Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

Αντιπυρική Κουκούλα Carbon Shield 3049298 Cobra Classic PGI


Υλικό Κατασκευής: Carbon Shield
Προτεινόμενη Χρήση: Υψηλές Θερμοκρασίες,Πυρόσβεση,Διάσωση
Συσκευασία: 1 Τεμάχιο
Διαθεσιμότητα: Άμεσα Διαθέσιμο
Περιληψη
Το Carbon Shield είναι ύφασμα με μεγάλη αντοχή στη φλόγα που βασίζεται στην τεχνολογία ανθρακονημάτων. Θεωρείται το απόλυτο ύφασμα υψηλής τεχνολογίας για θερμική προστασία και άνεση.
Κατά τη δοκιμή του υφάσματος με φλόγιστρο, μετά από περίπου 5 δευτερόλεπτα, τα παραδοσιακά υφάσματα FR  συρρικνώνονται σοβαρά και καίγονται.         

Shakespeare antennas Basic/VHF Antenna-5 FT

Shakespeare antennas Basic/VHF Antenna-5 FT


3dB κέντρο τροφοδοτείται 1/2 κύμα ομοαξονικό μανίκι.
Σχεδιασμένο για να μειώνει τη εξασθένιση του σήματος σε δύσκολες θάλασσες.
Αυτή είναι πιθανώς η πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη κεραία στα Ακτοπλοϊκά Σκάφη.
Στοιχεία από ορείχαλκο και χαλκό, χαλύβδινο χαλύβδινο τεμάχιο με πρότυπο 1 '' 14 σπείρωμα, περιλαμβάνει καλώδιο 15 'RG 58 και υποδοχή PL 259.
Ένα τμήμα.
Προτεινόμενη προσαρμογή:
4187 (συναρμογή με καστάνια).  

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Diamond κεραία αυτοκινήτου NR-770HSP

Kεραία αυτοκινήτου απο ανοξείδωτο ατσάλι πολύ καλής απολαβής με μήκος 1μ.
Είναι ιδανική για οχήματα εκτός δρόμου 4Χ4, με ελατήριο στη βάση για μεγαλύτερη προστασία από χτυπήματα.
Tύπος στερέωσης UHF/PL Αρσενικό
ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Bands: 2m/70cm
Gain dBi: 3.0/5.5
Watts: 200
Height: 1,02m
Mount: UHF
Element Phasing: 1-1/2l, 2-5/8l

Οι κορυφές της ζωής

Οι κορυφές της ζωής
Βραβείο Pulitzer 2019, Βραχεία λίστα Man Booker, Best Seller New York Times 

Ρίτσαρντ Πάουερς
Σειρά: Παγκόσμια Λογοτεχνία
Επιμέλεια: Αλέξανδρος Πανούσης
Μετάφραση: Βασιλική Πολίτη
Σχήμα: 14Χ21
Σελίδες: 696
Εξώφυλλο: Μαλακό
ISBN: 978-960-567-177-8
Θεματολογία:
Πολιτικό
Οικολογία
Κοινωνικό
Υπαρξιακό
Ένας λοχίας στον πόλεμο του Βιετνάμ πέφτει από το φλεγόμενο μεταγωγικό του πάνω σ’ ένα πελώριο σύδεντρο και σώζεται. Ένας καλλιτέχνης κληρονομεί ένα πάκο φωτογραφίες που απεικονίζουν την ίδια αμερικανική καστανιά σε διάστημα εκατό χρόνων. Μια ξεσαλωμένη φοιτήτρια παθαίνει ηλεκτροπληξία και πεθαίνει, την επαναφέρουν όμως στη ζωή πλάσματα από αέρα και φως. Μια επιστήμονας με διαταραχές στην ακοή και την ομιλία ανακαλύπτει ότι τα δέντρα επικοινωνούν μεταξύ τους. Οι τέσσερίς τους, μαζί με άλλους πέντε αγνώστους –που ο καθένας τους έχει λάβει ένα διαφορετικό κάλεσμα από τα δέντρα– ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια τελευταία και απελπισμένη προσπάθεια να σώσουν τα εναπομείναντα στρέμματα παρθένου δάσους της χώρας.
Ένα σαρωτικό, παθιασμένο μυθιστόρημα ακτιβισμού και αντίστασης, που αποτελεί ταυτόχρονα μια δραματική επίκληση στον φυσικό κόσμο. Από τις ρίζες ως το φύλλωμα και πάλι πίσω στους σπόρους, οι Κορυφές της ζωής ξεδιπλώνονται σε ομόκεντρους δακτυλίους αλληλοδιαπλεκόμενων ιστοριών, από την προ εμφυλίου Νέα Υόρκη ως τους Πολέμους της Ξυλείας στα τέλη του 20ού αιώνα, διερευνώντας την ουσιαστικότερη διαμάχη τούτου του πλανήτη: τη σύγκρουση μεταξύ ανθρώπινων και μη ανθρώπινων πλασμάτων.
ΒΡΑΒΕΙΟ PULITZER 2019
ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΓΙΑ ΒΡΑΒΕΙΟ BOOKER ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
ΣΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
New York Times • Washington Post • Newsweek • NPR
Hudson Booksellers • New York Public Library 

«Τούτο το φιλόδοξο μυθιστόρημα ανέρχεται ταχύτατα στο στερέωμα της αμερικανικών γραμμάτων αλλάζοντας το τοπίο της περιβαλλοντικής λογοτεχνίας. Εξαιρετικό!»
Ron Charles, The Washington Post
«Μνημειώδες… Οι κορυφές της ζωής επιτυγχάνουν κάτι που ελάχιστοι συγγραφείς και των δύο στρατοπέδων, της τέχνης και της επιστήμης, θα μπορούσαν να επιχειρήσουν. […] Ένα γιγαντιαίο έπος φτιαγμένο από γνήσιες αλήθειες».
Barbara Kingsolver, The New York Times Book Review
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ
Προδημοσίευση απ' το Διάστιχο, 21/10/2019
Μαριάνθη Κουνιά, Οι κορυφές της ζωής: Ένα παθιασμένο μυθιστόρημα ακτιβισμού, 20/11/2019, ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ!
Βασιλική Μούλου, Πρόταση βιβλίου: “Οι κορυφές της ζωής” , 25/11/2019, eviaportal.gr
Άθως Δημουλάς, Βιβλία για τις γιορτές, 18/12/2019, Καθημερινή

Νέες κυκλοφορίες


Η χρυσαλλίδα
Ζοέλ Λοπινό
ΣΚΛΗΡΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ
ISBN : 978-960-03-6713-3
Τιμή : 20,00 €
Ένας πετυχημένος Έλληνας ζει ευτυχισμένα στη Νέα Υόρκη, αλλά η μοίρα τον φέρνει αντιμέτωπο με το παρελθόν και τις ενοχές του. Ένας Αθηναίος πρώην βιολιστής χάνει τα πάντα, ακόμα και το παιδί του. Μια ονειροπόλα γυναίκα με χρυσά μάτια, προικισμένη μ’ ένα σπάνιο χάρισμα, αποσύρεται σ’ ένα χωριό της Κρήτης, όπου μεγαλώνει μόνη τον γιο της.
Τι συνδέει αυτούς τους τρεις ήρωες; Πώς το παρελθόν τσαλακώνει τη ζωή τους; Τι συμβαίνει σ’ αυτό το χωριό και συρρέουν εκεί επισκέπτες από κάθε μεριά της γης;
Ένα ψυχολογικό μυθιστόρημα βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα. Ιστορίες ανθρώπων που γνώρισαν τη βία, την αδιαλλαξία, την ενοχή, τον ναρκισσισμό, τον χειρισμό. Στη Χρυσαλλίδα η Ζοέλ Λοπινό προσεγγίζει τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος άνθρωπος, προτείνοντας μονοπάτια πέρα από τα συνήθη ώστε να ξαναπάρει τον έλεγχο της ζωής του. Γιατί δεν μας αξίζει να μείνουμε για πάντα σκλάβοι τού χθες. Γιατί είμαστε όλοι χρυσαλλίδες έτοιμες να πετάξουν. Γιατί ο απώτερος σκοπός του καθενός μας είναι απλά η ελευθερία του νου και η αγάπη.


Μπορν
Τζεφ Βάντερμιερ
Μετάφραση: Χριστόδουλος Λιθαρής
ISBN : 978-960-03-6708-9
Τιμή : 18,00 €
Βρισκόμαστε σε έναν μελλοντικό, δυστοπικό κόσμο. Η νεαρή Ρέιτσελ επιβιώνει ως ρακοσυλλέκτρια σε μια πόλη την οποία έχουν καταστρέψει η ξηρασία λόγω της κλιματικής αλλαγής και οι ένοπλες συγκρούσεις. Η πόλη είναι γεμάτη από τα πειράματα που άφησε πίσω της η Εταιρεία, μια επιχείρηση βιοτεχνολογίας η οποία, κατά τα φαινόμενα, έχει πλέον διαλυθεί. Υπάρχει επίσης μια γιγαντιαία ιπτάμενη αρκούδα με επιθετικές διαθέσεις. Ώσπου κάποια μέρα η Ρέιτσελ εντοπίζει τον Μπορν, τον μαζεύει και αποφασίζει να τον κρατήσει. Ο Μπορν δεν είναι παρά μια μικρή πράσινη μάζα. Είναι άραγε φυτό ή ζώο; Αναδίδει πάντως μια παράξενη γοητεία. Και καθώς ωριμάζει, σωματικά και πνευματικά, ο Μπορν αρχίζει όχι μόνο να απειλεί την ισορροπία δυνάμεων στην πόλη, αλλά και να θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια του καταφυγίου που η Ρέιτσελ μοιράζεται με έναν συνεργάτη της. Όπως όλα δείχνουν, η Εταιρεία ίσως και να μην είναι πραγματικά νεκρή ενώ, την ίδια στιγμή, εμφανίζονται συνεχώς καινούργιοι εχθροί. Η αλλαγή του Μπορν αποκαλύπτει στη Ρέιτσελ την ουσία της εύθραυστης ζωής της. Η συνέχεια αποδεικνύεται απρόβλεπτη. Και τίποτα δεν θα παραμείνει το ίδιο.
«Η Τριλογία της Νότιας Ζώνης του Βάντερμιερ ήταν ένας απειλητικός χάρτης της αποκάλυψης· με το Μπορν ο συγγραφέας συνεχίζει την έρευνά του στην κακόβουλη χάρη του κόσμου, και πρόκειται για ένα απόλυτο θαύμα».
Κόλσον Γουάιχεντ
«Ο Βάντερμιερ είναι από τους σπάνιους μυθιστοριογράφους που στρέφεται στα μη ανθρώπινα όντα όχι για να τα φέρει κοντά μας, αλλά για να τα κάνει απροσπέλαστα. Όλα αυτά μεγεθύνονται στο εκατονταπλάσιο με το Μπορν ... Να η ιστορία για τη βιοτεχνολογία που θέλει να πει ο Βάντερμιερ, πρόκειται για ένα όραμα του μη ανθρώπινου όχι σαν κάτι προκαθορισμένο, σαν ένα βέβαιο πεπρωμένο, αλλά σαν κάτι που είναι είτε ειρηνικό είτε καταστροφικό, στο πλευρό μας ή σε κρίση οργής ανάλογα με τις επιταγές της συμπεριφοράς μας – γιατί αυτά είναι τα παιδιά μας, γεννημένα από μας, που άγονται στη μορφή και στα χάλια που εμείς δημιουργήσαμε».
The New York Times Book Review
«Τα εννοιολογικά στοιχεία στη μυθοπλασία του Βάντερμιερ είναι τόσο εντυπωσιακά, που συχνά παραβλέπουμε τη σιγουριά με την οποία τα ενώνει με τις ζωές των χαρακτήρων του... Το Μπορν είναι οι στοχασμοί του Βάντερμιερ για την ιδιότητα του γονιού μέσα από το πρίσμα της αλληλεπίδρασης ριζικά διαφορετικών ειδών ζωής... Το μυθιστόρημα αυτό ισχυρίζεται ότι το να ζεις σε μια εποχή θεών και μάγων είναι να γνωρίζεις ότι εσύ, απλώς ένας άνθρωπος, θα μπορούσες ανά πάσα στιγμή να συνθλιβείς από αδιάφορες εξουσίες και γρήγορα να ξεχαστείς».
The New Yorker
ΔΟΚΙΜΙΑ

Καθαρό λαμπρό μέλλον
Πωλ Μέισον
Μετάφραση: Μαριάννα Τζιαντζή
ΣΚΛΗΡΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ
ISBN : 978-960-03-6690-7
Τιμή : 18,00 €
Πώς διασώζουμε αυτό που μας καθιστά ανθρώπους σε μια εποχή εκτεταμένης αβεβαιότητας; Μήπως σήμερα είμαστε απλώς καταναλωτές που μας διαμορφώνουν οι δυνάμεις της αγοράς; Μήπως σύντομα οι αλγόριθμοι και η τεχνητή νοημοσύνη θα μας αντικαταστήσουν; Ο συγγραφέας μάς προσκαλεί σε μια αταλάντευτη, μαχητική υπεράσπιση της ύπαρξής μας, των δικαιωμάτων και των ελευθεριών μας. Με παραπομπές στην οικονομία και τα μαζικά δεδομένα, στη νευροεπιστήμη, στους πολιτισμικούς πολέμους αλλά και στην άνοδο της ακροδεξιάς, αντλώντας από τις εμπειρίες του και τα επιτόπια ρεπορτάζ σε μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις από την Αθήνα και την Κωνσταντινούπολη μέχρι την Ουάσινγκτον, καθώς και με αναφορές στην παιδική του ηλικία σε μια αγγλική πόλη ανθρακωρύχων, ο Πωλ Μέισον μας δείχνει πώς η έννοια του ανθρώπου έχει διαβρωθεί όσο ποτέ άλλοτε στο παρελθόν. Στο Καθαρό λαμπρό μέλλον υποστηρίζει ότι είμαστε ικανοί να πλάσουμε το μέλλον μας, μέσω του λόγου, της καινοτομίας, της απελευθερωτικής χρήσης της τεχνολογίας και της συνεργασίας. Δίνει μια εικόνα των ανθρώπων ως κάτι παραπάνω από ανδρείκελων, πελατών ή γραναζιών σε μια μηχανή. Ένα έργο ριζοσπαστικής αισιοδοξίας για τους δύσκολους καιρούς μας.
«Αυτό που κάνει εδώ ο Πωλ Μέισον είναι αξιοσημείωτο: Eπικεντρώνει στην ίδια τη φύση του ανθρώπου και στο πώς επηρεάζεται, θετικά ή αρνητικά, από τις κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές δυνάμεις που ίσως φαίνονται υπέρτερες. Πρόκειται για την καλύτερη ανάλυση του νεοφιλελευθερισμού που έχω διαβάσει εδώ και πολύ καιρό, εντάσσοντας τη ζωή μας σε ένα πολυσύνθετο πλαίσιο το οποίο περιγράφεται έξοχα. Και πάνω απ’ όλα είναι γραμμένο με διαύγεια και πάθος».
Philip Pullman
«Ένα βιβλίο πνευματώδες, με ζωντανή γραφή και εύστοχους συνειρμούς που διεγείρουν τη σκέψη. Ο υπότιτλός του συνοψίζει τα δυνατά σημεία του. Κατ’ ουσίαν ο Μέισον πιστεύει στη δύναμη του ανθρώπου ως υποκειμένου, στην ικανότητά του να επιλέξει να δράσει και να ορίσει το δικό του μέλλον».
The Financial Times
«Ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο, με πλατιά θεματολογία, διεισδυτικό και αισιόδοξο... Και μόνο για κάποιες παρατηρήσεις του πάνω στην ιστορία των ιδεών και την απήχησή τους στους ταραχώδεις καιρούς μας αξίζει να το αποκτήσουμε. Εμπεριστατωμένα και πειστικά ο Μέισον εξηγεί πώς η ούτως ή άλλως αμφιλεγόμενη αρχή της απροσδιοριστίας διαχέεται, μέσω του μεταμοντερνισμού, στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα του ανορθολογισμού και της μοιρολατρίας που έχει τροφοδοτήσει το Brexit, ο Πούτιν και ο Τραμπ».
The Irish Times
«Μια συναρπαστική περιγραφή της σημερινής πολιτικής κατάστασης».
The Guardian

Ο πολιτισμός του χρυσόψαρου
Μπρυνό Πατινό
Μετάφραση: Άγγελος Μουταφίδης
ISBN : 978-960-03-6694-5
Τιμή : 15,00 €
Το εικοσιτετράωρο της καθημερινότητάς μας; Μια κόλαση περισπασμού. Περνάμε ώρες ολόκληρες μπροστά σε οθόνες, με συνεχείς ειδοποιήσεις, ατέλειωτα μηνύματα, αιτήματα, πληροφορίες, ανεξακρίβωτες ειδήσεις, φωτογραφίες, βίντεο. Οι συσκευές που κρατάμε μάς καλούν, μας καταδιώκουν, μας κατέχουν. Έχουμε άραγε μετατραπεί σε χρυσόψαρα, στερούμενοι κάθε δυνατότητα να ζήσουμε διαφορετικά, ανίκανοι να σκεφτούμε ή να ελπίσουμε, δεσμώτες της απόλυτης διαφάνειας, βυθισμένοι στον ωκεανό του Ίντερνετ και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, υποκείμενοι στον έλεγχο των αλγόριθμων; Η εξέλιξη αυτή δεν είχε προβλεφθεί ακριβώς. Ωστόσο, με αταλάντευτη αποφασιστικότητα, οι νέες αυτοκρατορίες οικοδόμησαν ένα μοντέλο ψηφιακής εθελοδουλείας, χωρίς μέτρα προφύλαξης και χωρίς στρατηγικές πρόληψης. Στον πυρήνα τούτης της εξέλιξης δεν βρίσκεται κάποιος τεχνολογικός ντετερμινισμός αλλά ένα πρόγραμμα που σηματοδοτεί τη μετάβαση σε μια νέα μορφή καπιταλισμού. Αυτή είναι η οικονομία της προσοχής, η οικονομία των εννέα δευτερολέπτων, η οποία επιχειρεί να αυξήσει την παραγωγικότητα του χρόνου ώστε να εξαγάγει από αυτόν ακόμη περισσότερη αξία. Ο χρόνος, λοιπόν, παρατείνεται διά της συμπίεσής του, έχει γίνει ένα ατέρμονο τώρα. Η επιτάχυνση έχει αντικαταστήσει τη συνήθεια με την προσοχή και την ικανοποίηση με τον εθισμό. Ήρθε ο καιρός να στοχαστούμε έξω από τη γυάλα μας.
Η οικονομία της προσοχής καταλύει, λίγο-λίγο, όλα τα σημεία αναφοράς μας: τη σχέση μας με τα μέσα ενημέρωσης, με τον δημόσιο χώρο, με τη γνώση, με την αλήθεια, με την πληροφορία. Δεν υπάρχει τίποτα που να της ξεφεύγει... Η απορρύθμιση της πληροφόρησης, οι «ψευδείς ειδήσεις», η υστερία της δημόσιας συζήτησης και η γενικευμένη καχυποψία δεν συνιστούν προϊόντα ενός τεχνολογικού ντετερμινισμού ούτε απορρέουν από την απώλεια των πολιτισμικών σημείων αναφοράς των ανθρώπινων κοινοτήτων. Η κατάρρευση της πληροφόρησης είναι η κύρια συνέπεια του οικονομικού καθεστώτος που επιλέχθηκε από τους μεγιστάνες του Ίντερνετ. Η οικονομία της προσοχής σφυρηλατεί την κοινωνία της πληροφοριακής και δημοκρατικής ατονίας. Σβήνει τα φιλοσοφικά φώτα προς όφελος των ψηφιακών σημάτων. Πρόκειται όμως για μια οικονομική τάξη, και όπως κάθε τάξη επιδέχεται αντιπαράθεση και βελτίωση. Δεν είναι ταυτόσημη ούτε με την ψηφιακή κοινωνία ούτε με την ανάπτυξη της οικονομίας των δεδομένων. Ήγγικεν η ώρα του αγώνα, όχι για την απόρριψη του ψηφιακού πολιτισμού αλλά για τον μετασχηματισμό του και για την επανεύρεση του ανθρωπιστικού ιδεώδους που εμψύχωνε τους πρώτους ουτοπιστές της ψηφιακής εκκόλαψης.
Μ. Π.

ΝΕΑΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Καλοκαίρι στην πισίνα
Βιλ Γκμέλινγκ
Μετάφραση: Πελαγία Τσινάρη
ISBN : 978-960-03-6711-9
Τιμή : 14,00 €
Είχαμε απλώσει πάλι την κουβέρτα μας στο γρασίδι και αράζαμε τεμπέλικα. Η Κατίνκα δεν είχε όρεξη να εξασκηθεί στο ελεύθερο. Ο Ρόμπι ήθελε να κοιτάζει τον ουρανό. Βαριόμασταν. Κι έτσι είπα να το αναφέρω.
«Ερχόμαστε μόνο μέρα εδώ» είπα. «Ναι, φυσικά» είπε η Κατίνκα, «και λοιπόν;» «Ωραία θα ήταν να ερχόμασταν καμιά φορά και νύχτα» είπα.
«Νύχτα;» Με κοίταξε καλά καλά.
«Θα μπορούσαμε να το προσπαθήσουμε, θέλω να πω… Να πηδήξουμε τη μάντρα, για παράδειγμα… Για παράδειγμα, λέω…»
Εκείνη συνέχιζε να με κοιτάζει και κούνησε το κεφάλι της συμφωνώντας. «Το βρίσκω τέλειο…» είπε σιγανά. «Το βρίσκω πραγματικά τέλειο! Επιτέλους, θα κάνουμε κάτι παράνομο!»
Το Καλοκαίρι στην πισίνα μιλά για μια παρέα παιδιών, για την καθημερινότητά τους, τις ανησυχίες και τα όνειρά τους, τις συζητήσεις τους ένα καλοκαίρι, αυτό που περνούν δίπλα στην πισίνα, ένα καλοκαίρι που τα ωριμάζει, καθώς με χιούμορ προσπαθούν να προσαρμοστούν στην ηλικία τους και τα προβλήματά της.

ΠΟΙΗΣΗ - ΠΟΙΗΤΙΚΗ - ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ

Μελλοντική ελευθερία
Κωνσταντίνος Μπούρας ,
Βαγγέλης Χρόνης / Vaggelis Chronis
ISBN : 978-960-03-6796-6
Τιμή : 12,00 €

ΣΑΤΙΡΙΚΑ

Όλο κάτι μου τη σπάει!
Βασίλης Παπαθεοδώρου
ISBN : 978-960-03-6704-1
Τιμή : 11,66 €
Αν είσαι από αυτούς που απλά γουστάρουν να χαλάνε τη χαρά των άλλων, αλλά και τη δική τους, με τη μίρλα τους, αυτό είναι το βιβλίο σου. Τρία χρόνια μετά την κυκλοφορία του Μα γιατί μου φταίνε όλα;! (Το βιβλίο της γκρίνιας) η συνέχεια είναι εδώ. Το Όλο κάτι μου τη σπάει! (Το βιβλίο της γκρίνιας 2) μπορεί να έγινε τόσο μίζερα όπως και το πρώτο της σειράς, και ενδεχομένως να σου εξαφανίσει κάθε ίχνος ενθουσιασμού που διαθέτεις, αλλά σίγουρα στο τέλος θα σου αφήσει ένα ίχνος χαμόγελου.

ΒΙΒΛΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

Οδηγός για σούπερ κορίτσια
Ορόρ Μεγέρ
Μετάφραση: Μαρίζα Ντεκάστρο
ΣΚΛΗΡΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ
ISBN : 978-960-03-6672-3
Τιμή : 16,00 €
Ένα βιβλίο γεμάτο ιδέες και δραστηριότητες για να γίνεις ένα πολυμήχανο και δημιουργικό κορίτσι! Θα βρεις:
· Δημιουργικές δραστηριότητες για τον ελεύθερο χρόνο σου
· Πορτρέτα γυναικών που θα σε εμπνεύσουν
· Ιδέες για να σε φροντίζεις
· Ιδέες για παιχνίδια και μαγειρικές
· Προκλήσεις για να ξεπεράσεις τον εαυτό σου
· Συμβουλές για να είσαι παντού και η πρώτη!
«Δεν μπορώ να κάνω ούτε λεπτό χωρίς τον οδηγό μου! Έχει τόσες πληροφορίες, τόσες συμβουλές και τόσες cool ιδέες για να κάνεις πράγματα... Μου κρατάει συντροφιά παντού και πάντα!»
Μαριάννα, 11 ετών

Το εγχειρίδιο του καλού Δασκάλου


Ο Δάσκαλος στις μέρες μας, παρά τις δυσοίω­νες εξελίξεις που γνωρίζει ο σύγχρονος κόσμος, παρά τις σκοτεινές συνθήκες της ανθρώ­πινης ζωής, όπως τις διαμορφώνει σε παγκό­σμιο επίπεδο η μηχανική σκέψη, η κερδοσκοπία και ο στυγνός οικονομισμός, εξακολουθεί να είναι ο εμπνευσμένος οδηγός προς μια καλύτερη και δικαιότερη κοινωνία.
Γιατί το μέλλον μιας κοινωνίας, είτε το θέλουμε είτε όχι, κρίνεται από την Παιδεία του, κρίνεται από τον παιδαγωγικό και εμψυχωτικό ρόλο του δασκά­λου. Κρίνεται τέλος από τη συνειδητή αντίστα­ση του δασκάλου απέναντι στην εσκεμμένη και μεθοδική χειραγώγηση της ελεύθερης σκέψης, τόσο της δικής του όσο και των μαθητών του.
Επιπλέον, όχι μόνο ο δάσκαλος αλλά και οι μαθητές στο σύνολό τους εξακολουθούν να παραμένουν οι ελπιδοφόρες φωνές τής πιο ανεπιτήδευτης και αυθεντικής διαμαρτυρίας ενάντια σε μια κοινωνία παραδομένη άνευ όρων στους κακούς ανέμους της κερδοσκοπίας και του καταναλωτικού ανταγωνισμού. Οι δάσκα­λοι, με την ενσυνείδητη κριτική τους, αλλά και οι μαθητές με τη δική τους εξίσου ενσυνείδη­τη κριτική, παραμένουν ευτυχώς οι φωτεινές ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον που δεν θα καθορίζεται μόνο από την παγερή λογική των αριθμών αλλά κυρίως από την εσωτερική θέρ­μη των συναισθημάτων.
Και μπορεί όλα αυτά να φαντάζουν ανέφικτες ουτοπίες, ωστόσο η δυναμική της σύγχρονης ιστορίας έχει δείξει ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να εμποδίσει κανείς τους ελεύθερους ανθρώπους να ελπίζουν στις ουτοπίες αυτές, τις μόνες που έχουν τη δύναμη να εμπνεύσουν και να αλλάξουν τον κόσμο προς το καλύτερο.
Το εγχειρίδιο του καλού Δασκάλου
συγγραφέας: Σταύρος Τσαγκαράκης
Isbn:978-960-9692-27-4
Διαστάσεις: 11,5 X 21,5
Σελίδες: 160

Οι 10 καλύτερες παραλίες της Τήνου

ArtTravel

1

2

Travel tips

8 must πόλεις για τους
λάτρεις του φαγητού
3

Ελλάδα

Καλοκαιρίνες διακοπές -
Ποια νησιά να συνδυάσεται

4

Άγιος Νικόλαος

Οι καλύτερες κρητικές ταβέρνες

Γιώργος Κοινούσης - Ποτ πουρί (Τραγούδια Κινηματογράφου)

4* Grecotel Olympia Oasis & Aqua Park - Κυλλήνη

Ekdromi.gr
Οι μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων!
4* Grecotel Olympia Oasis & Aqua Park - Κυλλήνη
4* Grecotel Olympia Oasis & Aqua Park - Κυλλήνη-10%
 6 ημέρες (5 Διανυκτερεύσεις)
 2 άτομα + 1 παιδί έως 14 ετών (+2 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 Με την αγορά 6 διανυκτερεύσεων δίδεται η 7η διανυκτέρευση δώρο!
✔ Παιδική Χαρά ✔ Μπροστά στην παραλία ✔ Free WiFi ✔ Δωρεάν Ιδιωτικό Parking ✔ Ιδιωτική Παραλία ✔ Νεροτσουληθρες
★ WiFi ★ Χώρος Στάθμευσης ★ Εξωτερική Πισίνα
€1.485 από €1.650Δες το Τώρα!

Κοροναϊός: Στο «κόκκινο» τα Βαλκάνια – Προβληματισμός για τα εισαγόμενα κρούσματα στα νησιά

Κοροναϊός: Στο «κόκκινο» τα Βαλκάνια – Προβληματισμός για τα εισαγόμενα κρούσματα στα νησιά
%CE%9A%CE%9F%CE%A1%CE%9F.jpeg

Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Βγήκε η ΚΥΑ- Ωφελούμενοι και διαδικασία (έγγραφο)

Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Βγήκε η ΚΥΑ- Ωφελούμενοι και διαδικασία (έγγραφο)
Αναρρωτικές άδειες εργαζομένων ΟΤΑ -Έλεγχος ΥΠΕΣ με καταχώρηση στοιχείων (εγκύκλιος)
Ανοιχτές θέσεις σε ναυτιλιακές εταιρείες & ναυτιλιακά (λίστα)
Εκκλησίες: Μέχρι πότε παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό
Πώς να υπολογίσετε τις συντάξιμες αποδοχές σας (παραδείγματα)
Μέχρι πότε γίνονται αιτήσεις για το «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ» -Πότε το επόμενο
«Αγνώριστος» ο Βοσκόπουλος: Η σπάνια εμφάνιση μετά από καιρό (φωτο)