Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Αθήνα, 8 Απριλίου 2010 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Αποχαιρετισμός της σορού του 15χρονου Χαμιντουλά» Η οικογένεια Νατζαφί και η Αφγανική κοινότητα αποχαιρετούν αύριο τη σορό του 15χρονου Χαμιντουλά, που τραυματίστηκε θανάσιμα στην τρομοκρατική ενέργεια της 28ης Μαρτίου στα Πατήσια.
Η σορός του αγοριού θα μεταφερθεί στη συνέχεια στην πατρίδα του, το Αφγανιστάν, όπου και θα ταφεί, σύμφωνα με την επιθυμία της οικογένειας. Την τελετή, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή στις 10 το πρωί στο Κοιμητήριο Καισαριανής (επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως) θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Σπύρος Βούγιας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Γρηγόρης Τασούλας και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος κ. Λευτέρης Οικονόμου.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ taxalia.blogspot.com

Αθανάσιος Λερούνης: Τον απελευθέρωσαν οι Ταλιμπάν, χωρίς λύτρα !

Δήλωση Ευ. Βενιζέλου σχετικά με αγωγή εναντίον του ΘΕΜΑ FM

8/04/2010, Δήλωση Ευ. Βενιζέλου σχετικά με αγωγή εναντίον του ΘΕΜΑ FM, εδώ: http://www.evenizelos.gr/statements/1700-thema

Ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Δελτίο Τύπου
08/04/2010 Αναστέλλονται οι κρατικές επιχορηγήσεις προς τα Ιδρύματα των πρώην Πρωθυπουργών Με απόφαση της Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου αναστέλλονται για το τρέχον έτος οι κρατικές επιχορηγήσεις προς τα Ιδρύματα των πρώην Πρωθυπουργών της χώρας. Ενημερώνοντας σχετικά τις διοικήσεις των Ιδρυμάτων, η Υπουργός τονίζει σε επιστολή της πως «σήμερα, ο ελληνικός λαός υποβάλλεται σε σκληρές οικονομικές θυσίες» και η απόφαση αυτή πρέπει να γίνει αποδεκτή «όχι μόνον ως αναγκαία, αλλά και ως συμβατή προς τους σκοπούς των Ιδρυμάτων σας, ενέργεια». Αποδέκτες της σχετικής επιστολής είναι το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ Κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, το Πνευματικό Ίδρυμα ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, το Ίδρυμα ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, το Ίδρυμα ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, το Ίδρυμα ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ και το Ίδρυμα ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΗΜΙΤΗ.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΣΤΗ ΦΩΛΙΑ ΤΗΣ ΣΦΗΓΚΑΣ
THE GIRL WHO KICKED THE HORNET'S NEST
Κατηγορία ΞΕΝΟΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ Kωδικός Καταλόγου06532 Ημ. Έκδοσης 03/2010 Ηλικιακή ΟμάδαΕΝΗΛΙΚΕΣ Ημ. Tελευταίας Ανατύπωσης 04/2010 Έκδοση 1 ISBN 978-960-453-687-0 Σελίδες800 ΒιβλιοδεσίαΑΔΕΤΟ Χιλιάδα Κυκλ.30η Χώρες κυκλοφορ.44
H Λίσμπετ Σαλάντερ καταστρώνει την εκδίκησή της απέναντι στον άνθρωπο που προσπάθησε να τη σκοτώσει και στις κυβερνητικές οργανώσεις που παραλίγο να καταστρέψουν τη ζωή της. Αλλά η αποστολή της δεν είναι εύκολη. Γιατί μετά τη σφαίρα που δέχτηκε στο κεφάλι, νοσηλεύεται στην Εντατική υπό στενή επιτήρηση, και όταν βγει θα οδηγηθεί στο δικαστήριο κατηγορούμενη για τρεις φόνους και μία απόπειρα δολοφονίας. Με τη βοήθεια του δημοσιογράφου Μίκαελ Μπλούμκβιστ και των συνεργατών του στο περιοδικό Μιλένιουμ, η Λίσμπετ θα πρέπει να αποδείξει την αθωότητά της αλλά και να καταγγείλει τους διεφθαρμένους πολιτικούς που έχουν αφήσει τους αδύναμους να γίνουν θύματα βίας και κατάχρησης. Θύμα και η ίδια, η Λίσμπετ είναι έτοιμη να αντεπιτεθεί και να αγωνιστεί με νύχια και με δόντια. Το τελευταίο βιβλίο της τριλογίας MILLENNIUM που έχει συναρπάσει εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Η ΕΝΗΛΙΚΙΩΣΗ ΜΙΑΣ ΓΕΝΙΑΣ.
ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΒΑΡΩΝ-ΒΑΣΑΡ ΟΝΤΕΤ
ΕΙΔΟΣ: ΙΣΤΟΡΙΑ
ΣΕΙΡΑ: ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΧΗΜΑ: 17Χ24
ISBN: 978-960-05-1422-3
Στα χρόνια της Κατοχής (1941-1944) πολλές χιλιάδες αγόρια και κορίτσια που βρίσκονταν στο τέλος της εφηβείας τους και στα πρώτα νεανικά τους χρόνια στρατεύτηκαν εθελοντικά στις παράνομες αντιστασιακές οργανώσεις, δημιουργώντας έτσι ένα πρωτοφανές κίνημα νεολαίας με τεράστια δυναμική. Το βιβλίο της Οντέτ Βαρών-Βασάρ επιχειρεί να περιγράψει και να αναλύσει αυτό το φαινόμενο. Εστιάζοντας στη μη ένοπλη Αντίσταση, η συγγραφέας προσεγγίζει τις αντιστασιακές οργανώσεις των νέων όλου του πολιτικού φάσματος ως προς τη δομή τους, τα χαρακτηριστικά τους, την ιδεολογική τους τοποθέτηση και τη δράση τους. Μελετά το ΕΑΜ Νέων, τη Λεύτερη Νέα και την Ενιαία Πανελλαδική Οργάνωση Νέων (ΕΠΟΝ), που αποτελούν τους τρεις σταθμούς του αριστερού αντιστασιακού κινήματος των νέων. Ιδιαίτερα για την ΕΠΟΝ, η οποία έδωσε στο φαινόμενο την εκρηκτική του διάσταση και την κορύφωσή του, παρακολουθεί την εξάπλωσή της σε όλη την Ελλάδα. Το βιβλίο αναδεικνύει παράλληλα και τις σημαντικότερες αντιστασιακές οργανώσεις νέων της αντίπερα ιδεολογικής όχθης. Tο πρώτο μέρος του αφιερώνεται στις αθηναϊκές οργανώσεις Στρατιά Σκλαβωμένων Νικητών, Νεολαία του ΕΔΕΣ, Ιερή Ταξιαρχία και Πανελλήνιος Ένωσις Αγωνιζομένων Νέων (ΠΕΑΝ). Η συγγραφέας στάθηκε ιδιαίτερα σε ζητήματα καίρια, όπως η συμμετοχή των νέων γυναικών και η πολιτιστική δραστηριότητα στο πλαίσιο της Αντίστασης. Η μελέτη (που στηρίζεται ιδιαίτερα σε γραπτές και προφορικές μαρτυρίες) κατορθώνει να αναδείξει το βίωμα αυτής της γενιάς και τους τρόπους με τους οποίους η συμμετοχή στην Αντίσταση σφράγισε τη συλλογική της μνήμη και συνέβαλε στην ενηλικίωσή της. Οι νέοι και οι νέες βίωσαν εκείνα τα χρόνια μια μοναδική συνάντηση: τη συνάντηση με την Αντίσταση και, μέσα απ αυτήν, τη συνάντηση με την πολιτική και τον πολιτισμό. Την ιστορία της μοναδικής αυτής συνάντησης θέλει να φωτίσει αυτό το βιβλίο.

Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Ιερές Βλακείες
Στέλιος Κανάκης
ISBN: 978-960-417-310-5 Ημν/νία έκδοσης:15/03/2010 Σελίδες:352 Διαστάσεις:14x20,5
Θεέ, θεέ, είσαι εδώ; Ζούμε χωρίς θεό; Εν Αρχή…
Πώς ξεκινήσαμε; Πώς πορευτήκαμε ιστορικά; Πώς καταντήσαμε έτσι; Η βασιλεία των ουρανών αντιμετωπίζει την Ανθρώπινη ελευθερία. Εμπιστευόμαστε την ιστορία, τις κοινωνικές Ανάγκες, προβληματιζόμαστε με την ελλιπή γνώση, αντιστεκόμαστε στην Αδυναμία της ύπαρξης και με σκωπτική, σατιρική διάθεση, με αναγέλασμα, όμως πάντα με αξιόπιστες πηγές, γνωρίζουμε τους πολλούς θεούς και τα ατελείωτα κόλπα, τη χριστιανική Αθλιότητα, το φασισμό των ιδεών, την εξωφρενική “Ανάσταση”. Ποια Ανάσταση και ποια Αποκάλυψη λοιπόν μας ταιριάζει; Τα μεγάλα Α ζητούν απαντήσεις. Γιατί πιστεύουμε ακόμα; Προτείνονται ορθολογικά βήματα πάνω σε θρησκευτικά Ατοπήματα κι έναν Ιησού μιας… παρθένας Μαρίας. “Η αλήθεια είναι πως, απέναντι σε τέτοια ζητήματα που τα πληρώνουμε ακριβά, δεν πρέπει να αδιαφορούμε. Πολύ περισσότερο όταν αυτά βλάπτουν…” Η συνέχεια… μετά τις οδηγίες χρήσης!

Μισάντρα τού Γιάννη Καισαρίδη

Τα Μισάντρα τού Γιάννη Καισαρίδη στο Πανεπιστήμιο La Sapienza τής Ρώμης Ο συγγραφέας, Γιάννης Καισαρίσης, προσκλήθηκε από την Καθηγήτρια τής Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας τής Φιλοσοφικής Σχολής τού Πανεπιστημίου La Sapienza της Ρώμης, κα Πάολα Μινούτσι. Κατά την πρώτη συνάντηση με τίτλο «Παιχνίδια τού Χρόνου με τις Λέξεις», το απόγευμα τής 22 Μαρτίου, ο Γ. Καισαρίδης -απευθυνόμενος στους φοιτητές τών πρώτων εξαμήνων τού Τμήματος, καθώς και σε μεταφραστές, Έλληνες μονίμους κατοίκους τής Ιταλίας και καθηγητές τού Πανεπιστημίου- αναφέρθηκε στην περίοδο τής Ελληνικής Πεζογραφίας από τη Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα (επιλέγοντας να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο έργο τού διηγηματογράφου Ηλία Παπαδημητρακόπουλου), καθώς και στην μέχρι σήμερα δική του πορεία μέσα σ’ αυτήν.
Στο τέλος προβλήθηκε η μικρού μήκους ταινία τού συγγραφέα Μισάντρα. Νωρίτερα την ίδια μέρα, είχε προηγηθεί, στην ελληνική πρεσβεία, συνάντηση τού συγγραφέα και της κ. Μινούτσι με τον νέο Έλληνα πρέσβη στη Ρώμη, κ. Μ. Καμπάνη. Το πρωί τής 25 Μαρτίου ο Γ. Καισαρίδης οργάνωσε για τους φοιτητές τών τελευταίων εξαμήνων τού Τμήματος ένα τρίωρο εργαστήριο «Δημιουργικής Γραφής», υπό τον τίτλο: «Επινοώντας την πραγματικότητα...». Η πρώτη «γνωριμία» τού Πανεπιστημίου La Sapienza με το συγγραφικό έργο τού Γ. Καισαρίδη ξεκίνησε προ διετίας, όταν το βραβευμένο βιβλίο του Μισάντρα (Κέδρος) αποτέλεσε θέμα μεταπτυχιακής εργασίας. Η κα Μινούτσι έχει τιμηθεί από το Ιταλικό υπουργείο Πολιτισμού με το Κρατικό Βραβείο Μετάφρασης για το σύνολο τού έργου της (35 βιβλία), κυρίως μεταφράσεις Ελλήνων ποιητών (Δ. Σολωμού, Κ. Καβάφη, Κ. Καρυωτάκη, Οδ. Ελύτη, Μ. Σαχτούρη, Κ. Δημουλά, Μ. Γκανά, Μ. Πιερή και πολλών άλλων).
Στο παρελθόν τιμήθηκε, επίσης, και με το αντίστοιχο ελληνικό Κρατικό Βραβείο για τη μετάφρασή της γραπτών τού Οδυσσέα Ελύτη για τη σύγχρονη ζωγραφική (από τα έργα τού ποιητή: «Ανοιχτά χαρτιά», «Εν Λευκώ»). Το Πανεπιστήμιο La Sapienza ιδρύθηκε το 1303 από τον Πάπα Βονιφάτιο. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη, με 145 χιλιάδες φοιτητές, περισσότερους από 4.500 καθηγητές και περίπου 5.000 διοικητικό και τεχνικό προσωπικό -μια πόλη μέσα στην πόλη.
Προσφέρει ένα ευρύ φάσμα ακαδημαϊκών προγραμμάτων.(Φωτογραφία: Ο Γ. Καισαρίδης και η κα Π. Μινούτσι με φοιτητές που συμμετείχαν στο Εργαστήριο «Δημιουργικής γραφής»)

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΓΚΟΒΟΣΤΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Η Μεγάλη Εκκλησία Εν Αιχμαλωσία Υπότιτλος Το Πατριαρχείο της Κωνσταντινουπόλεως λίγο πριν από την άλωση της πόλεως μέχρι και την Επανάσταση του 1821 Τιτλος πρωτότυπου Church In Captivity Συγγραφέας - Συντελεστές Runciman, Steven
Μετάφραση: Αντωνοπούλου, Πολυξένη ΕκδότηςΓκοβόστης ISBN960-446-130-1 Δέσιμο Μαλακό εξώφυλλο Σχήμα 15χ23 εκ. Σελίδες 512
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΠΙ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΕΙΝΑΙ, ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ, ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΓΝΩΣΤΗ.
Την περίοδο εκείνη, ο Ελληνισμός επέζησε τρεφόμενος από την Εκκλησία, γιατί οι ‘Έλληνες; αδιάκοπα ήλπιζαν και έκαναν σχέδια για την ημέρα που θα ανακτούσαν εκ νέου την ελευθερία τους. Δεν μπορεί κανείς να επιρρίψει εξολοκλήρου την ευθύνη στους Τούρκους εάν τέτοιες βλέψεις τους προκαλούσαν να δρουν ως απάνθρωποι δυνάστες. Αλλά υπήρξαν Τούρκοι, όπως ο σουλτάνος Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής, που ο λαός του τον ονόμασε Νομοθέτη, ή οι Μεγάλοι Βεζίρηδες in; οικογένειας Koprulu, οι οποίοι ήταν με συνέπεια δίκαιοι και φιλικοί απέναντι στους Έλληνες. Ακόμη και ο σουλτάνος Μωάμεθ ο Πορθητής, αφού κορέστηκε ο άγριος πόθος του για κατακτήσεις; (και δεν ήταν πιο άγριος από πολλούς συγχρόνους του στην αναγεννησιακή Ευρώπη) περηφανευόταν να αποκαλεί τον εαυτό του αυτοκράτορα των Ελλήνων, καθώς; και των Τούρκων. Στο επίπεδο των πιο χαμηλών κοινωνικών τάξεων, οι σχέσεις; ανάμεσα στα δύο έθνη ήταν συχνά αληθινά φιλικές. Εάν απορρίψουμε τους Έλληνες ως ανέντιμους και τους Τούρκους ως; άγριους, πέφτουμε στο κενό. Παρομοίως δεν πρέπει να επιτρέπουμε στα αισθήματά μας υπέρ ή εναντίον in; Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας να επηρεάζουν την αντικειμενικότητά μας. 0 ιστορικός έχει τις προσωπικές του προτιμήσεις και συμπάθειες, αλλά η πολυμάθεια δεν έχει ως αποτέλεσμα την κατανόηση του θέματος, εκτός εάν τη χειριστεί κανείς με ανοχή και χωρίς προκαταλήψεις.Οι Έλληνες παρουσιάζουν την τάση να μην ασχολούνται με την ιστορία των προγόνων τους που έζησαν επί Τουρκοκρατίας. Σφάλλουν, επειδή αυτή φέρει μαρτυρίες για το θάρρος και την ακατανίκητη ζωτικότητα του Ελληνισμού, καθώς και για την πνευματική δύναμη της Αγίας Ορθόδοξης Εκκλησίας, αν και περιέχει πολλά στοιχεία τα οποία θα τους προκαλούσαν μελαγχολία εάν τα ανακαλούσαν στη μνήμη τους. Η ιστορία έχει επίσης πανανθρώπινο ενδιαφέρον, γιατί δείχνει τι μπορεί να συμβεί σε άνδρες και γυναίκες που εξαναγκάζονται να γίνουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Στην εποχή μας υπάρχουν ακόμη χώρες στις οποίες μεγάλα τμήματα του πληθυσμού είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας, οπότε αυτό μάλλον δεν είναι άνευ ενδιαφέροντος.
STEVEN RUNCIMAN

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

ΠΗΤΕΡ ΕΡΛ
Κουρσάροι της Μάλτας και της Μπαρμπαριάς
Μετάφραση: Μιχάλης Κοκολάκης
ISBN: 978-960-221-473-2
Διαστάσεις: 24Χ17
Σελίδες: 309
Έκδοση: Μάρτιος 2010
Το βιβλίο είναι μια συγκριτική μελέτη του κούρσου, αυτού του αλλόκοτου θεσμού που άνθησε επί αιώνες στη λεκάνη της Μεσογείου, τόσο από τους μουσουλμάνους Μπαρμπαρέζους που είχαν τα ορμητήριά τους στις ακτές της Βόρειας Αφρικής όσο και από τους (λιγότερο διάσημους αλλά ίσως και δραστικότερους) χριστιανούς ομοτέχνους τους που εξορμούσαν από τη Μάλτα και την Ιταλία - συντηρώντας έτσι έναν ατέρμονο «ιερό πόλεμο» κι έχοντας συχνά για στόχο ελληνικά εμπορικά καράβια. Με βάση πλήθος εγγράφων και μαρτυριών της εποχής, περιγράφονται οι κουρσάρικες επιχειρήσεις, η αρπαγή περιουσιών και η πώληση των αιχμαλώτων στα σκλαβοπάζαρα, ενώ παρουσιάζεται η ιστορία και η δράση πέντε περίφημων κουρσάρων της περιοχής. «Αντίθετα με τους κανονικούς πολέμους, ο πόλεμος των κουρσάρων δεν είχε ούτε αρχή ούτε τέλος. Ήταν ένας πόλεμος αιώνιος. Τον 17ο και τον 18ο αιώνα, χριστιανοί και μουσουλμάνοι αρματώνονταν κάθε χρόνο για πόλεμο, και κανένας ποτέ δεν σκεφτόταν να κάνει ειρήνη . . . Τι ήταν αυτοί οι κουρσάροι; Ο κουρσάρος (ή καταδρομέας) ήταν ένας ιδιώτης εφοδιασμένος από τον ηγεμόνα του με μια άδεια που του επέτρεπε ν' αρματώσει το πλοίο του για να χτυπήσει τους εχθρούς του ηγεμόνα. Η λεία που έπαιρνε . . . ανήκε στον ίδιο και τη διέθετε όπως ήθελε, μα ο ηγεμόνας του εισέπραττε κανονικά κάποιο μερίδιο. Νομικά επομένως ο κουρσάρος ασφαλώς ξεχώριζε από τον πειρατή, μια και διέθετε την άδεια να επιτίθεται σε καθορισμένα πρόσωπα ή σκάφη. Φυσικά, η άδεια του κουρσάρου ίσχυε, κατά κανόνα, μόνο σε περίοδο πολέμου. Αλλά στη Μεσόγειο η ανθρώπινη ευστροφία είχε λύσει τα προβλήματα που γεννούσαν στον τζίρο της αγοράς οι αυθαίρετες διακοπές των επαγγελματικών ασχολιών του. Μπορεί οι διακρατικές συγκρούσεις, αν και συχνές, να ήταν ασυνεχείς, μα υπήρχε κι ένας πόλεμος που έμοιαζε παντοτινός - ο Ιερός Πόλεμος.»Ο Peter Earle δίδαξε στο London School of Economics και είναι ομότιμος καθηγητής οικονομικής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Έχει γράψει πολλά έργα κοινωνικής και ναυτικής ιστορίας, μεταξύ των οποίων: Corsairs of Malta and Barbary, The Pirate Wars, The Sack of Panama: Captain Morgan and the Battle for the Carribean, Treasure Hunt: Shipwreck, Diving and the Quest for Treasure in an Age of Heroes.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΛΕΝΤΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Ο Φρόιντ στο Μανχάταν
Συγγραφέας: ( Λυκ Μποσί )
ISBN: 978-960-219-156-9
Ένας πλούσιος και διάσημος αρχιτέκτονας βρίσκεται δολοφονημένος στο σπίτι του στο Μανχάταν. Μοναδική μάρτυρας του φόνου είναι η νεαρή και όμορφη κόρη του, η οποία όμως δεν είναι σε θέση να δώσει πληροφορίες στην αστυνομία επειδή πάσχει από αμνησία. Την ίδια εποχή τυχαίνει να βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ο γνωστός Βιεννέζος ψυχίατρος Ζίγκμουντ Φρόιντ, μαζί με το φίλο και μαθητή του Καρλ Γιουνγκ.
Οι δύο ψυχίατροι θα κληθούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εφαρμόζοντας στη νεαρή γυναίκα τη θεραπευτική μέθοδο της ψυχανάλυσης και θα βρεθούν έτσι αντιμέτωποι με τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας τους: να διεισδύσουν στην ψυχή ενός κατά συρροήν δολοφόνου.
Το μυθιστόρημα «Ο Φρόιντ στο Μανχάταν», του Γάλλου συγγραφέα Λυκ Μποσί, κυκλοφόρησε το 2009 και σημείωσε μεγάλη εκδοτική επιτυχία στη Γαλλία.Το βιβλίο στηρίζεται σ’ ένα ιστορικό γεγονός: το φθινόπωρο του 1909 ο Ζίγκμουντ Φρόιντ και ο Καρλ Γιουνγκ επισκέπτονται την Αμερική. Σκοπός τους είναινα δώσουν μια σειρά διαλέξεων στα αμερικανικά πανεπιστήμια για να προωθήσουν την ιδέα της ψυχανάλυσης. Αξιοποιώντας το πραγματολογικό υλικό καιτην πλούσια σχετική βιβλιογραφία, ο Μποσί γράφει ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα, όπου η ιστορική αλήθεια αναμιγνύεται με τη μυθοπλαστική φαντασία.Ο συγγραφέας, στηριγμένος σε βιογραφικά και επιστημονικά δεδομένα, σκιαγραφεί με ζωντάνια τις δύο μεγάλες προσωπικότητες της ψυχιατρικής, καθώςκαι τη σύγκρουση που υποβόσκει στις σχέσεις τους. Στις σελίδες του βιβλίου ζωντανεύει επίσης η Αμερική των αρχών του εικοστού αιώνα, με τη ραγδαίαοικιστική και τεχνολογική ανάπτυξη αλλά και τη διαρκώς αυξανόμενη βία της αμερικανικής κοινωνίας.
«Ο Φρόιντ στο Μανχάταν» είναι ένα απολαυστικό, γραμμένο με χιούμορ μυθιστόρημα, που συνδυάζει στοιχεία αστυνομικής περιπέτειας και ψυχολογικούθρίλερ. Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά η κριτική στη Γαλλία, παρέχει στον αναγνώστη «τη ραφινάτη απόλαυση ενός φλιτζανιού τσαγιού, αλλά και την ανα-τριχιαστική αίσθηση μιας μαχαιριάς»

Την Πέμπτη στα Λαδάδικα στην Θεσσαλονίκη

Την Πέμπτη στις 11 το βράδυ σας περιμένουμε στα Λαδάδικα στην Θεσσαλονίκη στο Libido live stage, για να απολαύσουμε τους Γιάννη Νικολάου από τους "Λαθρεπιβάτες" και τον ανερχόμενο ξανθιώτη καλλιτέχνη Γιάννη Χατζόπουλο.
Στο πιάνο θα τους συνοδέψει ο ξεχωριστός Γιώργος Σαλτάρης.
Η βράδια είναι μια παραγωγή του mousikorama.gr και χορηγός επικοινωνίας είναι το Ράδιο GreekSound. Θα είναι μια ξεχωριστή μουσική παράσταση σε ήχους έντεχνους-ροκ και ακουστικής μουσικής σε όμορφη ατμόσφαιρα.
Η είσοδος είναι μόνο 10€ και συμπεριλαμβάνεται και το ποτό. Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε...
ΡΕΖΕΡΒΕ: 6932313344
Τιμή εισόδου: 10€

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΚΤΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Σσστ!...Ο Χρήστος Λαμπράκης κοιμάται Αντύπας Ντέμης
Σχήμα: 13X21
Αρ. Σελίδων:160
ISBN: 978-960-382-893-0
Γλώσσα: Ελληνικά
Βιβλιοδεσία: Αδετο
Ποιος ήταν ο Χρήστος Λαμπράκης; Γιατί άλλοι τον θεωρούσαν το πιο ευγενικό και άλλοι το πιο μισητό πρόσωπο στην Ελλάδα;
Πόσο ρόλο έπαιξε στην πολιτική ζωή του τόπου, τα τελευταία 60 χρόνια; Ποιες ήταν οι σχέσεις του με τους πολιτικούς και τους επιχειρηματίες;
Στο βιβλίο αυτό ένας δημοσιογράφος, ο Ντένης Αντύπας, που έζησε από κοντά τον Χρήστο Λαμπράκη ως αρχισυντάκτης του Βήματος και ως διευθυντής Σύνταξης του Οικονομικού Ταχυδρόμου, φωτίζει μέσα από ένα παζλ προσωπικών αναμνήσεων τη γριφώδη προσωπικότητα του μεγάλου εκδότη, του τελευταίου από τους παραδοσιακούς του Τύπου.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΝΔΙΚΤΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

ΛΟΞΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΣΑΘΑΝΑΣ
Σελίδες: 152
ISBN: 978-960-518-363-9
Συμπυκνωμένη εντός είκοσι ενός σύντομων ιστοριών, η διεισδυτική και συγχρόνως ελαφρώς ειρωνική ματιά του Παναγιώτη Κουσαθανά ακουμπάει επάνω σε θέματα ανοιχτά, τόσο για την τοπική κοινωνία της πατρίδας του της Μυκόνου όσο και για την ευρύτερη ελλαδική πραγματικότητα. Η διεισδυτικότητα του Κουσαθανά διαπερνά τα εξωτερικά συμβάντα και συμπεριφορές και εστιάζει στον «μέσα άνθρωπο», τον οποίο προσεγγίζει με αγάπη και διάθεση ανατρεπτική, εκεί που τα ανθρώπινα «ατοπήματα» το επιβάλλουν. Αφήγηση λιτή και προσεγμένη στη λεπτομέρεια, από έναν γνήσια κοσμοπολίτη συγγραφέα.

3η ΕΛΑΙΟΤΕΧΝΙΑ 2010, Έκθεση ελιάς και ελαιολάδου.

Η διοργανώτρια εταιρεία COMPASS EXPO και οι εκθέτες, σας προσκαλούν στην έκθεση 3η ΕΛΑΙΟΤΕΧΝΙΑ 2010, Έκθεση ελιάς και ελαιολάδου.
Η Ελαιοτεχνία διοργανώνεται υπό την αιγίδα φορέων και επαγγελματικών οργανώσεων, με τη συνεργασία Διεθνών Οργανισμών, τη συμμετοχή ξένων οργανώσεων και με χορηγούς επικοινωνίας σημαντικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Την έκθεση αναμένεται να επισκεφτούν ενδιαφερόμενοι, επιχειρηματίες, αγοραστές από όλη την χώρα και από το εξωτερικό. Ημέρες & ώρες λειτουργίας: Παρασκευή 16/4/2010 10:00-20:00 Σάββατο17/4/2010 10:00-20:00 Κυριακή 18/4/2010 10:00-20:00 Η έκθεση θα διοργανωθεί στο Expo Athens Aνθούσα, Αθήνα Στην έξοδο 14 της Αττικής Οδού Διαγωνισμοί - Πολυθεματικές εκδηλώσεις Η Ελαιοτεχνία 2010 διοργανώνεται υπό την αιγίδα φορέων και επαγγελματικών οργανώσεων, με τη συνεργασία Διεθνών Οργανισμών, τη συμμετοχή ξένων οργανώσεων και με χορηγούς επικοινωνίας σημαντικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Την έκθεση αναμένεται να επισκεφτούν ενδιαφερόμενοι, επιχειρηματίες, αγοραστές από όλη την χώρα και από το εξωτερικό. Την έκθεση θα πλαισιώσουν σημαντικές παράλληλες εκδηλώσεις (Συνέδρια, Ημερίδες, Εταιρικές παρουσιάσεις κλπ).
Ιδιαίτερες και εξειδικευμένες υπηρεσίες υποδοχής, φιλοξενίας και ξενάγησης έχουν προγραμματισθεί για τους υπεύθυνους όλων των σημαντικών επιχειρήσεων, αλυσίδων σούπερ μάρκετ κλπ Τα πάντα για το ελαιόλαδο την επιτραπέζια ελιάκαι το ελαιόδενδρο 3ος Διαγωνισμός ελαιολάδου ΚΟΤΙΝΟΣ που χωρίζεται σε δύο σκέλη, το πρώτο σκέλος αφορά τον Διαγωνισμό Ποιότητας Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου, ενώ το δεύτερο αφορά τον Διαγωνισμό για την ανάδειξη της καλύτερης Συσκευασίας Τυποποιημένου Ελαιολάδου με έγκριτους και πιστοποιημένους κριτές. Όλες οι πληροφορίες στο http://www.eleotexnia.gr

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS

Βερμίου Γης Επιστολή προς αποκατάσταση της αλήθειας ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΚΡΩΜΝΑΙΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Εκλογές στη Βρετανία σε ρευστό κλίμα Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ 6ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1941 ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Τα πυρηνικά όπλα βρίσκονται στα Στενά του Βοσπόρου Ιορδανία: «Το μέλλον του Ισραήλ κινδυνεύει» Ομπάμα: Διασφάλιση ότι τα πυρηνικά δεν θα πέσουν στα λάθος χέρια Κατηγορίες κατά υποστηρικτών του PKK στην Τουρκία Black Hearts Η στρατηγική του Βυζαντίου μάθημα για τις ΗΠΑ

Οδήγηση ή «πέρασμα» στην…αιωνιότητα;

Οδήγηση ή «πέρασμα» στην…αιωνιότητα; Του Καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ Τα στοιχεία ήταν και πάλι τραγικά, ημέρες του Πάσχα 2010, με 35 νεκρούς, εκατοντάδες τραυματίες (δυστυχώς κάποιοι από αυτούς ΔΕΝ θα εξέλθουν ζωντανοί από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας) απίστευτος ο πόνος σε οικογένειες και παράλληλα δυσθεώρητο το κόστος στο Σύστημα Υγείας και την Οικονομία!… Κάθε μεγάλο, κάθε σπουδαίο ψυχοκοινωνικό φαινόμενο το βαφτίζουμε με την αποδεκτή και στις επιστήμες της κοινωνιολογίας και ψυχολογίας όπως και στην κοινή γνώμη έννοια που περικλείει ο όρος «πέρασμα». Περάσματα υπήρξαν μεταξύ άλλων, ανέκαθεν, η ένταξη στις Ένοπλες Δυνάμεις, η εισαγωγή σε ένα ΑΕΙ ή ΤΕΙ, ή χωρίς να προσβάλλω τους σεμνότυφους, το ερωτικό αγκάλιασμα που ολοκληρωνόταν με την απώλεια της εφηβικής μας «αθωότητας» για όλους και όλες. ΠΕΡΑΣΜΑ ήταν και παραμένει και σήμερα η ικανότητα να κρατάς στο χέρι το τιμόνι, να τιθασεύεις 120, 160 ακόμη και 200 και βάλε «άλογα» εγκλωβισμένα κάτω από το γυαλιστερό καπό ενός σύγχρονου Ι.Χ. και να το κάνεις με...την «άδεια» της Αστυνομίας, ή μάλλον του Υπουργείου Μεταφορών...ΠΕΡΑΣΜΑ ποτέ δεν υπήρξε αλλά παραμένει η, παρά την κατοχή της σχετικής «αδείας οδηγήσεως» αδικαιολόγητη πράξη της αφαίρεσης της ζωής ενός ή περισσότερων άλλων συνανθρώπων μας στους εθνικούς και επαρχιακούς δρόμους της ελλαδικής επικράτειας ή εντός και εκτός της μεγάλης οικογένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.. Η οδήγηση είναι, σε τελική ανάλυση, χαρά και απόλαυση και το αυτοκίνητο εργαλείο για δουλειά και μέσο για αναψυχή. Η χαρά χάνεται όταν μετατρέπουμε το αυτοκίνητο από εργαλείο και μέσο αναψυχής σε φονικό όργανο καθώς βυθίζουμε κάθε Σαββατοκύριακο σε πένθος αμέτρητες ελληνικές οικογένειες,. Στην πατρίδα μας συνηθίζουμε να λέμε ότι το ατύχημα συμβαίνει πάντα στον...”άλλο”. Εντάξει, να συμφωνήσω με αυτήν την σαφώς ανόητη θέση. Σκεφθήκατε, όμως, ότι για μένα εσείς είσθε ο “άλλος“ ενώ για σας αυτός ο «άλλος» είμαι...εγώ; Ίσως για τον λόγο αυτό οι αγγλοσάξονες σοφά διατείνονται ότι χρειάζονται...” δυο ανόητοι για να σκοτωθεί, τουλάχιστον, ο ένας!..” Σε ποιόν από τους δυο μας, άραγε, θα συμβεί το ατύχημα, ποιος θα είναι τελικά αυτός ο τραγικός «άλλος» μετά τη γνωστή από τα ρεπορτάζ των ΜΜΕ «σφοδρή σύγκρουση που οφείλεται σε…ιλιγγιώδεις ταχύτητες» και οδηγεί χιλιάδες συνανθρώπους μας κάθε χρόνο στο πρόωρο «πέρασμα στην…αιωνιότητα»; Εύχομαι να μην συμβεί ούτε σε σας ή δικά σας πρόσωπα ούτε σε μένα αλλά για να το πετύχουμε αυτό χρειάζεται να οδηγήσουμε με μιά ΑΜΥΝΤΙΚΗ ψυχολογία. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να προσέξω τον εαυτό μου και να αποφύγω ΕΓΩ τις κάθε λογής ανοησίες και επιπολαιότητες που βάζουν τις ζωές μας σε κίνδυνο. Και επιπρόσθετα σημαίνει να προσέχω ώστε οι απροσεξίες και οι επιπολαιότητες του απέναντι οδηγού να μην αποβούν καθοριστικά μοιραία ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ και για τους δύο μας ... Στον αιώνα που πέρασε και σε αυτόν που διανύουμε η οδήγηση ήταν και θα παραμείνει μια απόλαυση για κάποιους, διαδικασία επιβίωσης για άλλους αλλά συνάμα και πάρα πολύ επικίνδυνη κατάσταση όπου ένα απρόσεκτο «προσπέρασμα» μπορεί να μετουσιωθεί σε ανεπιθύμητο «πρόωρο και ακούσιο πέρασμα στην… αιωνιότητα!» Πότε θα μάθουμε, επιτέλους, οι ίδιοι και τα παιδιά μας να αγαπάμε την οδήγηση και τον συνάνθρωπό μας ξεκινώντας, φυσικά, από την αγάπη για την ίδια τη ζωή μας;

Χρεοκοπία σε 3 απλά βήματα

Χρεοκοπία σε 3 απλά βήματα Γράφει ο Αρμαγεδδών- «Δεν υπάρχει μοίρα. Και αν υπάρχει είναι πολύ σκληρή για να μας προειδοποιεί» Όσκαρ Γουάιλντ Πανικός επικρατεί ανά την επικράτεια μετά την εκτίναξη του spread στο ιστορικό υψηλό των 405 μονάδων βάσης. Αν σκεφτεί κανείς ότι αυτό προέκυψε από παραφιλολογία και μόνο, αντιλαμβάνεται την πενιχρή κατάσταση της επενδυτικής ψυχολογίας αυτή τη στιγμή. Μήπως οι προειδοποιήσεις των αγορών προσέκρουσαν εις ώτα μη ακουόντων; Όπως έχουμε ξαναγράψει η Ελλάδα δύσκολα μπορεί να αφεθεί να πτωχεύσει. Αυτό δεν σημαίνει ότι όλα είναι ρόδινα. Και σύμφωνα με αυτά που διαβάζω το νέο trend για την έξοδο της χώρας από την κρίση, θα είναι το “limited default” , η περιορισμένης κλίμακας χρεοκοπία, η οποία μπορεί να έρθει με το συνδυασμό αναδόμησης των χρεών και μικρών παραγραφών. Πρόκειται για έναν επιτεύξιμο στόχο, τον οποίο, εντούτοις, εξακολουθούν να φοβούνται στην Ε.Ε. Και τούτο διότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε αλυσιδωτές αντιδράσεις: το χρέος των 270 δισ. ευρώ της Ελλάδας μπορεί να αντιστοιχεί μόλις στο 4% του συνόλου των δημόσιων χρεών της ευρωζώνης. Εντούτοις, κάποιες απρόσεκτες παραγραφές θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε χρεοκοπία ορισμένες ελληνικές τράπεζες, να κάνουν άλλες ευρωπαϊκές να υποφέρουν στους ισολογισμούς τους και να «πνίξουν» κάποιους από τους δανειστές. Άρα τι χρειαζόμαστε; Μια «περιορισμένης κλίμακας χρεοκοπία», η οποία θα επαφίεται σε μηχανισμούς στήριξης ώστε να αποφευχθούν παράπλευρες απώλειες σε τρία πολύ απλά βήματα: H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ THE INSIDER

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

Ο «Καλλικράτης» αγοίγει το δρόμο των μετατάξεων στο δημόσιο!

ΖΩΓΡΑΦΟΥ: ΚΑΛΥΨΑΝ ΜΕ ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΤΑ ΟΣΤΑ!

Διαβάστε στο διαδικτυακό τόπο της Αυτοδιοίκησης www.aftodioikisi.gr για την επιστολή του υπουργού Οικονομικών στον Γ. Ραγκούση ενόψει των αυριανών κινητοποιήσεων των ΤΕΔΚ Αττικής και Θεσ/νικης ότι τα κονδύλια προς τους ΟΤΑ θα περικοπούν μόνο κατά 10% http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6280 Διαβάστε επίσης: 1) Πειραιάς: 11 οι δήμοι μετά τη συνάντηση Ραγκούση-βουλευτών http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6272 2) Χανιά: «νταβατζής» του κράτους ο Ραγκούσης, λέει δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6273 3) Θεσ/νικη: ενόχληση στη Ρηγίλλης από δηλώσεις του δημάρχου http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6270 4) Μόνο αποκομιδή σκουπιδιών αύριο σε Αττική, Θεσ/νικη http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6271 5) Δ.Θεσ/νίκης: Παρέμβαση Εισαγγελέα για την υπαίθρια διαφήμιση http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6267 6) «Όχι» στον τεμαχισμό της Νικόπολης λένε τρεις δήμαρχοι http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6274 7) Ν.Μάκρη: αντιδράσεις για την υποψηφιότητα (;) Σαραντάκου http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6275 8) Σε Πιερία, Χαλκιδική για οδικά έργα και Τέμπη ο Γ. Μαγκριώτης http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6268
ΤΑ "ΝΕΑ ΚΟΛΠΑ" ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ GR
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
1) ΒΕΡΟΙΑ: ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΕΡΝΑΕΙ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ...ΠΙΝΕΙ
2) ΚΛΕΙΣΤΟ ΕΠ' ΑΟΡΙΣΤΟΝ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
3) ΝΑΜ: ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
4) ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΟΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
5) Ν. ΠΕΙΡΑΙΑ: ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ
Και δεκάδες άλλα θέματα στο πλαίσιο της συνεχούς ροής ενημέρωσης από την αυτοδιοίκηση gr
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ GR: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ