Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΙΙΙ

ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΙΙΙ

Καζάνι που βράζει είναι ο χώρος των ασθενών με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, των ασθενών «πολλών ταχυτήτων», των υποψήφιων θυμάτων των ΚΕΠΑ (Κέντρων Επιδιόρθωσης Παθήσεων και Αναπηριών) για πολλούς λόγους, με ΠΡΩΤΟ απ’ όλους, το ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΙΣ 43 ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΟΡΦΕΣ ΤΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΔΥΟ.
Εδώ να κάνω μια διόρθωση, για να μην μου πουν οι γνωστοί κομματοχειροκροτητές πως τα ισοπεδώνω όλα, πως η «λίστα» αυτό το ΜΠΑΚΑΛΟΤΕΦΤΕΡΟ ΤΗΣ ΞΕΦΤΙΛΑΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΠΟΔΙ ΓΙΑ ΝΑ «ΓΙΑΤΡΕΨΕΙ» ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ, τώρα έχει άλλες 100 παθήσεις, το σύνολο 143. Βέβαια, όπως έγραψα και πιο πάνω, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΗΣ ΣΚΠ.
Σκαλίζοντας τα διάφορα δημοσιεύματα, έπεσα πάνω σε ένα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ με ημερομηνία 28/06/2018.
Ο τίτλος του;
«Βουλή: Χωρίς απάντηση από την κυβέρνηση αίτημα του Σπ. Λυκούδη για πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας»
Το άρθρο είναι μεγάλο, οι ΑΜΕΣΑ ενδιαφερόμενοι το διάβασαν (οι περισσότεροι), αλλά θα το μεταφέρω ως έχει, να μάθει ΟΛΟΣ ο κόσμος και να δει το πόσο «σχετικοί», είναι οι πολιτικάντηδες, και κατά πόσο υπολογίζουν την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια, τόσο οι πολιτικοί, όσο και μερίδα «επιστημόνων», που «εκτελούν εντολές» και ασθενείς.
Μετά, θα πούμε και μια δυο λεπτομέρειες, «ψιλά γράμματα» για κάποιους.
«Χωρίς απάντηση ελπίδας έμειναν, δυστυχώς, πολλοί πολίτες που πάσχουν από μορφές της σκλήρυνσης κατά πλάκας, καθώς το αίτημά τους –όπως μεταφέρθηκε στο Κοινοβούλιο από τον κ. Σπ. Λυκούδη, να ενταχθούν στη λίστα η οποία περιλαμβάνει τις μη αναστρέψιμες ασθένειες, έμεινε χωρίς ανταπόκριση από την κυβέρνηση.
«Η σκλήρυνση κατά πλάκας σύμφωνα με την ιατρική κοινότητα είναι μια ασθένεια μη αναστρέψιμη, ανίατη, διαρκώς εξελισσόμενη και με πλήθος συμπτωμάτων» είπε ο κ. Λυκούδης απευθυνόμενος με επίκαιρη ερώτηση στον υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αν. Πετρόπουλο. «Το Υπουργείο έχει εντάξει στην λίστα των μη αναστρέψιμων ασθενειών δύο από τις πέντε βασικές μορφές της σκλήρυνσης κατά πλάκας, αυτές που εμφανίζουν ιδιαίτερα τα προβλήματα που έχουν σχέση με τις κινητικές δυνατότητες ή αδυναμίες, όπως μπορούμε να το πούμε το θέμα των πασχόντων. Όμως, ένα άλλο μεγάλο κομμάτι μορφών της ασθενείας που δεν έχουν εμφανή κινητικά προβλήματα για να εντάσσονται στη λίστα, απ’ ό,τι διαβάζω αφορά το 80-85% των ασθενούντων, που δεν εντάσσονται σε αυτή τη λίστα», συνέχισε ο ερωτών βουλευτής του Ποταμιού και Ζ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής.
Στην ανάπτησή του ο κ. Πετρόπουλος υποστήριξε αρχικώς ότι δεν είναι θέμα πολιτικής επιλογής το πώς θα διαμορφώνεται η συγκεκριμένη λίστα. «Δεν είμαστε εμείς που κρίνουμε την αναπηρία, αλλά οι γιατροί, οι οποίοι με βάση τους κανόνες που ισχύουν και με τη συμμετοχή των ιατρικών εταιρειών διαμόρφωσαν τον πίνακα» είπε ο κ. Πετρόπουλος, για να σημειώσει μεταξύ άλλων: «Επειδή η πάθηση αυτή, όπως και εσείς σημειώνετε, έχει μία διακύμανση ανικανότητας - ξεκινάει με 35% αναπηρία και αυξάνεται μέχρι το 100%- οι δύο παθήσεις που έχουμε εντάξει, είναι πραγματικά περιπτώσεις που καθιστούν μια σειρά απασχολήσεων απαγορευτική και αδύνατη την ένταξη του ανθρώπου στην οικονομική και κοινωνική του ζωή. Θα παρακολουθούμε συνεχώς πώς λειτουργεί αυτός ο πίνακας και στον βαθμό που χρειάζεται να υπάρξει βελτίωση, θα υπάρξει».
Οταν δε, η σχετική συζήτηση φάνηκε να επικεντρώνεται στην επιδοματική πολιτική, ο κ. Λυκούδης έσπευσε να παρατηρήσει: «Δεν αναφέρθηκα καθόλου σε επιδόματα, δεν αναφέρθηκα καθόλου στο εάν θα έπρεπε να έχει οικονομική φροντίδα η πολιτεία. Οι άνθρωποι λένε το εξής: Στεκόμαστε στην κοινωνία, ξέρουμε ότι δεν θα γίνουμε καλά, δώστε μας τη δυνατότητα να μην ταλαιπωρούμαστε, δηλαδή, όπως και οι υπόλοιποι, να μην πηγαίνουμε κάθε δύο-τρία χρόνια στα ΚΕΠΑ να μας επιβεβαιώνουν την αναπηρία μας όπως όλοι οι υπόλοιποι χαρακτηρίζονται ανάπηροι εφ’ όρου ζωής. Δώστε μας και μας αυτή τη δυνατότητα της μη ταλαιπωρίας, κύριε Υπουργέ, όχι της επιδότησης. Δεν είναι οικονομικό το πρόβλημα και γι’ αυτό είναι ακόμα πιο άξιοι προσοχής και ενδιαφέροντος οι συγκεκριμένοι συνάνθρωποί μας. Αυτό ζητούν, δεν ζητούν επιδόματα ούτε λεφτά».
Ο κ. Πετρόπουλος περιορίστηκε να σημειώσει ότι εντάχθηκαν οι δύο μορφές της ασθένειας στη λίστα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τούτο έγινε με κυβερνητική πρωτοβουλία και κατόπιν διαπραγματεύσεων, εν μέσω μνημονιακών δυσκολιών: «Επειδή δεν πρέπει να συμβαίνει αυτό που είπατε, να πηγαίνουν κάθε τόσο στα ΚΕΠΑ να ταλαιπωρούνται -είναι βασανισμός, είναι απαράδεκτο να επιτρέπουμε μια τέτοια κατάσταση να γίνεται με τον τρόπο που γινόταν- το αλλάξαμε. Πείσαμε μέσα στα νέα πεδία και στο επίπεδο ελευθερίας που αποκτήσαμε αυτό το διάστημα, να πούμε ότι δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτό. Είναι ντροπή. Τους πείσαμε». Και επανερχόμενος στα «επιδοματικά», με την ευκαιρία της επίκαιρης ερώτησης μίλησε εκ νέου για χρηματική παροχή προς συγκεκριμένες κατηγορίες ασθενών: «Σύντομα θα εκδώσω απόφαση που δίνει και το εξωιδρυματικό επίδομα, το οποίο δεν προβλεπόταν, σε άτομα που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας, όταν είναι σε αυτόν το βαθμό η σκλήρυνση κατά πλάκας που δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί. Το εξωιδρυματικό επίδομα είναι μια σημαντική δαπάνη, αλλά αναγκαία γι’ αυτόν τον άνθρωπο, τον έναν που θα χρειαστεί βοήθεια. Και θα το κάνουμε και αυτό. Δεν προβλεπόταν. Το κάνουμε», είπε συγκεκριμένα.»
Λοιπόν, το υπουργείο, κάνοντας «χάρη» στους ασθενείς με ΣΚΠ, ενέταξε ΔΥΟ από τις πέντε (είναι πολλές περισσότερες από πέντε οι μορφές αλλά…) μορφές, πετώντας στα σκουπίδια ΟΛΟΥΣ τους υπόλοιπους ασθενείς.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ, και στο ΕΓΚΛΗΜΑ αυτό, πρέπει να υπενθυμίσω πως συμμετείχαν στις προτάσεις προς την «επιστημονική επιτροπή», και υποτιθέμενοι εκπρόσωποι των ασθενών με ΣΚΠ.
Όταν έρθει η ώρα, θα πούμε πολλές λεπτομέρειες.
Προσέξτε αυτή τη λεπτομέρεια….
«αρχικώς ότι δεν είναι θέμα πολιτικής επιλογής το πώς θα διαμορφώνεται η συγκεκριμένη λίστα. «Δεν είμαστε εμείς που κρίνουμε την αναπηρία, αλλά οι γιατροί, οι οποίοι με βάση τους κανόνες που ισχύουν και με τη συμμετοχή των ιατρικών εταιρειών διαμόρφωσαν τον πίνακα»»
Οι ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ;  Οι ιατρικές εταιρίες μαζί με τους γιατρούς; Δεν σχολιάζω.
ΤΑ σχόλια δικά σας.
Για τα «ποσοστά», από 35% και ανεβαίνουμε. Προσφορά και ζήτηση δηλαδή ε; Και αφήνω για το τέλος, (αν και θα μπορούσα να πω πολλά) τα ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ.
ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΔΩΣΟΥΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ, ΠΟΥ ΤΟ 90% ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.
Λέω ψέματα;
Μήπως είναι διαφορετικά τα πράγματα;
Και μια και μίλησαν για «μνημονιακές δυσκολίες», το να δίνουν χρήματα προς κάθε κατεύθυνση, κόβοντας από την υγεία, δεν έχει να κάνει με τα μνημόνια ε;
Μην αναλύσω τις … «κατευθύνσεις».
Κλείνοντας, για την ώρα, θα πω πως στη χώρα μας, οι χρόνια πάσχοντες, χάρη στις πολιτικές των τελευταίων 40 ετών αντιμετωπίζονται με τον πλέον ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ τρόπο, και σε πρώτη ευκαιρία, οι «ευαίσθητοι» αρμόδιοι τους πετούν στον γκρεμό…
Θα επανέλθω.

Βασίλης Τσούγκαρης

Σακίδιο Μεταφοράς Εξοπλισμού Firefly TrueNorth

Σακίδιο Μεταφοράς Εξοπλισμού Firefly TrueNorth
Χαρακτηριστικά – Πλεονεκτήματα: 
Το σακίδιο είναι ένα προϊόν υψηλών προδιαγραφών σχεδιασμένο για την ξεκούραστη μεταφορά ενός πλήρους σετ εξοπλισμού πυροσβεστών. Είναι κατασκευασμένο από υλικό το οποίο ξεχωρίζει για την υψηλή ανθεκτικότητα του σε τριβές και άλλες μηχανικές καταπονήσεις, καθώς επίσης είναι αδιάβροχο και διατηρεί τις ιδιότητες του ακόμα και ύστερα από μακρόχρονη χρήση.
Το εξυπνότερο σακίδιο φωτιάς στην αγορά. Με 2200cu χωρητικότητα φορτίου σε τσάντα εξοπλισμού, συνδυασμένο με μεγάλη τσέπη και θηλιές δεσίματος, μπορεί να κουβαλήσει ότι χρειαστείτε στην πράσινη γραμμή. Ξελύνοντας δυο φερμουάρ μπορείτε να αφήσετε την τσάντα εξοπλισμού και να κουβαλήσετε μόνο τα απαραίτητα- 3lt σακίδιο νερού, fire shelter, και όσα χωράτε στην τσέπη των 300cu.
Με σύστημα ανάρτησης SCS.
Προδιαγραφές – Πρότυπα:
Αφαιρούμενη θήκη για καταφύγιο (Fire Shelter)
Αφαιρούμενη τσάντα υλικών χωρητικότητας 250cu
Αφαιρούμενη τσέπη που κρατά μια φιάλη 1 lt
Προαιρετικά Σύστημα Νερού 3lt
Προτεινόμενη Χρήση:
Kατάλληλο για εξωτερικές εργασίες, πυρόσβεση, διάσωση κλπ.

FURUNO VHF RADIO – FM8900S



    FURUNO VHF RADIO – FM8900S

    The Furuno FM8900S is a Semi-duplex 25-Watt VHF Radiotelephone with a built-in Class-A DSC and CH70 watch Receiver. It features an easy-to-read, high-contrast 4.3” bright color LCD, enhanced noise reduction and speaker for superb voice quality, and quick-access CH16 key.

    ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

    Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
    Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

    DIAMOND X510N BASE ANTENNA VHF/UHF

    DIAMOND X510N BASE ANTENNA VHF/UHF
    DIAMOND X510N ANTENNA VHF/UHF ΚΕΡΑΙΑ ΒΑΣΗΣ
    Κεραία υψηλής απολαβής,προσυντονισμένη για την ραδιοερασιτεχνική μπάντα VHF/UHF.
    Μία πολύ γνωστή κεραία παγκοσμίως,ίσως η πιό πολυχρησιμοποιημένη στον ραδιοερασιτεχνικό κόσμο.
    Κατασκευασμένη απο fiberglass και ανοξείδωτο ατσάλι, με μήκος/ύψος5,20μ.μήκος ράντιαλς 3Χ50εκ
    Ο τύπος της κεραίας είναι Collinear με τρια στοιχεία 5/8λ στα 2μ και οκτώ 5/8λ στα 70 εκ.
    Made in Japan
    ΤΕΧNIKA ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
    Band: 2m/70cm
    Element Phasing: 3-5/8l/8-5/8l
    Gain (dB): 8.3/11.7
    Watts: 330 (2m) / 250 (70cm)
    Connector: N TYPE
    Weight: 2 Kg
    Length: 5,20Μ
    Max Wind Resistance: 90 MPH

    Ballade des dames

    Ballade des dames
    Συγγραφέας: Τούλα Τίγκα
    Σειρά: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
    Υπεύθυνος Σειράς: Ελένη Γκίκα
    Επιμέλεια: Αλέξανδρος Πανούσης
    Ημερομηνία έκδοσης: 1 Οκτωβρίου 2018
    Σχήμα: 14Χ21
    Εξώφυλλο: Μαλακό
    ISBN: 978-960-567-163-1
    Τώρα πια είχαν μεγαλώσει αρκετά οι πέντε φίλες, τα κορίτσια, ξοδεύοντας πολύ από το αίμα τους κάθε μήνα. Αίμα που είχε παρασύρει χρόνια και μυστικά, γέλια και κλάματα, κραυγές οργής, χαράς, οργασμών και αναστεναγμούς ερωτικής απογοήτευσης. Μέχρι που έφτασε ο καιρός που τα μυστικά, τα συναισθήματα, τα λάθη τους και τα σωστά τους, φόρεσαν τις πρώτες και δεύτερες ρυτίδες τους κι αυτές την άχαρη ταμπέλα της τρίτης ηλικίας. Κι εκείνο το αίμα το θαυματουργό είχε στερέψει πια. Είχε επιστρέψει πίσω στις πηγές του. Κι αυτές είχαν επιστρέψει στη μόνη αστείρευτη βεβαιότητα: ότι η φιλία τους είναι πιο δυνατή κι απ’ τον καιρό που περνάει γρήγορα και σπρώχνει όσα πέρασαν πίσω στο παρελθόν...
    Πέντε φίλες που σκόρπισαν η κάθε μια και σε άλλη πόλη αφού πέρασαν μαζί όλα τα δεινά της ενηλικίωσης. Η φιλία τους και οι αγαπημένοι της ζωής τους. Γυναίκες ενός άλλου καιρού που συναντιούνται στη γενέτειρα κάθε φθινόπωρο για να θυμηθούν όσα δεν θέλουν να ξεχάσουν και επιμένουν να λένε «σ’ αγαπώ» και «ευχαριστώ», έστω κι αν είναι σίγουρες ότι θα πάνε χαμένα. Πέντε χαρακτήρες διαφορετικοί σ’ αυτή την ηλικία που τη βαφτίσαμε τρίτη, λες και πρέπει να γίνεται σαφές ότι μια πρώτη και μια δεύτερη έμειναν πίσω, στην εποχή των τακτικών αριθμητικών και των άτακτων αναζητήσεων. Πέντε γυναίκες που εξακολουθούν να νιώθουν νέες, ν’ αγαπούν και ν’ αγαπιούνται μεταξύ τους, όπως τα παιδιά όταν ξεχνούν να μεγαλώσουν.

    ΑΠ ΕΥΘΕΙΑΣ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ στην ΠΛΑΖ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ (ΑΡΕΤΣΟΥ),16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018, 8 π.μ. - 2 μ.μ

    Και αυτή την ΚΥΡΙΑΚΗ για τα μέλη του συνεταιρισμού πολλές ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ!
    Δείτε δίπλα τη σχετική αφίσσα.
    Για να γραφτείτε μέλη συμπληρώστε τη σχετική φόρμα εδώ:
    https://agropankalamarias.blogspot.com/2016/11/blog-post_2.html

    και ελάτε στην αγορά για να παραλάβετε την κάρτα μέλους

    Η απόλυτη εμπειρία ακρόασης!

    Η απόλυτη εμπειρία ακρόασης!
    Το Αpogee Groove αποτελεί το κορυφαίο φορητό σύστημα DAC/ ενισχυτή ακουστικών για να ακούτε ποιοτικά μουσική στον Mac ή το PC σας.
    Το Groove βασίζεται στην ίδια, υψηλής ποιότητας, τεχνολογία των προϊόντων Apogee που συναντάμε εδώ και τρεις δεκαετίες στα διασημότερα Studio ηχογράφησης σε όλο κόσμο.  Η κορυφαίοι ψηφιακοί μετατροπείς  (DAC) Apogee εξασφαλίζουν απόλυτη πιστότητα στην ακρόαση της μουσικής.  Η διαφορά στην ηχητική ποιότητα από οποιαδήποτε άλλο DAC είναι αισθητή από την πρώτη ακρόαση, παρέχοντας ακρίβεια στην στερεοφωνική εικόνα, στα διαπεραστικά μπάσα και στις σαφείς υψηλές συχνότητες. 
    Το Groove συνδέεται πολύ απλά στη θύρα USB ενός υπολογιστή.  Στην έξοδο ήχου μπορούν με εύκολο τρόπο να συνδεθούν ακουστικά ή ηχεία για την ακρόαση. Παράλληλα, η τεχνολογία Constant Current Drive™ εξασφαλίζει σταθερή ισχύ σε κάθε τύπο ακουστικών ασχέτως της ωμικής αντίστασής τους. Στην επιφάνεια υπάρχουν τα ρυθμιστικά για την ένταση του ήχου και 3 color led που δείχνουν τη στάθμη εξόδου. 
    Η συχνότητα δειγματοληψίας είναι στα 24bit/192 Khz και η μέγιστη απόδοση της εξόδου είναι στα 225mW/30Ω.  Η συμπαγής κατασκευή του συμβαδίζει απόλυτα με την ηχητική ποιότητά του: είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και παράγεται στις Ηνωμένες Πολιτείες.
    Ετοιμαστείτε για την  απόλυτη εμπειρία ακρόασης, η οποία πλέον χωράει μέσα στην παλάμη σας!

    Ανακαλύψτε το!
    Website
    Email
    Facebook
    YouTube
    Instagram
    Twitter
    Copyright © 2015, BON STUDIO SA, All rights reserved.

    Διεύθυνση:
    Κεντρικά Γραφεία
    Ζαΐμη 6 – 106 83 – Αθήνα
    Τηλ: 210 3809605 – 8, 210 3302059-62
    Fax: 210 3845755

    Π100 – Πλανήτης Τεχνόπολη καλεί τα παιδιά στο πιο διασκεδαστικό φεστιβάλ της πόλης


    Π100 – Πλανήτης Τεχνόπολη
    Το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018
    προσεδαφιζόμαστε στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων
    για ένα διήμερο που θα μας μείνει αξέχαστο!
    Χρώματα, σχήματα, παιχνίδια, μουσικές… Βάλτε τα μαζί και ανακατέψτε τα με πολλή φαντασία και πολλά χαμόγελα! Τι άλλο; Μην ξεχάσετε να προσθέσετε και μία μεγάλη δόση χαράς και ξεγνοιασιάς, μπορεί και δύο, κι έτοιμη η συνταγή! Τι φτιάχνουν όλα αυτά; Μα φυσικά, τον πλανήτη των παιδιών, τον Π100 – Πλανήτης Τεχνόπολη!
    Το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Σεπτεμβρίου 2018, λίγο μετά το πρώτο κουδούνι και πριν ξεκινήσει για τα καλά η σχολική χρονιά, μικροί και μεγάλοι έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν πολλές διασκεδαστικές ώρες ανεμελιάς στον χώρο της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι).

    Αθλητικές δραστηριότητες για όλους, συναρπαστικά εκπαιδευτικά εργαστήρια δημιουργικής μάθησης με πολλές διαφορετικές θεματικές για όλα τα γούστα, τα αγαπημένα εκπαιδευτικά προγράμματα του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου, διαδραστικές εκθέσεις, λαχταριστά εργαστήρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, food corner, εργαστήρια χορού, μουσικοθεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και performances, ένα Meet Market ειδικά αφιερωμένο στους μικρούς μας φίλους, baby room, τσίρκο, bubble show, μαγικά, κρουστά, τραμπολίνο, τοίχοι αναρρίχησης, κυνήγι θησαυρού, παρατήρηση του ουρανού με τηλεσκόπια, βιβλία, ομιλίες και ανοιχτές συζητήσεις για γονείς και πολλές πολλές εκπλήξεις μάς επιφυλάσσει ο Πλανήτης Τεχνόπολη!
    Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ δεν μπορούν να λείπουν από αυτή τη μεγάλη γιορτή των παιδιών. Σας περιμένουμε λοιπόν στο stand μας, για να ξεφυλλίσετε τα βιβλία που σας ταιριάζουν και για να παρακολουθήσετε και να συμμετέχετε στις εκδηλώσεις μας.
    Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018
    Στις 11 το πρωί, με αφορμή το βιβλίο της Ελένης Ανδρεάδη Τα τέρατα των ωκεανών, τα παιδιά αναλαμβάνουν μια άκρως απόρρητη αποστολή για να σώσουν τον κόσμο σε μια μυστική συνάντηση εκπαιδευόμενων πρακτόρων, όπου τα πάντα μπορεί να συμβούν.
    Στη 1 το μεσημέρι, η Τζένη Κουτσοδημητροπούλου μάς προσκαλεί να ταξιδέψουμε Στον πλανήτη Κόκκινο μια φορά, να ακούσουμε τι συμβαίνει εκεί να παίξουμε και να ζωγραφίσουμε.
    Στις 7 μ.μ., η συγγραφέας Λίνα Σωτηροπούλου αφηγείται τις περιπέτειες των δύο κολλητών φίλων, του Πίκο και της Λόλας, και μας καλεί να τους γνωρίσουμε, να μοιραστούμε τα όνειρά τους και να κάνουμε μαζί τους σχέδια.
    Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018
    Στις 12 το μεσημέρι, η θεατροπαιδαγωγός Μαρία Τερζάκη εμπνέεται από τα βιβλία της Τζούλια Ντόναλντσον Τι άκουσε η πασχαλίτσα και Ο Ζαχαρής και ο μονόκερος, τις αφηγείται, παίζει μουσική και προσκαλεί τα παιδιά να πάρουν μέρος στις περιπέτειες των ηρώων και να διασκεδάσουν.
    Στη 1 το μεσημέρι, ο ψυχαναλυτής και συγγραφέας Νίκος Σιδέρης με αφορμή τα βιβλία του Τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο. Γονείς θέλουν! και Bullying: Και όμως νικιέται!εξηγεί τι είναι το bullying, μιλά για τον εκφοβισμό και δίνει συμβουλές στους γονείς για όσα πρέπει να ξέρουν αλλά και γι’ αυτά που μπορούν να κάνουν.
    Οι εκδηλώσεις για τα παιδιά θα πραγματοποιηθούν στο Μηχανουργείο, ενώ η ομιλία του Νίκου Σιδέρη στο Νέο Υδαταέριο της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων.
    Ο Π100 – Πλανήτης Τεχνόπολη, που διοργανώνεται από την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με το περιοδικό ΤΑΛΚ, θέλει να αγκαλιάσει την οικογένεια και το παιδί, να κάνει τη γνώση παιχνίδι, τον πολιτισμό έμπνευση, το ευ ζην κομμάτι της καθημερινής ζωής. Να γίνει ένας θεσμός, φιλόξενος και προσιτός για κάθε παιδί, να καλλιεργήσει τη φαντασία, τον σεβασμό, τη δημιουργικότητα, τη συνύπαρξη, την αγάπη και να ταξιδέψει τους γονείς πίσω στην παιδική τους ηλικία. Άλλωστε, «όλοι οι μεγάλοι ήταν παιδιά πρώτα, αλλά λίγοι το θυμούνται».
    Εάν θέλετε να έχετε από πριν προετοιμάσει το ταξίδι σας στον Π100, προσγειωθείτε ΕΔΩ, κάντε διασκεδαστικές βόλτες από πλανήτη σε πλανήτη και αφήστε τις λέξεις να λύσουν όλες σας τις απορίες!
    Περιηγηθείτε επίσης στο site του φεστιβάλ, όπου θα βρείτε και τις τιμές των εισιτηρίων.
    Ώρες λειτουργίας του Φεστιβάλ
    Σάββατο - Κυριακή: 11:00-22:00
    #Π100: Αυτόν τον Σεπτέμβριο προσγειωνόμαστε στον Πλανήτη Τεχνόπολη
    και απογειώνουμε τη φαντασία μας!

    📝Το λέμε σωστά: Το γράφουμε σωστά; Ένα βιβλίο που θα σας λύσει κάθε απορία


    Το λέμε σωστά; Το γράφουμε σωστά;
    Μια εξαιρετικά χρήσιμη και χρηστική έκδοση
    που θα μας βοηθήσει να λύσουμε απορίες
    σχετικά με το πόσο σωστές είναι κάποιες γλωσσικές επιλογές μας.
    Πόσες φορές όταν γράφετε ένα e-mail ή ακόμα κι όταν μιλάτε δεν αναρωτηθήκατε «Πώς γράφεται τώρα αυτό;» ή «Μήπως το λέω λάθος;». Πόσες φορές δεν έχετε σταθεί με το χέρι μετέωρο πάνω από το χαρτί ή το πληκτρολόγιο ή γράφοντας και σβήνοντας για να δείτε ποια ορθογραφία σάς ταιριάζει καλύτερα στο μάτι, δεν κομπιάσατε πριν ή μετά την εκφορά μιας τυπικής φράσης σκεπτόμενοι μήπως αντί να τονίσετε τα λεγόμενά σας πετάξατε καμία «ελληνικούρα»;
    Επειδή σε όλους μας γεννιούνται γλωσσικές απορίες μιλώντας ή γράφοντας, το βιβλίο της φιλολόγου-γλωσσολόγου Ίνας Αναγνωστοπούλου και της φιλολόγου Λίας Μπουσούνη-Γκέσουρα Το λέμε σωστά; Το γράφουμε σωστά; αποτελεί ένα εξαιρετικά χρήσιμο και χρηστικό εργαλείο που θα μας βοηθήσει να λύσουμε ζητήματα που ανακύπτουν σχετικά με το πόσο σωστές είναι κάποιες γλωσσικές επιλογές μας. Το βιβλίο αυτό, με απλό και συστηματικό τρόπο, μας βοηθάει να συνειδητοποιήσουμε και να διορθώσουμε τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε κατά τη διάρκεια της παραγωγής λόγου, γραπτού ή προφορικού.
    Στο ευρετήριο, το οποίο προτάσσεται για διευκόλυνση του χρήστη, θα βρει κανείς όλα τα λήμματα του βιβλίου, ώστε να μπορεί να ανατρέχει στις σελίδες του και να λύνει εύκολα τις απορίες του. Συγκεκριμένα, στο βιβλίο περιλαμβάνονται:
    συνήθη ορθογραφικά, μορφολογικά και συντακτικά λάθη με τους αντίστοιχους σωστούς τύπους,
    συγγενικές λέξεις, λέξεις παρώνυμες και ομόηχες που συγχέονται στη χρήση,
    η σωστή απόδοση λόγιων φράσεων που λέγονται, γράφονται ή χρησιμοποιούνται λανθασμένα
    η σωστή χρήση ομόρριζων επιρρημάτων που χρησιμοποιούνται λανθασμένα,
    ομόρριζα επιρρήματα και επίθετα που συγχέονται στη χρήση,
    ομόρριζες λέξεις που διαφέρουν στην ορθογραφία.
    Σε τι διαφέρει το «ακολουθείστε» από το «ακολουθήστε»; Πόσα ι θέλει το εισιτήριο; Κάθισα ή κάθησα; Ο φίλος μου ο Θέμης γράφεται με η ή με ι; Ποιος σολομός τρώγεται; Μ’ εμένα ή Με μένα; κ.ά. Τις απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά και πλήθος ακόμα θα βρείτε στο χρηστικό αυτό βιβλίο-οδηγό, που πρέπει να υπάρχει σε κάθε σπίτι και σε κάθε γραφείο μικρών και μεγάλων, πολύτιμο βοήθημα για όλους όσοι ενδιαφέρονται για τη σωστή χρήση της γλώσσας, για όλους μας.
    Θα το βρείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία.

    Όταν ο multimedia ήχος συναντά την τελειότητα!

    Όταν ο multimedia ήχος συναντά την τελειότητα!
    Ηχεία monitor GENELEC 8000 Series
    Πρωτοτυπία, καινοτομία και εξαιρετική απόδοση είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά της 8000 series της Genelec.
    Τα μικρά αυτοενισχυόμενα ηχεία monitor 8010Α, 8020D & 8030C είναι σχεδιασμένα με στόχο το ακριβές monitoring σε όλους τους τύπους ακουστικού περιβάλλοντος, ιδιαίτερα όταν ο χώρος είναι άρτιος (σε ακουστική).
    Το περίβλημα αλουμινίου ελάχιστης περίθλασης (MDE™) και ο προηγμένος ελεγχόμενης κατευθυντικότητας κυματοδηγός (DCW™) είναι τεχνολογίες που ταιριάζουν απόλυτα με τα  κορυφαία ηλεκτρονικά και τους μετατροπείς που περιλαμβάνουν τα ηχεία αυτά.
    Τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά κατευθυντικότητας και απεικόνισης καθιστούν τα ηχεία 8010Α, 8020D & 8030C ως ιδανικά ηχεία monitor εγγύς πεδίου, κατάλληλα για κάθε multimedia εφαρμογή, home studios, music & post production studios, mobile Vans, και digital workstations.
    Μάθετε περισσότερα για τα ηχεία monitor της Genelec 8000 series κάνοντας κλικ στους παρακάτω συνδέσμους:

    8010Α    8020D    8030C

    Μπορείτε επίσης να δείτε όλα τα ηχεία studio monitor της Genelec στη σελίδα του eshop μας κάνοντας κλικ εδώ.
     
    Website
    Email
    Facebook
    YouTube
    Instagram
    Twitter
    Copyright © 2015, BON STUDIO SA, All rights reserved.

    Διεύθυνση:
    Κεντρικά Γραφεία
    Ζαΐμη 6 – 106 83 – Αθήνα
    Τηλ: 210 3809605 – 8, 210 3302059-62
    Fax: 210 3845755