Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΟΡΓΗ 2016


ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΟΡΓΗ ΣΤΙΣ 6-7-2016
Τα παιδιά του
ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ φώτισαν την ομορφότερη νύχτα του καλοκαιριού για 16η χρονιά.
Η συμμετοχή του κόσμου των Μουδανιών και όχι μόνο για άλλη μια φορά ήταν συγκινητική και κάποια στιγμή έγινε ένα με τα παιδιά τραγουδώντας και χορεύοντας μαζί τους.

Πάνω από 1000 άτομα χειροκρότησα
ν τους νεαρούς καλλιτέχνες που έδωσαν μάθημα ανθρωπιάς δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό στη σκηνή, αλλά και μήνες πριν για την προετοιμασία και την προβολή της εκδήλωσης.
Ένα μάθημα αλληλεγγύης στον συνάνθρωπο που πάσχει, από τα παιδιά της ΣΥΝΘΕΣΗΣ. Φωτεινό παράδειγμα ανθρωπιάς και συμπαράστασης από παιδιά, προς παιδιά που τους έλαχε να ριχτούν σε μια άνιση μάχη με τον καρκίνο.
Ένα ελπιδοφόρο μήνυμα από τα παιδιά μας που έπαιξαν μουσική, τραγούδησαν και χόρεψαν σαν επαγγελματίες, στέλνοντας ένα μήνυμα σε όλα τα παιδιά που πάσχουν, φωνάζοντας είμαστε δίπλα σας.

Και το σημαντικότερο είναι ότι συμμετέχοντας ή ακόμη υποστηρίζοντας τέτοιου είδους εκδηλώσεις τα παιδιά μας, βάζουν παρακαταθήκη για ένα καλύτερο αύριο στην κοινωνία μας δίνοντας ώθηση σε όλους μας προς αυτήν την κατεύθυνση.
Πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά αλλά και σε όσους στήριξαν αυτήν την εκδήλωση, που είναι πάρα πολλοί και στους οποίους θα αναφερθώ πολύ σύντομα.
ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ!!!
Την εκδήλωση στήριξαν η Πολιτιστικη Εταιρεία Εκπαιδευτικων "ΠΛΕΥΣΗ" και ο Δημος Νέας Προποντίδας

ΝΕΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

ΝΕΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Όταν τα λέγαμε αυτά, έβγαιναν κάποιοι να μας κατακρίνουν, και να «διαλύσουν» (και καλά) το όποιο «σύννεφο κατά της κυβέρνησης» έκανε την εμφάνιση του στον ήδη ΜΑΥΡΟ ΟΥΡΑΝΟ της Ελλάδας.
Έρχεται ο γνωστός πλέον σε ΟΛΟΥΣ «κόφτης», ο οποίος θα λειτούργει και αυτόματα, και «χειροκίνητα» προκειμένου να ψαλιδίζει μισθούς, συντάξεις, και επιδόματα, άσχετα με τις «δηλώσεις – διαψεύσεις» των αρμοδίων, να ψαλιδίζει, προκειμένου να πετυχει η κυβέρνηση τους «στόχους» (σας θυμίζει κάτι αυτό Συνέλληνες;) και τα … «πρωτόγεννη πλεονάσματα της».
Έρχονται ΝΕΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ στις Ευαίσθητες Κοινωνικές Ομάδες του τόπου, χτυπήματα στα ΗΔΗ κουτσουρεμένα, τα ήδη ψαλιδισμένα Αναπηρικά Επιδόματα, με τις ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ, ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΣΠΕΥΣΟΥΝ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΝ (ήδη το έκαναν και θα το ξανακάνουν) ΤΑ ΝΤΟΠΙΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ..
Πάρτε μια πικρή γεύση από ένα πρόσφατο άρθρο, φρέσκο, της ώρας, σκέτο δηλητήριο για την ΑΝΑΠΗΡΙΑ.
«Περικοπές στα αναπηρικά και οικογενειακά επιδόματα!
Με πρόσχημα τον εξορθολογισμό των κοινωνικών παροχών, η Κομισιόν τάσσεται - έστω και έμμεσα - υπέρ των περικοπών στα αναπηρικά και οικογενειακά επιδόματα! 
Όπως προκύπτει από σχετική ερώτηση της Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνας Κούνεβα, η Επιτροπή με τη συνήθη γενικολογία που τη διακρίνει, αποφεύγει να απαντήσει ευθέως στα δύο σαφή ερωτήματα της ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: 
1. Το αν η Κομισιόν αποδέχεται μειώσεις στα επιδόματα, μέσω της περικοπής της σχετικής δαπάνης κατά 0,5% του ΑΕΠ, όπως προβλέπει το τρίτο Μνημόνιο
2. Το πώς διασφαλίζει ότι αυτές οι περικοπές δεν θα παραβιάζουν τη Σύμβαση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία που δεσμεύει πλέον την Ε.Ε.  
Απαντώντας η  Μαριάν Τίσεν αποκαλύπτει ότι η πλήρης αναθεώρηση του συστήματος κοινωνικής πρόνοιας που προωθείται στο πλαίσιο της επόμενης αξιολόγησης του Μνημονίου θα έχει «θύματα», καθώς κατά την Κομισιόν πρέπει να αλλάξουν ο «σχεδιασμός των παροχών και τα κριτήρια επιλεξιμότητας» (σ.σ. προφανώς των δικαιούχων), να υπάρξει «καλύτερη στοχοθέτηση των επιδομάτων για τα πλέον μειονεκτούντα άτομα» και να εξαλειφθούν «ο κατακερματισμός και οι αλληλοεπικαλύψεις»! 
Όπως σημειώνει η Κ. Κούνεβα, συνολικά κατά την Κομισιόν όλο το σημερινό σύστημα πρόνοιας και στήριξης της οικογένειας, των αναπήρων και των ευάλωτων ομάδων πρέπει να υποκατασταθεί από ένα νέο σύστημα ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος που σε συνδυασμό με μερικές ακόμη στοιχειώδεις παροχές στέγασης και περίθαλψης θα προορίζεται αποκλειστικά σε άτομα σε ακραία φτώχεια. Δηλαδή, η εξοικονόμηση των πόρων για τη μεγάλη φτώχεια πρέπει να γίνει από τις περικοπές των επιδομάτων των ήδη ευάλωτων κατηγοριών. Γι’ αυτό το λόγο η Κομισιόν, δογματικά προσηλωμένη στη λιτότητα παρά τους κραδασμούς του Brexit, προβάλλει ως… εγγύηση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος τη μόνιμη περικοπή κατά 900 εκατ. ευρώ του προϋπολογισμού πρόνοιας". 
Από τα συμφραζόμενα προκύπτει ότι για την αναμόρφωση του συστήματος κοινωνικής πρόνοιας χιλιάδες σημερινοί δικαιούχοι αναπηρικών και άλλων κοινωνικών επιδομάτων είτε θα περισσεύουν εντελώς, είτε θα δουν τις παροχές αυτές να συρρικνώνονται. 
"Όσο για το πώς οι σχεδιαζόμενες περικοπές θα επιτρέψουν την εφαρμογή της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των αναπήρων, η Κομισιόν έχει εύκολη την απάντηση: η ευθύνη της εφαρμογής των μέτρων και της ή μη τήρησης των διεθνών συμβάσεων «βαρύνει το κράτος μέλος», όχι εμάς, λέει η Κομισιόν. 
Σημειώνεται ότι την προσεχή Πέμπτη το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναμένεται να εγκρίνει ψήφισμα για την εφαρμογή της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, στο οποίο η Κομισιόν επικρίνεται για την απροθυμία της να εγγυηθεί την πλήρη εφαρμογή της σύμβασης, επικαλούμενη «αναρμοδιότητα», παρά το γεγονός ότι η Σύμβαση είναι το πρώτο διεθνές κείμενο που δεσμεύει την Ε.Ε. ως διακρατική οντότητα.»
ΠΗΓΗ: newpost.gr
Τα … «θύματα» η κυρία Τισέν και οι λοιποί ευρωπαίοι τα έχουν επιλέξει εδώ και χρόνια, είναι ο Ελληνικός Λαός , και ΤΩΡΑ, πρέπει να μεγαλώσουν οι ΑΠΩΛΕΙΕΣ εξοντώνοντας τα άτομα με αναπηρίες.
Και είναι άπλα τα πράγματα Συνέλληνες, αλλά οι «ΦΙΛΟΕΥΡΩΠΑΙΣΤΕΣ» δεν τα βλέπουν, δόθηκε ΕΝΤΟΛΗ να κοπούν ακόμα 900 εκατομμύρια από τον προϋπολογισμό Πρόνοιας, ΜΟΝΙΜΑ, και ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΟΙ… «ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ» ΘΑ ΤΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ, ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΗΔΗ.
ΑΥΤΑ ΚΑΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ, ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΑΔΕΛΦΙΑ, ΕΔΩ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ, ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ.
ΘΑ ΤΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΗΓΕΤΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ.
ΕΧΕΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ, ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.
ΞΥΠΝΑ ΕΛΛΗΝΑ, ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ «ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ» ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΣΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΗ….
Και μη βγουν τα ΟΠΟΙΑ κομματόσκυλα και μιλήσουν για παραπληροφόρηση και τα γνωστά τους «σαλιάρικα».
Θα επανέλθω με νεότερα.

Βασίλης Τσούγκαρης
tsougarisgnomi@gmail.com

Αισθητήρες Διχτυών για ΓΡ-ΓΡΙ SEINMASTER

Αισθητήρες Διχτυών για ΓΡ-ΓΡΙ SEINMASTER
Είναι το δίχτυ μου γύρω από τα ψάρια; Θα βρει το δίχτυ μου στο βυθό και θα πάθει ζημιά; Κατέβηκε το δίχτυ μου αρκετά βαθιά; Έχει ρεύματα που τραβάνε το δίχτυ κοντά ή μακριά;
Το σύστημα με αισθητήρες διχτυών SEINEMASTER, της Καναδικής εταιρίας NOTUS, δίνει απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα και εξασφαλίζει ότι το δίχτυ είναι γύρω από τα ψάρια και σε σωστό βάθος, έτσι ώστε το καλάρισμά να έχει τη μέγιστη δυνατή απόδοση, αποφεύγοντας τις ζημιές στα εργαλεία του Γρι-Γρι.
Οι αισθητήρες που είναι τοποθετημένοι πάνω στο δίχτυ στέλνουν ασύρματα τις πληροφορίες στο σκάφος. Το σύστημα SEINEMASTER λειτουργεί με την εξελιγμένη τεχνολογία Ping, που υπερέχει από όλα τα ανταγωνιστικά συστήματα γιατί οι πομποί δεν εκπέμπουν συνεχώς, αλλά ΜΟΝΟ όταν ερωτηθούν από τον ‘εγκέφαλο’ του συστήματος. Έτσι η διάρκεια ζωής των μπαταριών είναι πολύ μεγαλύτερη και αποκλείετε η πιθανότητα μπερδέματος με άλλο παρόμοιο σύστημα.
Επιπλέον στην περίπτωση που χάσουμε ένα πομπό, έχουμε τη δυνατότητα να τον αναζητήσουμε χωρίς βιασύνη, αφού μέχρι να πάμε κοντά και να τον αναζητήσουμε αυτός είναι σε κατάσταση STANDBY και δεν καταναλώνει μπαταρία.
Όταν η μπαταρία του πομπού χρειάζεται αλλαγή η διαδικασία είναι απλή και γίνεται από την εταιρία μας (δεν απαιτείται αποστολή του πομπού στο εργοστάσιο κατασκευής του στο εξωτερικό). Έτσι το κόστος και ο χρόνος συντήρησης είναι πολύ μειωμένοι.
Παρόλο που το SEINEMASTER είναι το πιο οικονομικό σύστημα της αγοράς, προσφέρει πολύ περισσότερες και μοναδικές πληροφορίες (όπως την απόσταση του μολυβιού από το σκάφος κλ.) που τα υπόλοιπα παλαιότερα συστήματα δεν πρόσφεραν. Ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι, ότι δεν χρειάζεται κανένα χειρισμό, αφού απλά παρακολουθούμε τις πληροφορίες που μας δίνονται από το σύστημα στην οθόνη.

Λεωφ. Αλίμου 85, 174 55 Άλιμος, Αθήνα / τ: 210 9966730, 210 9928128 / f: 210 9967847

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΝΕΟΣ ΠΟΜΠΟΔΕΚΤΗΣ CB/RADIOAMATEUR AΠΟ ΤΗΝ CRT

Η πρόταση μας!
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ΝΕΟΣ ΠΟΜΠΟΔΕΚΤΗΣ CB/RADIOAMATEUR AΠΟ ΤΗΝ CRT
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ AMATEUR VERSION ΜΕ VFO 25-30Mhz KAI ΒΗΜΑ ΑΝΑ 5 KHZ/ REPEATER OFFSET -100/+100 KHz /CTCSS RX TX /ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑΣ η ΚΑΝΑΛΙΟΥ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟΥ,/ 8-10 WATT / EXPO MODE ΜΕ 400CH.ΤΑΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 12 ή 24 Volt!
ME ΣΥΧΝΟΜΕΤΡΟ, S METER
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΥΠΟΤΟΝΩΝ ΛΗΨΗΣ CTSS, ΕΚΠΟΜΠΗΣ DTMF
ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΦΩΤΙΖΟΜΕΝΟ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ, UP DOWN ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΚΑΝΑΛΙΟΥ
ΚΟΜΠΡΕΣΣΟΡΑ ΦΩΝΗΣ, ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΦΙΛΤΡΑ HIGH-CUT
Norm CITIZEN BAND/AMATEUR 10m AM/FM
Mode AM / FM European Multinorms
Power 4-8 Watts AM / 4-8 Watts FM
Input voltage 12 - 24 Volts
Channels 40
Memories 16 to use the DTMF codes
S-METER Yes ( TX / RX )
SQUELCH Manual or Automatic (ASQ)
ROGER BEEP Roger beep : 5 possibility
CTCSS / DCS (encoder/decoder)
Yes : sub-audio code to activate repeater like selective tone
REPEATER OFFSET -100/+100 KHz
DTMF (encoder) Yes : tones selected to activate repeater, internet gateway and other items
Filters NB/HI CUT Yes : noise filters
DOUBLE WATCH function Yes
SCAN function Yes : automatic search of busy channels
COMPANDER function Yes : TX with a clear voice
Various functions Direct access to channel 9/19
Bonus Detachable power cord with plug + Jack plug for external loud speaker + Jack plug for external S-METER
Mike UP/DOWN selection + multifunction keys + DTMF inclused + 6 pins plug in front pannel. (Standard microphones CRT 520 P6 and CRT 518 P6 compatible)
Display LCD display : 7 colors (LOOP function to change the color every second)
Options Programming cable + software + din plate iso
Programmable by software Yes
Size 139 (l) x 184 (L) x 37 (H) mm
Weight 850 gr
Guaranty 2 years

Η SECTOR στηρίζει την εθνική μας στην προσπάθεια της στο προ ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ και το γιορτάζει προσφέροντας σας επιπλέον έκπτωση 10€ σε επιλεγμένους κωδικούς

Η SECTOR στηρίζει την εθνική μας στην προσπάθεια της στο προ ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ και το γιορτάζει προσφέροντας σας επιπλέον έκπτωση 10€ σε επιλεγμένους κωδικούς

ΑΝΔΡΙΚΑ    │ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ    │ΠΑΙΔΙΚΑ    │ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
10 € επιπλέον έκπτωση σε επιλεγμένους κωδικούς
Η προσφορά ισχύει μέχρι το τέλος του προ ολυμπιακού τουρνουά
SECTOR 950 Chronograph Brown Leather Strap
R3271981001
ΤΙΜΗ: 345€  293€
SECTOR 850 Multifunction Black Leather Strap
R3251575009
ΤΙΜΗ: 290€  247€
SECTOR 850 Multifunction Blue Leather Strap
R3251575007
ΤΙΜΗ: 336€  286€
SECTOR 950 Multifunction Black Rubber Strap
R3251581001
ΤΙΜΗ: 275€  234€
SECTOR 950 Chronograph Brown Leather Strap
R3273981002
ΤΙΜΗ: 345€  293€
SECTOR 180 Stainless Steel Bracelet
R3253180001
ΤΙΜΗ: 199€  169€
SECTOR 720 Chrono Stainless Steel Bracelet
R3273687003
ΤΙΜΗ: 270€  230€
SECTOR 180 Stainless Steel Bracelet
R3253180003
ΤΙΜΗ: 199€  169€
SECTOR 180 Chrono Blue Dial Stainless Steel Bracelet
SECTOR 180 Chrono Blue Dial Stainless Steel Bracelet
ΤΙΜΗ:260€ 221€
SECTOR 180 Chrono Blue Dial Stainless Steel Bracelet
SECTOR Chrono Racing 850 Stainless Steel BraceletSECTOR Chrono Racing 850 Stainless Steel Bracelet
SECTOR Chrono Racing 850 Stainless Steel Bracelet
ΤΙΜΗ:366€ 311€
Mπές κι εσύ στην παρέα των 100.000 φίλων του OROLOI.gr στα social media!
 Δωρεάν Αποστολή σε όλη την Ελλάδα!
 Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών 9-21 στο 2118500125!
 Πληρωμή με μετρητά κατά την παράδοση!
 100% Ασφάλεια με 256-bit κρυπτογράφηση!
 Μέλος του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου!
 Η μεγαλύτερη ποικιλία απο 20.000+ μοντέλα & 200+ brands!!
 ΒΡΑΒΕΙΟ Καλύτερου E-SHOP Ρολογιών στα Evolution Awards 2014!
2005-2016 OROLOI.gr All rights reserved