Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

ARCTUROS


Έπεσαν για χειμέριο ύπνο
οι αρκούδες στο Καταφύγιο
Η έντονη χιονόπτωση των προηγούμενων εβδομάδων οδήγησαν τις περισσότερες αρκούδες στο Καταφύγιο να αποσυρθούν στις φωλιές τους για τον χειμέριο ύπνο. Παρόλο που δεν έχουν ζήσει ποτέ ελεύθερες στη φύση ακολουθούν το ένστικτό τους κάθε χρόνο. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος οι γηραιότερες αρκούδες ήταν αυτές που αποσύρθηκαν πρώτες για το χειμέριο ύπνο. Έτσι, ο Μήτσος με την Κατερίνα όπως και οι αρκούδες που ήρθαν από το Ζωολογικό Κήπο Θεσσαλονίκης, η Σάσα και η Αλεξάνδρα, κοιμήθηκαν ήδη εδώ και μέρες, ενώ σιγά σιγά το δρόμο προς τη φωλιά πήραν και οι νεαρότερες. Το Καταφύγιο θα παραμείνει κλειστό έως το Μάρτιο.

Επισκεφθείτε το Καταφύγιο του Λύκου
Αντίθετα από τις αρκούδες, οι λύκοι δεν πέφτουν σε χειμέριο ύπνο. Γι' αυτό και το Καταφύγιο του Λύκου συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του, εφόσον το επιτρέπουν και οι καιρικές συνθήκες. Μπορείτε να το επισκεφθείτε κάθε Σαββατοκύριακο από τις 10 έως και τις 16.30 που ξεκινάει η τελευταία ξενάγηση. Για περισσότερες πληροφορίες και για αναλυτική ενημέρωση για τη λειτουργία του Καταφυγίου μπορείτε να καλείτε στο 2386041500. Κάθε Σαββατοκύριακο μπορείτε να επισκέπτεστε και το Κέντρο Ενημέρωσης για την Καφέ Αρκούδα που λειτουργεί στη Νίκειο Σχολή στο Νυμφαίο.
Ο Ούσκο συνεχίζει τον αγώνα του
Ο καθημερινός αγώνας που δίνει ο Ούσκο για την επιβίωσή του συνεχίζεται καθημερινά. Το ορφανό αρκουδάκι έχει πλέον προσαρμοστεί επάνω στο αμαξίδιο χάρη στο οποίο μπορεί και κινείται στη διάρκεια της ημέρας. Είναι ευδιάθετος και του αρέσει πολύ να περπατάει μέσα στο χιόνι. Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ σας παρουσιάζει μέσα από ένα βίντεο την εξέλιξη του Ούσκο και σας καλεί να υποστηρίξετε το πρόγραμμα ανατροφής του με μία δωρεά.
Δείτε το βίντεο του Ούσκο
Αναμνηστικά ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ για όλες τις περιστάσεις
Ψάχνετε για ένα δώρο για τα αγαπημένα σας πρόσωπα ή ακόμα και για εσάς; Στο eshop του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ μπορείτε να βρείτε πολλές ιδέες για μικρά δώρο για την τάξη, το γραφείο, την κουζίνα ή ακόμα και για τη ντουλάπα σας! Κάντε τις αγορές σας online και εκμεταλλευτείτε την προσφορά μας για δωρεάν μεταφορικά σε παραγγελίες από 30€ και πάνω.
Δείτε τα προϊόντα ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ


Τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ θερμαίνουν
το σπίτι των εθελοντών
Τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ στηρίζουν το πρόγραμμα εθελοντισμού του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ καλύπτοντας τις ετήσιες ανάγκες θέρμανσης του σπιτιού των εθελοντών. Οι εθελοντές που προσφέρουν εργασία στο Περιβαλλοντικό Κέντρο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ φιλοξενούνται δωρεάν στο σπίτι των εθελοντών που βρίσκεται στον Αετό Φλώρινας και είναι χτισμένο σύμφωνα με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της περιοχής. Τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ με τη χορηγία πετρελαίου θέρμανσης στέκονται αρωγοί στο εθελοντικό πρόγραμμα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στο οποίο έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 6.000 εθελοντές.
Επικοινωνία
Αετός, 53075, Φλώρινα
Τ. + 30 23860 41500 | F. + 30 23860 41111
Εmail: arcturos@arcturos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: