Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ   
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ  
Αθήνα, 10 Νοεμβρίου 2010   
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   
Συνέντευξη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA (09/11) και τη δημοσιογράφο Όλγα Τρέμη για «αντιμνημονιακό δίλημμα» ΝΔ, επαναδιαπραγμάτευση μνημονίου, δηλώσεις Παπακωνσταντίνου.   
Το μνημόνιο τι είναι; είναι μία δανειακή σύμβαση 110 δισεκατομμυρίων. Τι προτείνετε ακριβώς; Προτείνετε να επιστρέψουμε τα δανεικά που πήραμε; να μην πάρουμε τα 110 δισεκατομμύρια και να καταρρεύσει η χώρα; Αυτό μας λέτε; Και δεν καταλαβαίνω ακριβώς τι εννοείτε μνημόνιο γενικώς που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση… δεν ψήφισε η Ελληνική Βουλή κύριε Παναγιωτόπουλε; δεν υπάρχουν δεσμεύσεις της χώρας; δεν υπάρχει συνέχεια του κράτους; τι είναι αυτά τα πράγματα;   
Τι προτείνετε να φύγουμε από τη δανειακή σύμβαση των 110 δισεκατομμυρίων; Ο κύριος Σαμαράς δεν έχει απαντήσει κάτι τέτοιο. Θέλω μια απάντηση, γιατί όταν ακούω αντιμνημονιακό αγώνα, θέλω να καταλάβω τι ακριβώς εννοείτε. Ζητάτε να δώσουμε πίσω τα 110 δισεκατομμύρια; Τι ακριβώς θέλετε;  
Ακριβώς πριν από ένα χρόνο, εσείς, ο κύριος Σαμαράς, όλοι οι συνάδελφοι σας μας λέγατε ότι ήταν περίπου 6% το έλλειμμα, πόσο είναι σήμερα το έλλειμμα; Και πόσο εμφανίζεται; Δεν αυξάνεται διαρκώς λόγω της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ αυξάνεται διαρκώς διότι η Νέα Δημοκρατία κυβερνούσε στα κρυφά με κρυφά ελλείμματα. Τώρα βγαίνουν τα στοιχεία, και εμείς τα μαθαίνουμε τώρα.    
Προς το παρόν εγώ μπορώ να επαναλάβω αυτό το οποίο είπε ο Υπουργός Οικονομικών, ο κ. Παπακωνσταντίνου ότι δεν θα υπάρξουν νέοι φόροι, γιατί νέοι φόροι όπως και περαιτέρω μείωση του εισοδήματος των εργαζομένων και των χαμηλοσυνταξιούχων θα βάλει ακόμα πιο βαθιά την Ελλάδα στην ύφεση. Γι’ αυτούς όλους τους λόγους λοιπόν τα μέτρα τα οποία μελετά η Κυβέρνηση είναι στο πλαίσιο εκείνων, που έχουμε συμφωνήσει και έχει ψηφίσει η Ελληνική Βουλή. Δεν μιλάμε για τίποτε άλλο. Και από εκεί και πέρα, εφόσον μπορέσουμε και εφόσον πατήσουμε τα πόδια μας γερά, εφόσον η οικονομία αρχίσει να κινείται και να τροφοδοτείται, τότε μπορούμε πράγματι να επαναδιαπραγματευτούμε, όπως ακριβώς είχε πει πρώτος ο Πρωθυπουργός. Δεν υπάρχει τίποτα καινούριο πάντως.   
Στην Ευρωπαϊκή Ένωση , κάθε μέρα που περνάει, κάθε βδομάδα που περάνει, υπάρχουν νέες εξελίξεις. Σήμερα δηλαδή που κάνουμε αυτή τη συζήτηση στην Ελλάδα και λέμε «θα υπάρξει διαπραγμάτευση, δε θα υπάρξει διαπραγμάτευση», σήμερα ακριβώς γίνεται συζήτηση για το εάν και κατά πόσο η Πορτογαλία και η Ιρλανδία θα μπουν στο μηχανισμό στήριξης. Το λέω αυτό γιατί αντιμετωπίζουμε μια κρίση ευρωπαϊκή, μία κρίση η οποία αφορά την αμφισβήτηση των ιδίων μηχανισμών του ευρωπαϊκού νομισματικού συστήματος να μπορέσει να αποκριθεί στις απαιτήσεις των κρατών και της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης.   
Ολόκληρη η πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και βεβαίως και της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης είναι μια διαρκής προσπάθεια διαφόρων συμβιβασμών από τα Κράτη-Μέλη και διαπραγματεύσεων. Είναι πάγια πρακτική και ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το στοιχείο της διαπραγμάτευσης να είναι μέρος του κοινοτικού γίγνεσθαι. Δε γίνεται αλλιώς. Έτσι εξελίσσεται η Ευρωπαϊκή Ένωση.   
Επειδή βρισκόμαστε σε μια εξαιρετικά κρίσιμη φάση σύνταξης του προϋπολογισμού και ταυτόχρονα διαπραγμάτευσης με την τρόικα και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, γι’ αυτό το λόγο, ας αφήσουμε τον Υπουργό Οικονομικών να παρουσιάσει εκείνος το δικό του πρόγραμμα.   
Δεν μπορούν να υπάρξουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Όταν μιλάμε για δημόσιους υπαλλήλους και κυρίως για εκείνους που έχουν σταθερή σχέση εργασίας με το δημόσιο, εκεί όπως γνωρίζετε, δεν μπορεί να υπάρξει απόλυση.   
Δεν είναι η σπατάλη οι μισθοί των εργαζομένων. Κάνετε λάθος. Το κράτος δεν σπαταλά πληρώνοντας τους μισθούς των εργαζομένων. Το κράτος έχει μια σειρά λειτουργίες, οι οποίες πραγματικά οδηγούν σε πολύ μεγάλη σπατάλη. Όπως υπάρχει και η παραοικονομία.  
Ο κύριος Παπακωνσταντίνου αναφερόταν στις αρρυθμίες, τις αδυναμίες της ελληνικής διοίκησης και του κράτους το οποίο διαλύσατε κύριε Παναγιωτόπουλε. Ο ελληνικός λαός δεν έχει ξεχάσει ότι διαλύσατε το κράτος, τις δημόσιες υπηρεσίες και με αυτό τον τρόπο δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην τεράστια προσπάθεια για την είσπραξη των φορολογικών εσόδων. Αυτή είναι η αλήθεια.   
Χρειάζονται πολύ μεγάλες αλλαγές και πολλές μεταρρυθμίσεις. Πρέπει να τις κάνουμε όλοι εμείς, και η κοινωνία, και τα πολιτικά κόμματα και όσοι συμμετέχουμε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο με υπεύθυνο λόγο στο δημόσιο διάλογο. Όμως από εκεί και πέρα επειδή αυτή η συζήτηση έχει γίνει ήδη στο παρελθόν, την εποχή όπου νομοθετούντο όλες αυτές οι επιλογές εγώ θέλω να υπενθυμίσω ότι στην πολιτική, και είναι ανάγκη αν θέλετε και για την κοινωνία μας, πρέπει να κάνουμε τη συζήτηση «τούτων δοθέντων». Δεν μπορούμε να μιλούμε συνέχεια με το παρελθόν, πρέπει να δούμε το μέλλον, πρέπει να οργανώσουμε τα επόμενα βήματά μας..

ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ, HASHIMOTO ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΙΣΗ HASHIMOTO META ΑΠΟ ΤΟΚΕΤΟ

Του Δρ. Δ.ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ      
ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΓΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΜΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑ.    
Η εγκυμοσύνη και ο τοκετός θέλουν, σε ότι αφορά τους ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας, μια ειδική προετοιμασία και πρέπει κυρίως σε αυτές τις περιπτώσεις εάν υπάρχει συνοσηρότητα ή προδιάθεση να εξετάζεται και η περίπτωση του θυρεοειδούς.
Εκείνο που ανησυχεί ιδιαίτερα είναι ο παραγωγικός υποθυρεοειδισμός με την εξέλιξη μιας οξείας θυρεοειδίτιδας μετά τον τοκετό.           
Συνηγορεί σε αυτό πάρα πολλές φορές ότι υπάρχει μια λανθάνουσα η εμφανής διαταραχή στο νευρωνικό εγκεφαλικό τόξο της θαλαμικής περιοχής η οποία είναι αρωγός της εμφάνισης της νέας κατάστασης.           
Άρα όταν έχουμε ιδιαίτερα μετά από τοκετό μια ασθενή με σκλήρυνση κατά πλάκας θα πρέπει πάντοτε να γίνεται ο διεξοδικός έλεγχος τουλάχιστον της TSH να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκονται οι ορμόνες της και μια δεύτερη περίπτωση σε τι ύψος είναι τα αντιθυρεοειδικά αντισώματα.
Η όλη διαδικασία αυτή θα μπορεί να προλάβει δυσάρεστες καταστάσεις που μπορούν να επιταχύνουν και τις δύο ασθένειες.

Νέα βιβλία από Εύη και Λίλα Δρούτσα

Δάφνη και Φαννή (Μυθιστόρημα)     
Συγγραφέας: Λίλα Δρούτσα     
Έτος: 9 Νοεμβρίου 2010       
Σχήμα:14Χ21   
Σελίδες:392         
ISBN:978-960-6864-61-2                        
Δείτε το           
Τα μυστικά του στίχου         
Συγγραφέας: Εύη Δρούτσα          
Έτος: 9 Νοεμβρίου 2010            
Σχήμα:14Χ21           
Σελίδες:104        
Εξώφυλλο: Μαλακό             
ISBN:978-960-6864-65-0           
Δείτε το             

Νέα από το e-Pontos

Νέα από το e-Pontos     
* Στον Άγιο Ιωάννη Βαζελώνος, στα ερείπια της αρχαιότερης Μονής του Πόντου       
* EKΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ      
* «Από την Κρώμνη του Πόντου στα καπνοτόπια της Μακεδονίας» - Παρουσίαση βιβλίου του Παντελή Ωρολογά στη Νέα Φιλαδέλφεια

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics      
* Κατάργηση της βίζας στη ζώνη Σένγκεν για την Αλβανία       
* Διθύραμβος Βενιζέλου για τους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας       
* Δηλώσεις ΥΕΘΑ Ε. Βενιζέλου για τη συμπεριφορά της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας το τελευταίο διάστημα     
* Μυστικές συνομιλίες Τουρκίας-ΕΕ για το άνοιγμα των λιμανιών σύμφωνα με την Milliyet    
* Πρόσκληση σε ομιλία του Σάββα Καλεντερίδη       
* Αποχαιρετισμός στα όπλα       
* Αλβανία: Στην πρώτη θέση των τουριστικών προορισμών του "Lonely Planet"     
* «Σπηντάρει» στον τομέα της Πληροφορικής η Τουρκία     
* ΕΥΦΥΕΙΣ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ       
* Υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από το Φαρμακονήσι       
* Βαρειές κατηγορίες από τον Ερμπακάν εναντίον του πρώην μαθητή του, Ερντογάν       
* Αντιφάσεις στο νέο τουρκικό δόγμα        
* Μειώθηκε η ροή λαθρομεταναστών μετά την ανάληψη των καθηκόντων της Frontex      
* Ελληνικά πανεπιστήμια: η νέα Ολυμπιακή;      
* Σκόπια: Το ‘ίδρυμα Σόρος’ πληρώνει δημοσιογράφους και εκδότες         
* Η αλήθεια για το μνημόνιο...       
* Στρατιωτική απειλή κατά του Ιράν ζητά το Ισραήλ       
* Δεν έπιασαν το 10% οι "τούρκοι" της Θράκης.           
* Η Χαμάς παραδέχεται τις απώλειες του πολέμου...          
* Ποιοι προηγούνται στις 13 περιφέρειες           
* Έκλεισε το θέμα των πρόωρων εκλογών ο πρωθυπουργός          
* Α. Σαμαράς: "Οι Έλληνες ξέρουν πια που να ακουμπήσουν"          
* Πολιτικές Φιλοδοξίες του Ερντογκάν            
* Τουρκία: Σύλληψη στρατηγού για επίθεση το 2009              
* Για «ολική επαναφορά της ΝΔ», ένα χρόνο μετά την ήττα του 2009, μίλησε ο Αντ.Σαμαράς