Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2008

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ Αθήνα, Γραβιάς 3-5, 10678, Πλατεία Κάνιγγος Αθήνα, Παιδικό βιβλιοπωλείο, Γραβιάς 9-13, 10678, Πλατεία Κάνιγγος Θεσσαλονίκη, Λ. Νίκης 3, 546 24, Παραλία Πάτρα, Γεροκωστοπούλου 31-33, 262 21, Πλατεία Γεωργίου

«ΞΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ»

«ΞΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ»
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ PRESS-BANK ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΝΔ , Δ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑ.
του Δημήτρη Συρμάτση Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ μας παραχώρησε μια συνέντευξη για τα τελευταία γεγονότα που συμβαίνουν στην Ελλάδα ύστερα από τον θάνατο του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου. Ο κ. Δ. Κωνσταντάρας είδε ατολμία, μπέρδεμα, ασάφεια και απροθυμία για συγκρούσεις στους κυβερνητικούς χειρισμούς.
Ρίχνει ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ, βλέπει ξένα συμφέροντα πίσω από τις ταραχές και προέβλεψε ότι θα επαναληφθούν παρόμοιες. Αξιοσημείωτη είναι και η θέση του περί έλλειψης πνευματικής καθοδήγησης και λάθος προτύπων στην σημερινή κοινωνία. Κάνετε κλικ εδώ και διαβάστε όλο το άρθρο και πολλά ακόμα!

ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Αγαπητοί μας φίλοι, Ο Δεκέμβρης δεν είναι ΕΝΑΣ ΜΗΝΑΣ ΣΑΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ
Είναι ο κατάλληλος μήνας για να στείλετε ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΑΪ-ΒΑΣΙΛΗ, αλλά και ο καιρός για να διαλέξετε δώρα για τα αγαπημένα σας πρόσωπα.
Αυτά τα Χριστούγεννα μοιράστε βιβλία σε όλα τα παιδιά, γιατί το καθένα τους είναι ένα ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ, αλλά και σε όλους όσοι είναι σημαντικοί για σας.
Ένα βιβλίο είναι το ιδανικό προσωπικό δώρο, ειδικά αν έχει ενυπόγραφη αφιέρωση από εσάς ή από το/τη συγγραφέα!
Οι λόγοι είναι αμέτρητοι:
τα βιβλία μπορούν να προσφέρουν γέλιο ή συγκίνηση, μόρφωση ή ψυχαγωγία, μπορούν μέχρι και να αλλάξουν τη ζωή σας, δεν παλιώνουν, δεν είναι ποτέ εκτός μόδας, και ποτέ δεν έχετε αρκετά!
Αν, πάλι, αναζητάτε ένα ξεχωριστό επιχειρησιακό δώρο, ενημερωθείτε για τις νέες κυκλοφορίες και τις προσφορές μας και χαρίστε στους συνεργάτες σας ένα δώρο που θα ανοίγουν ξανά και ξανά.
Εσείς, παιδιά, επιβιβαστείτε πάνω στο ΜΑΓΕΜΕΝΟ ΧΑΛΙ και περάστε αξέχαστες διακοπές, παρέα με τα αγαπημένα σας βιβλία!
Αν ανήκετε στους Χαριποτεριστές, τότε σίγουρα γνωρίζετε πως η μαγεία δεν έχει τέλος!
Αυτό σας το υποσχεθήκαμε πέρσι, όταν κυκλοφόρησε το βιβλίο Ο ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ ΚΑΙ ΟΙ ΚΛΗΡΟΙ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ, και να που τώρα γίνεται πραγματικότητα.
Το βιβλίο ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΜΠΙΝΤΛ ΤΟΥ ΒΑΡΔΟΥ, που άφησε ο Ντάμπλντορ με τη διαθήκη του στην Ερμιόνη, τώρα μπορεί να γίνει και δικό σας.
Ακόμη, αν διαβάσατε το βιβλίο Ο ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ ΚΑΙ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΛΙΘΟΣ, έχετε σίγουρα ακουστά το δημιουργό της.
Φέτος, θα μάθετε περισσότερα γι’αυτόν μέσα από το βιβλίο Ο ΑΛΧΗΜΙΣΤΗΣ: ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΛΑΜΕΛ.
Υποδεχτείτε τη Νέα Χρονιά με βιβλία που θα σας βοηθήσουν να κάνετε μια καινούργια αρχή σε κάθε τομέα της ζωής σας: βιβλία φιλοσοφικά και θεολογικά, όπως ΤΟ ΛΥΚΟΦΩΣ ΤΟΥ ΑΘΕΪΣΜΟΥ και Η ΑΥΤΑΠΑΤΗ ΤΟΥ DAWKINS, βιβλία οικολογικά όπως τα HEAT και ΟΤΑΝ ΕΚΛΑΨΕ Ο ΑΪ-ΒΑΣΙΛΗΣ, βιβλία για να κάνετε τη ζωή σας καλύτερη όπως τα: ANTICANCER, ΤΡΟΦΕΣ, ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΩΣ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΣΟΥ, και για τις νεαρές μας αναγνώστριες 10 ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΠΕΡΑ ΜΕ ΤΑ ΑΓΟΡΙΑ και 10 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΟΤΟΥ ΓΙΝΕΙΣ 16!
Εμείς, εκτός από τις «συνταγές ευτυχίας», φροντίσαμε και για το χριστουγεννιάτικο ή πρωτοχρονιάτικο τραπέζι σας: εντυπωσιάστε λοιπόν τους καλεσμένους σας με μια γλυκιά συνταγή από το βιβλιαράκι μας ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ της σειράς ΜΑΓΝΗΤΟΜΑΓΕΙΡΙΚΕΣ!Κλείνοντας, σας θυμίζουμε τις παγκόσμιες ημέρες αυτού του μήνα αλλά και του επόμενου, ως αφορμή για την ανάγνωση ενός καλού βιβλίου: 03/12 – Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων Με Ειδικές Ανάγκες
Σας ευχόμαστε ολόψυχα να ξεκινήσετε το 2009 κατανικώντας το ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΗΣ ΑΞΟΔΕΥΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ και απολαμβάνοντας ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
Ελπίζουμε να ανοίξετε ΦΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΞΙ και να πραγματοποιήσετε τα δικά σας προσωπικά όνειρα!
Καλές Γιορτές!
Φιλικά,
Κλειώ Ζαχαριάδη
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Τηλ. 210-2804800 Fax 210-2819550

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία για την υποδοχή του 2009
Στην Καλαμαριά η υποδοχή του καινούριου χρόνου σηματοδοτείται για έκτη πλέον φορά με μια πανηγυρική συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου.
H αφορμή αλλά και η ευκαιρία να απολαύσουν οι Θεσσαλονικείς διάσημα εορταστικά κομμάτια της κλασικής μουσικής δόθηκε πρώτη φορά το 2004, για την υποδοχή του Ολυμπιακού Έτους και έκτοτε η εκδήλωση αποτελεί πλέον θεσμό στα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης κάθε Πρωτοχρονιά. Την Πέμπτη, 1 Ιανουαρίου 2008, ώρα 18:30, στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη» η ορχήστρα, υπό τη διεύθυνση του Κωστή Παπάζογλου παρουσιάζει έργα των Felix Mendelssohn-Bartholdy (1809-1847) 200 years,
Εισαγωγή «Εβρίδες» Georg Friedrich Händel (1685-1759) 250 years,
«Πυροτεχνήματα»Henry Purcell (1659-1695) 350 years
Franz Joseph Haydn (1732-1809) 200 years,
Συμφωνία νο.94 «της εκπλήξεως»που είναι επετειακά τιμώμενοι συνθέτες και ακόμη Βαλς και πόλκες των Στράους : «Ρόδα από τον Νότο» MayarpolkaPizzicato polka Fata morgana
«Στον ωραίο γαλάζιο Δούναβη» «Το μαρς του Ραντέτσκυ»
Γενική είσοδος 20 Ευρώ.
Προπώληση εισιτηρίων:
Κομνηνών 60, 2310481006, 2310481711, 6938383239
Ταμείο θεάτρου (οδός Μεταμορφώσεως 7-9): 2310 458591-2

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΘΕΑΜΑ

Οι εκδόσεις οξυ παρουσιάζουν CLIVE BARKER ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΘΕΑΜΑ Mέρος Πρώτο (The Great and Secret Show) Μετάφραση: Mαρία Έξαρχου
Το Μεγάλο Μυστικό Θέαμα, αυτό το επικό ταξίδι στη χώρα της φαντασίας από τον μετρ του τρόμου Clive Barker, έχει διαβαστεί και αγαπηθεί από χιλιάδες αναγνώστες σε ολόκληρο τον κόσμο. Τώρα, οι εκδόσεις οξυ με χαρά παρουσιάζουν στο ελληνικό κοινό τη θαυμάσια διασκευή του σε κόμικ. Η εξαιρετική δουλειά των Chris Ryall, Gabriel Rodriguez και Jay Fotos – της ομάδας που δημιούργησε και το Land of the Dead , με αφορμή την ομώνυμη ταινία του George Romero- δίνει μια νέα διάσταση σε αυτήν τη μοναδική ιστορία, που μιλάει για την πάλη ανάμεσα στο Καλό και το Κακό. Όλα αρχίζουν στο τμήμα επιστροφών του ταχυδρομείου της Νεμπράσκα, απ’όπου ο Ράντολφ Τζάφι ξεκινά τη μεγάλη του αναζήτηση για την Τέχνη, πυροδοτώντας έτσι μια τρομερή μάχη ανάμεσα στις δυνάμεις του φωτός και του σκότους. Πρόκειται για μια ιστορία που μιλάει για τη φαντασία, τον τρόμο και την αγάπη, ενώ έχει αποδοθεί στη νέα της μορφή με θαυμαστή λεπτομέρεια και ξετυλίγεται με ένα ρυθμό σχεδόν υπνωτιστικό, που κρατάει τον αναγνώστη μαγεμένο ως το τέλος. Σε αυτό τον πρώτο τόμο περιλαμβάνονται επίσης τα εξώφυλλα που έχουν φιλοτεχνήσει ο Rodriguez και ο Barker, καθώς και μια εισαγωγή, γραμμένη από τον Barker ειδικά για αυτή την έκδοση. Σελίδες : 142 ΙSΒΝ : 978-960-436-213-4 Tιμή : 17,80 € Σειρά: Oξυ - ΚΟΛΑΣΗ

Ένταση στο δρόμο παράλυση στο Μαξίμου

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΖητούν ανασχηματισμό μετά το «mea culpa» Ενώ τα συνεχιζόμενα επεισόδια προοιωνίζονται μαύρες γιορτές για την αγορά, οι υπουργοί διαγκωνίζονται για τον επικείμενο ανασχηματισμό ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Διονύσης Νασόπουλος
Συνθήκες παραλυσίας επικρατούν στην κυβερνητική μηχανή, ενώ η ένταση στους δρόμους δεν λέει να κοπάσει.
Από πολιτικούς και επιχειρηματικούς παράγοντες εκφράζονται έντονες ανησυχίες ότι τα επεισόδια θα συνεχιστούν κατά τη διάρκεια των εορτών, ενώ τα σενάρια του ανασχηματισμού έχουν επισκιάσει κάθε κυβερνητική δραστηριότητα.
Την εικόνα της κυβερνητικής αδυναμίας ήρθαν να ενισχύσουν ο νέος κύκλος σοβαρών επεισοδίων στην Αθήνα, με την πυρπόληση μάλιστα λεωφορείου των ΜΑΤ, και η εισβολή διαδηλωτών με πανό στην Ακρόπολη, εικόνα που έκανε τον γύρο του κόσμου.
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Η «άσπρη λέξη» της ημέρας - Κουκουλοφόροι

Δήλωση του Μίκη Θεοδωράκη 17-12-08: Βγάλτε τις κουκούλες από τους κουκουλοφόρους.
Οι κουκουλοφόροι είναι άνθρωποι που φοράνε κουκούλα για να μην αναγνωρίζονται.
Η λέξη κουκούλα προέρχεται από το λατινικό cuculla και σημαίνει το κάλυμμα της κεφαλής που χρησιμοποιείται κυρίως για προστασία από τη βροχή και το κρύο.
Για τους κουκουλοφόρους διαβάζουμε στο Νεοελληνικό σατιρικό λεξικό:
«Η αστυνομία αδυνατεί να τους συλλάβει επειδή φοράνε κουκούλα και δε φαίνονται τα πρόσωπά τους.
Σου λέει ο αστυφύλακας, αρπάζεις έναν, του βγάζεις την κουκούλα, ξέρεις πού μπορείς να πέσεις;
Αν είναι κόρη υπουργού, τι κάνεις;
Φοράς ο ίδιος την κουκούλα και τρέχεις για να μη σε αναγνωρίσει ο μπαμπάς της».
Θέμα της εβδομάδας: Μπαρουτοκαπνισμένες γιορτές
Δείτε όλο το αρχείο λέξεων αλλά και άλλα ενδιαφέροντα θέματα στη διεύθυνση http://www.asprilexi.com/

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ infognomonpolitics Όταν στο σπίτι του κρεμασμένου περιφέρουν το σχοινί του Σάββα Καλεντερίδη
Μετά το φόνο του Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό, γεγονός που έφερε στην επιφάνεια προβλήματα που σιγοέβραζαν για χρόνια στην ελληνική κοινωνία και προκάλεσε τα σοβαρά επεισόδια και κινητοποιήσεις, που σε κάποιο βαθμό συνεχίζονται μέχρι σήμερα, ξεκίνησε ένα κύμα διαμαρτυρίας και καταδίκης σε διάφορες χώρες του κόσμου.
Το κύμα αντιδράσεων και διαμαρτυρίας για τον άδικο και αδικαιολόγητο θάνατο του Αλέξη που επεκτάθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο, μεταφράζεται από πολλούς αναλυτές και πολιτικούς στοχαστές ως προάγγελος ευρύτερων κοινωνικών αναταραχών και διεκδικήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο.
Θα έλεγε κανείς ότι ο θάνατος του Αλέξη γέννησε την ελπίδα για...μια νέα εποχή στην ανθρωπότητα, που παρακολουθούσε σαστισμένη και αμέτοχη, μέχρι χτές, ανατροπές που απειλούν το οικοδόμημα της ελεύθερης οικονομίας και του κράτους πρόνοιας και δικαίου, που αποτελεί μια από τις σημαντικότερες κατακτήσεις του σύγχρονου ανθρώπου.
Μια από τις χώρες όπου παρατηρήθηκαν αντιδράσεις και διαμαρτυρίες, ήταν και η Τουρκία και συγκεκριμένα η Κωνσταντινούπολη, όπου νεαροί Τούρκοι μαθητές διαδήλωσαν με το σύνθημα "Ο Αλέξης είναι αδελφός μας", ενώ δεν έχασαν την ευκαιρία να ρίξουν κόκκινη μπογιά στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη.
Ίσως το εγχείρημα αυτό να αποτελεί μία πρωτοβουλία των νεαρών της Κωνσταντινούπολης και να σηματοδοτεί κι αυτή με τη σειρά της τη γέννηση ενός κινήματος που θα διεκδικήσει το δικαίωμα στη δημοκρατία, την ελεύθερη έκφραση και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην ίδια τη χώρα τους, στην Τουρκία, τη μοναδική χώρα του κόσμου όπου ζει και βασιλεύει ο κεμαλισμός, που αποτελεί μια ιδιότυπη μορφή ναζισμού, με ισλαμικό περιτύλιγμα τα τελευταία χρόνια.
Διαβάστε όλο το άρθρο και πολλά ακόμα εδώ.