Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος   
Γραφείο Τύπου   
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 2317 Ώρα: 16:00 Αθήνα: 11/11/2010      
Τελετή παράδοσης δωρεάς 110 μοτοσικλετών από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών στο Πυροσβεστικό Σώμα.    
Παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή, πραγματοποιήθηκε, σήμερα στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Ακαδημίας στην Κηφισιά, η τελετή παράδοσης των 110 μοτοσικλετών τύπου KAWASAKI KLX 250 και του ατομικού εξοπλισμού των μοτοσικλετιστών (κράνη, τζάκετ, γάντια), που δώρισε η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών στο Πυροσβεστικό Σώμα.     
Η παράδοση της δωρεάς έγινε από τον κ. Ιωάννη Λύρα τέως Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, ο οποίος εκπροσώπησε τον Πρόεδρο κ. Βενιάμη.   
Ο κ. Λύρας στο χαιρετισμό του είπε ότι η Ε.Ε.Ε., μετά την προσφορά στο Π.Σ., έξι οχημάτων πυρόσβεσης και επτά κινητών ασθενοφόρων μονάδων, συνεχίζει τον κύκλο της κοινωνικής της παρέμβασης, με τη δωρεά 110 μηχανών τύπου Kawasaki 250 klx, προκειμένου να ενταχθούν στα προγράμματα δίκυκλης επιτήρησης δασών και δασικών εκτάσεων.    
Ο κ. Παπουτσής ευχαρίστησε θερμά την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών για τη δωρεά της στο Π.Σ. και παράλληλα τόνισε ότι: «Είναι εξαιρετικής σημασίας για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και για το Πυροσβεστικό Σώμα να αποδέχονται σήμερα την προσφορά των Ελλήνων Εφοπλιστών.    
Γι αυτούς τους λόγους απονέμουμε το βραβείο αυτό στην Ε.Ε.Ε. ως ελάχιστη αναγνώριση της προσφοράς τους.    
Μιας προσφοράς που συντελεί σε μεγάλο βαθμό στον εκσυγχρονισμό του Π.Σ. σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα μας , όπου ο εθνικός προϋπολογισμός δεν είναι πάντοτε εύκολο να προσφέρει για τη βελτίωση των υπηρεσιών προς το κοινωνικό σύνολο».    
Απ την πλευρά του ο Αρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος Στυλιανός Στεφανίδης, αποδεχόμενος την δωρεά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών υπογράμμισε ότι : «Από φέτος και στο εξής, οι μοτοσυκλέτες θα συμπεριλαμβάνονται στο σχεδιασμό για την προστασία των δασικών εκτάσεων κατά τις αντιπυρικές περιόδους.     
Ήδη, πυροσβεστικοί υπάλληλοι πριν την έναρξη της φετινής αντιπυρικής περιόδου εκπαιδεύτηκαν κατάλληλα ώστε να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν τόσο τις μοτοσυκλέτες όσο και τον εξοπλισμό τους με τον πλέον αποδοτικό τρόπο».    
Επίσης πρόσθεσε ότι ο συμβολικός χαρακτήρας της δωρεάς σηματοδοτεί την ανάγκη συστράτευσης πολιτών και επαγγελματιών σε μία κοινή προσπάθεια για τη διαφύλαξη του δασικού πλούτου της χώρας μας.    
Στην τελετή παρέστησαν ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μανώλης Όθωνας, ο Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης κ. Γρηγόριος Τασούλας, ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας κ. Θεόδωρος Μπούφης, ο Γ. Γ. Ναυτιλίας και Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας κ. Αθανάσιος Χριστόπουλος, από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών ο κ. Γεώργιος Γράτσος Πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου και μέλος του Δ.Σ., ο κ. Γεώργιος Κολτσιδόπουλος Νομικός Σύμβουλος και ο κ. Αναστάσιος Παπαγιανόπουλος Αναπληρωτής Ταμίας της Ένωσης, ενώ από το Π.Σ. παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Γενικός Επιθεωρητής Π.Υ. Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγος Γεώργιος Παπαγεωργίου, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Υποστράτηγος Στυλιανός Ιωαννίδης ο Διοικητής της Π.Δ.Π.Υ. Αττικής Υποστράτηγος Παναγιώτης Βελής, ο Προϊστάμενος Επιτελείου Α.Π.Σ. Υποστράτηγος Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, ο Διευθυντής της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Π.Σ. Υποστράτηγος Χρήστος Παπαδόπουλος, οι Προϊστάμενοι Α’ και Β’ Κλάδου του Α.Π.Σ., ο Διοικητής του 199 ΣΕΚΥΠΣ, ο Διευθυντής του ΚΕΠ της ΓΓΠΠ, οι Διοικητές των Δ.Π.Υ. Πειραιώς, Ανατολικής, Δυτικής Αττικής και 1ης ΕΜΑΚ, καθώς και άλλα στελέχη του Π.Σ.    
Γραφείο Τύπου Α.Π.Σ.   
'Ριζαρείου 1 και Μ. Ασίας, Χαλάνδρι, Τ.Κ. 15233    
Τηλ.:2132158680-2, Fax: 2106826726    
http://www.fireservice.gr   
e-mail: press@fireservice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: