Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

Διακοπή χρηματοδότησης των μονάδων ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης

ΑΠΟ ΤΟ DISABLED.GRΤις τελευταίες ημέρες πολύς λόγος γίνεται για την διακοπή της χρηματοδότησης των μονάδων ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης από το υπουργείο υγείας.
Ο συνήγορος του πολίτη εξέδωσε πόρισμα με το οποίο κατηγορεί προφανώς την κυβέρνηση για παραβίαση των δικαιωμάτων των χρηστών των μονάδων ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης.
Και ενώ τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν γεμίσει με ανακοινώσεις που βάλουν ένθεν και ένθεν χωρίς να κοιτάζουν την θλιβερή μοναξιά των ίδιων των άμεσα θιγομένων.
Ωσάν λογιστές ασχολούνται μόνο με την διακοπή της χρηματοδότησης και τις μονάδες αυτές καθεαυτές αλλά δεν έχει ακουστεί τίποτα για τις θέσεις που έχουν οι ίδιοι οι (πρώην και ενδεχομένως νυν) χρήστες αυτών των μονάδων.
Στο http://www.disabled.gr/ μας ήρθε με καθυστέρηση μια ανακοίνωση των χρηστών των υπηρεσιών ψυχικής υγιεινής και είναι χρήσιμο να ανακοινωθεί γιατί από ότι φαίνεται οι χρήστες έχουν τελείως διαφορετική άποψη τόσο από τους ιδιοκτήτες των μονάδων ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης όσο και από το υπουργείο αλλά και από τον συνήγορο του πολίτη.
Διαβάστε το κείμενο στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=19218 και θα καταλάβετε πολλά.
Ελπίζουμε πως πολλά θα καταλάβει και ο συνήγορος του πολίτη και θα ανασκευάσει γιατί το κείμενο έχει γραφτεί από χρήστες υπηρεσιών ψυχικής υγιεινής που αντικειμενικά είναι φορείς δικαιωμάτων που συγκεκριμένα παραβιάζονται σε όλο αυτό το παιχνίδι οικονομίας και εξουσίας.
Πολλούς χαιρετισμούς, http://www.disabled.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: