Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς

ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ - ΩΔΕΙΟ ΖΑΦΕΙΡΗ ΦΩΤΙΑΔΗ


ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ - ΩΔΕΙΟ ΖΑΦΕΙΡΗ ΦΩΤΙΑΔΗ
Πραγματοποιηθηκε το Σάββατο 9-7-2016 στο αμφιθέατρο Ν. Μουδανιών η παρασταση Η ΛΙΜΝΗ ΤΩΝ ΚΥΚΝΩΝ απο το "The Moscow Ballet - Rusian Ballet Theater" με την συμμετοχή του ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ.
Τα 14 κορίτσια της ΣΥΝΘΕΣΗΣ που πήραν μέρος στην παράσταση εξέπληξαν τους ρώσους χορευτές με την πειθαρχία τους και την τεχνική τους δύο στοιχεία απαραίτητα για τέτοιες παραστάσεις.
Και στην απογευματινή πρόβα και στην παράσταση οι μικρές χορεύτριες στάθηκαν επάξια δίπλα στους εκπληκτικούς επαγγελματίες ρώσσους χορευτές.
Συγχαριτήρια στα παιδιά μας που έζησ
αν μια σπάνια εμπειρία !!

Ο ΚΑΤΑΡΓΗΜΕΝΟΣ ΦΟΡΟΣ ΜΑΣ ΠΙΕΖΕΙ

Ο ΚΑΤΑΡΓΗΜΕΝΟΣ ΦΟΡΟΣ ΜΑΣ ΠΙΕΖΕΙ

Ποιος «καταργημένος» φόρος;
Μα αυτός που κατάργησε ΑΜΕΣΩΣ μόλις ανέλαβε η παρούσα κυβέρνηση. Ο ΕΝΦΙΑ.
Ένα ΧΑΡΑΤΣΙ για το οποίο όσο ήταν στην αντιπολίτευση ούρλιαζαν για την αντισυνταγματικότητα του, για το ότι είναι… «παράνομο» για το ότι χίλια δυο, κατακεραυνώνοντας με τις «κραυγές» τους την προηγούμενη υποτιθέμενη κυβέρνηση.
Και για να θυμηθούμε μια δυο «ασήμαντες» λεπτομέρειες, λόγο ΕΝΦΙΑ και λοιπών χαρατσιών ΤΟΤΕ, έβγαλαν και τις 100 δόσεις, για να ξελαφρώσει λίγο ο κοσμάκης από την ασφυκτική πίεση που δεχόταν από τα Ελληνικά και Ξένα ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ!
Έγιναν λοιπόν «κυβέρνηση», προσπάθησαν (αυτό πρέπει να το αναγνωρίσουμε όλοι) να βρουν διάφορες οικονομικές λύσεις, ελαφρύνσεις με διακανονισμούς οφειλών του κοσμάκη, αλλά όπως συμβαίνει με ΟΛΕΣ τις Ελληνικές κυβερνήσεις ΠΑΝΤΑ δεν «βγαίνουν τα κουκιά», και οι…. «ελαφρύνσεις» τελικά γίνονται μεγαλύτερα και περισσότερα οικονομικά βάρη, τα οποία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ!
Απλά πράγματα Συνέλληνες, και μάλιστα, ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ ΑΠΛΑ.
Τώρα, το θέμα είναι ΠΩΣ το κράτος θα εισπράξει ΑΜΕΣΑ όσο γίνεται περισσότερα από τους οφειλέτες του, οπότε τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση;
Διαβάστε την είδηση και το συζητάμε μετά.
«ΕΝΦΙΑ 2016: Σε τέσσερις δόσεις η καταβολή
Το υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται στην καταβολή του ΕΝΦΙΑ του 2016, σε μόλις τέσσερις δόσεις. Αυτό έκανε γνωστό ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, σημειώνοντας ότι τα εκκαθαριστικά θα αναρτηθούν στο σύστημα τον Σεπτέμβριο και η καταβολή της πρώτης δόσης θα αρχίσει από το τέλος του ίδιου μήνα.
Η κυβέρνηση καταργεί τις έξι μηνιαίες, ή τρεις διμηνιαίες δόσεις που ίσχυαν για τον ΕΝΦΙΑ, με στόχο όπως διαφαίνεται, να εισπράξει νωρίτερα τα χρήματα που έχουν υπολογιστεί. «Η είναι η αγωνία που έχουμε, να τελειώσουν οι φορολογικές δηλώσεις, για να γίνει η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ μέσα στον Αύγουστο, ώστε να έχουμε μετά μηνιαίες δόσεις μέχρι το τέλος του χρόνου», δήλωσε ο κ.Αλεξιάδης στο ραδιόφωνο του Real FM.
Παράλληλα ο αναπληρωτής υπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο να δοθεί άλλη παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις, τονίζοντας ότι έχει υποβληθεί περίπου το 85% των δηλώσεων.»
ΠΗΓΗ: sofokleousin.gr
Θα έρθει λοιπόν το «μπουγιουρντί» του ΕΝΦΙΑ, το οποίο θα πρέπει να πληρώσει ο Έλληνας σε τέσσερις δόσεις, χώρια τα εκκαθαριστικά που θα πρέπει να πληρωθούν τέλη του μήνα είτε μερικώς είτε είναι όλο το ποσόν, εκτός αυτών είναι και ΟΛΑ τα άλλα, ποσά που πληρώνουμε στην εφορία, και ΤΟΜΠΟΛΑ αδέλφια.
Το ξαναέγραψα όταν έκανα αναφορά στο ΞΕΖΟΥΜΙΣΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ, πως φέτος, ένας πολύ μεγάλος αριθμός φορολογουμένων όχι απλά θα χάσει τις εκατό δόσεις, θα χάσει πολλά περισσότερα αφού το ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
Μας ήθελαν ΟΛΟΥΣ ΧΡΕΩΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΤΥΧΑΝ.
Αν δεν το καταλάβατε αδέλφια, οι ΕΛΛΗΝΕΣ θα χρωστούν για τα επόμενα τριάντα (το λιγότερο ) χρόνια, και το ΚΡΑΤΟΣ ΚΛΕΦΤΗΣ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΤΑ ΧΡΩΣΤΟΥΜΕΝΑ ΜΑΣ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ….
Ο πιο «αγαπημένος» του;
Οι ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ, οι οποίες γίνονται καθημερινά, βγαίνουν σπίτια στο σφυρί, κατάσχονται τραπεζικοί λογαριασμοί, κλπ, κλπ.
Όπως είδατε, αναφέρω ΜΟΝΟ αυτά που ο Έλληνας πρέπει να πληρώσει στο κράτος.
Ο ΕΛΛΗΝΑΣ Ο ΑΝΕΡΓΟΣ, Ο ΦΤΩΧΟΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ, ΑΦΟΥ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ…..
Και ΧΙΛΙΑΔΕΣ Έλληνες έχουν το δίλλημα «ΕΦΟΡΙΑ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ»;
Αν πληρώσουν ΟΛΑ αυτά που μας ζητούν μαζεμένα, η οικογένεια θα πεινάσει, γιατί πολύ απλά ΔΕΝ θα περισσέψουν χρήματα για το σπίτι…..
Αν δεν πληρώσουν , η οικογένεια ΔΕΝ θα έχει σπίτι γιατί το…. Κράτος, θα το βγάλει στο σφυρί….
Και μια και μίλησα για ΣΠΙΤΙ, να θυμίσω πως από τότε που οι φωστήρες μας έβγαλαν τον ΕΝΦΙΑ, οι ΕΛΛΗΝΕΣ κάθε χρόνο, πληρώνουν ΕΝΟΙΚΙΟ στο κράτος για την περιουσία τους.
Αυτός ο ΕΝΦΙΑ ρε αδέλφια, πόσο εύκολα μας έβαλε στην ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ ΠΡΕΣΑ, και μας ΠΡΕΣΑΡΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΖΟΥΜΙΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ.
Θα επανέλθω.

Βασίλης Τσούγκαρης

Συμμετρία Τράτας για Μηχανότρατα TRAWLMASTER

Συμμετρία Τράτας για Μηχανότρατα TRAWLMASTER
Είναι τα σύρματα από τις πόρτες μου μαρκαρισμένα σωστά ; Είναι το άνοιγμα της τράτας μου ιδανικό; Ακουμπάει η τράτα στον βυθό;
Το σύστημα συμμετρίας τράτας TRAWLMASTER, της Καναδικής εταιρίας NOTUS, δίνει τις απαντήσεις με την προσάρτηση ισχυρών αισθητήρων στα αλιευτικά εργαλεία, που διαβιβάζουν όλες οι πληροφορίες στο σκάφος ασύρματα.

Άνοιγμα πορτών
Παρακολουθείστε την απόσταση μεταξύ των πορτών, για να μειώσετε την κατανάλωση καυσίμων και να διατηρήσετε το μέγιστο άνοιγμα του σάκου.
Ρυθμίστε την ταχύτητα του σκάφους σας για να πετύχετε το βέλτιστο άνοιγμα μεταξύ των πορτών.
Δείτε αν οι πόρτες σας έχουν σταυρώσει.
Παρακολουθείστε αν οι πόρτες σας έχουν πέσει ή κολλήσει
Μέτρηση σύρματος 
Παρακολουθείστε την απόσταση από το σκάφος σε κάθε πόρτα της τράτας.
Έχετε τη ακριβή μέτρηση των συρμάτων της τράτας σας με απόκλιση 1/2 μέτρου.
Αποφεύγετε τη διαδικασία μέτρησης των συρμάτων της τράτας σας στην στεριά.
Δείτε την συμπεριφορά της τράτας σε εγκάρσιο ρεύμα.
Γωνία πόρτας 
Παρακολουθείστε την γωνία κλίσης (αριστερά/δεξιά) και την γωνία πατήματος (μπρος/πίσω).
Ρυθμίστε τις πόρτες της τράτας για το βέλτιστο άνοιγμα και τη βέλτιστη κατανάλωση καυσίμου,
Δείτε αμέσως αν έχετε αφήσει πάρα πολύ σύρμα με αποτέλεσμα να γέρνει η τράτα.
Ενημερωθείτε πότε οι πόρτες είναι στο βυθό.
Μέτρηση ύψους σάκου 
Δείτε την απόσταση από το πάνω μέρος του σάκου μέχρι τον πυθμένα της θάλασσας.
Προσθέστε ένα σένσορα στο κάτω μέρος του σάκου για να έχετε ακριβώς το άνοιγμα του σάκου.
Ενημερωθείτε πότε η τράτα σας είναι στο βυθό.
Σας δίνει τη δυνατότητα να αυξήσετε ή να μειώσετε το ύψος του σάκου ανάλογα με το είδος και τις συνθήκες.
Επαφή με βυθό 
Υποδεικνύει εάν η τράτα είναι στο βυθό.
Δείτε αν η ταχύτητά σας σε συνδυασμό με τα ρεύματα κρατάει την τράτα στον βυθό.
Το ψάρεμα της τράτας μειώνεται σημαντικά όταν η τράτα σας σηκώνεται από τον βυθό.
Αν δεν έχετε αφήσει αρκετό σύρμα, η τράτα δεν θα πατάει στον βυθό.
Βάθος πορτών 
Οι αισθητήρες βάθους υποδεικνύουν την απόσταση από την επιφάνεια μέχρι τις πόρτες της τράτας
Έχετε εικόνα πότε η τράτα πατάει στον βυθό
Θερμοκρασία 
Εντοπίστε μεγαλύτερα κοπάδια ψαρεύοντας στις περιοχές με την κατάλληλη θερμοκρασία.
Βελτιώστε την ποιότητα της αποθήκευσης των ψαριών, σε θερμοκρασία κοντά στην θερμοκρασία του θαλασσινού νερού..
Καθορίστε που βρίσκονται τα ψάρια.

Λεωφ. Αλίμου 85, 174 55 Άλιμος, Αθήνα / τ: 210 9966730, 210 9928128 / f: 210 9967847

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

CRT 2000

CRT 2000
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ΣΥΝΤΟΜΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ!!!!! ΔΕΚΤΕΣ ΠΡΟΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ.
CITIZEN BAND AM/FM EUROPEAN MULTI-NORMS
LARGE LCD DISPLAY COLORS
MULTI-FUNCTIONS

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΣΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

Σταθμός των εκδόσεων Διάπλαση είναι οι εκδόσεις παραδοσιακών παραμυθιών με τη συγγραφέα Χρυσάνθη Καραϊσκου. Κρατώντας την προφορικότητα του λόγου, αλλά με σύγχρονη εικονογράφηση, η συγγραφέας παραδίδει στο αναγνωστικό κοινό ένα έργο προσιτό σε παιδιά και ενήλικες, ακριβώς επειδή διατηρεί το ύφος και το ρυθμό της προφορικής αφήγησης.
Τα παραδοσιακά παραμύθια είναι ένα σημαντικό κομμάτι της προφορικής παράδοσης. Προτού ακόμα γίνουν δημοφιλείς οι εκδόσεις παραμυθιών στον κόσμο, τα παραμύθια τα διηγούνταν σε κοινωνικές συγκεντρώσεις, το χειμώνα δίπλα στο τζάκι και το καλοκαίρι κοντά στη θάλασσα ή στο χωράφι. Το κοινό τους αποτελούταν από ολόκληρη την κοινότητα ή το χωριό, χωρίς να ξεχωρίζουν τα παιδιά από τους ενήλικες.
Το παραμύθι είναι ένας κρίκος της κοινωνικής ζωής. Είναι γεμάτο σύμβολα και αρχέτυπα μέσα από τα οποία η λαϊκή σοφία βοηθούσε τα άτομα να επεξεργαστούν προσωπικές τους δυσκολίες και να προχωρήσουν στην ενηλικίωση.
Εκτός λοιπόν από τα ηθικοπλαστικά παραμύθια, ορισμένα από τα οποία θα τα βρούμε στους τέσσερις τόμους των εκδόσεων Διάπλαση και της Χρυσάνθης Καραϊσκου, βλέπουμε στα τέσσερα αυτά εικονογραφημένα βιβλία, παραμύθια που περιγράφουν ίσως τη σημαντικότερη τελετή μετάβασης –το πέρασμα από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Τα παραμύθια αυτά έχουν παγκόσμια απήχηση. Βρίσκουμε κοινά στοιχεία σε παραμύθια διαφόρων χωρών, καθώς οι ίδιες ανάγκες του συλλογικού ασυνειδήτου επεκτείνονται σε ολόκληρο τον κόσμο. Δεν είναι περίεργο λοιπόν, που οι κακιές μητριές, τα βασιλόπουλα, οι γριές και οι γέροι της ελληνικής παράδοσης θυμίζουν καμιά φορά ήρωες γνωστών παραμυθιών της δυτικής παράδοσης και το ανάποδο.
Τα παραμύθια σήμερα πια απευθύνονται κατά γενική παραδοχή στα παιδιά. Τα παραδοσιακά παραμύθια όμως ξεπερνούν τον περιορισμό αυτό και απευθύνονται σε όποιον αντλεί ευχαρίστηση από ένα ταξίδι στα βασικά αρχέτυπα, τη φαντασία και την περιπέτεια. Τα παραδοσιακά παραμύθια πολύ πριν ‘λογοκριθούν’ από το γραπτό λόγο, ήταν ένας κόσμος επικίνδυνων περιπετειών, τεράτων και βασιλιάδων, απλών ανθρώπων και όμορφων κοριτσιών, που αγγίζουν σήμερα πια κάθε αναγνώστη.
Μπορείτε να δείτε αναλυτικότερα τα παραδοσιακά παραμύθια των εκδόσεων Διάπλαση πατώντας εδώ

YAMAHA Ραδιοενισχυτές Homecinema 🎬 - eNakasMusic Store | Τα πάντα για την Ήχο και την Μουσική


Ραδιοενισχυτές Home Cinema
YAMAHA RX-V381
YAMAHA RX-V481
YAMAHA RX-V581
YAMAHA RX-V681

ΜΟΥΣΙΚΟ ΧΩΡΙΟ 2016 - Αιτήσεις Συμμετοχής

music-village-logo

MOYΣΙΚΟ ΧΩΡΙΟ 2016 
η ποίηση των ήχων και των λόγων σε 20 κινήσεις
Για ενδέκατη συνεχή χρονιά, το Μουσικό Χωριό μεταμορφώνει το μεσαιωνικό πηλιορείτικο χωριό του Αγίου Λαυρεντίου σε τόπο καλλιτεχνικής συμβίωσης, μουσικής πράξης και εκπαίδευσης, μέσα σε ένα φυσικό και αρχιτεκτονικό περιβάλλον απαράμιλλης ομορφιάς.
Διοργανώνεται από την αστική, μη κερδοσκοπική εταιρία  arTree με την υποστήριξη του Δήμου Βόλου και της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Λαυρεντίου.
Φέτος, για πρώτη χρονιά, όλες οι ομάδες εργασίας και οι συμμετέχοντες καλούνται να συντονιστούν κάτω από μία κοινή θεματική με τίτλο «η ποίηση των ήχων και των λόγων σε 20 κινήσεις».
Τριάντα τέσσερις συντονιστές από το χώρο της μουσικής, του θεάτρου, του χορού, της performance, των επιστημών των παραστατικών τεχνών, της ειδικής αγωγής και των σωματικών τεχνών θα συντονίσουν και θα εμψυχώσουν το δυναμικό της φετινής διοργάνωσης.
Επιπλέον, από φέτος μεταξύ 6 και 12 Αυγούστου εγκαινιάζεται μια σειρά καθαρά εκπαιδευτικών δράσεων η οποία θα πραγματοποιείται κατά διαστήματα σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, με τίτλο “εργαστήρια δορυφόροι”.
Με συνδετικό ιστό 20 συμβιωτικά εργαστήρια και δεκάδες πρωτότυπες παραστάσεις θα «παίξουμε» με τον έναρθρο/άναρθρο λόγο και τη μουσική αναζητώντας το μουσικoποιητικό DNA που βρίσκεται κρυμμένο στους αρμούς του λόγου, όσο και τον "άρρητο", εσωτερικό λόγο που δίνει ζωή στη μουσική αφήγηση και συνιστά τη ρητορική της καθαρής μουσικής. 
Η κάθε περίοδος θα κορυφώνεται με μία συλλογική παράσταση η οποία θα πραγματοποιηθεί από τους καθηγητές και τους σπουδαστές όλων των εργαστηρίων σε συντονισμό 8 διεθνών καλλιτεχνών. Οι ομάδες θα βρίσκονται σε διάδραση μεταξύ τους, μέσα από καθημερινές απογευματινές συναντήσεις. Στην κάθε μία από τις παραστάσεις αυτές αναμένεται να λάβουν μέρος πάνω από 100 μουσικοί, ηθοποιοί και χορευτές, σε μία ανθρώπινη αλυσίδα ήχου, λόγου και κίνησης που θα αγκαλιάσει ολόκληρο τον Άγιο Λαυρέντιο.
Στο «ταξίδι» αυτό, η δόνηση, ο Λόγος, το δράμα, η έκσταση, το ανθρώπινο σώμα, η τελετουργία, η σιωπή, η μνήμη και οι μεταξύ τους αντιθέσεις και συνέργειες λειτουργούν σαν μία αδιάσπαστη ενότητα. Μέσα από την καλλιτεχνική συμβίωση και τη δύναμη του φυσικού και αρχιτεκτονικού περιβάλλοντος που την περιβάλλει, το Μουσικό Χωριό θα προσφέρει στους συμμετέχοντες μία καλλιτεχνική αλλά πάνω απ’ όλα ανθρώπινη εμπειρία.
Φέτος στο Μουσικό Χωριό φιλοξενούνται οι:
Μιχάλης Σιγανίδης
Κατερίνα Φωτεινάκη
Hayden Chisholm, (Νέα Ζηλανδία)
James Wylie (Νέα Ζηλανδία / Ελλάδα)
ΣΩΜΑ (Aντώνης Ανισέγκος – Θύμιος Ατζακάς)
Σίμος Παπάνας, Άγγελος Λιακάκης, Νίκος Κυριόσογλου
Άρης Χριστοφέλης, Δημήτρης Κούντουρας, Ιάσων Μαρμαράς
Μάρθα Φριντζήλα, Βασίλης Μαντζούκης
Αθανασία Κανελλοπούλου
Τάσος Ράτζος, Ιωάννα Παγιατάκη
Pierre Kouzmenko (Ρωσία / Ελλάδα)
Julianna Bloodgood - Rafal Habel (Ηνωμένο Βασίλειο / Πολωνία, μέλη των Song of the Goat Theater)
Tcha Limberger (Βέλγιο)
Αντώνης Απέργης
Σπύρος Σακκάς, Nατάσσα Ζούκα, Ταξιάρχης Χάνος
Αυγερινή Γάτση
Λευτέρης Μουμτζής, Αντρέας Τραχωνίτης (Κύπρος)
Ευγένιος Βούλγαρης
Χρήστος Ραφαηλίδης, Δήμος Δημητριάδης
Ziad Rajab (Συρία)
Ανθή Θάνου, Αλέξανδρος Μακρής
Αγγελική Πλόκα, Yasmin Folini,  Εριφύλη Δαμιανού, Σοφία Γιολδάση

Προσκαλούμε λοιπόν κάθε σπουδαστή ή επαγγελματία από το χώρο των παραστατικών τεχνών να συμμετάσχει ενεργά και φέτος στις εκπαιδευτικές δράσεις του καλοκαιριού, αλλά και κάθε φιλότεχνο που επιθυμεί να γευθεί την πανδαισία των δεκάδων παραστάσεων και συναυλιών που πραγματοποιούνται τις μέρες εκείνες στον Άγιο Λαυρέντιο, πάντα με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
_______________________________________________________________
1η περίοδος: (18 - 24 Aυγ 2016)
2η περίοδος: (26 Αυγ - 1 Σεπτ 2016)

Εργαστήριο «δορυφόρος» (6 - 12 Αυγ 2016)
"Let us sing correctly!" - Η καλλιέργεια της μουσικότητας μέσα από την παιδαγωγική προσέγγιση του Zoltán Kodály
Αγγελική Πλόκα, Yasmin Folini,  Εριφύλη Δαμιανού, Σοφία Γιολδάση
Παιδικά Εργαστήρια
"Mesiterra" – Kυβέλη Κουκουδάκη, Αντρέας Φλώρης (18 - 24 Aυγ)
"Pollock for Kids" – Αντιγόνη Νικολάου (26 Αυγ - 1 Σεπτ)

Επισκεφτείτε την ανανεωμένη 
ιστοσελίδα του Μουσικού Χωριού (www.music-village.gr) για το αναλυτικό πρόγραμμα.
Αναλυτικές πληροφορίες για τη διαμονή και την 
ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής θα βρείτε επίσης στην ιστοσελίδα μας.
 
fb: https://www.facebook.com/musicvillage.gr

Η διαμόρφωση του εκπαιδευτικού/συναυλιακού προγράμματος και των κειμένων είναι έργο της ομάδας εργασίας της arTree, σε συνεργασία με τους προσκαλεσμένους καλλιτέχνες/εκπαιδευτικούς.
Η ομάδα της arTree:  
Κώστας Μακρυγιαννάκης - Θύμιος Ατζακάς - Γιώργος - Εμμανουήλ Λαζαρίδης (καλλιτεχνική διεύθυνση)
Έρη Βασιλειάδου (γραμματεία, συντονισμός σπουδαστών)
Ελένη Παπαγεωργίου (πολιτιστική διαχείριση)
Αλέξανδρος Σεϊταρίδης (συντονισμός παραγωγής)
Νικόλας Χρυσός (φωτογράφηση)
Δημήτρης Ζαχαράκης (συντονισμός εθελοντών)

Κυκλοφόρησε από την Κάπα Εκδοτική το θεατρικό έργο του Μηνά Βιντιάδη "Ο Κάτω Παρθενώνας"

ΜΗΝΑΣ ΒΙΝΤΙΑΔΗΣ
Ο Κάτω Παρθενώνας
Θεατρικό
Σελ.: 62 τιμή: 8,52 ευρώ
ISBN: 978-618-5191-26-9
Κάπα Εκδοτική
Η Ελλάδα της κρίσης είναι η Ελλάδα του χτες και του αύριο; Η πατρίδα μας; Αυτή που ξέρουμε, που αγαπάμε και αναθεματίζουμε την ίδια στιγμή; Η ίδια είναι. Μόνο οι άνθρωποι αλλάζουν. Όχι αυτοί που γράφουν την ιστορία, μα αυτοί που είναι η ιστορία.
Δυο απ’ αυτούς τους ανθρώπους συναντιούνται ένα απόγευμα. Τυχαία; Αδιάφορο. Ποια είναι η αφορμή; Ούτε αυτό μετράει. Σημασία έχει ότι για μερικές ώρες βρίσκονται ο ένας απέναντι στον άλλο, σε μια μονομαχία του παράλογου με τη λογική. Αν υπάρχει παράλογο κι αν ξέρουμε τι είναι λογική…
Ο ένας είναι ο Χρηματιστής κι ο άλλος ο Άστεγος. Ένας γιάπις κι ένας κλοσάρ, ή, πιο σωστά (και πιο ελληνικά…), ο ένας είναι ο «Νεόπτωχος» κι ο άλλος ο «Νεοάστεγος». Ανάμεσά τους ένας τοίχος, διάφανος σαν καθρέφτης. Ένα μυστικό και μια αλήθεια. Η πραγματικότητα και η φαντασία. Ποιος είσαι εσύ; Ποιος είμαι εγώ; Ποιοι είμαστε «εμείς» και ποιοι οι «άλλοι»;
Όταν πέσει η αυλαία θα ξέρουμε την απάντηση…
«Ο Κάτω Παρθενώνας», γράφει η ποιήτρια Κλεοπάτρα Λυμπέρη στον πρόλογο, «είναι ένα κείμενο αμιγώς ρεαλιστικό, ωμό, σκληρό, γυμνό, αλλά ταυτόχρονα θερμό και τρυφερό, γεμάτο από τους χυμούς της καθημερινότητας, ένα έργο που μας κερδίζει με την ανθρωπιά του».
Το θεατρικό έργο του Μηνά Βιντιάδη Ο Κάτω Παρθενώνας παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, κατά τη χειμερινή περίοδο 2015-2016, σε σκηνοθεσία Περικλή Χούρσογλου. Επίσης έχει προγραμματιστεί να ανεβεί το Δεκέμβριο του 2016 σε κεντρικό θέατρο της Αθήνας.
Βιογραφικό:
Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Μηνάς Βιντιάδης γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1957 στο Πορτ Σάιντ της Αιγύπτου, μεγάλωσε στην ιδιαίτερη πατρίδα του Κάσο και από τα 16 του ζει στην Αθήνα.
Ξεκίνησε την καριέρα του από την Ελεύθερη Γνώμη και στη συνέχεια, επί 27 χρόνια εργάστηκε στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, στο Βήμα πρώτα (1984) και στα Νέα από το 1986 έως το τέλος του 2011. Έχει διατελέσει υπεύθυνος ύλης (1984-1990), υπεύθυνος των εβδομαδιαίων πολιτιστικών ενθέτων, αρχισυντάκτης του πολιτιστικού τμήματος (1991-1995), υπεύθυνος των εκδόσεων Βορείου Ελλάδος (Αγγελιοφόρος, Ζω στη Θεσσαλονίκη, 1995-2000), διευθυντής στο περιοδικό Ταχυδρόμος(2000-2005), διευθυντής Ειδικών Εκδόσεων (2005-2011) και στη συνέχεια συνεργάστηκε με το ένθετο Art της εφημερίδας Ποντίκι. Τα τελευταία 25 χρόνια έκανε εκπομπές στο Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.
Έχουν εκδοθεί έως σήμερα πέντε λογοτεχνικά βιβλία του, τα μυθιστορήματα Τι είπα στην Κλαούντια (1996, Λιβάνης), Οι τρεις Μαρίες (1999, Νέα Σύνορα Λιβάνης), Το δεξί πόδι του θεού(2004) και Ο δράκος κόκορας (διηγήματα, 2006, Ελληνικά Γράμματα) και πριν από δύο χρόνια κυκλοφόρησε το μυθιστόρημά του Τηγανίζουν πατάτες στον Άρη; από τις εκδόσεις Τόπος.
Έχει συμμετάσχει σε πολλές συλλογές διηγημάτων, ενώ έχει δημοσιεύσει σε όλα τα μεγάλα λογοτεχνικά περιοδικά (Λέξη, Δένδρο, Εντευκτήριο, Εξώπολις κ.λπ.). Διηγήματά του έχουν μεταφραστεί στα γερμανικά.

Είναι μέλος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής του Ιδρύματος Κακογιάννη, μέλος του ΔΣ της Εταιρείας για το Κτίριο της Όπερας και της Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης «Μαρία Κάλλας» και αναπ. μέλος του ΔΣ του Ιδρύματος «Σχολείον» της Ειρήνης Παπά.
Διδάσκει σε σεμινάρια Δημιουργικής Γραφής και πρόσφατα δίδαξε στο 
Studio Συγγραφής Θεατρικού Έργου του Εθνικού Θεάτρου.
Κάπα Εκδοτική • Παπαρηγοπούλου 6, Περιστέρι • Τηλ.: 210 6859273
info@kapaekdotiki.gr ? www.kapaekdotiki.gr ? fb/ Κάπα Εκδοτική
t @KapaEkdotiki

ΤΑ ΒΡΑΧΙΌΛΙΑ ΤΩΝ ΠΟΥΛΙΏΝ

ΤΑ ΒΡΑΧΙΌΛΙΑ ΤΩΝ ΠΟΥΛΙΏΝ

«Έτσι τα πουλιά έφτιαξαν το πρώτο τους νόμο και ήταν όλα υποχρεωμένα να τον τηρούν.
Με τον ίδιο τρόπο έφτιαξαν και πολλούς άλλους νόμους, που τους τηρούσαν με μεγάλης τους χαρά, γιατί εκείνα τους ψήφισαν και γιατί έβλεπαν πως όλα τώρα λειτουργούσαν μια χαρά. Τώρα αισθάνονταν πιο ελεύθερα από τότε που το κάθε ένα έκανε ότι του κατέβαινε. Ναι τώρα ένιωθαν πραγματικά ελεύθερα και ευτυχισμένα»
Πως μπορεί ένα παιδί να κατανοήσει τη δημοκρατία? Με ποια προβλήματα θα βρεθεί αντιμέτωπο? Και πως ένα παραμύθι θα διαχειριστεί τα μεγάλα και σημαντικά μηνύματα του πολιτεύματος μας?
Η πένα της βραβευμένης Ειρήνης Καμαράτου-Γιάλλούση καταγράφει με αριστοτεχνικό τρόπο τις αδυναμίες και τους κινδύνους της δημοκρατίας, από τις σκιές που ρίχνουν η τυραννία και η αναρχία.
Η εικονογράφηση έγινε από τον μοναδικό Αλέκο Φασιάνο σε μια προσπάθεια να αποτυπώσει με γλαφυρότητα το πνεύμα του βιβλίου μέσα από πανέμορφα ζωγραφικά σύνολα πουλιών που αναζητούν το νόημα της δημοκρατίας.
Τα βραχιόλια των πουλιών
συγγραφέας: Ειρήνη Καμαράτου - Γιαλλούση
εικονογράφηση: Αλέκος Φασιανός
21 σελ.
ISBN 978-960-8365-78-3
Τιμή € 12,23

Thessaloniki International Film Festival

 
FestivalNews#570
Σε ένα από τα πιο αγαπημένα σημεία της Θεσσαλονίκης, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σας προσκαλεί σε μια αξέχαστη κινηματογραφική εμπειρία. Το αριστουργηματικό φιλμ νουάρ Chinatown του Ρομάν Πολάνσκι, με τους Τζακ Νίκολσον, Φέι Ντάναγουεϊ και Τζον Χιούστον, θα προβληθεί με ελεύθερη είσοδο την Τρίτη 12 Ιουλίου 2016, στο πλακόστρωτο του Λιμανιού, με θέα τον Θερμαϊκό κόλπο, παρέα με μια δροσερή Fischer, τη μπίρα που αγαπάει τον καλό κινηματογράφο και θα συμπληρώσει ιδανικά την εκδήλωση κερνώντας το κοινό. #summertiff
  Δείτε αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα στο Σινεμά με Θέα 
ΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ: Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΑΜΣΑΛΕΜ
Ρονίτ Ελκαμπέτζ, Σλομί Ελκαμπέτζ
Ισραήλ – Γαλλία – Γερμανία
2014
 
ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΓΗΣ

​Βιμ Βέντερς, Ζουλιάνο Ριμπέιρο Σαλγάδο
Γαλλία – Βραζιλία - Ιταλία
2014
 
 
 
THESS καλοκαίρι; Το Φεστιβάλ προτείνει.
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης μένει εδώ και το καλοκαίρι, διευρύνοντας ακόμη περισσότερο την ετήσια δραστηριότητά του, για να μας ταξιδέψει σε μαγικές βραδιές γεμάτες σινεμά. Το Φεστιβάλ αγκαλιάζει μια σειρά από κινηματογραφικές δράσεις που θα αλλάξουν το καλοκαίρι μας στην πόλη, αλλά και έξω από αυτή, επεκτείνοντας τις συνεργασίες του με πολιτιστικούς φορείς της Θεσσαλονίκης!
 
Festival Shop: Η προσφορά του καλοκαιριού!
Τους καλοκαιρινούς μήνες διατίθεται σε προσφορά η έκδοση 15x15: Η ευρωπαϊκή κινηματογραφική κληρονομιά. Συνοδευτική έκδοση του αφιερώματος που πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2001, με την συνδρομή του Ευρωπαϊκού Συντονιστικού Οργάνου των Κινηματογραφικών Φεστιβάλ (ιδρυτικό μέλος του είναι το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης). Παρουσιάζει τη συνεργασία 15 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 15 κορυφαίων ευρωπαίων σκηνοθετών και 15 ευρωπαϊκών Φεστιβάλ, πάνω στην εξής ιδέα: ο κάθε σκηνοθέτης προτείνει μία ταινία από την κινηματογραφική κληρονομιά της χώρας του.
Τιμή προσφοράς: 1,00€

Τα πιο "νόστιμα" της εβδομάδας που μας πέρασε


10 ελληνικές μπύρες μικροζυθοποιίας που πρέπει να δοκιμάσετε.

Κουφονήσια: Πού θα φας καλά


Κουφονήσια: Πού θα φάτε καλά;