Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Ενημέρωση από Disabled.GR και περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ

Στις 2 Αυγούστου έπεσα επάνω σε έναν νέο νόμο που έδειχνε πως τα ταχυδρομικά τέλη για την ταχυδρόμηση των περιοδικών αυξάνονται πέντε ίσως και περισσότερες φορές.                        
Η αλήθεια είναι πως δεν έδωσα σημασία επειδή θεώρησα πως ένας τέτοιος νόμος δεν θα μπορούσε να εφαρμοστεί επειδή η πλειοψηφία των περιοδικών με τέτοια τιμολόγια θα σταματούσε την κυκλοφορία.                            
Τέτοιο κόστος ταχυδρόμησης δεν θα μπορούσε να αντέξει καμία επαρχιακή εφημερίδα και βέβαια θα ήταν αδύνατο να αντέξει ο κλαδικός τύπος.                         
Προς τα μέσα του Αυγούστου λίγο πριν από το Δεκαπενταύγουστο πληροφορήθηκα πως, ο νέος τιμοκατάλογος δεν είναι αστείο, αλλά είναι πραγματικότητα.                              
Η ευγενέστατη προϊσταμένη των ΕΛΤΑ ενημέρωνε τους εκδότες πως πρέπει να περιμένουν επειδή η κατάσταση ήταν ρευστή.                          
Στις 31 Αυγούστου επισκέφτηκα τα ΕΛΤΑ για την προγραμματισμένη αποστολή του περιοδικού και με πληροφόρησαν πως το κόστος είναι υπερβολικά ακριβό και επειδή περιμένουν ένα καλύτερο τιμοκατάλογο μου πρότειναν να αναστείλουμε την αποστολή του περιοδικού.                             
 Έτσι χθες με ειδοποίησαν πως βγήκε ο νέος τιμοκατάλογος και σήμερα έστειλα το περιοδικό στους συνδρομητές του.                                  
Έτσι, με καθυστέρηση 8 ημερών έχει ταχυδρομηθεί και αυτό το τεύχος του περιοδικού, όμως με ένα κόστος πέντε φορές πάνω από το «κανονικό».                          
Η αλήθεια είναι πως δεν μπορώ να παραπονεθώ για το επιπλέον κόστος της ταχυδρόμησης και αυτό επειδή τους τελευταίους μήνες φαίνεται πως το σύνολο της κοινότητας των ανθρώπων με παραπληγίες και με τετραπληγίες άρχισε να εκτίθεται σε κίνδυνο.                                 
Εάν παρακολουθήσετε την ειδησεογραφία στο http://news.disabled.gr/ θα διαπιστώσετε πως τα ασφαλιστικά ταμεία χρειάζονται κάθε δύο μήνες 200 εκατ. σε δανεικά για να πληρώσουν τις συντάξεις και τα επιδόματα.                               
Αυτό δείχνει σε όλους εμάς τους δύσπιστους πολίτες πως οδηγούμαστε σταθερά στις πολιτικές των καθυστερήσεων των πληρωμών ακόμη και από τα ασφαλιστικά ταμεία που μέχρι πρότινος έδειχναν πως πληρώνουν εγκαίρως.                                  
Όλα δείχνουν πως και το Ι.Κ.Α. θα ξεκινήσει τις καθυστερήσεις πληρωμών.                              
Από κάποια δημοσιεύματα στο http://news.disabled.gr/ φαίνεται πως η εκδίκαση των ενστάσεων στο Ι.Κ.Α. καθυστερεί περισσότερους από 9 μήνες και αυτό σημαίνει πως δεν υπάρχει άλλη άμυνα για τον ασφαλισμένο με αναπηρία από τη στιγμή που η «δικαιοσύνη» καθυστερεί.                       
Στα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία η διαδικασία των ενστάσεων ήταν πάντα ανεπαρκής.                            
Αυτές τις μέρες λέγεται πως το Ι.Κ.Α. καθυστερεί την πληρωμή των φυσικοθεραπειών περισσότερους από δύο μήνες. Εύχομαι να διαβάζω και να ακούω λάθος αλλά συνήθως είμαι προσεκτικός στην ανάγνωση και στην ακρόαση.                               
Αυτό που φαίνεται είναι πως τα δύσκολα έχουν φτάσει. Αυτό που επίσης φαίνεται είναι πως οι παραδοσιακοί τρόποι «επικοινωνίας» με την κυβέρνηση (συνδικαλιστικά σωματεία, παράγοντες παντός τύπου κ.ά.) είναι ανεπαρκείς και δεν μπορούν να οδηγήσουν σε μια διαπραγμάτευση για την επιβίωση των Ελλήνων και των Ελληνίδων με κινητικές αναπηρίες, παραπληγίες και τετραπληγίες.                              
Διαβάζοντας καθημερινά αυτά που δημοσιεύονται σε εφημερίδες και περιοδικά με έχει πιάσει τρόμος.                               
Οι έντιμες αναλύσεις είτε από τα δεξιά είτε από τα έντιμα μαρξιστικά έντυπα σε όλες τις γλώσσες δείχνουν την κατάρρευση των παροχών σε είδος αλλά και του συστήματος πληρωμής των αναπηρικών επιδομάτων.                             
Πρέπει να παραδεχθούμε ως μειονότητα πως πάντα ήμασταν ακίνδυνοι πολιτικά και τώρα με καθυστέρηση θα χρειαστεί να παραδεχθούμε πως έχουμε κάνει υπερβολικά πολλά για την πολιτική μας εξουδετέρωση.                               
Τα συνηθισμένα έντυπα (εφημερίδες και περιοδικά) δεν φαίνεται να βλέπουν διέξοδο για την κοινότητα των ανθρώπων με αναπηρίες και προφανώς έχουν δίκιο (σε πολύ μεγάλο βαθμό).                     
Όμως η μεγάλη αλήθεια είναι πως πάντα σε όλες τις μεγάλες (εθνικές) κρίσεις το πρώτο θύμα ήταν οι άνθρωποι με ανικανότητες και με αντικειμενικές αναπηρίες. Θέλουμε να είμαστε τα θύματα και σε αυτή την κρίση για να επαληθεύσουμε αυτόν τον κανόνα ως ιστορικό μας προορισμό;                             
Προφανώς θέλουμε να επιβιώσουμε!                                  
Το οικονομικό περιβάλλον είναι ότι πιο υπονομευτικό θα μπορούσε να υπάρξει. Θα χρειαστεί οπωσδήποτε να αναθεωρήσουμε όλα εκείνα τα δόγματα πάνω στα οποία οικοδομήσαμε το διεκδικητικό μας πλαίσιο.                                   
Πρέπει να αλλάξουμε εδώ και τώρα, αφού πριν παραδεχθούμε πως με ή χωρίς κρίση είμαστε υποχρεωμένοι να επιβιώσουμε...                                   
Το http://www.disabled.gr/, το http://news.disabled.gr/ και το περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ θα συνεχίσουν να σας ενημερώνουν.                                           
Να τα ενημερώνετε και εσείς με τη σειρά σας ώστε και αυτά να μπορούν να ενημερώσουν τους χιλιάδες αναγνώστες τους.                                        
Πολλούς χαιρετισμούς, http://www.disabled.gr/ και περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: