ήχοι της, αλλά οι κινήσεις που το στόμα κάνει για να τους παράγει.
Δεν έχουμε παρά να σκεφτούμε τη μεγάλη διαφορά του ήχου μιας λέξης που εκφωνούν ένας βαρύτονος κι ένα κοριτσάκι: πρόκειται πάντα για την ίδια λέξη.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Ένας κόμπος όλα
ΣΕΙΡΑ : ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ: Πεζογραφία
ISBN : 9789604556786
ΣΕΛΙΔΕΣ : 328
ΕΚΔΟΣΗ : Οκτ 09
Μια μοναχική γυναίκα λίγο πριν από την εμμηνόπαυση μένει έγκυος.
Η αναπάντεχη αυτή εγκυμοσύνη λειτουργεί ως καταλύτης στη ζωή της ηρωίδας.
Θα επαναπροσδιορίσει τα θέλω της. Θα αγωνιστεί να αποτινάξει τα συμπλέγματα και τις ενοχές που της φόρτωσε η στενή πατριαρχική επαρχιακή κοινωνία στην οποία μεγάλωσε, αλλά κυρίως θα προσπαθήσει να απεγκλωβιστεί από τη μάνα της - την πιο επίμονη ερινύα της.
Μια ασθμαίνουσα αφήγηση όπου όλα αμφισβητούνται.
Ακόμα και ο μύθος του ενστίκτου της μητρότητας…

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

Το βιβλιοπωλείο Βιβλιορυθμός και οι εκδόσεις Κέδρος σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Δαββέτα, Η Εβραία νύφη Την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου και ώρα 19:00. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Νίκος Μαραντζίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Λέων Ναρ, Δρ Νεοελληνικής Φιλολογίας ΑΠΘ, συγγραφέας, Περικλής Σφυρίδης, πεζογράφος-κριτικός. Βιβλιοπωλείο Βιβλιορυθμός Βασ. Ηρακλείου 47, ΘεσσαλονίκηΤηλ. 2310270226ΝΙΚΟΣ ΔΑΒΒΕΤΑΣ Η ΕΒΡΑΙΑ ΝΥΦΗ (Ελληνική λογοτεχνία, σελ. 240, ISBN: 978-960-04-4022-5) Αθήνα – Βερολίνο – Θεσσαλονίκη. Η ερωτική σχέση ενός δημοσιογράφου και μιας νέας ανορεκτικής γυναίκας καταλήγει σ’ ένα απρόβλεπτο κυνήγι οικογενειακών φαντασμάτων. Εκείνη, η Νίκη, αναζητά στοιχεία για την εμπλοκή του πατέρα της στον αφανισμό των Ελλήνων Εβραίων. Επίλεκτο μέλος της γερμανόφιλης οργάνωσης «Εθνική Ένωση», ο πατέρας της είχε διοριστεί το 1943 στην ύποπτη για τις δραστηριότητές της Υπηρεσία Διαχείρισης Εβραϊκών Περιουσιών. Από αυτήν τη θέση «βιτρίνα» είχε τη δυνατότητα να εκμεταλλευθεί τις περιουσίες των Εβραίων που είχαν σταλεί σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Βυθισμένη στην ανορεξία και στην αινιγματική εμμονή της με την Εβραία Νύφη του Ρέμπραντ, η Νίκη δοκιμάζει τις αντοχές του σώματός της, όπως και της μνήμης της. Μάρτυρες της αντιφατικής συμπεριφοράς της ο Σαλονικιός Εβραίος ψυχίατρος Δαβίδ Καπόν που την κουράρει και ο Ανατολικογερμανός προπονητής Κουρτ Βάλζερ που θα πραγματοποιούσε το όραμα του πατέρα της να τη δει πρωταθλήτρια στο άλμα εις ύψος. Θεατής στην προσπάθειά της να ανακαλύψει την αλήθεια με κάθε τίμημα, μπλεγμένος στις προσωπικές του αντιφάσεις, ο δημοσιογράφος αναμετράται κι αυτός με τη σκιά του νεκρού αριστερού πατέρα του και τη δράση του από τον Εμφύλιο και μετά. Μέσα από μια σχέση σημαδεμένη από ανείπωτες αλήθειες και ανεξήγητες απουσίες, στη σκιά άγνωστων θυμάτων και μιας αδιόρατης ενοχής, η Νίκη και ο δημοσιογράφος πασχίζουν να ανακαλύψουν το λεπτό όριο ανάμεσα στη ζωή που ζούμε και στη ζωή που επινοούμε. Ο Νίκος Δαββέτας (Αθήνα, 1960) πρωτοδημοσίευσε κείμενα του το 1981 στο περιοδικό Διαγώνιος. Ακολούθησαν δυο βιβλία με πεζά (Ιστορίες μιας ανάσας και Το θήραμα). Μέχρι σήμερα έχει εκδώσει δέκα βιβλία (έξι ποιητικά, μια συλλογή διηγημάτων και τρία μυθιστορήματα). Το 2003 κυκλοφόρησε στην Βρετανία μια επιλογή ποιημάτων του σε μετάφραση Thom Nairn. Εκτός από αγγλικά, ποιήματα και πεζά του μεταφράστηκαν στις κυριότερες ευρωπαϊκές γλώσσες. Έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά Partisan Review, Agenda, Waves, Modern Poetry in Translation, Erythia. Υπό έκδοση βρίσκεται ο τόμος Η λογοτεχνία υπό κρίση, στον οποίο ο συγγραφέας έχει συγκεντρώσει τα κριτικά του κείμενα που δημοσίευσε κατά καιρούς σε περιοδικά και εφημερίδες (Το Βήμα, Αυγή, Το Τέταρτο, Νέα Εστία, Εντευκτήριο κ.ά.). Από το 1992 είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων. Εργάζεται στην εφημερίδα Η Καθημερινή.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΓΚΥΡΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Η Φυσαρμόνικα
Κωδικός 30181
Βάρος 0,44 kg
ISBN 978-960-422-812-6
Σχήμα 14x21
Εξώφυλλο Μαλακό με αυτιά
Σελίδες 280
Πρώτη έκδοση 2010
Ο Μάρκος αντιπροσωπεύει τη γενιά που είδε το φως της ζωής το 1940 και είχε την τύχη να ζήσει όλην αυτή την εξελικτική πορεία: τόσο στην πρωτεύουσα, όσο και στην επαρχία, τόσο σε φτωχογειτονιές και ετοιμόρροπα σχολεία, όσο και σε κοσμοπολίτικες συνοικίες και εντυπωσιακά πανεπιστημιακά αμφιθέατρα.
Μέσα από επεισόδια, άλλοτε βίαια και τραγικά, άλλοτε απρόβλεπτα, ρομαντικά και σπαρταριστά, ο αναγνώστης αυτού του βιβλίου οδηγείται στην αμφισβήτηση των προσχεδιασμένων αδελφοκτόνων συγκρούσεων 1944-1949, αλλά και του κατοπινού μακρόχρονου ψυχροπολεμικού διχασμού.
Καταστάσεων που μπόλιασαν με αγιάτρευτες ψυχώσεις μια κοινωνία, που ακόμη πασχίζει να βρει το δρόμο της.
Οι «ηττημένοι» αυτών των συγκρούσεων, μέσα από τα επεισόδια αυτά, στέλνουν ένα μήνυμα πίστης, σε μια ζωή χωρίς υποκρισίες, ανακόλουθες διακηρύξεις και γελοίες επιτηδεύσεις.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΑ
Aλεξάνδρα Συμεωνίδου
Τo Hondos Center Apollonia politia και ο Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη έχουν την ευχαρίστηση να σας προσκαλέσουν το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010, στις 12.00 μ.μ., στο βιβλιοπωλείο του καταστήματος (Λ. Γεωργικής Σχολής 84), όπου η συγγραφέας Aλεξάνδρα Συμεωνίδου με αφορμή την κυκλοφορία του νέου της βιβλίου με τίτλο Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΑ θα υπογράφει αντίτυπα των βιβλίων της.
Πληροφορίες:
Hondos Center Apollonia politia
(Θεσσαλονίκη), τηλ.: 2310 806000

Ο ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΛΙΒΑΝΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

"Το πολύ δεν είναι πάντα αρκετό"
ISBN: 978-960-14-2070-7 Αρ. σελίδων: 301
Η Καίτη είναι το παιδί του συμβιβασμού, ενώ η Νεφέλη το παιδί του έρωτα.
Η Γιώτα, η μητέρα τους, από πολύ νωρίς δίνει όλη την αγάπη της στη δεύτερη, κρατώντας την πρώτη στο περιθώριο.
Περνώντας τα χρόνια και με επίκεντρο έναν άντρα, οι τρεις γυναίκες θα βρεθούν αντιμέτωπες με τις ζωές τους, τις ευθύνες τους, τα λάθη τους και τις αποφάσεις που επιβάλλεται να πάρουν.
Και τότε, με οδυνηρή έκπληξη, θα διαπιστώσουν πως τίποτα δεν είναι δεδομένο και πως «το πολύ δεν είναι πάντα αρκετό».
Μερικές φορές, μάλιστα, είναι ό,τι λιγότερο μπορεί να σου προσφέρει η ζωή…

ΚΘΒΕ - Με τα παιδιά της πιάτσας

«Με τα παιδιά της πιάτσας»
Ένα Θεατρικό Κείμενο του Γιώργου Σκαμπαρδώνη βασισμένο στο έργο του Νίκου ΤσιφόρουΛαϊκή Σκηνή του Κ.Θ.Β.Ε.
Πρεμιέρα - Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010, ώρα 9.00μμ. Οι ήρωες του Νίκου Τσιφόρου ζωντανεύουν στη Λαϊκή Σκηνή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος κι έρχονται πιο κοντά στη σύγχρονη πραγματικότητα μέσα απ’ την συνάντηση της καυστικής και απολαυστικής πένας του Γιώργου Σκαμπαρδώνη με το θρυλικό κείμενο του Νίκου Τσιφόρου, στην παράσταση «Με τα παιδιά της πιάτσας» που σκηνοθετεί ο Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης.
Το έργο κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010 στη Σκηνή «Σωκράτης Καραντινός» της Μονής Λαζαριστών.
Σημείωμα του Συγγραφέα
Η διαχρονική αξία και μοναδικότητα του Νίκου Τσιφόρου στα Παιδιά της πιάτσας και όχι μόνον, βρίσκεται στο ότι δημιούργησε ένα δικό του λογοτεχνικό σύμπαν, με ξεχωριστό, απολαυστικό, δικό του γλωσσικό ιδίωμα, και ήρωες τους καταφρονεμένους του υποκόσμου, τους οποίους δεν αντιμετωπίζει κριτικά ή ηθικολογικά, αλλά με συγκατάβαση και τρυφερότητα, υπολογίζοντας, βέβαια, την προσωπική ευθύνη, αλλά κυρίως τις Συμπληγάδες της συγκυρίας και της εποχής που τους έριξαν εκεί, σχεδόν αναπόφευκτα.Δεν είχα την αλαζονεία να αναμετρηθώ με τούτο το σύμπαν, παρά θέλησα, κυρίως, να εμπνευστώ από αυτό, δημιουργώντας μερικούς σύγχρονους ήρωες, που τους εμπλέκω με εκείνους του Τσιφόρου μέσα στον ίδιο χώρο, μια φυλακή.
Οι νέοι με τις παλιές καραβάνες κι ο καθείς με τη δική του γλώσσα και ιστορία, αλλά πάντα μέσα στο ίδιο κράτος και σε συγγενείς συγκυρίες, όπου λάμπει μεγαλοπρεπώς η διαφθορά, η λωποδυσία, το πάθος για κατορθώματα και λίγη δόξα, αρχηγία κι επιρροή – οι μεν με τους κώδικες του υποκόσμου, οι δε με την παρασημαντική της έξω λαμογιάς.
Μια αυθαίρετη, βέβαια, θεατρική συνομιλία με το συγκεκριμένο έργο του Τσιφόρου, μέσα από την οποία και τη διαπλοκή των εποχών και των ηρώων, τα διαφορετικά ιδιώματα αλλά την ίδια ουσία, φωτίζεται λοξά η γενικευμένη διαφθορά του συστήματος, ο κυνισμός, η ιδιοτέλεια, η διαχρονικότητα της αμφίπλευρης απάτης.
Ταυτόχρονα αναδεικνύεται η συντροφικότητα των φυλακισμένων, η αλληλεγγύη μεταξύ τους, με συγκατάβαση προς αυτούς τους φτωχοδιάβολους (όπως θα τό ’θελε κι ο Τσιφόρος), αλλά και τους βαρυποινίτες, που ζούνε το αβάσταχτο του εγκλεισμού, αλλά και το ανυπόφορο ενδεχόμενο μιας δύσκολης ελευθερίας, εντός ή εκτός της φυλακής, εντός ή εκτός της Τέχνης. Γιώργος Σκαμπαρδώνης Συντελεστές
Θεατρικό κείμενο: Γιώργος Σκαμπαρδώνης
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης
Σκηνικά-κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου
Μουσική σύνθεση-επιμέλεια, διασκευές τραγουδιών: Αλέξης Πρίφτης
Επιμέλεια κίνησης: Τατιάνα Μύρκου
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Βίντεο: Άντα Λιάκου
Βοηθός σκηνοθέτη: Βάλια Ποιμενίδου
Βοηθός σκηνογράφου-ενδυματολόγου: Ανδρέας Παρασκευόπουλος
Οργάνωση παραγωγής: Φιλοθέη Ελευθεριάδου
Καλλιόπη Ευαγγελίδου: (Μανόν), Ελένη Θυμιοπούλου: (Στέφκα), Έκτωρ Καλούδης (Σάκης ο Λεβέκουρας), Παντελής Καλπάκογλου: (Μπάμπης), Δημήτρης Κολοβός (Γαβρίλης), Δημήτρης Κοντός (Διονύσης Δεσμοφύλακας), Γιώργος Κώτσος (Γιαννάκης), Χρήστος Παπαστεργίου (Παναγής Δεσμοφύλακας), Βασίλης Σεϊμένης (Διευθυντής), Δημήτρης Σιακάρας (Μήτσος), Βασίλης Σπυρόπουλος (Ρέστης), Αλέξανδρος Τσακίρης (Νέστορας), Μαρίζα Τσάρη (Σβετλάνα), Γιάννης Τσάτσαρης (Αρτέμης Δεσμοφύλακας), Κώστας Χαλκιάς (Νίκος ο Γαμψός)
Παίζει επί σκηνής ο μουσικός Παύλος Παφρανίδης
Τετάρτη 7 μ.μ., Πέμπτη & Παρασκευή 9 μ.μ., Σάββατο 6 μμ. & 9μμ., Κυριακή 7 μ.μ.
Πλατεία: κανονικό 15€, εκπτωτικό 12€, ομαδικό 10€, ΥΠΠΟ 12€ Εξώστης: κανονικό 12€, ομαδικό 10€, ΥΠΠΟ 12€Χώρος: Σκηνή «Σωκράτης Καραντινός», Μονής Λαζαριστών
Πληροφορίες-Κρατήσεις: Ώρες λειτουργίας ταμείων Βασιλικού Θεάτρου και ΕΜΣ: 9.30 π.μ. έως τις 9.30 μ.μ.
Μονής Λαζαριστών: 9:30π.μ. -1:00μ.μ. & 5:00 μ.μ. – 9.30μ.μ
Τηλ. κρατήσεων: 2310 288000

Δ......εν κινήσει...

Σχήμα Εκτός Άξονα Δ...εν κινήσει... Μια χοροθεατρική παράσταση εμπνευσμένη από τον Ζενέ Στον καινούργιο χώρο του Σχήματος Εκτός Άξονα στην Πλάτωνος 35 σε σκηνοθεσία – χορογραφία Αναστασίας Θεοφανίδου. Ένα καθαρά πολιτικοκοινωνικό έργο που πραγματεύεται το θέμα της εξουσίας σε διαφορετικά επίπεδα και αφήνει δυνατότητα διαφορετικών αναγνώσεων.Δύο γυναίκες αναγκασμένες να ζήσουν κλεισμένες σε συγκεκριμένο σπίτι, βιώνουν στην καθημερινότητα τους, το μίσος, την αγάπη, τον θαυμασμό και τον φθόνο για την εξουσία.Ταυτότητα της παράστασης Σκηνοθεσία-χορογραφία: Αναστασία Θεοφανίδου Εικαστική Επιμέλεια: Κατερίνα Γκαγκάκη Βοηθοί Σκηνοθέτη: Γιάννης Καραούλης Ευσταθία Τσαπαρέλη Σχεδιασμός εντύπων: Μιχάλης Σοφτάς Κάποιες Ιδέες: Νίκος Βουδούρης Ερμηνεύουν: Αντιγόνη Φρυδά Ελένη Ζαραφίδου Δημήτρης Μποζίνης Τεχνική υποστήριξη: Studio Sound Δημόσιες σχέσεις: Art Minds Εκτύπωση εντύπων: Graphica Φωτογραφίες: Αλεξάνδρα Κάβουρα Βαγγέλης Γρηγορόπουλος Ψηφιακή υποστήριξη: Γιάννης Καραούλης Χειρισμός κονσόλας: Βικτώρια Ζουμπρίτσκαγια Πληροφορίες παράστασης Πρεμιέρα: Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010 Ημέρες παραστάσεων: Δευτέρα ,Τρίτη, Τετάρτη Ώρα: 21.00 Χώρος: ΧΩΡΟΣ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΧΗΜΑ ΕΚΤΟΣ ΑΞΟΝΑ, Πλάτωνος 35 Κρατήσεις θέσεων: τηλ. 2310 823444, 6944540837 Επικοινωνία: E-mail: shimaeax@gmail.com, http://shimaeax.blogspot.com/ Τηλέφωνο: 6944540837 Εισιτήρια: 18 ευρώ, 12 (φοιτητικό) Χορηγοί επικοινωνίας: Ραδιοφωνικός σταθμός: 9,58FM Περιοδικό: Biscotto Για το Σχήμα Εκτός Άξονα Αναστασία Θεοφανίδου Νίκος Βουδούρης

Ο ΙΑΝΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Σ ΑΝΑΖΗΤΩ ΣΤΗ ΣΑΛΟΝΙΚΗ
συγγραφέας ΓΡΑΨΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ Εκδοτικός Οίκος : ΙΑΝΟΣ
Έτος έκδοσης: 2010 Σελίδες: 328 Σχήμα: 16x24 Βάρος: 0,67 kg ISBN: 978-960-6882-21-0 Χώρα: ΕΛΛΑΔΑ
Οι εκδόσεις IANOS παρουσιάζουν το βιβλίο του Φίλιππου Γράψα «Σ’ αναζητώ στη Σαλονίκη» στη σειρά IANOS ο Μελωδός.
Το βιβλίο έχει ως θέμα τη ζωή και το έργο του στιχουργού Φίλιππου Γράψα.
Περιγράφει τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια στη Θεσσαλονίκη, όταν ανακάλυπτε συγχρόνως ζωή και ποίηση.
Tα πρώτα χρόνια της δισκογραφικής του παρουσίας, και την πορεία του μέχρι σήμερα.
Την συνάντηση με τον Μάνο Χατζηδάκι, την τόσο αποδοτική συνεργασία με τον Μάριο Τόκα και στη συνέχεια με πολλούς άλλους σημαντικούς συνθέτες.
Στιγμιότυπα και φωτογραφίες από Φεστιβάλ, παρουσιάσεις δίσκων, κριτικές, κλπ.
Κείμενα ανθρώπων της τέχνης για τον ίδιο και την δουλειά του, αλλά και κείμενα του ίδιου για σπουδαίους φίλους που απέκτησε μέσα σ’ αυτά τα χρόνια, πλουτίζοντας τη ζωή του.
Στο βιβλίο υπάρχουν επίσης και ανέκδοτοι στίχοι του.

ΛΕΥΤΕΡΟ ΖΕΥΓΑΡΙ

ΛΕΥΤΕΡΟ ΖΕΥΓΑΡΙ Ντάριο Φο και Φράνκα Ράμε 19, 20, 21 & 26, 27, 28 Φεβρουαρίου στις 21.30Το «Ελεύθερο Ζευγάρι» του Ντάριο Φο και της Φράνκα Ράμε γράφτηκε το 1983.
Μια ξεκαρδιστική κωμωδία που παραμένει επίκαιρη όσο ποτέ δείχνει με έντονο αλλά και καυστικό τρόπο τις δυσκολίες των σύγχρονων ζευγαριών.
Μέσα από ένα παιχνίδι φαντασίας, οι πρωταγωνιστές του έργου ξετυλίγουν τις επιθυμίες τους αλλά και τους πιο εσωτερικούς τους φόβους.Ταυτότητα της παράστασης ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ζώτος Δημήτρης. ΣΚΗΝΙΚΑ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Αβραμίδου Μαρία
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ζώτος Δημήτρης ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Θωμάς Χαρέλας ΠΑΡΑΓΩΓΗ :Θεατρο Σοφούλη & Διαδρομανείς Παίζουν Κακλίδου Μαρία, Ζώτος Δημήτρης, Βρέτος Νίκος, Γκουτζελούδη Νατάσα, Κατσαρού Ζωή Πληροφορίες παράστασης Διάρκεια παράστασης: 19-21/2 και 26-28/2 2010 Ημέρες: Παρασκευή, Σάββατο Κυριακή στις 20:00 Ώρα: 21:30 Χώρος: Θέατρο Σοφούλη, Τραπεζούντος 5 και Σοφούλη Καλαμαριά (με τη γραμμή Νο 5 του ΟΑΣΘ, Νέα Κρήνη, στάση Βερβελίδη) Τιμή Εισιτηρίου: 15 ευρώ και 10 ευρώ φοιτητικό Πληροφορίες – Κρατήσεις: 2310423925 Site: www.theatrosofouli.gr Επικοινωνία: Δάφνη Μουστακλίδου, Γιάννης Γκουντάρας www.artminds.gr

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Ο αργός θάνατος της Λουσιάνα Μπ.
Συγγραφέας : Μαρτίνες Γκιγέρμο
Μεταφραστής : Ντούμη Ιφιγένεια
ISBN: 9789601632056 Σελίδες: 280 B.K.M. ( Βοηθητικός Κωδικός Μηχανογράφησης ): 7205 Ημερομηνίες Έκδοσης Ημερομηνία 1ης έκδοσης: 22/01/2010 Ημερομηνία τελευταίας έκδοσης: 27/10/2009
Δέκα χρόνια μετά, τίποτα δεν έχει μείνει πια από τη χαρούμενη και θελκτική Λουσιάνα, στην οποία υπαγόρευε τα μυθιστορήματά του ο διάσημος συγγραφέας Κλόστερ.
Μετά τους τραγικούς θανάτους πρώτα του φίλου της και μετά ενός προς έναν όλων των αγαπημένων της προσώπων, η Λουσιάνα ζει μέσα στον τρόμο, παρακολουθώντας κάθε σκιά, κάθε άνθρωπο που περνά από δίπλα της, με την υποψία ότι οι θάνατοι αυτοί δεν μπορεί να είναι τυχαίοι, παρά μέρος κάποιας μεθοδικά οργανωμένης εκδίκησης εναντίον της, ένας κύκλος γύρω της που θα κλείσει μόνο στον αριθμό επτά.
Στην απόλυτη απόγνωσή της καταφεύγει στον μοναδικό άνθρωπο που είναι ικανός να εισχωρήσει στο δυσοίωνο σύμπαν του Κλόστερ.
Τα Τετράδια Σημειώσεων του Χένρυ Τζέιμς καθώς και μια Βίβλος του Σκόφιλντ θα αποτελέσουν αμφίσημα κλειδιά στο πέρασμα χωρίς επιστροφή προς την πιο πρωτόγονη περιοχή του κακού.Θα μπορούσε ένας δολοφόνος να μιμηθεί με προσοχή την τύχη, να επινοήσει μια αιματηρή γεωμετρία θανάτων και να μείνει ατιμώρητος;
Ποια είναι η δίκαιη αναλογία της τιμωρίας για εκείνον που μας άρπαξε τα πάντα και μας προξένησε μέγιστο πόνο;
Από τον συγγραφέα της Ακολουθίας της Οξφόρδης και του Σχετικά με τον Ροδερέρ.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics Συνέχεια στην όξυνση δίνει η Τουρκία Κρίση 1987: Πού εξαφανίσθηκε η βιντεοκασέτα; Λαγκάρντ: Στο μικροσκόπιο της Eurostat η Goldman Sachs Στην Άνδρο έφτασαν τουρκικά αεροσκάφη H γλώσσα του θαύματος... Η Μοσάντ και τα έντεκα πλαστά «Η διεθνοποίηση θα σώσει τη ρωσική επιστήμη» Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΟΩΘΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ MONAΔΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ Οργισμένη η Ρωσία με το Ιράν. Δεν του δίνει S-300 «Πόλεμος» τoυ εβραϊκού λόμπι κατά του πανεπιστημίου UC Irvine ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΣΥΝΤΟΜΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ Βουλγαρία: Στη δικαιοσύνη θα οδηγηθούν υπουργοί της κυβέρνησης Στανίσεφ Σε αντιρωσική γραμμή η Βουλγαρία Προφάσεις εν αμαρτίες Στον εισαγγελέα ως ύποπτοι ανώτατοι αξιωματικοί του ΤΠΝ που υπηρετούν στη Σμύρνη Υπόθεση «Ακρόπολις»: Ελεύθερος αφέθηκε ο Σ. Πρινιωτάκης Ελλάδα και ΝΑΤΟ Νέος αρχηγός ΓΕΝ ο Δ. Ελευσινιώτης Περιμένοντας τους Κινέζους Η Ευρωβουλή και η Κυπροβουλή Ιταλικό άρθρο: «Είμαστε όλοι Έλληνες» «Ανοιχτή» η Ε.Ε. για τα Δυτικά Βαλκάνια Iστορική αποτίμηση και σημερινή πραγματικότητα Οι πολιτικές προτάσεις του Πλήθωνα λίγο πριν την κατάρρευση του κράτους Η αναζήτηση κοιτασμάτων «μαύρου χρυσού» αποτελεί την ουσία της διαμάχης Ελλάδας και Τουρκίας-Ο πόλεμος του πετρελαίου στο Αιγαίο

ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΓΕΝΙΚΑ... Συνάντηση στο Ίδρυμα Ευγενίδου με θέμα «Αξιοποίηση του ψηφιακού περιεχομένου μουσείων και κέντρων επιστήμης και τεχνολογίας, για δράσεις εκπαίδευσης», σήμερα 18 Φεβρουαρίου 2010, 15.30 έως 18.30. Οι ψηφιακές συλλογές των περιοδικών NATURE και SCIENTIFIC AMERICAN είναι πλέον προσβάσιμες από τους χώρους της Βιβλιοθήκης του Ι.Ε. Πρόσκληση για την ειδική επετειακή εκδήλωση με τίτλο «Παγκόσμια Ημέρα Σπανίων Παθήσεων : Ασθενείς και Νευροεπιστήμονες συνοδοιπόροι για τη Ζωή». ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ... Η επιστήμη στο... Διάστημα.Η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας σας προσκαλεί κάθε Σάββατο και Κυριακή του Φεβρουαρίου σε ένα μοναδικό ταξίδι στα μυστικά του διαστήματος μέσα από ενδιαφέροντα πειράματα και εκπαιδευτικές δραστηριότητες! Εργαστήρια εικονογράφησης βιβλίου με υδατοδιαλυτές ξυλομπογιές και τεχνικές ακουαρέλας, με θέμα το «Μικρό Πρίγκιπα», στη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου Μαθήματα ηλεκτρονικής εικονογράφησης βιβλίου, με θέμα το «Μικρό Πρίγκιπα», στη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου Γνωρίστε τον κόσμο του «Μικρού Πρίγκιπα»: αφηγηματικά δρώμενα για μικρούς και μεγάλους, στη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου. ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ
Το θέμα του μήνα:: Η Κοιλάδα των Θαλασσοπόρων 1001 Λέξεις:: Ο τοπογραφικός χάρτης του ’ρη Περισκόπιο:: Το βαλς των μαύρων τρυπών ΝΕΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ Ο μικρός Πρίγκιπας του Αντουάν Ντε Σαιντ Εξυπερύ, ζωντανεύει από 3 Φεβρουαρίου 2010, στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο. Πρόγραμμα Προβολών από 01 Φεβρουαρίου έως και 28 Μαρτίου 2010 Δείτε το αρχείο του φακέλου ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ Λ.Συγγρού 387 - 175 64 Π.ΦΑΛΗΡΟ - Τηλ: 210 9469600 - Fax:210 9417372 - Email:admin@eugenfound.edu.gr

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΚλειδώνουν τα έκτακτα μέτρα Ανακαλύψτε το μαγικό σπήλαιο Η κρυφή πηγή της Ακρόπολης «Δεν θέλω να βλέπω χαμένα ταλέντα» Στον γιατρό με κάρτα και πολλές δόσεις! ΠΑΟ:ο θρίαμβος ήρθε από τον πάγκο Μόνιμο το «πράσινο» χαράτσι στα Ι.Χ. «Στεγνώνουν» τα μισά πρατήρια Πνιγμένοι στη σκόνη

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS

ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΜΑΤΣΟΥΚΑΣ Θεσσαλονίκη - Αγώνα για να διασωθεί ένας ανεκτίμητης ιστορικής και συναισθηματικής αξίας “θησαυρός” δίνει ο σύλλογος “Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας”. ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ Ελβετικό δικαστήριο επικυρώνει απόφαση σχετικά με την γενοκτονία των ΑρμενίωνΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΝΤΑΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ "Η ΕΠΤΑΚΩΜΟΣ ΣΑΝΤΑ" ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ "ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ"

Θ. ΤΖΑΚΡΗ: ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ Ο "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ"

Διαβαστε στο Διαδικτυακό τόπο της Αυτοδιοίκησης ΤΙ ΛΕΕΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ, ΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΣΥΝΕΝΩΣΕΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
1) ΞΕΚΙΝΑ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ
2) ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ" ΒΛΕΠΕΙ Ο ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ
3) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΘΗΝΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΖΗΤΑΕΙ Ο ΣΓΟΥΡΟΣ
4) ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΑΠΑΤΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
Και δεκάδες άλλα θέματα στο πλαίσιο της συνεχούς ροής ενημέρωσης από την αυτοδιοίκηση gr
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ GR: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΟ Greek Alert

Οι τακτικές της Wall Street γονατίζουν την Ευρώπη

ΑΠΟ ΤΟ Geopolitics-GR Οι τακτικές της Wall Street γονατίζουν την Ευρώπη Των Louise Story, Landon Thomas Jr. and Nelson D. Schwartz.The New York Times
Στις τακτικές της Γουόλ Στριτ, παρόμοιες με εκείνες που προκάλεσαν την οικονομική κρίση στις ΗΠΑ, αποδίδεται η κρίση που ταλανίζει την Ελλάδα ως επίσης και η υπονόμευση του Ευρώ, αφού δόθηκε δυνατότητα σε Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να αποκρύπτουν τα αυξανόμενα χρέη τους.

50 Κέρματα των 2 Ευρώ

50 Κέρματα των 2 Ευρώ Του Καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ Η Κινέζικη κατάρα εκτοξεύεται περίτεχνα από το κακόψυχο άτομο στον ανυποψίαστο γείτονά του με την μορφή…ευχής εκφραζόμενης μεγαλόφωνα: «Σου εύχομαι να ζήσεις σε ενδιαφέρουσες εποχές…» Και αυτός που καταριέται ολοκληρώνει την «δήθεν» ευχή μουρμουρίζοντας χαμηλόφωνα… «… και να μην διαθέτεις τις δεξιότητες που απαιτούνται για να αντιμετωπίσεις τις προκλήσεις των εποχών!!!» Επιτρέψτε μου σήμερα να αναρωτηθώ, με το καθιερωμένο σε τέτοιες αναρτήσεις μου ύφος του αφελούς πολίτη, τελικά ποιος Κινέζος ή κακόψυχος άλλης εθνικότητας και εθνότητας καταράστηκε – δήθεν ευχόμενος – εμάς τους Έλληνες και την Πολιτική μας ηγεσία να ζήσουμε σε τόσο «ενδιαφέρουσες» εποχές; Και πώς θα μπορέσουμε ως Έθνος και ως Λαός να χειρισθούμε τις προκλήσεις αυτών των εποχών; Δεν είναι πρόκληση να κατηγορούν εμάς τους Έλληνες ότι μπορεί να λειτουργήσουμε ως σύγχρονος ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ για την διάλυση της Ευρωζώνης και την απαξίωση του Ευρώ και της Ε.Ε. στην οποία εμείς εκπροσωπούμε το 2%; Δεν είναι πρόκληση να προσπαθεί ο κ Παπακωνσταντίνου να αλλάξει την πορεία του ΤΙΤΑΝΙΚΟΥ την ώρα που ο Πρωθυπουργός μας και Προϊστάμενός του στο Υπουργικό Συμβούλιο κ Παπανδρέου λέει στα Διεθνή ΜΜΕ ότι «η Ελλάδα δεν ζητά Οικονομική βοήθεια αλλά Πολιτική στήριξη για να μπορεί να δανείζεται με ίσους όρους πληρώνοντας για τα δανειζόμενα ότι πληρώνουν και οι άλλες χώρες!...» Δεν είναι πρόκληση επιπέδου «εισαγωγής στην Μακροοικονομία» για τον κ Παπακωνσταντίνου να έχει πληροφορήσει τον Προϊστάμενό του και Πρωθυπουργό μας ότι όταν ζητάς δανεικά αυτοί που δανείζουν θέλουν να είναι βέβαιοι ότι θα τα πάρουν πίσω και, φυσικά, τη δουλειά τους κάνουν δανείζοντας σε κάποιον με 3% επειδή τον θεωρούν φερέγγυο ενώ ζητούν από κάποιον άλλο 6% επειδή τον θεωρούν…αφερέγγυο; Δεν είναι πρόκληση να υπόσχεσαι στον Λαό ότι «λεφτά υπάρχουν και θα δοθούν εφόσον ασκηθεί συνετή και αποτελεσματική διαχείριση» Και μετά να του λες ότι «μας υποχρεώνουν να σου αφαιρέσουμε και τις…περισκελέες;» Δεν είναι πρόκληση να χρησιμοποιείς ΣΗΜΕΡΑ αυτό που γνώριζαν και χρησιμοποιούσαν 23 αιώνες πριν οι Ρωμαίοι Αυτοκράτορες όταν προσέφεραν στα αλλαλάζοντα και επικινδύνως διεγερμένα Ρωμαϊκά πλήθη «Αντί Άρτου Θέαμα;» Καθότι όταν ξεκινάς με μισή ντουζίνα ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ από τις οποίες 1/ περιμένεις να βγάλουν πορίσματα αυτοί που ήδη εμπλέκονται και 2/ όποια και αν είναι τα πορίσματα ΚΑΝΕΙΣ δεν θα πάει φυλακή την ίδια στιγμή που ΦΥΛΑΚΙΖΕΙΣ στην ανέχεια, τη μιζέρια, τη στέρηση εκατομμύρια Ελλήνων ΚΑΤΙ…βρωμάει απαίσια και προσβάλει την κοινή λογική… Κλείνω με ένα απλό και συνάμα χειροπιαστό παράδειγμα που φρονώ ότι περιγράφει τη σύγχρονη ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ που ζούμε: Μπήκα προχτές στην αίθουσα σεμιναρίων όπου με περίμεναν 10 φοιτητές και φοιτήτριες και έβγαλα από την τσέπη μου μία σακούλα με 50 (ΠΕΝΗΝΤΑ) κέρματα των 2 ευρώ… Έδωσα σε κάθε φοιτητή και φοιτήτριά μου από ένα κέρμα των 2 ευρώ και τους είπα ότι αισθάνομαι γενναιόδωρος, μεγαλόψυχος και τους κερνάω από ένα 2ευρο! Εγώ κράτησα για τον εαυτό μου και τους βοηθούς και επιμελητές μου τα υπόλοιπα 40 κέρματα των 2 ευρώ… Λίγη ώρα αργότερα, επειδή έτσι είχαμε συνεννοηθεί, μπήκαν στην αίθουσα σεμιναρίων δύο ΕΛΕΓΚΤΕΣ διαχείρισης του Δημοσίου χρήματος και – πολύ ψυχρά - μου ζήτησαν να επιστρέψω τα 50 κέρματα των 2 ευρώ!... Τότε εγώ απευθύνθηκα στους φοιτητές μου και είπα παιδιά άντε να δώσουμε πίσω τα κέρματα… Τα 10 παιδιά έβγαλαν από τις τσέπες τους τα 10 κέρματα που τους είχα δώσει και τα εναπόθεσαν στα έδρανα…. Τότε εγώ άρχισα να φωνάζω, «Τι είναι αυτά; Πού είναι τα ΥΠΟΛΟΙΠΑ 40 κέρματα;» Σαστισμένοι οι φοιτητές αντέταξαν «Μα κύριε Καθηγητά εσείς 10 κέρματα δώσατε σε εμάς και για τον εαυτό σας και τους παρατρεχάμενούς σας κρατήσατε ΣΑΡΑΝΤΑ κέρματα!» Οι ΕΛΕΓΚΤΕΣ μας κοίταξαν ΟΛΟΥΣ αδιάφοροι και επέμεναν: «Δώστε μας πίσω τα 50 κέρματα των 2 ευρώ!!!» Και εγώ ο μεγαλόψυχος, γενναιόδωρος, έντιμος διαχειριστής του Δημοσίου χρήματος είπα ΜΕΓΑΛΟΦΩΝΩΣ: Κύριοι φοιτητές και φοιτήτριες, αδειάστε τις τσέπες σας με ότι έχετε και δεν έχετε και σε ότι αφορά τους…παρατρεχάμενούς μου, τώρα κιόλας ξεκινώ «εξεταστικές των πραγμάτων επιτροπές…» Καλημέρα…κοψοχέρηδες, ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!

"Φουσκωμένους" λογαριασμούς της ΔΕΗ έλαβαν δεκάδες κάτοικοι των Αμπελοκήπων!

"Φουσκωμένους" λογαριασμούς της ΔΕΗ έλαβαν δεκάδες κάτοικοι των Αμπελοκήπων!