Τρίτη 3 Μαΐου 2016

KODEN CVS - 128B

KODEN CVS - 128B
Η KODEN αλλάζει το μέτρο σύγκρισης στην τεχνολογία των βυθομέτρων
Η έκδοση CVS-128B (Broadband) εκμεταλλεύεται τα πλεονεκτήματα που προκύπτουν από τη χρησιμοποίηση Broadband βεντούζας. Με την επιλογή της κατάλληλης συχνότητας αποφεύγουμε όλα τα ενοχλητικά παράσιτα από άλλες συσκευές ή πλαγκτόν, ανεβάζοντας ή κατεβάζοντας τη συχνότητα που ‘ψάχνουμε’ και επιτυγχάνουμε τον τέλειο συντονισμό ανάλογα με το είδος ψαρέματος που κάνουμε.

Οθόνη 8,4 ίντσες TFT LCD
Τάση Λειτουργίας 10.8 – 31.2 VDC
Κατανάλωση < 25 W
Ισχύς Εκπομπής 2,000 W RMS
Συχνότητα Επιλογή από 24 - 210 kHz (ανά 0,1 kHz)
Κλίμακα 0 - 2,000m
Μονάδες Μέτρησης Μέτρα, Οργιές, Πόδια, Ι. Οργιές
Λειτουργίες Αποκοπή παρασίτων, Αποκοπή χρωμάτων, Αποκοπή θορύβου, Μετρητής, Λευκή γραμμή, Διόρθωση ισάλου, Διόρθωση θερμοκρασίας, Διόρθωση ταχύτητας, Αποθήκευση εικόνας, Sona-Tone, Μνήμη Στίγματος, Απλό πλότερ, Μείωση ισχύος, Μέγεθος ψαριών, Περιοχή ανίχνευσης
Παρουσίαση Υψηλή συχνότητα, Χαμηλή συχνότητα, Υψηλή & χαμηλά συχνότητα, Κλείδωμα βυθού, Ποιότητα βυθού, Μεγέθυνση βυθού, Εικόνα πλοήγησης, A-scope
8.4΄΄ έγχρωμη LCD οθόνη υψηλής ευκρίνιας
ισχύς εξόδου 2kW RMS
δύο συχνότητες 50 kHz & 200 kHz
επιλογή παλέτας χρωμάτων από 64, 16 ή 8 χρώματα
αυτόματη ψηφιακή επιλογή της πιο αξιόπιστης ρύθμισης για λειτουργίες όπως GAIN, Range, SHIFT και TVG για ευκολία στη χρήση
υπολογισμός και εμφάνιση μεγέθους ψαριού σε cm
εμφάνιση της περιοχής ανίχνευσης του βυθομέτρου στην πλατιά και στη στενή δέσμη, για να ξέρετε που να στοχεύετε τα ψάρια, ακρίβως από κάτω σας ή στο πλάι
αποθήκευση μέχρι 10 εικόνων του βυθού για να υπάρχει μέτρο σύγκρισης των παλιότερων με τον τρέχοντα βυθό, όταν ψάχνουμε για ψαρότοπους
προσδιορισμός του τι είναι κάτω από το σκάφος σας, με διαφορετικούς ήχους για ψάρια και κοπάδια ψαριών (λειτουργία ‘Sona-Tone’)
εμφάνιση δεδομένων πλοήγησης (σε σύνδεση με GPS), για εύκολη επιστροφή στους ψαρότοπους που σημαδέψατε σαν ‘Hot Spot’
RGB έξοδος για σύνδεση με 2η οθόνη
επιλογή σένσορα από: TDM-071 (38-75 kHz με επιλογή 2 συχνοτήτων) ή TDM-091D (42-85 kHz & 130-210 kHz)
πλήρως ελληνικό μενού

Λεωφ. Αλίμου 85, 174 55 Άλιμος, Αθήνα / τ: 210 9966730, 210 9928128 / f: 210 9967847

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

CRT 4 CF DUAL BAND + AIRBAND!!! - ΑΠΟ ΤΟ RADIO ELEKTRON

CRT 4 CF DUAL BAND + AIRBAND!!!

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ΦΟΡΗΤΟΣ ΠΟΜΠΟΔΕΚΤΗΣ VHF/UHF/HF(RX) ΜΑΖΙ ΜΕ AIRBAND.
6 WATT VHF / 5 WATT UHF
FULL DUPLEX
Cross band repeater
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

DUAL BAND VHF‐UHF
VHF 144‐146 MHz (TX‐RX)
UHF 430‐440 MHz (TX‐RX)
FM 64‐108 MHz (RX)
AM 118‐136 MHz (AIR BAND RX)
HF 2.3‐29.99 MHz (RX)
LW 0.52‐1.71 MHz (RX)
199 memories channel
TX power VHF 6W/ UHF 5W
FULL DUPLEX (with earphone)
Channel spacing 12.5‐25 KHz
Double Display
Dual receiving
Working modes : UU/UV/VU/VV
Frequency/Channel or Name Display
Frequency reverse
CTCSS/DCS Scan
CTCSS(51),DCS(1024),DTMF/2TONE/5TONE/MSK
Encode –Decode
Frequency reverse
Cross band repeater
Duplex work mode
Keypad lock
Single band switching
Frequency and channel mode
Scan and Scan speed function
Step: 2.5/5/6.25/10/12.5/20/25/30/50K
Alarm function
TX power HI/LO
Talk around function
Multi color Display
Tone burst 1000/1450/1750/2100Hz
TOT/APO/VOX………
Connector jack microphone HP (standard connection KW)
Battery pack 2200 mAh Li‐ion
WARRANTY 2 YEARS

Ο τρομερός Βέιν στον αστερισμό του Κύκνου- Συλλογή πολύχρωμες ομπρέλες 9-12 ετών No 5

Ο τρομερός Βέιν στον αστερισμό του Κύκνου- Συλλογή πολύχρωμες ομπρέλες 9-12 ετών No 5
Συγγραφέας: Μάρα Χωματίδη
Εικονογράφος: Νέστορας Ξουρής
Σειρά: Πολύχρωμες ομπρέλες
Ημερομηνία έκδοσης: 8 Μαίου 2009
Σχήμα: 14Χ21
Σελίδες: 96
Εξώφυλλο: Μαλακό
ISBN: 978-960-6864-14-8
Κάποτε σε μια επαρχιακή γαλλική πόλη η πραγματικότητα με τη φαντασία υπήρχαν παράλληλα. Όσοι κατοικούσαν στην πόλη αυτήν ήταν ευτυχισμένοι όσο κανένας άλλος άνθρωπος πάνω στη γη. Ό,τι συνέβαινε ήταν μυστήριο και μαγικά όμορφο. Ώσπου μια τρομακτική νύχτα συνέβη κάτι που άλλαξε τα πάντα…Ο ουρανός άρχισε να χάνει τη λάμψη των αστερισμών του, το φεγγάρι δάκρυσε και η θάλασσα γρύλιζε αγριεμένη, θυμωμένη και ενοχλημένη όσο ποτέ, εξαιτίας ενός απρόσκλητου και μοχθηρού επισκέπτη. Ο τρομερός Βέιν ήταν εδώ... Μια πρωτότυπη ιστορία εμπνευσμένη από τη φαντασία της ζωής. Η συγγραφέας Μάρα Χωματίδη μάς αποκαλύπτει μερικά από τα απαραίτητα συστατικά της για την πετυχημένη συνταγή: 1 ποτήρι (γεμάτο) χιούμορ, 3 κουταλιές (της σούπας ) γνώση, 2 φλιτζάνια (του καφέ ) φιλία, 3 φλιτζάνια (του τσαγιού) σοφία της αγάπης , 4 πιάτα (σούπας) περιπέτεια, 1 κατσαρόλα (καζάνι ) μυστήριο... Η εξαιρετική εικονογράφηση οφείλεται στον σεφ του είδους Νέστορα Ξουρή.. . . Ακούστε το τραγούδι Το ταγκό της γης. Το τραγούδι παρουσιάστηκε στις 29-10-2009 στον Ιανό της Αθήνας στην παρουσίαση του βιβλίου. Μουσική - ενορχήστρωση Αφροδίτη Φρυδά, Τραγούδι Αφροδίτη Φρυδά, Ξένια Δικαίου Η παρουσίαση έγινε από την Λιάννα Κανέλη και την Έλντα Πανοπούλου

“ΜΑΥΡΟ ΑΛΩΝΙ” Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΑΝΑΒΙΩΝΕΙ ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ.

      ΤΟ “ΜΑΥΡΟ ΑΛΩΝΙ”

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΑΝΑΒΙΩΝΕΙ ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ.

   Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος την τρίτη ημέρα του Πάσχα, αναβιώνει στην Ιερισσό της Χαλκιδικής το έθιμο του "ΜΑΥΡΟΥ ΝΙΟΥ Τ' ΑΛΩΝΙ".
Κατά την παράδοση, την οποία βεβαιώνει και ο ιστορικός Ιωάννης Βασδραβέλης, στο σημείο αυτό σκοτώθηκαν από τους Τούρκους κατά την επανάσταση του 1821, 400 Ιερισσιώτες.
Η αποτρόπαια αυτή πράξη αποτελεί το τελείωμα και το επιμύθιο της ηρωικής όσο και δραματικής επανάστασης στη Χαλκιδική.
   Τις ιστορικές μνήμες του γεγονότος τις σώζει, θα έλεγα, η λαϊκή παράδοση, το έθιμο στο «Μαύρο Αλώνι", που είναι το μεγαλύτερο και γνωστότερο ιστορικό πανηγύρι της Χαλκιδικής. Όλη η τελετουργική διαδικασία επικεντρώνεται στην ανάκληση της μνήμης για τους νεκρούς της επανάστασης του 1821. Είναι δηλαδή ένα θεατρικό δρώμενο, που διέσωσε η λαϊκή παράδοση και αναπαριστά μουσικοχορευτικά την έναρξη, την πορεία και την κατάληξη της επανάστασης στη Χαλκιδική.
   Το πέρασμα των χορευτών κάτω από τα σπαθιά και την αψίδα ζωντανεύει, ως ιστορική συλλογική μνήμη, το συγκλονιστικό γεγονός της παράδοσης των Χαλκιδικιωτών στον Μεχμέτ Εμίν, όταν τον Δεκέμβριο του 1821 πραγματοποιούσαν την αναγκαστική έξοδό τους από το Άγιο Όρος. Την πληροφορία αυτή, όπως και πολλές άλλες μας τις έδωσε ο γέρο Αργυρός, αυτόπτης μάρτυρας του «χαλασμού», με έγγραφο-μαρτυρία του, που σώζεται στην Εθνική Βιβλιοθήκη[i]. Την ίδια πληροφορία την επιβεβαιώνει και η Αθηνά Γαϊτάνου-Γιαννιού από την Αρναία το 1930.
Χρήστος Καραστέργιος
Διαβάστε ποιο κάτω για το “Μαύρο Αλώνι”, το άρθρο στο περιοδικό "Κύτταρο" Ιερισσού, του λαογράφου Ιωάννη Μαρίνου:

«Μαύρο Αλώνι»
ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΤΟ 1821 ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΑ ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣΤΩΝ 400 ΙΕΡΙΣΣΙΩΤΩΝ ΣΤΟ «ΜΑΥΡΟ ΑΛΩΝΙ» ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ
Η Ιερισσός υπήρξε ανέκαθεν μια ζωντανή παρουσία στα εθνικά προσκλητήρια και συγχρόνως μια εστία με πλούσια λαϊκή παράδοση.
Ας πάρουμε όμως τα γεγονότα από την αρχή:
Επίκεντρο της επανάστασης υπήρξε η αγιορείτικη πολιτεία, στην οποία είχε φθάσει κατ’ εντολή του Αλεξ. Υψηλάντη, ο φιλικός Εμμανουήλ Παπάς, κορυφαίος των ευπατρίδων καταγόμενος από την Δοβίστα των Σερρών, βαθύπλουτος τραπεζίτης και έμπορος, που ήλθε να θυσιάσει τα πάντα στο βωμό του γένους, προερχόμενος από την Κωνσταντινούπολη, ο οποίος αποβιβάσθηκε στην Ιερά Μονή Εσφιγμένου, ξεφόρτωσε πολεμικό υλικό και έπειτα από σχετικές διαδικασίες άρχισε η στρατολογία και ο εξοπλισμός των μοναχών. Ο ίδιος ζήτησε τη σύμπραξη και την οικονομική ενίσχυση από τις μονές, ενώ ταυτόχρονα ζήτησε από τα Ψαρά να αποστείλουν εξοπλισμένα καράβια για την απόκρουση ενδεχομένων αποβιβάσεων των Τούρκων. Στα τέλη Μαΐου κηρύχθηκε η επανάσταση στο πρωτάτο των Καρυών με πανηγυρική δοξολογία.
Η επανάσταση στη Χαλκιδική είχε αρχίσει με τη δυναμική συμμετοχή του Αγίου ΄Ορους και η εξέγερση όλης της Μακεδονίας επιβεβαίωνε την εθνική αποστολή που είχε καταγράψει πριν δυο χιλιάδες χρόνια περίπου ο Πολύβιος: «ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΡΟΦΡΑΓΜΑ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ».
Ο Πολύγυρος επαναστάτησε την 17η Μαΐου 1821. Η Κασσάνδρα βρέθηκε επαναστατημένη το Σεπτέμβρη του ιδίου έτους αλλά, στις 13 Νοέμβρη οι επαναστάτες λύγισαν στο στενό της Ποτίδαιας.
Ο Εμμανουήλ Παπάς με 1000 Αγιορείτες πολεμιστές με αρχηγούς τον αρχιμανδρίτη Βατοπαιδίου Θεόφιλον, Λαύρας Ναθαναήλ, Εσφιγμένου Ευθύμιον και Ξενοφώντος Γεδεών, που κινήθηκε προς βορράν κατά μήκος της Χερσονήσου του ΄Αθω, ξεσήκωσε την Ιερισσό, τα Μαντεμοχώρια και όλα τα χωριά που βρίσκονται στη βορινή πλαγιά του Χολομώντα. Οι παραπάνω ήταν ανοργάνωτοι και κακώς εξοπλισμένοι, με ξύλα οι περισσότεροι στα χέρια.
Ο Μπαϊράμ Πασάς όμως ερχόταν από ανατολικά και ο Γιουσούφ Μπέης της Θεσσαλονίκης, αφού συγκέντρωσε δυνάμεις από τα δυτικά, ο Εμμανουήλ Παπάς με τη φάλαγκά του βρέθηκε μεταξύ δυο πυρών στα στενά της Ρεντίνας και υποχρεώθηκε να υποχωρήσει προς το Άγιον Όρος.
Ο Μπαϊράμ Πασάς προσχώρησε μέσω Σταυρού και Ολυμπιάδας προς το Στρατώνι και Ιερισσό.
Είχε προηγηθεί η κήρυξη του ιερού πολέμου από τον Σουλτάνο και Χαλίφη Μαχμούτ με το αυτοκρατορικό φιρμάνι του, της 3ης Μαΐου 1821 που αναφέρει:
«Το παράγγελμα του Ιερού Σερή επιβάλλουν όπωςαυτοί μεν οι άπιστοι διαπερνώνται εν στόματι ρομφαίαςτα τέκνα και αι γυναίκες εξανδραποδίζονταιτα υπάρχοντα των διανέμονται μεταξύ των πιστών νικητών του Ισλάμαι δε εστίαι τωνπαραδίδονται εις το πυρ και την τέφραν ούτως ώστε αλέκτορος φωνή να μη ακουσθεί πλέον εν αυτοίς».
Τα σχετικά έγγραφα που βρέθηκαν στα μουσουλμανικά ιεροδικεία της Θεσσαλονίκης και Βεροίας και δημοσιεύθηκαν από τον Μακεδόνα εκ Βλάστης ερευνητή-ιστορικό κ. Ιωάννη Βασδραβέλη, είναι συνταρακτικά, γιατί περιγράφουν και ομολογούν επίσημα από τουρκικής πλευράς, τα αιματηρά γεγονότα και την γενοκτονία βήμα προς βήμα.
Όπως μας πληροφορεί ο κ. Βασδραβέλης στο βιβλίο του με τίτλο, «οι Μακεδόνες εις τους υπερ της ανεξαρτησίας αγώνες», η σύλληψη και η σφαγή των Ιερισσιωτών έγινε από τον μουτεσελίμη Θεσσαλονίκης, τον Γιουσούφ Μπέη, ο οποίος αφού κατέπνιξε με σφαγές κάθε επαναστατική απόπειρα στη Θεσσαλονίκη και με την έκδοση του φιρμανίου με το οποίο διατάσσονταν η εξόντωση των επαναστατών της Χαλκιδικής, εξεστράτευσε μέσω της κοιλάδας του Λαγκαδά και κατέφθασε στην Ιερισσό, σκορπίζοντας στο διάβα του τον όλεθρο και τον θάνατο.
Εγκαταστάθηκε με το επιτελείο του στο ύψωμα «ΑΛΩΝΙ» όπου υπήρχε το μετόχι της Ιεράς Μονής Ζωγράφου, απ’ όπου επιτηρούσε ολόκληρη την περιοχή και τους επαναστάτες του Εμμανουήλ Παπά, που βρισκόταν στο Άγιον ΄Ορος.
Κατά άλλη εκδοχή, στα δραματικά γεγονότα της Ιερισσού, πρωτοστάτησε από τουρκικής πλευράς ο Μπαϊράμ Πασάς, ο οποίος προχώρησε μέσω Σταυρού-Ολυμπιάδας προς Στρατώνι και την Ιερισσό και πέρασε όλους τους άνδρες της Ιερισσού «εν στόματι ρομφαίας» και εξανδραπόδισε τα γυναικόπαιδα.
΄Ηταν άνοιξη πριν 189 χρόνια, και τ’ αηδόνια μεθυσμένα στις φραγές, με το διαφορετικό από τις άλλες φορές κελάΐδισμα τους, συμμετείχαν σε ένα δράμα καταστροφής και αίματος.
Είχε τελειώσει η επανάσταση σε μια Χαλκιδική πνιγμένη στο αίμα, καμένη γη, χαροκαμένη μάνα.
Τα γυναικόπαιδα της Ιερισσού, δέχτηκαν τη μοίρα τους στο ΄Αγιο ΄Ορος, όπου είχαν καταφύγει. Συμφώνησαν να παραδώσουν τα όπλα τους οι επαναστάτες και να επιστρέψουν ανενόχλητοι στα σπίτια τους.
Μα εκεί τους περίμεναν οι μπαμπέσηδες οι Τούρκοι.
Πήραν τα όπλα των παλικαριών, των παιδιών, των γυναικών, των γερόντων και ύστερα παρασπόνδησαν.
Διέταξαν να περάσει ο Λαός κάτω από τον ταπεινωτικό ζυγό, που σχημάτιζαν δυο τούρκικα γιαταγάνια.
΄Επρεπε να σκύψουν το κεφάλι, να αποδεχτούν το όνειδος. ΄Ηταν οι ηττημένοι και είχαν παραδώσει τα όπλα τους, βρισκόταν στο έλεος των νικητών.
Τότε ακριβώς ξέσπασε, σαν μια αναλαμπή των Ουρανών, η άγια εκείνη τρέλα, που εναποθέτει στους καιρούς σφραγίδα δωρεάς στο κούτελο των Ελλήνων.
Το παλικάρι που «με τον ήλιο παράβγαινε» καθώς λέει το τραγούδι, πέταξε πέρα τα σπαθιά. Οι άοπλοι, οι κυκλωμένοι, οι αδύναμοι δεν έσκυβαν το κεφάλι. Δεν ταπεινώνονταν και γνώριζαν ότι αυτό σημαίνει θάνατο.
Έπεσε ο εχθρός πάνω στο σωρό και έσφαζε αράδα, κοκκίνισε η χλόη, βάφηκαν παπαρούνες τα πρώτα άσπιλα κρίνα του αλωνιού.
Τετρακόσιοι Ιερισσιώτες σφάχτηκαν σαν τα αρνιά της Λαμπρής.
Μα δεν προσκύνησαν. Αυτό είναι το μεγάλο γεγονός.
Χρόνια και χρόνια η Ιερισσός θυμότανε και θυμάται το γεγονός, μεταλαμπαδεύει από πατέρα σε γιο την μνήμη, διδάσκει το τραγούδι της σφαγής, ακολουθεί τα βήματα του «Καγκελευτού» χορού.
Γιατί ο Λαός, σαν δεν μπορεί να μιλήσει, σαν δε γνωρίζει να γράφει, τότε πιάνει το χορό, Ιερό χορό, κουβέντα με το Θεό, με τα περασμένα και τά μελλούμενα.
Οι αγώνες των Μακεδόνων του 21 με τη μεγάλη και αιματηρή συνεισφορά της Χαλκιδικής και του Αγίου ΄Ορους, είναι συνεισφορά αίματος και δακρύων, αλλά συνεισφορά αποφασιστική και προπαντός αποδεικτική της εθνικής μας ενότητας. Γιατί οι Μακεδόνες εξεγέρθηκαν, πολέμησαν και θυσιάστηκαν, έχοντας πλήρη συνείδηση ότι, συγκρατώντας με τα στήθη τους τις στρατιές των Οθωμανών, στον φλεγόμενο Ελληνικό Βορρά, άφηναν ανάσα στα μαχόμενα αδέλφια του Ελληνικού Νότου, να πυργώσουν την Ελευθερία του γένους πάνω στα κόκαλα τα ιερά.
Πολλοί είναι εκείνοι, που σήμερα με την άνεση της ελεύθερης γνώμης προσπαθούν να ξεχωρίσουν τις τάξεις των ανθρώπων, τα κίνητρα και τα συμφέροντα που κρυβόταν πίσω από την αγωνιστική διάθεση των τότε αγωνιστών.
Σεβόμαστε την ενέργειά τους, αλλά εκείνο που μετράει για τον Ελληνισμό είναι το αποτέλεσμα.
Οι αγωνιζόμενοι Έλληνες επί 400 ολόκληρα χρόνια, απέδειξαν ταυτόχρονα ότι το ΄Εθνος οφείλει ν’ αγωνίζεται με τις δικές του και μόνο δυνάμεις, καθ’ ότι αυτό έχει αποδειχθεί περίτρανα σε όλους τους ανά τους αιώνες αγώνες του.
Παράλληλα όμως οι πρόμαχοι εκείνοι της Ελευθερίας, προσέβλεπαν σε μια Ελλάδα νέα και ένδοξη λαμπρότερης εκείνης που παρέδιδαν.
Το μεγάλο ερώτημα και ο προβληματισμός, που κυριαρχεί σήμερα είναι, ποια Ελλάδα θα παραδώσουμε εμείς στους απογόνους μας!

Έτος 1963, ο αείμνηστος Περικλής Βεργίνης «πρωτοσυρτής» στον Καγκελευτό στο Μαύρο Αλώνι
[φωτογραφία του ΙΜαρίνου]

1)     [i][i] ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, τ.1, σ.20.
2)     Δ. Κύρου, Η Λιαρίγκοβη στα 1821, (Από ανέκδοτες σημειώσεις της Αθηνάς Γαϊτάνου-Γιαννιού γραμμένες το 1930), ΑΡΝΑΙΑ, τεύχος 4, Μάρτιος-Αύγουστος 1989, σελ. 17.
3)    - Ι. Κ. Βασδραβέλλη, “Οι Μακεδόνες εις τους υπέρ ανεξαρτησίας αγώνας 1793-1832”.

MAN 33.350 6x4 TIPPER

NEW IN STOCK
MAN 33.3506x4 Tipper 2006
139.000 km
manuel gearbox
Netto export price € 33.900
Zundert Trucks
Hazeldonk 6255
4836 LG Breda
Nederland
Tel + 31 76 596 4252
Mobile + 31 653 949 549
info@zunderttrucks.nl

WWW.ZUNDERTTRUCKS.NL

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ | Η ΠΟΛΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΘΝΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΟΠΤΙΚΕΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ Ι. ΣΙΔΕΡΗΣ 
ΣΟΛΩΝΟΣ 116, ΑΘΗΝΑ

Η ανακάλυψη της πόλης από τη λαογραφία και την ανθρωπολογία γίνεται ως αποτέλεσμα των αλλαγών που επήλθαν μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Στη μεταπολεμική περίοδο παρατηρήθηκε ένα αυξανόμενο κύμα μετανάστευσης πολιτών από την ύπαιθρο στις πόλεις, ενώ έλαβε χώρα η ανεξαρτητοποίηση πολλών αποικιών, που ανάγκασε πολλούς ανθρωπολόγους να αλλάξουν πεδίο έρευνας. Το ίδιο συνέβη και με τη λαογραφία, που είχε ταυτίσει τον αγροτικό χώρο με το πεδίο έρευνάς της. Και οι δύο επιστήμες, για διαφορετικούς λόγους η καθεμία, είχαν αφήσει την πόλη έξω από τα ερευνητικά τους ενδιαφέροντα. Στο βιβλίο στεγάζονται κείμενα για πολιτισμούς της πόλης και η αστική λαογραφία συνυπάρχει με την αστική ανθρωπολογία. Επίσης, δημοσιεύονται άρθρα για τον Ηλία Πετρόπουλο, την κοινότητα στον αστικό χώρο, την αποτύπωση των ιστορικών γεγονότων στην οδωνυμία των πόλεων, τους Ηπειρώτες του Βόλου, τη σημασία των πρακτικών των Δημοτικών Συμβουλίων στη μελέτη της πόλης, αλλά και για την πολιτισμική και θρησκευτική ετερότητα.Περισσότερα

Προγνωστικοί Χάρτες Ανέμων επιφανείας

ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ ΘΑΛΑΣΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3
ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΑΘΗΝΑ, ΤΡΙΤΗ 03 ΜΑΙΟΥ 2016 / 0400 UTC

- ΑΝΕΜΟΙ: ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΠΟΦΟΡ
- ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑΛΑΣΣΑΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: ΟΙ ΡΙΠΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 40 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ
ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ ΕΩΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΤΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ

ΜΕΡΟΣ 1
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡ 224
ΜΕΡΟΣ 2
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ 03-05-16/03 UTC
ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΟ ΧΑΜΗΛΟ ΜΕ ΚΕΝΤΡA 1001 ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ ΚΑΙ 1004 ΣΤΟ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
ΣΤΡΟΒΙΛΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΜΕ ΚΕΝΤΡΑ 1003 ΣΤΟ ΜΠΟΥΤ ΚΑΙ 1004 ΣΤΗΝ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΙΣ 03/06 UTC. ΣΧΕΤΙΚΑ ΥΨΗΛΕΣ 1017 ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ
ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΥΝΗΣΙΑ
ΜΕΡΟΣ 3
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΜΕΧΡΙ 04 ΜΑΙΟΥ 04 UTC
ΒΟΡΕΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΝΟΤΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΚΥΚΛΩΝΙΚΟΙ 5 Η 6 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΓΡΗΓΟΡΑ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΜΠΟΥΤ
ΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6 ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ 7 Η 8 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΥΚΛΩΝΙΚΟΙ 5
Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΜΕΛΙΤΑ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 6 Η 7 ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ 7 Η 8. ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ Η ΠΟΛΥ
ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΓΚΑΜΠΕΣ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 6 Η 7 ΕΞΑΣΘΕΝΟΥΝΤΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η
ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΕΩΣ ΠΟΛΥ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ
ΣΙΔΡΑ
ΔΥΤΙΚΟΙ 6 Η 7 ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 7 Η 8. ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ Η ΠΟΛΥ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ.
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΥΚΛΩΝΙΚΟΙ. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η
ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ 6 Η 7 ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΤΟΥ 36.30
ΔΥΤΙΚΟΙ
7 Η 8. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΕΩΣ ΠΟΛΥ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ.
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΠΑΤΡΑΙΚΟΣ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ.
ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΥΘΗΡΩΝ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 6 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ 6 Η 7. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ.
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 22.00 6 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ 6 Η 7 ΕΝΙΣΧΥΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ
ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 22.00 7 Η 8. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΕΩΣ ΠΟΛΥ
ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 6
Η 7. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ
ΤΑΥΡΟΣ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΔΕΛΤΑ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 5 Η 6.
ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΩΣ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΡΟΥΣΕΙΝΤ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΕΩΣ 5 ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΒΟΡΕΙΟΙ 5. ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΕΩΣ 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΩΣ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΡΟΔΟΥ
ΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΕΩΣ 5 ΕΝΙΣΧΥΟΜΕΝΟΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΩΣ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΚΑΡΠΑΘΙΟ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΣΤΑ
ΝΟΤΙΑ
5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 6 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 6 Η 7.
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΩΣ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ 6 Η 7. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 6 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΑ ΤΟΥ 36.30 6 Η 7. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΠΟΛΥ
ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΙΚΑΡΙΟ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6 ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 24.50 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ 6 Η 7
ΕΝΙΣΧΥΟΜΕΝΟΙ. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΩΣ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΠΙΘΑΝΗ
ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΑΜΟΥ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6 ΕΝΙΣΧΥΟΜΕΝΟΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ. ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ ΔΥΤΙΚΑ 23.40 5
Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΕΩΣ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΣ ΕΥΒΟΙΚΟΣ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΩΣ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΣΤΕΝΟ ΚΑΦΗΡΕΑ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ 6 Η 7. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ 6 Η 7. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΩΣ
ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΘΡΑΚΙΚΟ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ

ΜΑΡΜΑΡΑ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 6 Η 7. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 12 ΩΡΕΣ
ΔΕΝ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ

Έκτακτα Δελτία θυελλωδών ανέμων σε ισχύ

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3 
ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡ 224 - ΤΡΙΤΗ 03 ΜΑΙΟΥ 2016/0400 UTC

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ 03-05-16/03 UTC
ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΟ ΧΑΜΗΛΟ ΜΕ ΚΕΝΤΡA 1001 ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ ΚΑΙ 1004 ΣΤΟ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
ΣΤΡΟΒΙΛΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΜΕ ΚΕΝΤΡΑ 1003 ΣΤΟ ΜΠΟΥΤ ΚΑΙ 1004 ΣΤΗΝ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΙΣ 03/06 UTC. ΣΧΕΤΙΚΑ ΥΨΗΛΕΣ 1017 ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ
ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΥΝΗΣΙΑ
ΜΕΛΙΤΑ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ 03/16 UTC ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8
ΣΙΔΡΑ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ, ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ ΝΟΤΙΑ ΤΟΥ 36.30, ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 22.00

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 03/16 UTC ΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8
ΜΠΟΥΤ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ 03/10 UTC ΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8

ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ ΣΕ ΙΣΧΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ

ΑΠΟ ΕΜΥ/ΕΜΚ
Ελληνικό, 01-05-2016/1200 C
Α.Α. 15/2016 

ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΣΧΑ (01-05-2016) ΚΑΙ ΑΠΟ
ΤΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ ΜΕ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ. 

ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΤΟΥΝ: 
A. ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΣΧΑ (01-05-2016) 

ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΠΙΘΑΝΟΝ ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ (ΚΥΡΙΩΣ Η ΚΕΡΚΥΡΑ) ΚΑΙ Η ΗΠΕΙΡΟΣ.
Β. ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (02-05-2016): 
1. ΑΡΧΙΚΑ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ, Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ
ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΕΣ ΩΡΕΣ ΟΛΟ ΤΟ ΙΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ.
2. ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΤΟΥΝ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ
ΩΡΕΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΑΤΤΙΚΗ.
3. ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ
Η ΕΥΒΟΙΑ.
Γ. ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ (03-05-2016): 
1. Ο ΚΑΙΡΟΣ ΘΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ ΑΣΤΑΤΟΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΟΙ
ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΗΡΕΣΤΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ:
1. Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, Η ΘΡΑΚΗ (ΚΥΡΙΩΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ).
2. ΤΟ ΙΟΝΙΟ, Η ΗΠΕΙΡΟΣ. ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΚΥΡΙΩΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ.
3. ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ Η ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΙ Η ΠΕΛΟΠΟΝNΗΣΟΣ TO
ΜΕΣΗΜΕΡΙ-ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ.
Δ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Ο ΑΣΤΑΤΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΘΑ
ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (05-05-2016) ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ
ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΕΜΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΜΥ www.emy.gr. 

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος (2 ημερών)

ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ
ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 02-05-2016 / 2200 ΤΟΠΙΚΗ

ΜΕΡΟΣ 1
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 03-05-2016
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ-ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΑΣΤΑΤΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΤΟΠΙΚΑ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ,ΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ, ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ . ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΕΙΣ.
ΑΝΕΜΟΙ ΔΥΤΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΕΩΣ 7 ΜΠΟΦΟΡ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΠΕΛΑΓΗ.
ΜΙΚΡΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ, ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΕΩΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ. ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΥΦΕΣΗ ΤΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΜΕ 4 ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ. ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 4 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΩΣ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 10 ΕΩΣ 19 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟΠΙΚΑ 3 ΜΕ 5 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ. ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΑ ΕΩΣ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΗΝ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΜΕ 4 ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΕΩΣ 6 ΜΠΟΦΟΡ. ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 ΜΕ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 11 ΕΩΣ 18 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΤΟΠΙΚΑ 3 ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΣΤΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΝΕΦΕΛΩΔΗΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 11 ΕΩΣ 20 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΤΟΠΙΚΑ 2 ΜΕ 3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΣΤΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΝΕΦΕΛΩΔΗΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ, ΕΝΩ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΠΙΘΑΝΟΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΙΣΧΥΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 ΜΕ 6 ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΕΩΣ 7 ΜΠΟΦΟΡ. ΑΠΟ ΑΡΓΑ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΔΥΤΙΚΟΙ 6 ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΕΩΣ 7 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 14 ΕΩΣ 20 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΣΤΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΝΕΦΕΛΩΔΗΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ. ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΝΤΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΤΟΠΙΚΑ ΙΣΧΥΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΜΕ 6 ΜΠΟΦΟΡ. ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΔΥΤΙΚΟΙ 5 ΜΕ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 15 ΕΩΣ 21 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 2 ΜΕ 3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΑΤΤΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΣΤΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΝΕΦΕΛΩΔΗΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΤΟΠΙΚΑ ΕΩΣ 6 ΜΠΟΦΟΡ. ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΘΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΕ ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΥΣ 4 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 11 ΕΩΣ 20 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΣΤΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΝΕΦΕΛΩΔΗΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ, ΚΥΡΙΩΣ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ, ΟΠΟΥ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΠΙΘΑΝΟΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΙΣΧΥΡΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 12 ΕΩΣ 18 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΜΕΡΟΣ 2
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 04-05-2016
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΣΤΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΝΕΦΕΛΩΔΗΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ
ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ. ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΜΕ 6 ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΕΩΣ 7
ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ.

Tα δυο χείλη σου είναι μέλι - Καρέζη Αυλωνίτης Φωτόπουλος

Τσίπρας: Αφήνουμε πίσω μας τα δύσκολα, περνάμε σε νέα εποχή - in.gr

«Ελπίδα και αποφασιστικότητα»
Το μήνυμα αισιοδοξίας ότι η Ελλάδα αφήνει πίσω της τα δύσκολα και περνάει σε μια καινούργια εποχή, με όραμα για ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο και το λαό, αλλά και με τις αξίες της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, έστειλε ο πρωθυπουργός.   
Τσίπρας: Αφήνουμε πίσω μας τα δύσκολα, περνάμε σε νέα εποχή
Κυρ.Μητσοτάκης: «Καλή Ανάσταση στην Ελλάδα μας»
Οργή και απογοήτευση για την παύση του ρουκετοπόλεμου στη Χίο
Ματωμένη Πρωτομαγιά με έναν νεκρό στην Κωνσταντινούπολη
Το Πάσχα των Ορθοδόξων σε όλο τον κόσμο
Βράζει η νοτιοανατολική Τουρκία, δύο επιθέσεις με στόχο τις δυνάμεις ασφαλείας
Οι βασικοί άξονες της συμφωνίας για την προστασία των «κόκκινων δανείων»
Ντάισελμπλουμ: Στην Ελλάδα δεν μπορούν να ψηφιστούν προληπτικά μέτρα
Κομισιόν: Προσπάθειες για συμφωνία στο πνεύμα της απόφασης του Ιουλίου
[Alt-Text][Alt-Text]
Κουνάβι έκοψε το ρεύμα στον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων
H Κένυα στέλνει στην πυρά 100 τόνους ελεφαντόδοντου
Ολοκαίνουργιο διαστημικό τηλεσκόπιο διαλύθηκε σε τροχιά
Έξι ταινίες που άντλησαν έμπνευση από τον Ιησού
Πάσχα στο Λεωνίδιο Αρκαδίας, η νύχτα των αερόστατων
Ήθη και έθιμα του Πάσχα σε όλη την Ελλάδα
Η Γιουνάιτεντ ανέβαλε το... όνειρο της Λέστερ, ήττα η Λίβερπουλ, νέα γκέλα η Σίτι
Νίκησε και στο Γκραν Πρι του Σότσι ο Ρόσμπεργκ
Χωρίς φρένο η «Γιούβε», η Λάτσιο έστειλε τη... Ρόμα στο Champions League
Μαρίνα Γιώτη: Η «Κοκκινοσκουφίτσα».... αλλιώς
Ο Λεωνίδας Καβάκος ως σολίστ και μαέστρος στο Μέγαρο
Ο Οδοντωτός των Καλαβρύτων γιορτάζει 120 χρόνια καθημερινών διαδρομών
Τρόμος και δολοπλοκία κατακλύζουν την μικρή οθόνη το Μάιο
Φοίβος Δεληβοριάς: Δεν χωρίζω τους ανθρώπους σε «φιλελέδες» και «κουμούνια»
«Να πλημμυρίσει ο κόσμος φως»: Παπαδημητρίου-Δάρρα στο Παλλάς
Ο Θ.Τσαλταμπάσης και η Μ.Καλογήρου στο in.gr για το «Ring»
Planet of Zeus: H ζωή στον «Πλανήτη Δία» έχει έντονη κινητικότητα
Οι καλύτερες διαδρομές στην Αθήνα για... ορθοπεταλιές
Arch Points: Τριήμερο αρχιτεκτονικής «διαφυγής» με ξεναγήσεις στην Αθήνα
Athens Fringe Live 2016: Η Αθήνα μάς ανήκει!
Oι Θεατρικοί Βηματισμοί στην Καλαμάτα
Οι ταινίες της εβδομάδας: Πρεμιέρες Μ.Πέμπτη και Κυριακή του Πάσχα
Volvo θα επεκτείνει -και- στη Βρετανία το «πείραμα» αυτόνομης οδήγησης σε πραγματικές συνθήκες
GP Ρωσίας 2016: Τέταρτη συνεχή νίκη για τονασταμάτητο N. Rosberg
VW Golf GTI Clubsport S 2016: Το χρονικό μιας πανίσχυρης άφιξηS
Ευρυτανία: «Γεια σας, ψηλά βουνά!»
Καστοριά, ο δράκος και το σπήλαιο
Μυστράς, ο λαμπρός προμαχώνας του Βυζαντίου
Το ζακυνθινό Πάσχα, ο Εσταυρωμένος και η Mater Dolorosa
Πάσχα στο Λεωνίδιο Αρκαδίας, η νύχτα των αεροστάτων
Η «Παιδική Πασχαλιά» της Σκιάθου
Το μυστικό για τέλειες μπούκλες χωρίς συσκευή
Πώς θα φορέσετε σωστά τις culottes της άνοιξης
Κristen Stewart και Blake Lively οι νέεςμούσες του Woody Allen
Γιατί δεν πρέπει να φοράμε σουτιέν
Μόνιμα τατουάζ με μελάνι που σβήνεται
Οι πιο stylish στιγμές της Βασίλισσας Ελισάβετ
Νέα στοιχεία για τον τοξικό μηχανισμό τηςνόσου Πάρκινσον
Πιο ευάλωτοι σε ψυχωσικές διαταραχές οιπρόσφυγες
Ηλικιωμένοι: Η μείωση των συντάξεωναυξάνει τη θνησιμότητα
Πώς να βάψετε πασχαλινά αυγά χωρίς να σπάσουν
Αυτά είναι τα πιο ευτυχισμένα παιδιά στον κόσμο
Deco: Παιδικά δωμάτια με κίτρινες πινελιές
15 πράγματα που κάθε μπαμπάς πρέπει να μάθει στα παιδιά του
Φεστιβάλ για τη Γιορτή της Μητέρας με ελεύθερη είσοδο, 8/5 στην Τεχνόπολη
Τι πρέπει να κάνετε εάν το Facebook σας προκαλεί ζήλια
Πώς θα προστατευτείτε από τα παραπλανητικά Download button
Όλα όσα δεν κατανοήσατε αμέσως για τα «αδιάβροχα» smartphone
Τι δουλειά έχουν τα πασχαλιάτικα αυγά στα προγράμματα υπολογιστών;
Τι να κάνετε εάν δεν μπορείτε να ενεργοποιήσετε iPhone/iPad μετά το iOS 9.3
Έξι συμβουλές για να αποφύγετε τη μόλυνση από μυστήρια SMS και MMS
Είναι επάγγελμα το gaming στην Ελλάδα;
Κρίνοντας από τα μέρη του, τo iPhone SE είναι ένα 6S φθηνότερο κατά € 300
Βίντεο: Η σύγκρουση του αυτόνομου αυτοκινήτου της Google με λεωφορείο
Πώς θα καταγράφεται η πραγματικότητα γύρω σας, κατά Facebook
Βίντεο: Τι θα συμβεί εάν σας χτυπήσει ένα ουρανοκατέβατο... drone;
Στα άδυτα του πλέον κακόφημου εργοστασίου iPhone στην Κίνα
App για την προστασία της όρασης από τα tablet, από τη Samsung
Άνδρας βρέθηκε νεκρός στα κεντρικά γραφεία της Apple στην Καλιφόρνια
Αποζημίωση 300ΜΒ ή 60' ομιλίας από την Εγγύηση Δικτύου Vodafone
Hullsquared: Χαμηλές πτήσεις!
Wim Van Der Valk - Continental 30: Η εξέλιξη του είδους