Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ

ΑΠΟ ΕΜΥ/ΕΜΚ
Ελληνικό, 16-09-2016/1400 C
Α.Α. 26/2016 


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ ΜΕ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΑΠΟ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΕΙΣ, ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ (6-7 ΜΠΟΦΟΡ) ΚΑΙ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ. ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ, ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΩΣ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΝΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΝΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (18-09-2016). 
ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΤΟΥΝ: 
1. ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (19-09-2016) 
ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ, Η ΗΠΕΙΡΟΣ, Η ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, Η ΔΥΤΙΚΗ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, Η ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΩΣ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.
2. ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ (20-09-2016) 
ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ, Η ΗΠΕΙΡΟΣ, Η ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, Η ΔΥΤΙΚΗ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, Η ΘΡΑΚΗ, Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΩΣ
ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ. ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΤΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΜΥ (www.emy.gr)

Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς

ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ

ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ

Όπως ανακοινώνουν οι «αρμόδιοι», από τον άλλο μήνα ΟΛΟΙ οι Έλληνες είναι «υποχρεωμένοι» να δηλώσουν ηλεκτρονικά ότι έχουν και δεν έχουν, σε ένα ΠΛΗΡΕΣ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ (και όχι μόνο) ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ, μόνο που εδώ, υπάρχει μια ΠΑΓΙΔΑ, την οποία ΣΚΟΠΙΜΑ δεν την αναλύουν για να ξέρει ο κοσμάκης τι τον περιμένει.
Η ΠΑΓΙΔΑ αυτή Συνέλληνες, έχει να κάνει με το ότι θα μπορεί Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΔΕΙ ΤΙ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.
Σα να λέμε δηλαδή, όπως κάποιος μπαίνει στο διαδίκτυο και διαβάζει από το ποιο σοβαρό μέχρι το ποιο γελοίο θέμα, τώρα θα μπορεί να διαβάζει τι έχει ο γείτονας του, η ο οποιοσδήποτε Έλληνας στην κατοχή του, χρήματα, κοσμήματα, ακίνητα, κλπ.
Στη χώρα μας, σε αυτή τη μπανανία που καμώνεται για το πόσο «Ευρωπαία» είναι, σε ότι έχει σχέση με «Ηλεκτρονικά Κρατικά Δρώμενα» και την ΑΣΦΑΛΕΙΑ αυτών, είμαστε λίγο πιο πίσω από την Εποχή των Σπηλαίων.
Αποδεδειγμένα, ετοιμάζουν κάτι ΒΙΑΣΤΙΚΑ, ΧΩΡΙΣ ΜΕΛΕΤΗ, ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΥΠΟΔΟΜΗ, ΔΟΚΙΜΗ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ, ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΖΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.
ΤΡΑΝΤΑΧΤΟ παράδειγμα, η υποτιθέμενη «Ηλεκτρονική Συνταγογραφιση» που από τότε που την ΠΕΤΑΞΑΝ στην κυριολεξία για εφαρμογή, καταταλαιπωρεί γιατρούς και ασθενείς κατά γενική ομολογία.
Και είναι και άλλα….
Δεν ξέρω ΠΟΙΟΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΕΜΑΣΜΑ.
Διαβάστε κάτι ενδιαφέρον Συνέλληνες, και σκεφτείτε ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τους κινδύνους της «νέας φορομπηχτικής μόδας»…
«Καμπανάκι και από την αστυνομία για τη δημοσιοποίηση των πόθεν έσχες – Φοβούνται πως θα αυξήσει κατακόρυφα τις απαγωγές
Η αστυνομία προειδοποιεί – «Η δημοσιοποίηση των πόθεν έσχες στο διαδίκτυο θα δημιουργήσει νέα δεδομένα τόσο στις διαρρήξεις και τις εισβολές σε σπίτια όσο και σε απαγωγές.
Μια πρώτη εκτίμηση λέει πως θα αυξηθούν κατακόρυφα οι απαγωγές με τη «μέθοδο της τίγρης», φαινόμενο που έχει παρατηρηθεί στη Μεγάλη Βρετανία και άλλες χώρες της βόρειας Ευρώπης. Μιλάμε δηλαδή για απαγωγές που διαρκούν λίγες ώρες βασιζόμενες στο αρχικό σοκ των οικογενειών και τα λύτρα των οποίων δεν είναι εκατομμύρια αλλά μερικές χιλιάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ».
Είναι τα λόγια αξιωματικού της Αστυνομίας με μεγάλη εμπειρία σε θέματα εγκληματικότητας που προσπαθεί να ερμηνεύσει τι θα συμβεί αν από τις αρχές του χρόνου η κυβέρνηση προχωρήσει στη δημοσιοποίηση των ηλεκτρονικών πόθεν έσχες πολιτικών, αιρετών, δικαστικών, ιδιοκτητών ΜΜΕ και άλλων Ελλήνων πολιτών.
Το γεγονός ότι θα είναι προσβάσιμα στο ίντερνετ τα στοιχεία και όλη η περιουσία (ακόμη και τα χρήματα και τα κοσμήματα που θα έχει κάποιος σπίτι του) χωρίς μόνο να αναγράφεται η διεύθυνση κατοικίας δεν σώζει την κατάσταση αφού συμμορίες Ελλήνων και αλλοδαπών κακοποιών θα σερφάρουν καθημερινά στο διαδίκτυο για να εντοπίζουν τους στόχους τους και θα είναι εύκολο για αυτούς χρησιμοποιώντας μέχρι και τη μέθοδο της φυσικής παρακολούθησης να βρουν τη διεύθυνση του επόμενου θύματος τους για να φθάσουν στο σπίτι του.
Αν τελικά προχωρήσει αυτή η πρόθεση της κυβέρνησης τότε η Αστυνομία θα πρέπει να αναθεωρήσει τα δεδομένα στο χώρο της εγκληματικότητας καθώς πλέον δεν θα κινδυνεύουν μόνο όσοι καταθέτουν πόθεν έσχες αλλά και οι οικογένειες τους ακόμη και τα ανήλικα παιδιά τους.
Απαγωγές της τίγρης
Εκείνο που ανησυχεί τους αξιωματικούς της Ασφάλειας με τη δημοσιοποίηση των πόθεν έσχες είναι το ενδεχόμενο οι « απαγωγές της τίγρης» να γίνουν καθημερινό φαινόμενο.  Ποιες είναι όμως αυτού του είδους οι απαγωγές και ποιες είναι περιπτώσεις πολιτών που βρίσκονται «στο κόκκινο»; «Δεν κινδυνεύουν κροίσοι με τεράστιες περιουσίες που λαμβάνουν μέτρα ασφαλείας διαθέτουν σωματοφύλακες και σπίτια – φρούρια. Πιο πολύ κινδυνεύουν να γίνουν στόχοι ευκατάστατες οικογένειες που οι κακοποιοί θα δουν ότι έχουν καταθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ» λέει αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.
Οι «απαγωγές της τίγρης» διαρκούν μερικές ώρες, οι δράστες είναι μικρομεσαίοι κακοποιοί και τα θύματα ευκατάστατοι πολίτες. Δεν χρειάζεται να βρουν κρησφύγετο για να οδηγήσουν τα θύματα τους απλά τα μεταφέρουν στο πορτ μπαγκαζ του αυτοκινήτου όσο διαρκεί η διαπραγμάτευση. Στη συνέχεια, αφού βάλουν στην τσέπη τα λύτρα που δεν είναι εκατομμύρια αλλά μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ τα απελευθερώνουν.
«Η δημοσιοποίηση μέσω ιντερνετ των πόθεν εσχες δίνουν στο πιάτο των συμμοριών χιλιάδες πολίτες που απλώς έχουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς κάποια χρήματα. Για να γίνει αντιληπτό για τι μιλάμε μια παρόμοια περίπτωση απαγωγής ήταν αυτή του βιομηχάνου Μανώλη Καραμολέγκου όπου οι δράστες δεν είχαν ούτε κρησφύγετο, ζήτησαν χαμηλά λύτρα και έθεσαν σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή του επιχειρηματία όταν τον περιέφεραν για ώρες στο πορτ μπαγκαζ ενός αυτοκινήτου. Στην αστυνομική ορολογία, αυτές οι απαγωγές ονομάζονται απαγωγές με τη  μέθοδο της τίγρης».
Φυσικά, εκτός από τους ίδιους τους πολιτικούς, δημάρχους, δικαστικούς, ιδιοκτήτες ΜΜΕ κ.λ.π που είναι υποχρεούνται να καταθέτουν πόθεν έσχες άμεσο κίνδυνο διατρέχουν οι οικογένειες και τα παιδιά τους. Όπως για παράδειγμα συνέβη στην περίπτωση του εφοπλιστή και ιδιοκτήτη του Αστερα Τρίπολής Γιάννη Καυμενάκη όπου οι απαγωγείς δεν έβαλαν στο μάτι τη σύζυγο ή τα παιδιά του αλλά την ανιψιά του.
Κλοπές και εισβολές σε σπίτια
Την ίδια ώρα η δημοσιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων θα ανοίξει όπως λένε οι αστυνομικοί τον ασκό του Αιόλου σε ότι έχει να κάνει με το κομμάτι των εισβολών αλλά και των διαρρήξεων σε σπίτια. Από απλοί… ψιλικατζήδες «ποντικοί» μέχρι άγριες συμμορίες με καλάζνικοφ, γνωρίζοντας πλέον ακριβή ονοματεπώνυμα και περιουσιακά στοιχεία, δεν θα χτυπούν στην τύχη και θα κατευθύνονται στοχευόμενα στα θύματα τους. Οικογένειες θα κινδυνεύουν να δεχτούν μεταμεσονύκτιες επισκέψεις καθώς οι κακοποιοί  θα γνωρίζουν τι διαθέτουν με αποτέλεσμα είτε να τους αποσπούν με τη βία το μετρητό και τα κοσμήματα είτε να τους οδηγούν στο ΑΤΜ για να βγάλουν και να τους παραδώσουν τα χρήματα.»
ΠΗΓΗ: lay-out.gr
Συνέλληνες, ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ, και ΛΑΒΕΤΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΑΣ, γιατί μπορεί να μην είμαστε πλούσιοι, βιομήχανοι, εισοδηματίες, αλλά δεν νομίζω πως πρέπει να είμαστε ΓΥΜΝΟΙ απέναντι σε κάθε ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ακόμα και για αυτά τα λίγα έως ελάχιστα που έχουμε.
ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ: ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ, ΤΗΝ ΑΣΗΜΑΝΤΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ…..
««Η δημοσιοποίηση μέσω ιντερνετ των πόθεν εσχες δίνουν στο πιάτο των συμμοριών χιλιάδες πολίτες που απλώς έχουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς κάποια χρήματα».
Αλήθεια, αναρωτιέμαι εγώ ο ΑΦΕΛΗΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, ΟΙ ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ; ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΣΕ ΤΙ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΝΤΟΠΙΑ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ;
ΝΑ θυμίσω ένα πρόσφατο  γεγονός που καταγγέλθηκε από διάφορους φορείς Ατόμων με Αναπηρίες;
Πως οι υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών, έχουν ΠΛΗΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥΣ ΦΑΚΕΛΟΥΣ ΤΩΝ ΑΜΕΑ;
Ο όρος ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΓΝΩΣΤΟΣ, ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.
Συνέλληνες, ο Θεός να μας φυλλαξει, αλλά έτσι και αφήσουμε να εφαρμόσουν ΟΛΑ αυτά που τους επιβάλουν οι ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, πολύ απλά, ΚΑΗΚΑΜΕ.
Θα επανέλθω.

Βασίλης Τσούγκαρης

GARMIN ECHOMAP 1020xs

GARMIN ECHOMAP 1020xs
Οθονη: 10 ιντσων - Αναλυση: SVGA - Προφορτωμενος παγκοσμιος χαρτης

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

POLMAR DB10 10 Watt VHF / UHF

POLMAR DB10 10 Watt VHF / UHF
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 
ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Φορητός ασύρματος πομποδέκτης VHF/UHF της Ιταλικής εταιρίας POLMAR με 10 watt ισχυς!!
Δυνατή μπαταρία, στιβαρός σχεδιασμός και ευανάγνωστο display 3 χρωμάτων.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Dual band, dual display, dual standby.
2 x 128 channels to store.
FM Radio receiver and 25 channels
Channel spacing selectable (25/12.5 kHz)
Handsfree VOX function.
CTCSS/DCS encoding and decoding.
Cross band function.
Low battery alarm.
Emergency Alarm.
Shift repeater function.
DTMF function.
Reverse frequency function.
Tri-color background light selectable.
English prompt.
1750 Hz Tone
Frequency range : 144~146 MHz / 430~434 MHz 435~438 MHz
Channel spacing : 25/12.5 kHz
Power supply : 7.2 Vcc
Power supply : 7.2 Vcc (with Li-ion rechargeable 3600 mA battery)
Power consumption : TX - 10W: 2.8A/5W: 1.8A / Standby current: 50mA
Operating temperature : -30°C - +60°C
Impedance : 50 Ohm
Dimension (H x L x D) : 132 x 59 x 32mm
Weight : 285g (without battery and antenna)
RF Power : VHF: 10W / UHF: 9W / Low: 5W
Emission mode : 16K*F3E / 11K*F3E
Max deviation : less than 5 KHz/less than 2.5 KHz
Sensivity : -122 dBm (12 SINAD)
RF Output Power : 10W/5W
Power consumption : TX: 10W: 2.8A / 5W:1.8A Standby: 50mA
Sensivity (12dB SINAD) : -122dBm
ΜΑΖΙ ΜΕ: 7,2V/3600 mAh Li-Ion battery charger, desktop battery charger, mic/earphone, belt clip, antenna and user italian/english user manual.

Ιστορία αγάπης στον βυθό, γέλια ένα σωρό

Ιστορία αγάπης στον βυθό, γέλια ένα σωρό
Συγγραφέας: Μαρία Καραγιάννη
Εικονογράφος: Ιούλιος Μαρουλάκης
Ημερομηνία έκδοσης: 27 Ιουνίου 2016
Σχήμα: 22Χ24
Σελίδες: 48
Εξώφυλλο: Μαλακό
ISBN: 978-960-567-112-9
Η Μαρίδα, το Μπαρμπούνι, η Σαρδέλα, η Σουπιά
αχ! πόσο λαχταράνε να σας κάνουν συντροφιά!
Με τις αγάπες τους, τις ζήλιες, τον γάμο και τα γλέντια
θα κρατάτε την κοιλιά σας σίγουρα από τα γέλια!
Κι όποιος με την Ιστορία τους τύχει να μη χορτάσει,
παιχνίδια και ασκήσεις θα βρει να διασκεδάσει!
Το βιβλίο περιγράφει τον περιπετειώδη έρωτα μιας μαρίδας με ένα μπαρμπούνι. Ένα έρωτα που τα είχε όλα: ίντριγκες, ζήλιες, πάθη και φυσικά αίσιο τέλος….
Με τα διασκεδαστικά στιχάκια της Μαρίας Καραγιάννη και την χιουμοριστική εικονογράφηση του Ιουλίου θα παραβρεθείτε σε ένα μοναδικό γάμο…. Αλλά να προσέχετε μην μουτζουρωθείτε!
Στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου θα βρείτε πολλά παιχνίδια και δραστηριότητες για να παίξετε μαζί με τα αγαπημένα σας ψαράκια.

Παρουσίαση για εκπαιδευτικούς και γονείς | Εκδόσεις Παπαδόπουλος

           

Παρουσίαση για εκπαιδευτικούς και γονείς

Οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος και ο ΙΑΝΟS (Σταδίου 24, Αθήνα) σας προσκαλούν το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, στις 12.00 το μεσημέρι στην παρουσίαση της σειράς των εκπαιδευτικών βιβλίων:
Από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό,
Νέο Μπλε Τετράδιο Πρώτης Γραφής
Φύλλα εργασίας Γλώσσας & Μαθηματικών (α - στ τάξεις)
Γρήγορα Τεστ Γλώσσας & Μαθηματικών (α - στ  τάξεις)
Μέσω της εξειδικευμένης παρουσίασης των βιβλίων θα δοθεί η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς
- να ενημερωθούν για το σκοπό της κάθε σειράς
- πώς με πρακτικές μεθόδους μπορούν να οργανώσουν και να εμπλουτίσουν τη διδασκαλία του μαθήματος, καθώς επίσης και οι γονείς πώς να ενισχύσουν και να κατευθύνουν καλύτερα τα παιδιά στην καθημερινή τους μελέτη.
Για τα βιβλία θα μιλήσουν οι εκπαιδευτικοί και συγγραφείς των βιβλίων Ευαγγελία Δεσύπρη και Γιάννης Ζαχαρόπουλος.
Θα δοθεί δωρεάνενδεικτικό υλικό από το περιεχόμενο των βιβλίων.
Μετά το τέλος της παρουσίασης θα γίνει ενημέρωση για τις μαθητικές συγγραφικές ομάδες ΜΙΚΡΑ ΜΟΛΥΒΙΑ - ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΜΟΙ.
Το πρόγραμμα μέσα από έναν ειδικά διαμορφωμένο διαδικτυακό τόπο, δίνει κάθε χρόνο τη δυνατότητα σε συγγραφικές ομάδες διαφορετικών δημοτικών σχολείων να συνεργαστούν  μεταξύ τους για τη δημιουργία ενός πρωτότυπου παιδικού μυθιστορήματος.
Συντονιστής του Προγράμματος είναι ο εκπαιδευτικός και συγγραφέας Γιάννης Ζαχαρόπουλος.
Με την αγορά κάθε εκπαιδευτικού βιβλίου των παραπάνω σειρών θα υπάρχει έκπτωση 10% και δώρο το βιβλίο ΚΡΑΤΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ από την μαθητική συγγραφική ομάδα ΜΙΚΡΑ ΜΟΛΥΒΙΑ - ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΜΟΙ.
Η είσοδος είναι ελεύθερη με απαραίτητη κράτηση θέσης στο email: rsvp@epbooks.gr
Πληροφορίες: Μαρία Γεροσίδερη, 210 2816134 εσ. 817

Το καλοκαίρι που όλα άλλαξαν - βιβλιοπαρουσίαση Αθήνα

Thessaloniki International Film Festival

 
FestivalNews#573
Με μια ταινία ακραίου ερωτικού πάθους, το Storia d’ Amore του Κλαούντιο Κουπελίνι, ανοίγει η κινηματογραφική σεζόν στο Ολύμπιον. Στην αίθουσα Παύλος Ζάννας προβάλλεται η τελευταία ταινία του γάλλου δημιουργού Αρνό Ντεπλεσέν Τα χρυσά μας χρόνια, που προβλήθηκε στην τελετή λήξης του 56ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
 
Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου ο Φρανκεστάιν Τζούνιορ στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά
 
 Η κλασική κωμωδία Φρανκενστάιν Τζούνιορ του Μελ Μπρουκς, μια από τις ωραιότερες όλων των εποχών, θα προβληθεί την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016, στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά (μετά την αναβολή της λόγω καιρικών συνθηκών την προηγούμενη εβδομάδα).  
 
 
 
Χτυπήστε κάρτα στο Φεστιβάλ!
Δείτε τις καλύτερες ταινίες πρώτης προβολής στο Ολύμπιον με την CineΚάρταF, την κάρτα μέλους του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, που σας προσφέρει εξαιρετικά προνόμια για όλη την κινηματογραφική χρονιά. Και βέβαια, μη χάσετε το Cine-Party, το πάρτι για τους κατόχους της CineκάρταF - και όχι μόνο! - τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου στις 21:00 στο The Residents!
 
Το ΦΚΘ στο Φεστιβάλ Μυστηρίου Mysticon2
Γερές δόσεις μυστηρίου και αυθεντική αίσθηση περιπέτειας υπόσχονται οι μεταμεσονύχτιες προβολές του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Φεστιβάλ Μυστηρίου Mysticon2. Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του Mysticon2, από τις 13 έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2016, στην αίθουσα Παύλος Ζάννας του ΟΛΥΜΠΙΟΝ.
 
Προβολή της ταινίας Back on Board: Greg Louganis
Μια ζωή γεμάτη διακρίσεις, συναρπαστικές στιγμές αλλά και πολλές προκλήσεις: η ζωή του διάσημου Ολυμπιονίκη Γκρεγκ Λουγκάνις ξετυλίγεται στο ντοκιμαντέρ Back on Board: Greg Louganis της Cheryl Furjanic, το οποίο παρουσιάζεται σε ειδική προβολή την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016, στις 20:30, στο roof του Μ2 του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.
 
Festival Shop: Η προσφορά του Σεπτέμβρη!
Η έκδοση Σωτήρης Δανέζης: Εμπόλεμη ζώνη διατίθεται σε προσφορά τον Σεπτέμβριο. Πρόκειται για συνοδευτική έκδοση του αφιερώματος στον δημιουργό της τηλεοπτικής εκπομπής «Εμπόλεμη ζώνη». που πραγματοποιήθηκε στο 10ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (Μάρτιος 2008). Περιλαμβάνει συνομιλία του επιμελητή με τον Σωτήρη Δανέζη και παρουσιάζει -με ζενερίκ, σύνοψη και κριτικό σχόλιο- μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα επεισόδια της εκπομπής.
Τιμή προσφοράς: 1,00€

ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΟΝ ΟΤΕ ΜΕ ΕΡΓΑ ΜΙΚΡΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ ΤΟΥ ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Βιτρίνες τέχνης στον ΟΤΕ με έργα μικρών δημιουργών του Τελλογλείου
Έργα των μικρών δημιουργών του παρουσιάζει το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.  μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου 2016 στις βιτρίνες τέχνης του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος, στη Θεσσαλονίκη (Καρόλου Ντηλ 33).
Οι δημιουργίες των παιδιών που παρουσιάζονται είναι εμπνευσμένες από τις εκθέσεις που φιλοξενήθηκαν στο Τελλόγλειο τα τελευταία δύο χρόνια («Τιμή στον Τεριάντ», «Δώρα της γης με αντοχή στο χρόνο», «Η Βούλα Μασούρα και ο κόσμος της», «Όραμα και Δημιουργία: Ο Α.Γ. Λεβέντης και η Δυτική Αφρική», «Ο κόσμος του Οδυσσέα Ελύτη: Ποίηση και Ζωγραφική»).
Τα παιδιά που πήραν μέρος στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Τελλογλείου ήρθαν σε επαφή με τις περιοδικές εκθέσεις, γνώρισαν καλλιτέχνες, κινήματα και ρεύματα της ιστορίας της τέχνης και χρησιμοποίησαν την αποκτημένη γνώση καλλιεργώντας την προσωπική έκφραση. Μέσα από αυτή την εξερεύνηση στο χώρο των εικαστικών τεχνών ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους χρησιμοποιώντας τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.
Στο πλαίσιο αυτής της παρουσίασης,  το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016 (12:00-14:00), θα πραγματοποιηθεί δημιουργική δράση για παιδιά σε διάφορα σημεία της διαδρομής που συνδέει τις βιτρίνες με τα εκθέματα και το «Μικρό Τελλόγλειο» (Καρόλου Ντηλ 32).

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ 
Βυζάντιο. Τέλος του 13ου και αρχές του 14ου αιώνα. Μια νέα εποχή ανατέλλει στη Βασιλεύουσα.
Ο Μιχαήλ Παλαιολόγος απελευθερώνει την Κωνσταντινούπολη από τους Λατίνους και επιχειρεί την αναστύλωση της αυτοκρατορίας. Ευφυής πολιτικός αλλά και αδίστακτος ραδιούργος, αναρριχάται στην εξουσία παραγκωνίζοντας τους φυσικούς διαδόχους, συνάπτει συμμαχίες στο εσωτερικό και το εξωτερικό, προσκυνάει τον πάπα, κυνηγάει τους ανθενωτικούς, αργότερα επαναπροσεγγίζει τους ενωτικούς, δίνει προνόμια στους Γενουάτες, δοκιμάζει νέες συμμαχίες με τους Ενετούς με σκοπό να αντιμετωπίσει τον τουρκικό κίνδυνο, αλλά στο τέλος δεν καταφέρνει να αποφύγει τους σκληρούς της Καθολικής Εκκλησίας και τους βασιλιάδες της Δύσης, που είχαν στόχο την ανακατάληψη της Πόλης. Συνωμοσίες, εγκλήματα, φυλακίσεις, βασανιστήρια και σφαγές εντός και εκτός συνόρων, με αποκορύφωμα τον Σικελικό Εσπερινό, συνοδεύουν το διάβα του στην Ιστορία. Ο γιος του Ανδρόνικος, ακόμα πιο καταστροφικός, απεχθάνεται όσο και η επίσημη Εκκλησία το ελεύθερο πνεύμα και τη φρόνηση, φέρνει στην Ανατολή την Καταλανική Εταιρεία για να αναχαιτίσει τους Τούρκους, αλλά η πονηριά του δεν κάνει τίποτε άλλο από το να ανοίξει την πόρτα σε μια ανείπωτη καταστροφή. Οι αναζητήσεις ενός λόγιου Έλληνα, του Κλεόλαου, κι ενός Καταλανού εμπόρου, του Αλφόνσο, θα εντοπίσουν μιαν άλλη μεγάλη Εταιρεία, η οποία αποτελεί την πραγματική απειλή για τη Βασιλεύουσα και την Ευρώπη, την πραγματική απειλή για τον ελεύθερο άνθρωπο.
Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ 
Συγγραφέας: Γρηγόρης Ρουμπάνης
Isbn: 978-960-9692-06-9
Λιανική Τιμή: 15 ευρώ
Σελίδες: 304

Θέμα: Ενημέρωση για την αποφυγή παραπλάνησης των πολιτών από επιτήδειους πλανόδιους δήθεν αρωγούς Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες

Το Δ.Σ. του Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας καλεί τους πολίτες να μην ξεγελιούνται από επιτήδειους που συγκεντρώνουν χρήματα στο όνομα κάποιου φορέα, κυρίως προστασίας ατόμων με αναπηρία, από διάφορα σημεία της χώρας, των οποίων ούτε την ύπαρξη γνωρίζουν ούτε το έργο τους μπορούν να ελέγξουν. 
Κάθε πολίτης μπορεί να εκφράσει τα αισθήματα αλληλεγγύης και αγάπης προς το συνάνθρωπο, ενισχύοντας τον Άνθρωπο της διπλανής πόρτας ή φορείς στήριξης Ατόμων με Αναπηρία της
περιοχής του, των οποίων το έργο ήδη γνωρίζει και είναι δυνατό να ελέγξει οποτεδήποτε. Σημειώνεται ότι η επέμβαση της αστυνομίας είναι δυνατή διότι κανείς από τους πλανόδιους επιτήδειους δεν διαθέτει την απαιτούμενη άδεια για την πραγματοποίηση εράνου.
Περισσότερες πληροφορίες:
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/

Τιραμισού με φρέσκα σύκα


Μονεμβασιά: Τραπέζια στην καστροπολιτεία.

Σημειώστε...

Σαλάτα με χαλούμι και ψητά λαχανικά.
Ριζότο με γαρίδες και καλαμπόκι.
Τιραμισού με φρέσκα σύκα.

Προγνωστικοί Χάρτες Ανέμων επιφανείας