Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Έκτακτα Δελτία θυελλωδών ανέμων σε ισχύ

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3
ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡ 371 - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015/1000 UTC

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ 30-10-15/03 UTC
ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΟ ΧΑΜΗΛΟ ΜΕ ΚΕΝΤΡΟ 1014 ΣΤΟ ΜΠΟΥΤ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ 1013 ΣΤΗ ΣΙΔΡΑ
ΣΤΙΣ 30/15 UTC. ΧΑΜΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1013 ΣΤΟ ΚΡΟΥΣΕΙΝΤ ΚΑΙ ΥΨΗΛΕΣ 1028
ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 19.50, ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 19.50, ΜΠΟΥΤ
ΑΠΟ 30/16 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 30/22 UTC
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 Η 8

Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ



ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ
Εδώ είμαστε και πάλι, με την ασθένεια για την οποία ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ουσιαστικά γνωρίζουν λεπτομέρειες, και η έλλειψη γνώσης, έχει σαν αποτέλεσμα (σε συνδυασμό με τις «οδηγίες» για σφάξιμο των ασθενών από τα ΚΕΠΑ) την ταλαιπωρία όλων εκείνων που πάσχουν από αυτήν, αλλά δυστυχώς, και την…. ΚΑΤΑΔΙΚΗ τους από επιτροπές και διευθυντές.
Λες, και οι ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας το επέλεξαν, το επιδίωξαν να νοσήσουν και να τυρανιουνται εκείνοι και οι οικείοι τους για όλη τους τη ζωή. Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, μια ΑΝΙΑΤΗ πάθηση, η οποία (για να μην ξεχνιόμαστε) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΙΣ 43 ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΕΣ, την λίστα της ΝΤΡΟΠΗΣ, η οποία έγινε στο «πόδι», όπως ΟΛΑ γίνονται σε αυτή τη χώρα, έχοντας ένα σωρό ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ, και που ουσιαστικά, ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ (σύμφωνα με καταγγελίες ασθενών). Έγιναν δηλώσεις επί δηλώσεων από διάφορους κυβερνώντες σχετικά με αυτή τη λίστα αλλά και τον «ΜΠΑΚΑΛΟΚΑΤΑΛΟΓΟ» των ποσοστών αναπηριών ανά πάθηση, αλλά και πάλι, δεν έγινε ΤΙΠΟΤΑ. Άλλωστε, το έχουν αυτό ΟΛΟΙ οι πολιτικάντηδες, ίσως με ελάχιστες εξαιρέσεις, να εκλέγονται, και από τις θέσεις τους να προσφέρουν σε αυτή τη χώρα το ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΙΠΟΤΑ, και όχι μόνον αυτό, αλλά και να κάνουν τα πράγματα ακόμα πιο χειρότερα από ότι ήταν. Με την ΥΓΕΙΑ, πειραματίστηκαν και εξακολουθούν να πειραματίζονται ΟΛΟΙ, με αποτέλεσμα να την έχουν πλέον ΔΙΑΛΥΣΕΙ. ΕΠΑΙΞΑΝ και ΠΑΙΖΟΥΝ με την υγεία, έσπασαν ΡΕΚΟΡ περικοπών, πολλοί ΘΗΣΑΥΡΙΣΑΝ από την υγεία, και ο κοσμάκης ΠΕΘΑΙΝΕΙ εξαιτίας των ΑΣΧΕΤΩΝ, των ΛΑΜΟΓΙΩΝ, και των ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ που γίνονται από ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ..
Όλα αυτά τα έχουμε ξαναπεί, τα έχω γράψει αμέτρητες φορές.  
Ο Κόσμος δε μπορεί να καταλάβει κάποιες λεπτομέρειες, ΤΙ ζουν οι άνθρωποι που πάσχουν από την πλέον ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΗ (κατά τους ειδικούς) πάθηση. Βλέπουν ασθενείς που πάσχουν από αυτήν να στεκονται ακόμα στα πόδια τους, ακούν τις διάφορες ΜΠΟΥΡΔΕΣ (για να μη κανω πιο βαρύ χαρακτηρισμό) για «Νέες Θεραπείες», και πέφτουν στην ΠΑΓΙΔΑ, γιατί σου λένε, οι ασθενείς αυτοί θα γίνουν καλά. Αφού βγαίνουν «νέες θεραπείες». Μόνο που ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ. Πρόκειται απλά για ΝΕΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ, ΝΕΕΣ ΑΓΩΓΕΣ, ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΠΩΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ, ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΟΥΝ ΣΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ, τους ασθενείς με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας.
ΣΗΜΕΡΑ στέκονται κάποιοι στα πόδια τους, και ΑΥΡΙΟ, θα είναι σε αναπηρικό αμαξίδιο, είτε τυφλοί, είτε επιφορτισμένοι με επιπλέον προβλήματα που φέρνει αυτή η πάθηση. …. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και περιμένουν να περάσουν και πάλι ΚΕΠΑ, να ανανεωθεί ο «χρόνος επιδόματος ελεημοσύνης» αλλά και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη τους, και μπαίνουν στην επιτροπή, και πολλές φορές, πέφτουν πάνω σε ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΥΣ εκτός των άλλων, που κατεβάζουν το ποσοστό αναπηρίας, και που στέλνουν ακόμα και τα ΣΟΒΑΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ σε νέες περιπέτειες. Το έγραψα πολλές φορές, και θα το επαναλάβω μήπως κάποτε το καταλάβουν ΟΛΟΙ.
Η Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ ΙΑΤΡΙΚΗ, ΑΠΛΗ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ. ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΜΕ Σ.Κ.Π, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΠΟΛΥ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΑΘΗΣΗ ΑΥΤΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΓΕΛΑΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΗ. Φυσικά, στις περισσότερες περιπτώσεις, σε ποσοστό ΠΑΝΩ από 80% δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, και οι ασθενείς με Σ.Κ.Π, «κόβονται».
Ήμουν πρόσφατα σε ένα forum ασθενών με Σ.Κ.Π. Διαβάστε ένα αποσπασμα από συζήτηση…
«Όταν ήμουν μικρός και μου ευχόντουσαν «υγεία, υγεία πάνω απ΄ όλα αγόρι μου!», δεν έδινα ιδιαίτερη σημασία γιατί την θεωρούσα κάτι το δεδομένο. Τώρα μ΄ εχοχλεί όποτε οι αφελείς συγγενείς μου εύχονται το ίδιο, διότι πλέον δεν την έχω. Θέλω να πω να εύχεσαι το ποσοστό σου να παραμείνει για όλη σου τη ζωή στο 55% και να μην αυξηθεί. Αυτό σημαίνει ότι θα παραμείνεις λειτουργική και θα την χαίρεσαι πραγματικά κι΄ ας λένε για παρηγόρια πως η ζωή είναι ωραία όπως και νάχει. Όχι η ζωή δεν είναι ωραία όπως και νάχει κι΄ αυτό στο υπογράφει ένα άτομο καθηλωμένο πλέον σε αναπηρικό αμαξίδιο. Για να διεκδικήσεις το εξωιδρυματικό επίδομα, πρέπει να σου χαρακτηρίσουν ποσοστό 67% ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΙΚΗ αναπηρία, κάτι που παρ΄ όλους τους δύσκολους οικονομικά καιρούς που ζούμε, σου απεύχομαι από τα βάθη της ψυχής μου. Προτίμησε τη λειτουργικότητά σου κι΄ ας έχεις έστω και μεγάλο οικονομικό πρόβλημα. Το επίδομα μπορεί να θεωρηθεί σαν επιπλέον εισόδημα για κάποιον που καταφέρνει να το πάρει χωρίς να έχει κινητικά ή άλλα σοβαρά προβλήματα που προκαλεί η σκλήρυνση. Αντιθέτως κάθε άλλο παρά εισόδημα θεωρείται για την κάλυψη των επιπλέον αναγκών ενός κινητικά ανάπηρου. Όπως και νάχει, σε καμία περίπτωση δεν είναι και δεν πρέπει να θεωρείται σαν ένα επιπλέον εισόδημα. Δεν σε αποπαίρνω. Απλά προσπαθώ να σου δώσω να καταλάβεις πως με την βρωμοασθένεια που έχεις μπλέξει, να εύχεσαι να μείνει μέσα σου για πάντα κοιμισμένη.»
Είναι οι «συμβουλές», μέρος αυτών, δε μπορώ να βάλω όλη τη συζήτηση, σχετικά με «ποσοστό αναπηρίας» σε άτομο με σκλήρυνση κατά πλάκας. Τις δίνει ο φίλος μου ο Κώστας, και είναι ένα μικρό, πολύ μικρό παράδειγμα για κάποια από όσα συμβαίνουν στους ασθενείς, στις επιτροπές, στην καθημερινότητα τους.
Θα επανέλθω, γιατί το θέμα με την πάθηση αυτή και με την τύχη ουσιαστικά των ασθενών της, ΔΕΝ κλείνει, και το ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ.

Βασίλης Τσούγκαρης

HDS 5X Gen2 SONAR

HDS 5X Gen2 SONAR
Βυθόμετρο / Ανιχνευτής ψαριών / Πολυόργανο


Ψηφιακό Βυθόμετρο - Ανιχνευτής ψαριών - Πολυόργανο.
Το βραβευμένο Broadband Sounder™ έχει ενσωματωθεί στην συσκευή.
Έγχρωμη οθόνη, με τεχνολογία SolarMAX™ PLUS, TFT, 16 bit χρώματα, υψηλή ανάλυση και ευκρίνειας 5"/12,7 εκατ. 480Χ480 pixels, πολύ φωτεινή.
Ρυθμιζόμενος φωτισμός οθόνης και πληκτρολογίου για νυχτερινή χρήση, με άσπρα LED.
Νέος σχεδιασμός πληκτρολογίου FlyWheel™, για εύκολη πρόσβαση στο ευρυζωνικό βυθόμετρο, στο χάρτη, στους καταλόγους.
Ελληνική γλώσσα.
Συσκευή στεγανή IPX7.
Δύο χρόνια εγγύηση καλής λειτουργίας.
Στην συσκευασία περιέχεται ο αισθητήρας (Transducer) HST-DFSBL-50/200 kHz, δύο συχνότητες 50/200 kHz 600 watt. · GoFree™ Ασύρματη Τεχνολογία
Εφόσον συνδέσετε το ασύρματο δίκτυο GoFree μπορείτε να βλέπετε την συσκευή σας σε Smartphones ή σε Tablets.

· StructureScan® HD
Εφόσον η συσκευή συνδεθεί με την μονάδα structure scan (Δομή Βυθού) και τον αισθητήρα της δομής του βυθού τότε έχετε και την δομή του βυθού.
· SonarHub™
Δύο συσκευές σε μια StructureScan® HD και τεχνολογία CHIRP sonar
Εφόσον η συσκευή συνδεθεί με την μονάδα SonarHub και τον αισθητήρα chirp αποκτά ακόμη καλύτερη ευκρίνεια βυθού και διαχωρισμό ψαριών.
Εφόσον συνδέσετε και τον αισθητήρα της Δομής έχετε την δομή του βυθού.


· Radar 3G ή 4G
Εφόσον συνδεθεί η συσκευή με τα Ραντάρ 3G ή 4G μετατρέπεται και σε Ραντάρ.

· SonicHub® Συσκευή ψυχαγωγίας 200w
Εφόσον συνδεθεί με το Sonic Hub η συσκευή μετατρέπεται σε συσκευή ψυχαγωγίας έχετε ραδιόφωνο, mp3, ακούτε τα τραγούδια από USB στικάκια και από την συσκευή του τηλεφώνου σας και τα διαχειρίζεστε όλα από την συσκευή του βυθομέτρου.

· Αισθητήρες κατανάλωσης καυσίμου, στάθμης καυσίμου, πίεσης, θερμοκρασίας, ταχύτητας, μπορούν να συνδεθούν στην συσκευή.

· Συνδέεται μέσω αισθητήρα με τις κάτωθι εξωλέμβιες μηχανές και εμφανίζονται οι ενδείξεις των μηχανών στην συσκευή.
EVINRUDE
HONDA
MERCURY
SUSUKI
YAMAHA
· Συνδέεται μέσω δικτύου ΝΜΕΑ 2000 με την συσκευή καιρού της Airmar 200WX Weather Station και έχουμε στην οθόνη της συσκευής μας ανά πάσα στιγμή την κατάσταση και την πρόβλεψη του καιρού.
Τα στοιχεία που μας δίνει είναι:
Βαρομετρική Πίεση,
Υγρασία,
Θερμοκρασία,
Ταχύτητα - Διεύθυνση ανέμου.

Χαρακτηριστικά Οθόνης
Μοίρασμα οθόνης (μισή-μισή) για ταυτόχρονη παρατήρηση διπλής συχνότητας βυθομέτρου ΝΑΙ
Μέγεθος οθόνης 5 ίντσες ή 12,7 εκατ.
Υποστηρίζει Γλώσσες χειρισμού 32
Ανάλυση οθόνης 480 Χ 480 pixels
Μεταβλητά παράθυρα οθόνης ΝΑΙ
Τύπος οθόνης 16 bit έγχρωμη, SolarMAX™ PLUS TFT
Στοιχεία επικάλυψης Βυθομέτρου ΝΑΙ
Φωτισμός Πληκτρολογίου και οθόνης
Τύπος φωτισμού Άσπρα LED για την οθόνη και για το πληκτρoλόγιο
Χαρακτηριστικά Βυθομέτρου Δίκτυο
Ένδειξη θερμοκρασίας ΝΑΙ
ΝΜΕΑ 0183 Είσοδος ΝΑΙ
Συχνότητα Βυθομέτρου 50/200 ή 83/200 kHz
ΝΜΕΑ 0183 σύνδεση Τύπος 422 [(1) Tx (1) Rx]
Τύπος αισθητήρα
Skimmer της Lowrance ή από την μεγάλη ποικιλία που διαθέτει η Airmar 200 ή 50/200 ή 83/200 kHz
NMEA 2000 Πιστοποιημένο ΝΑΙ
Ισχύς εξόδου 250 W Peak to Peak (32W RMS) ανάλογη με 30,000W Peak to Peak (3,75 KW RMS) Αναλογικού βυθομέτρου.
ΝΜΕΑ Έξοδοι
0183/2000
Μέγιστο Βάθος 5000 πόδια ή 1524 μέτρα (ανάλογα με τον τύπο του αισθητήρα)
Βύσματα ΝΜΕΑ 2000®, ΝΜΕΑ 0183 και Ethernet
Λειτουργίες βυθομέτρου: Γραμμή χρωμάτων (ColorLine™), Γκρίζας Γραμμής (GrayLine®), Αυτόματης ρύθμισης (ASP™), Σύμβολα Ψαριών (FishSymbol I.D.™), Βάθος Ψαριών (FishTrack™) και άλλες. ΝΑΙ
Διαστάσεις
Πλάτος Ύψος Βάθος
7,2 ίντσες/ 184 χιλιοστά 5,7 ίντσες/ 146 χιλιοστά 4 ίντσες/ 102 χιλιοστά
Βυθόμετρο Αναλαμπών (FlashGraf™) ΝΑΙ
Τάση τροφοδοσίας 10-17 VDC
Γρήγορη ανίχνευση (FasTrack™) ΝΑΙ
Κατανάλωση 0,7 Α στα 13 VDC με ανοικτό φωτισμό και 0,4 Α με φωτισμό κλειστό.
Γρήγορη κύλιση διαγράμματος σε υψηλές ταχύτητες κίνησης σκάφους (Ping Speed HyperScroll™)
ΝΑΙ
Θερμοκρασία λειτουργίας συσκευής -15° C έως 55° C
Συναγερμοί Βάθους ΝΑΙ
Άλλα χαρακτηριστικά
Structure scan, με LSS-2 (παλέτα 8 χρωμάτων) Ευρυζωνικό ψηφιακό βυθόμετρο (παλέτα 14 χρωμάτων), Δίκτυο Ethernet, δέχεται δορυφορικό δέκτη καιρού και ράδιο, δέχεται αισθητήρες ταχύτητας & διεύθυνσης ανέμου, βαρομετρικής πίεσης.
Εγγύησης καλής λειτουργίας 2 χρόνια

CRT SUPERSTAR 9900 SSB - ΑΠΟ ΤΟ RADIO ELEKTRON

CRT SUPERSTAR 9900 SSB




ΝΕΟΣ ΠΟΜΠΟΔΕΚΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ SUPERSTAR
10M,11M  ΙΣΧΥΣ ΕΞΟΔΟΥ 60WATT ΣΤΑ SSB.
AM,FM,USB,LSB
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Specifications

Frequency range

  • 28 to 29.7 MHz (10 mtr. Amateur band)
  • Modes

  • AM / FM / LSB / USB
  • Transmission power

  • FM: 50W
  • AM: 30W / SSB: up to 60W
  • Transmission power adjustable
  • Frequency steps

  • 100 Hz / 1 kHz / 10 kHz / 100 kHz / 1 MHz
  • Features
    • CTCSS and DCS encoder / decoder
    • Frequency shift (REP function) adjustable shelf 100 Hz to 5 MHz
    • VFO display in frequency mode
    • FIN (Fine Tune, RX only / TX only / Both)
    • Adjustable with Clarifier, range ± 1.5 KHz.
    • 6 programmable memory slots
    • Automatic Squelch (AM / FM) ASQ
    • Power / Signal Strength / SWR indication
    • Operating Voltage
    • Dual Watch
    • Scan mode
    • Roger beep
    • adjustable echo function
    • PA Function
    • Multi-color display (7 colors available)
    • Backlight key
    • Key lock
    • Hi Cut (on / off)
    • Noise Blanker (on / off)
    • Echo (on / off)
    • +10 KHz (on / off)
    • Roger beep (off, 1-5)
    • Microphone Gain (1-36)
    • NOG (monitor volume, 1-32)
    • TOT (Time Out Timer, Off / adjustable up to 600 seconds)
    • TSR (High SWR Protection, On / Off)
    • TDC (High Voltage Protection, On / Off)
    • SCM (Scan Mode, SQ / Time)
    • Programmable by computer (mini USB on backside)
    • Reset function
    Microphone connector

  • 6-pin
  • Antenna connection

  • PL female
  • Power supply

  • 13.8 V DC
  • Dimensions W x H x D in mm

  • about 157 x 48 x 246
  • Weight

  • 2.1 kg

  • Ένα κορίτσι στο παράθυρο

    Ένα κορίτσι στο παράθυρο
    Συγγραφέας: Κάρμεν Ρουγγέρη


    Εικονογράφος: Χριστίνα Κουλουμπή
    Μουσική: Σπύρος Παπαδάτος
    Τραγουδούν:
    Ελένη Ζιώγα, Αλέξανδρος Κομπόγιωργας, Χριστίνα Κουλουμπή, Γιάννης Νικολάου, Σπύρος Περδίου Δέσποινα Πολυκανδριώτου, Νεκτάριος Φαρμάκης Αφήγηση: Κάρμεν Ρουγγέρη
    Ημερομηνία έκδοσης: 11 Μαΐου 2015
    Σχήμα: 24Χ32
    Σελίδες: 32
    Εξώφυλλο: Σκληρό
    ISBN: 978-960-567-077-1
    Σε ένα πανέμορφο χωριουδάκι ζει ένας παράξενος γέρος που τον λένε Κοππέλιο.
    Μένει μόνος του σ’ ένα μεγάλο σπίτι και δεν ανοίγει ποτέ το παράθυρό του στο φως. Μια μέρα –τι παράξενο– το παράθυρό του φωτίζεται και μια όμορφη κοπέλα παρουσιάζεται. Ποια είναι αυτή η κοπέλα; αναρωτιούνται όλοι στο χωριό.
    Το CD περιέχει αφήγηση, διαλόγους, μουσική και τραγούδια βασισμένα πάνω σε μελωδίες του Λεό Ντελίμπ από το μπαλέτο Κοπέλια.

    ΜΑΡΙΟΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ - ΝΕΑ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ - TALES OF CHRISTMAS

    Tales of Christmas
    ΕΝΑ ΝΕΟ ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΛΑΣΙΚΟ-CROSSOVER ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ
    ΜΑΡΙΟ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ
    ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΜΕ 6 ΒΡΑΒΕΙΑ GRAMMY, ΜΑΕΣΤΡΟ JORGE CALANDRELLI 
    ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΣΚΟΠΩΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΣΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ MINOS EMI
    Πρώτο, εξαιρετικό, δείγμα αυτής της έκδοσης το γνωστό σε όλους μας “NATURE BOY”. 
    Mario Frangoulis
    “NATURE BOY”
    Written by Eden Ahbez
    Philharmonia Orchestra
    Conductor: Jorge Calandrelli
    Ακούστε το τραγούδι στο YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=AVKpRZHZkoY
    Ο Μάριος Φραγκούλης, ο “Best Male Classical Crossover Artist” για το 2011, επανέρχεται με ένα γιορτινό άλμπουμ! Έχοντας κυκλοφορήσει περισσότερα από 15 προσωπικά άλμπουμ, με πωλήσεις ύψους 1,000,000 αντιτύπων σε όλον τον κόσμο, κι έχοντας φτάσει στην κορυφή των Classical Crossover charts, δίπλα σε καλλιτέχνες όπως ο Andrea Bocelli και ο Josh Groban, ο Φραγκούλης ενώνει τις δυνάμεις του με τον κάτοχο 6 βραβείων Grammy, μαέστρο και παραγωγό Jorge Calandrelli (Placido Domingo, Barbra Streisand, Celine Dion, Tony Bennett, Lady Gaga) για την κυκλοφορία  του πρώτου χριστουγεννιάτικου άλμπουμ του, Tales of Christmas- μιας συλλογής από τραγούδια που μιλούν για τα βασικά θέματα των γιορτών: τη συμπόνια, την  οικογένεια, το θάρρος, τη χαρά και τη δύναμη της αγάπης.
    Στο project επίσης συμπράττουν η Philharmonia Orchestra του Λονδίνου, που είναι αναμφισβήτητα μία από τις πιο περιπετειώδεις και προορατικές ορχήστρες του Ηνωμένου Βασιλείου, και τα θρυλικά Abbey Road Studios όπου το άλμπουμ ηχογραφήθηκε. Το άλμπουμ περιέχει τέσσερις εξαιρετικές συνεργασίες, που αναδεικνύουν όλο το εύρος των φωνητικών δυνατοτήτων του Μάριου: το All Creatures of Our God και το King με το διεθνή καλλιτέχνη  George Perris και τη Julie Zorilla στα φωνητικά, το Carpe Diem με τη διεθνούς φήμης σοπράνο Sarah Brightman (την πρώτη Christine στο Φάντασμα της Όπερας), και το Have Yourself a Merry Little Christmas με την mezzo-soprano, κάτοχο 4 βραβείων Grammy, Marilyn Horne και τη χορωδία των ταλαντούχων «Μικρών Μουσικών» του Ωδείου Αθηνών.
    Το Tales of Christmas θα κυκλοφορήσει στις 30 Οκτωβρίου, 2015 από τη ΜΙΝΟΣ-EMI. Το άλμπουμ θα είναι διαθέσιμο στα δισκοπωλεία καθώς και online στα ψηφιακά καταστήματα δίσκων.

    Θεατρικές παραστάσεις για παιδιά / Εκπαιδευτικά προγράμματα για ενήλικες

    Την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου η Βιβλιοθήκη θα παραμείνει κλειστή

    Ελεύθερο Εργαστήρι Μουσικής Παιδείας
    Στιγμές της ιστορίας του ελληνικού τραγουδιού με αφορμή τέσσερις επετείους
    Τα μαθήματα του εργαστηρίου συνεχίζονται την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου με το πρώτο μέρος της διάλεξης του Λάμπρου Λιάβα με θέμα:
    Αττίκ - Η μεγάλη τέχνη των μικρών τραγουδιών. Αναζητώντας τον Αττίκ και την εποχή του (4,11/11/2015, 18:00 - 20:00)
    Επόμενες διαλέξεις:
    Αισθητική της λαϊκής μουσικής: η συνθετική τεχνοτροπία του Βασίλη Τσιτσάνη, Νίκος Ορδουλίδης. (18,25/11 2015, 18:00 - 20:00)
    Για τον Μάνο Χατζιδάκι: 1ο σεμινάριο, Το τραγούδι του, σημαία του ελληνικού πολιτισμού - 2ο σεμινάριο, Μια προσπάθεια ορισμού των εννοιών με αφορμή το έργο του, Νότης Μαυρουδής. (02,09/12 2015, 18:00 - 20:00)
    Εγγραφές ηλεκτρονικά www.mmb.org.gr ή στη Βιβλιοθήκη κατά τις ώρες λειτουργίας της
    Κόστος συμμετοχής: 50€ για το σύνολο των σεμιναρίων του κύκλου του Εργαστηρίου.
    Πληροφορίες: 210 72.82.571, Ρηνιώ Χρυσαδάκου
    Περισσότερες πληροφορίες

    Θεατρική παράσταση για παιδιά
    Χίλιες και μια...σελίδες
    Η νέα ευρηματική μουσική θεατρική παράσταση «Χίλιες και μια...σελίδες» ανεβαίνει αυτή την Κυριακή 1 Νοεμβρίου και κάθε Κυριακή στις 11:30 στη Βιβλιοθήκη σε πρωτότυπο κείμενο και σκηνοθεσία τουΜιχάλη Κοιλάκου.
    Μαζί του, πολυτάλαντοι ηθοποιοί τραγουδούν, χορεύουν (ακόμα και κλακέτες) και παίζουν ζωντανά με δεξιότητα πιάνο, βιολί, κιθάρα, ακορντεόν, κρουστά και μουσικό πριόνι!
    Το έργο διαδραματίζεται παράλληλα στην πραγματικότητα και στον κόσμο της φαντασίας, δημιουργώντας απρόοπτες κωμικές καταστάσεις. Το πολύχρωμο ευρηματικό σκηνικό διεγείρει την φαντασία των παιδιών με εκπλήξεις και διαδραστικά στοιχεία!
    Τιμές εισιτηρίων: 8 ευρώ (παιδικό), 10 ευρώ
    Εισιτήρια-πληροφορίες:
    ticketservices.gr , 210 72 34 567
    Εκδοτήρια: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)
    Δε-Πα 09:00-17:00, Σα 10:00-16:00
    Εκδοτήριο Βιβλιοθήκης (Μέγαρο Μουσικής)
    Δε-Πα και Κυριακή 10:00-16:00
    Πληροφορίες την ημέρα της παράστασης 210-7282554
    Περισσότερες πληροφορίες
    Αίθουσα Διδασκαλίας
    Μουσική Βιβλιοθήκη "Λίλιαν Βουδούρη"
    Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

    Θεατρική παράσταση για παιδιά
    Απαγορεύεται η μουσική!
    Όσο κι αν ο ανατρεπτικός της τίτλος προσπαθεί να μας πείσει για το αντίθετο, η νέα μουσικοθεατρική παράσταση της ομάδας Κοπέρνικος έρχεται να μας αποδείξει ότι η μουσική βρίσκεται παντού.
    Αυτή την Κυριακή 1 Νοεμβρίου
    και κάθε Κυριακή στις 15:00
    το θέατρο γεμίζει υπέροχες μουσικές και τραγούδια, που ερμηνεύονται ζωντανά ακόμα κι από τα ίδια τα παιδιά, ενώ η έντονη δράση και το έξυπνο χιούμορ σε ένα απόλυτα παιχνιδιάρικο σκηνικό, προσφέρουν στα παιδιά ηλικίας 4-9 ετών ένα ευρηματικό και ποιοτικό θέαμα, ανοίγοντας το δρόμο για άφθονους "μουσικούς πειραματισμούς" στο σπίτι ή στο σχολείο.
    Τιμές εισιτηρίων: 8 ευρώ (παιδικό), 10 ευρώ
    Εισιτήρια-πληροφορίες:
    ticketservices.gr , 210 72 34 567
    Εκδοτήρια: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)
    Δε-Πα 09:00-17:00, Σα 10:00-16:00
    Εκδοτήριο Βιβλιοθήκης (Μέγαρο Μουσικής)
    Δε-Πα και Κυριακή 10:00-16:00
    Πληροφορίες την ημέρα της παράστασης 210-7282554
    Περισσότερες πληροφορίες
    Αίθουσα Διδασκαλίας
    Μουσική Βιβλιοθήκη "Λίλιαν Βουδούρη"
    Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

    Συναυλία στη Μουσική Βιβλιοθήκη
    Κυριακή 1 Νοεμβρίου, 19:00
    Duo "Ζεύξεις"
    "Ήχος Έλλογος"
    Νίκη Πανταζάτου - πιάνο
    Δημήτρης Δερδενές - κιθάρα
    Συναυλία με έργα: F. Schubert, F. Rebay, I. Albeniz, E. Marchelie
    Διοργάνωση: "Λιτρίβι-Κοιν.Σ.Επ./www.stopaliolitrivi.gr
    Πληροφορίες / κρατήσεις θέσεων: 210-7282570, 6947434854
    Δευτ.-Παρασκ.10:00-15:00

    Ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής διοργανώνει
    μια σπουδαία μουσική συνάντηση με τέσσερις κορυφαίους δεξιοτέχνες του λαϊκού κλαρίνου που εκπροσωπούν τέσσερις διαφορετικές γενιές.
    Πετρο-Λούκας Χαλκιάς, Νίκος Φιλιππίδης
    Γιώργος Κωτσίνης, Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος
    Τραγούδι: Βασίλης Σερμπέζης
    Επιμέλεια-Παρουσίαση: Λάμπρος Λιάβας
    Σκηνική επιμέλεια: Σοφία Σπυράτου
    Χορεύει ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος "Χοροπαιδεία"
    Σάββατο 7 & Κυριακή 8 Νοεμβρίου - ώρα 20:30
    στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
    Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκίνησε
    Τιμές εισιτηρίων: € 15, 25, 35, 45
    € 10 (Φοιτητικά, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ, πολύτεκνοι, 65+)
    Τηλ. 210-7282333 www.megaron.gr

    Γίνετε Φίλοι της Βιβλιοθήκης
    Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών-αναγνωστών της, η Βιβλιοθήκη εγκαινιάζει το θεσμό των Φίλων της Βιβλιοθήκης, στους οποίους παρέχει μια σειρά ειδικών προνομίων, όπως δανεισμό υλικού και πρόσβαση σε βάσεις δεδομένων από απόσταση.
    Για να αποκτήσετε την κάρτα Φίλου της Βιβλιοθήκης, αρκεί να προσκομίσετε την αστυνομική σας ταυτότητα και να συμπληρώσετε τη σχετική αίτηση στο Γραφείο Εξυπηρέτησης Κοινού στο Αναγνωστήριο, όπου και θα καταβάλετε τη συνδρομή σας.
    Η κάρτα είναι αυστηρά προσωπική.
    Κόστος εγγραφής για 1 χρόνο: 35€, φοιτητές 30€
    Περισσότερες πληροφορίες
    Παρασκευή στις 3: Συναυλίες στη Βιβλιοθήκη
    Στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τα Ωδεία ή Βιβλοθήκη φιλοξενεί μικρές συναυλίες σπουδαστών Ωδείων στην Αίθουσα Διδασκαλίας κάθε Παρασκευή μεσημέρι στις 15:00, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
    Ωδεία, Μουσικές σχολές και νέοι μουσικοί που ενδιαφέρονται να κλείσουν ημερομηνία για τη συναυλία τους, μπορούν να έρχονται σε επικοινωνία με τη Βιβλιοθήκη (Ειρήνη Κρίκη, τηλ: 210 7282570, irinikriki@megaron.gr) ώστε να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους. Σημειώνεται πως οι συναυλίες πραγματοποιούνται με συμβολική χρέωση.
    Περισσότερες Πληροφορίες


    Φιλοξενία εκδηλώσεων
    Στη νέα πτέρυγα του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
    διατίθενται για τη φιλοξενία εκδηλώσεων
    πλήρως εξοπλισμένοι χώροι:
    Πολυχώρος και Αίθουσα Διδασκαλίας
    Με τη σύγχρονη τεχνολογική υποδομή, την εξαιρετική ακουστική και το πιάνο που διαθέτουν
    προσφέρονται για τη φιλοξενία εκδηλώσεων λόγου και μουσικής, παρουσιάσεων, σεμιναρίων και εκθέσεων.
    Αναγνωστήριο Βιβλιοθήκης
    Χάρη στην υλικοτεχνική υποδομή μιας σύγχρονης βιβλιοθήκης, αποτελεί ιδανικό περιβάλλον για τη διοργάνωση σεμιναρίων και εργαστηρίων.
    Οι εκδηλώσεις μπορούν να πλαισιωθούν
    με διοργάνωση κοκτέηλ στο Φουαγιέ Πολυχώρου.
    Όλοι οι χώροι προσφέρουν
    ιδανική πρόσβαση στο Αίθριο των Μουσών
    και εξυπηρετούνται από το Γκαράζ του Μεγάρου.
    Πληροφορίες: 210 7282569-570
    Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες και δείτε φωτογραφίες από τους χώρους

    Επίσκεψη του Ουγγρικού Αστρονομικού Συλλόγου στον Όμιλό μας.

    2015-10-29 153431

    Επίσκεψη του Ουγγρικού Αστρονομικού Συλλόγου στον Όμιλό μας.

    ***
    Την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα, μέλη του Ουγγρικού αστρονομικού σωματείου Partiscum Astronomical Association, θα επισκεφθούν τα γραφεία του Ομίλου μας και θα μας παρουσιάσουν το έργο τους και τις δραστηριότητές τους.
    Πρόκειται για ένα ερασιτεχνικό σωματείο με έδρα την πόλη Szeged στην νοτιοανατολικη Ουγγαρία με έμφαση στην διδασκαλία και στην οργάνωση εκδηλώσεων με σκοπό την διάδοση της Αστρονομίας (αλλά και της Φυσικής, της Βιολογίας, της Χημείας και της Γεωγραφίας).
    Στις εκδηλώσεις τους χρησιμοποιούν έναν φορητό θόλο πλανηταρίου με παράλληλες προβολές φιλμ και ζωντανές παρουσιάσεις, ενώ διαθέτουν και ένα μικρό αστεροσκοπείο με μικρά και μεγάλα τηλεσκόπια. Τα δύο τελευταία χρόνια έχουν επισκεφθεί πάνω από 200 σχολεία στην Ουγγαρία, και σκοπός τους είναι η δημιουργία ενός επιστημονικού κέντρου, παρόμοιου με το ΝΟΗΣΙΣ, όπου θα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις και παρουσιάσεις από τους ίδιους αλλά και από επιστήμονες, φοιτητές ή απλούς πολίτες.
    Η παρουσίαση τους θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα, την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα.
    Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.
    ofa logo
    ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
    www.ofa.gr

    Νέες κυκλοφορίες


    Ο τοίχος είχε τη δική του υστερία
    Συλλογικό
    ISBN: 978-960-03-5960-2
    Τιμή: 8,48 €
    Το ημερολόγιό αυτό είναι ένας φόρος τιμής στον ανώνυμο, καμένο, απελπισμένο γραφιά του τουίτερ, αλλά και μία έντυπη διέξοδος από την ηλεκτρονική δικτατορία του ρούτερ. Σκεφτήκαμε, διάολε, ένας φόρος παραπάνω στα χρόνια της μνημονιακής χολέρας δεν θα επιβαρύνει τον ηρωικό μας λαό. Άλλωστε όλοι διαβάζουμε από αριστερά προς τα δεξιά.
    Με αυτό το ημερολόγιο προσθέτουμε ένα λιθαράκι στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς του έθνους μας, που αναπνέει μέσα στις σελίδες του. Την ώρα που η εθνική μας αυτοεκτίμηση φυλλορροεί, που έχουμε χάσει ακόμα και αυτό το νόημα της αυτοϊκανοποίησης, εμείς είμαστε εδώ για να κρατήσουμε στιβαρά το χέρι που ανάβει αναπτήρα στις συναυλίες. Με ευαισθησία, με αυταπάρνηση, με υπερηφάνεια, χωρίς κρεμμύδι, ευχαριστώ. Εδώ για να θυμίζουμε ότι είμαστε οι εφευρέτες της μακριάς γαϊδούρας και του ρουφήγματος του αφρού του φραπέ.Και θα είμαστε για πάντα εδώ γιατί ό,τι δεν μας σκοτώνει είναι επειδή δεν ξέρει πού μένουμε.
    Τελειώνοντας, θα θέλαμε να αφήσουμε το στίγμα μας στο καλλιτεχνικό στερέωμα δηλώνοντας τούτο: πορόμ-ποπόμ, πορόπο-πορόπο-πέρο-περό.
    Ζήτω το 2016.
    *ΖΗ-ΤΩ*  

    ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ

    Πολιτισμός και ψυχική υγεία
    Μιχάλης Γ. Μαδιανός
    ISBN: 978-960-03-5897-1
    Τιμή: 15,90 €
    Τι κοινό μπορεί να έχουν τα Αναστενάρια με τη Γιορτή των Νεκρών στο Μεξικό; ΄Η το ξεμάτιασμα με τα μοιρολόγια της Μάνης; Ή οι ομάδες αυτοβοήθειας με τα κοινοτικά κοινωνικά υποστηρικτικά δίκτυα; Το κοινό νήμα που συνδέει όλα αυτά και πολλά άλλα φαινόμενα είναι η δυνατότητα της κοινότητας και του πολιτισμού να έχουν έναν «θεραπευτικό» ρόλο, συμβάλλοντας στην κοινωνική συνοχή και την ψυχική υγεία.
    Ο συγγραφέας εξετάζει την «θεραπευτική» κοινωνική διάσταση που έχουν κάποιες πολιτισμικές πρακτικές και τελετουργίες τις οποίες θα μπορούσε κάποιος, με μια επιπόλαιη ματιά, να χαρακτηρίσει αναχρονιστικές ή μεταφυσικές. Ιδίως σε εποχές οικονομικής και κοινωνικής κρίσης σαν τη σημερινή, όταν περιορίζονται οι παροχές υπηρεσιών ψυχικής υγείας, καθίσταται επιτακτική η κατανόηση όλων των θετικών πλευρών του πολιτισμού της κοινότητας. Κι εδώ ο πολιτισμός δεν περιορίζεται στις «τέχνες και τα γράμματα», αλλά περιλαμβάνει το «πνεύμα των ανθρώπων»: τη γλώσσα, την ιστορία, τους μύθους, την παράδοση, τα τραγούδια, το χορό, τα τεχνήματα και την τέχνη, τα ήθη και τα έθιμα ως «ψυχοθεραπευτικές» διαδικασίες.
    Το βιβλίο απευθύνεται στους επαγγελματίες της ψυχικής υγείας αλλά και σε όσους επιθυμούν να κατανοήσουν τις πανάρχαιες τελετουργίες και πρακτικές πέρα από τη γραφικότητα. Επίσης συμπληρώνει δύο προηγούμενα βιβλία του Μιχάλη Γ. Μαδιανού, την Εισαγωγή στην Κοινωνική Ψυχιατρική και το Κοινοτική Ψυχιατρική και Κοινοτική Ψυχική Υγιεινή, καθώς πραγματεύεται τη συμβολή του πολιτισμού στη διατήρηση της ψυχικής υγείας της κοινότητας.  

    ΠΟΙΗΣΗ - ΠΟΙΗΤΙΚΗ - ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ

    Η Μαύρη Θάλασσα
    Στέφανος Παπαδόπουλος
    Μετάφραση: Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ
    ISBN: 978-960-03-5918-3
    Τιμή: 10,00 €
    Η Μαύρη Θάλασσα ανατρέχει στη «Mεγάλη Kαταστροφή» των Ελλήνων του Πόντου μέσω μιας σειράς από «σονέτα-μονολόγους» ή φωνές από το παρελθόν. Ιερείς, πόρνες, στρατιώτες και ένα παράξενο σύνολο χαρακτήρων, ξαναζούν μέσα απ’ αυτή την ποιητική αναγέννηση της φαντασíας ένα τραγικό κεφάλαιο της ελληνικής Ιστορίας. Με βάση την οικογενειακή ιστορία του συγγραφέα, καθώς και μια φανταστική επανάληψη των σκηνών από την ανταλλαγή των πληθυσμών ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, τα ποιήματα προχωρούν από το τραγικό σε χιούμορ παράλογο και επικεντρώνονται στην ανθρώπινη τρέλα του πολέμου, στα βάσανα και στον ξεριζωμό. Γοητευμένος από την ιδέα μιας «κληρονομημένης μνήμης του πολέμου» και από παλιές οικογενειακές φωτογραφίες, ο ποιητής ταξίδεψε στη νότια ακτή της Μαύρης Θάλασσας εξερευνώντας τα παλιά ελληνικά χωριά και τα μοναστήρια των Ποντίων και διασχίζοντας τοπία που ακόμη κατοικούνται από τα φαντάσματα του Στράβωνα, του Ξενοφώντα και του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
    «Δεν είμαι φιλόλογος ούτε ιστορικός και τα κείμενα αυτά σίγουρα δεν είναι η ιστορία της Μαύρης Θάλασσας. Δεν μ' ενδιαφέρει να κάνω εθνικιστικές ή πολιτικές δηλώσεις γύρω από ένα γεγονός που σημάδεψε την παγκόσμια Ιστορία. Αυτά εδώ είναι απλώς ποιήματα για τον ανθρώπινο πόνο, ένας φόρος τιμής σ' εκείνους που εξορίστηκαν ή εξοντώθηκαν, σε όλα τα θύματα της ματαιότητας του πολέμου».
    Σ.Π.

    Οδηγίες για πρωτόπλαστους
    Νίκος Λαμπρόπουλος
    ISBN: 978-960-03-5952-7
    Τιμή: 9,54 €
    Ποιήματα ανάμεσα σε χρόνους και τόπους
    που απέχουν μεταξύ τους αιώνες ή και λίγες στιγμές.
    Ένας κήπος απολαύσεων, ο μαγικός αριθμός δύο
    και οι αιχμάλωτοι του Χρόνου.
    Λαβύρινθοι που δε ζητούν μίτο
    και σώματα που θεραπεύουν το τραύμα της ύπαρξης.
    Η αστική περιπλάνηση ως παραμυθία.
    Το τσίρκο. Η Αμερική.
    Ενθύμια θανάτου και φυλαχτά λησμοσύνης.
    Οδηγίες για την αιώνια επιστροφή.

    Τραγούδια για το πένθος
    Μάνος Στεφανίδης
    ISBN: 978-960-03-5956-5
    Τιμή: 9,54 €
    Oι ακόμη ζωντανοί είμαστε μια αισχρή όσο και αυθάδης μειοψηφία εμπρός στην απέραντη δημοκρατία των νεκρών. Eκεί όπου το ποτάμι του χρόνου σταμάτησε κι έγινε μια απέραντη παγωμένη λίμνη χωρίς όχθη. Oι ακόμη ζωντανοί παίρνουμε τον εαυτό μας πολύ στα σοβαρά. Kι είναι τότε που η Iστορία γελάει χωρίς χαμόγελο και κοιτάζει τις πόζες μας με οίκτο. Έπειτα ετοιμάζεται να γράψει το opus magnum της, την «Eλεγεία στη Γελοιότητα». Ίσως κάποτε κάποιος εξ ημών να πρέπει να γράψει μια «Σύντομη ιστορία του μέλλοντος» με οδηγίες χρήσεως για τους ακόμη ζωντανούς. Kαι γι’ αυτούς που δεν έχουν έρθει ακόμη…
    Γεννιόμαστε κουβαλώντας το θάνατό μας. Tίποτε μακάβριο σ’ αυτό. Mεγαλώνει μαζί μας σιωπηλός, σαν άγγελος προστάτης, και μόλις ενηλικιωθούμε αρχίζει το έργο του μεθοδικά. Εργάζεται άοκνα στους πνεύμονες, στα οστά, στις αρτηρίες, φτιάχνοντας τη φωλιά του σαν χελιδόνι μιας ανάποδης άνοιξης. Τα σπλάχνα μας σιγά σιγά γίνονται το σπίτι του. Eκεί κλωσσάει τ’ αυγά του με αγάπη και περιμένει την εκκόλαψη. Tο πουλί-θάνατος γεννιέται πάντα πρόωρα, όπως κι εμείς άλλωστε, κι έρχεται ανεπιθύμητο. Όσο κι αν το ξορκίζουν οι άνθρωποι γράφοντας παραμύθια ή φτιάχνοντας τις εικόνες του… Γεννιόμαστε, λοιπόν, με το θάνατό μας και πεθαίνουμε μέσα στη λάμψη της αναγέννησής του. Σαν να τιμωρούμε έτσι τους θεούς για την αθανασία που μας στέρησαν. Σαν να ευχαριστούμε το θάνατο που, μηδενίζοντάς μας και ταξιδεύοντάς μας πάλι στο άπειρο, στο τίποτε, δίνει τετελεσμένο νόημα στην ως τώρα ζωή μας.
    Μερικά από τα κείμενα της συλλογής έχουν δημοσιευθεί κατά καιρούς, σε μια πρώτη εκδοχή, στα περιοδικά Δέντρο, Poetix, Μανδραγόρας, στον κατάλογο Ο χρόνος, οι άνθρωποι, οι ιστορίες τους (Μουσείο Μπενάκη, 2010) και στο βιβλίο Ίμερος ή Η εκδίκηση της Σελήνης (Μίλητος, 2012). Επίσης, αρκετά έχουν δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα manosstefanidis.blogspot.com.
    Τα κείμενα που αναφέρονται σε γάτους και σκύλους έχουν μεταφερθεί στο θέατρο του Neuchâtel από το θίασο Avant-Scène Opéra σε μετάφραση της Véronique Maire.

    ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ΝΙΚΗΣ ΠΑΠΑΘΕΟΧΑΡΗ

    ΚΕΔΡΟΣ | νέες εκδόσεις |ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2015

    Σας ενημερώνουμε για τις νέες εκδόσεις μας που μόλις κυκλοφόρησαν.
    Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι:

    το βιβλίο ΜΑ, ΜΠΑΜΠΑ, ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΙΑ! της Παναγιώτας Πλησή
    τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας
    του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου
    και
    το ΑΪΒΑΛΙ μας ταξιδεύει...
    κυκλοφόρησε στα γαλλικά, από τις εκδόσεις Steinkis.
     
    ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΙΣΤΗΝΟΣ - ΑΦΕΡΕΓΓΥΟΙ ΚΑΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ
    Γιώργος Αριστηνός
    ΑΦΕΡΕΓΓΥΟΙ ΚΑΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ
    Δοκίμια για τη λογοτεχνία και τον πολιτισμό
    Δοκίμια, άρθρα, κριτικές, scripta minima, αναγνωστική εμπειρία πολλών χρόνων, κείμενα άλλα δημοσιευμένα και άλλα ανέκδοτα, όλα όμως «ανασκολοπισμένα» (αναταγμένα και διορθωμένα) ώστε να αποτελούν εντελώς νέο υλικό, ιδού το περιεχόμενο αυτού του τόμου. Ο μοντερνισμός, ο μεταμοντερνισμός, η παράδοση, οι μεγάλοι σταθμοί της λογοτεχνίας που άλλαξαν τις αναγνωστικές μας έξεις, ο λεγόμενος ελληνοκεντρισμός και οι παθολογικές συμφύσεις του, οι διακειμενικές σχέσεις στο αρχιπέλαγος της γραφής, τα «λοξά» αιρετικά ή ανορθόδοξα έργα είναι τα θέματα που απασχολούν τον συγγραφέα στον παρόντα τόμο, με ψυχαναγκαστική μάλιστα ένταση. Ένταση που δεν σχετίζεται με κάποια έννοια αποστολικής διακονίας απέναντι στην τέχνη του γράφειν, αλλά με το στιλ (λίγο μπλαζέ, λίγο κυνικό) του γράφοντος που θεωρεί τη λογοτεχνία επικίνδυνη (αφού αντί να εξανθρωπίζει εξιδανικεύει) για τον κόσμο. Περισσότερα
     
    ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΠΑΠΑΜΑΡΚΟΣ - ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ
    Δημοσθένης Παπαμάρκος
    ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ

    (2η έκδοση - Νέο εξώφυλλο)

    Δώδεκα διηγήματα για την αδελφική αγάπη και την εκδίκηση, την ανία και την τρέλα, το παράδοξο της ταυτότητας και τη μοναχική πορεία προς το θάνατο. Αναμειγνύοντας το φανταστικό με το ρεαλισμό και το ανοίκειο με το καθημερινό, οι ιστορίες αυτές μιλούν για την αγωνιώδη αναμέτρηση με το χρόνο και την
    πραγματικότητα, αλλά και για τη δημιουργική μεταποίησή τους.
    Οι ήρωες της ΜεταΠοίησης, χωρίς να ζητούν κατανόηση ή συγχώρηση, αφηγούνται σε πρώτο ενικό, αιφνιδιάζοντας τον αναγνώστη με την παραδοξότητα, την αμεσότητα και τη βίαιη τρυφερότητά τους.
    Περισσότερα
     
    ΠΑΝΟΣ ΤΣΕΡΟΛΑΣ - ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ
    Πάνος Τσερόλας
    ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ

    Σε μια χώρα και σε μια εποχή που δεν κατονομάζονται, ένας νεαρός άντρας περιπλανιέται σ' έναν ζοφερό τόπο, στις στάχτες μιας ανεξήγητης ολικής καταστροφής. Αναζητώντας προορισμό και νόημα στη ζωή του, θα επιδιώξει να ξανασυναντηθεί με το παρελθόν του και θα διασχίσει την καμένη ενδοχώρα για να εκπληρώσει ένα παράλογο ταξίδι: να περάσει τη θάλασσα για να βρει τα ίχνη ενός παλιού του έρωτα.
    Η Ασημένια θάλασσα είναι ένα μυθιστόρημα για την άρνηση του ανθρώπου να πεθάνει την ώρα που ο κόσμος γύρω του καταρρέει. Μια ιστορία επιβίωσης και αντίστασης στην επιβαλλόμενη δυστοπία.
    Περισσότερα
     
    ΛΟΥΚΙΑ ΜΑΝΩΚΑ - ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ
    Λουκία Μανώκα
    ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

    Μια σύγχρονη γυναίκα που λατρεύει τα μαθηματικά και εκφράζεται μέσα από τους αριθμούς. Μια γυναίκα με σύνθετες σχέσεις με την οικογένειά της, όπως και με το φιλικό και εργασιακό της περιβάλλον, πάντα κάτω από τη σκιά των αριθμών. Ο έρωτας, οι εμμονές και οι προσωπικές της επιλογές σημαδεύουν τη ζωή της. Οδηγείται σε μη αναστρέψιμες καταστάσεις και παγιδεύεται. Άραγε φταίνε τα γεγονότα ή ο ίδιος της ο εαυτός που την ωθεί στον αφανισμό; Ένα παιχνίδι αριθμών και συναισθημάτων. Ένας επικίνδυνος αγώνας δρόμου ανάμεσα στη λογική και στη φαντασία, γεμάτος απρόοπτα.
    Περισσότερα
     
    ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΗ-ΚΑΛΑΜΑΡΗ - ΜΑΝΤΩ ΜΑΥΡΟΓΕΝΟΥΣ
    Ειρήνη Νικολάκη-Καλαμάρη
    ΜΑΝΤΩ ΜΑΥΡΟΓΕΝΟΥΣ


    Η Περεζιά, η πιστή παραμάνα της Μαντώς, της «Ηρωίδας της Μυκόνου», απογόνου της ένδοξης οικογένειας των Μαυρογένη, αφηγείται τη συναρπαστική ζωή της κυράς της. Μας οδηγεί σε ένα ταξίδι στους δρόμους της Ιστορίας και του θρύλου, πλημμυρισμένο με εικόνες και αποκαλύψεις που συγκλονίζουν.

    Ένα συναρπαστικό ιστορικό μυθιστόρημα που ζωντανεύει στο χαρτί μια αξέχαστη ηρωίδα της ελληνικής ανεξαρτησίας.
    Περισσότερα
     
    ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΙΤΤΑΣ - ΟΓΔΟΝΤΑ ΧΑΪΚΟΥ
    Ανδρέας Πίττας
    ΟΓΔΟΝΤΑ ΧΑΪΚΟΥ

    (1966-2003)

    Λίγα λόγια για τα χαϊκού
    Θυμάμαι όταν πρωτοδιάβασα χαϊκού το 1965 στα γερμανικά. Η δύναμη της εικόνας, η αίσθηση του κεραυνοβόλου, η λακωνική αντιμετώπιση της εμπειρίας μέσα σε λίγες συλλαβές, η τρομακτική οικονομία των λέξεων με άφησαν κυριολεκτικά άφωνο. Οι μεγάλοι «μάστορες» με τον θρύλο που τους περιέβαλλε, ο Basho, ο Buson, ο Issa και αργότερα ο Shiki – σε μεταφράσεις φυσικά –, με γοήτευσαν και με γοητεύουν μέχρι σήμερα. Αν και ο τελευταίος «κλασικός», ο Masaoka Shiki, πέθανε στις αρχές του 20ού αιώνα, το χαϊκού από τότε έχει διαδοθεί σε πολλές χώρες και γλώσσες. Έχουν γραφτεί χιλιάδες ποιήματα, κυκλοφορούν πολυάριθμα περιοδικά, φυλλάδια, βιβλία από καινούργιες γραφές χαϊκού. Σκέφτομαι ότι αυτή η ποίηση είναι καθαρό προϊόν της ιαπωνικής παράδοσης και γλώσσας, ακόμα και θρησκείας – να μην ξεχνάμε πόσο βαθιά ήταν στο Ζεν ο Basho και οι άλλοι κλασικοί μάστορές του. Περισσότερα
    για τους μικρούς μας φίλους
    ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΛΙΑΦΑ - ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΛΙΟΝΤΑΡΙΟΥ
    Aλεξάνδρα Κλιάφα
    ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΛΙΟΝΤΑΡΙΟΥ

    Εικονογράφηση: Ευτυχία Τσουκαλά
    ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ

    Εποχή των παγετώνων. Οι άνθρωποι ζουν σ’ ένα περιβάλλον ιδιαίτερα εχθρικό και αντιμετωπίζουν καθημερινά σοβαρούς κινδύνους. Η δωδεκάχρονη Αλμάρ είναι κόρη της Σίλο, της σαμάνου της φυλής. Η νεαρή κοπέλα θέλει να γίνει κυνηγός, κι ας μην το επιτρέπουν οι κανόνες της φυλής της.
    Χάρη στη βοήθεια του Κίμο - ενός άντρα που είχε χάσει ολόκληρη τη φυλή του σε μια επίθεση των Άλλων, αυτών των τρομερά άγριων ανθρώπων - η Αλμάρ θα διδαχτεί τα μυστικά του κυνηγιού και του πολέμου.

    Ένα μυθιστόρημα που αποτυπώνει με ζωντάνια την ατμόσφαιρα της προϊστορικής εποχής και την καθημερινότητα των ανθρώπων της. Η ιστορία του βιβλίου είναι εμπνευσμένη από μια πραγματική παλαιοντολογική ανακάλυψη
    . Περισσότερα
    ΤΖΕΡΟΝΙΜΟ ΣΤΙΛΤΟΝ - 33. ΕΦΤΑΣΕ... Η ΠΑΤΙ ΣΠΡΙΝΓΚ!
    Τζερόνιμο Στίλτον
    ΣΕΙΡΑ: ΞΕΚΑΡΔΙΣΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
    33. ΕΦΤΑΣΕ... Η ΠΑΤΙ ΣΠΡΙΝΓΚ!

    Αγαπητά μου τρωκτικά,
    Εδώ στην Ποντικόνησο, όλα τα βιβλία μου έχουν γίνει μπεστ σέλερ. Πρόκειται για ξεκαρδιστικές περιπέτειες, πιο τρυφερές από τη φέτα , πιο νόστιμες από τη γραβιέρα και πιο αρωματικές από την παρμεζάνα… Είναι ιστορίες που θα σας μείνουν αξέχαστες, σας το εγγυώμαι εγώ, ο Τζερόνιμο Στίλτον.

    «Ένα πρωινό όπως όλα τα άλλα, βρισκόμουν στο γραφείο μου και εργαζόμουν, όταν δέχτηκα ένα τηλεφώνημα… Μα τα χίλια κεφαλοτύρια, ούτε που το φανταζόμουν ότι θα είχε τέτοια κατάληξη! Ξαφνική αναχώρηση για την Αυστραλία και… πριν καν το καταλάβω είχα χαθεί στο πυκνό δάσος. Μπρρρ, τι τρομάρα!»

     Περισσότερα
    ΤΖΕΡΟΝΙΜΟ ΣΤΙΛΤΟΝ - 34. Η ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΟΥ
    Τζερόνιμο Στίλτον
    ΣΕΙΡΑ: ΞΕΚΑΡΔΙΣΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
    34. Η ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΥΠΟΘΕΣΗ
    ΤΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΟΥ

    «Η Ποντικούπολη κινδυνεύει! Χιλιάδες μπλε καβούρια έχουν κατακλύσει την πόλη και ορμάνε σε ό,τι μπορούν να αρπάξουν οι δαγκάνες τους. Την επίθεση αυτή έχει οργανώσει ο Θαλάσσιος Θαλασσομάχος, ένα τρομερά μοχθηρό πλάσμα, που διαθέτει ένα όπλο ακόμη πιο ισχυρό: ένα γιγάντιο μπλε καλαμάρι, που μπορεί να προκαλέσει μέχρι και τσουνάμι! Για να σώσουν την Ποντικούπολη, ο Τζερόνιμο Στίλτον και ο Ηρακλής Ποντιρό πρέπει να φτάσουν με το υποβρύχιό τους μέχρι... τα πιο βαθιά βάθη του ωκεανού!»
     Περισσότερα
    ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Η έκθεση ΑΪΒΑΛΙ, ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ πάει στη Λάρισα. Δείτε εδώ όλες τις εκδηλώσεις μας, για μικρούς και μεγάλους.

    ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Η νικήτρια του μηνιαίου διαγωνισμού μας
    είναι η κυρία
    MΑΡΙΑ ΜΕΤΖΑΚΗ. Κέρδισε τα ακόλουθα πέντε βιβλία:
    ΔΩΡΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ