Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2008

“ΔΩΣΕ ΦΩΣ” - “Να Βγεί ο Αυτισμός από το Σκοτάδι της Αφάνειας και του Στιγματισμού”

ΑΠΟ DISABLED.GRΟ Σύλλογός “Ελλήνων Ενηλίκων Αυτιστικών Asperger και ΥΛΑ”, ξεκινά την 1η Δεκεμβρίου 2008 την πανελλαδική καμπάνια με τίτλο “ΔΩΣΕ ΦΩΣ”: “Να Βγεί ο Αυτισμός από το Σκοτάδι της Αφάνειας και του Στιγματισμού”.
‘Εως τώρα οι ειδικοί που μαζί με τους γονείς φρόντιζαν και προστάτευαν τα αυτιστικά παιδιά. ‘Ηρθε τώρα η στιγμή να πάρουν στα χέρια τους αυτή την “φροντίδα και προστασία” των ανηλίκων αυτιστικών παιδιών, οι ίδιοι οι αυτιστικοί σε συνεργασία με τους γονείς τους. ‘Οπως με κάθε άλλη αναπηρία ή καλύτερα διαφορετικότητα, και θα φέρω ως παράδειγμα τον αγώνα των τυφλών και κωφών, έτσι και εμείς οι αυτιστικοί θέλουμε να είμαστε αυτοί που θα αποφασίζουν για την εκπαίδευσή μας, την ζωή μας, και το μέλλον μας.
Θέλουμε τα αποχτήσουμε τα δικαιώματα που μας ανήκουν σαν ισότιμοι πολίτες της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Κοινώτητας. Αν και υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα κάποια ελάχιστη μέριμνα και φροντίδα για τα παιδιά, απουσιάζουν εντελώς θεσμοθετημένα μέτρα για τους αυτιστικούς όταν μπουν στην ενηλικίωση, στη μέση ηλικία και στα γηρατειά.
Στον Αυτισμό οι ίδιοι οι αυτιστικοί δεν έχουν καν φωνή, δεν έχουν δικαιώματα, δεν έχουν ισάξια μεταχείρηση διότι απλά ο αυτισμός δεν ανήκει κατά την γνώμη μας στους αυτιστικούς. Τον έχουν “απαγάγει” από τα χέρια μας οι ειδικοί, οι φαρμακευτικές εταιρίες, και οι εταιρίες προστασίας μας. Από ποιούς ακριβώς μας προστατεύουν; Δεν θέλουμε προστασία. Θέλουμε να μας αναγνωρίσει η κοινωνία, να δεί τον αγώνα που κάνουμε να επιβιώσουμε στην αφάνεια, στιγματισμένοι απο τους ειδικούς σαν την χειρότερη αναπηρία που υπάρχει.
Τόσος είναι ο στιγματισμός του Αυτισμού που πολλοί λίγοι καν τον αναφέρουν!
Τον λένε “πρόβλημα”, “δυσκολία”, “ιδιαιτερότητα” ή και “φάσμα” αρκεί να μην αναφέρουν την λέξη ΑΥΤΙΣΜΟΣ!!! Εμείς οι αυτιστικοί ενήλικες που με πολύ αγώνα έχουμε καταφέρει να επιβιώσουμε μέσα στην κοινωνία, έστω και αν ζούμε απομονωμένοι και στην αφάνεια, εμείς είναι που αντιμετωπίζουμε σε κάθε βήμα αυτόν τον στιγματισμό.
‘Αμα πούμε ότι είμαστε αυτιστικοί, δεν μας πιστεύουν.
Πώς άλλωστε να μας πιστέψουν, όταν η εικόνα του αυτισμού στην Ελλάδα είναι ακόμη το παιδάκι με “κλασσικό” αυτισμό που δεν μιλάει, κουνάει το σώμα και τα χέρια του και δεν έχει επαφή με το περιβάλον του.
Αντί για αυτιστικό μας πέρνουν για αγενή, για κακότροπο, για εγωιστή, για αντικοινωνικό και πολλά άλλα τέτοια.
Η ίδια η λέξη “Αυτιστικός” έχει παραποιηθεί.
Στην βουλή ακούμε να μιλάνε για αυτιστικό κόμμα, για αυτιστικό βουλευτή, πολλές γυναίκες λένε τον άνδρα τους αυτιστικό άμα δεν είναι κοινωνικός, και αντί για “βρε βλάκα” η νέα μόδα είναι… “βρέ αυτιστικέ”!
Διαβάστε όλο το ενδιαφέρον άρθρο ΕΔΩ.

Ιερωμένοι - Χούλιγκανς συμπλέκονται στο Ναό της Αναστάσεως

ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟΟπως όλα τα blogs, έτσι και το Ελληνικό Καφενείο φιλοξενεί μια ανάρτηση για τα χθεσινά ΑΙΣΧΗ που όλοι είδαμε στην τηλεόραση, και είχαν σαν "πρωταγωνιστές" ιερωμένους!
Δεν με ενδιαφέρει αν ήταν Ελληνορθόδοξοι, Αρμένιοι, Κογκολέζοι, και ότι στα κομμάτια εν πάσει περιπτώσει ήθελαν.
Με πείραξε που δεν σεβάστηκαν το χώρο, που έξω από τον Πανάγιο Τάφο είδαμε τόσο εμείς, όσο και όλος ο κόσμος σκηνές, που ούτε στα γήπεδα δεν βλέπουμε.
Ακούστηκε στα δελτία ειδήσεων ότι βγήκαν ακόμα και μαχαίρια.
Ας δούμε όμως το άρθρο από το Ελληνικό Καφενείο, και θα κάνουμε το "τελικό" μας σχόλιο.
"Απαράδεκτες σκηνές διαδραματίστηκαν χθες στα ιεροσόλυμα στην εκκλησία της Αναστάσεως.
Όλα ξεκίνησαν, όταν οι Αρμένιοι που γιόρταζαν τον Τίμιο Σταυρό, έβγαλαν με τη βία από τον Πανάγιο Τάφο τον Ελληνορθόδοξο φύλακα.
Ακολούθησε άγριο ξύλο μεταξύ ιερωμένων, που επιτέθηκαν ακόμη και στους αστυνομικούς, με μανουάλια και θυμιατά, ενώ βγήκαν ακόμη και μαχαίρια. Οι Ελληνορθόδοξοι υπερασπιζόμενοι τα κεκτημένα τους, διέκοψαν τη λιτανεία των Αρμενίων, για να δεχθούν τη βίαιη απάντηση τους.
Η κάμερα κατέγραψε Αρμένιους κληρικούς να χτυπούν με μανία μοναχό του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων μέσα στο ναό της Αναστάσεως λίγα μόλις μέτρα από τον Πανάγιο Τάφο.
Οι Αρμένιοι διακρίνονται στο βίντεο-ντοκουμέντο να γρονθοκοπούν τους Έλληνες κληρικούς και να τους χτυπήσουν ακόμη και με τα θυμιατά, ντροπιάζοντας την Ορθοδοξία.
Όσους δεν μπορούσαν ή δεν έφθαναν να τους χτυπήσουν με τις γροθιές τους, τους κλωτσούσαν.
Η Αστυνομία παρενέβη και προσπάθησε να επιβάλλει τάξη στο απόλυτο χάος.
Οι Αρμένιοι όμως επιτέθηκαν και στους αστυνομικούς, χρησιμοποιώντας ακόμη και τα μανουάλια. To μόνο που μας έρχεται στο μυαλό είναι ΝΤΡΟΠΗ και ΗΜΑΡΤΟΝ"
Καλέ μου φίλε ΚΑΦΕΤΖΗ!
Ποιός την έχασε τη ντροπή, να την βρουν αυτοί;
Ολα για το χρήμα!
Για τα όποια των όποιων "δικαιώματα" από τον 19ο Αιώνα.
Για ακόμα μια φορά, ο Χριστός ξανασταυρώνεται από τους δικούς του ανθρώπους.
Ο Διαχειριστής.

Τατούλης τέλος

ΑΠΟ ZOUGLA.GRΜε την πλάτη στον τοίχο ο πρωθυπουργός προχώρησε στη διαγραφή του Πέτρου Τατούλη, τόσο από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, όσο και από το κόμμα. Το «σύστημα Μαξίμου» αν και δεν διαθέτει τα περιθώρια ελιγμών αναγκάστηκε στο να καταφύγει στην «εσχάτη των ποινών» για το βουλευτή Αρκαδίας προκειμένου να επιδείξει «αποφασιστικότητα», ώστε να μην κατηγορηθεί για αδυναμία και αναποτελεσματικότητα όπως στην υπόθεση Βουλγαράκη και Ρουσόπουλου. Σε φυσιολογικές πολιτικά εποχές ο Πέτρος Τατούλης δεν θα μπορούσε να είναι βουλευτής και μέλος της Νέας Δημοκρατίας, εδώ και καιρό.
Η τελευταία επίθεσή του κατά της Κυβέρνησης και του Κώστα Καραμανλή από τις σελίδες της εφημερίδας «Έθνος» εν είδει συνεντεύξεως, αποτελεί την πεμπτουσία του πολεμικού όρου CASUS BELI αφού μόνον ως αιτία πολέμου μπορεί να εκληφθεί η μεθοδική προσπάθεια του βουλευτή να αποδομήσει πλήρως και την κυβέρνηση αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό με πέντε (5) συγκεκριμένες πολιτικές νάρκες.
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣΗ ΑΥΤΑΠΑΤΗ ΤΟΥ DAWKINS
THE DAWKINS DELUSION
Κατηγορία ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Kωδικός Καταλόγου 06114 Ημ. Έκδοσης 11/2008 Ηλικιακή Ομάδα ΕΝΗΛΙΚΕΣ ISBN 978-960-453-458-6 Σελίδες 160
Ο παγκοσμίου φήμης επιστήμονας Ρίτσαρντ Ντόκινς γράφει στο "Η περί Θεού αυταπάτη": "Εάν αυτό το βιβλίο λειτουργήσει έτσι όπως θέλω, οι θρησκευόμενοι αναγνώστες που θα το πιάσουν στα χέρια τους θα πρέπει να γίνουν αθεϊστές αμέσως μόλις το κλείσουν".
Το συγκεκριμένο βιβλίο έχει πυροδοτήσει παθιασμένες αντιπαραθέσεις και έχει προκαλέσει αρκετή σύγχυση.
Ο Άλιστερ ΜακΓκράθ, άθεος κάποτε ο ίδιος και κορυφαίος χριστιανός θεολόγος πλέον σήμερα, αναρωτιέται πώς δυο άνθρωποι που έχουν στοχαστεί επί μακρόν πάνω στον ίδιο ουσιαστικά κόσμο είναι δυνατόν να έχουν φτάσει σε διαφορετικά συμπεράσματα σχετικά με τον Θεό.
Ο ΜακΓκράθ υποβάλλει σε αυστηρό έλεγχο την εκ μέρους του Ντόκινς κριτική της πίστεως, απαντώντας σε ερωτήματα όπως:
Είναι η πίστη διανοητική ανοησία;
Βρίσκονται η επιστήμη και η θρησκεία σε πόλεμο μέχρις εσχάτων;
Μπορούν οι απαρχές του Χριστιανισμού να εξηγηθούν επιστημονικά;
Το συγκεκριμένο βιβλίο θα γίνει ευμενώς δεκτό από όσους αναζητούν μια έγκυρη εκτίμηση για το "Η περί Θεού αυταπάτη" και τα πολλά ζητήματα που εγείρει, συμπεριλαμβανομένης, πάνω απ' όλα, της σημασίας που έχει η πίστη.
ΤΟ ΛΥΚΟΦΩΣ ΤΟΥ ΑΘΕΙΣΜΟΥ
THE TWILIGHT OF ATHEISM
Κατηγορία ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Kωδικός Καταλόγου 06256 Ημ. Έκδοσης 11/2008 Ηλικιακή Ομάδα ΕΝΗΛΙΚΕΣ ISBN 978-960-453-459-3 Σελίδες 408
Ο αθεϊσμός είναι ένα από τα πιο σημαντικά κινήματα στο σύγχρονο Ευρωπαϊκό πολιτισμό. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων διακοσίων χρόνων φάνηκε πως βρισκόταν ένα βήμα από την εξάλειψη της θρησκείας ως μιας παρωχημένης και επικίνδυνης δεισιδαιμονίας.
Ωστόσο, πρόσφατα, έχει παρατηρηθεί άνοδος της θρησκευτικής ευσέβειας σε ολόκληρο τον κόσμο.
Ως πρώην αθεϊστής, που τώρα όμως είναι ένας από τους πιο γνωστούς ακαδημαϊκούς στον χώρο του Χριστιανισμού, ο ΜακΓκράθ παρακολουθεί την ιστορία του αθεϊσμού, από την εμφάνισή του στην Ευρώπη του 18ου αιώνα, μέχρι τη χρυσή εποχή του, κατά το πρώτο ήμισυ του 20ού αιώνα.
Συνδυάζοντας τη στοχαστική και έγκυρη ιστορική ανάλυση με την οξυδερκή παρουσίαση προσωπικοτήτων όπως ο Ζίγκμουντ Φρόιντ και ο Ρίτσαρντ Ντόκινς, ο συγγραφέας εκθέτει τα σφάλματα που υπάρχουν στην καρδιά του αθεϊσμού.
"Το λυκόφως του αθεϊσμού" θα αναστατώσει πιστούς και μη.
Πρόκειται για μια δυναμική αναίρεση της φιλοσοφίας εκείνης που άσκησε τεράστια επίδραση στη Δυτική Ιστορία, ενώ παράλληλα εγείρει πολλά ζητήματα σχετικά με το μέλλον τόσο της θρησκείας όσο και της απιστίας στην κοινωνία μας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣΤα "Φτερά από Μετάξι" υποψήφια για το Βραβείο Αναγνωστών 2008.
Εσείς ψηφίσατε;
Αγαπητοί αναγνώστες, Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας πληροφορήσουμε πως το βιβλίο ΦΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΞΙ της Πασχαλίας Τραυλού είναι υποψήφιο για το ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ 2008. Αν διαβάσατε το βιβλίο αυτό και σας άρεσε, μπορείτε να ψηφίσετε την αγαπημένη σας συγγραφέα και να το απογειώσετε στέλνοντας με sms ΒΑ (κενό) 13 στο 54160 με χρέωση κανονικού μηνύματος από τις 10 Νοεμβρίου έως τις 7 Δεκεμβρίου 2008 .
Αν δεν το διαβάσατε ακόμη, ελπίζουμε να θελήσετε να το ανακαλύψετε τώρα. Σας ευχαριστούμε θερμά για το ενδιαφέρον σας προς τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ και την υποστήριξή σας στη συγγραφέα. Με εκτίμηση, Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύγκληση Δημαρχιακής Επιτροπής Καλαμαριάς σε τακτική συνεδρίαση Τετάρτη 12 Νοεμβρίου
Η 29η τακτική συνεδρίαση της Δημαρχιακής Επιτροπής Καλαμαριάς, θα γίνει στις 12 Νοεμβρίου 2008, ημέρα Τετάρτη και ώρα 12:00 π.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα επί της οδού Κομνηνών 58, στο γραφείο Δημάρχου, με θέματα ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΤΟΝ ΝΑΟ ΤΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΙΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ 26 ΧΡΟΝΙΑ

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ
Τον σώζουν στο παρά πέντε Της Παρασκευής Κατημερτζή
Ύστερα από 26 χρόνια ουσιαστικής απραξίας, κι αφού έχει φτάσει στο χείλος της καταστροφής (ή κατάρρευσης) αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για τον ναό του Επικούριου Απόλλωνα, τον «Παρθενώνα της Πελοποννήσου».
Έξι δωρικές κολόνες που απομακρύνθηκαν πριν από 3-4 χρόνια για να εξυγιανθεί το υπέδαφος θα επιστρέψουν, ενώ δύο άλλες βρίσκονται σε αναμονή.
Περιμένουν τη συνέχιση της χρηματοδότησης με 4 εκατομμύρια ευρώ από τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα.
Χαμένος σε μια κορυφή της Αρκαδίας- το Κωτίλιον- χτυπημένος από σεισμούς, ανασκαφείς και αρχαιοκαπήλους του προπερασμένου αιώνα, παγετό, απόπλυση του υπεδάφους, προδομένος από το υλικό κατασκευής του (ένα λευκό ασβεστόλιθο με μειωμένη συνοχή και αντοχή) αποφασίστηκε ύστερα από χρόνια ολιγωρίας και α διαφορίας να αποκατασταθεί τμηματικά και να παραμείνει επισκέψιμος.
Έτσι, εγκαταστάθηκε εργαστήριο για τη συντήρηση, συγκόλληση και συμπλήρωση των αρχιτεκτονικών μελών, τακτοποιήθηκαν τα διάσπαρτα μέλη, ενώ το διαλυμένο μνημείο γράφτηκε στον κατάλογο προστασίας της Ουνέσκο.
Οι θαυμάσιες λεπτές κολόνες του βρίσκονται από το 1985 σε αντισεισμικό ικρίωμα- νάρθηκα γιατί παρουσιάζουν πολύ σοβαρές αποκλίσεις από την κατακόρυφο, ενώ όλα τα δάπεδα παρουσιάζουν σοβαρές καθιζήσεις.
Η επιστημονική επιτροπή, που έχει αναλάβει εδώ και ένα τέταρτο του αιώνα τη μελέτη και αποκατάστασή του, ενέταξε το έργο στο Γ΄ ΚΠΣ για το 2000-2006.
«Μέχρι το τέλος του 2008 θα είμαστε έτοιμοι για την ολόσωμη επαναφορά των έξι κιόνων της βόρειας πρόσοψης του ναού», λέει ο πρόεδρος της Επιτροπής Συντήρησης Επικούριου, Αλέξανδρος Μάντης.

Στο μισό οι δόσεις των δανείων

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΜετά την Εθνική και η Πειραιώς ανακοίνωσε μέτρα για δανειολήπτες, επιχειρήσεις ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Έλενα Λάσκαρη
Μπαράζ ανακοινώσεων από τις τράπεζες για αναστολή πλειστηριασμών, πάγωμα δόσεων στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων αλλά και μειώσεις επιτοκίων φέρνει η έντονη κριτική για τους χειρισμούς τους στο θέμα της κρατικής βοήθειας και για τις αυξήσεις των επιτοκίων εν μέσω κρίσης.
Χθες η Τράπεζα Πειραιώς, μετά την Εθνική Τράπεζα, ανακοίνωσε δέσμη επτά μέτρων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η μείωση της δόσης στο μισό για τα στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας για όλους τους πελάτες της- εφόσον το επιθυμούν- το πάγωμα των δόσεων στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων για ανέργους, η μείωση των επιτοκίων από 0,5% έως 1% για επιχειρηματικά δάνεια και κάρτες, καθώς και η αναστολή των πλειστηριασμών για έναν χρόνο για στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας ύψους έως 300.000 ευρώ.
Ανάλογα μέτρα αναμένεται να λάβουν τις επόμενες ημέρες όλες οι μεγάλες τράπεζες, εκπρόσωποι των οποίων συναντώνται σήμερα σε μια προσπάθεια να καθορίσουν κοινό μέτωπο σε ό,τι αφορά το θέμα της ένταξής τους στο κυβερνητικό πακέτο των 28 δισ. ευρώ.
Στη συνάντηση αναμένεται να συζητηθούν και οι κινήσεις τους στο θέμα των επιτοκίων και των μέτρων για το πάγωμα δόσεων και πλειστηριασμών.
Βήματα πίσω Πρόκειται για βήματα πίσω, από την πλευρά των τραπεζών, που γίνονται υπό την πίεση της σφοδρής κριτικής που δέχονται από αντιπολίτευση, κοινωνικούς εταίρους αλλά και βουλευτές, στελέχη και υπουργούς της κυβέρνησης, με κατηγορίες για πρακτικές καρτέλ εις βάρος των δανειοληπτών.
Η κριτική ασκείται και στην πολιτική της κυβέρνησης, η οποία σύμφωνα με την αντιπολίτευση τηρεί στάση θεατή στις εξελίξεις αδυνατώντας να παρέμβει για την ένταξη των τραπεζών στο πακέτο της κρατικής χρηματοδότησης, ώστε να ενισχυθεί η ρευστότητά τους και να δώσουν στην αγορά και τις επιχειρήσεις τα δάνεια πουν έχουν ανάγκη.
Με τα δεδομένα αυτά, στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, οι τράπεζες αναζητούν οδό διαφυγής από τη δυσμενή συγκυρία με φόντο μάλιστα και το μεγάλο παζάρι με την κυβέρνηση για την κρατική βοήθεια.
Οι τραπεζίτες, μετά και τη νέα υποχώρηση της κυβέρνησης στις διεκδικήσεις τους για την ένταξή τους στην κρα τική βοήθεια, αναζητούν φόρμουλα για την κοινή αντιμετώπιση του σχεδίου.
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ E-PONTOS
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΞΑΝΘΗΣ Σας ενημερώνουμε ότι ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Ξάνθης έχει ξεκινήσει την λειτουργία του για το ακαδημαϊκό έτος 2008-2009.
Οι συναντήσεις μας γίνονται:- κάθε Τρίτη στις 20:00 με εκμάθηση παραδοσιακών χορών- και Πέμπτη στις 21:30 για ατέλειωτες μουσικές βραδιές και διάφορες άλλες δραστηριότητες.
Τα γραφεία του Συλλόγου μας βρίσκονται στην πάροδο Θερμοπυλών 8 (στο στενό δίπλα στην Τράπεζα Πειραιώς), κτίριο Συλλόγου Ποντίων Νομού Ξάνθης, 4ος όροφος.
Πληροφορίες στο τηλέφωνο: ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6942478508 ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας Εκτελεστική Γραμματεία Αθήνα 5-11-2008 Ανακοίνωση
Σας ενημερώνουμε ότι διεξάγεται ήδη ένα σεμινάριο ιστορίας στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο του Δήμου Κηφισιάς υπό τον τίτλο: «Ιστορία των Ελλήνων της Ανατολής και του Εύξεινου Πόντου» από τον ιστορικό και μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε. δρ. Βλάση Αγτζίδη. Το επόμενο μάθημα θα γίνει στις 11 Νοεμβρίου με θέμα "Η διαμόρφωση του νέου ελληνισμού. Η εθνική πολιτική αποκατάσταση και ο «αλύτρωτος» ελληνισμός." Η σειρά αυτή των μαθημάτων δίνει καλή ευκαιρία σε όσους έχουν σχετικά ενδιαφέροντα και θέλουν να εμβαθύνουν περισσότερο στην ποντιακή ιστορία. Τα μαθήματα θα επαναλαμβάνονται ανά δεύτερη Τρίτη στις 7 μ.μ. Θα γίνονται στη Βιβλιοθήκη του Δήμου Κηφισιάς που έχει τον τίτλο «Έπαυλη Δροσίνη» (Αγ.Θεοδώρων & Κυριακού). Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.Ε. Θεόδωρος Στολτίδης Αντιπρόεδρος
ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
Λ.ΝΙΚΗΣ 1
Τ.Κ. 54624
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛ:2310227822 FAX:2310227213