Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

ΚΘΒΕ -ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΗΘΟΠΟΙΩΝ

ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος αργά το μεσημέρι της Παρασκευής έλαβε ενημέρωση από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών για στάσεις εργασίας που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 31/1/2009 από ώρα 18:00 έως 19:30 (απογευματινή παράσταση) και από ώρα 21:00-22:30 (βραδινή παράσταση) και Κυριακή 1/2/2009 από ώρα 11:00-12:30 (πρωινή παράσταση) από ώρα 15:00-16:30 και από ώρα 19:00-20:30 (βραδινή παράσταση). Η ανακοίνωση αυτή αναιρεί την προηγούμενη ενημέρωση που είχατε από το Κ.Θ.Β.Ε. και γίνεται για να ενημερωθεί το κοινό ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία του.
Γραφείο Τύπου ΚΘΒΕ - Πληροφορίες: Μάγδα Δημάκη τηλ: 2310 223528 & 6974 822140, e-mail: press@ntng.gr Ιστοσελίδα ΚΘΒΕ www.ntng.gr

Διακοπή χρηματοδότησης των μονάδων ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης

ΑΠΟ ΤΟ DISABLED.GRΤις τελευταίες ημέρες πολύς λόγος γίνεται για την διακοπή της χρηματοδότησης των μονάδων ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης από το υπουργείο υγείας.
Ο συνήγορος του πολίτη εξέδωσε πόρισμα με το οποίο κατηγορεί προφανώς την κυβέρνηση για παραβίαση των δικαιωμάτων των χρηστών των μονάδων ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης.
Και ενώ τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν γεμίσει με ανακοινώσεις που βάλουν ένθεν και ένθεν χωρίς να κοιτάζουν την θλιβερή μοναξιά των ίδιων των άμεσα θιγομένων.
Ωσάν λογιστές ασχολούνται μόνο με την διακοπή της χρηματοδότησης και τις μονάδες αυτές καθεαυτές αλλά δεν έχει ακουστεί τίποτα για τις θέσεις που έχουν οι ίδιοι οι (πρώην και ενδεχομένως νυν) χρήστες αυτών των μονάδων.
Στο http://www.disabled.gr/ μας ήρθε με καθυστέρηση μια ανακοίνωση των χρηστών των υπηρεσιών ψυχικής υγιεινής και είναι χρήσιμο να ανακοινωθεί γιατί από ότι φαίνεται οι χρήστες έχουν τελείως διαφορετική άποψη τόσο από τους ιδιοκτήτες των μονάδων ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης όσο και από το υπουργείο αλλά και από τον συνήγορο του πολίτη.
Διαβάστε το κείμενο στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=19218 και θα καταλάβετε πολλά.
Ελπίζουμε πως πολλά θα καταλάβει και ο συνήγορος του πολίτη και θα ανασκευάσει γιατί το κείμενο έχει γραφτεί από χρήστες υπηρεσιών ψυχικής υγιεινής που αντικειμενικά είναι φορείς δικαιωμάτων που συγκεκριμένα παραβιάζονται σε όλο αυτό το παιχνίδι οικονομίας και εξουσίας.
Πολλούς χαιρετισμούς, http://www.disabled.gr/

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεχίζονται κανονικά οι Παραστάσεις του ΚΘΒΕ
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σας ενημερώνει πως θα πραγματοποιηθούν κανονικά όλες οι προγραμματισμένες παραστάσεις για την Παρασκευή 20/1, το Σάββατο 31/1 και την Κυριακή 1/2/2009 όπως επίσης και το Λογοτεχνικό Πρωινό που είναι αφιερωμένο στην Στέλλα Βογιατζόγλου, την Κυριακή 1/2/2009, στις 12 μμ. στο Θέατρο της Εταιρίας Μακεδονικών ΣπουδώνΑυτή την περίοδο στις σκηνές του ΚΘΒΕ παρουσιάζονται τα παρακάτω έργα: Βασιλικό Θέατρο: Ερρίκος ο Δ΄ του Λουίτζι Πιραντέλο, σε σκηνοθεσία Ανδρέα Βουτσινά. Θέατρο Μονής Λαζαριστών- Σκηνή Σωκράτης Καραντινός:
Ο Κύκλος με την κιμωλία στον Καύκασο του Μπέρτολτ Μπρεχτ σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών:
Επιστροφή στον Παράδεισο του Φίλιπ Ρίντλεϊ σε σκηνοθεσία Αναστασίας Ρεβή Θέατρο Μονής Λαζαριστών- Σκηνή Σωκράτης Καραντινός:
«Νεανική Σκηνή» Ελένη του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Γιάννη Παρασκευόπουλου Βασιλικό Θέατρο:
«Παιδική Σκηνή» Ερωτευμένος Πειρατής του Θέμη Μουμουλίδη
Πληροφορίες για μέρες και ώρες παραστάσεων στα Ταμεία του ΚΘΒΕ: τηλ. 2310 288000

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑΙστορικές στιγμές της νεότερης Ελλάδας (1821-2004). Συγγραφέας:ΜΠΑΛΤΑΣ ΧΑΡ.,Φιλόλογος - Συγγραφέας Εκδότης:Παπαδήμας Κατηγορία:ΙΣΤΟΡΙΑ (ΑΡΧΑΙΑ - ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ - ΝΕΟΤΕΡΗ) ISBN:978-960-206-582 Έτος Έκδοσης: 2009 Σελίδες:323
Ο Βυζαντινός Πολιτισμός και οι Σλάβοι Συγγραφέας: ΑΒΕΝΑΡΙΟΥΣ ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ Εκδότης:Παπαδήμας Κατηγορία:ΙΣΤΟΡΙΑ (ΑΡΧΑΙΑ - ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ - ΝΕΟΤΕΡΗ) Μετάφραση:Αγγελική Δεληκάρη ISBN:960-206-547-1 Έτος Έκδοσης:2008 Σελίδες:479 Αρχαία Ιατρική. Επιστημονική και θρησκευτική ιατρική στην αρχαιότητα. Συγγραφέας:ΚΡΟΥΓΚ ΑΝΤΖΕ, Αρχαιολόγος Εκδότης:Παπαδήμας Κατηγορία: ΙΣΤΟΡΙΑ (ΑΡΧΑΙΑ - ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ - ΝΕΟΤΕΡΗ) Μετάφραση:Ελ. Μανακίδου- αρχαιολόγος. Θόδωρος Σαρτζής, φιλόλογος. Επιμέλεια:Δημ. Λυπουρλής, Καθ, Α. Π. Θ ISBN:960-206-380-4 Έτος Έκδοσης:2008 Σελίδες:250 Η καθημερινή ζωή στο Βερολίνο στην εποχή του Χίτλερ Συγγραφέας:ΖΑΝ ΜΑΡΑΜΠΙΝΙ, Ιστοριογράφος - Μυθιστοριογράφος Εκδότης:Παπαδήμας Κατηγορία:ΛΑΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ Μετάφραση:Ελπινίκη Βανδώρου-Δημ. Βανδώρος ISBN:960-206-246-3 Έτος Έκδοσης:2008 Σελίδες:286
Πληροφορίες: Γ' έκδοση. Με χάρτη του Βερολίνου, βιβλιογραφία, ευρετήρια.

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΟΚΟΛΗΠαρακαλώ... ας μείνει μεταξύ μας
Αλ. Ρήγας - Δημ. Αποστόλου ISBN 978-960-89797-6-5
Όλα ξεκίνησαν από μια ιδέα συνεργασίας, να γράψουν ένα έργο για μια πρωταγωνίστρια του θεάτρου, και για δυο τηλεοπτικούς συγγραφείς που ψάχνουν έργο για την πρωταγωνίστρια αυτή!
Η Κάτια, ταλαντούχος πρωταγωνίστρια του «σοβαρού» θεάτρου, έπειτα από απανωτές αποτυχίες στο θέατρο, επειδή ανεβάζει έργα κουλτουριάρηδων συγγραφέων που τελειώνουν μόνο σε -όφκσι, υποκύπτει στη συνεργασία με δύο τηλεοπτικούς συγγραφείς, οι οποίοι αναλαμβάνουν να γράψουν το έργο για την καινούρια θεατρική παραγωγή στην οποία πρωταγωνιστεί.
Και με αφορμή τη συνεργασία αυτή, ξετυλίγεται όλη η ζωή της σημερινής σόου μπιζ, με τις φιλοδοξίες, τους έρωτες, τα πάθη, τις ίντριγκες των ανθρώπων του θεάματος.
Πρόκειται για το καινούργιο έργο των Ρήγα-Αποστόλου, που παίζεται στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη και γνωρίζει μεγάλη επιτυχία.
Σύντομο αισθηματικό ταξίδι
Ίταλο Σβέβο ISBN 978-960-8264-89-2
Το Corto viaggio sentimentale (Σύντομο αισθηματικό ταξίδι), το μεγαλύτερο σε έκταση αφήγημα του Ίταλο Σβέβο, είναι γραμμένο πιθανότατα γύρω στα 1925 κι αποτελεί ίσως μια σύνοψη των βασικών στοιχείων που συνθέτουν το έργο του Σβέβο. Ο γηραιός ήρωάς του, ο κύριος Άγιος, δυσαρεστημένος από τις οικογενειακές και κοινωνικές του σχέσεις, προσπαθεί να βιώσει την ελευθερία του, την «πραγματική» για αυτόν ζωή, μέσα από το ταξίδι.
Δεν πρόκειται όμως αποκλειστικά για ένα αληθινό ταξίδι, αλλά κυρίως για μια εσωτερική αναζήτηση στον κόσμο της φαντασίας και του ονείρου, για ένα μακρύ εσωτερικό μονόλογο.
Η εξωτερική πραγματικότητα και οι τυχόν παρατηρήσεις που κάνει ο κύριος Άγιος στη διάρκεια ενός ταξιδιού του με το τρένο, από το Μιλάνο μέχρι την Τεργέστη, αποτελούν αφορμή για τις εσωτερικές του διαδρομές στον κόσμο των αναμνήσεων, των επιθυμιών και των συναισθημάτων του.
Οι αλλεπάλληλες αφηγηματικές παρεκβάσεις και ο ιδιαίτερα μακροπερίοδος λόγος προδίδουν την εσωτερική διάσταση της αφήγησης, μιας συνειρμικής σχεδόν, θα λέγαμε, γραφής.

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣΑγνοδίκη
Συγγραφέας: Σπύρος Ζερβός Σελίδες: 286 ISBN: 978-960-6748-39-4
Δίψαγε για μάθηση, για έρωτα, η ψυχή της επιθυμούσε να ορίζει η ίδια τον εαυτό της κι έτσι πήρε τη μεγάλη απόφαση...
Μεταμφιεσμένη σε άντρα, πήρε το δρόμο για την Ηροφίλιο Ιατρική σχολή της Αλεξάνδρειας. Εκεί γνώρισε τον έρωτα, τον δόλο, την απόρριψη, αλλά μετά από πολλές περιπέτειες κατάφερε να γίνει η πρώτη γυναίκα Μαιευτήρας - Γυναικολόγος κι επέστρεψε στην πατρίδα της για να διεκδικήσει την ανεξαρτησία και την αποδέσμευση όλων των Ελληνίδων. Η Αγνοδίκη η Αθηναία γεννήθηκε σε μια εποχή που τα πάντα ορίζονταν από τους άντρες.
Δεν είχε δικαίωμα στη μόρφωση, στην εργασία, ακόμα και στον έρωτα.
Κάθε της κίνηση ήταν ελεγχόμενη από τον εκάστοτε άντρα που εξουσίαζε τη ζωή της, είτε αυτός ήταν πατέρας, είτε ένας υποψήφιος σύζυγος, επιλεγμένος σύμφωνα με τα δεδομένα της οικογένειας.
Έπρεπε να εναντιωθεί σε αυτή την καταπίεση, να βρει τρόπους να ξεφύγει από τη φυλακή της ακόμα και αν αυτό απαιτούσε θυσίες μεγαλύτερες από εκείνες που είχε φανταστεί... Η Αγνοδίκη η Αθηναία είναι ένα υπαρκτό ιστορικό πρόσωπο της Αθήνας του 3ου αι. π.Χ. Τα περισσότερα ιστορικά στοιχεία γι' αυτήν μας τα έχει αφήσει ο μεταγενέστερος Ρωμαίος συγγραφέας Υγίνος Γάιος-Ιούλιος, ο οποίος υπήρξε Διευθυντής της Παλατινής βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας.
Η Αγνοδίκη ουσιαστικά αποτέλεσε την πρώτη φεμινίστρια της εποχής της και έσπειρε τον πρώτο σπόρο της ισότητας των δύο φύλων.

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΙ ΑΛΛΑ.

«Ένας 37χρονος, σε κατάσταση απελπισίας, όταν πληροφορήθηκε ότι έβγαζε η τράπεζα το σπίτι του στο «σφυρί», επειδή βρέθηκε σε οικονομικό αδιέξοδο και δεν μπορούσε να αποπληρώσει το δάνειο που είχε πάρει για να φτιάξει τη ζωή του και να κάνει πραγματικότητα τα όνειρά του, περιλούστηκε με βενζίνη και επιχείρησε να αυτοπυρποληθεί μπροστά στα μάτια δεκάδων ανθρώπων, μέρα μεσημέρι σε ένα από τα πλέον πολυσύχναστα σημεία του Χαλανδρίου». Ένα από τα εκατοντάδες καθημερινά περιστατικά σε όλη τη χώρα. Δάνεια, κάρτες, τράπεζες….. από την μια. Από την άλλη, μισθοί, συντάξεις …. Η ελληνική πραγματικότητα της απόγνωσης. Πολλοί θα πουν «ας πρόσεχε» να μην δανειζόταν. Μόνο που αν το καλοσκεφτούμε, ΟΛΟΙ μας χρωστάμε και όχι απαραίτητα σε κάποια τράπεζα. Βρείτε μου ΕΝΑΝ στον τρίτο κόσμο (που έτσι μας κατάντησαν) που λέγεται Ελλάδα, και να μη χρωστάει. Σε φίλους, συγγενείς, γνωστούς…. Για το κράτος δεν το συζητώ. Εκεί χρωστάμε μόνιμα. Και το τρελό στη χώρα αυτή, είναι ότι χρεωνόμαστε για να πληρώσουμε και όλα εκείνα που είναι «δωρεάν». Παιδεία, υγεία…. Φτάσαμε και ξεπεράσαμε τα όρια μας. Πολλοί είναι εκείνοι που λένε ότι θα έρθουν ακόμα πιο δύσκολες μέρες, ότι θα βιώσουμε «την απελπισία της απελπισίας» γιατί μόνο στη χώρα μας με όλους αυτούς που ψηφίζουμε δήθεν για καλύτερα, καταφέραμε να πάμε στον «πάτο του πάτου». Κουράγιο αδερφια, και άλλο κακό να μη μας βρει. Βασίλης Τσούγκαρης Αρθρογράφος – Παραγωγός Ραδιοφωνίας tsougarisgnomi@gmail.com

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣ

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΔΟΤΙΚΟ ΟΙΚΟ "ΜΙΛΗΤΟΣ"Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΗΓΗΤΩΝ 1430-1930
Αριθμός Περιορισμένων Αντιτύπων:Γλώσσα Έκδοσης:Ελληνικά
Σελίδες:248 Διαστάσεις:26,5 x 28 εκ. Τιμή:90 € ISBN:978-960-7265-91-3
Εκδοτικός Οίκος:ΜΙΛΗΤΟΣ
Περιγραφή: Ο τόμος αυτός είναι ένα «πανόραμα» του περιηγητικού φαινομένου σε ό,τι αφορά τη Θεσσαλονίκη. Συγκεντρώνει –σε ελληνική μετάφραση– επιλεγμένες αγγλικές, αμερικανικές και γαλλικές περιηγητικές πηγές για την πόλη κατά την περίοδο 1430-1930. Περιλαμβάνει επίσης αναλυτικό βιβλιογραφικό κατάλογο των περιηγητών που εντόπισαν οι συγγραφείς και συνοπτικό βιογραφικό σημείωμα για τον καθένα.
ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΣΤΑ ΞΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ
ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ (1950-1967) Αριθμός Περιορισμένων Αντιτύπων: Γλώσσα Έκδοσης:Ελληνικά Σελίδες:192 Διαστάσεις:17 x 24 εκ. Τιμή:30 € ISBN:978-960-464-034-8 Εκδοτικός Οίκος:ΜΙΛΗΤΟΣ
Περιγραφή: Το Μακεδονικό Ζήτημα εδώ και ενάμισι περίπου αιώνα αποτελεί εστία αντιπαράθεσης ανάμεσα στις χώρες της νότιας Βαλκανικής, όχι μόνο σε πολιτικό και διπλωματικό αλλά και σε ιδεολογικό καθώς και σε ιστοριογραφικό επίπεδο.
Πτυχές της ανωτέρω σύνθετης διαμάχης για την περίοδο 1950-1967 πραγματεύεται η παρούσα μελέτη.
Το υλικό της προέρχεται από αδημοσίευτες αρχειακές μαρτυρίες από γιουγκοσλαβικά και βουλγαρικά αρχεία.
Φωτίζονται, έτσι, αρκετές πλευρές που μέχρι σήμερα παρέμεναν «σκοτεινές» και δίνονται απαντήσεις σε ερωτήματα που, επί δεκαετίες, απασχολούσαν τους ερευνητές.

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΓΚΟΒΟΣΤΗΟ πόλεμος του Χίτλερ Τίτλος πολύτομου Ο πόλεμος του Χίτλερ (τόμος 1 από 2) Τιτλος πρωτότυπου Hitler‘s war Συγγραφέας - Συντελεστές David Irving Μετάφραση: Δ. Π. Κωστελένος Επιμέλεια: Ν. Α. Κολόμβας Εκδότης Γκοβόστης ISBN960-270-910-3960-270-909-Χ (set) Έκδοση2003
Δέσιμο Μαλακό εξώφυλλο Σχήμα 24χ17 εκ. Σελίδες 525 Περιέχει Φωτογράφηση
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Τον Απρίλιο του 1977 ο εκδοτικός κόσμος αιφνιδιάστηκε από την έκδοση σε Λονδίνο και N. Yόρκη του βιβλίου του David Irving, O Πόλεμος του Xίτλερ.
O τρόπος περιγραφής ενός τόσο ιστορικού και μεγάλου γεγονότος σαν τον B Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν μοναδικός - σχεδόν σαν να τον διηγόταν κάποιος από τους δικτάτορες πρωταγωνιστές του.
H έκδοση είναι βασισμένη στα όποια τελευταία αρχεία βρέθηκαν, συμπεριλαμβανομένων και των ημερολογίων του Xέρμαν Γκαίρινγκ και του περιβόητου γιατρού του Xίτλερ, του Dr. Morell.
Για πρώτη φορά επίσης, παρουσιάζονται έγχρωμες, δραματικές φωτογραφίες που τράβηξε ο κινηματογραφιστής του Xίτλερ, ο Walter Frentz.
Aυτή η τελευταία έκδοση έχει ένα ακόμη προσόν: περιέχει τα για πολύ καιρό χαμένα αρχεία από τις ανακρίσεις του προσωπικού του Pούντολφ Eς, από την Γκεστάπο, που τώρα ανήκουν σε ιδιώτη, και σήματα υποκλαπέντα από Bρετανούς αποκρυπτογράφους.
“O,τιδήποτε ο Xίτλερ δεν διέταξε ή δεν έπεσε στην αντίληψή του, δεν αναφέρεται σ‘ αυτό το βιβλίο”, μας είπε ο συγγραφέας.
“H αφήγηση των γεγονότων ξεδιπλώνεται με την ίδια σειρά που ο Xίτλερ ασχολήθηκε μ’ αυτά”.
Tο πρώτο που μαθαίνει ο αναγνώστης σχετικά με τις όποιες απόπειρες έγιναν εναντίον της ζωής του Xίτλερ, είναι το γεγονός της έκρηξης της βόμβας, που τοποθέτησε ο κόμης von Stauffenberg κάτω από το τραπέζι στο Στρατηγείο του Φύρερ.
Eίναι μια ασυνήθιστη τεχνική, αλλά τις περισσότερες φορές πετυχαίνει.
Tο βιβλίο πούλησε 25.000 αντίτυπα στην πρώτη του έκδοση στη M. Bρετανία, ενώ έκτοτε έχει επανεκδοθεί και μεταφραστεί επανειλημμένως.
Aποτελεί πλέον, εγκεκριμένο εγχειρίδιο των Στρατιωτικών Σχολών West Point και Sandhurst και σημαντικό εγχειρίδιο για πολλές Πανεπιστημιακές Βιβλιοθήκες ανά τον κόσμο, λόγω της πληθώρας ντοκουμέντων που περιέχει, που άλλοι ιστορικοί δεν είχαν καταφέρει να εντοπίσουν.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η «Εύξεινος Λέσχη Τρικάλων» στον αέρα Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων με σκοπό την ανάδειξη του πολιτισμού των εξ Ανατολής Ελλήνων, η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων και Μικρασιατών Ν. Τρικάλων ξεκινά αυτό το Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009 ραδιοφωνική εκπομπή.
Το όνομα αυτής «Ανέβζηγος Αροθυμία», δηλαδή «Άσβεστη Νοσταλγία».
Πρόκειται για μια συμπαραγωγή της «Ευξείνου Λέσχης Τρικάλων» και του «Ράδιο Πρωινός». Η εκπομπή θα πραγματεύεται θέματα που άπτονται του πολιτισμού των Ελλήνων του Πόντου, της Μικράς Ασίας και της Θράκης και ειδικότερα τα ήθη, τα έθιμα, την ιστορία, τη μουσική, τους χορούς, τους θρύλους και τις παραδόσεις των πολύπαθων αυτών περιοχών. Θα γίνονται ειδικά αφιερώματα, συνεντεύξεις και παρουσιάσεις και θα παρουσιάζεται η δράση του συλλόγου. Η Εκπομπή θα μεταδίδεται κάθε Σάββατο από τις 12:00 μέχρι τις 14:00 από το «Ράδιο Πρωινός» στους 105,3 και από το διαδίκτυο στη σελίδα «www.proinosonline.gr».
Υπεύθυνη εκπομπής : Λένα Σαββίδου
Για νέα, ανακοινώσεις, σχόλια και προτάσεις μπορείτε να επικοινωνείτε:
ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΠΟΝΤΙΩΝ & ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ Καλαμπάκας 28, Τρίκαλα, 421 00 Τηλ. – φαξ : +30 24310 74588, +30 6977 649 170 Email : pontiakostrikalon@yahoo.gr Website : efxeinostrikala.livepage.gr

Ερωτήματα για τα 28 δισ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΕλληνικές τράπεζες, με έγκριση των Βρυξελλών, ενισχύουν με κρατικό χρήμα θυγατρικές τους στα Βαλκάνια, ενώ περιορίζουν τα δάνεια στο εσωτερικό Το πράσινο φως για την ενίσχυση των θυγατρικών των τραπεζών στα Βαλκάνια με το ελληνικό πακέτο στήριξης των 28 δισ. ευρώ έδωσε χθες η Ε.Ε., τη στιγμή κατά την οποία στην Ελλάδα τα πιστωτικά ιδρύματα χορηγούν όλο και πιο δύσκολα δάνεια προς τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.
Η εκπρόσωπος της Κομισιόν Αμέλια Τόρες δήλωσε χθες ότι τα σχέδια διάσωσης που έχουν υιοθετηθεί σε όλη την Ευρώπη αφορούν τους ομίλους στο σύνολό τους.
Δηλαδή, τα κρατικά κεφάλαια μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για τη χρηματοδότηση των θυγατρικών τους στο εξωτερικό.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΩΚΕΑΝΙΔΑ Η γυναίκα του Πέμπτου
Σειρά:Σύγχρονο ξένο μυθιστόρημα
Συγγραφέας:Κέννεντυ Ντάγκλας
Μετάφραση: ΧΑΤΧΟΥΤ ΡΕΝΑ Πρώτη έκδοση:20/01/2009
ΙSBN: 978-960-410-544-1 Barcode: 9789604105441 Κωδικός: 0735 Σελίδες: 496
Επικίνδυνη ζώνη
Σειρά:Σύγχρονο ξένο μυθιστόρημα
Συγγραφέας:Κόρνγουελ Πατρίσια
Μετάφραση: ΚΑΡΑΤΖΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ Πρώτη έκδοση:15/01/2009
ISBN: 978-960-410-523-6 Barcode: 9789604105236 Κωδικός: 0733 Σελίδες: 272
Λένινγκραντ. Κατάσταση πολιορκίας
Σειρά:Η περιπέτεια του ανθρώπου
Συγγραφέας:Τζονς Μάικλ
Μετάφραση: ΧΑΤΧΟΥΤ ΡΕΝΑ Πρώτη έκδοση:08/12/2008
ISBN: 978-960-410-545-8 Barcode: 9789604105458 Κωδικός: 0741 Σελίδες: 536
Το σπίτι της σιωπής
Σειρά:Ασημένια σειρά
Συγγραφέας:Παμούκ Ορχάν
Μετάφραση: ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Πρώτη έκδοση:01/12/2008
ISBN: 978-960-410-540-3 Barcode: 9789604105403 Κωδικός: 0739 Σελίδες: 472

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΓΡΑΦΟΥΝ!

Δημοσιογράφος της εφημερίδας «Η Σφήνα» σήκωσε την ελληνική σημαία στα Ίμια

ΑΠΟ ΤΟ ZOUGLA.GR
Όλα τα είχε η Μαριορή, ο φερετζές της έλειπε.
Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Η Σφήνα», Γιώργος Χριστοδούλου, με εντολή του εκδότη, Σπύρου Καρατζαφέρη, ανέβηκε στα Ίμια σήμερα το μεσημέρι και σήκωσε την ελληνική σημαία.
Αφού φωτογραφήθηκε, πριν προλάβουν να αντιδράσουν οι Τούρκοι, οι οποίοι αντελήφθησαν την τελευταία στιγμή ότι κάτι περίεργο συνέβαινε, κατέβασε τη σημαία και αποχώρησε, την ώρα που κατέφθανε τουρκική ακταιωρός. Ωστόσο, οι Αρχές μετά από έλεγχο του φωτογραφικού υλικού, επιμένουν ότι ο δημοσιογράφος δε βρέθηκε στα Ίμια, αλλά σε άλλη βραχονησίδα. Η υπόθεση έγινε γνωστή πριν από λίγο και δεν υπάρχει αντίδραση από καμία πλευρά.
Ο εκδότης της εφημερίδας, Σπύρος Καρατζαφέρης, στην επισήμανσή μας ότι αυτή η χειρονομία θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τις σχέσεις των δύο χωρών, απάντησε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί από τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει ότι τα Ίμια είναι ελληνικά… Στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι το ελληνικό Πεντάγωνο μέχρι αργά το απόγευμα δεν είχε υπόψη του κάποιο περιστατικό, αφού ως γνωστόν η επιτήρηση της περιοχής είναι αρμοδιότητα του Λιμενικού.
Το μεσημέρι, οκτώ τουρκικά μαχητικά εισήλθαν παράνομα για άλλη μια φορά στο FIR Αθηνών. Μάλιστα, στις 15:24, τέσσερα PHANTOM F-4 και δύο F-16, παραβιάζοντας τον εθνικό εναέριο χώρο, πέταξαν σε ύψος μόλις 120 μέτρων πάνω από το φυλάκιο στο Φαρμακονήσι.
Διαβάστε όλο το άρθρο και δείτε τα βίντεο εδώ.