Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Ε.Ο.Π.Υ.Υ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ;

Ε.Ο.Π.Υ.Υ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ;

Ερχόμαστε σε ένα πολύ σοβαρό κομμάτι που αφορά την ΥΓΕΙΑ, και πιο συγκεκριμένα, την ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ, εξάμηνες και τρίμηνες χρόνιων παθήσεων.
Μίλησα με ασθενείς, και οι πληροφορίες που πήρα από τους ανθρώπους, με εξόργισαν γιατί όπως αποδεικνύεται, το κράτος (λέμε τώρα) κάνει ότι περνά από το χέρι του για μεγαλώσει την ταλαιπωρία του κοσμάκη.
Το σημερινό χρονογράφημα αφορά τους Ασθενείς με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, και τις φαρμακευτικές τους αγωγές. Την ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ που ακολουθηται προκειμένου οι άνθρωποι να πάρουν τα φάρμακα τους.
Εξ όσων πληροφορήθηκα, τα ΙΔΙΑ συμβαίνουν και με ασθενείς διαφορετικών χρόνιων παθήσεων.
Πάμε λοιπόν να δούμε τη διαδικασία όπως την περιγράφουν οι πιο πάνω χρόνια πάσχοντες.
Για να πάρουν ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ αγωγή, την οποία παίρνουν ΜΟΝΟ από τα φαρμακεία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ, χρειάζονται τα παρακάτω..
Α) Γνωμάτευση του γιατρού που τους παρακολουθεί , η οποία φυσικά πρέπει να φέρει την «στρογγυλή σφραγίδα» του ελεγχου και να αναφέρεται για πόσο συνεχίζεται η αγωγή (συνήθως εξάμηνη, η οποία σπάει σε δυο τρίμηνες συνταγές).
Β) Τις Συνταγές που θα χορηγήσει ο γιατρός οι οποίες πρέπει να φέρουν και αυτές σφραγίδα ελεγκτή.
Εδώ να σημειώσω πως γνωμάτευση που αναφέρει την πάθηση, την αγωγή, το διάστημα για το οποίο χορηγείται, θέλει και αριθμό πρωτοκόλλου από το Νοσοκομείο στο οποίο είναι ο γιατρός του ασθενή.
Αφού λοιπόν γίνει αυτή η διαδικασία και πάρει ο άνθρωπος όλα τα χαρτιά (γνωμάτευση συνταγές, σφραγίδες, υπογραφές) πάει για να παραλάβει τα φάρμακα του από το φαρμακείο του νοσοκομείου (τουλάχιστον μέχρι πριν κάτι μήνες αυτό γινόταν με το νοσοκομείο για το οποίο μου μίλησαν οι ασθενείς), αλλιώς, από κάποιο φαρμακείο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ στο οποίο θα του εκτελέσουν  (αν έχει εξάμηνη συνταγή) τους ΤΡΕΙΣ μήνες, οπότε μετά από τρεις μήνες θα πρέπει να πάει να πάρει τη δεύτερη δόση φαρμάκων με φωτοτυπία της γνωμάτευσης η οποία χρειάζεται ΠΑΝΤΑ.
Ως εδώ, ας πούμε όλα …. «καλά».
Γιατί ας πούμε;
Λοιπόν, για να σου εκτελέσει το φαρμακείο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ τρίμηνη συνταγή, χρειαζόταν να κάνεις σαν ασθενής υπεύθυνη δήλωση πως αντιμετωπίζεις κινητικά προβλήματα και δεν μπορείς κάθε μήνα να πηγαίνεις για φάρμακα, οπότε σου έδιναν το τρίμηνο.
Από τα φαρμακεία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ εκτός των ασθενών από τις πόλεις, έπαιρναν φάρμακα και οι ασθενείς από την επαρχία.
Πριν τρεις μήνες, ασθενής που πήγε σε ένα από τα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης, πληροφορήθηκε πως ήταν η τελευταία φορά που θα έπαιρνε φάρμακα από εκεί, και πως για τις επόμενες συνταγές του θα έπρεπε να απευθυνθεί στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ της περιοχής του, για να τα πάρει από εκεί (ΟΧΙ ΣΕ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ).
Έτσι και έγινε, πήγε στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ λοιπόν της πρωτεύουσας του νομού όπου μένει, την περασμένη Τετάρτη, έκανε την αίτηση, κατέθεσε γνωμάτευση, δήλωση, και συνταγές, και σήμερα, Πέμπτη που γράφονται αυτές οι γραμμές, πήγε και παρέλαβε τα φάρμακα του.
Εκεί, πληροφορήθηκε πως ήταν η τελευταία φορά που παραλάμβανε τρίμηνη συνταγή, και από την επόμενη, θα πηγαίνει κάθε μήνα γιατί εκδόθηκε μια «εγκύκλιος» η οποία απαγορεύει ουσιαστικά την εκτέλεση τρίμηνων από παντού.
Με λίγα λόγια, έξτρα πήγαινε έλα, έξτρα ταλαιπωρία.
Θα αναρωτηθείτε, ΓΙΑΤΙ δεν πήρε τα φάρμακα του από το Νοσοκομείο στο οποίο τον παρακολουθεί ο γιατρός του!
Γιατί πολύ απλά, πριν τρεις μήνες αυτός και οι υπόλοιποι ασθενείς με ΣΚΠ πληροφορήθηκαν πως το Φαρμακείο του Νοσοκομείου ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ, ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΝΕΙ.
Τι γίνεται ρε παιδιά;
Οι άνθρωποι ανησυχούν, και βλέπουν να τους γίνεται καθημερινά όλο και πιο δύσκολη η ζωή, ενώ θα μπορούσαν τα πράγματα να είναι πολύ πιο απλά.
Να έπαιρνε για παράδειγμα ο ασθενής από το νοσοκομείο η τα φαρμακεία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ και να μην τρέχει κάθε τρίμηνο η μήνα.
Ίσως οι «αρμόδιοι», λόγο των παρενεργειών που πολλές φορές έχουν τα διάφορα σκευάσματα, φοβούνται μήπως οι γιατροί «κόψουν» τις συγκεκριμένες αγωγές, οπότε τα φάρμακα θα πάνε χαμένα.
Παιδιάστικος «φόβος», γιατί προσωπικά δεν βλέπω για ποιο λόγο κάποιος που θα σταματήσει η αλλάξει κάποια αγωγή, να μη στείλει πίσω τα υπόλοιπα φάρμακα που έχει στη διάθεση του…
Προσωπικά γνωρίζω πάρα πολλά άτομα που το έκαναν αυτό, επιστρέφοντας ακόμα και ΕΝΑ μόνο κουτί…
Τι συμβαίνει λοιπόν κύριοι;
Γιατί η νέα αυτή ταλαιπωρία;
ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΝΟΥΝ ΠΙΑ ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΦΑΡΜΑΚΑ Η ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ;
Θα επανέλθω.

Βασίλης Τσούγκαρης

New! Ray70 Multifunction Radio System

New! Ray70 Multifunction Radio System
Ακούστε και δείτε ! το νεο Ray70 από την Raymarine είναι το απόλυτο all-in-one λύση επικοινωνίας για Captains που απαιτούν το καλύτερο. Η πολλαπλών λειτουργιών Ray70 VHF διατίθεται στάνταρ με ένα ραδιόφωνο VHF πλήρους λειτουργίας, δέκτη AIS, και είναι διπλού σταθμού για ενδοεπικοινωνία !
Key FeaturesBuilt-in AIS δέκτη και 72 καναλιών WAAS GPS
25W τηλεβόα εξόδου με ακούσετε-πίσω και αυτόματη σήματα ομίχλης
Dual-σταθμό και ενδοεπικοινωνία ικανή με προαιρετικό αξεσουάρ ακουστικό
οθόνη LCD μεγάλου μεγέθους για καλύτερη προβολή
Αποσπώμενο γροθιά-μικρόφωνο με ενσωματωμένο ελέγχους και μικρόφωνο δυνατότητα μετεγκατάστασης
Αποσπώμενο gunmetal ασημένια σφενδόνη και προαιρετική μαύρη στεφάνη
View the specifications
Premium, all-in-one communications solution
Η Ray70 ξεκινά με ένα ισχυρό, 25W ασύρματο VHF με αποσπώμενο, ακύρωσης θορύβου γροθιά-μικρόφωνο και ήχου υψηλής ποιότητας. Στάνταρ χαρακτηριστικά VHF περιλαμβάνουν hi / lo επιλογή ισχύος, dual-watch, tri-ρολόι, NOAA Καιρός προειδοποίησης, σάρωση καναλιών, και πολλά άλλα. Φυσικά, Ray70 υποστηρίζει Class D Digital Selective Calling και συνεργάζεται άψογα με Raymarine οθόνες πολλαπλών λειτουργιών χάρη στο πρότυπο NMEA2000 και NMEA0183 δικτύωσης.
Ενσωματωμένο GPS
Ray70 διαθέτει επίσης ένα ενσωματωμένο δέκτη GPS 72 καναλιών εξασφαλίζοντας θα έχετε πάντα ένα σταθερό στίγμα για τις κλήσεις έκτακτης ανάγκης.
Built-in AIS
Το ενσωματωμένο Σύστημα Αυτόματης Αναγνώρισης Ray70 του (AIS) δέκτη απλοποιεί την εγκατάσταση και παρέχει κρίσιμες πληροφορίες της κυκλοφορίας των πλοίων σε συμβατές οθόνες πλοήγησης.
Built-in τηλεβόα
Για επικοινωνία στο κατάστρωμα και σε θορυβώδη περιβάλλοντα, η Ray70 έχει επίσης ένα ενσωματωμένο 25W τηλεβόα εξόδου με δυνατότητα να ακούσετε-πίσω. Αυτό το καθιστά απλό να αλληλεπιδρούν με το πλήρωμα στο κατάστρωμα, στο εδώλιο του κατηγορουμένου ή με κοντινά σκάφη. Απλά συνδέστε το Ray70 σε προαιρετική αδιάβροχη αποστολής μηνυμάτων κέρατο Raymarine του. Σε κακές καιρικές συνθήκες, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τηλεβόα του Ray70 να παράγει σήματα ομίχλης για τα σκάφη που βρίσκονται σε εξέλιξη ή σε άγκυρα, όπως απαιτείται από το ναυτικό των κανόνων-of-the-road.
Flexible mounting options
Η Ray70 περιλαμβάνει την τοποθέτηση των στροφέων κιτ στηρίγματος και μπορεί επίσης να είναι εντοιχιζόμενο χρησιμοποιώντας κατάλληλα σημεία της προσάρτησης front-mount. Η gunmetal ασημένια σφενδόνη ταιριάζει Raymarine οθόνες πολλαπλών λειτουργιών για ένα premium εμφάνιση. Ένα προαιρετικό κιτ μαύρο στεφάνι είναι, επίσης,διαθέσιμη.
Optional Second Station KitΗ Ray70 VHF Radio υποστηρίζει επίσης την προαιρετική δεύτερη ακουστικό σταθμό για απομακρυσμένες περιοχές. Αυτό σας δίνει πλήρη λειτουργία VHF και ενδοεπικοινωνία ικανότητα από μια δεύτερη θέση επί του σκάφους.
Η συσκευή διαθέτει ένα μεγάλου μεγέθους οθόνη LCD και υψηλής αντίθεσης κείμενο και τα γραφικά που είναι ορατά μέρα ή νύχτα.
Εκτός από την παροχή πλήρη πρόσβαση σε ένα
ll των δυνατοτήτων VHF, θα μπορείτε επίσης να απολαύσετε την άνεση του σταθμού-για-σταθμό ενδοεπικοινωνίας ζητώντας μεταξύ του ακουστικού και κύρια ραδιόφωνο.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.elmare.gr/agores/communicatiogmdss/ray-marine/new-ray70/

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

CRT SUPERSTAR SS 9900 SSB

CRT SUPERSTAR SS 9900 SSB
ΝΕΟΣ ΠΟΜΠΟΔΕΚΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ SUPERSTAR
10M,11M ΙΣΧΥΣ ΕΞΟΔΟΥ 60WATT ΣΤΑ SSB.
AM,FM,USB,LSB
Specifications 
Frequency range
28 to 29.7 MHz (10 mtr. Amateur band)
Modes
AM / FM / LSB / USB
Transmission power
FM: 50W
AM: 30W / SSB: up to 60W
Transmission power adjustable
Frequency steps
100 Hz / 1 kHz / 10 kHz / 100 kHz / 1 MHz
Features
CTCSS and DCS encoder / decoder
Frequency shift (REP function) adjustable shelf 100 Hz to 5 MHz
VFO display in frequency mode
FIN (Fine Tune, RX only / TX only / Both)
Adjustable with Clarifier, range ± 1.5 KHz.
6 programmable memory slots
Automatic Squelch (AM / FM) ASQ
Power / Signal Strength / SWR indication
Operating Voltage
Dual Watch
Scan mode
Roger beep
adjustable echo function
PA Function
Multi-color display (7 colors available)
Backlight key
Key lock
Hi Cut (on / off)
Noise Blanker (on / off)
Echo (on / off)
+10 KHz (on / off)
Roger beep (off, 1-5)
Microphone Gain (1-36)
NOG (monitor volume, 1-32)
TOT (Time Out Timer, Off / adjustable up to 600 seconds)
TSR (High SWR Protection, On / Off)
TDC (High Voltage Protection, On / Off)
SCM (Scan Mode, SQ / Time)
Programmable by computer (mini USB on backside)
Reset function
Microphone connector
6-pin
Antenna connection
PL female
Power supply
13.8 V DC
Dimensions W x H x D in mm
about 157 x 48 x 246
Weight
2.1 kg 

Σωτήρης Τριβιζάς - Ο μαγικός κόσμος του Φεδερίκο, Ένα παραμύθι βασισμένο στον Λόρκα με CD

Σωτήρης Τριβιζάς - Ο μαγικός κόσμος του Φεδερίκο, Ένα παραμύθι βασισμένο στον Λόρκα με CD

ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΡΙΒΙΖΑΣ
Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΦΕΔΕΡΙΚΟ
Ένα παραμύθι βασισμένο στον Λόρκα
Εικονογράφηση: Ίρις Σαμαρτζή
Μουσική σύνθεση-ενορχήστρωση: Δημήτρης Μαραμής
Τραγούδι: Θοδωρής Βουτσικάκης
Αφήγηση: Πασχάλης Τσαρούχας
ΔΕΙΤΕ ΤΟ, ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ

Προσκλήσεις - Πρόγραμμα εκδηλώσεων


Ελένη Πριοβόλου

27 Ιανουαρίου 2017
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αυλώνα «Δημήτρης Λιάκουρης» σας προσκαλούν σε συζήτηση με τη συγγραφέα Ελένη Πριοβόλου με αφορμή την κυκλοφορία του νέου μυθιστορήματός της Μετά φόβου την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 6 μ.μ.
Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου
(πρώην Δημαρχείο Αυλώνα)
Αυλώνας


Κώστας Αρκουδέας

27 Ιανουαρίου 2017
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Monogram στον Χολαργό σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κώστα Αρκουδέα Το χαμένο Νόμπελ - Μια αληθινή ιστορία την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 7 μ.μ.
Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει ο δημοσιογράφος Βασίλης Καλαμαράς και θα αναφερθούν σε όσα διαπράχτηκαν στο παρασκήνιο και στέρησαν από τον Νίκο Καζαντζάκη το Νόμπελ Λογοτεχνίας.
Βιβλιοπωλείο Monogram
Υμηττού 17
Χολαργός , 210-65.23.515


Κωστής Γκιμοσούλης

27 Ιανουαρίου 2017
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Little Tree σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κωστή Γκιμοσούλη Ο Μέσα και ο Έξω την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 7 μ.μ.
Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσουν η μεταφράστρια Μυρσίνη Γκανά και ο επιμελητής εκδόσεων Δημήτρης Ανανιάδης.
Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί μουσικά από τους:
Αυγερινή Γάτση, ακορντεόν-τραγούδι
Κωστή Κωστάκη, κιθάρα-τραγούδι.
Βιβλιοπωλείο Little tree
Καβαλλότι 2, Ακρόπολη
Αθήνα , 210-92.43.764


Μάρκος Αυγέρης

27 Ιανουαρίου 2017
Συζήτηση για το μυθιστορηματικό χρονικό του Μάρκου Αυγέρη Από την αιχμαλωσία - Κατά το ημερολόγιο του αιχμαλώτου αεροπόρου Β.Κ την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 7.30 μ.μ.
Ο επιμελητής της έκδοσης Γιώργος Ζεβελάκης θα συνομιλήσει με τον συγγραφέα Λάκη Δόλγερα.
Ελευσίς & Υδράνη
Ευμολπιδών 9Α
Γκάζι


Δάφνη Νικήτα

27 Ιανουαρίου 2017
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης «Διάτοπος» σας προσκαλούν στην παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής της Δάφνης Νικήτα Μαύρα σκυλιά την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 7.30 μ.μ.
Για το βιβλίο θα μιλήσει ο συγγραφέας Αιμίλιος Σολωμού.
Με θέμα από τα ποιήματα της συλλογής, ο εικαστικός Pashias θα παρουσιάσει τη live performance «Lastwords».
Στον χώρο θα εκτίθενται φωτογραφίες του Νικόλα Ιωάννου, εμπνευσμένες από την ποιητική συλλογή.
Ποιήματα θα διαβάσει η ηθοποιός Μαρίνα Μανδρή.
Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης «Διάτοπος»
Κρήτη 11
Λευκωσία, Κύπρος


Ελένη Πριοβόλου

30 Ιανουαρίου 2017
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη, ο Σύλλογος Γυναικών Αστακού και το βιβλιοπωλείο Βιβλιοδρόμιο σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Ελένης Πριοβόλου Μετά φόβου τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 7 μ.μ.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Κωνσταντίνα Βαλάρη, φιλόλογος
Βασίλειος Ζαγκότας, διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Αστακού.
Θα ακολουθήσει συζήτηση με τη συγγραφέα.
Αίθουσα εκδηλώσεων δήμου Ξηρομέρου
Αστακός
Αιτωλοακαρνανία


Φίλιππος Πλιάτσικας

31 Ιανουαρίου 2017
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και ο «Iανός στο Κρεμλίνο του Πειραιά» σας προσκαλούν σε μια απρόβλεπτη συνάντηση με τον Φίλιππο Πλιάτσικα με αφορμή την κυκλοφορία του μυθιστορήματός του Το Όνομα την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 7 μ.μ.
Με τον Φίλιππο Πλιάτσικα θα συνομιλήσει ο δημοσιογράφος Νίκος Θρασυβούλου.
Ianos στο Κρεμλίνο του Πειραιά
Καραΐσκου 119
Πειραιάς

Κατερίνα Καριζώνη

1 Φεβρουαρίου 2017
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων & Τεχνών Δράμας σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Κατερίνας Καριζώνη Η πόλη των αθώων την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 7 μ.μ.
Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσει ο δικηγόρος Αναστάσιος Πούλιος.
Καφέ «Ανώι»
Αμύντα 13
Δράμα


Ελένη Πριοβόλου

3 Φεβρουαρίου 2017
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Monogram στα Μελίσσια σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Ελένης Πριοβόλου Μετά φόβου την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 7 μ.μ.
Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.
Βιβλιοπωλείο Monogram
Λ. Δημοκρατίας 47
Μελίσσια , 210-80.43.519


Ρέα Γαλανάκη

3 Φεβρουαρίου 2017
Συζήτηση με τη Ρέα Γαλανάκη με αφορμή τη γαλλική έκδοση του μυθιστορήματός της Η Άκρα Ταπείνωση / L' Ultime Humiliation την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 7.30 μ.μ.
Mε τη συγγραφέα θα συνομιλήσουν οι:
Loïc Marcou, μεταφραστής της γαλλικής έκδοσης, δρ Νεοελληνικής Λογοτεχνίας
Σπύρος Γιανναράς, συγγραφέας, μεταφραστής και δημοσιογράφος.
Η παρουσίαση θα γίνει αποκλειστικά στα γαλλικά, χωρίς μετάφραση.
Lexikopoleio
Στασινού 13, Παγκράτι (πλατεία Προσκόπων)
Αθήνα , 210-72.31.201


Αγγελική Νικολούλη

4 Φεβρουαρίου 2017
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και τα Public σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Αγγελικής Νικολούλη Έρωτας φονιάς το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 6 μ.μ.
Με την Αγγελική Νικολούλη θα συνομιλήσουν οι:
Χρυσάνθη Αγγελοπούλου, δικηγόρος
Σοφία Τουντούρη, δημοσιογράφος.
Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και υπογραφή αντιτύπων.
Public
Τσιμισκή 24 - Μητροπόλεως 33
Θεσσαλονίκη , 2310-227.288


Αγγελική Νικολούλη

5 Φεβρουαρίου 2017
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη, το βιβλιοπωλείο Βιβλιοφόρος και το Biscotto Coffee+ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Αγγελικής Νικολούλη Έρωτας φονιάς την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 8 μ.μ.
Με την Αγγελική Νικολούλη θα συνομιλήσουν οι δημοσιογράφοι Θεοδώρα Καρακιουλάχ και Ανθή Σαλαγκούδη.
Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και υπογραφή αντιτύπων.
Biscotto Coffee+
Εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos
Θεσσαλονίκη

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ | ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ARCTUROS


Έπεσαν για χειμέριο ύπνο
οι αρκούδες στο Καταφύγιο
Η έντονη χιονόπτωση των προηγούμενων εβδομάδων οδήγησαν τις περισσότερες αρκούδες στο Καταφύγιο να αποσυρθούν στις φωλιές τους για τον χειμέριο ύπνο. Παρόλο που δεν έχουν ζήσει ποτέ ελεύθερες στη φύση ακολουθούν το ένστικτό τους κάθε χρόνο. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος οι γηραιότερες αρκούδες ήταν αυτές που αποσύρθηκαν πρώτες για το χειμέριο ύπνο. Έτσι, ο Μήτσος με την Κατερίνα όπως και οι αρκούδες που ήρθαν από το Ζωολογικό Κήπο Θεσσαλονίκης, η Σάσα και η Αλεξάνδρα, κοιμήθηκαν ήδη εδώ και μέρες, ενώ σιγά σιγά το δρόμο προς τη φωλιά πήραν και οι νεαρότερες. Το Καταφύγιο θα παραμείνει κλειστό έως το Μάρτιο.

Επισκεφθείτε το Καταφύγιο του Λύκου
Αντίθετα από τις αρκούδες, οι λύκοι δεν πέφτουν σε χειμέριο ύπνο. Γι' αυτό και το Καταφύγιο του Λύκου συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του, εφόσον το επιτρέπουν και οι καιρικές συνθήκες. Μπορείτε να το επισκεφθείτε κάθε Σαββατοκύριακο από τις 10 έως και τις 16.30 που ξεκινάει η τελευταία ξενάγηση. Για περισσότερες πληροφορίες και για αναλυτική ενημέρωση για τη λειτουργία του Καταφυγίου μπορείτε να καλείτε στο 2386041500. Κάθε Σαββατοκύριακο μπορείτε να επισκέπτεστε και το Κέντρο Ενημέρωσης για την Καφέ Αρκούδα που λειτουργεί στη Νίκειο Σχολή στο Νυμφαίο.
Ο Ούσκο συνεχίζει τον αγώνα του
Ο καθημερινός αγώνας που δίνει ο Ούσκο για την επιβίωσή του συνεχίζεται καθημερινά. Το ορφανό αρκουδάκι έχει πλέον προσαρμοστεί επάνω στο αμαξίδιο χάρη στο οποίο μπορεί και κινείται στη διάρκεια της ημέρας. Είναι ευδιάθετος και του αρέσει πολύ να περπατάει μέσα στο χιόνι. Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ σας παρουσιάζει μέσα από ένα βίντεο την εξέλιξη του Ούσκο και σας καλεί να υποστηρίξετε το πρόγραμμα ανατροφής του με μία δωρεά.
Δείτε το βίντεο του Ούσκο
Αναμνηστικά ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ για όλες τις περιστάσεις
Ψάχνετε για ένα δώρο για τα αγαπημένα σας πρόσωπα ή ακόμα και για εσάς; Στο eshop του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ μπορείτε να βρείτε πολλές ιδέες για μικρά δώρο για την τάξη, το γραφείο, την κουζίνα ή ακόμα και για τη ντουλάπα σας! Κάντε τις αγορές σας online και εκμεταλλευτείτε την προσφορά μας για δωρεάν μεταφορικά σε παραγγελίες από 30€ και πάνω.
Δείτε τα προϊόντα ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ


Τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ θερμαίνουν
το σπίτι των εθελοντών
Τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ στηρίζουν το πρόγραμμα εθελοντισμού του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ καλύπτοντας τις ετήσιες ανάγκες θέρμανσης του σπιτιού των εθελοντών. Οι εθελοντές που προσφέρουν εργασία στο Περιβαλλοντικό Κέντρο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ φιλοξενούνται δωρεάν στο σπίτι των εθελοντών που βρίσκεται στον Αετό Φλώρινας και είναι χτισμένο σύμφωνα με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της περιοχής. Τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ με τη χορηγία πετρελαίου θέρμανσης στέκονται αρωγοί στο εθελοντικό πρόγραμμα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στο οποίο έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 6.000 εθελοντές.
Επικοινωνία
Αετός, 53075, Φλώρινα
Τ. + 30 23860 41500 | F. + 30 23860 41111
Εmail: arcturos@arcturos.gr