Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

Μαλλιά κουβάρια για τις Πανελλαδικές

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΖήτημα πρώτο: Εμφύλιος Παιδεία: Βερέμης εναντίον Μπαμπινιώτη για τον διάλογο ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Νίκος Μάστορας Άγριος καβγάς για την «μπαγκέτα» του διαλόγου για την Παιδεία ξέσπασε χθες μεταξύ του προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (ΕΣΥΠ) κ. Θάνου Βερέμη και του τέως πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γιώργου Μπαμπινιώτη, στον οποίον ανετέθη η διοργάνωση της διαδικασίας, προτού καλά καλά αρχίσει η συζήτηση...
«Η κατάσταση είναι πλέον οριακή και οι μαθητές έχουν καταντήσει να απεχθάνονται το σχολείο, γι΄ αυτό χρειάζεται πλήρης αναμόρφωση», λέει ο Γ. Μπαμπινιώτης αναφερόμενος στον ρόλο των λυκείων και στους τρόπους εκμάθησης (φωτογραφία αρχείου, μαθητές λυκείου στην τάξη)
O κ. Βερέμης, ο οποίος αισθάνεται ιδιαίτερα ενοχλημένος από την κίνηση του υπουργού Παιδείας Άρη Σπηλιωτόπουλου να αναθέσει την οργάνωση του διαλόγου σε αναβαθμισμένη υποεπιτροπή του ΕΣΥΠ (Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης- ΣΠΔΕ) υπό τον κ. Μπαμπινιώτη και όχι στον ίδιο, έκανε χθες αιχμηρές δηλώσεις:
«Εγώ είμαι ο Καραμανλής του ΕΣΥΠ και ο κ. Μπαμπινιώτης είναι ο υπουργός Παιδείας του ΕΣΥΠ!», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βερέμης (στο ραδιόφωνο του Αlpha) απαντώντας στην ερώτηση ποιος θα έχει την ευθύνη του διαλόγου.
Αυτό καθώς το ΣΠΔΕ υπάγεται τυπικά στο ΕΣΥΠ, του οποίου προεδρεύει.
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: