Σεμινάριο «Τεχνικές σωματικής χαλάρωσης, κινητικός αυτοσχεδιασμός contact improvisation»
Η Ούγκα Κλάρα διοργανώνει το σεμινάριο
«Τεχνικές σωματικής χαλάρωσης, κινητικός αυτοσχεδιασμός contact improvisation»με τη Μάρω Γαλάνη (PhD)Χορογράφος – διδάσκουσα χορό και θέατρο στο Πανεπιστήμιο Πάτρας
Το σεμινάριο είναι ένα βιωματικό εργαστήριο 4 ωρών με ενδιάμεσο 15 λεπτο διάλειμμα. Βασίζεται στις εξής αρχές:
• Το σώμα είναι ο πυρήνας της ανθρώπινης δραστηριότητας και το σημείο σύνδεσης του εσωτερικού μας με τον έξω κόσμο.
• Οι ερμηνευτές πρέπει να μπορούν να ελέγχουν αυτήν την διαδικασία της ρευστής ανταλλαγής και επικοινωνίας που συντελείται μέσω του σώματος. Πρέπει να είναι βέβαιοι ότι κάθε σωματική τους δράση αντανακλά και ενισχύει αυτό που επιθυμούν να μεταδώσουν.
• Για να είναι πλήρες και αληθινό, χωρίς ακούσιες αντιφάσεις, ότι αποκαλύπτεται στο κοινό, το σώμα θα πρέπει να βρεθεί σε κατάσταση καθαρής συνείδησης “ΆΔΕΙΟ” χαλαρό, χωρίς μπλοκαρίσματα.
Οι ενότητες που συνθέτουν το πρόγραμμα είναι:
1. Τεχνική χαλάρωσης σε ζευγάρια
2. Κινητικός αυτοσχεδιασμός solo. Να χρησιμοποιηθεί το σώμα σαν μεταλλασσόμενο γλυπτό ώστε να παραμείνει στο τέλος ‘‘ΆΔΕΙΟ‘‘ ικανό να εκφράσει προσωπικά βιώματα, εμπειρίες και εσωτερικά τοπία.
• Οδηγία με βάση τη διαχείριση του χώρο
• Οδηγία με βάση τη διαχείριση του σώματος
3. Κινητικός αυτοσχεδιασμός σε ζευγάρια - contact improvisation.
Πρόκειται για πολύ γενικές αρχές, σχεδιασμένες να παρέχουν ασφάλεια και να διευκολύνουν την εμπιστοσύνη και την προοπτική για ενδιαφέρουσες κινήσεις.
• Οδηγία με βάση τη σχέσηως προς τη δυναμική της επαφής ως προς τα σημεία επαφής
Ημέρα και ώρα σεμιναρίου: Σάββατο 24 Οκτωβρίου, 4-8μμ
Τιμή συμμετοχής: 25 ευρώ το άτομο
Χώρος: Εργαστήρι Θεάτρου ΟΥΓΚΑ ΚΛΑΡΑ, Καθολικών 4
Τηλ. 2310 535747
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους συμπληρώνοντας την αντίστοιχη φόρμα μέχρι Πέμπτη 22 Οκτωβρίου. Κάντε κλικ εδώ για τη φόρμα.
Mάρω Γαλάνη-Βιογραφικό Ξεκίνησε χορό σε παιδική ηλικία στη σχολή χορού και θεάτρου του Καραγεωργιάδη, Πάτρα.
Είναι πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Αθηνών Τ.Ε.Φ.Α.Α. με ειδικότητα στο χορό.
Έκανε τη μεταπτυχιακή της ειδίκευση Χοροθεραπεία - Expression Primitive, με τη Dr. France Schott, Paris V και εκπαιδεύτηκε στο «Contact Improvisation με τον Jean-François Lefort» Studio Candon, Paris, France.Εκπόνησε διδακτορική διατριβή με θέμα «Έρευνα στη Δυνατότητα Εφαρμογής Ρυθμικού και Θεατρικού Παιχνιδιού στα πλαίσια της Αγωγής για παιδιά με ειδικές ανάγκες» στη National Academy of Sports και National Academy for Theatre and Film Arts, Sofia, Bulgaria όπου παρακολούθησε μαθήματα, διαλέξεις και εργαστηριακές ασκήσεις σε: Σύνθεση και Χορογραφία, Ρυθμικές φόρμες στο χορό, Χοροθεατρική Τέχνη, Παντομίμα, Υποκριτική, Σύστημα Stanislavski.Έκανε σπουδές στην Εκφραστική Κίνηση και την Ουδέτερη Μάσκα –με τον Prof. Luc de Smit στην Ακαδημία Θεάτρου, Βρυξέλλες, Βέλγιο και συμμετείχε σε 2ετές εργαστήριο έρευνας του χορού, υπό την διεύθυνση του Maurice Bejart.Εκπαιδεύτηκε στη Μουσική Κινητική και Ρυθμική Αγωγή- Σύστημα Dalcroze και Orff στην Επιμόρφωση της Σχολής Μωραϊτη και στην Παντομίμα και Μιμική στο Εργαστήρι Μιμικής και Έκφρασης, Αθήνα και στην National Academy for Theatre and Film Arts, Sofia, με τον Alexander Iliev.Εργάσθηκε με τους: Άρη Ρέτσο στη σπουδή «Προσανατολισμοί στην Αρχαία Τραγωδία Studio Ekfrasis, Πάτρα και με τον Μιχαήλ Μαρμαρινό «Σκηνοθεσία» Πανεπιστήμιο Πάτρας
Από το 2005 άρχισε την εκπαίδευσή της στο χορό «Botoh» με δασκάλους τους Ιάπωνες Masaki Ivana και Katsoura Kan.Διδάσκει από το 1992 στο παιδαγωγικό τμήμα δημοτικής εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών Κίνηση, Χορό και Θεατρική Τέχνη και ως επισκέπτρια καθηγήτρια στο New Bulgarian University στο theatre Department στο θέμα «somatic approach to female myth passion».Έχει διευθύνει πολλά εργαστήρια χορού και χοροθεάτρου για το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας , για ομάδες και καλλιτεχνικές – εκπαιδευτικές δομές στην Ζάκυνθο, Αίγιο. Τήνο, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Χανιά, Σπέτσες, Καλαμάτα, σε Αυστρία, Αγγλία και Βουλγαρία.Έχει χορέψει σε χορογραφίες Maurice Bejart, και έχει χορογραφήσει Τρωάδες, Μήδεια, Ηλέκτρα, Πλούτο, Ειρήνη καθώς και intermezzi σε Μολιέρο Κατά φαντασίαν και Αρχοντοχωριάτη σκηνοθεσίες Στιβανάκη, Andrea Nieuweyaers, Παπαϊωάννου, Alexander Iliev.Χορογράφησε και χόρεψε σε περισσότερα από 25 έργα με τις ομάδες Sing – Belgium, Druzba – Bulgaria, Εύτρωτον Σώμα και «Studio Ekfrasis a Dance theatre Ensemble» – ΕλλάδαΣυμμετείχε σε περισσότερες από 20 τηλεοπτικές εκπομπές, ταινίες και ντοκιμαντέρς (Super B, Patras TV, Achaia TV, Tele time, ET, Greece, Arte - Germany, Arte - France, BBC, Great Britain, First channel TV Bulgaria, TV «7 days»- Bulgaria).Είναι ιδρυτικό μέλος της ένωσης χοροθεραπευτών Ελλάδας και ενεργό μέλος του σωματείου Ελλήνων χορογράφων.