Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

6 ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ ΑΠΟ ΤΑΣΟΥΛΑ ΤΣΙΛΙΜΕΝΗ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΣΓΟΥΡΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Ο Λαλού θα πάει σχολείο της Σγουρής Γεωργιάδη

Εικονογράφηση : Κωνσταντίνα Ζαφείρη
«Πρώτη φορά σχολείο; Αποκλείεται!»
Ο Λαλού, το μικρό ρακούν, κατάφερνε με χίλιες πονηριές να μην αποχωρίζεται το σπίτι, τα παιχνίδια και τη μαμά του. Πώς όμως ήταν να είναι το μοναδικό ζωάκι που δεν πήγαινε στο σχολείο; Ο χρόνος περνούσε όλο και πιο δύσκολα χωρίς φίλους, χωρίς παρέα. Αφήστε που όλα τα ζωάκια μάθαιναν τόσα καινούργια πράγματα εκεί, και ο Λαλού δεν μπορούσε να συμμετέχει στα παιχνίδια τους.
Τι λέτε, τελικά θα αποφασίσει ο Λαλού να πάει σχολείο;
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ
Τα αινίγματα της αλφαβήτας της Ρούλας Παπανικολάου

Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια
Τα αινίγματα της αλφαβήτας είναι 24 ποιηματάκια. Από κάθε ποιηματάκι λείπει μια λέξη που είναι και η λύση του αινίγματος. Προσπαθώντας τα παιδιά να βρουν τη λύση, συνδέουν εικόνες και λέξεις, ανακαλύπτουν τα γράμματα, αναγνωρίζουν τις «φωνούλες» των γραμμάτων.
Ένας ευχάριστος και πρωτότυπος τρόπος για να εξοικειωθούν τα παιδιά με τον γραπτό λόγο, την ανάγνωση και τη γραφή.
Κέρδισε τον λαγό
σε σπουδαίο αγώνα η...

Για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ
Ο κύριος ΜΠΟΥ στον παιδικό σταθμό της Τασούλας Τσιλιμένη

Εικονογράφηση: Διατσέντα Παρίση
Η κατάκτηση της γνώσης σε αυτή την ηλικία του παιδιού είναι σημαντικό να γίνεται μέσω του παιχνιδιού. Γι’ αυτό και το βιβλίο αυτό σχεδιάστηκε με τρόπο αφηγηματικό. Ο Μπου είναι ο ήρωας που θα ξεναγήσει το παιδί στο βιβλίο και θα το οδηγήσει να ανακαλύψει και να μάθει τις βασικές έννοιες και γνώσεις που θα πρέπει να κατέχει στην ηλικία του. Έμφαση δίνεται στην καλλιέργεια της προφορικής έκφρασης του παιδιού, στην κατάκτηση του λεξιλογίου και στην εξάσκηση της παρατηρητικότητας και της κριτικής ικανότητάς του. Κάθε δραστηριότητα έχει τον χαρακτήρα του παιχνιδιού και προσφέρει ερεθίσματα ώστε το παιδί να κατακτήσει γνώσεις για:
• τα χρώματα
• τα σχήματα
• τους αριθμούς
• τον προσανατολισμό στον χώρο
• τη διατροφή
• το ζωικό βασίλειο
• τις εποχές
• τη σωστή συμπεριφορά
• τον κοινωνικό περίγυρο.
Είναι σημαντικό ο ενήλικας, ως διαμεσολαβητής, να έχει υπόψη του ότι κάθε παιδί έχει τις δικές του δυνατότητες και τους δικούς του ρυθμούς, γεγονός που επιβάλλει σεβασμό προς το παιδί.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ
Ο κύριος ΜΠΟΥ στα προνήπια της Τασούλας Τσιλιμένη

Εικονογράφηση: Διατσέντα Παρίση
Ο καλύτερος τρόπος για να ανταποκριθεί ένα παιδί σε προσκλήσεις συμμετοχής του σε δραστηριότητες είναι το παιχνίδι. Το παρόν βιβλίο είναι σχεδιασμένο με τρόπο ώστε να δημιουργεί ένα πνεύμα αδημονίας και ενδιαφέροντος για να ασχοληθεί το παιδί με τις δραστηριότητες. Η ιστορία που προηγείται αποτελεί το ερέθισμα για αυτόνομη και ενδιαφέρουσα συμμετοχή. Είναι αυτή που αποτελεί το κέντρο προσωπικού ενδιαφέροντος του παιδιού και το νόημα για να ασχοληθεί με τις εφαρμογές που προτείνονται. Όλες οι προτάσεις είναι σχεδιασμένες με βάση τις σύγχρονες παιδαγωγικές και επιστημονικές μεθόδους, ώστε να αναπτύσσεται η κριτική σκέψη του παιδιού και η γνώση να οικοδομείται με τακτικές και πρακτικές δοκιμασμένες και κυρίως μέσα σε ένα πνεύμα ψυχαγωγίας.
Κάθε δραστηριότητα έχει νόημα και οδηγεί στην κατάκτηση της γνώσης. Αφορούν δε σε όλα τα μαθησιακά πεδία και κινούνται στον άξονα της διαθεματικότητας. Τα παιδιά ζωγραφίζουν, χρωματίζουν, μετρούν, κατανοούν έννοιες αιτιότητας, γνωρίζουν το κοινωνικό και φυσικό περιβάλλον, γνωρίζουν συμπεριφορές, αναπτύσσουν την αυτοεκτίμησή τους, ευαισθητοποιούνται σε σύγχρονα ζητήματα, εντάσσονται ομαλά στο κοινωνικό περιβάλλον και μαθαίνουν τις συνεργατικές διαδικασίας. Επίσης, μαθαίνουν να ενεργοποιούν και να αξιοποιούν τους μηχανισμούς μάθησης, να ρωτούν το «πώς» και το «γιατί».
Είναι σημαντικό ο ενήλικας, ως διαμεσολαβητής, να έχει υπόψη του ότι κάθε παιδί έχει τις δικές του δυνατότητες και τους δικούς του ρυθμούς, γεγονός που επιβάλλει σεβασμό προς το παιδί.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ
Ο κύριος ΜΠΟΥ στο νηπιαγωγείο της Τασούλας Τσιλιμένη

Εικονογράφηση Διατσέντα Παρίση
Το βιβλίο αυτό, βασισμένο σε σύγχρονες παιδαγωγικές αρχές, αποτελεί ένα ευχάριστο εκπαιδευτικό βοήθημα για τα παιδιά του νηπιαγωγείου. Όλες οι δραστηριότητες έχουν ένα νόημα για τα παιδιά που δουλεύουν διασκεδάζοντας άλλοτε μόνα τους άλλοτε με τη βοήθεια του ενήλικα. Οδηγός και εμψυχωτής τους ο κύριος Μπου, ήρωας που έχουν αγαπήσει ιδιαίτερα τα παιδιά.
Περιλαμβάνει:
• ιστορίες, εικόνες που βοηθούν τα παιδιά στην ανάπτυξη του προφορικού και γραπτού λόγου
• δραστηριότητες εισαγωγής στην ανάγνωση και γραφή
• δραστηριότητες ώστε να αναπτύξουν τη βιβλιοφιλία
• δραστηριότητες για την κατάκτηση των πρώτων εννοιών σχετικά με τους αριθμούς και τα μαθηματικά
• δραστηριότητες γνωριμίας και εισαγωγής σε βασικές δομές της κοινωνίας
• ασκήσεις για να αναπτύξουν την κριτική τους ικανότητα
• ασκήσεις ζωγραφικής
• παιχνίδια μνήμης, παρατήρησης και αυτοαντίληψης.
Είναι σημαντικό ο ενήλικας, ως διαμεσολαβητής, να έχει υπόψη του ότι κάθε παιδί έχει τις δικές του δυνατότητες και τους δικούς του ρυθμούς, γεγονός που επιβάλλει σεβασμό προς το παιδί.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ
Ο κύριος ΜΠΟΥ μαθαίνει να γράφει και να διαβάζει της Τασούλας Τσιλιμένη

Εικονογράφηση: Διατσέντα Παρίση
Ο τρόπος με τον οποίο το παιδί θα έρθει σε επαφή με δραστηριότητες ανάγνωσης και γραφής είναι σπουδαίας σημασίας. Το παρόν βιβλίο έχει σχεδιαστεί με τις πλέον σύγχρονες παιδαγωγικές αρχές, ώστε να βοηθήσει τα παιδιά να κάνουν με σωστό τρόπο τα πρώτα τους βήματα στην ανάγνωση και στη γραφή. Η διαδικασία είναι ευχάριστη και προκαλεί το ενδιαφέρον του ίδιου του παιδιού για να συνεχίσει, καθώς σελίδα τη σελίδα εξελίσσεται μια νέα περιπέτεια του αγαπημένου τους ήρωα, του κύριου Μπου. Το βιβλίο έχει σχεδιαστεί και βασίζεται στις πλέον σύγχρονες παιδαγωγικές απόψεις για τον εγγραμματισμό των παιδιών της Προσχολικής Εκπαίδευσης.
Μέσα από τις δραστηριότητες το παιδί:
• εξασκεί αρχικά τη λεπτή κινητικότητα του χεριού με γραμμές και σχήματα
• συνδέει φωνήματα/γράμματα
• ευαισθητοποιείται φωνολογικά
• μαθαίνει να γράφει τα γράμματα με τη σωστή φορά σε περιορισμένο χώρο
• διασκεδάζει με τις περιπέτειες του Μπου
• αποκτά τα κατάλληλα εφόδια ώστε να ενταχθεί με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο στο Δημοτικό.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 76
10680 Αθήνα
Τηλ: 210 3808455, 210 3808445
email info@diaplasibooks.gr
website: www.diaplasibooks.gr

TTI TCB-900 Review - RadioElektron.gr (English Subs)

Δωρεάν Σεμινάρια "Γνώρισε το Επάγγελμα που σου ταιριάζει και ξεκίνα την καριέρα σου τώρα!"

D.O.M.I. /*festival*/
Σεπτέμβριος 2014

Γνώρισε το Επάγγελμα που σου ταιριάζει και ξεκίνα την καριέρα σου τώρα!
Η αντίστροφη μέτρηση για την καριέρα σου άρχισε! Το Ι.ΙΕΚ D.O.M.I. σού προσφέρει όλα όσα χρειάζεσαι για να κάνεις το όνειρό σου πραγματικότητα! Για όλο τον Σεπτέμβριο το Ι.ΙΕΚ D.O.M.I. σάς προσκαλεί σε ανοιχτά και δωρεάν Σεμινάρια στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του στο κέντρο της Αθήνας.  Δέκα (10) Τομείς Σπουδών και εξήντα οκτώ (68) Ειδικότητες δίνουν το εισιτήριο για τα Επαγγέλματα του Μέλλοντος. Οικονομία & Διοίκηση, Πληροφορική, ΜΜΕ & Επικοινωνία, Art & Design, Υγεία, Μόδα & Ομορφιά, Παιδαγωγικά, Τουριστικά Επαγγέλματα, Sound & Music, Cinema & TV. Το Ι.ΙΕΚ D.O.M.I. παρέχει Κρατικό Δίπλωμα και η φοίτηση διαρκεί δύο (2) χρόνια (4 εξάμηνα).
Σε ένα κόσμο που τα επαγγελματικά δεδομένα ανατρέπονται καθημερινά, το Ι.ΙΕΚ D.O.M.I. βρίσκεται στην καρδιά των εξελίξεων και αφουγκράζεται τον παλμό της αγοράς, αλλά και το εργασιακό άγχος των νέων ανθρώπων. Από τη Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου έλα στο Ι.ΙΕΚ D.O.M.I. για να απολαύσεις μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία εντελώς δωρεάν! Γνώρισε το Επάγγελμα που σε ενδιαφέρει μέσα από τα μοναδικά Σεμινάρια και Εργαστηριακά Μαθήματα από καταξιωμένους καθηγητές, που μόνο το I.IEK D.O.M.I. διοργανώνει.
Διεκδίκησε το μέλλον σου στο Ι.ΙΕΚ D.O.M.I. !
Μπες στο www.domi-iek.gr/domi-festival-september ή τηλεφώνησε στο 210 38 38  160 και μάθε αναλυτικά το Πρόγραμμα των Δωρεάν Σεμιναρίων και τις Παράλληλες Δράσεις του D.O.M.I. /*festival*/ .
Ι.ΙΕΚ D.O.M.I. - Υπέροχα πράγματα συμβαίνουν εδώ!
Ακαδημίας 67 & Μαυροκορδάτου 1 |Τηλ. 210 3838160 | www.domi-iek.gr | facebook.com/domi.iek

Βιβλιοθήκη Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ


 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σχετικά με την απόφαση της Διοίκησης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ για την πλήρη διάλυση μιας αξιόλογης Βιβλιοθήκης
Στη Νοσοκομειακή Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, η οποία ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1988 και περιέχει μια από τις πλουσιότερες συλλογές πανελλαδικώς, σε έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό, καταγγέλλουμε την απόφαση με αριθ. 344/2014, η οποία δήθεν για λόγους εύρυθμης και αποτελεσματικής λειτουργίας τμημάτων της Διοικητικής και Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου, τοποθετεί: την μόνιμη υπάλληλοΣτάικου Μαρία, ΤΕ Βιβλιοθηκονομίας στην ανύπαρκτη βιβλιοθήκη της Γ΄ Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, ασκώντας, ουσιαστικά, καθήκοντα Γραμματειακής υποστήριξης στην Γραμματεία της Κλινικής! Καθώς και την τοποθέτηση της μόνιμης υπαλλήλου Σεμερτζίδου Ελένης, ΠΕ Βιβλιοθηκονομίας και Διδάκτωρ του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης & Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου Κέρκυρας, στο Γραφείο Ποιότητας, Έρευνας και Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης, έχοντας, ουσιαστικά, την ευθύνη για την οργάνωση και διοικητική υποστήριξη των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, σε ένα Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο όπου η εκπαίδευση των Ιατρών και των Νοσηλευτικών ειδικοτήτων θεωρείται πολυτέλεια, εφόσον αποδυναμώνεται το Προσωπικό της βιβλιοθήκης με τέτοιον παράλογο σκεπτικισμό περί αξιοποίησης του υπάρχοντος Προσωπικού κατά τον καλύτερο τρόπο!
Καταγγέλλουμε την απόφαση της Διοίκησης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ για την πλήρη διάλυση μιας αξιόλογης Βιβλιοθήκης, με μακρύ και πλούσιο έργο, με ιστορία και προσφορά ανεκτίμητη, εδώ και δεκαετίες, καθώς και για την καταστρατήγηση των επαγγελματικών δικαιωμάτων του Κλάδου των Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης, σε μια εποχή που οι αξίες γκρεμίζονται η μία μετά την άλλη, με μόνο πυλώνα και τελευταίο προπύργιο της σκέψης των συμπολιτών μας, τις βιβλιοθήκες της χώρας μας. Εν κατακλείδι, καταγγέλλουμε τον υποβιβασμό της Επιστήμης της Βιβλιοθηκονομίας και της Πληροφόρησης σε αντικείμενο χρήσης των συναδέλφων μας σε θέσεις Γραμματέων και αλλότρια καθήκοντα, όταν το έργο μιας σύγχρονης Νοσοκομειακής Βιβλιοθήκης ενός Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του 21ου αιώνα είναι προσφορά για το Νοσοκομείο και εφαλτήριο για πολλές και εποικοδομητικές προτάσεις, που θα καθιστούσαν το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ πόλο ερευνητικής έλξης των συμπολιτών μας αλλά και ξένων επιστημόνων, εργαλείο εκπαίδευσης και ενημέρωσης όλης της νοσοκομειακής κοινότητας, μέσον οικονομικής στήριξης και προβολής του Νοσοκομείου και, ασφαλώς, διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων του κλάδου μας και σεβασμό απέναντι στις σπουδές τους και την πολυετή εμπειρία τους.
Το ΔΣ της ΕΕΒΕΠ  
Κοινοποίηση:
  1. Γραφείο Πρωθυπουργού
  2. Γραφείο Υπουργού Υγείας
  3. Πολιτικά Κόμματα
  4. ΜΜΕ
  5. Βιβλιοθηκονομική Κοινότητα

Φεστιβάλ "Ελλάδα Παντού" στη Γερμανία - Εταιρική ανακοίνωση τύπου

Ανακοίνωση για επιχειρήσεις που θέλουν να διαφημιστούν κατά την διάρκεια του φεστιβάλ "Ελλάδα Παντού" στη Γερμανία.
Η «Ελλάδα Παντού» είναι μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ) με έδρα στην Αθήνα, που έχει ως όραμα να μετουσιώσει την Ελληνική διασπορά σε ομογένεια, διεξάγοντας ομώνυμα φεστιβάλ «Ελλάδα Παντού» εκτός και εντός Ελλάδος, ενώνοντας την κοινωνική επιχειρηματικότητα με το κοινωνικό κεφάλαιο, την ιδιωτική επιχειρηματικότητα, και τον δημόσιο τομέα εν γένει.
Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, και την Αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας του Βερολίνου στη Γερμανία, το 2ο φεστιβάλ «Ελλάδα Παντού» θα περιοδεύσει στην Γερμανία με οδηγό τον Δημοσιογράφο Γρηγόρη Βερροιώτη , γνωστό ως «Ποδηλάτη του Κόσμου», από 25 Σεπτεμβρίου μέχρι 5 Νοεμβρίου 2014.
   Κατά την διάρκεια της περιοδείας, θα στήσει το ποδήλατο του, δηλαδή το φορητό του ραδιοφωνικό στούντιο, σε τουλάχιστον 6 (έξη) μεγάλες πόλεις (Αμβούργο, Ντίσελντορφ, Φρανκφούρτη, Στουτγάρδη, Μόναχο και Βερολίνο) κάνοντας τριήμερο ραδιοτηλεοπτικό μαραθώνιο, για να καταγράψει τα νέα δεδομένα του Ελληνισμού,να συνομιλήσει με Ελληνικές και φιλελληνικές κοινότητες, σε μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τη φιλία και την αλληλεγγύη μεταξύ των δύο λαών. Παράλληλα, θα διερευνήσει τις δυνατότητες για σχέσεις συνεργασίας σε δράσεις πολιτισμού, και κοινωνικής επιχειρηματικότητας.
  Βασικός φορέας υποστήριξης της δράσης και του «Ποδηλάτη του Κόσμου» , είναι ο σύλλογος «Κύκλος φιλίας για το Ελληνικό» με έδρα το Αμβούργο, που καταστατικό σκοπό έχει την αλληλέγγυα δράση, και πιο συγκεκριμένα την υλικο-τεχνική υποστήριξη του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείο στο Ελληνικό, Αθήνα (Ελλάδα).
Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε να γίνετε αρωγός του Φεστιβάλ “Ελλάδα Παντού” στην Γερμανία, τοποθετώντας έτσι την εταιρεία σας δίπλα στην προσπάθεια ανάδειξης του ελληνικού πολιτισμού και της σημασίας της κοινωνικής προσφοράς και επιχειρηματικότητας.
  Η καινοτόμα δράση αυτή περιλαμβάνει όλα τα επικοινωνιακά οφέλη , που επιζητά μια εταιρία η οποία δραστηριοποιείται ή θέλει να δραστηριοποιηθεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γερμανία. Αφήνει δε, ισχυρό επικοινωνιακό, κοινωνικό, σημειολογικό, πολιτικό, οικονομικό, περιβαλλοντολογικό και πολιτιστικό αποτύπωμα στους πολίτες και των δύο χωρών.
Το φεστιβάλ «Ελλάδα Παντού» σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί και σε άλλες χώρες, όπως τη Γαλλία, Σουηδία και Βέλγιο.
ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. “Ελλάδα Παντού”
Τηλεφωνικό κέντρο +30 211 8003248
Fax +30 211 8007028
mail t.sopilidis@elladapantou.info
Skype elladapantou

ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ - Ο ΘΑΥΜΑΤΟΠΟΙΟΣ | The Illusionist

ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ
LOGO 5
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ &  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ
Ελ. Βενιζέλου - Γαλατάς Χανίων (πρώην Δημαρχείο Νέας Κυδωνίας) τκ 73100
Ο ΘΑΥΜΑΤΟΠΟΙΟΣ | The Illusionist
Παρασκευή, 29 Αύγουστος 2014
Κυριακή, 31 Αύγουστος 2014
Δημοτικός Κινηματογράφος ΚΗΠΟΣ
Ώρα : 20.30 – 22.30
Διοργάνωση : ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ
Είσοδος : Γενική είσοδος  : 5 €
Δωρεάν είσοδος  σε : Ανέργους με κάρτα ανεργίας | ΑΜΕΑ (με επίδειξη της κάρτας)
Κοινωνικούς φορείς (με παροχή εισιτηρίων από την ΚΕΠΠΕΔΗΧ–ΚΑΜ)
Παιδιά κάτω των 15 ετών | Ενήλικες άνω των 65 ετών

Ο ΘΑΥΜΑΤΟΠΟΙΟΣ | The Illusionist
Δημοτικός Κινηματογράφος ΚΗΠΟΣ
ΠΑ 29 – ΚΥ 31 Αυγούστου 2014
Ώρα : 20.30 – 22.30
Ο ΘΑΥΜΑΤΟΠΟΙΟΣ | The Illusionist
Έγχρωμο | Παιδικό
Διάρκεια : 90’
Σκηνοθεσία : Σιλβέν Σομέ
Πρωταγωνιστούν : Κινούμενα σχέδια
Μπορεί πια να μην υπάρχουν μάγοι, υπάρχει όμως ακόμα μαγεία…!
Ίσως στο Παρίσι του μεσοπολέμου η τέχνη του Θαυματοποιού να μάγευε, οι εποχές αλλάζουν και μόνο οι ροκ σταρ κλέβουν πια την παράσταση. Έτσι ο άνθρωπός μας που εργάζεται ως Θαυματοποιός ξεπέφτει να ασκεί την τέχνη του σε μπαρ, καφετέριες και πάρκα. Η τύχη του όμως αλλάζει όταν σε ένα χωριό της Σκοτίας, συναντά ένα αθώο κορίτσι, την Αλίκη, που πιστεύει πως τα κόλπα του είναι αληθινά. Μαζί της πηγαίνει στο Εδιμβούργο όπου εκείνη κρατά το σπίτι και εκείνος εργάζεται σε ένα μικρό θέατρο. Γοητευμένος από τον ενθουσιασμό της την ανταμείβει με όλο και περισσότερα δώρα. Δεν μπορεί όμως να της χαλάσει το όνειρο και να της αποκαλύψει ότι η μαγεία του δεν υπάρχει…
Μια ταινία που βασίζεται σε ένα ανέκδοτο σενάριο του Jacques Tati, του σημαντικότερου κωμικού του κινηματογράφου στην γηραιά ήπειρο από την εμφάνιση του ομιλούντος έως σήμερα, το οποίο γράφτηκε το 1956 ως μια προσωπική επιστολή προς την αποξενωμένη, μεγαλύτερη κόρη του.

Θα μένατε ποτέ σε έναν ανεμόμυλο;


​Πόσο μαγικό θα μπορούσε να μοιάζει να ξυπνάει κανείς το πρωί και από το παραθύρι του να περνούν νωχελικά τα πανιά ενός αρχαίου ανεμόμυλου;

BACK TO SCHOOL!


ΣΤ.ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ-ΣΠΑΝΙΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

4*Porto Rio Πλήρης Διατροφή 2Ατομα+Παιδί(-50%)

Ekdromi.gr

4* Porto Rio Hotel & Casino - Ρίο

Ρίο με 245€ από 490€ (-50%) για 4 ημέρες KAI για τα 2 Ατομα+Παιδί με Πλήρη Διατροφή+Κρασί σε δίκλινο δωμάτιο, σε 4* Ξενοδοχείο

(Έκπτωση 50%)

245€ από 490€ ( Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 4 ημέρες / 3 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 11 ετών, στο 4 αστέρων Porto Rio Hotel & Casino μέλος των STAR HOTELS, με Πλήρη Διατροφή (Πρωινό, Μεσημεριανό και Βραδινό σε Μπουφέ) ΚΑΙ Κρασί σε όλα τα γεύματα, σε δίκλινο δωμάτιο στο Ρίο! Aπολαύστε 4 ημέρες πολυτέλειας δίπλα στο κύμα! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτερεύσεων!
€245 από €490 Κέρδος €245 Έκπτωση 50%
4* Porto Rio Hotel & Casino - Ρίο
Ρίο


Περισσότερες Προσφορές

All Inclusive στο Αίγιο με 299€ από 598€ (-50%) για 4 ημέρες KAI για τα 2 Ατομα+Παιδί με σε δίκλινο δωμάτιο

(Έκπτωση 50%)

€299 από €598 -50%
Long Beach Resort Hotel - Αίγιο
Αίγιο
ALL INCLUSIVE στο Long Beach Resort Hotel στο Αίγιο 1,5 ώρα από την Αθήνα ΚΑΙ για τις 4 ημέρες / 3 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 Άτομα KAI ένα Παιδί έως 12 ετών σε δίκλινο δωμάτιο, με 299€ από 598€ ( Έκπτωση 50%)! Παρέχεται Πρωινό, Μεσημεριανό και Βραδινό σε Μπουφέ, Απεριόριστη Κατανάλωση σε Αναψυκτικά, Κρασί, Μπύρα, Καφέ, Αφεψήματα και Snacks! Απολαύστε 4 μοναδικές ημέρες χαλάρωσης επάνω στο κύμα! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτερεύσεων!

Τήνος με 189€ από 378€ (-50%) για 4 Ημέρες KAI για τα 2 Άτομα+Παιδί με Ημιδιατροφή σε δίκλινο δωμάτιο

(Έκπτωση 50%)

€189 από €378 -50%
Aeolos Bay Hotel - Τήνος
Τήνος
189€ από 378€ ( Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 4 ημέρες / 3 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 Άτομα KAI ένα Παιδί έως 12 ετών στην Τηνο, με Ημιδιατροφή (Πρωινό σε Μπουφέ και Βραδινό), στο Aeolos Bay Hotel σε δίκλινο δωμάτιο! Παρέχεται Δωρεάν μεταφορά από και προς το λιμάνι κατά την άφιξη καθώς και Early check in και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας! Aπολαύστε στιγμές ξεγνοιασιάς και φιλοξενίας στο όμορφο Κυκλαδίτικο νησί! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτερεύσεων!

Ψαθόπυργος με 149€ από 298€ (-50%) για 3 ημέρες KAI για τα 2 Ατομα+Παιδί με Ημιδιατροφή σε δίκλινο δωμάτιο

(Έκπτωση 50%)

€149 από €298 -50%
Florida Blue Bay Resort & Spa - Ψαθόπυργος
Ψαθόπυργος
149€ από 298€ ( Έκπτωση 50%) KAI για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών στο Florida Blue Bay Hotel Resort & Spa, με Ημιδιατροφή (Πρωινό και Βραδινό σε Μπουφέ) στον Ψαθόπυργο της Πάτρας σε δίκλινο δωμάτιο! Προσφέρεται ένα Μπουκάλι Κρασί για καλωσόρισμα και παρέχεται 1 Massage διάρκειας 20 λεπτών, καθώς και Early Check in στις 10:00 και Late Check out στις 18:00 για να απολαύσετε 3 γεμάτες ημέρες!!! Με την αγορά 3 κουπονιών για να τα χρησιμοποιήσετε αθροιστικά δίδεται μία επιπλέον διανυκτέρευση Δωρεάν με Πρωινό! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!

Πόρτο Χέλι με 198€ από 400€ (-51%) για 3 ημέρες KAI για τα 2 Ατομα+2Παιδιά με Ημιδιατροφή σε δίκλινο δωμάτιο, σε 4* Ξενοδοχείο

(Έκπτωση 51%)

€198 από €400 -51%
4* AKS HINITSA BAY - Πόρτο Χέλι
Πόρτο Χέλι
198€ από 400€ ( Έκπτωση 51%) στο 4 αστέρων Ξενοδοχείο AKS HINITSA BAY KAI για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 Άτομα KΑΙ 2 Παιδιά, ένα έως 12 και ένα έως 2 ετών, με Ημιδιατροφή (Πλούσιο Πρωινό και Βραδινό σε Μπουφέ) σε δίκλινο δωμάτιο, στο Πόρτο Χέλι! Προσφέρεται Απεριόριστη Κατανάλωση σε Κρασί, Μπύρες, Αναψυκτικά και Εμφιαλωμένο Νερό κατά την διάρκεια του Δείπνου! Ελεύθερη Είσοδος στο Μini Club για τους μικρούς μας φίλους καθώς και Ελεύθερη Είσοδος με ένα παγωτό και ένα χυμό για 2 Παιδιά έως 12 ετών στο Θαλάσσιο Πάρκο στο AKS Porto Heli για όλες τις ημέρες! Παρέχεται Late check out στις 18:00! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!

All Inclusive στη Ζάκυνθο με 299€ από 598€ (-50%) για 4 ημέρες KAI για τα 2 Ατομα+2Παιδιά σε δίκλινο δωμάτιο, σε 4* Ξενοδοχείο

(Έκπτωση 50%)

€299 από €598 -50%
4* Palazzo di Zante - Ζάκυνθος
Ζάκυνθος
ALL INCLUSIVE στο 4 αστέρων Palazzo di Zante ΚΑΙ για τις 4 ημέρες / 3 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 Άτομα KAI 2 Παιδιά ένα έως 12 ετών και ένα έως 2 ετών σε δίκλινο δωμάτιο στη Ζάκυνθο, με 299€ από 598€ ( Έκπτωση 50%). Παρέχεται Πλούσιο Πρωινό, Μεσημεριανό και Βραδινό σε Μπουφέ, απογευματινός καφές φίλτρου, τσάι, κρασί, μπύρες, αναψυκτικά, παγωτά και ποτά! Ελεύθερη είσοδος στο Zantino World Fun Park το οποίο διαθέτει φουσκωτά παιχνίδια, τοίχο αναρρίχησης, τραμπολίνο καθώς και Mini Club, νεροτσουλήθρες και ηλεκτρικό τρενάκι!!! Απολαύστε 4 μοναδικές ημέρες χαλάρωσης στη Ζάκυνθο! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτερεύσεων!

All Inclusive στη Πάρο με 310€ από 620€ (-50%) για 4 ημέρες KAI για τα 2 Ατομα+2Παιδιά σε δίκλινο δωμάτιο

(Έκπτωση 50%)

€310 από €620 -50%
4* Karma Porto Paros Hotel - Πάρος
Πάρος
ALL INCLUSIVE στο 4 αστέρων Karma Porto Paros Hotel KAI για τις 4 ημέρες / 3 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 Άτομα KAI 2 Παιδιά, ένα έως 12 ετών και ένα έως 2 ετών στην Πάρο σε δίκλινο δωμάτιο, με 310€ από 620€ (Έκπτωση 50%)! Παρέχεται Πλούσιο Πρωινό, Μεσημεριανό και Βραδινό σε Μπουφέ, Απεριόριστη Κατανάλωση σε Καφέ, Αναψυκτικά, Αφεψήματα, House wine, Mπύρα, Παγωτό και Snacks! Καθημερινή παιδική απασχόληση σε Mini Club από εξειδικευμένους Έλληνες παιδαγωγούς με πολλές δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους! Παρέχονται ξαπλώστρες με τραπεζάκι και ομπρέλες στην πισίνα και την παραλία, καθημερινά μαθήματα γυμναστικής pilates, yoga, aqua aerobic καθώς και παιχνίδια στην άμμο για όλες τις ηλικίες από έμπειρο γυμναστή! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να απολαύσετε για 4 γεμάτες ημέρες την Κυκλαδίτικη ομορφιά! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτερεύσεων!

Σκόπελος με 139€ από 340€ (-59%) για 3 ημέρες KAI για τα 2 Ατομα+2Παιδιά με Ημιδιατροφή+Spa σε δίκλινο δωμάτιο, σε 4* Ξενοδοχείο

(Έκπτωση 59%)

€139 από €340 -59%
5* Skopelos Holidays Hotel & Spa - Σκόπελος
Σκόπελος
139€ από 340€ ( Έκπτωση 59%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 Άτομα KAI για 2 Παιδιά, ένα έως 12 ετών και ένα έως 2 ετών στο 5 αστέρων Skopelos Holidays Hotel & Spa του Ομίλου Spyrou Hotels & Companies, με Ημιδιατροφή (Πρωινό και Βραδινό σε Μπουφέ), σε δίκλινο δωμάτιο στη Χώρα Σκοπέλου! Προσφέρονται 2 Welcome drinks στο χώρο της πισίνας και 2 Antistress Head Massage! Παρέχονται ομπρέλα και 2 ξαπλώστρες στην βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία παραλία της Πανόρμου, μεταφορά από και προς το λιμάνι και Εarly check in και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας για να απολαύσετε 3 ημέρες και να μαγευτείτε από την απέραντη ομορφιά του νησιού! Με την αγορά 2 κουπονιών για να τα χρησιμοποιήσετε αθροιστικά για διαμονή από 30/08 (συμπεριλαμβάνεται) έως 30/09 δίδονται Δωρεάν τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια προς τη Σκόπελο και 15% έκπτωση στα εισητήρια της επιστροφή σας! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!

Βόλος με 195€ από 410€ (-52%) για 3 ημέρες KAI για τα 2 Ατομα+Παιδί με Ημιδιατροφή+Spa σε δίκλινο δωμάτιο, σε 5* Ξενοδοχείο

(Έκπτωση 52%)

€195 από €410 -52%
5* Valis Resort Hotel - Βόλος
Βόλος
195€ από 410€ ( Έκπτωση 52%) KAI για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών, στο 5 αστέρων Valis Resort Hotel με Ημιδιατροφή (Πρωινό και Βραδινό) σε δίκλινο δωμάτιο στον Βόλο! Παρέχεται Τσίπουρο και Μεζές για καλωσόρισμα, 1 Anti-stress Massage για το σύνολο της διαμονής και Ελεύθερη χρήση της Εσωτερικής και Εξωτερικής Πισίνας και του Γυμναστηρίου! Παιδική απασχόληση με δραστηριότητες στην εξωτερική πισίνα και στο Kids Club για τους μικρούς μας φίλους! Παρέχεται Early Check in και Late Check out κατόπιν διαθεσιμότητας! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!

All Inclusive στη Φοινικούντα με 319€ από 638€ (-50%) για 4 Hμέρες KAI για τα 2 Ατομα+2Παιδιά σε Διαμέρισμα

(Έκπτωση 50%)

€319 από €638 -50%
Paradise Resort Hotel - Φοινικούντα Μεσσηνίας
Φοινικούντα
ALL INCLUSIVE στη Φοινικούντα ΚΑΙ για τις 4 ημέρες / 3 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 Άτομα ΚΑΙ 2 Παιδιά, ένα έως 12 ετών και ένα έως 2 ετών, σε Διαμέρισμα στο Paradise Resort Hotel, με 319€ από 638€ ( Έκπτωση 50%)! Παρέχεται Πρωινό, Μεσημεριανό και Βραδινό σε Μπουφέ, καφές φίλτρου, τσάι, βαρελίσια μπύρα, κρασί, λικέρ, κοκτέιλς, αναψυκτικά, snacks και παγωτό! Απολαύστε 4 ημέρες στις όμορφες ακρογιαλιές της Μεσσηνίας! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτερεύσεων!

Καμένα Βούρλα με 295€ από 590€ (-50%) για 4 ημέρες KAI για τα 2 Ατομα+2Παιδιά με Ημιδιατροφή σε δίκλινο δωμάτιο, σε 5* Ξενοδοχείο

(Έκπτωση 50%)

€295 από €590 -50%
5* Galini Wellness Spa & Resort - Καμένα Βούρλα
Καμένα Βούρλα
295€ από 590€ ( Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για 4 ημέρες / 3 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 Άτομα ΚΑΙ 2 Παιδιά, ένα έως 12 ετών και ένα έως 2 ετών, στο 5 αστέρων Galini Wellness Spa & Resort του Ομίλου Mitsis με Ημιδιατροφή (Πρωινό και Βραδινό σε Μπουφέ) σε Superior δίκλινο δωμάτιο, στα Καμένα Βούρλα! Ελεύθερη χρήση της Εξωτερικής Ιαματικής Πισίνας και Παιδότοπος για τους μικρούς μας φίλους! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας! Απολαύστε 4 ημέρες πολυτέλειας! Με την αγορά 2 κουπονιών για να τα χρησιμοποιήσετε αθροιστικά δίδεται άλλη μια διανυκτέρευση Δωρεάν με Ημιδιατροφή! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτερεύσεων!

Καρπενήσι με 179€ από 496€ (-64%) για 3 ημέρες KAI για τα 2 Ατομα+2Παιδιά με Ημιδιατροφή σε δίκλινο δωμάτιο, σε 5* Ξενοδοχείο

(Έκπτωση 64%)

€179 από €496 -64%
5* Montana Hotel & Spa - Καρπενήσι
Καρπενήσι
179€ από 496€ ( Έκπτωση 64%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 Άτομα ΚΑΙ 2 Παιδιά έως 12 ετών, στο 5 αστέρων Montana Hotel & Spa στο Καρπενήσι για όλο το Καλοκαίρι, με Ημιδιατροφή (Πρωινό και Βραδινό σε Μπουφέ) σε δίκλινο δωμάτιο! Παρέχεται ένα Relax Massage, ένα Back Side Massage και μία Θεραπεία Προσώπου! Προσφέρεται μια χρήση καθημερινά της Εσωτερικής Θερμαινόμενης Πισίνας, του Ηamam και της Sauna και ελεύθερη χρήση του Γυμναστηρίου, του Παιδότοπου, της αίθουσας Μπιλιάρδου & Πινγκ Πονγκ, των επιτραπέζιων παιχνιδιών και του parking! Για τους μικρούς μας φίλους παρέχονται μοναδικές Cine βραδιές με προβολή κινούμενων σχεδίων και φουσκωτό ξηράς! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να χαρείτε το μαγικό τοπίο του Καρπενησίου! Για όσους διαμείνουν από 23/08 έως 18/09 θα έχουν την ευκαιρία να είναι μαζί με τις αποστολές Mπάσκετ του Παναθηναϊκού και της Cska Moscow που πραγματοποιούν την προετοιμασία τους!!! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!