Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Βραδινές παρατηρήσεις στο Αστεροσκοπείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης - Τετάρτη 11/12/2013

Βραδινές παρατηρήσεις στο Αστεροσκοπείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Το εργαστήριο Αστρονομίας και ο Όμιλος Φίλων Αστρονομίας σας προσκαλούν σε μία εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11/12/2013.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης: Ολική έκλειψη Ηλίου, 3 Νοεμβρίου 2013, Γκαμπόν.
19:00-20:00: Νυχτερινή περιήγηση στον ουρανό της Θεσσαλονίκης Κατά τη διάρκεια της περιήγησης θα γίνουν παρατηρήσεις διαφόρων ουρανίων σωμάτων (Σελήνης, πλανητών, νεφελωμάτων κ.α.) με το τηλεσκόπιο του Εργαστηρίου, εφόσον οι καιρικές συνθήκες είναι κατάλληλες.
20:00-21:00: «Eμπειρία από το κυνήγι μιας ολικής έκλειψης Ηλίου βαθιά στην Αφρική»
Παρουσίαση του φαινομένου της ολικής έκλειψης Ηλίου της 3ης Νοεμβρίου 2013 και της ταξιδιωτικής εμπειρίας για την παρακολούθησή του, από τους Βούλγαρη Αριστείδη και Εμμανουηλίδη Κώστα.
(Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Βασίλης Ξανθόπουλος» του Αστεροσκοπείου)
ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
Αλεξανδρείας 113, περιοχή Μαρτίου, τηλ: 2310 423133
www.ofa.gr

Δελτία Θυελλωδών Ανέμων

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3
ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡ 154 - ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013/1000 UTC

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ 11-12-13/03 UTC
ΧΑΜΗΛΟ ΜΕ ΚΕΝΤΡΟ 1008 ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ 1003 ΣΤΙΣ 11/09 UTC.
ΥΨΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1038 ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ 11/16 UTC
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 Η 8
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 11/16 UTC
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 8
ΝΟΤΙΟΣ ΕΥΒΟΙΚΟΣ, ΣΤΕΝΟ ΚΑΦΗΡΕΑ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 11/16 UTC
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 8 Η 9
ΑΠΟ 11/16 UTC ΜΕΧΡΙ 11/22 UTC
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 8
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΙΚΑΡΙΟ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 24.50,
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΥΘΗΡΩΝ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 11/16 UTC
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 8 Η 9
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΙΚΑΡΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 24.50
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ 11/16 UTC
ΒΟΡΕΙΟΙ 9 Η 10
ΑΠΟ 11/16 UTC ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 11/22 UTC
ΒΟΡΕΙΟΙ 8 Η 9
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 21.00
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 11/16 UTC
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 8 Η 9
ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΑΜΟΥ, ΘΑΛΑΣΣΑ ΡΟΔΟΥ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 11/16 UTC
ΒΟΡΕΙΟΙ 8
ΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ 11/16 UTC
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 8
ΚΑΡΠΑΘΙΟ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 11/16 UTC
ΒΟΡΕΙΟΙ 9 Η 10
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΒΟΡΕΙΑ ΤΟΥ 33.30
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 11/16 UTC
ΒΟΡΕΙΟΙ 9 Η 10
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΝΟΤΙΑ ΤΟΥ 33.30, ΘΑΛΑΣΣΑ
ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 11/16 UTC
ΒΟΡΕΙΟΙ 8 Η 9
ΤΑΥΡΟΣ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 11/16 UTC
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 9
ΔΕΛΤΑ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 11/16 UTC
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8
ΚΡΟΥΣΕΙΝΤ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 11/16 UTC
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 Η 8
ΚΡΟΥΣΕΙΝΤ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ
ΑΠΟ 11/10 UTC ΜΕΧΡΙ 11/16 UTC
ΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

Οι εκδόσεις Διάπλαση και το βιβλιοπωλείο ΠΥΡΓΕΛΗ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου Θρακιώτικη Κουζίνα της Στέλλας Σπανού την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου και ώρα 19.00 στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στη Καπναποθήκη Π Καπνεργατών 9 Ξάνθη.

Το Ελληνικό παραδοσιακό παραμύθι στις εκδόσεις Διάπλαση

Σταθμός των εκδόσεων Διάπλαση είναι οι εκδόσεις παραδοσιακών παραμυθιών με τη συγγραφέα Χρυσάνθη Καραϊσκου. Κρατώντας την προφορικότητα του λόγου, αλλά με σύγχρονη εικονογράφηση, η συγγραφέας παραδίδει στο αναγνωστικό κοινό ένα έργο προσιτό σε παιδιά και ενήλικες, ακριβώς επειδή διατηρεί το ύφος και το ρυθμό της προφορικής αφήγησης.
Τα παραδοσιακά παραμύθια είναι ένα σημαντικό κομμάτι της προφορικής παράδοσης. Προτού ακόμα γίνουν δημοφιλείς οι εκδόσεις παραμυθιών στον κόσμο, τα παραμύθια τα διηγούνταν σε κοινωνικές συγκεντρώσεις, το χειμώνα δίπλα στο τζάκι και το καλοκαίρι κοντά στη θάλασσα ή στο χωράφι. Το κοινό τους αποτελούταν από ολόκληρη την κοινότητα ή το χωριό, χωρίς να ξεχωρίζουν τα παιδιά από τους ενήλικες.
Το παραμύθι είναι ένας κρίκος της κοινωνικής ζωής. Είναι γεμάτο σύμβολα και αρχέτυπα μέσα από τα οποία η λαϊκή σοφία βοηθούσε τα άτομα να επεξεργαστούν προσωπικές τους δυσκολίες και να προχωρήσουν στην ενηλικίωση.
Εκτός λοιπόν από τα ηθικοπλαστικά παραμύθια, ορισμένα από τα οποία θα τα βρούμε στους τέσσερις τόμους των εκδόσεων Διάπλαση και της Χρυσάνθης Καραϊσκου, βλέπουμε στα τέσσερα αυτά εικονογραφημένα βιβλία, παραμύθια που περιγράφουν ίσως τη σημαντικότερη τελετή μετάβασης –το πέρασμα από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Τα παραμύθια αυτά έχουν παγκόσμια απήχηση. Βρίσκουμε κοινά στοιχεία σε παραμύθια διαφόρων χωρών, καθώς οι ίδιες ανάγκες του συλλογικού ασυνειδήτου επεκτείνονται σε ολόκληρο τον κόσμο. Δεν είναι περίεργο λοιπόν, που οι κακιές μητριές, τα βασιλόπουλα, οι γριές και οι γέροι της ελληνικής παράδοσης θυμίζουν καμιά φορά ήρωες γνωστών παραμυθιών της δυτικής παράδοσης και το ανάποδο.
Τα παραμύθια σήμερα πια απευθύνονται κατά γενική παραδοχή στα παιδιά. Τα παραδοσιακά παραμύθια όμως ξεπερνούν τον περιορισμό αυτό και απευθύνονται σε όποιον αντλεί ευχαρίστηση από ένα ταξίδι στα βασικά αρχέτυπα, τη φαντασία και την περιπέτεια. Τα παραδοσιακά παραμύθια πολύ πριν ‘λογοκριθούν’ από το γραπτό λόγο, ήταν ένας κόσμος επικίνδυνων περιπετειών, τεράτων και βασιλιάδων, απλών ανθρώπων και όμορφων κοριτσιών, που αγγίζουν σήμερα πια κάθε αναγνώστη.
Μπορείτε να δείτε αναλυτικότερα τα παραδοσιακά παραμύθια των εκδόσεων Διάπλαση πατώντας εδώ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ
Ζωοδόχου Πηγής 2-4
106 79 Αθήνα
Τηλ: 210 38 08 445
email diaplasi@yahoo.gr
website: www.diaplasibooks.gr

Νέες κυκλοφορίες

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ / ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
Η πόλη και η σιωπή
Κωνσταντίνος Δ. Τζαμιώτης
ISBN: 978-960-03-5629-8
Τιμή: 16,00 €
Σε μια Αθήνα που αποσυντίθεται και καταρρέει, ο Αργύρης Τρίκορφος, ιδιοκτήτης άλλοτε μιας ακμάζουσας οικογενειακής βιοτεχνίας κουμπιών, πασχίζει να ξανασταθεί στα πόδια του δουλεύοντας ως ταξιτζής. Τα πραγματικά του προβλήματα όμως αρχίζουν την ημέρα που βρίσκει στο αυτοκίνητό του ένα ξεχασμένο τσαντάκι γεμάτο λεφτά. Προσπαθώντας να κάνει το σωστό, παρασύρεται σε μια προσωπική περιπέτεια που τον φέρνει αντιμέτωπο με όλους και με όλα: απ’ την οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους του ως την Αστυνομία και… τα ΜΜΕ.

Μια περιπλάνηση στους δρόμους της σημερινής Αθήνας. Ένα μυθιστόρημα για την ατομική ευθύνη, τη συμπόνια και τη γενναιοδωρία. Ένα καυστικό σχόλιο για το σύγχρονο τρόπο ζωής.
Υπόθεση Ζέρμεν
Αργύρης Ντινόπουλος
ISBN: 978-960-03-5642-7
Τιμή: 16,00 €
Ο βουλευτής Γιάννης Καμπάς, μέλος της Ειδικής Ανακριτικής Επιτροπής που ερευνά το σκάνδαλο Ζέρμεν, βρίσκει, από μια συγκυρία, το USB με τα αρχεία της γερμανικής εταιρίας. Στο στικάκι υπάρχουν λογαριασμοί, φωτογραφίες και βίντεο από τις δωροδοκίες Ελλήνων πολιτικών. Ανάμεσά τους ο Κώστας Ρούσσης, εσωκομματικός αντίπαλος του Γιάννη Καμπά και «μόνιμος» υπουργός. Η χώρα, μετά το πάρτι των Μεγάλων Αγώνων, βυθίζεται στη δίνη του Καθεστώτος Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου. Ο λαός, αγανακτισμένος στις πλατείες, απαιτεί τιμωρία των ενόχων. Ο μεγαλοεπιχειρηματίας Μιχάλης Σταρένιος αναλαμβάνει την άμυνα του συστήματος. Τα αρχεία της Ζέρμεν πρέπει να παραμείνουν σε αυτόν – και, βέβαια, στις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες. Το στικάκι, όμως, στα χέρια ενός «άσημου» βουλευτή προοιωνίζεται την πολυπόθητη νέμεση. Ο Καμπάς αποτελεί πλέον τον μεγαλύτερο κίνδυνο, γιατί κανείς δεν ξέρει μέχρι που μπορεί να φτάσει…
Ένα θρίλερ που ξεσκεπάζει τη διαφθορά της εξουσίας, τη σχέση της με τα ΜΜΕ, τη διαπλοκή με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, ενώ αναδεικνύει την ανεξαρτησία και την εντιμότητα ως υπέρτατες αξίες της πολιτικής ζωής.

Vita brevis
Θανάσης Δήμου,
Θέμης Πάνου
ISBN: 978-960-03-5681-6
Τιμή: 9,00 €
Ποίος ήτο ο φονεύς του Ταρκαζίκη;
Ήτανε μπαλαρίνος πρώτης ο Ματσαβίδας,
για χόρευε κουτσά στραβά;
Είπε ο Γκρούβελος τον Βάιο «κουφάλα»;
Και το Άσπρο πού είναι; Η νήσος Άσπρος
πού κείται, ξέρει κανείς;
Ο έρως ήτο κεραυνοβόλος,
όταν είδα για πρώτη φορά
τις σκιτσογραφίες του Θανάση Δήμου.
Ήσαν φτιαγμένες αριστοτεχνικώς.
Από τον καλλιτέχνη ζήτησα
να γίνουν ήρωες σε διηγήματά μου.
Και ξαφνικά άρχισαν να εμφανίζονται
ο Μελκερέντζος, ο Γκολίτος, ο Κελεβρέμης,
ο Χαλβαδιάν και οι ιστορίες τους:
η Ορντινάντσα του στρατηγού Ταρκαζίκη,
τα Λίμπερτι και η φοβερή απάτη των τριών,
η Διαθήκη του Ματσαβίδα και, τέλος,
η ξεχασμένη Πανσιόν «Νιρβάνα».
Ιστορίες για αχρείους,
με πρωταγωνιστές της συμφοράς
και «υπερήρωες» κομπάρσους. 

ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ / ΕΙΚΟΣΤΟΣ ΑΙΩΝΑΣ
Ένας φίλος του Κάφκα
Ισαάκ Μπάσεβις Σίνγκερ
Μετάφραση: Βασίλης Αμανατίδης
ISBN: 978-960-03-5130-9
Τιμή: 18,00 €
Στο δρόμο της επιστροφής, περάσαμε έξω από μια παλιά συναγωγή και ο Κάφκα άρχισε να μιλάει για το γκόλεμ. Ο Κάφκα πίστευε στο γκόλεμ, μέχρι και ότι στο μέλλον μπορεί να υπάρξει άλλο ένα. Δεν μπορεί παρά να υπάρχουν μαγικά λόγια που ’χουνε τη δύναμη να μετατρέψουν ένα κομμάτι πηλό σε πλάσμα ζωντανό. Ο Θεός δεν είναι που –κατά την Καμπάλα– δημιούργησε τον κόσμο εκφέροντας ιερές λέξεις; Εν αρχή ην ο Λόγος.
Συμπλέκοντας την κωμωδία με το δράμα, ο Ισαάκ Μπάσεβις Σίνγκερ ενώνει στην πέμπτη συλλογή διηγημάτων του γοητευτικές ιστορίες της παιδικής του ηλικίας από τα γκέτο της προπολεμικής Πολωνίας με γλυκόπικρες αφηγήσεις για τους μετανάστες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Με ολοζώντανους χαρακτήρες, κρυστάλλινη γλώσσα, ευφρόσυνο ή πικρό χιούμορ, τρυφερή ειρωνεία, ευρήματα και ανατροπές, ο μεγάλος νομπελίστας συγγραφέας παραδίδει είκοσι ένα πραγματικά παραμύθια για ενάρετους και δαίμονες, στοιχειά και φαντάσματα, αλλά και για ανθρώπους στοιχειωμένους από τα βάρη της μνήμης και της ζωής. Η δύναμη της μοίρας και του απρόβλεπτου, ο πόλεμος μεταξύ θρησκευτικής πίστης και λαγνείας, ευσέβειας και βλασφημίας, μα και η διαρκής αναζήτηση του ανθρώπου για το ανέφικτο περιγράφονται από τον Σίνγκερ –έναν από τους μεγαλύτερους διηγηματογράφους του 20ού αιώνα– με τη δύναμη μιας ξεχασμένης πια απλότητας.

Τα αμερικανικά μαθήματα
Ίταλο Καλβίνο
Μετάφραση: Μαρία Σπυριδοπούλου
ISBN: 978-960-03-5655-7
Τιμή: 10,00 €
Τον Ιούνιο του 1984 ο Ίταλο Καλβίνο δέχτηκε την πρόσκληση του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ να δώσει έξι διαλέξεις με θέμα που θα διάλεγε ο ίδιος. Ο Καλβίνο επέλεξε ως θέμα του (και είναι τα τελευταία κείμενα που ολοκλήρωσε πριν πεθάνει) τις λογοτεχνικές αξίες που πρέπει πάση θυσία να διασωθούν στη νέα χιλιετία, τη χιλιετία που ζούμε τώρα και που ο ίδιος δεν πρόλαβε να ζήσει. Έτσι, τα Αμερικανικά μαθήματα λειτούργησαν τελικά ως ένα είδος πνευματικής διαθήκης του συγγραφέα και έγιναν ένα από τα πιο δημοφιλή έργα του τόσο σε αναγνώστες όσο και σε μελετητές του έργου του, αφού συμπυκνώνουν αφενός τις απόψεις και τις λογοτεχνικές προτιμήσεις του συγγραφέα και αφετέρου δίνουν μια συμπαγή και πρωτότυπη άποψη για τη σχέση μυθοπλασίας και πραγματικής ζωής.
ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ / ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠ' ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
 
F
Ντάνιελ Κέλμαν
Μετάφραση: Κώστας Κοσμάς
ISBN: 978-960-03-5656-4
Τιμή: 16,00 €
8 Αυγούστου του 2008, μια αποπνικτικά ζεστή μέρα στις παραμονές της οικονομικής κρίσης. Ο Μάρτιν Φρίντλαντ, ένας καθολικός ιερέας που μάταια προσπαθεί να πιστέψει στον Θεό, συναντιέται με τον ετεροθαλή αδερφό του Έρικ για φαγητό, έναν καταχρεωμένο σύμβουλο επενδύσεων που φοβάται ότι από στιγμή σε στιγμή θα καταλήξει στη φυλακή· τα ψυχοφάρμακα όχι μόνο δεν τον βοηθούν, αλλά του προκαλούν τέτοιες παραισθήσεις που τον κάνουν να χάνει την επαφή του με την πραγματικότητα. Κάτι σκιές τον προειδοποιούν για κάτι τρομερό, φαίνεται όμως η προειδοποίηση έπρεπε να απευθύνεται στον δίδυμο αδερφό του, τον Ιβάν, έμπορο τέχνης και εστέτ.
Το F αφηγείται την ιστορία τριών απατεώνων αδερφών, υποκριτών και παραχαρακτών, και την ιστορία του πατέρα τους. Όλοι τους έχουν θεμελιώσει τη ζωή τους στην απάτη, όμως μια τυχαία στιγμή μπορεί να αποβεί μοιραία για τους ίδιους και τους γύρω τους.
Το νέο μυθιστόρημα του Ντάνιελ Κέλμαν είναι ένα αριστοτεχνικά χτισμένο παιχνίδι σχετικά με τη αλήθεια και την ψευδαίσθηση, την οικογένεια, την απάτη και τη δύναμη της λογοτεχνίας, που παρέμεινε για εβδομάδες στις πρώτες θέσεις των ευπώλητων της γερμανικής βιβλιαγοράς.
«Ποτέ άλλοτε ένα φιλοσοφικό μυθιστόρημα δεν υπήρξε τόσο συναρπαστικό». - Richard Kämmerlings, Die Welt
«Ένα αρμονικό και εκπληκτικά ανάλαφρο παιχνίδι ιδεών σχετικά με το πεπρωμένο και τη μοίρα, την αλήθεια και το ψέμα, το αυθεντικό και το αντίγραφο». - Felicitas von Lovenberg, Frankfurter Allgemeine Zeitung
«Ένα αριστοτεχνικό, παιγνιώδες, συχνά κωμικό βιβλίο». - Wolfgang Höbel, Der Spiegel
ΔΟΚΙΜΙΑ

Εικόνες κρατών
Αθανάσιος Ν. Σαμαράς
ISBN: 978-960-03-5639-7
Τιμή: 0,00 €
Η φήμη, η αξιοπιστία, η διεθνής εικόνα κάθε κράτους αποτελούν τόσο παράγοντα ισχύος όσο και πηγή κινδύνου. Η οικονομική κρίση συντέλεσε στην κατάρρευση της διεθνούς εικόνας και της αυτο-εικόνας της Ελλάδας. Η έξοδος από την κρίση απαιτεί την αποτελεσματική διαχείριση της εικόνας της χώρας και προϋποθέτει τη συστηματική αναζήτηση των αιτιών που διαμορφώνουν αυτή την εικόνα. Η πολυδιάσπαση των θεωριών, των φορέων και των προσπαθειών που αφορούν τη διαχείριση της εικόνας δημιουργούν την ανάγκη για γόνιμο διάλογο και προβληματισμό. Το βιβλίο εστιάζει στη στρατηγική επικοινωνία, την ήπια ισχύ και τον ρόλο των διεθνών μέσων ενημέρωσης. Καλύπτει θεματικές όπως οι διεθνείς δημόσιες σχέσεις, η δημόσια διπλωματία, η πολιτιστική διπλωματία, το λόμπι, το nation branding, η διπλωματία των πολιτών, η λειτουργία του μηχανισμού παραγωγής των ειδήσεων, η επίδραση των γεγονότων και η επίδραση των κομματικών στρατηγικών και της εσωτερικής πολιτικής σκηνής. Στόχος είναι να ανασυγκροτηθεί ένας κατακερματισμένος χώρος προβληματισμού και δράσης σε ενιαίο πεδίο, προσφέροντας μια χρηστική εργαλειοθήκη εννοιών και τεχνικών σε κάθε ενδιαφερόμενο.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ

Εμφάνιση Teloglion_Christmas_2013_web.jpg
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΩΝ Α.Π.Θ
ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014 ώρα 20:00
«ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΥΡΤΙΝΑΣ»
Θεατρικό δρώμενο στο πλαίσιο της έκθεσης «Βάσω Κατράκη: Σε Λευκό και Μαύρο». Η έκθεση εντάσσεται στην 4η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Μουσείο «Βάσω Κατράκη, Κέντρο Χαρακτικών Τεχνών». Συμμετέχουν οι σπουδαστές της Ανώτερης Δραματικής Σχολής «Ανδρέας Βουτσινάς»: Κωνσταντίνα Αντωνοπούλου, Ιωάννα Γεωργαντά, Δημήτρης Βασιλειάδης, Χαράλαμπος Ματεντζίδης. Υπεύθυνη: Δήμητρα Μήττα, Φιλόλογος-Συγγραφέας. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
FOOD FESTIVAL-YUMMY MUSEUMS: Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΑΣ
3 - 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014
Με γευστικές προτάσεις εμπνευσμένες από τις εκθέσεις «Βάσω Κατράκη: Σε Λευκό και Μαύρο» και «Wagner-Verdi: 200 χρόνια» συμμετέχει το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ στο «Food Festival» του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Στο πλαίσιο του «Food Festival» εντάσσεται το «Yummy Museums», με γευστικές προτάσεις εμπνευσμένες από έργα τέχνης και πολιτισμού στα εστιατόρια των 5Μ (Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ,  Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης).
Από την Τρίτη, 3 έως Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2013 τα 5 Μουσεία της Θεσσαλονίκης ετοιμάζουν το δικό τους «Yummy» μενού.
Ώρες λειτουργίας: Το εστιατόριο του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών ΑΠΘ λειτουργεί καθημερινά και τα Σαββατοκύριακα από τις 10 π.μ. μέχρι τις 6 μ.μ.
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014, ώρα 11:00-14:00
Τι περιμένει τους μικρούς και τους μεγάλους φίλους του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών ΑΠΘ στη Χριστουγεννιάτικη Παιδική Γιορτή που πραγματοποιείται το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου από τις 11 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι;
Συμμετοχή σε ένα λαϊκό, παραδοσιακό παραμύθι, σε δημιουργικά εργαστήρια, ξωτικά που κρύβουν πολλές-πολλές εκπλήξεις, χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα από χορωδίες, μπαζάρ με εκδόσεις και ιδέες για πρωτότυπα Χριστουγεννιάτικα δώρα και ένα σιντριβάνι σοκολάτας!
ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013, ώρα 10:00-18:00
MASTERCLASS ΟΠΕΡΑΣ ΜΕ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΒΟΥΛΟΓΙΑΝΝΗ
Στο πλαίσιο της έκθεσης «Wagner-Verdi: 200 χρόνια», το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. φιλοξενεί μια σειρά σεμιναρίων masteclasses  με τη σοπράνο Μαρίνα Βουλογιάννη.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή για όποιο από τα σεμινάρια επιθυμούν ή και για όλα: 20 ευρώ για ενεργούς συμμετέχοντες και 10 ευρώ για ακροατές ανά σεμινάριο.
ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013, ώρα 19:00- 21:00

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ
Το διεπιστημονικό κέντρο Αριστοτελικών μελετών, η ένωση υποτρόφων του προγράμματος FULBRIGHT, Τμήμα βορείου Ελλάδος σας προσκαλούν στην Χριστουγεννιάτικη Συναυλία στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ
Αναστασία Μεταλλινού (Σοπράνο), Ευαγγελία Μητσοπούλου (Πιάνο). Συμμετέχει η χορωδία «Γιάννης Μάντακας Α.Π.Θ.» σε διεύθυνση Πέτρου Μπεκιαρίδη. Τιμή εισιτηρίου 7 ευρώ (φοιτητές 5 ευρώ). Τα έσοδα θα διατεθούν για σκοπούς κοινωνικής αλληλεγγύης.

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ
Κάθε Τετάρτη απόγευμα στις 17.00 και κάθε Κυριακή πρωί στις 12.00 οι επιμελητές των εκθέσεων «Βάσω Κατράκη: Σε Λευκό και Μαύρο» και «Wagner-Verdi: 200 χρόνια», Παναγιώτης Μπίκας, Χριστίνα Τσαγκάλια και Σοφία Τσώχου, ξεναγούν τους επισκέπτες στο μαγικό κόσμο της χαρακτικής και της όπερας αντίστοιχα.
Διάρκεια ξεναγήσεων: 1.20’ , Πληροφορίες: 2310 247111
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: http://teloglion.gr/menu1.php?section=events
ΣΥΝΝΗΜΕΝΑ: ΑΦΙΣΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ, ΜΕΝΟΥ YUMMY MUSEUMS ΣΤΟ ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ
ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΩΝ ΑΠΘ
Αγίου Δημητρίου 159Α
546 36 Θεσσαλονίκη
τηλ.:  2310 247111
fax:  2310 991610
teloglion@teloglion.gr
www.teloglion.gr
Like us on Facebook
twitter.com/teloglion
Ώρες λειτουργίας
Δε-Τρ-Πε-Πα 9:00 - 14:00
Τε 9:00 - 14:00 & 17:00 - 21:00
Σα-Κυ 10:00 - 18:00

Επισκευή Laptop από 15€ ΚΑΙ δυνατότητα απόσυρσης για την αγορά νέου Laptop!



Οδηγίες ειδικών για τις ημικρανίες

Οδηγίες ειδικών για τις ημικρανίες
Οι Βρετανοί είναι από τους πιο παχύσαρκους λαούς της Ευρώπης

Τα χριστουγεννιάτικα ψώνια προκαλούν άγχος

H άσκηση βοηθά στην αντιμετώπιση της άνοιας

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τη διατροφή των παιδιών

Δε γερνάνε όλα τα είδη στη Γη όπως οι άνθρωποι

Ανακαλύφθηκε νέο γονίδιο που ευθύνεται για το 1% όλων των καρκίνων

Ελκυστικότεροι όσοι τρώνε λαχανικά


Ελκυστικότεροι όσοι τρώνε λαχανικά
Γιατί ο εγκέφαλός μας προτιμά τις λίστες

Φτηνότερη η ανθυγιεινή διατροφή

Γιατί ονειρευόμαστε;

Οι καλύτερες συμβουλές για εύκολη απώλεια βάρους

Αίσθημα αποφασιστικότητας μέσω ηλεκτρικής διέγερσης

ΑΚΡΟΝΑΥΠΛΙΑ -ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΠΕΛΛΟΥ

Νέα δωρεάν έκδοση από τη Spotify

techit –
τεχνολογικές
ειδήσεις

4*Ναύπακτος για 4 Εορταστικές Mέρες (-50%)


    ¤210 από ¤420
    Έκπτωση : 50%

¤210 
μόνο!  
  Αξία ¤420
  Έκπτωση 50%
  Κέρδος ¤210

Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά και Φώτα στη Ναύπακτο, στο 4 αστέρων Nafs Hotel! Απολαύστε 4 ημέρες / 3 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 3 ετών, σε δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό Αμερικάνικου τύπου σε Μπουφέ, με 210¤ από 420¤ ( Έκπτωση 50%)! Προσφέρεται Welcome Drink κατά την άφιξη! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 16:00 για να απολαύστε 4 γεμάτες εορταστικές ημέρες στην πανέμορφη Ναύπακτο! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!

Καϊμακτσαλάν με 139¤ από 280¤ (-50%) για 3ή4 Ημέρες ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό σε Μπουφέ+Massage+Spa, σε 4* Ξενοδοχείο!
139¤ από ¤280 ( Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα στο Καϊμακτσαλάν, στο 4 αστέρων Voras Resort Hotel & Spa σε δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό σε Μπουφέ! Για ένα Παιδί έως 3 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Παρέχονται 2 Relax Massage διάρκειας 25 λεπτών το καθένα, ένα πρόγραμμα Relax for him & her διάρκειας 75 λεπτών που συνδυάζει τη Sauna του αγρότη και μπάνιο της Κλεοπάτρας, καθώς και ελεύθερη χρήση της Εσωτερικής Θερμαινόμενης Πισίνας και της Sauna! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00! Για όσους πραγματοποιήσουν την διαμονή τους από Κυριακή έως Πέμπτη δίδεται άλλη μια διανυκτέρευση Δωρεάν με Πρωινό για να απολαύστε 4 ημέρες χαλάρωσης σε έναν από τους καλύτερους χειμερινούς προορισμούς!!! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
139¤ από ¤280 ( Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα στο Καϊμακτσαλάν, στο 4 αστέρων Voras Resort Hotel & Spa σε δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό σε Μπουφέ! Για ένα Παιδί έως 3 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Παρέχονται 2 Relax Massage διάρκειας 25 λεπτών το καθένα, ένα πρόγραμμα Relax for him & her διάρκειας 75 λεπτών που συνδυάζει τη Sauna του αγρότη και μπάνιο της Κλεοπάτρας, καθώς και ελεύθερη χρήση της Εσωτερικής Θερμαινόμενης Πισίνας και της Sauna! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00! Για όσους πραγματοποιήσουν την διαμονή τους από Κυριακή έως Πέμπτη δίδεται άλλη μια διανυκτέρευση Δωρεάν με Πρωινό για να απολαύστε 4 ημέρες χαλάρωσης σε έναν από τους καλύτερους χειμερινούς προορισμούς!!! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
Χριστούγεννα στην Παραλία Κατερίνης με 226¤ από 455¤ (-50%) για 3 Ημέρες ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα σε Standard δίκλινο δωμάτιο με Ημιδιατροφή+ Spa, σε 5* Ξενοδοχείο!
Χριστούγεννα στην Κατερίνη Πιερίας, στο 5 αστέρων Mediterranean Village! Απολαύστε 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 14 ετών με Ημιδιατροφή (Πρωινό και Βραδινό σε Μπουφέ),  σε δίκλινο δωμάτιο με 226¤ από 455¤ ( Έκπτωση 50%)! Την Παραμονή των Χριστουγέννων παρέχεται Ρεβεγιόν με Παραδοσιακά Εδέσματα και συνοδεία ζωντανής μουσικής! Προσφέρεται Welcome drink με παραδοσιακά γλυκά και ένα Μπουκάλι Κρασί στο δωμάτιο, ζωντανή μουσική καθημερινά στο Bar του Ξενοδοχείου, παιδότοπος υπό επίβλεψη και προβολή ταινιών για τους μικρούς μας φίλους! Ελεύθερη πρόσβαση στο κέντρο ευεξίας Spa Venus με απεριόριστη χρήση της Εσωτερικής Πισίνας με Υδρομασάζ, του Hamam, της Sauna και του γυμναστηρίου! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να απολαύσετε 3 γεμάτες ημέρες πολυτέλειας! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
Χριστούγεννα στην Κατερίνη Πιερίας, στο 5 αστέρων Mediterranean Village! Απολαύστε 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 14 ετών με Ημιδιατροφή (Πρωινό και Βραδινό σε Μπουφέ), σε δίκλινο δωμάτιο με 226¤ από 455¤ ( Έκπτωση 50%)! Την Παραμονή των Χριστουγέννων παρέχεται Ρεβεγιόν με Παραδοσιακά Εδέσματα και συνοδεία ζωντανής μουσικής! Προσφέρεται Welcome drink με παραδοσιακά γλυκά και ένα Μπουκάλι Κρασί στο δωμάτιο, ζωντανή μουσική καθημερινά στο Bar του Ξενοδοχείου, παιδότοπος υπό επίβλεψη και προβολή ταινιών για τους μικρούς μας φίλους! Ελεύθερη πρόσβαση στο κέντρο ευεξίας Spa Venus με απεριόριστη χρήση της Εσωτερικής Πισίνας με Υδρομασάζ, του Hamam, της Sauna και του γυμναστηρίου! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να απολαύσετε 3 γεμάτες ημέρες πολυτέλειας! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά και Φώτα στη Μάνη με 199¤ από 398¤ (-50%) για 4 Ημέρες για έως KAI 5 ¶τομα σε παραδοσιακές, πέτρινες κατοικίες με Jacuzzi, Τζάκι και απέραντη Θέα στη Θάλασσα!
Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά και Φώτα στη Δροσοπηγή Μάνης, στον Οικολογικό Ξενώνα «Philothea»! Aπολαύστε 4 ημέρες / 3 διανυκτερεύσεις για έως KAI 5 ¶τομα σε Παραδοσιακές, Αυτόνομες και Αυτοεξυπηρετούμενες Πέτρινες Κατοικίες με Jacuzzi, Τζάκι με ξύλα και απέραντη Θέα στη θάλασσα, με 199¤ από 398¤ ( Έκπτωση 50%)! Χαλαρώστε για 4 εορταστικές ημέρες και απολαύστε την γαλήνη του φυσικού Μανιάτικου τοπίου! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά και Φώτα στη Δροσοπηγή Μάνης, στον Οικολογικό Ξενώνα «Philothea»! Aπολαύστε 4 ημέρες / 3 διανυκτερεύσεις για έως KAI 5 ¶τομα σε Παραδοσιακές, Αυτόνομες και Αυτοεξυπηρετούμενες Πέτρινες Κατοικίες με Jacuzzi, Τζάκι με ξύλα και απέραντη Θέα στη θάλασσα, με 199¤ από 398¤ ( Έκπτωση 50%)! Χαλαρώστε για 4 εορταστικές ημέρες και απολαύστε την γαλήνη του φυσικού Μανιάτικου τοπίου! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στη Λευκάδα με 269¤ από 540¤ (-50%) για 4 Ημέρες KAI για τα 2 ¶τομα+2 Παιδιά σε Superior δίκλινο δωμάτιο με Ημιδιατροφή+Eορταστικό Gala+Spa σε Ξενοδοχείο 5*!
Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στη Λευκάδα, στο 5 αστέρων Ionian Blue Hotel Bungalows & Spa Resort! Απολαύστε 4 ημέρες / 3 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα ΚΑΙ 2 Παιδιά έως 12 ετών, με Ημιδιατροφή (Πρωινό και Βραδινό σε Μπουφέ) σε Superior δίκλινο δωμάτιο με Θέα στη θάλασσα, με 269¤ από 540¤ ( Έκπτωση 50%)! Παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς παρέχεται Εορταστικό Gala με Ζωντανή Μουσική! Προσφέρεται Welcome drink στο Lounge Bar Scorpios, 1 Θεραπεία Προσώπου ή ένα Massage 25 λεπτών και ελεύθερη χρήση της Εσωτερικής Θερμαινόμενης Πισίνας, της Sauna, του Hamam, του Jacuzzi και του Γυμναστηρίου για κάθε ημέρα διαμονής! Παιδότοπος σε εσωτερικό χώρο και Cine Βραδιές με προβολή κινούμενων σχεδίων για τους μικρούς μας φίλους! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να απολαύστε 4 γεμάτες εορταστικές ημέρες πολυτέλειας στη Λευκάδα!!! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στη Λευκάδα, στο 5 αστέρων Ionian Blue Hotel Bungalows & Spa Resort! Απολαύστε 4 ημέρες / 3 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα ΚΑΙ 2 Παιδιά έως 12 ετών, με Ημιδιατροφή (Πρωινό και Βραδινό σε Μπουφέ) σε Superior δίκλινο δωμάτιο με Θέα στη θάλασσα, με 269¤ από 540¤ ( Έκπτωση 50%)! Παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς παρέχεται Εορταστικό Gala με Ζωντανή Μουσική! Προσφέρεται Welcome drink στο Lounge Bar Scorpios, 1 Θεραπεία Προσώπου ή ένα Massage 25 λεπτών και ελεύθερη χρήση της Εσωτερικής Θερμαινόμενης Πισίνας, της Sauna, του Hamam, του Jacuzzi και του Γυμναστηρίου για κάθε ημέρα διαμονής! Παιδότοπος σε εσωτερικό χώρο και Cine Βραδιές με προβολή κινούμενων σχεδίων για τους μικρούς μας φίλους! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να απολαύστε 4 γεμάτες εορταστικές ημέρες πολυτέλειας στη Λευκάδα!!! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
Δελφοί με 149¤ από 300¤ (-50%) για 3 Ημέρες ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα+2 Παιδιά με Ημιδιατροφή, σε 4* Ξενοδοχείο!
149¤ από 300¤ ( Έκπτωση 50%) KAI για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα ΚΑΙ 2 Παιδιά, ένα έως 10 ετών και ένα έως 2 ετών, στο 4 αστέρων Amalia Hotel Delphi  με Ημιδιατροφή (Πρωινό και Βραδινό) σε δίκλινο δωμάτιο στους Δελφούς, μια ανάσα από την Αράχωβα! Παρέχεται Early Check in στις 10:00 και Late Check out στις 18:00 για να απολαύσετε 3 γεμάτες ημέρες!
149¤ από 300¤ ( Έκπτωση 50%) KAI για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα ΚΑΙ 2 Παιδιά, ένα έως 10 ετών και ένα έως 2 ετών, στο 4 αστέρων Amalia Hotel Delphi με Ημιδιατροφή (Πρωινό και Βραδινό) σε δίκλινο δωμάτιο στους Δελφούς, μια ανάσα από την Αράχωβα! Παρέχεται Early Check in στις 10:00 και Late Check out στις 18:00 για να απολαύσετε 3 γεμάτες ημέρες!
Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στη Ζάκυνθο με 80¤ από 240¤ (-67%) για 4 Ημέρες KAI για τα 2 ¶τομα, σε Superior δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό σε Μπουφέ!
Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στη Ζάκυνθο, στο Strada Marina Hotel! Απολαύστε 4 ημέρες / 3 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 4 ετών, σε Superior δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό σε Μπουφέ, με 80¤ από 240¤ ( Έκπτωση 67%)! Απολαύστε 4 εορταστικές ημέρες με φόντο την ομορφιά του Ιονίου!
Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στη Ζάκυνθο, στο Strada Marina Hotel! Απολαύστε 4 ημέρες / 3 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 4 ετών, σε Superior δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό σε Μπουφέ, με 80¤ από 240¤ ( Έκπτωση 67%)! Απολαύστε 4 εορταστικές ημέρες με φόντο την ομορφιά του Ιονίου!
Καρπενήσι με 239¤ από 480¤ (-50%) για 3 Ημέρες ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα+2 Παιδιά σε δίκλινο δωμάτιο με Ημιδιατροφή + Spa, σε 5* Ξενοδοχείο!
239¤ από 480¤ ( Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα ΚΑΙ 2 Παιδιά έως 12 ετών, στο 5 αστέρων Montana Hotel & Spa στο Καρπενήσι, με Ημιδιατροφή (Πρωινό και Βραδινό σε Μπουφέ) σε δίκλινο δωμάτιο! Παρέχεται ελεύθερη χρήση της Εσωτερικής Θερμαινόμενης Πισίνας, του Ηamam, της Sauna, του Γυμναστηρίου, του Παιδότοπου, της αίθουσας μπιλιάρδου & Πινγκ Πονγκ, των επιτραπέζιων παιχνιδιών και του parking! Για τους μικρούς μας φίλους παρέχονται μοναδικές Cine βραδιές με προβολή κινούμενων σχεδίων! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να απολαύστε 3 γεμάτες ημέρες στον κορυφαίο χειμερινό προορισμό!!! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
239¤ από 480¤ ( Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα ΚΑΙ 2 Παιδιά έως 12 ετών, στο 5 αστέρων Montana Hotel & Spa στο Καρπενήσι, με Ημιδιατροφή (Πρωινό και Βραδινό σε Μπουφέ) σε δίκλινο δωμάτιο! Παρέχεται ελεύθερη χρήση της Εσωτερικής Θερμαινόμενης Πισίνας, του Ηamam, της Sauna, του Γυμναστηρίου, του Παιδότοπου, της αίθουσας μπιλιάρδου & Πινγκ Πονγκ, των επιτραπέζιων παιχνιδιών και του parking! Για τους μικρούς μας φίλους παρέχονται μοναδικές Cine βραδιές με προβολή κινούμενων σχεδίων! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να απολαύστε 3 γεμάτες ημέρες στον κορυφαίο χειμερινό προορισμό!!! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
Λίμνη Πλαστήρα με 156¤ από 312¤ (-50%) για 3 Ημέρες ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα+Παιδί σε δίκλινο δωμάτιο με Ημιδιατροφή, σε 4* Ξενοδοχείο!
156¤ από 312¤ (Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα, στη Λίμνη Πλαστήρα στο 4 αστέρων Naiades Hotel, με Ημιδιατροφή (Πρωινό σε Μπουφέ και Βραδινό) σε δίκλινο δωμάτιο! Για ένα Παιδί έως 6 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Ελεύθερη χρήση της Sauna, του Γυμναστηρίου, των γηπέδων Τέννις, Ποδοσφαίρου 5Χ5, Βόλεϊ και του Μπιλιάρδου! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να απολαύστε 3 γεμάτες ημέρες στον κορυφαίο χειμερινό προορισμό! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
156¤ από 312¤ (Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα, στη Λίμνη Πλαστήρα στο 4 αστέρων Naiades Hotel, με Ημιδιατροφή (Πρωινό σε Μπουφέ και Βραδινό) σε δίκλινο δωμάτιο! Για ένα Παιδί έως 6 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Ελεύθερη χρήση της Sauna, του Γυμναστηρίου, των γηπέδων Τέννις, Ποδοσφαίρου 5Χ5, Βόλεϊ και του Μπιλιάρδου! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να απολαύστε 3 γεμάτες ημέρες στον κορυφαίο χειμερινό προορισμό! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά και Φώτα στα Χάνια Πηλίου με 99¤ από 200¤ (-51%) για 3 Ημέρες KAI για τα 2 ¶τομα σε δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό!
Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά και Φώτα στα Χάνια Πηλίου, 2 χλμ. από το Χιονοδρομικό Κέντρο, στο Χάνι του Ζήση! Απολαύστε 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 6 ετών σε δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό, με 99¤ από 200¤ ( Έκπτωση 51%)! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να απολαύσετε 3 γεμάτες εορταστικές ημέρες ξεγνοιασιάς! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά και Φώτα στα Χάνια Πηλίου, 2 χλμ. από το Χιονοδρομικό Κέντρο, στο Χάνι του Ζήση! Απολαύστε 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 6 ετών σε δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό, με 99¤ από 200¤ ( Έκπτωση 51%)! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να απολαύσετε 3 γεμάτες εορταστικές ημέρες ξεγνοιασιάς! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
Αριδαία με 89¤ από 180¤ (-51%) για 3 Hμέρες ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα σε δίκλινο δωμάτιο με Υδρομασάζ, Χαμάμ και Πρωινό μια ανάσα από τα Λουτρά Πόζαρ!
89¤ από 180¤ (Έκπτωση 51%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα σε δίκλινο δωμάτιο με Υδρομασάζ - Χαμάμ και Πρωινό στην Αριδαία μια ανάσα από τα Λουτρά Πόζαρ, στο Lidra Hotel! Για ένα Παιδί έως 3 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Παρέχεται Late check out στις 20:00! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
89¤ από 180¤ (Έκπτωση 51%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα σε δίκλινο δωμάτιο με Υδρομασάζ - Χαμάμ και Πρωινό στην Αριδαία μια ανάσα από τα Λουτρά Πόζαρ, στο Lidra Hotel! Για ένα Παιδί έως 3 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Παρέχεται Late check out στις 20:00! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
Ναύπλιο με 99¤ από 210¤ (-53%) για 3 Ημέρες KAI για τα 2 ¶τομα+Παιδί σε Superior δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό σε Μπουφέ!
99¤ από 210¤ ( Έκπτωση 53%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών στο Ναύπλιο, σε Superior δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό σε Μπουφέ, στο Chroma Design Hotel & Suites ή στον Ξενώνα ¶ρωμα! Παρέχεται Welcome drink κατά την άφιξη, Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να απολαύστε 3 γεμάτες ημέρες στην καρδιά του κοσμοπολίτικου Ναυπλίου! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης! Η προσφορά ισχύει KAI για τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τα Φώτα!
99¤ από 210¤ ( Έκπτωση 53%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών στο Ναύπλιο, σε Superior δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό σε Μπουφέ, στο Chroma Design Hotel & Suites ή στον Ξενώνα ¶ρωμα! Παρέχεται Welcome drink κατά την άφιξη, Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να απολαύστε 3 γεμάτες ημέρες στην καρδιά του κοσμοπολίτικου Ναυπλίου! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης! Η προσφορά ισχύει KAI για τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τα Φώτα!
Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά και Φώτα στο Καστράκι των Μετεώρων, με 129¤ από 258¤ (-50%) για 4 Ημέρες ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα!
Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά και Φώτα στo Καστράκι των Μετεώρων, στο Meteoritis Hotel! Απολαύστε 4 ημέρες / 3 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 3 ετών, σε δίκλινο δωμάτιο με Πλούσιο Πρωινό σε Μπουφέ, με 129¤ από 258¤ ( Έκπτωση 50%)! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά και Φώτα στo Καστράκι των Μετεώρων, στο Meteoritis Hotel! Απολαύστε 4 ημέρες / 3 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 3 ετών, σε δίκλινο δωμάτιο με Πλούσιο Πρωινό σε Μπουφέ, με 129¤ από 258¤ ( Έκπτωση 50%)! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
Πρωτοχρονιά και Φώτα στα Ζαγοροχώρια με 150¤ από 300¤ (-50%) KAI για τα 2 ¶τομα σε Deluxe δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό σε Μπουφέ!
Πρωτοχρονιά και Φώτα στα Ζαγοροχώρια, στο Αρχοντικό Ζαρκάδα! Απολαύστε 4 ημέρες / 3 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 5 ετών σε δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό σε Μπουφέ, με 150¤ από 300¤ (Έκπτωση 50%)!  Παρέχεται Early check in και Late Check out κατόπιν διαθεσιμότητας! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
Πρωτοχρονιά και Φώτα στα Ζαγοροχώρια, στο Αρχοντικό Ζαρκάδα! Απολαύστε 4 ημέρες / 3 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 5 ετών σε δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό σε Μπουφέ, με 150¤ από 300¤ (Έκπτωση 50%)! Παρέχεται Early check in και Late Check out κατόπιν διαθεσιμότητας! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
Καστοριά με 199¤ από 420¤ (-53%) για 4 Ημέρες KAI για τα 2 ¶τομα σε δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό + Spa!
199¤ από 420¤ ( Έκπτωση 53%) ΚΑΙ για τις 4 ημέρες / 3 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα στην Καστοριά, στο Calma Hotel & Spa σε δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό σε Μπουφέ! Για ένα Παιδί έως 4 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Προσφέρεται Κρασί και Φρούτα για καλωσόρισμα! Παρέχεται ελεύθερη χρήση του Γυμναστηρίου, της Sauna, του Hammam και του Υδρομασάζ καθώς και Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00! Απολαύστε 4 γεμάτες ημέρες στη μαγευτική Καστοριά! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
199¤ από 420¤ ( Έκπτωση 53%) ΚΑΙ για τις 4 ημέρες / 3 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα στην Καστοριά, στο Calma Hotel & Spa σε δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό σε Μπουφέ! Για ένα Παιδί έως 4 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Προσφέρεται Κρασί και Φρούτα για καλωσόρισμα! Παρέχεται ελεύθερη χρήση του Γυμναστηρίου, της Sauna, του Hammam και του Υδρομασάζ καθώς και Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00! Απολαύστε 4 γεμάτες ημέρες στη μαγευτική Καστοριά! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!