Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Η ΠΕΝΤΑΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΚΑΙ HIP HOP ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΘΕΣΗ

  Χορευτική πανδαισία το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Ιουνίου από το ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ στο Δημοτικό Θέατρο Μουδανιών που όπως φαίνετε είναι πολύ μικρό για παραστάσεις της ΣΥΝΘΕΣΗΣ.
  Ασφυκτικά γεμάτο και τις δύο μέρες από κόσμο που χειροκρότησε με πολύ θέρμη τους μικρούς χορευτές.

 Δύο ώρες με Hip Hop για εισαγωγή και μετά την πασίγνωστη ιστορία πραγματικής αγάπης «Η Πεντάμορφη και το Τέρας»
  Μια μαγική παράσταση χορού υψηλού επιπέδου με φανταχτερά κοστούμια πανέμορφα σκηνικά και φώτα και επιλεγμένες μουσικές που καθήλωσε το κοινό.
  Πολλά συγχαρητήρια σε παιδιά και αλλά και στους γονείς που τα στηρίζουν σε τέτοιου είδους προσπάθειες.
  Πολλά συγχαρητήρια και στις δασκάλες των παιδιών και στην ΣΥΝΘΕΣΗ που εδώ και πολλά χρόνια αναβαθμίζει συνεχώς το πολιτιστικό επίπεδο του τόπου
  Τέλος ένα μεγάλο μπράβο σε όσους παρακολουθούν και στηρίζουν με την παρουσία τους τέτοιου είδους παραστασεις.


 Και πάμε για την μεγάλη ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΟΡΓΗ το Σάββατο 27 Ιουνίου στο Αμφιθέατρο Ν. Μουδανιών.

http://kentrotexnissynthesi.blogspot.gr/
gr/https://www.facebook.com/kentrotexnissynthesi

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ;

Εδώ είμαστε και πάλι με το «γνωστό» σε όλους θέμα ο οποίο έχει να κάνει με την Σκλήρυνση Κατά Πλάκας , την «λίστα παθήσεων», τα «ποσοστά» αναπηρίας, και την γενικότερη αντιμετώπιση των ασθενών που πάσχουν από αυτήν τόσο από το «κράτος», όσο και από άλλους ασθενείς με χρόνιες παθήσεις.
Αναφέρομαι μάλιστα στους άλλους ασθενείς γιατί εδώ και πολύ καιρό σε επικοινωνία που έχω με διαφόρους φορείς ατόμων με αναπηρίες, μαθαίνω διάφορα άσχημα πράγματα τα οποία δυστυχώς «φωτογραφίζουν» την γενικότερη έλλειψη ΕΝΟΤΗΤΑΣ που υπάρχει στα άτομα με αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις, κάτι που δίνει την ευκαιρία σε πολλούς να παίζουν τα όποια παιχνίδια σε βάρος των ατόμων αυτών, που είναι ΧΙΛΙΑΔΕΣ.
Θα δείτε παρακάτω σχετικό παράδειγμα παρμένο από κάποιο από τα εκατοντάδες forum που υπάρχουν.
Ξαναέγραψα λοιπόν, πως τα άτομα με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, είναι τα ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ και ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΑ ΘΥΜΑΤΑ του συστήματος, αφού το (σκόπιμα) θολό τοπίο που υπάρχει γύρω από την συγκεκριμένη πάθηση, αλλά και η ΑΓΝΟΙΑ, βοηθά στο να γίνεται η ζωή τους ακόμα δυσκολότερη. Είναι ΠΡΩΤΑ στη λίστα ΣΦΑΓΗΣ από τα ΚΕΠΑ, και αντιμετωπίζονται, όπως και όλα τα άτομα με αναπηρίες, σαν αριθμοί, και όχι σαν άνθρωποι.
Πρέπει να διευκρινίσω, πως η «λίστα», το μπακαλοτέφτερο με τις 43 παθήσεις, κρύβει πολλές κουτοπονηριές από τους συντάκτες της…..
Για παράδειγμα, οι ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΕΣ παθήσεις, έχουν να κάνουν με άτομα που έχουν 80% ποσοστό αναπηρίας και πάνω! Οι υπόλοιποι δηλαδή, σύμφωνα με τους συντάκτες, ΔΕΝ είναι ανάπηροι, και θα γίνουν από κάποιο θαύμα, από αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μας, καλά.
Διαβάστε λίγο αυτό το σχόλιο….

«Φιλαράκια !!!!! Έχω βαρεθεί αφάνταστα να ακούω και να διαβάζω τα ίδια και τα ίδια .....Εντάξει κύριε Ρωμανια ! Εντάξει κύριε Στρατουλη ! Πολύ ωραία όλα αυτά ! Ωραία και ...ΕΠΙΘΥΜΗΤΑ ....! Γιατί τα λέτε , μήνες τώρα και δεν τα κάνετε ;;;;;;;;;;; Εντάξει ΘΑ γίνουν ! Ας είμαστε αισιόδοξοι ! Εξάλλου, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία......Όμως , πρέπει να έχουμε το νου μας : Με τι προϋποθέσεις θα μπει η σκπ στη λίστα ; Θα μπούμε όλοι ;;;; Σας ΞΑΝΑ-θυμίζω ότι η ισχύουσα λίστα , ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ 2010 , ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ 80% ΚΑΙ ΑΝΩ .Η νέα λίστα , θα είναι απαλλαγμένη από τέτοιες πονηριές ;;;;; Βέβαια , πρέπει να εντοπίσω ένα θετικό στα τελευταία νέα . Η πρόταση της Ομοσπονδίας ατόμων με σκπ, σχετικά με τον ΚΕΒΑ και το ελάχιστο ποσοστό αναπηρίας για τη σκπ, είναι το 67% . Αν θυμάστε, πριν τρία χρόνια ,με τη δημοσίευση του ''νέου'' ΚΕΒΑ Ομοσπονδία και Σύλλογος , ήταν κατηγορηματικά αντίθετοι σε κάτι τέτοιο. Προσωπικά , είχα κάνει αυτή την πρόταση σε μέλη του ΔΣ του Συλλόγου και ...είχα πέσει σε βράχο άρνησης ...''όχι ακόμα , επειδή υπάρχουν ασθενείς μαϊμούδες'' .......!!!!!!!!! Τέλος , μη σας γεμίζει ελπίδες , η συμμετοχή της ΕΣαμεΑ στα διάφορα όργανα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο γραμματέας της ήταν μέλος της Επιστημονικής επιτροπής, που έφτιαξε τη λίστα των 43, αφήνοντας έξω τη σκπ και άλλες...χρόνιες παθήσεις..... ΥΓ.Παντως , η Ομάδα Αλληλεγγύης ανθρώπων με σκπ, έχει μαζέψει πάνω από 12000 υπογραφές .....»
Να δημοσιεύσω και άλλα σχόλια από forum; Νομίζω δεν χρειάζεται, καταλάβατε ΟΛΟΙ τι τρέχει, είδατε ακόμα ένα δείγμα ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ και ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑΣ, ένα δείγμα ακόμα του «ΠΩΣ ΝΑ ΞΕΦΟΡΤΩΝΕΣΤΕ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΣΚΠ». Έχω αναφερθεί πάρα πολλές φορές στις ΑΔΙΚΙΕΣ που γίνονται σε βάρος αυτών των ασθενών, και πρέπει να τονίσω πως τα ΘΑ και οι όποιες βαρύγδουπες δηλώσεις δεν με ξεγελούν.
Το να παίζουν κάποιοι με μια πάθηση, άρα και με τους ασθενείς που πάσχουν από αυτήν, είναι ότι πιο ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ υπάρχει, όπως ακόμα πιο απάνθρωπο είναι να ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ τους ασθενείς, τους ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ με υποσχέσεις. Και κάτι ακόμα, κάποτε στη μπανανία αυτή που λέγεται Ελλάδα, οι Επιστημονικές Επιτροπές, θα πρέπει να στελεχώνονται από ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ, και όχι από ΑΣΧΕΤΟΥΣ.
Θα επανέλθω σύντομα, γιατί έχουμε πολλά να πούμε και να μάθουμε.

Βασίλης Τσούγκαρης
tsougarisgnomi@gmail.com

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΟΡΓΗ

Μπήκαμε στην «τελική ευθεία», μένουν μόνο λίγα εικοσιτετράωρα για την εκδήλωση ΘΕΣΜΟ που πραγματοποιείται ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ στα Νέα Μουδανιά και που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον ΟΛΗΣ της Ελλάδας.
Η μέρα που θα πραγματοποιηθεί η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΟΡΓΗ, πλησιάζει, ΑΥΤΟ το Σάββατο, το αμφιθέατρο Μουδανιών θα γίνει για ακόμα μια φορά Κέντρο Αγάπης, Ελπίδας, Στοργής, για ακόμα μια χρονιά τα ΠΑΙΔΙΑ, θα παίξουν, θα τραγουδήσουν και θα χορέψουν, για τα ΠΑΙΔΙΑ με καρκίνο…

Οι μαθητές του Κέντρου Τέχνης Σύνθεση, ετοιμάζονται για να μας παρουσιάσουν κάτι ΜΟΝΑΔΙΚΟ, για να διαλαλήσουν σε ΟΛΟ τον κόσμο πως ο Καρκίνος, όταν υπάρχει ΕΛΠΙΔΑ και ΣΤΟΡΓΗ, μπορεί να νικηθεί, και φίλοι μου, να ξέρετε κάτι….
Όσο Υπάρχουν αυτά τα παιδιά που δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, η ΕΛΠΙΔΑ και η ΣΤΟΡΓΗ, δεν πρόκειται να σβήσουν ΠΟΤΕ!
Όσο δύσκολοι και αν είναι οι καιροί, τα παιδιά αγωνίζονται για έναν ΙΕΡΟ σκοπό, και περιμένουν την ΣΤΗΡΙΞΗ ΟΛΩΝ.
Παρακολουθώ τη συγκεκριμένη εκδήλωση, από την «γέννηση» της, και πραγματικά δεν έχει πέψη λεπτό να με συγκινεί η «υπευθυνότητα» και το ΜΕΡΑΚΙ των παιδιών της ΣΥΝΘΕΣΗΣ που αν και «ερασιτέχνες», βάζουν τα «γυαλιά» σε πολλούς επαγγελματίες.
Οι ΜΑΘΗΤΕΣ του Κέντρου Τέχνης Σύνθεση, κάθε χρόνο, γίνονται ΔΑΣΚΑΛΟΙ των μεγάλων, διδάσκοντας μας πως με την ΘΕΛΗΣΗ και την ΑΓΑΠΗ, ΟΛΑ μπορούν να γίνουν.
ΑΥΤΟ το Σάββατο, 27 Ιουνίου, ΟΛΟΙ στο ανοικτό Θέατρο Μουδανιών για μια εκδήλωση ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ, για να καμαρώσουμε τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ να τραγουδούν και να χορεύουν για την ΕΛΠΙΔΑ και την ΣΤΟΡΓΗ…. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Κέντρο Τέχνης Σύνθεση στο τηλέφωνο 2373024234.
Μη λείψει κανείς αυτό το Σάββατο από την εκδήλωση ΘΕΣΜΟ.

Βασίλης Τσούγκαρης
tsougarisgnomi@gmail.com

CRT 4 CF DUAL BAND + AIRBAND!!! - ΑΠΟ ΤΟ RADIO ELEKTRON

ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΜΕ!!! ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ, ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 41!!

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ 2314004163 / 6932239102!!

CRT 4 CF DUAL BAND + AIRBAND!!!


ΦΟΡΗΤΟΣ ΠΟΜΠΟΔΕΚΤΗΣ VHF/UHF/HF(RX) ΜΑΖΙ ΜΕ AIRBAND.
ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ.
Ο ΜΟΝΟΣ ΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ FREQUENCY HOPPING ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ.
ΤΟ CRT 4CF ΕΙΝΑΙ ΕΦΟΔΙΑΣΜΕΝΟ ΜΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ FHSS SPREAD SPECTRUM (ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΦΑΣΜΑΤΟΣ) ME THN ΟΠΟΙΑ ΤΟ ΣΗΜΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΙΔΙΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙ.
Οι μέθοδοι διασποράς φάσματος (Spread Spectrum, εναλλακτικά εξάπλωσης ή διεύρυνσης φάσματος) αποτελούν τρόπους με τους οποίους η ενέργεια ενός σήματος που καταλαμβάνει κάποιο σχετικά περιορισμένο φάσμα συχνοτήτων, κατανέμεται εσκεμμένα σε πολύ μεγαλύτερο φασματικό εύρος με σκοπό την αύξηση της ασφάλειας των τηλεπικοινωνιών, την αποφυγή υποκλοπών και τη μεγαλύτερη αντοχή στα παράσιτα και τις παρεμβολές.
Ο συγκεκριμένος ασύρματος επίσης ειναι εφοδιασμένος με AIRBAND συχνότητες (μονο λήψη) ενώ λαμβάνει και στις συχνότητες των βραχαίων!. (TRIBAND)
Έχει απεριόριστες δυνατότητες καθώς είναι Dual band , full Dublex και μπορεί να γίνει και αναμεταδότης!!!
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ FREQUENCY HOPPING

Αστροπάρτυ στην Καλαμαριά, Τετάρτη 24 Ιουλίου

IMG 1727

Αστροπάρτυ στην Καλαμαριά, Τετάρτη 24 Ιουλίου

Μια ιδιαίτερη μαγική βραδιά θα ζήσουν, όσοι αγαπούν την Αστρονομία και τους αρέσει να κοιτούν ψηλά, θαυμάζοντας το μεγαλείο του σύμπαντος.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Ιουλίου στις 9 το βράδυ, στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού, μπροστά στο Δημαρχείο Καλαμαριάς, και συνδιοργανώνεται από την Αντιδημαρχία Παιδείας Αθλητισμού, Πολιτισμού, Νεολαίας και Δια βίου Μάθησης και τον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας.
Τα μέλη του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας θα στήσουν από νωρίς τα τηλεσκόπιά τους και θα δώσουν την ευκαιρία στους πολίτες που επιθυμούν να παρατηρήσουν τον ουρανό και να εξερευνήσουν το διάστημα, αγναντεύοντας τον Δία, τον Κρόνο την Αφροδίτη και τη Σελήνη...
Στην εκδήλωση θα είναι και ο καθηγητής Αστροφυσικής του Α.Π.Θ., Σταύρος Αυγολούπης, ο οποίος θα είναι στην διάθεση του κοινού για οποιαδήποτε αστρονομική ερώτηση και απορία.
***
ofa logo
ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ www.ofa.gr

Οι χρυσές δεκαετίες του ελληνικού τραγουδιού!... 150 προσωπικότητες αποκαλύπτονται...

Οι χρυσές δεκαετίες του ελληνικού τραγουδιού!...
150 προσωπικότητες αποκαλύπτονται...

Τάσος Κουτσοθανάσης
Δρόμων, 2007
713 σελ.
ISBN 978-960-8330-96-2, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 37,29
Τραγουδιστές - Ελλάς [DDC: 782.009 249 5]
Τραγούδια, Ελληνικά - Ιστορία [DDC: 782.420 949 5]

Ένας απ' τους συναδέλφους μου που σεβάστηκα για το ήθος του κυρίως και γι' αυτό τον αγαπώ είναι ο Τάσος Κουτσοθανάσης.
Και το δεύτερο αυτό πολυσέλιδο και πάλι βιβλίο του, αποδείχνει ότι το πρώτο περπάτησε καλά και ο Τάσος έχει πολύ υλικό ζωής ακόμα να καταθέσει στο χώρο του ελληνικού τραγουδιού, όπου άσκησε και ασκεί την θαυμαστή του επαγγελματική παρουσία.
Στο κείμενο του θα διαπιστώσετε ότι αγαπάει τόσο πολύ το χώρο αυτό, που και τους ανθρώπους του τους αντιμετωπίζει αντίστοιχα. Δεν θα κυνηγήσει απ' τη «φίρμα» το σκάνδαλο, ακόμα κι αν έχει στα χέρια του την πληροφορία, (που αυτός ειδικά πάντοτε την έχει...) δεν θα τον ξεμπροστιάσει. Θα τον οδηγήσει αργά και μεθοδικά να βγάλει έξω τον καλύτερο εαυτό του για το καλό του και για το καλό του τραγουδιού μας.
Παράλληλα όμως είναι και...γουρλής! Έβγαλε αμέτρητες πρωτιές με πρωτοεμφανιζόμενους ερμηνευτές και δημιουργούς, και όλοι τους κάνανε λαμπρή καριέρα στο τραγούδι! Αυτά τα πρωτάκια, (ανάμεσα τους θα αναγνωρίσετε αμέσως τις κατοπινές μεγάλες φίρμες), τα αντιμετωπίζει σαν την ψυχικάρα πόρνη που πρωτοβγάζει στο κλαρί τον τρακαρισμένο έφηβο!
Με πείρα και αγάπη τον οδηγεί στο βάπτισμα του πυρός της δημοσιότητας, κάτι που δεν συμβαίνει πια στους δύσπεπτους συναισθηματικά και δίσεκτους πνευματικά καιρούς μας.
Κοντολογίς, κυρίες και κύριοι, ο φίλος μου, (διότι είναι φίλος μου αληθινός) ο Τάσος Κουτσοθανάσης, αξίζει περισσότερα απ' όσα ξέρετε γι' αυτόν.
Το ελληνικό τραγούδι του χρωστάει πολλά. Και δυστυχώς δεν τον έχει αμείψει αντίστοιχα.
Όμως ο Τάσος με ένα παιδικό χαμόγελο, επιμένει: Καλός και ήπιος, είναι πάντοτε εδώ για οτιδήποτε περνάει απ' το πεντάγραμμο. Και κυρίως για όσους παράγουν πολιτισμό μέσα απ' αυτό.
Η περίπτωση του έχει όλα τα στοιχεία γι' αυτό που ονομάζουμε: Έντιμος μαχητής. Μια ιδιότητα δηλαδή, που είναι πλέον είδος εν ανεπάρκεια και σπανίζει στη μοντέρνα μεν και γρήγορη, αλλά και θλιβερά οριζόντια εποχή μας.
Δημήτρης Ιατρόπουλος

9 καλοκαιρινές προτάσεις!

Σύγχρονη Ξένη Λογοτεχνία
Έμα Χίλι
Χάρτινη μνήμη
Πώς λύνεις ένα μυστήριο όταν δεν μπορείς να θυμηθείς τις ενδείξεις;
Το βιβλίο αυτό είναι ταυτόχρονα επικό και προσωπικό, κωμικό και συνάμα σπαρακτικό.
Η Έμα Χίλι έγραψε με αριστοτεχνικό τρόπο ένα ψυχολογικό θρίλερ και παράλληλα ένα συγκινητικό βιβλίο. Διαβάζοντάς το συνειδητοποιούμε ότι χωρίς την ανάμνηση του παρελθόντος δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε τον εαυτό μας στο παρόν.
Ένα υπέροχο ντεμπούτο το οποίο απέσπασε διθυραμβικές κριτικές στον ξένο Τύπο και γνώρισε μεγάλη εμπορική επιτυχία στη Μ. Βρετανία.

Σελίδες: 448 | Τιμή: 17,00 €
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία

Αλέξανδρος Νίκας
Ένας αιώνας και μία νύχτα
Ένα απολαυστικό μυθιστόρημα που η πλοκή του συμπορεύεται με την ιστορία του τελευταίου αιώνα.
Ο Αλέξανδρος Νίκας ξετυλίγει με παραστατικό τρόπο την ιστορία της Ελλάδας του 20ού αιώνα και μέσα από την πολύπλευρη γραφή του μας μιλά για μια σχέση μίσους, αγάπης και έρωτα ανάμεσα σε δύο θρησκείες, δύο γυναίκες και μία πατρίδα.
ΒΑΣΙΣΜΕΝΟ ΣΕ ΑΛΗΘΙΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Την εβδομάδα 7-14 Ιουνίου βρισκόταν στη θέση 7 των ευπώλητων των βιβλιοπωλείων Ιανός.
Σελίδες: 448 | Τιμή: 16,50 €
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ιωάννα Νοταρά
Ψηλά τα χέρια, Σ΄αγαπώ
Ποιος είναι ο «μοναχικός ληστής» που αναστατώνει την ελληνική κοινωνία της οικονομικής κρίσης;
Το νέο επίκαιρο μυθιστόρημα της Ιωάννας Νοταρά είναι μια πρωτότυπη σύγχρονη ιστορία, στην εξέλιξη της οποίας θα δοκιμαστούμε ως αναγνώστες παρακολουθώντας τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στις διαπροσωπικές σχέσεις, αλλά και στη διεκδίκηση της καριέρας και της αξιοπρέπειας των νέων ανθρώπων.
Ένα μυθιστόρημα που θα φωτίσει τα αδιέξοδα και θα ζεστάνει τις παγωμένες καρδιές.
Από τη συγγραφέα του best seller Μια συγγνώμη για την Εύα.
Σελίδες: 496 | Τιμή: 16,50 €
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σπύρος Πετρουλάκης
Η εξομολόγηση
«Έχω κάνει πολλές αμαρτίες, παιδί μου…»
Το νέο βιβλίο του Σπύρου Πετρουλάκη καλεί τον αναγνώστη να αποδώσει δικαιοσύνη, να πάρει θέση, να δικαιώσει ή να καταδικάσει πράξεις που σημαδεύουν τις ζωές των ανθρώπων. Μέσα από μια εκ βαθέων «εξομολόγηση» μαθαίνουμε την ιστορία μιας γυναίκας που κατάφερε να νικήσει κάθε εμπόδιο μπροστά στον φόβο της απειλής. Μια καθηλωτική ιστορία από την Κωνσταντινούπολη του 1928 μέχρι την Κόνιτσα του 2013, γεμάτη πόνο, μυστικά, αλλά και δικαίωση.
ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
«Δε θα σας πω “διαβάστε αυτό το βιβλίο”. Μόνο θα μοιραστώ μαζί σας αυτό που μου συνέβη όταν το τελείωσα. Κάτι που, ορκίζομαι, δεν μου έχει ξανασυμβεί με κανένα άλλο βιβλίο. Μέχρι την τελευταία λέξη δεν είχα δακρύσει καν. Και μόλις έκλεισα και την τελευταία σελίδα, ξέσπασα σε κλάματα. Κλάμα γοερό που κράτησε αρκετά λεπτά. Έστειλα μήνυμα στον συγγραφέα. Του έγραψα ότι το βιβλίο του θα έπρεπε να λέγεται Λύτρωση – αυτό ένιωσα ολοκληρώνοντάς το».
Μαρία Τζιρίτα, συγγραφέας
ΒΑΣΙΣΜΕΝΟ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Την εβδομάδα 1-7 Ιουνίου βρισκόταν στη θέση 9
των ευπώλητων των καταστημάτων Public.
Σελίδες: 480 | Τιμή: 16,50 €
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Νεανική Λογοτεχνία (ηλικία 13+)

Μαίρη Σάββα-Ρουμπάτη
Δεν είμαι η αδελφή μου
Το βιβλίο Δεν είμαι η αδελφή μου μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που βλέπουν τη ζωή όλοι οι έφηβοι.
Η χαρισματική γραφή της Μαίρης Σάββα-Ρουμπάτη καταγράφει με τον πιο άμεσο τρόπο τις προεκτάσεις που μπορεί να πάρει η αδελφική ζήλια και ο ανταγωνισμός, ενώ ταυτόχρονα παρεισφρέει στους κινδύνους που υποθάλπουν τα ναρκωτικά και το διαδίκτυο.
Σελίδες: 224 | Τιμή: 12,50 €
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Παιδική Λογοτεχνία (ηλικία 9+)

Μαρία Ρουσάκη
Αίνιγμα στο Αιγαίο
Το Αίνιγμα στο Αιγαίο θα ταξιδέψει τους μικρούς αναγνώστες στο νησί της Τήνου, όπου η πρωταγωνίστρια Ζωή καλείται να δώσει λύση σε ένα μυστήριο αίνιγμα που θα θυμάται για πάντα.
Κάθε ιστορία της σειράς Λογοτεχνικές Εξερευνήσεις με θέμα ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ διαδραματίζεται σε ένα διαφορετικό μέρος της χώρας μας.
Στόχος είναι οι μικροί αναγνώστες να έρθουν σε επαφή με τις ομορφιές και τις ιδιαιτερότητες του τόπου μας, αλλά και με την ιστορία του.
Σελίδες: 112 | Τιμή: 7,20 €
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Εικονογραφημένα βιβλία (ηλικία 3-6)
Σειρά Κλασικοί Θησαυροί
 
Ιούλιος Βερν
Σε απόδοση Φίλιππου Μανδηλαρά
Ο γύρος του κόσμου
σε 80 ημέρες
Η ιστορία του Ιουλίου Βερν μάς ταξιδεύει γύρω από τον κόσμο, γνωρίζοντάς μας τόπους μακρινούς και δείχνοντας τη σημασία της επιμονής και της υπομονής όταν κυνηγάμε τα όνειρά μας.
Σελίδες: 40 | Τιμή: 9, 90 € |
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Οργανωμένες περιηγήσεις ανοιχτές στο κοινό, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ., την Τετάρτη 24 Ιουνίου και την Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015.

Οργανωμένες περιηγήσεις ανοιχτές στο κοινό, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ., την Τετάρτη 24 Ιουνίου και την Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015.
Επιμελητές του Ιδρύματος συνοδεύουν την επίσκεψή σας και συζητούν μαζί σας για τις ποικίλες πτυχές της έκθεσης «Δώρα της Γης με αντοχή στον χρόνο», την Τετάρτη 24 Ιουνίου και την Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015. Η έκθεση, η οποία φιλοξενείται στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. από τις 18 Μαΐου έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2015, επιχειρεί να προβάλει την Ελλαδική φύση και βιοποικιλότητα ως διαχρονική πηγή πόρων και έμπνευσης για την ευζωία του ανθρώπου και την ανάπτυξη της οικονομίας, της κοινωνικής ζωής, του πολιτισμού και των επιστημών. Ο επισκέπτης της έκθεσης έχει την ευκαιρία να ακολουθήσει μια συναρπαστική διαδρομή στον χώρο και τον χρόνο με αφετηρία την προϊστορική Θήρα, ενδιάμεσο σταθμό την αρχαία Μακεδονία και κατάληξη στο σήμερα. Αρχαιολογικά ευρήματα και πλούσιο πληροφοριακό και εποπτικό υλικό τεκμηριώνουν τη διαχρονική αξία των δώρων της Ελλαδικής γης και παρουσιάζουν  σύγχρονες ερευνητικές προσεγγίσεις για την ανάδειξη και διάσωση της βιοποικιλότητας του τόπου μας. 
Ημέρες και ώρες υλοποίησης
Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015: 19.00 - 20.00
Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015: 19.00 - 20.00
Στη διάρκεια της έκθεσης «Δώρα της Γης με αντοχή στον χρόνο» αντί εισιτηρίου θα προσφέρονται με συμβολικό τίμημα επιλεγμένα ελληνικά προϊόντα, που δεν κυκλοφορούν στο εμπόριο. Για αρχή στο κατάστημα του Ιδρύματος διατίθεται σε περιορισμένο αριθμό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Mistra Estates Ladopoulos (αφιλτράριστο, ψυχρής έκθλιψης, διατίθεται μόνον εκτός Ελλάδος).
Η έκθεση «Δώρα της Γης με αντοχή στον χρόνο», εντάσσεται στο Κεντρικό Πρόγραμμα της 5ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης (23.06-30.09.2015), η οποία υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Μακεδονία-Θράκη 2007-2013 του ΕΣΠΑ που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και την Ελλάδα. Η οργάνωση είναι του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και πραγματοποιείται με τη συμμετοχή και συνεργασία της «Κίνησης των 5 Μουσείων Θεσσαλονίκης» και άλλων πολιτιστικών και εκπαιδευτικών φορέων, ινστιτούτων και ιδρυμάτων της πόλης και τη στήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης.
ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ., Μουσείο Βασιλικών Τάφων Αιγών, Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας, Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών (ΙΝΕΒ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ)
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: Αρχαιολογικό Moυσείο Πέλλας, Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης,  Μουσείο Προϊστορικής Θήρας, Μουσείο Εκμαγείων ΑΠΘ, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, Μουσείο Οίνου Γεροβασιλείου και το Μουσείο Λούλη, Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεματικής (ΙΠΤΗΛ) του ΕΚΕΤΑ
Χορηγοί επικοινωνίας: MEGA, ΕΡΤ, TV100, FM100, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, el culture, positive, ΟΑΣΘ, Αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Ώρες λειτουργίας: Τρ.-Πε.-Πα. 18.00-21.00, Τετ. 10:00-13:00 και 18:00-21:00,
Σαβ.- Κυρ. 11.00-14:00. (Δευτέρα: Κλειστά)
Ειδικά για γκρουπ και ομάδες μπορεί να ζητηθεί επίσκεψη εκτός ωραρίου λειτουργίας, μετά από έγκαιρη συνεννόηση.
Διάρκεια έκθεσης: 18 Μαΐου 2015 – 30 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ News


Μεταφέρθηκαν στα καταφύγια του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ οι λύκοι και οι αρκούδες του Ζωολογικού Κήπου Θεσσαλονίκης

Στα πρότυπα καταφύγια του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στο Νυμφαίο και τις Αγραπιδιές Φλώρινας ζουν πλέον οι δύο αρκούδες και οι δύο λύκοι του Ζωολογικού Κήπου Θεσσαλονίκης. Την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος υλοποιήθηκε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης για τη μεταφορά των ζώων. Τα τέσσερα ζώα αρχικά ναρκώθηκαν και στη συνέχεια υπεβλήθησαν σε απαραίτητες κτηνιατρικές εξετάσεις προκειμένου να μεταφερθούν με οχήματα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στα Καταφύγια όπου θα ζήσουν το υπόλοιπο της ζωής τους σε περιφραγμένο χώρο που αποτελεί φυσικό βιότοπο λύκου και αρκούδας. Πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την επιχείρηση μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στο Facebook.
Διαβάστε περισσότερα
Ο Πάτρικ μεγαλώνει με γρήγορους ρυθμούς

Ο Πάτρικ έχει ήδη συμπληρώσει δύο μήνες φροντίδας και περίθαλψης από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ! Η ανατροφή του εξελίσσεται ομαλά, χωρίς προβλήματα και μάλιστα με αρκετά γρήγορους ρυθμούς σε σύγκριση με τα προηγούμενα ορφανά αρκουδάκια. Αν και φυσιολογικά ο Πάτρικ θα έπρεπε να τρέφεται με γεύματα γάλατος, γιαουρτιού και φρουτόκρεμας έδειξε νωρίτερα από το αναμενόμενο την ανάγκη να δοκιμάσει πιο στέρεες τροφές. Έτσι στη διατροφή του Πάτρικ έχει ενταχθεί τώρα το αυγό, δημητριακά, ενώ στη φρουτόκρεμα σταδιακά προστίθενται μικρά κομμάτια φρούτων. Μέχρι τώρα ο Πάτρικ έχει καταναλώσει περισσότερα από 8 κιλά γάλα, 10 κιλά κρέμα, 30 γιαούρτια και 3,5 κιλά μέλι! Έχει πολύ όρεξη για φαγητό και είναι ιδιαίτερα ανυπόμονος και γκρινιάρης όταν ανυπομονεί για την τροφή του.
Διαβάστε περισσότερα
Το παζλ της αρκούδας

Το νέο προϊόν ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ είναι για… δυνατούς λύτες: Παζλ 100 και 300 κομματιών με τις αρκούδες του Καταφυγίου σε δύο διαφορετικά σκηνικά, ένα ανοιξιάτικο και ένα φθινοπωρινό. Μπορείτε να τα προμηθευτείτε αποκλειστικά από το eshop στην τιμή των 15€ και 20€. Διαθέσιμα από 1 Ιουλίου.
Επισκεφθείτε το eshop
Διάκριση για τον Στράτη

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ συμμετείχε για πρώτη φορά στην Διπλή Διεθνή Έκθεση Σκύλων CAC-CACIB που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη στις 23 και 24 Μαΐου. Ο Στράτης, ένας από τους Ελληνικούς Ποιμενικούς Σκύλους που φιλοξενεί ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, τυπικό δείγμα της φυλής του, συμμετείχε στην έκθεση για πρώτη φορά εντυπωσιάζοντας το κοινό. Ο Στράτης χαρακτηρίστηκε Καλύτερος Σκύλος Φυλής (best of breed) και βραβεύτηκε κατακτώντας την τρίτη θέση μεταξύ όλων των Ελληνικών Φυλών! Ο Στράτης, είναι επτά χρονών, γεννήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, παραχωρήθηκε σε κτηνοτρόφο για φύλαξη ζώων και επέστρεψε στο κέντρο αναπαραγωγής του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ όπου ζει μέχρι και σήμερα μαζί με τα υπόλοιπα σκυλιά.
Διαβάστε περισσότερα
Η Royal Canin παραμένει σταθερός υποστηρικτής του προγράμματος για τον Ελληνικό Ποιμενικό

Με την χορηγία 3.400 κιλών τροφής για τους γεννήτορες και τα κουτάβια η Royal Canin στηρίζει για μία ακόμη χρονιά το πρόγραμμα Αναπαραγωγής και Επαναδιάδοσης Ελληνικού Ποιμενικού. Η Royal Canin παραμένει σταθερός υποστηρικτής της συγκεκριμένης δράσης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, που στόχο έχει την πρόληψη των ζημιών που προκαλούν οι αρκούδες και οι λύκοι στο κτηνοτροφικό κεφάλαιο και την προστασία της ελληνικής φυλής σκύλων που κινδυνεύει με εξαφάνιση.
Δράσεις για το πρόγραμμα «ΒΙΟτοπος η φύση στην αυλή μας»

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Γιορτών Νεολαίας στην Ξάνθη ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ παρουσίασε στις 11 Μαΐου τις δράσεις του προγράμματος «ΒΙΟτοπος - Η Φύση στην Αυλή μας», το οποίο υλοποιείται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και την αιγίδα του ΥΠΑΙΘΠΑ. Οι Γιορτές Νεολαίας πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης από την Διεύθυνση Β’Θμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, την υποστήριξη του Δήμου Ξάνθης και τη καταλυτική συμμετοχή σχολείων της πόλης. Επιπλέον στις αρχές Μαΐου ολοκληρώθηκε ο 20ος και τελευταίος ΒΙΟτοπος στην Αυλή του σχολικού συμπλέγματος 1ου ΓΕΛ – 31ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης με θέμα «ΒΙΟτοπος αρκούδας».
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ επισκέφθηκε πέντε σχολεία για το πρόγραμμα «Η ενέργεια για Ζωή Ταξιδεύει»

Η σχολική χρονιά 2014-2015 φτάνει στο τέλος της, έτσι και για φέτος ολοκληρώνεται η συνεργασία του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ με την Άγονη Γόνιμη Γραμμή στο πρόγραμμα «Η ενέργεια για Ζωή Ταξιδεύει». Πέντε σχολεία στους Μηλιωτάδες, στη Βοβούσα, στο Πάπιγκο, στο Αργοστόλι και στο Ληξούρι υποδέχτηκαν την παιδαγωγική ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ. Στις τάξεις των σχολείων υλοποιήθηκαν δύο παιδαγωγικά προγράμματα, το Δάσος: Πηγή Νερού και Ζωής και οι Αγρι-άνθρωποι –Πολίτες του Μέλλοντος με στόχο να μάθουν οι μαθητές για τη σημασία της προστασίας της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος. «Η ενέργεια για Ζωή Ταξιδεύει» είναι ένα επιμορφωτικό πρόγραμμα περιβαλλοντικού περιεχομένου που απευθύνεται σε μαθητές και ενήλικες απομακρυσμένων περιοχών της Ελλάδας.

7ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (Ε.Ε.Μ.Ε.)

7ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (Ε.Ε.Μ.Ε.)
 «Μουσικός Γραμματισμός:
 Τυπικές και Άτυπες Μορφές Μουσικής Διδασκαλίας-Μάθησης»
27 - 29/11/2015
Θεσσαλονίκη, Μέγαρο Μουσικής
Συνδιοργάνωση:    ΟΜΜΘ ελληνικό    Greek logo EEME
Η Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση (Ε.Ε.Μ.Ε.) ανακοινώνει τη διοργάνωση του 7ου Συνεδρίου της με θέμα: «Μουσικός Γραμματισμός: Τυπικές και Άτυπες Μορφές Μουσικής Διδασκαλίας-Μάθησης». Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, από τις 27 έως τις 29 Νοεμβρίου 2015.
Ο μουσικός γραμματισμός είναι μια πολυδιάστατη δυναμική έννοια. Αφορά σε μουσικές γνώσεις, δεξιότητες και στάσεις. Μετασχηματίζεται καθώς εμπλουτίζονται οι μουσικές εμπειρίες του ατόμου, αλλά και καθώς αλλάζουν και εξελίσσονται τα μουσικά περιβάλλοντα ενώ συνδέεται, μεταξύ άλλων, με συστήματα αξιών και με τη συμμετοχή στην πολιτισμική-κοινωνική ζωή.
Σε αυτό το πλαίσιο εγείρονται ερωτήματα, όπως: ποιες είναι οι διαστάσεις του μουσικού γραμματισμού και ποια είναι η φύση της μουσικής εμπειρίας την εποχή της παγκοσμιοποίησης; ποιοι είναι οι νέοι όροι στη μουσική επικοινωνία στην ψηφιακή εποχή; η μουσική γεφυρώνει ή διαχωρίζει άτομα και ομάδες, και υπό ποιες συνθήκες; πώς τα νέα μουσικά περιβάλλοντα μετασχηματίζουν και διαμορφώνουν τις μουσικές μας ταυτότητες; με ποιους τρόπους η μουσική συνεισφέρει σήμερα στην ευημερία του ανθρώπου;
Επιπροσθέτως, και σε σχέση με τη μουσική εκπαίδευση, είναι σημαντικό να συζητήσουμε: τι πρέπει να γνωρίζουν και με ποιο τρόπο να προσεγγίζουν οι εκπαιδευτικοί μουσικής τις μουσικές εμπειρίες των μαθητών τους; χρειάζεται να επανεξετάσουμε τα όρια μεταξύ της «σοβαρής» και της δημοφιλούς μουσικής; πρέπει να αναθεωρήσουμε τα μουσικά και παιδαγωγικά κριτήρια για τη διδασκαλία-μάθηση της μουσικής; μήπως πρέπει να εστιάσουμε περισσότερο στους τρόπους που οι μουσικές εμπειρίες δίνουν νόημα στον εαυτό μας και τον κόσμο;
Για υποβολή περιλήψεων για το 7ο Συνέδριο της Ε.Ε.Μ.Ε. πατήστε εδώ.
Το 7ο Συνέδριο της Ε.Ε.Μ.Ε. θα προσεγγίσει τα παραπάνω ερωτήματα και θα προσδιορίσει ένα πλαίσιο για στοχασμό και έρευνα μέσα από διαλέξεις, εισηγήσεις, εργαστήρια και στρογγυλές τράπεζες. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις μουσικές τους εμπειρίες μέσα από συναυλίες και καλλιτεχνικά δρώμενα. Οι θεματικοί άξονες του Συνεδρίου έχουν ως ακολούθως:
 ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ
  •        Μουσικός γραμματισμός: εννοιολογική πλαισίωση και παράμετροι
  •        Κριτικός μουσικός γραμματισμός
  •        Αισθητικός γραμματισμός (ζητήματα γούστου και κουλτούρας)
  •        Ο ρόλος της οικογένειας στο μουσικό γραμματισμό των παιδιών
  •        Μουσικός γραμματισμός σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο
  •        Μουσικός γραμματισμός και ΜΜΕ
  •        Οπτικοακουστικός γραμματισμός: κώδικες και ιδεολογίες
 ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ & ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  •        Πολυ-γραμματισμοί στη μουσική διδασκαλία-μάθηση
  •        Αναδυόμενος μουσικός γραμματισμός και προσχολική εκπαίδευση
  •        Διαπολιτισμικές προσεγγίσεις στον μουσικό γραμματισμό
  •        Παιδαγωγική του κριτικού μουσικού γραμματισμού (αξίες και δεξιότητες)
  •        Μουσικός γραμματισμός και δημιουργικότητα
 ΤΥΠΙΚΕΣ & ΑΤΥΠΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ-ΜΑΘΗΣΗΣ
  • Μεθοδολογικές αρχές στην άτυπη μουσική μάθηση (ατομικό μάθημα, μουσικά σύνολα, σχολική τάξη)
  • Η μαθητεία ως μοντέλο διδασκαλίας-μάθησης (προφορικές/ακουστικές διαδικασίες, μίμηση, πολιτισμικές παράμετροι)
  • Η άτυπη μουσική μάθηση σε τυπικά εκπαιδευτικά περιβάλλοντα: Μουσικά Σχολεία, Σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
  • Ο ρόλος του εκπαιδευτικού της μουσικής στη διαμόρφωση των μουσικών ταυτοτήτων των μαθητών
  • Ο μετασχηματισμός της μουσικής εμπειρίας στα μουσικά σύνολα (χορωδίες, μπάντες, ορχήστρες κ.ά.)
  • Ο αυτοδίδακτος μουσικός και ο αυτοδίδακτος δάσκαλος μουσικής
  • Τεχνολογία και μουσική διδασκαλία-μάθηση (e-learning, blogs, forum, music software, κ.ά.)
 ΜΟΥΣΙΚΗ, ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Δια βίου μουσική μάθηση
  • Μουσικές εμπειρίες και ζητήματα κουλτούρας
  • Η αλληλοδιδασκαλία και η συμμετοχική μάθηση στα μουσικά groups των εφήβων
  • Ερασιτέχνες και «πιστοποιημένοι» μουσικοί: ταυτότητες, δεξιότητες και γνώσεις
  • Οι διαστάσεις της μαζικής κατανάλωσης της μουσικής και ο μαθητής ως κριτικός αποδέκτης
  • Ο ακαδημαϊκός «ελιτισμός» των ωδείων και των πανεπιστημίων: μύθος ή πραγματικότητα;
  • Περιβάλλοντα και διαδικασίες ανάπτυξης μουσικών δεξιοτήτων
  • Τα μουσικά παιχνίδια των παιδιών ως πλαίσιο μουσικής μάθησης
Υποβολή προτάσεων για ανακοινώσεις
Το συνέδριο απευθύνεται σε ερευνητές, θεωρητικούς, εκπαιδευτικούς, καλλιτέχνες, φοιτητές κ.ά. από το ευρύτερο πεδίο της μουσικής εκπαίδευσης. Προβλέπεται να λάβουν μέρος σημαντικοί προσκεκλημένοι για κεντρικές ομιλίες, στρογγυλές τράπεζες και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν προτάσεις για:
α) προφορική ανακοίνωση,
β) αναρτημένη ανακοίνωση (poster),
γ) οργάνωση στρογγυλής τράπεζας,
δ) εργαστήριο
αποστέλλοντας εκτεταμένη περίληψη 400-500 λέξεων και βιογραφικό 100-150 λέξεων. Η αξιολόγηση των προτάσεων θα γίνει από την επιστημονική επιτροπή του Συνεδρίου .
Σημαντικές ημερομηνίες
  • 30 Ιουνίου 2015: καταληκτική ημερομηνία για υποβολή περιλήψεων και βιογραφικών (στη διεύθυνση: eeme2015@eeme.gr)
  • 30 Ιουλίου 2015: καταληκτική ημερομηνία για ενημέρωση των υποψηφίων για την αποδοχή/μη αποδοχή της πρότασής τους για παρουσίαση στις εργασίες του Συνεδρίου
  • 30 Σεπτεμβρίου 2015: καταληκτική ημερομηνία για αποστολή πλήρους κειμένου (έως 3.000 λέξεις)
  • 15 Νοεμβρίου 2015: αποστολή διορθώσεων προς τους εισηγητές. Ενημέρωση για την αποδοχή/μη αποδοχή της δημοσίευσης της εισήγησής τους στα πρακτικά του Συνεδρίου
  • 15 Ιανουαρίου 2016: καταληκτική ημερομηνία για την αποστολή του τελικού πλήρους κειμένου από τους εισηγητές, σύμφωνα με τις παρατηρήσεις για διορθώσεις από την Ε.Ε.
Σημειώνεται ότι στα Πρακτικά του Συνεδρίου θα περιληφθούν μόνο τα άρθρα που έχουν λάβει θετική κρίση και έχουν οριστικοποιηθεί σύμφωνα με τις υποδείξεις της Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου.
Κριτήρια επιλογής των εισηγήσεων
α) Οι τυπικοί όροι (τήρηση ημερομηνιών αποστολής, περιορισμός λέξεων, υποβολή περίληψης και βιογραφικού στην ελληνική και αγγλική γλώσσα κ.λπ.),
β) Η άμεση σύνδεση με τους θεματικούς άξονες του Συνεδρίου,
γ) Η επιστημονικότητα και τεκμηρίωση, ιδιαίτερα όσον αφορά θεωρητικές αναλύσεις και ερευνητικές εργασίες,
δ) Το ενδιαφέρον και η πρωτοτυπία της πρότασης,
ε) Η συμβολή της πρότασης στον επιστημονικό προβληματισμό, το μουσικοπαιδαγωγικό διάλογο και τη διεύρυνση – εμπλουτισμό των πρακτικών εφαρμογών.
Καλλιτεχνικές Εκδηλώσεις
Για καλλιτεχνικές εκδηλώσεις οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να στείλουν περιγραφή της πρότασης, μέχρι 300 λέξεις, και σύντομο βιογραφικό στο e mail: christina.tsigka@gmail.com, μέχρι τις 30 Αυγούστου 2015. Επίσης μπορούν να στείλουν βίντεο με υλικό τους ή διαδικτυακό σύνδεσμο. 
Η Ε.Ε.Μ.Ε. ιδρύθηκε το 1997 στη Θεσσαλονίκη και είναι πανελλήνια Επιστημονική Ένωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με μέλη από όλη την Ελλάδα και στόχο την αναβάθμιση της μουσικής εκπαίδευσης στη χώρα μας μέσα από ποικίλες δράσεις (συνέδρια, διαλέξεις, σεμινάρια, εργαστήρια, ενημερωτικές συναντήσεις, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και επιστημονικές εκδόσεις). Μετά την επιτυχή διοργάνωση του 30ού Συνεδρίου της Παγκόσμιας Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση (ISME) στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης το 2012, η Ε.Ε.Μ.Ε. με την ενεργό συμμετοχή όλων μας προσβλέπει μια επιτυχή διοργάνωση του 7ου Συνεδρίου της.
Αναλυτικές πληροφορίες για το συνέδριο
μπορείτε να βρείτε στο site: www.eeme.gr
Επίσης μπορείτε να απευθυνθείτε:
στα τηλ. 2310 858658 ή 6939560404
και 6909946186

International Directing Workshop 2015

International Directing Workshop
July 6-11 - Intensive summer school recommended to directors, choreographers
and artists interested in learning about ensemble building, directing, structuring the rehearsal process,
applying new techniques and methodologies, networking with practitioners from different countries
and finding future creative partnerships with like-minded people.

The training is designed as the multidisciplinary intensive lab
with participation and practice together with performers from different parts of the world and various artistic techniques. 

The working language is English.
Participants can receive the Certification.
Workshop schedule:
Monday July 6th:
From 13:00 - Group arrival and check-in.
16:50-17:00 - Short tour around the castle.
17:00-18:00 - First group meeting and introduction.
18:00-19:00 - Dinner.

Tuesday July 7th, Wednesday July 8th, Thursday July 9th:
7:00-8:00 - Warm-up in nature.
8:00-9:00 - Breakfast.
9:30-12:00 - Practical training.
12:00-13:00 - Lunch
13:00-14:00 - Break
15:00-18:00 - Practical training.
18:00-19:00 - Dinner
19:00-19:30 - Break
19:30-21:00 - Creative diary: evening lectures, discussions and creation.

Friday July 10th:
7:00-8:00 - Warm-up in nature.
8:00-9:00 - Breakfast.
9:30-12:00 - Practical training.
12:00-13:00 - Lunch
13:00-14:00 - Break
15:00-18:00 - Practical training.
19:00 - Finall buffet dinner & party - food, music and dance. 

Saturday July 11th:
7:30-9:00 - Breakfast. 9:00 - Check-out and departure. 

About the place:
The workshop will take place in the XVth century castle, today the international multi arts centre, located in the beautiful Austrian countryside. Comfortable accommodation at the castle guest house and three meals per day are available for the group (bio vegetarian food as well).

Travel information:  Nearest airports: Graz or Vienna. From the airport participants can take a train.
To see full program details and application, please visit: 
https://twitter.com/iugte_art

Οι καλύτερες παραλίες για γυμνισμό.

ArtTravel
Όλες οι Κυκλάδες σε ένα βίντεο.
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​1
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​2
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​3
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​4

Επώνυμες οθόνες 24'' στις καλύτερες τιμές της αγοράς μόνο από την Alfanet!

Μηχανή του Χρόνου - Αφιέρωμα στον ΝΙΚΟΛΑ ΑΣΙΜΟ

5*Buca Beach Resort Μεσσηνία 2Ατομα+Παιδί|-50%

Ekdromi.gr

5* Buca Beach Resort - Μεσσηνία

Μεσσηνία με 375€ από 750€ (-50%) για 6 ημέρες για 2 Άτομα+Παιδί με Πρωινό σε 5*Ξενοδοχείο

(Έκπτωση 50%)

375€ από 750€ (Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 6 ημέρες / 5 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών, στο 5 αστέρων Buca Beach Resort, στη Παραλία Ανάληψης στη Μεσσηνία επάνω στο Κύμα, με Πρωινό σε δίκλινο δωμάτιο! Απολαύστε 6 ημέρες πολυτέλειας και άνεσης! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτερεύσεων!
€375 από €750 Κέρδος €375 Έκπτωση 50%
5* Buca Beach Resort - Μεσσηνία
Παραλία Ανάληψης, Μεσσηνία


Περισσότερες Προσφορές

Αγία Άννα Εύβοιας με 299€ από 598€ (-50%) για 6 ημέρες για έως ΚΑΙ 4 Άτομα με Πρωινό

(Έκπτωση 50%)

€299 από €598 -50%
Plage On The Beach - Αγία Άννα Εύβοιας
Αγία Άννα Εύβοιας
299€ από 598€ (Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 6 ημέρες / 5 διανυκτερεύσεις για έως ΚΑΙ 4 Άτομα με Πρωινό σε Μπουφέ, στην Αγία Άννα Ευβοίας στο Plage On The Beach επάνω στο Κύμα! Παρέχεται καθημερινό Παιδαγωγικό Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων και μία εκδρομή στους καταρράκτες του Δρυμώνα και δωρεάν χρήση όλων των εγκαταστάσεων του Club Agia Anna Summer Resort! Απολαύστε 6 μέρες στο μαγευτικό τοπίο που συνυπάρχει αρμονικά με το μπλε και το πράσινο! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτερεύσεων!

Πρέβεζα με 109€ από 218€ (-50%) για 3 Ημέρες KAI για τα 2 Άτομα με Ημιδιατροφή σε δίκλινο δωμάτιο

(Έκπτωση 50%)

€109 από €218 -50%
Hotel Dimitra - Πρέβεζα
Πρέβεζα
109€ από 218€ ( Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 Άτομα Και ένα Παιδί έως 12 ετών με Ημιδιατροφή (Πρωινό και Βραδινό), στην Πρέβεζα λίγα μόλις μέτρα απ΄την θάλασσα, στο Hotel Dimitra σε δίκλινο δωμάτιο! Παρέχεται Early check in και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας! Απολαύστε 3 ημέρες ηρεμίας και χαλάρωσης! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!

Άνδρος με 249€ από 498€ (-50%) για 4 Ημέρες KAI για τα 2 Άτομα+Παιδί σε δίκλινο δωμάτιο με Ημιδιατροφή

(Έκπτωση 50%)

€249 από €498 -50%
Andros Holiday Hotel - Άνδρος
Άνδρος
249€ από 498€ ( Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 4 ημέρες / 3 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών στην Άνδρο μόλις 15 μέτρα από το κύμα, με Ημιδιατροφή (Πρωινό και Βραδινό) σε δίκλινο δωμάτιο με μερική Θέα Θάλασσα, στο Andros Holiday Hotel! Απολαύστε για 4 ημέρες τη φιλοξενία και τη σπάνια ομορφιά του νησιού! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτερεύσεων!

Καρπενήσι με 77€ από 155€ (-50%) για 1 ημέρα για 1 Ατομο με Πρωινό σε Μπουφέ

(Έκπτωση 50%)

€77 από €155 -50%
Ξενώνας Σεμέλη - Καρπενήσι
Καρπενήσι
77€ από 155€ ( Έκπτωση 50%) για Ξενάγηση και Πεζοπορία στο Φαράγγι "Πάντα Βρέχει" με τους εντυπωσιακούς καταρράκτες και στο Κεφαλόβρυσο ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις για Ένα Άτομο στο Καρπενήσι, στο Ξενώνα Σεμέλη με Πρωινό σε Μπουφέ! Διασχίστε το Αλπικό τοπίο, θαυμάστε το ζωντανό μνημείο της φύσης και απολαύστε την πανέμορφη διαδρομή!

Αρχαία Ολυμπία με 159€ από 320€ (-50%) για 3 ημέρες KAI για τα 2 Ατομα+Παιδί με Ημιδιατροφή σε δίκλινο δωμάτιο, σε 4* Ξενοδοχείο

(Έκπτωση 50%)

€159 από €320 -50%
4* Amalia Olympia Hotel - Αρχαία Ολυμπία
Αρχαία Ολυμπία
159€ από 320€ ( Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 10 ετών στο 4 αστέρων Amalia Olympia Hotel, με Ημιδιατροφή (Πρωινό και Βραδινό) σε δίκλινο δωμάτιο, στην Αρχαία Ολυμπία! Παρέχεται Early check in και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!

Ασπροπόταμος Τρικάλων με 229€ από 458€ (-50%) για 4 Ημέρες ΚΑΙ για τα 2 Άτομα+Παιδί σε Σουίτα και Ημιδιατροφή

(Έκπτωση 50%)

€229 από €458 -50%
ΑΧΕΛΩΙΔΕΣ Hotel - Ασπροπόταμος Τρικάλων
Ασπροπόταμος Τρικάλων
229€ από 458€ ( Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 4 ημέρες / 3 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 Άτομα ΚΑΙ για 2 Παιδιά έως 6 ετών με Ημιδιατροφή (Πλούσιο Παραδοσιακό Πρωινό με Βιολογικά Προϊόντα σε Μπουφέ και Βραδινό), σε Σουίτα στο Πολυτελές "ΑΧΕΛΩΙΔΕΣ", στον Ασπροπόταμο Τρικάλων! Παρέχεται Early check in και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας! Αποδράστε και απολαύστε τις ομορφιές της περιοχής! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτερεύσεων!

ALL INCLUSIVE στη Ζάκυνθο με 149€ από 395€ (-62%) για 3 ημέρες KAI για τα 2 Ατομα+Παιδί σε Superior δίκλινο δωμάτιο, σε 4* Ξενοδοχείο

(Έκπτωση 62%)

€149 από €395 -62%
4* Keri Village - Ζάκυνθος
Ζάκυνθος
ALL INCLUSIVE στο 4 αστέρων Keri Village ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών σε Superior δίκλινο δωμάτιο, στη Ζάκυνθο, μόνο με 149€ από 395€ (Έκπτωση 62%)! Παρέχεται Πρωινό, Μεσημεριανό και Βραδινό σε Μπουφέ, Απεριόριστη Κατανάλωση σε Αλκοολούχα και μη ποτά κάθε είδους (Whisky, Gin, Vodka, Tequila, Rum, βαρελίσια μπύρα και κρασί, αναψυκτικά, νερό), Ζεστά ροφήματα (καφέ φίλτρου, στιγμιαίος καφές, τσάι, σοκολάτα και γάλα), Αναψυκτικά (Νερό, Σόδα, Coca Cola, Πορτοκαλάδα, Λεμονάδα, Grapefruit)! Απολαύσετε 3 ημέρες στο πανέμορφο νησί της Ζακύνθου! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!

Ιτέα με 139€ από 278€ (-50%) για 3 ημέρες KAI για τα 2 Ατομα+Παιδί σε δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό

(Έκπτωση 50%)

€139 από €278 -50%
Nafsika Beach Hotel - Ιτέα
Ιτέα
139€ από 278€ ( Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών στην Ιτέα επάνω στο κύμα μια ανάσα από το Γαλαξείδι, στο Nafsika Beach Hotel σε δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 15:00 για να απολαύσετε 3 γεμάτες ημέρες στην πανέμορφη Ιτέα, χτισμένη στο βάθος του Κρισσαίου Κόλπου! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!

Νιφορέικα Κάτω Αχαΐας με 209€ από 418€ (-50%) για 4 Ημέρες για 2 Άτομα+Παιδί σε δίκλινο δωμάτιο με Ημιδιατροφή!

(Έκπτωση 50%)

€209 από €418 -50%
Pavlina Beach Hotel - Νιφορέικα Αχαΐας
Νιφορέικα Αχαΐας
209€ από 418€ (Έκπτωση 50%) KAI για τις 4 ημέρες / 3 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 Άτομα KAI ένα Παιδί έως 12 ετών στα Νιφορέικα Αχαΐας επάνω στο Κύμα, με Ημιδιατροφή (Πρωινό και Βραδινό σε Μπουφέ), στο Pavlina Beach Hotel σε δίκλινο δωμάτιο! Όσοι πραγματοποιήσουν 6 διανυκτερεύσεις δίδεται μία επιπλέον διανυκτέρευση Δωρεάν με Πρωινό! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτερεύσεων!

Κεφαλονιά με 79€ από 180€ (-56%) για 4 ημέρες KAI για τα 2 Ατομα+2Παιδιά σε Πλήρως Εξοπλισμένο Διαμέρισμα!

(Έκπτωση 56%)

€79 από €180 -56%
Aristotelis Apartments - Κεφαλονιά
Κεφαλονιά
79€ από 180€ ( Έκπτωση 56%) KAI για τις 4 ημέρες / 3 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 Άτομα KAI 2 Παιδιά έως 12 ετών στην Κεφαλονιά, σε Πλήρως Εξοπλισμένο Διαμέρισμα το οποίο περιλαμβάνει Μεγάλο μπαλκόνι με θέα, Μπάνιο με μπανιέρα με ειδική κλίση για παιδιά (όχι ντουζιέρα) & ζεστό νερό 24 ώρες (Ηλιακός θερμοσίφωνας & αυτόνομος ηλεκτρικός θερμοσίφωνας), Κλιματισμός, Τηλεόραση, Κουζίνα πλήρως εξοπλισμένη και Ψυγείο, στο Aristotelis Apartments! Παρέχεται Early Check In στις 10:00 και Late Check Out στις 18:00 για να απολαύσετε 4 γεμάτες ημέρες στο Πανέμορφο Νησί του Ιονίου που κυριαρχεί το Πράσινο! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτερεύσεων!

Καρπενήσι με 189€ από 496€ (-62%) για 3 Ημέρες KAI για τα 2 Ατομα+2Παιδιά με Ημιδιατροφή σε δίκλινο δωμάτιο, σε 5* Ξενοδοχείο

(Έκπτωση 62%)

€189 από €496 -62%
5* Montana Hotel & Spa - Καρπενήσι
Καρπενήσι
189€ από 496€ ( Έκπτωση 62%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 Άτομα ΚΑΙ 2 Παιδιά, ένα έως 12 και ένα έως 6 ετών, στο 5 αστέρων Montana Hotel & Spa στο Καρπενήσι, με Ημιδιατροφή (Πρωινό και Βραδινό) σε δίκλινο δωμάτιο! Προσφέρεται Ένα Relax Massage, Ολιστικό Χαλαρωτικό Μασάζ σώματος, πελμάτων και κεφαλής, με αιθέρια έλαια και τελείωμα με ζεστές πετσέτες διάρκειας 25 λεπτών, μία Θεραπεία Προσώπου, μία Συνεδρία Solarium και Ελεύθερη χρήση της Εσωτερικής Θερμαινόμενης Πισίνας με σύστημα Jet, Νεροκουρτίνα και σύστημα αντίστροφης Κολύμβησης, του Ηamam, της Sauna και του Γυμναστηρίου! Για τους μικρούς μας φίλους παρέχονται μοναδικές Cine βραδιές με προβολή κινούμενων σχεδίων, Παιδότοπος, αίθουσα Μπιλιάρδου & Πινγκ Πονγκ και επιτραπέζια παιχνίδια! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να χαρείτε το μαγικό τοπίο του Καρπενησίου για 3 γεμάτες ημέρες! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης! Η προσφορά ισχύει για ΟΛΟ το Καλοκαίρι!

Μέτσοβο με 228€ από 456€ (-50%) για 3 ημέρες KAI για τα 2 Άτομα σε Junior Suite με Ημιδιατροφή+Spa, σε 5* Ξενοδοχείο!

(Έκπτωση 50%)

€228 από €456 -50%
...