Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Παρά θιν 'αλός Εκδηλώσεις Παρασκευή 9/9/2011

Συναυλία με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνση του Αλέξανδρου Μυράτ και με σολίστ την Έλλη Πασπαλά                                     
Κυβερνείο | 21:00  Τιμή εισιτ.: 10 ευρώ & 5 ευρώ                                          
Μια μουσική πανδαισία και ένα ταξίδι στην ιστορία της μουσικής, σ' ένα ειδυλλιακό περιβάλλον.                                  
Η συναυλία ξεκινά με την περίφημη Ποιμενική Συμφωνία, το αριστούργημα του Μπετόβεν, συνεχίζεται με την κινηματογραφική σουΐτα του Νίκου Κυπουργού και καταλήγει σε ένα απάνθισμα από το πλούσιο ρεπερτόριο της Έλλης Πασπαλά, με τραγούδια των Μ.Χατζιδάκι, Kurt Weil, Nicola Piovani, κ.ά.

Οι λέξεις της εβδομάδας : Λεξιλογικοί “Νόστοι”

Οι λέξεις της εβδομάδας : Λεξιλογικοί “Νόστοι”                                  
Ελληνικές λέξεις που ξενιτεύτηκαν και επέστρεψαν αγνώριστες, όπως : γκλάμουρ , πλάζ, μασίφ, πόζα, σενάριο, μπουάτ, μαρμελάδα, πέναλτι, πιάτσα, τζίρος, λαζάνια, κρετίνος, κουπόνι, λαζάνια, μπαλλέτο, γόνδολα και πολλές πολλές άλλες                                     
γράφει ο καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης (βιογραφικό, εργογραφία)                             
Ο «νόστος», η επιστροφή στην πατρίδα (από το ρήμα νέομαι «επιστρέφω»), δεν χαρακτήρισε μόνο «τη γλυκιά προσμονή τής επιστροφής στην πατρίδα» που κατέληξε στο νόστιμος, αλλά έδωσε και «τον ψυχικό πόνο που γεννάει αυτή η προσμονή», τη νοσταλγία.                         
Και ήταν μάλιστα οι Γάλλοι που κατέφυγαν στις ελληνικές λεξιλογικές πηγές, πλάσσοντας πρώτοι αυτοί το άλγος τού νόστου, το nostalgie.                          
Ετσι, από άλλο δρόμο, η λέξη επέστρεψε στη «λεξιλογική πατρίδα» της.                              
Η επιστροφή μιας λέξης ως δανείου στη γλώσσα από την οποία ξεκίνησε χαρακτηρίζεται ως αντι-δάνειο, ως επιστροφή δανείου, ως επιστροφή μιας λέξης στη γλώσσα στην οποία γεννήθηκε.                       
Από τις πιο αποκαλυπτικές διαδικασίες λειτουργίας τής γλώσσας στο πεδίο συνάντησης των λαών και των πολιτισμών είναι τα αντιδάνεια.                               
Συνιστούν μαρτυρίες τής περιπέτειας στη ζωή των λέξεων και μαζί παραδείγματα τού πόσο αυτά τα κατεξοχήν πνευματικά δημιουργήματα, που είναι οι λέξεις, εξελίσσονται εννοιολογικά περνώντας από γλώσσα σε γλώσσα, από λαό σε λαό, για να ξαναγυρίσουν συχνά στον τόπο καταγωγής τους πραγματοποιώντας έτσι τον «λεξιλογικό νόστο» τους. (για περισσότερες πληροφορίες 24grammata.com)                               
Ποιος περίμενε λ.χ. ότι η σχολαστικότατη έννοια που δηλώνει η αρχαία ελληνική λέξη γραμματική θα επέστρεφε μετά από αιώνες στη σημερινή ελληνική γλώσσα ως γκλάμουρ!                         
Με συνήθη γέφυρα τη λατινική γλώσσα η λέξη πέρασε από τα Ελληνικά στα παλαιά Γαλλικά κι από κει στην παλαιά Αγγλική, όπου η αρχική σημασία «γραμματική», ως γνώση των ολίγων μορφωμένων, πήρε τον χαρακτήρα «τής απόκρυφης γνώσης» και, κατ΄ επέκταση, «τής μαγείας», για να εξελιχθεί μέσω τής Σκωτικής (glammar) στη σημασία «μαγική ομορφιά» (19ος αι.) και κατόπιν- με τη μορφή glamour- σε «γοητεία, αίγλη» με την οποία και επανήλθε στην Ελληνική.                           
Μια άλλη ενδιαφέρουσα εξέλιξη είχε η αρχαία ελληνική λέξη ποινή. Μέσω πάλι τής Λατινικής και τής παλαιάς Νορμανδικής, το ελληνικό ποινή κατέληξε στο αγγλ. penalty, για να επιστρέψει (ως αντιδάνειο) στην Ελληνική ως πέναλτι, όρος στο ποδόσφαιρο!                          
Δεν «θα ΄κοβε το κεφάλι του» κανείς ότι το ιταλικότατο πιάτσα δεν μπορεί να έχει σχέση με Ελληνικά;                         
Ε, λοιπόν, το πιάτσα ξεκίνησε από το (ήδη αρχαίο) ελληνικό πλατεία (ενν. οδός ), θηλ. τού επιθέτου πλατύς, μέσω τού λατιν. platea («φαρδύς δρόμος» μέσα στην πόλη), πέρασε στην Ιταλική ως piazza (αρχικά plaza), απ΄ όπου ήδη στα μεσαιωνικά χρόνια επέστρεψε στην Ελληνική ως πιάτσα.(για περισσότερες πληροφορίες 24grammata.com)                                      
Η έκπληξη κορυφώνεται στην προέλευση τής λ. γόνδολα.                                 
Μεταφράζω τι γράφεται σχετικά στο εγκυρότερο λεξικό τής Αγγλικής, στο Random Ηouse Webster΄s College Dictionary, λήμμα gondola: «[εισήλθε στην Αγγλική το] 1540-50 από την Ιταλική, που πάει πίσω στα Βενετσιάνικα, πιθανόν από μεσαιωνικό ελληνικό κοντούρα «μικρό ακτοπλοϊκό σκάφος», θηλ. τού επιθ. κόντουρος «κοντός, κυριολ. σκάφος με ουρά» από το όψιμο ελληνικό κοντός + ελλ. -ουρος από το ελλην. ουρά ».                                       
Σκάφος, λοιπόν, με κοντή ουρά η ιταλ. gondola (γόνδολα) ξαναγύρισε στην Ελληνική ως γόνδολα!                                   
Κι επειδή δεν νοείται καλοκαίρι χωρίς το γαλλικότατο πλαζ (γαλλ. plage), ας παρακολουθήσουμε την ετυμολογία τής λέξης.                                         
Ηλθε από το γαλλ. plage, δάνειο από ιταλ. piaggia «πλαγιά-ακρογιαλιά», που προήλθε από μεσαιωνικό λατινικό plagia «επικλινές έδαφος», το οποίο ανάγεται στο αρχ. ελλην. πλάγια (τα), «πλευρές» (κυρίως στρατιωτικός όρος), ουδ. τού επιθ. πλάγιος. (για περισσότερες πληροφορίες 24grammata.com)                                           
Και βέβαια δεν νοείται καλοκαίρι χωρίς τουρισμό και τουρ (ομόρριζα τα τουρνέ και τουρνουά ).                                      
Αλλά πόσο γνωστό είναι στους μη ειδικούς ότι όλες αυτές οι γαλλικές λέξεις (tour, tourisme, tourn e, tournoi) που πέρασαν στην Ελληνική (στην Αγγλική και σε άλλες γλώσσες) είναι προϊόν δανεισμού από την ελλην. λέξη τόρνος.                                        
Αυτή η αρχαία ελλην. λέξη, μέσω πάλι τής Λατινικής (tornus και ρ. tornare «γυρίζω τον τροχό, τον τόρνο»), έδωσε το γαλλ. tourner «περιστρέφω, γυρίζω» απ΄ όπου το tour.                                        
Ετσι ο τόρνος επέστρεψε στην Ελληνική ως τουρ.                                         
Ο κατάλογος τέτοιων λέξεων (αντιδανείων) είναι μακρός και ο σχολιασμός θα έπαιρνε πολλές σελίδες. Εδώ θα δώσω μερικές νύξεις μόνο. Θα αναφέρω ότι το γάμπα και το ζαμπόν ξεκίνησαν από το ελλην. καμπή!                                         
Το γαρύφαλλο από το καρυόφυλλο, ο τζίρος από το γύρος, το μασίφ από το μάζα , το κάλμα από το καύμα, ο καναπές από το κωνώπιον (κώνωψ), το κανόνι από το κάννη, το καντίνα από το κανθός, το κορδόνι από το χορδή, το κουπόνι από το κόλαφος ( κόλαφος – όψιμο λατ. colaphus- παλ. γαλλ. colp – coup ), το κρετίνος από το Χριστιανός , τα λαζάνια από το αρχ. λάσανον («τρίποδας ως βάση αγγείων και δοχείων»), το λατέρνα από το λαμπτήρ, η μάντολα από το αμύγδαλο, η μαρμελάδα από το μελίμηλο, το μπαρούτι από το πυρίτις, τα μπόρα και μπουρίνι από το βορράς, τα μπαλλέτο – μπάλλος από το αρχ. βαλλίζω, το μπουάτ από το πυξίς («κουτί»), το μπουτίκ από το αποθήκη, ο συνδικαλισμός από το σύνδικος, το ταξί από το ταξίμετρο, το σενάριο από το σκηνή, η πόζα από το παύσις κ.λπ.                                               
Αυτά είναι μερικά ενδεικτικά μόνο παραδείγματα. (για περισσότερες πληροφορίες 24grammata.com)                                               
Επειδή υπάρχει κίνδυνος να σκεφθεί κανείς πως πρόκειται για «φτειαχτές ετυμολογίες» (παρετυμολογίες) κατά το πρότυπο τού Ελληνα πατέρα τής Βαρδάλου στο «Γάμος α λα Ελληνικά»!…-, σπεύδω να διασαφήσω ότι τα παραδείγματα προέρχονται από τον χώρο τής επιστημονικής ετυμολογίας και βρίσκονται σε όλα τα αξιόπιστα ετυμολογικά λεξικά ή ερμηνευτικά λεξικά με ετυμολογία.                                         
Για όσες λέξεις έχουν σχέση με την Αγγλική μια πρόχειρη ματιά στο Λεξικό που ανέφερα (Random Ηouse- Webster) ή άλλα συναφή Λεξικά θα πείσει τον αναγνώστη περί τής αληθείας των λεγομένων. www.tovima.gr                                    
και άλλα 2017 άρθρα στην ελληνική, αγγλική, γαλλική, γερμανική, ιταλική και ισπανική γλώσσα.                                    
Δωρεάν e-books (νέα βιβλία) / θεματική βιντεοθήκη για την Τέχνη, την Ιστορία, τις Επιστήμες 24grammata.com                                          
Δείτε όλο το αρχείο από την “λέξη της εβδομάδας” αλλά και άλλα ενδιαφέροντα άρθρα στη διεύθυνση www.24grammata.com                                       
24γραμματα© 2011.                                                   
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.                                         
Ανάπτυξη από τα 24γραμματα

Ενημέρωση από Disabled.GR και περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ

Στις 2 Αυγούστου έπεσα επάνω σε έναν νέο νόμο που έδειχνε πως τα ταχυδρομικά τέλη για την ταχυδρόμηση των περιοδικών αυξάνονται πέντε ίσως και περισσότερες φορές.                        
Η αλήθεια είναι πως δεν έδωσα σημασία επειδή θεώρησα πως ένας τέτοιος νόμος δεν θα μπορούσε να εφαρμοστεί επειδή η πλειοψηφία των περιοδικών με τέτοια τιμολόγια θα σταματούσε την κυκλοφορία.                            
Τέτοιο κόστος ταχυδρόμησης δεν θα μπορούσε να αντέξει καμία επαρχιακή εφημερίδα και βέβαια θα ήταν αδύνατο να αντέξει ο κλαδικός τύπος.                         
Προς τα μέσα του Αυγούστου λίγο πριν από το Δεκαπενταύγουστο πληροφορήθηκα πως, ο νέος τιμοκατάλογος δεν είναι αστείο, αλλά είναι πραγματικότητα.                              
Η ευγενέστατη προϊσταμένη των ΕΛΤΑ ενημέρωνε τους εκδότες πως πρέπει να περιμένουν επειδή η κατάσταση ήταν ρευστή.                          
Στις 31 Αυγούστου επισκέφτηκα τα ΕΛΤΑ για την προγραμματισμένη αποστολή του περιοδικού και με πληροφόρησαν πως το κόστος είναι υπερβολικά ακριβό και επειδή περιμένουν ένα καλύτερο τιμοκατάλογο μου πρότειναν να αναστείλουμε την αποστολή του περιοδικού.                             
 Έτσι χθες με ειδοποίησαν πως βγήκε ο νέος τιμοκατάλογος και σήμερα έστειλα το περιοδικό στους συνδρομητές του.                                  
Έτσι, με καθυστέρηση 8 ημερών έχει ταχυδρομηθεί και αυτό το τεύχος του περιοδικού, όμως με ένα κόστος πέντε φορές πάνω από το «κανονικό».                          
Η αλήθεια είναι πως δεν μπορώ να παραπονεθώ για το επιπλέον κόστος της ταχυδρόμησης και αυτό επειδή τους τελευταίους μήνες φαίνεται πως το σύνολο της κοινότητας των ανθρώπων με παραπληγίες και με τετραπληγίες άρχισε να εκτίθεται σε κίνδυνο.                                 
Εάν παρακολουθήσετε την ειδησεογραφία στο http://news.disabled.gr/ θα διαπιστώσετε πως τα ασφαλιστικά ταμεία χρειάζονται κάθε δύο μήνες 200 εκατ. σε δανεικά για να πληρώσουν τις συντάξεις και τα επιδόματα.                               
Αυτό δείχνει σε όλους εμάς τους δύσπιστους πολίτες πως οδηγούμαστε σταθερά στις πολιτικές των καθυστερήσεων των πληρωμών ακόμη και από τα ασφαλιστικά ταμεία που μέχρι πρότινος έδειχναν πως πληρώνουν εγκαίρως.                                  
Όλα δείχνουν πως και το Ι.Κ.Α. θα ξεκινήσει τις καθυστερήσεις πληρωμών.                              
Από κάποια δημοσιεύματα στο http://news.disabled.gr/ φαίνεται πως η εκδίκαση των ενστάσεων στο Ι.Κ.Α. καθυστερεί περισσότερους από 9 μήνες και αυτό σημαίνει πως δεν υπάρχει άλλη άμυνα για τον ασφαλισμένο με αναπηρία από τη στιγμή που η «δικαιοσύνη» καθυστερεί.                       
Στα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία η διαδικασία των ενστάσεων ήταν πάντα ανεπαρκής.                            
Αυτές τις μέρες λέγεται πως το Ι.Κ.Α. καθυστερεί την πληρωμή των φυσικοθεραπειών περισσότερους από δύο μήνες. Εύχομαι να διαβάζω και να ακούω λάθος αλλά συνήθως είμαι προσεκτικός στην ανάγνωση και στην ακρόαση.                               
Αυτό που φαίνεται είναι πως τα δύσκολα έχουν φτάσει. Αυτό που επίσης φαίνεται είναι πως οι παραδοσιακοί τρόποι «επικοινωνίας» με την κυβέρνηση (συνδικαλιστικά σωματεία, παράγοντες παντός τύπου κ.ά.) είναι ανεπαρκείς και δεν μπορούν να οδηγήσουν σε μια διαπραγμάτευση για την επιβίωση των Ελλήνων και των Ελληνίδων με κινητικές αναπηρίες, παραπληγίες και τετραπληγίες.                              
Διαβάζοντας καθημερινά αυτά που δημοσιεύονται σε εφημερίδες και περιοδικά με έχει πιάσει τρόμος.                               
Οι έντιμες αναλύσεις είτε από τα δεξιά είτε από τα έντιμα μαρξιστικά έντυπα σε όλες τις γλώσσες δείχνουν την κατάρρευση των παροχών σε είδος αλλά και του συστήματος πληρωμής των αναπηρικών επιδομάτων.                             
Πρέπει να παραδεχθούμε ως μειονότητα πως πάντα ήμασταν ακίνδυνοι πολιτικά και τώρα με καθυστέρηση θα χρειαστεί να παραδεχθούμε πως έχουμε κάνει υπερβολικά πολλά για την πολιτική μας εξουδετέρωση.                               
Τα συνηθισμένα έντυπα (εφημερίδες και περιοδικά) δεν φαίνεται να βλέπουν διέξοδο για την κοινότητα των ανθρώπων με αναπηρίες και προφανώς έχουν δίκιο (σε πολύ μεγάλο βαθμό).                     
Όμως η μεγάλη αλήθεια είναι πως πάντα σε όλες τις μεγάλες (εθνικές) κρίσεις το πρώτο θύμα ήταν οι άνθρωποι με ανικανότητες και με αντικειμενικές αναπηρίες. Θέλουμε να είμαστε τα θύματα και σε αυτή την κρίση για να επαληθεύσουμε αυτόν τον κανόνα ως ιστορικό μας προορισμό;                             
Προφανώς θέλουμε να επιβιώσουμε!                                  
Το οικονομικό περιβάλλον είναι ότι πιο υπονομευτικό θα μπορούσε να υπάρξει. Θα χρειαστεί οπωσδήποτε να αναθεωρήσουμε όλα εκείνα τα δόγματα πάνω στα οποία οικοδομήσαμε το διεκδικητικό μας πλαίσιο.                                   
Πρέπει να αλλάξουμε εδώ και τώρα, αφού πριν παραδεχθούμε πως με ή χωρίς κρίση είμαστε υποχρεωμένοι να επιβιώσουμε...                                   
Το http://www.disabled.gr/, το http://news.disabled.gr/ και το περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ θα συνεχίσουν να σας ενημερώνουν.                                           
Να τα ενημερώνετε και εσείς με τη σειρά σας ώστε και αυτά να μπορούν να ενημερώσουν τους χιλιάδες αναγνώστες τους.                                        
Πολλούς χαιρετισμούς, http://www.disabled.gr/ και περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΗΣΟΥΝ ΕΔΩ | 20/09/11, ΙΑΝΟΣ

Ο Δήμαρχος Καλαμαριάς δίνει λύση στην έλλειψη σχολικών βιβλίων

Ο Δήμος Καλαμαριάς δίνει λύση στο πρόβλημα έλλειψης σχολικών βιβλίων για τις μονάδες εκπαίδευσης του Δήμου.                                   
Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Θεοδόση Μπακογλίδη στήνεται ολόκληρη εκτυπωτική μονάδα μεγάλης εμβέλειας στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (Καραμαούνα 1-πλατεία Σκρά) από το Σάββατο 10/09/2011 και ώρες εργασίας 9.00-14.00 μέχρι να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες όλων των εκπαιδευτικών μονάδων του Δήμου σε βιβλία.                                       
Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη και ανακοινώθηκε σήμερα Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου στη διάρκεια συνάντησης με τους διευθυντές των σχολείων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης του Δήμου Καλαμαριάς, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.                                  
Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, τη στήριξη των Σχολικών Επιτροπών Α΄ και Β΄ Βαθμίδας Εκπαίδευσης καθώς και η συνεργασία μεταξύ τους πάνω σε θέματα διοικητικά, οικονομικά και θεσμικά, συμβάλλοντας έτσι την ομαλή οργάνωση και λειτουργία των σχολείων του Δήμου.

Εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης “Άνθρωποι και μνημεία στον αραβικό κόσμο” της Φανής Σαρρή,

Αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών, ισόβια στους εμπόρους ηρωίνης

medicalnews.gr                                                           
Αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών, ισόβια στους εμπόρους ηρωίνης                                          
Ένα εκατομμύριο αυτοκτονίες κάθε χρόνο στον κόσμο                                           
Χαρακτηριστικά προσωπικότητας και γευστικές επιλογές                                        
Ο υποθυρεοειδισμός επηρεάζει τη διάθεσή μας                                            
Εθελοντική αιμοδοσία στο δήμο Αχαρνών

ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ!

Dear, dear diary, I want to tell my secrets                                           
Cuz you're the only one that I know who'll keep                                           
them                                        
Dear, dear diary, I want to tell my secrets                                                                  
I know you'll keep them, and this is what I've done                                                   
I've been down every road you could go                                                    
I made some bad choices as you know                                      
Seems I have the whole world cradled in my hands                                                       
But its just like me not to understand                                                              
Ειδα εναν πολυ ασχημο εφιαλτη χθες.                               
Απο τους χειροτερους που εχω δει. Και ειχε να κανει ΠΑΛΙ με τις Πανελληνιες...Ειναι φανερο πια οτι αυτες οι παλιοεξετασεις με εχουν στοιχειωσει...Δεν ειναι η πρωτη φορα που τις βλεπω στο υπνο μου. Αυτη τη φορα δεν ειχα μπει στη διαδικασια των εξετασεων.                                           
Δηλωσα με το 10% και επελεξα την Κοινωνιολογια Ρεθυμνου.                                      
Δεν ξερω γιατι και πως.                                    
Ισως επειδη συνειδητοποιησα οτι η Κοινωνιολογια ειναι αυτο που με εκφραζει περισσοτερο και πως ειναι αυτο με το οποιο πρεπει να ασχοληθω στη ζωη μου.                               
Ισως επειδη το Ρεθυμνο ηταν κοντα στο Ηρακλειο. Ισως επειδη αυτη μπορεσα να πιασω με τα μορια που ειχα. Θα εμενα λεει με την καθηγητρια που μου εκανε Κοινωνιολογια στο σχολειο!                              
Αυτη μου ειπε οτι στο συγκεκριμενο τμημα δε θα ειχε Στατιστικη και καταχαρηκα.                                 
Αυτη μετατραπηκε υστερα σε μια φιλη της μαμας μου...                               
Πηγα λοιπον σπιτι της οπου και εμεναν τα δυο παιδια της. Εμενα στο ιδιο δωματιο μαζι τους.                              
Ενιωθα αβολα.                     
Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Βασίλης Νικολαϊδης: Οδός Σανταρόζα

Το 2% των επιχειρήσεων σκέφτεται νέες προσλήψεις - Ωμός και κυνικός ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας: "Όσες χώρες δεν θέλουν ή δεν μπορούν να κάνουν τις αλλαγές που πρέπει, να φύγουν από το ευρώ."

Πλήρη αποτυχία του προγράμματος, δείχνουν τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής                                      
Ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, κάθε πέρυσι και καλύτερα                                                    
Τρέχει με 16% η επίσημα καταγεγραμμένη ανεργία                                               
Μόλις το 2% των επιχειρήσεων της Βόρειας Ελλάδας προτίθεται να κάνει νέες προσλήψεις                                             
Περισσότερο Ευρώπη, είναι η λύση στην κρίση                                              
Ωμός και κυνικός ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας: "Όσες χώρες δεν θέλουν ή δεν μπορούν να κάνουν τις αλλαγές που πρέπει, να φύγουν από το ευρώ."                                            
"Χρυσός κανόνας" και στην Ιταλία                                                
Noble: "Δεν μας πτοούν οι απειλές της Τουρκίας"                                              
"Ρίχνουν" νερό στο "κρασί" τους οι Ισραηλινοί στη διένεξη με την Τουρκία                                               
Συλλήψεις τρομοκρατών στο Βερολίνο                                                          
Ταξίδι στο κέντρο της...σελήνης                                                    
Βρέθηκαν απολιθώματα από μαμούθ στη Μεγάπολη                                         
Το αντί όσκαρ οικολογίας "έλαβε" η Audi για το νέο της μοντέλο των 503 ίππων                                     
Οι προσωπικές οικογενειακές στιγμές του Καντάφι

Αυτή είναι η λίστα των μεγαλοφειλετών του Δημοσίου

Αυτή είναι η λίστα των μεγαλοφειλετών του Δημοσίου                                        
Ατύχημα στην πίστα για γνωστή τραγουδίστρια                                            
Έστειλαν στο νοσοκομείο μάρτυρα σε πρόγραμμα προστασίας αφού τον απήγαγαν απ τη φρουρά του                                             
Ο γύρος του θανάτου με 6 μοτοσικλέτες                                               
Στο δικαστήριο γιατί τηλεφώνησε στον πρώην της 65.000 φορές                                             
Το περπάτημα αποκαλύπτει την ταυτότητα του ατόμου                                            
ΕΣΕΕ: Προβλέπει χιλιάδες «λουκέτα» στο εμπόριο                                             
Σε καθεστώς ελεγχόμενης πτώχευσης η SAAB                                                
Ελαιόλαδο από τη… Γερμανία                                               
Αποκλείει σενάριο εξόδου                                                    
Ανακαλύφθηκαν προϊστορικοί χαυλιόδοντες από εργασίες της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη                                      
Έλεγχος «πόθεν έσχες» για τον αντιπρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Η πτώχευση, το plan b και η έξοδος από την Ευρωζώνη

Η πτώχευση, το plan b και η έξοδος από την Ευρωζώνη                                      
Τι μας λένε οι αγορές ομολόγων;                                 
Το «τι» και το «ποιος»

Οι νέοι τραπεζικοί κανόνες θα στοιχίσουν 7.5 εκατομμύρια θέσεις εργασίας

www.banksnews.gr                                     
Οι νέοι τραπεζικοί κανόνες θα στοιχίσουν 7.5 εκατομμύρια θέσεις εργασίας                                  
Σε ολική αντεπίθεση ενάντια στο πνεύμα της Βασιλείας περνά η διεθνής των τραπεζών, συνεπικουρούμενη από την κρίση χρέους της Ευρωζώνης, την ευάλωτη θέση των ευρωπαϊκών τραπεζών και τη διαφαινόμενη νέα κάμψη της παγκόσμιας οικονομίας.                         
Στόχος της αντεπίθεσης είναι η οριστική ίσως εγκατάλειψη των κανόνων κεφαλαιακής επάρκειας της τελευταίας Συμφωνίας της Βασιλείας που έθετε αυστηρότερα πρότυπα στις τράπεζες.                             
Συνέχεια

Geopolitics-GR

Geopolitics-GR                                           
Για ψευδορκία κατηγορείται μάρτυρας στη δίκη Μουμπάρακ                                      
Λιβύη: Το Συμβούλιο ζητά από το Νίγηρα να εμποδίσει τη διαφυγή Καντάφι                                  
Ο Παγκόσμιος Πόλεμος των Χάκερ                                           
Προ των πυλών σύγκρουση στη Μεσόγειο. ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΟ ΝΤΙΓΙΑΡΜΠΑΚΙΡ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΑΛ ΤΖΑΖΙΡΑ                                          
Σκηνικό έντασης στήνει η Άγκυρα για το φυσικό αερίο                                          
Ενεργοποιήθηκε το εβραϊκό λόμπι στην Ουάσινγκντον για τις τουρκικές απειλές                                      
Συνεχίζεται το «κυνήγι» του Καντάφι                                                 
Και θαλάσσια η ρήξη Αγκυρας με Τελ Αβίβ                                       
Aπογοήτευση εκφράζει η Τεχεράνη για την Τουρκία                                               
Φημολογία για φυγή Καντάφι μέσω Νίγηρα                                         
Πετρέλαιο και ισορροπίες στη Ρωσία

Greek Alert

Greek Alert                                         
Τα θύματα διαφέρουν.                                          
Ολόκληρη η αναφορά της Πρεσβείας των ΗΠΑ στα Τίρανα για τους ΤΣΑΜΙΔΕΣ (Wikileaks)                                                 
ΙΕΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ                                        
Δείτε την αφίσα του ΓΑΠ για την οποία συνελήφθησαν οι νεαροί του ΑΡΔΗΝ!                                 
«Απελπισμένος είμαι, όχι αγανακτισμένος…»                                                                 
Όλοι οι μαθητές είναι ίσοι, αλλά κάποιοι είναι πιο ίσοι από τους άλλους….

Και νέα μέτρα απαιτεί η τρόικα

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ                                
Η Ελλάδα σε κρίση                                     
«Πάρτε κι άλλα μέτρα 1,7 δισ.»                                
Σκληρή στάση των εταίρων. Ρεν: «Η τρόικα θα επιστρέψει εάν και εφόσον καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν στο πρόγραμμα                                           
ΡΕΠΟΡΤΑΖ:Ειρηνη Χρυσολωρα- Ειρηνη Δ.Καρανασοπούλου                                     
Πρόσθετα μέτρα, πέραν αυτών που ανακοίνωσε προχθές ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, θα υποχρεωθεί κατά πάσα πιθανότητα να πάρει η κυβέρνηση, προκειμένου να επαναληφθούν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα και να εγκριθεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης, σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες από Αθήνα, Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον.                                 
Σύμφωνα, μάλιστα, με τους υπολογισμούς της τρόικας, το ύψος των απαιτούμενων μέτρων είναι 1,7 δισ. ευρώ.                             
Το θέμα εκτιμάται ότι συζητήθηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία χθες μεταξύ του Ευάγγελου Βενιζέλου και του επιτρόπου Ολι Ρεν.                         
Ο κ. Ρεν, ενημερώνοντας τους συναδέλφους του στο Κολέγιο των Επιτρόπων, άφησε να εννοηθεί ότι η τρόικα περιμένει νέα μέτρα για να επιστρέψει στην Αθήνα.                                      
Διαβάστε
όλο το άρθρο εδώ.

Διευκρινίσεις για εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις

www.marketbeast.gr                                              
Διευκρινίσεις για εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις                                         
«Δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι με τις εξελίξεις στην Ελλάδα»                                             
Πρόστιμα 900.000 ευρώ στη ΔΕΗ                                     
Έτοιμο το πρώτο «πακέτο» αποκρατικοποιήσεων                                      
Δήλωση βόμβα Λοβέρδου για δημόσιους υπαλλήλους                                        
Ε.Ε: Στα μέσα Σεπτέμβρη επιστρέφει η τρόικα                                       
Σε 48ωρη απεργία προχωρούν εφοριακοί, τελωνειακοί                                      
Γαλλία: Η Βουλή ενέκρινε το νέο πακέτο για Ελλάδα                                          
Μικρότερα κέρδη για όσους θέλουν εγγυήσεις                                        
Τι ειπώθηκε στη συνάντηση Α. Σαμαρά με βουλευτές

Today at InfognomonPolitics

Today at InfognomonPolitics                                             
ISRAEL VALLEY* – Κύπρος, Τουρκία, Ισραήλ. Άλλη Ερντογαναρία: Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ!                                         
Θέμα χρόνου η ιρανική επανάσταση λένε οι ΗΠΑ                                 
Εκατέρωθεν οικονομικές απώλειες από τη διαμάχη Τουρκίας-Ισραήλ                                            
Αιχμές τουρκικής αντιπολίτευσης κατά Ερντογάν                                      
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΝΑΤΟ Ράσμουσεν: «Διμερές θέμα» η κρίση Ισραήλ - Τουρκίας                        
Tourisme israélien : Turquie, c’est fini.                                    
Καναδάς: «Η ισλαμική τρομοκρατία είναι η μεγαλύτερη απειλή»                                     
Σε ρόλο διεθνούς δύναμης στοχεύει ο Ερντογάν                                          
Οι σπόροι της καταστροφής: ο διαβολικός κόσμος της γενετικής τροποποίησης                                     
Για «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» κατηγορεί τη Συρία η Γαλλία                               
ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ τεύχος Σεπτεμβρίου                                   
Γιατί η Αθήνα δεν προχωρά σε μεταρρυθμίσεις;                                 
Το ΝΑΤΟ ως μηχανισμός συγκράτησης της Τουρκίας                               
Προκαλεί πάλι ο Αττίλας                                      
Επανέρχεται ο «Νικηφόρος» σε μικρότερη, όμως, έκταση                                      
Ο νάνος και η μπάρα                                           
Αναβαθμίζουν το ναυτικό τους, να ’χουν να μας απειλούν…                                  
The book in the shop window                                          
Πώς έχασε το Ισραήλ την Τουρκία                                    
Εφημερίδα ‘Shqip’: «Η Ελλάδα χρηματοδοτούσε παράνομα τους τάφους των στρατιωτών»                                                
Οι άδειες των ταξί                                                  
Από θαύμα δεν έγινε έκρηξη στο στρατόπεδο της Παλώδιας                                                     
Ιράν: Δοκιμή νέου μαχητικού στο πλαίσιο 10ήμερων ασκήσεων                                                     
Βρετανία: Οι ΗΠΑ αποσύρονται από τον ηγετικό ρόλο στις συγκρούσεις                                                         
Με κομματικές διώξεις διαλύουν (και) την ΕΥΠ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Διαβάστε σήμερα στην καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα «Ελεύθερη Ζώνη» (www.elzoni.gr):                                              
-Στραβός γιαλός, στραβό αρμένισμα, σίγουρο ναυάγιο                                       
περισσότερα…                                      
-Από το «βουρ στο ταψί», στο «φουλ για απολύσεις»                                              
περισσότερα…                                
-Τα μαργαριτάρια της τουρκικής διπλωματίας – Η πρώτη ναυμαχία της Τουρκίας στη Μεσόγειο                                 
περισσότερα…                                 
-«Βαποράκι» το κράτος με τη μεθαδόνη                                       
περισσότερα…                         
Ελεύθερη Ζώνη                                    
Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα.                                     
Βησσαρίωνος 3-5, Αθήνα                            
Τηλ. 210-3643601