Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ  ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ   
Αθήνα, 11 Νοεμβρίου 2010    
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, σχετικά  με τις δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου  της Ν.Δ., Πάνου Παναγιωτόπουλου, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις.     
Τα  κροκοδείλια δάκρυα της Ν.Δ. για  την ανεργία και το μνημόνιο δεν  πείθουν κανένα. Το κόμμα που επισταμένα εξαπατούσε πολίτες και εταίρους με παραποιημένα στοιχεία για την ανεργία, που οδήγησε τη χώρα αθωράκιστη στην κρίση, έχει μία μόνο αγωνία: Να καλύψει την πολιτική του ανυπαρξία.   
Η κυβέρνηση όμως, μέσα από τον “Καλλικράτη”, έχει μόνο εθνικούς στόχους. Να οδηγήσει τον πολίτη στον πυρήνα της εξουσίας και τις τοπικές κοινωνίας  στη βιώσιμη ανάπτυξη. Ας αντιληφθούν  επιτέλους ότι αυτή είναι και  η μεγάλη μας διαφορά.  

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ    
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ   
Αθήνα, 11 Νοεμβρίου 2010    
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ      
Oμιλία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή, στην τελετή παράδοσης δωρεάς 110 μοτοσικλετών, από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών στο Πυροσβεστικό Σώμα.   
«Κυρίες και κύριοι βρίσκομαι με ιδιαίτερη χαρά εδώ σήμερα μαζί σας, σε μια εκδήλωση με μεγάλο συμβολισμό.
Είναι η εκδήλωση προς τιμήν της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, που πραγματοποιείται όχι μόνο για να εκπληρώσει το χρέος της η Πολιτεία, τιμώντας τους αλλά κυρίως ώστε να αποτελέσει η πράξη τους, αφετηρία έμπνευσης για όλους.
Όπως επεσήμανε και ο τέως Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κ. Ιωάννης Λύρας, δεν είναι η πρώτη φορά που η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών συμβάλει καθοριστικά στον εκσυγχρονισμό και στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του Σώματος, όπως και με μια σειρά άλλες πρωτοβουλίες και προσφορές σε άλλους τομείς της λειτουργίας της χώρας μας.
Σήμερα, όμως, τιμώντας την προσφορά τους, στο Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας, επιβραβεύουμε το πραγματικό πνεύμα της δημοκρατίας που είναι η συμμετοχή των πολιτών στα κοινά και στην αναπτυξιακή δημοκρατία.
Είναι η συμβολή του ατομικού στο συλλογικό.
Είναι η συμμετοχή της ιδιωτικής πρωτοβουλίας που προσφέρει για το συλλογικό συμφέρον και είναι εθνικής σημασίας.
Η ιστορία της πατρίδας μας έχει καταγράψει ότι η πρώτη μορφή συμβολής στην εξέλιξη του ελληνικού κράτους, ήταν η ευεργεσία με τη μορφή δωρεάς.
Οι δωρεές στο κράτος, από ανθρώπους που ήθελαν ο πλούτος τους να μετουσιωθεί σε σκοπούς που προάγουν τον τόπο που προάγουν την πατρίδα.
Άνθρωποι, που πέραν της ιδιωτικής εξέλιξης, της δικής τους επιτυχίας, προσωπικής, οικογενειακής, επιχειρηματικής, θεωρούσαν πρωτεύουσα τη συλλογική εθνική ανάπτυξη.
Σήμερα, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας, θέλουμε να εξάρουμε αυτό το υψηλό παράδειγμα προσφοράς.
Βραβεύουμε την πρωτοβουλία της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, ενός από τους πλέον ισχυρούς πυλώνες προβολής της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο, για την αναβάθμιση των υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος.
Σήμερα, τιμούμε την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών για την έμπρακτη υποστήριξη της, στην Πολιτεία και στη χώρα, με τη Δωρεά των 110 μοτοσικλετών στην Πυροσβεστική, που πραγματοποιείται μάλιστα σε ελάχιστους μήνες.
Γιατί μόλις πριν από τέσσερις μήνες ξεκίνησε η συμφωνία μεταξύ της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος και του προκατόχου μου, συναδέλφου κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και σήμερα είναι πραγματικότητα.
Μοτοσικλετών που ενσωματώθηκαν άμεσα στον επιχειρησιακό σχεδιασμό με στόχο τον εντοπισμό και την άμεση επέμβαση σε αγροτοδασικές πυρκαγιές.
Εκσυγχρονίζοντας, κατ΄ αρχήν την περιφρούρηση και προστασία των δασών με δίκυκλες περιπολίες από την ομάδα «Ήφαιστος».
Η ομάδα η οποία θα αναλάβει ακριβώς αυτή την δράση περιφρουρώντας τις δασικές περιοχές.
Και δίνοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για τον έγκαιρο εντοπισμό των υπόπτων για εμπρησμό, είτε από πρόθεση, είτε από αμέλεια, με προληπτικούς ελέγχους σε χωματόδρομους και δύσβατα μέρη όπου δεν μπορούσαν να πραγματοποιήσουν μέχρι πρότινος τα οχήματα.
Και που θα συμβάλουν επίσης στην καλύτερη και αμεσότερη ενημέρωση των αρχών, της τοπικής κοινωνίας, των μη κυβερνητικών οργανώσεων, των πολιτών, των εθελοντών δασοπυροσβεστών, που θέλουν να βοηθήσουν κάθε φορά το έργο μας, για όπου υπάρχει μια εστία φωτιάς που έχει ανάγκη άμεσης πυρόσβεσης.
Το έργο αυτό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η δική σας προσφορά θα το κάνει πραγματικότητα και θα το διευκολύνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Είναι εξαιρετικής σημασίας για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και για το Πυροσβεστικό Σώμα να αποδέχεται αυτή την προσφορά των Ελλήνων Εφοπλιστών.
Για αυτούς τους λόγους απονέμουμε σήμερα το βραβείο στην Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών ως ελάχιστη αναγνώριση της προσφοράς σας.
Μιας προσφοράς που συντελεί σε μεγάλο βαθμό στον εκσυγχρονισμό του Πυροσβεστικού Σώματος σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα μας όπου ο εθνικός προϋπολογισμός, δεν είναι πάντοτε εύκολο να προσφέρει για τη βελτίωση των υπηρεσιών προς το κοινωνικό σύνολο.
Για μια ακόμη φορά, θερμά συγχαρητήρια και ευχαριστίες.
Και πάντα έτσι να πιάνει τόπο η προσφορά σας για το κοινωνικό σύνολο, για την πατρίδα.»

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  
ΠΟΛΙΤΙΚΟ  ΓΡΑΦΕΙΟ  ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ   
ΑΘΗΝΑ,   11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010     
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    
Σχετικά με τα δημοσιεύματα που αφορούν στους  λογαριασμούς κινητής τηλεφωνίας του  πολιτικού γραφείου του Υπουργού Επικρατείας κ. Χάρη Παμπούκη διευκρινίζονται τα εξής:    
Το συνολικό ποσό των €2,690 δεν αφορά έναν αριθμό κινητού αλλά το σύνολο των συνδέσεων  της κινητής τηλεφωνίας  που  εξυπηρετούν τις ανάγκες ολόκληρου  του Πολιτικού Γραφείου του Υπουργού Επικρατείας. Στο ποσό περιλαμβάνονται συνδέσεις φωνής, δεδομένων και υπηρεσίες Internet.    
Σημειώνεται ότι στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του Υπουργού Επικρατείας είναι  συχνές οι επισκέψεις του κυρίου Παμπούκη και των συνεργατών του στο εξωτερικό, και ως εκ τούτου το κόστος των συνδιαλέξεων εσωτερικού/εξωτερικού καθώς και οι ογκοχρεώσεις wireless internet αυξάνονται κατακόρυφα.    
Ο προϋπολογισμός του Πολιτικού Γραφείου του Υπουργού Επικρατείας είναι απόλυτα εναρμονισμένος με το πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής για περιστολή των δημοσίων δαπανών και εξορθολογισμού των εξόδων και σε αυτή την κατεύθυνση όλα τα κινητά τηλέφωνα του γραφείου υπάγονται στο ίδιο πρόγραμμα της ίδιας εταιρείας με τις μεγαλύτερες δυνατές εκπτώσεις που προσφέρει η αγορά.    

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος   
Γραφείο Τύπου   
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 2317 Ώρα: 16:00 Αθήνα: 11/11/2010      
Τελετή παράδοσης δωρεάς 110 μοτοσικλετών από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών στο Πυροσβεστικό Σώμα.    
Παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή, πραγματοποιήθηκε, σήμερα στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Ακαδημίας στην Κηφισιά, η τελετή παράδοσης των 110 μοτοσικλετών τύπου KAWASAKI KLX 250 και του ατομικού εξοπλισμού των μοτοσικλετιστών (κράνη, τζάκετ, γάντια), που δώρισε η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών στο Πυροσβεστικό Σώμα.     
Η παράδοση της δωρεάς έγινε από τον κ. Ιωάννη Λύρα τέως Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, ο οποίος εκπροσώπησε τον Πρόεδρο κ. Βενιάμη.   
Ο κ. Λύρας στο χαιρετισμό του είπε ότι η Ε.Ε.Ε., μετά την προσφορά στο Π.Σ., έξι οχημάτων πυρόσβεσης και επτά κινητών ασθενοφόρων μονάδων, συνεχίζει τον κύκλο της κοινωνικής της παρέμβασης, με τη δωρεά 110 μηχανών τύπου Kawasaki 250 klx, προκειμένου να ενταχθούν στα προγράμματα δίκυκλης επιτήρησης δασών και δασικών εκτάσεων.    
Ο κ. Παπουτσής ευχαρίστησε θερμά την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών για τη δωρεά της στο Π.Σ. και παράλληλα τόνισε ότι: «Είναι εξαιρετικής σημασίας για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και για το Πυροσβεστικό Σώμα να αποδέχονται σήμερα την προσφορά των Ελλήνων Εφοπλιστών.    
Γι αυτούς τους λόγους απονέμουμε το βραβείο αυτό στην Ε.Ε.Ε. ως ελάχιστη αναγνώριση της προσφοράς τους.    
Μιας προσφοράς που συντελεί σε μεγάλο βαθμό στον εκσυγχρονισμό του Π.Σ. σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα μας , όπου ο εθνικός προϋπολογισμός δεν είναι πάντοτε εύκολο να προσφέρει για τη βελτίωση των υπηρεσιών προς το κοινωνικό σύνολο».    
Απ την πλευρά του ο Αρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος Στυλιανός Στεφανίδης, αποδεχόμενος την δωρεά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών υπογράμμισε ότι : «Από φέτος και στο εξής, οι μοτοσυκλέτες θα συμπεριλαμβάνονται στο σχεδιασμό για την προστασία των δασικών εκτάσεων κατά τις αντιπυρικές περιόδους.     
Ήδη, πυροσβεστικοί υπάλληλοι πριν την έναρξη της φετινής αντιπυρικής περιόδου εκπαιδεύτηκαν κατάλληλα ώστε να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν τόσο τις μοτοσυκλέτες όσο και τον εξοπλισμό τους με τον πλέον αποδοτικό τρόπο».    
Επίσης πρόσθεσε ότι ο συμβολικός χαρακτήρας της δωρεάς σηματοδοτεί την ανάγκη συστράτευσης πολιτών και επαγγελματιών σε μία κοινή προσπάθεια για τη διαφύλαξη του δασικού πλούτου της χώρας μας.    
Στην τελετή παρέστησαν ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μανώλης Όθωνας, ο Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης κ. Γρηγόριος Τασούλας, ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας κ. Θεόδωρος Μπούφης, ο Γ. Γ. Ναυτιλίας και Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας κ. Αθανάσιος Χριστόπουλος, από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών ο κ. Γεώργιος Γράτσος Πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου και μέλος του Δ.Σ., ο κ. Γεώργιος Κολτσιδόπουλος Νομικός Σύμβουλος και ο κ. Αναστάσιος Παπαγιανόπουλος Αναπληρωτής Ταμίας της Ένωσης, ενώ από το Π.Σ. παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Γενικός Επιθεωρητής Π.Υ. Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγος Γεώργιος Παπαγεωργίου, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Υποστράτηγος Στυλιανός Ιωαννίδης ο Διοικητής της Π.Δ.Π.Υ. Αττικής Υποστράτηγος Παναγιώτης Βελής, ο Προϊστάμενος Επιτελείου Α.Π.Σ. Υποστράτηγος Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, ο Διευθυντής της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Π.Σ. Υποστράτηγος Χρήστος Παπαδόπουλος, οι Προϊστάμενοι Α’ και Β’ Κλάδου του Α.Π.Σ., ο Διοικητής του 199 ΣΕΚΥΠΣ, ο Διευθυντής του ΚΕΠ της ΓΓΠΠ, οι Διοικητές των Δ.Π.Υ. Πειραιώς, Ανατολικής, Δυτικής Αττικής και 1ης ΕΜΑΚ, καθώς και άλλα στελέχη του Π.Σ.    
Γραφείο Τύπου Α.Π.Σ.   
'Ριζαρείου 1 και Μ. Ασίας, Χαλάνδρι, Τ.Κ. 15233    
Τηλ.:2132158680-2, Fax: 2106826726    
http://www.fireservice.gr   
e-mail: press@fireservice.gr

Παγκόσμια Ημέρα για Το Χαμόγελο του Παιδιού

9η Νοεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα για Το Χαμόγελο του Παιδιού.  
Αγαπητοί μας φίλοι. Βοηθήστε μας να διαδώσουμε το όραμα του μικρού μας ιδρυτή Ανδρέα σε ολόκληρο τον κόσμο, υποστηρίζοντας τον Σύλλογό μας στην υποβολή της αίτησης στα Ηνωμένα Έθνη για την καθιέρωση της 9ης Νοεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα για Το Χαμόγελο του Παιδιού.  
Επισκεφτείτε το site και υποστηρίξτε μας υπογράφοντας την αίτηση.  
The Smile of the Child World Day – November 9th

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΕΡΡΗΣ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΣ     '
Οι εκδόσεις Διάπλαση και το METROPOLIS σας προσκαλούν στην πρώτη παρουσίαση των νέων ημερολογίων του Βαγγέλη Περρή την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010 στις 7:00 μ.μ.    
METROPOLIS Live Stage     
Πανεπιστημίου 54 & Εμ. Μπενάκη 4ος όροφος, Τηλ. 210 3808549         
Η παρουσίαση θα γίνει από τον Βαγγέλη Περρή και την Μαρία Παπιδάκη           
Ο ΣΑΚΗΣ ΓΑΛΑΤΑΚΗΣ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΦΛΩΡΑΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ      ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ         
Ο δυναμικός ήρωας Σάκης Γαλατάκης επιστρέφει σε νέα αποστολή και με τις εκδόσεις ΔΙΑΠΛΑΣΗ καλούν τους μικρούς μας φίλους στο βιβλιοπωλείο ΦΛΩΡΑΣ το Σάββατο 20 Νοεμβρίου στις 12:00 το πρωί.       
Η συγγραφέας ΛΕΝΑ ΤΕΡΚΕΣΙΔΟΥ με την ηθοποιό-εμψυχώτρια ΊΑ ΧΡΥΣΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ θα γνωρίσουν στα παιδιά το φανταστικό κόσμο του Σάκη Γαλατάκη και της παρέας τους με διασκεδαστικό θεατρικό παιχνίδι, με τραγούδι, με πολύ γέλιο και εκπλήξεις.         
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ ΦΛΩΡΑΣ        
Ν.Ιωνία Λ.Ηρακλείου 350, Εμπορικό Κέντρο ΙΟΝΙΑ 2000 3ος όροφος        
14231 Τηλ. 210-2710665

Συλλογή υπογραφών για τον εξοβελισμό της αστρονομίας από το Λύκειο

Μετά την έντονη διαμαρτυρία και την ζωηρή αποδοκιμασία προς το Υπουργείο Παιδείας, την οποία εξέφρασαν οι σύνεδροι του 1ου Πανελληνίου Αστρονομικού Συνεδρίου Νεολαίας, η οποία αφορούσε στο νέο σχέδιο προγράμματος της Β΄ και Γ΄ Λυκείου, από το οποίο όχι μόνο δεν συγκαταλέγεται το μάθημα της Αστρονομίας ως προαιρετικό μάθημα κατ’ επιλογήν, αλλά εξοβελίζεται όλως διόλου από τα μαθήματα του Λυκείου προχωρούμε στην ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών με παραλήπτη το Υπουργείο Παιδείας και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.    
http://www.gopetition.com/petition/40538.html       
ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ   
Αλεξανδρείας 113, περιοχή Μαρτίου   
τηλ 2310 423 133   
www.ofa.gr

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2011 - ΛΕΩΝ ΤΟΛΣΤΟΪ - ΜΟΛΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ

Ημερολόγιο 2011     
Υπότιτλος Λέων Τολστόι     
Συγγραφέας - Συντελεστές Επιμέλεια: Σόνια Ιλίνσκαγια, Αλεξανδροπούλου, Όλγα     
Εκδότης Γκοβόστης    
ISBN 960-446-143-1     
Δέσιμο Σκληρό εξώφυλλο     
Σχήμα 12 χ 16 εκ.   
Σελίδες 384    
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ    
Ευτυχώς, υπάρχει σωτηρία – ο κόσμος της ψυχής, ο κόσμος των τεχνών, της ποίησης και των αισθημάτων.   
Εδώ κανείς δεν μπορεί να μ’ ενοχλήσει, ούτε ο αστυνόμος, ούτε ο διαχειριστής μου, κάθομαι μόνος, έξω άνεμος, λάσπες, κρύο, εγώ όμως κάθομαι και παίζω όπως όπως με τα χοντρά μου δάχτυλα Μπετόβεν, κλαίγοντας από συγκίνηση ή διαβάζω Ιλιάδα, ή πλάθω μόνος μου ανθρώπους, γυναίκες, μπαίνω μες στη ζωή τους, μουντζουρώνω χαρτιά ή κάθομαι και συλλογίζομαι όπως τώρα τους ανθρώπους που αγαπώ. Τα αισθήματα που νιώθουμε για τους ανθρώπους μάς κάνουν να τους χρωματίζουμε όλους ένα χρώμα: όσοι αγαπάμε είναι λευκοί, όσοι δεν αγαπάμε μαύροι. Σ’ όλους όμως υπάρχει και το μαύρο και το άσπρο.   
Σ’ εκείνους που αγαπάς ψάξε να βρεις το μαύρο. Και το σπουδαιότερο, σ’ εκείνους που μισείς ψάχνε για το λευκό. ΛΕΩΝ ΤΟΛΣΤΟΪ Συνεχίζοντας την παράδοση, σύμφωνα με την οποία εκδίδουμε κάθε χρόνο ένα ημερολόγιο αφιερωμένο σε ένα σημαντικό καλλιτέχνη –ζωγράφο μέχρι το 2009– εγκαινιάσαμε το 2010 μια νέα σειρά αφιερωμένη σε Μεγάλους Κλασικούς της Παγκόσμιας Λογοτεχνίας που έχουν ως σκοπό να φέρουν το αναγνωστικό κοινό σε μια πρώτη επαφή με τον εκάστοτε συγγραφέα. Μέσα από σύντομα κείμενά του, από σύντομες «κριτικές», από κείμενα σύγχρονων και νεότερων μελετητών και από σύντομες πληροφορίες για τη ζωή και το έργο του, μπορούν να τον γνωρίσουν οι αμύητοι και να τον θυμηθούν οι μυημένοι. Επιλογή μας φέτος είναι ο Λέων Τολστόι, του οποίου η ακτινοβολία της δημιουργίας και της προσωπικότητάς του είναι απροσμέτρητη και αειθαλής. Στο ημερολόγιο παρουσιάζεται το χρονολόγιό του –με παραθέματα από το βιβλίο του Μήτσου Αλεξανδρόπουλου Ο Τολστόι– η βασική εργογραφία του, σπάνιο φωτογραφικό υλικό από διάφορες στιγμές της ζωής του, το ποίημα Ο Τολστόης του Κωστή Παλαμά και απόσπασμα από το ποίημα Ες-Ες-Ες-Ερ Ρωσσία του Αντρέα Εμπειρίκου. Ελπίδα μας είναι πως με αυτά τα ημερολόγια θα κεντρίσουμε το ενδιαφέρον του αναγνώστη να γνωρίσει τους Μεγάλους Συγγραφείς μέσα από τα έργα τους.

Πρόσκληση: Ο λαός των Μουνούχων - βιβλιοπωλείο σύρτις - Χολαργός 16-11-10

Το περιοδικό ΔΙΑΠΛΟΥΣ, οι εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ και το βιβλιοπωλείο σύρτις, με αφορμή την επανέκδοση της συλλογής διηγημάτων του Κώστα Βάρναλη  Ο λαός των Μουνούχων σάς προσκαλούν σε εκδήλωση  με θέμα: “Όψεις της βαρναλικής ποιητικής”  
Θα μιλήσουν οι:  
Βασίλης Αλεξίου, Επίκουρος Καθηγητής ΑΠΘ  
Γιάννης Δάλλας, ποιητής και δοκιμιογράφος   Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010, στις 8 το βράδυ, στο βιβλιοπωλείο σύρτις, (Υμηττού 9, Χολαργός).

ΠΑΡΤΙ ΓΙΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΚΟΠΟ

PARTY  
Music Books Cocktails Food    
PARTY για τα παιδιά όλου του κόσμου   
Δευτέρα 15 Νοεμβρίου Ώρα έναρξης 19:00     
Ελάτε να στηρίξουμε την προσπάθεια του συγγραφέα μας Νίκου Μιχαλόπουλου για τα παιδιά όλου του κόσμου!”   
To party θα διεξαχθεί σε όλους τους χώρους του ΑΓΚΥΡΑ ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ (βιβλιοπωλέιο,lounge cafe,αίθουσα-bar”Λέξεις και Νότες”& Prive αίθουσα)   
“O αθλητισμός έχει την δύναμη να αλλάξει τον κόσμο”    
Ο Έλληνας πρωταθλητής της σκοποβολής και συγγραφέας των best sellers ''Πέντε σωματοφύλακες κλεισμένοι στο ψυγείο'', που έγινε και θεατρική παράσταση και του ''Ο Άη Βασίλης φέτος είναι πράσινος'', που πούλησε 35.000 αντίτυπα στους πρώτους δύο μήνες κυκλοφορίας του και απέσπασε το κρατικό βραβείο Οικόπολις από την Ευρωπαική επιτροπή του Ecocity Νίκος Μιχαλόπουλος , μαζί με 14 αθλητές απ'όλο τον κόσμο και αρχηγό τη θρυλική τεννίστρια Μαρτίνα Ναβρατίλοβα θα επιχειρήσουν να ανέβουν στην ψηλότερη κορυφή της Αφρικής, το Κιλιμάντζαρο (6.000μ.), 3 με 14 Δεκεμβρίου 2010, για τις ανάγκες του μεγαλύτερου αθλητικού και φιλανθρωπικού ιδρύματος στον κόσμο, του Laureus Sport For Good Foundation, που χρησιμοποιεί τον αθλητισμό ως μέσο για θετικές κοινωνικές αλλαγές.  
Τα έσοδα του εγχειρήματος θα διατεθούν στο προτεινόμενο δύο φορές για το Νόμπελ Ειρήνης Μathare Youth Sport Accosiation στο Ναιρόμπι, που φιλοξενεί παιδιά-θύματα βίας, πολέμου και ασθενειών.   
Στην αποστολή συμμετέχουν ακόμα ο ολυμπιονίκης της κολύμβησης Βρεττανός Marc Foster, η ολυμιονίκης του badminton Βρεττανίδα Gail Emms, o παραολυμπιονίκης της ποδηλασίας Γερμανός Michael Teuber, η Νοτιοαφρικανή και πρώτη έγχρωμη αναρριχήτρια του Κιλιμάντζαρο Deshun Deysel και η Βρεττανίδα βετεράνος αναρριχήτρια Anabelle Bond.   
Πιστεύουμε και παίρνουμε δύναμη από τα λόγια του Νέλσον Μαντέλα στην τελετή εγκαινίων του Laureus Sport For Good Foundation το 2000, πως ''Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ Ν'ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ'

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ

Η προθεσμία που αφορά στη ΜΠΕ, ώστε να γνωμοδοτήσει το Νομαρχιακό Συμβούλιο, τρέχει.

Σε ανάρτησή μας της 3-11-2010, αναφερόμασταν στην παραπλανητική ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ σχετικά με την διαδικασία γνωμοδότησης του Νομαρχιακού συμβουλίου Χαλκιδικής που αφορά στην μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το «Επενδυτικό Σχέδιο» της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ» Α.Ε.   
Χρησιμοποιήσαμε τότε τη φράση «παραπλανητική ανακοίνωση» αφού το έγγραφο δεν αποσαφηνίζει εάν αποσύρεται το πρωτοκολλημένο έγγραφο του Υπουργείου, με το οποίο εστάλη η ΜΠΕ στην Νομαρχία και άν αντικαθίσταται από κάποιο άλλο ώστε να μην μετρά ο χρόνος των 35 ημερών. Μπλογκ της Χαλκιδικής έγραψε τότε -αναδημοσιεύοντας το σχόλιό μας- πως «Σιγά μη βγάλουμε άκρη! Οι μεν πανηγυρίζουν οι δε συνεχίζουν τη διαμαρτυρία!» αφού διάφορα …παρατηρητήρια κόμπαζαν περί «επιτυχίας» και «απόσυρσης του εγγράφου λόγω διαμαρτυριών»… 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ BLOG: http://stratoniki.wordpress.com/

Παρουσιάσεις βιβλίου: Επιστροφή στη Σμύρνη

Το βιβλιοπωλείο ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ  και οι εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Ευάγγελου Μαυρουδή Επιστροφή στη Σμύρνη Η θάλασσά μας την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010 και ώρα 8.30μ.μ. στο Αrt cafe "ΣΟΥΙΤΑ" (Στρ.Σαράφη 18,Τρίκαλα). 
Ο Καθηγητής, Μ.Ε. Ευθύμιος Κουφογιάννης συζητά με τον συγγραφέα.  
Την εκδήλωση πλαισιώσει μουσικά ο Παναγιώτης Μαγκλάρας με το πιάνο του.  
Για πληροφορίες: Βιβλιοπωλείο ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ. τηλ.24310-35170  
 Με την υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (Ε.ΚΕ.ΒΙ.)

Βραβείο Αναγνωστών 2010: Η ψηφοφορία αρχίζει...

Βραβείο Αναγνωστών 2010   
Η ψηφοφορία αρχίζει...   
Για έκτη χρονιά οι αναγνώστες παίρνουν τον λόγο και ψηφίζουν το αγαπημένο τους μυθιστόρημα.  
Είστε βιβλιόφιλος;  
Πάρτε μέρος στον διαγωνισμό για το μυθιστόρημα της χρονιάς.   
Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) ξεκινά από σήμερα τη διαδικασία ψηφοφορίας για την ανάδειξη του αγαπημένου ελληνικού μυθιστορήματος της χρονιάς.  
Η  «βραχεία λίστα» των 15 βιβλίων που κατήρτισαν με την ψήφο τους μέλη Λεσχών Ανάγνωσης από τις 280 που λειτουργούν σ’ όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, είναι η εξής (με αλφαβητική σειρά, σύμφωνα με το επώνυμο κάθε συγγραφέα):   
Ποιος θυμάται τον Αλφόνς  του Κώστα Ακρίβου, Εκδόσεις Μεταίχμιο (στείλτε ΒΑ 1 στο 54160)   
Η Εβραία νύφη του Νίκου Δαββέτα, Εκδόσεις Κέδρος (στείλτε ΒΑ 2 στο 54160)     
Ένα πεινασμένο στόμα της Λένας Διβάνη, Εκδόσεις Καστανιώτη (στείλτε ΒΑ 3 στο 54160)   
Το μοναστήρι του Πάνου Καρνέζη, Εκδόσεις Α. Α. Λιβάνη (στείλτε ΒΑ 4 στο 54160)    
Ανίσχυρος άγγελος του Μάνου Κοντολέων, Εκδόσεις Πατάκη (στείλτε ΒΑ 5 στο 54160)     
Η ξυπόλυτη των Αθηνών της Φιλομήλας Λαπατά, Εκδόσεις Καστανιώτη  (στείλτε ΒΑ 6 στο 54160)     
Αχμές, ο γιος του Φεγγαριού του Τεύκρου Μιχαηλίδη, Εκδόσεις Πόλις  (στείλτε ΒΑ 7 στο 54160)    
Απόψε δεν έχουμε φίλους της Σοφίας Νικολαΐδου, Εκδόσεις Μεταίχμιο (στείλτε ΒΑ 8 στο 54160)     
Η εκδίκηση της Σιλάνας του Γιάννη Ξανθούλη, Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα (στείλτε ΒΑ 9 στο 54160)      
Οι κόρες της λησμονιάς του Θοδωρή Παπαθεοδώρου, Εκδόσεις Ψυχογιός (στείλτε ΒΑ 10 στο 54160)     
Όπως ήθελα να ζήσω της Ελένης Πριοβόλου, Εκδόσεις Καστανιώτη (στείλτε ΒΑ 11 στο 54160)   
Το μαύρο μάμπα του Νίκου Σακελλαρόπουλου, Εκδόσεις Βεργίνα  (στείλτε ΒΑ 12 στο 54160)    
Το χάρισμα της Βέρθας της Φωτεινής Τσαλίκογλου, Εκδόσεις Καστανιώτη (στείλτε ΒΑ 13 στο 54160)     
Η θλίψη της Λέαινας του Βασίλη Τσιρώνη, Εκδόσεις ΑλΔΕ (στείλτε ΒΑ 14 στο 54160)      
Πατρίδα από βαμβάκι της Ελενας Χουζούρη, Εκδόσεις Κέδρος (στείλτε ΒΑ 15 στο 54160)     
Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου προσκαλεί το αναγνωστικό κοινό να επιλέξει, από  10 Νοεμβρίου έως τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010, το αγαπημένο βιβλίο της χρονιάς, ανάμεσα στα δεκαπέντε της βραχείας λίστας (έκδοσης 1/10/2009 – 30/9/2010).*  
Το τελικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας προκύπτει κατά το ήμισυ (50%) από την ψήφο των αναγνωστών ενώ το υπόλοιπο 50% βγαίνει από τις ψήφους που έχουν ήδη δώσει οι Λέσχες Ανάγνωσης (από τις οποίες προέκυψε η βραχεία λίστα).  
* Συμμετέχουν όλοι οι συγγραφείς που εκδίδουν βιβλίο στις παραπάνω ημερομηνίες εκτός από τον Πρόεδρο και τα ενεργά μέλη του Δ.Σ. του ΕΚΕΒΙ και όσοι έχουν βραβευτεί τα προηγούμενα 5 χρόνια.  
Υπενθυμίζουμε ότι το αναγνωστικό κοινό τίμησε με την ψήφο του: 
2009 - «Ιμαρέτ» του Γιάννη Καλπούζου    
2008 - «Όλα σου τα ‘μαθα μα ξέχασα μια λέξη» του Δημήτρη Μπουραντά   
2007 - «Ο κύριος Επισκοπάκης» του Ανδρέα Μήτσου   
2006 - «Αμίλητα βαθιά νερά»της Ρέα Γαλανάκη    
2005 - «Η μέθοδος της Ορλεάνης» της Ευγενίας Φακίνου  
εκτοξεύοντάς τα για πολλούς μήνες στις λίστες των ευπώλητων.
     

Πότε ψηφίζετε:   
10 Νοεμβρίου – 6 Δεκεμβρίου 2010   
Πώς ψηφίζετε:   
Στείλτε με sms (χρέωση απλού μηνύματος) τον κωδικό που αντιστοιχεί στο βιβλίο της επιλογής σας, στο 54160  
Κάθε αναγνώστης έχει δικαίωμα για μία μόνο ψήφο.  
Η ψήφος σας καταχωρείται αυτόματα.

Ο Ευγένιος Τριβιζάς στο Βασιλικό Θέατρο

Ο ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΤΡΙΒΙΖΑΣ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ     
Την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου στις 10.30 π.μ, ο Ευγένιος Τριβιζάς θα παρακολουθήσει την  παράσταση του έργου του  "Ο Χιονάνθρωπος και το κορίτσι" που παρουσιάζεται από την Παιδική Σκηνή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, στο Βασιλικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία Γιάννη Παρασκευόπουλου.

''Δοξάστηκε'' η ''ροζ'' παρα-''δημοσιογραφία'':

''Δοξάστηκε'' η ''ροζ'' παρα-''δημοσιογραφία'':   
Αστόρια, Νέα Υόρκη-Eιρήνη Χρυσοβαλάντου:    
ΔΕΝ διώκεται, ΟΥΤΕ τίθεται θέμα ποινικής δίωξης του μητροπολίτη Παϊσίου..    
www.kalami.us     
www.kalami.net    
Και ν' ακούτε:    
www.24-7Radio.us   
24 ώρες ελληνικά, με απόδοση ήχου 256Κbps (studio quality)... Ψυχαγωγία, ενημέρωση, σάτιρα, αποκαλύψεις, διάλογος. Αναφορές στην ιστορία, πολιτισμό παραδόσεις Ελλάδας κ.ά...

Νέα από το e-Pontos

* ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ      
* ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ "ΤΟ ΡΟΔΑΦΝΟΝ"     
* 20 Χρόνια Μέριμνα Ποντίων Κυριών Δράμας: Ένας Σύλλογος, μια ιστορία!

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ    
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ   
Αθήνα, 10 Νοεμβρίου 2010   
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ         
Toν Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή επισκέφθηκε σήμερα ο Υφυπουργός Άμυνας του Ισραήλ κ. Μatan Vilnai .  
Στη διάρκεια της συνάντησή τους, ο Υπουργός κ. Παπουτσής και ο Υφυπουργός του Ισραήλ κ. Vilnai , είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν σε πολύ καλό κλίμα.    
Κατ΄αρχάς, σε ό,τι αφορά στον τομέα Πολιτικής Προστασίας και ιδιαίτερα σε αυτόν της Δασοπυρόσβεσης, καθώς επίσης και σε ό,τι αφορά στην αντιμετώπιση των κυκλωμάτων διακίνησης παράνομων μεταναστών.

Geopolitics-GR

* Απειλούνται οι Χριστιανοί στο Ιράκ   
* Ιράν: Αρνείται συζήτηση με τους «6» για τα πυρηνικά του    
* H CIA γνώριζε βομβιστή της Βομβάης    
* Σε κίνδυνο η προσέγγιση με τη Mόσχα     
* Τζάκ Στρο " Η Κύπρος: Τα νεύρα μου!"     
* Ανησυχία του ΟΗΕ για την οικοδόμηση κατοικιών στην ανατολική Ιερουσαλήμ   
* Προβληματισμός ΙΑΕΑ για τα πυρηνικά στη Β. Κορέα

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics      
* Το Πανεπιστήμιο των κολλητών      
* Βαρθολομαίος: Το Πατριαρχείο θα διεκδικήσει την περιουσία του     
* Γαλλία –Τουρκία… αφρικανική συμμαχία     
* Τούρκοι μισθοφόροι εναντίον του PKK;     
* Κομισιόν: Επείγουσα η εφαρμογή του Πρωτοκόλλου της Αγκυρας     
* Nuclear Power Plant project     
* Αδιέξοδη η ευρωπαϊκή πολιτική στην ενέργεια     
* H Δίκη των Έξι και η απόφαση του Αρείου Πάγου     
* Κυκλοφόρησε το 20ό φύλλο της ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΓΝΩΜΗΣ      
* Κρατούμενοι-αδειούχοι ..χωρίς επιστροφή     
* Απροθυμία ΑΕΙ να δώσουν στοιχεία για διορισμούς παιδιών καθηγητών    
* Κάμψη 7% της βιομηχανικής παραγωγής, τον Σεπτέμβριο    
* Ιράκ: Η επιρροή του Ιράν στο γειτονικό Ιράκ έχει αρχίσει και μειώνεται, σύμφωνα με αμερικανό στρατηγό.     
* ΚΟΙΝΕΣ ΚΙΝΕΖΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ      
* Ιταμή προτροπή από τον πρώην ΥΠΕΞ της Βρετανίας     
* Το πολιτικό αποτύπωμα της κάλπης     
* Βουλγαρία-Ρωσία: Εκπόνηση μελέτης βιωσιμότητας του South Stream      
* Η Τουρκία ελέγχει και τα δύο Σώματα μέσα στο Στρασβούργο Μετά την ΚΣΣΕ ανέλαβε και την προεδρία της Επιτροπής Υπουργών     
* Ο πόνος του Ξυλούρη «για τη λεβέντα Κύπρο»     
* Ανατολίτικα παραμύθια     
* Τουρκία - ΝΑΤΟ: Ψυχόδραμα για την «Ασπίδα;»     
* Αποφεύχθηκε διπλωματικό επεισόδιο κατά την επίσκεψη του ΥΠΕΞ Νταβούτογλου στα Εμιράτα    
* Ειρήσθω: Κωστής Χ'' Κωστής και Νταβούτογλου !    
* Ακόμη 1.300 εβραϊκά σπίτια στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ    
* Ομπάμα: "Αν δεν ήταν ο Γκάντι δε θα ήμουν πρόεδρος"

Νέο «βρώμικο΄89» βλέπει το ΠΑΣΟΚ

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ            
«Βλέπουν» βρώµικο Νοέµβρη   
Σε εξέλιξη υπόγειες διεργασίες Ν.Δ. - ΚΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ ώστε να καταψηφιστούν οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ    
ΡεποΡτάζ: Βούλα Κεχαγιά        «Ανίερες» συµµαχίες ανάµεσα στη Νέα Δηµοκρατία και τα κόµµατα της Αριστεράς βλέπει η κυβέρνηση, ενόψει του δεύτερου κρίσιµου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.   
Κυβερνητικά στελέχη πιστεύουν ότι από την εποµένη του πρώτου γύρου συντελούνται υπόγειες διεργασίες ανάµεσα σε εκπροσώπους της αξιωµατικής και της ήσσονος αντιπολίτευσης, µε όχηµα τη διάθεση για αντιµνηµονιακή διαµαρτυρία των ψηφοφόρων, που έχει όµως ως στόχο την καταψήφιση των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ.     Τις εκτιµήσεις αυτές ενισχύει η στάση των δύο κοινοβουλευτικών κοµµάτων της Αριστεράς (ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ) που εµφανίζονται σαν Πόντιοι Πιλάτοι ανάµεσα στους υποψηφίους ΠΑΣΟΚ και Ν.∆., ενισχύοντας αντικειµενικά µε αυτήν τη στάση τους υποψηφίους της αξιωµατικής αντιπολίτευσης.   
Για παράδειγµα, ο ΣΥΝ δεν παίρνει θέση ούτε υπέρ του κ. Γιάννη Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη, παρ’ ότι πολλά πρώην στελέχη της Κουµουνδούρου κατέβηκαν µαζί του στον δηµοτικό συνδυασµό.  
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ    
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ   
Αθήνα, 10 Νοεμβρίου 2010    
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ      
«Η 17η Νοεμβρίου είναι ημέρα μνήμης και τιμής σε όσους αγωνίστηκαν για τη δημοκρατία και την ελευθερία και όχι ραντεβού με τη βία»    
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη 10 Νοεμβρίου με Πρυτάνεις Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Αθήνας και συζήτησαν θέματα σχετικά με το μαζικό και ασφαλή εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου.    
Στη συνάντηση ο κ. Υπουργός τόνισε ότι η 17η Νοεμβρίου είναι ημέρα μνήμης και τιμής για εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για τη δημοκρατία και την ελευθερία και όχι ραντεβού με τη βία. Παράλληλα κάλεσε τους πολίτες σε μαζική συμμετοχή και περιφρούρηση της πορείας και των εκδηλώσεων. Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μανώλης Όθωνας επεσήμανε ότι «η επιχειρησιακή ετοιμότητα των υπηρεσιών για παν ενδεχόμενο είναι αυτονόητη. Ωστόσο, δεν αλλάζει το γεγονός ότι για εμάς η επέτειος του Πολυτεχνείου είναι επέτειος μνήμης κι αυτό το χαρακτήρα πρέπει να προστατεύσουμε».
Από την πλευρά των Πρυτανικών Αρχών συμμετείχαν ο Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Σίμος Σιμόπουλος, ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αστέριος Δουκουδάκης, ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) κ. Γρηγόρης Πραστάκος, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά κ. Γεώργιος Οικονόμου, ο Πρύτανης του Γεωπονικού κ. Κωνσταντίνος Φεγγέρος.
Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μανώλης Όθωνας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Γρηγόρης Τασούλας, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Ελευθέριος Οικονόμου, ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Ιωάννης Ραχωβίτσας, ο Προϊστάμενος του Επιτελείου, Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος και ο Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Γεώργιος Γαλιάτσος, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, Υποστράτηγος Γρηγόριος Μπαλάκος , καθώς και επιχειρησιακοί παράγοντες, όπως και εκπρόσωποι των εισαγγελικών αρχών.   
Ακολούθησαν δηλώσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή.
«Ο φετινός εορτασμός του Πολυτεχνείου έχει ιδιαίτερη σημασία για όλους μας. Προσπαθούμε να ξαναφέρουμε το περιεχόμενο εκείνο του αγώνα στη μνήμη μας και προσπαθούμε να τιμήσουμε τους νεκρούς μας, όπως αξίζει σε αγωνιστές της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας.
Αυτό σημαίνει ότι η 17η του Νοέμβρη δεν μπορεί να αποτελέσει σε καμία περίπτωση ραντεβού με τη βία. Είναι αντίθετα ημέρα μνήμης, συλλογισμού γύρω από τα το γεγονός ότι νέοι άνθρωποι έδωσαν τη ζωή τους, θυσιάστηκαν στον αγώνα για τη Δημοκρατία και την Ελευθερία.
Σήμερα είμαστε σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας. Είναι πολλοί εκείνοι, οι οποίοι επιβουλεύονται την τύχη της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο μέλλον.
Έχουμε υποχρέωση όλοι από τη μία πλευρά να περιφρουρήσουμε το δικαίωμα κάθε νέου ανθρώπου, κάθε Έλληνα πολίτη, κάθε Δημοκράτη να εκφραστεί με τον κριτικό του λόγο, με τη θέση του προς την Κυβέρνηση, προς το καθεστώς;, προς την πολιτική κατάσταση, την πολιτική συγκυρία.
Αλλά, από την άλλη πλευρά, έχουμε και την υποχρέωση να εγγυηθούμε την ηρεμία, την κοινωνική ειρήνη και την ασφάλεια όλων των πολιτών. Από αυτή την άποψη όλοι, η πανεπιστημιακή κοινότητα, η Πολιτεία, οι Αστυνομικές Αρχές, οι νέοι, οφείλουμε να συνεργαστούμε.   
Εγώ θέλω με τον πιο καθαρό τρόπο να καλέσω όλους όσοι αισθάνονται τη σημασία αυτής της Ημέρας του Πολυτεχνείου, να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις για την επέτειο με μαζικό και ειρηνικό τρόπο . Να εκδηλώσουν με καθαρό τρόπο, με δυνατή φωνή, τη δική τους θέληση, τη δική τους απαίτηση για το μέλλον του τόπου.
Αλλά θέλω να καλέσω και όλους, όσοι συμμετάσχουν, να περιφρουρήσουν το χαρακτήρα και το νόημα αυτής της επετείου. Αποφεύγοντας τις οποιεσδήποτε εκδηλώσεις βίας και απομονώνοντας εκείνους, οι οποίοι θέλουν να εκμεταλλευτούν την επέτειο, για αλλότριες επιδιώξεις και αλλότρια συμφέροντα. Σας ευχαριστώ».   
Δημοσιογράφος: κ. Υπουργέ, όσον αφορά στη συζήτηση που είχατε με τους Πρυτάνεις, συζητήθηκε το θέμα του ασύλου, κάποια περιφρούρηση των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, ώστε να μην έχουμε πάλι φαινόμενα όπως παλαιότερα, που χρησιμοποιούνταν ως ορμητήρια για επιθέσεις από μέσα;  
Υπουργός: «Η Πανεπιστημιακή κοινότητα έχει τη δική της αυτονομία. Από ότι αντιλαμβάνομαι έχουν όλοι το δικό τους σχεδιασμό, με πλήρη συνεργασία με τις φοιτητικές παρατάξεις. Οι αστυνομικές αρχές, ούτως η άλλως, δεν έχουν καμία ευθύνη για το εσωτερικό των Πανεπιστημιακών χώρων. Έχουν όμως ευθύνη για τη λειτουργία της πόλης και για την ασφάλεια, την περιφρούρηση των εκδηλώσεων, των κινητοποιήσεων και της πορείας. Και σε αυτά θα μείνουμε. Ο καθένας στο χώρο του, ο καθένας με την ευθύνη του».   
Δημοσιογράφος: Εσείς θα κάνατε κάποια εξέταση στη θέση τους, όσον αφορά στο σχεδιασμό…  
Υπουργός: «Όχι, δεν χρειάστηκε. Και δεν έχω καμία πρόθεση να υποδείξω στην Πανεπιστημιακή κοινότητα πώς θα λειτουργήσει».  
Δημοσιογράφος: Υπάρχει το ενδεχόμενο άρσης του πανεπιστημιακού ασύλου σε κάποιες περιπτώσεις και ποιες είναι αυτές;    
Υπουργός: «Δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο να μην εφαρμοστεί ο Νόμος, ο οποίος προβλέπει τα πάντα. Στην προκειμένη περίπτωση λοιπόν, δεν έχει κανείς την πρόθεση να αρθεί το πανεπιστημιακό άσυλο, γιατί δεν είναι αυτό το ζητούμενο.
Αυτό που είναι ζητούμενο στην προκειμένη φάση, είναι το δικαίωμα κάθε δημοκράτη, να εκφραστεί με τρόπο ειρηνικό, ανοιχτό και καθαρό, με βάση το πώς εκείνος αντιλαμβάνεται την επέτειο του Πολυτεχνείου. Και αυτό οφείλουμε να το περιφρουρήσουμε όλοι. Αλλά όπως είναι δικαίωμα του καθένα να εκφράζεται, είναι και δικαίωμα του κάθε πολίτη να ζει σε αυτή την πόλη. Και να ζει με ασφάλεια και με ειρήνη».    
Δημοσιογράφος: Αν και εφόσον χρειάζεται σε κάποια περίπτωση θα υπάρξει πίεση από πλευράς του Υπουργείου, ενδεχομένως της Εισαγγελίας, για άρση του ασύλου;    
Υπουργός: «Θα προτιμούσα να μείνω στην άλλη πλευρά του νομίσματος. Γι΄ αυτό επιμένω να καλώ όλους να συμμετάσχουν στην πορεία και να περιφρουρήσουν την πορεία, να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις και να τιμήσουν τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου και την ημέρα αυτή όπως τους αξίζει».   
Δημοσιογράφος : κ. Υπουργέ την επόμενη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου όταν θα έρθει η Τρόϊκα εδώ για το μνημόνιο, θα γίνει μία μεγάλη πορεία και παράλληλα θα είναι αναρχικοί μέσα στο Πολυτεχνείο γιατί γίνεται μία εκδήλωση. Σε αυτές τις περιπτώσεις τι μέλλει γενέσθαι;    
Υπουργός : «Δεν το ξέρω. Το μόνο που ξέρω είναι ότι υπάρχουν εκδηλώσεις, τις οποίες οργανώνει το κομουνιστικό κόμμα. Δεν γνωρίζω για άλλες εκδηλώσεις».     
Δημοσιογράφος : Όσον αφορά στο σχεδιασμό και τα μέτρα ασφαλείας θα είναι πιο ενισχυμένα φέτος ή περίπου όπως ήταν πέρυσι, πρόπερσι και τα προηγούμενα χρόνια; Βάλατε στο σχεδιασμό κάτι καινούργιο, κάποιο έκτακτο μέτρο, κάτι άλλο που σκεπτόσασταν;    
Υπουργός: «Κάθε εποχή και κάθε συγκυρία έχει τις δικές της απαιτήσεις. Στην προκειμένη περίπτωση θα ληφθούν όλα τα μέτρα, με βάση τις απαιτήσεις της εποχής».  
Δημοσιογράφος: Δηλαδή θα είναι πιο ενισχυμένα σε σχέση με πέρυσι; Θα είναι πάνω από 7.000 οι αστυνομικές δυνάμεις συνολικά;    
Υπουργός: «Οι αστυνομικές δυνάμεις σχεδιάζουν με βάση τις κατευθύνσεις που έχουν πάρει από την πολιτική ηγεσία, τον κ. Υφυπουργό και εμένα. Δηλαδή να σεβαστούν το απόλυτο δικαίωμα του κάθε πολίτη να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου με τον πιο καθαρό και τον πιο ασφαλή τρόπο. Και από την άλλη πλευρά να εγγυηθούν τη ζωή της πόλης, την ασφάλεια των πολιτών και την ηρεμία στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, σε όλες τις πόλεις, όπου θα πραγματοποιηθούν αντίστοιχες εκδηλώσεις.
Το κεντρικό θέμα δεν είναι το αν θα κάνουμε ασκήσεις ετοιμότητας και αντιμετώπισης της βίας. Το κεντρικό θέμα και ο στόχος όλων μας είναι να τιμήσουμε την επέτειο του Πολυτεχνείου. Και σε αυτό θα μείνουμε».   
Δημοσιογράφος: Δηλαδή προληπτικές συλλήψεις, δεν θα υπάρχουν κ. Υπουργέ, αν κατάλαβα, όπως πέρυσι.    
Υπουργός: «Υπήρξαν προληπτικές συλλήψεις στο Πολυτεχνείο;»   
Δημοσιογράφος: Πέρυσι.   
Υπουργός: «Όχι με βάση την επέτειο του Πολυτεχνείου».