Σάββατο 21 Απριλίου 2018

ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΙΙ

ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΙΙ

Άφησα να περάσει λίγος καιρός πριν επιστρέψω με «νεότερα» για την ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΗ ασθένεια, την Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, για την οποία όπως κατά καιρούς διαβάζουμε, συνέχεια βγαίνουν « Νέες Θεραπείες», ΑΛΛΑ, ΔΕΝ ΘΕΡΑΠΕΥΕΤΑΙ.
Πως γίνεται αυτό θα αναρωτηθείτε.
Πολύ απλά, γιατί ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΑΓΩΓΕΣ.
ΑΓΩΓΕΣ, που «καθυστερούν» την εξέλιξη της νόσου, και δημιουργούν ένα σωρό άλλα προβλήματα στους ασθενείς, ένα σωρό ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ. Έτσι, προς ενημέρωση όσων δεν ξέρουν τι σημαίνει να Πάσχει κάποιος από Σκλήρυνση, και να παίρνει ότι κυκλοφορεί από «χημεία» και είναι βαφτισμένο σαν θεραπεία.
Προσωπικά, το έχω γράψει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ φορές, πιστεύω πως ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ, ΑΛΛΑ ΑΝ ΟΧΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ, ΓΙΑ ΤΟ 98% ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ, ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΛΑ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΛΟΥΚΕΤΟ.
Είναι ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ που θα χάσουν έτσι και μειωθούν οι ασθενείς, και μείνουν αδιάθετες οι «θεραπείες» τους αλλά και τα άλλα φάρμακα για να αντιμετωπιστούν οι ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ των υποτιθέμενων θεραπειών.
Έτσι, για να μην νομίζουν ορισμένοι πως ο κόσμος τρώει κουτόχορτο….
Εδώ και χρόνια, σε χρονογραφήματα μου ΦΩΝΑΖΩ πως η Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, είναι μια πάθηση που ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ και όχι απλή Νευρολογία, είναι μια χρόνια πάθηση που ΞΕΓΕΛΑ ακόμα και τους πιο έμπειρους, πόσο δε εκείνους που δεν έχουν ασχοληθεί με αυτήν. Η «Εικόνα» του ασθενή εύκολα μπορεί να ξεγελάσει κάποιον, και να τον κάνει να ΝΟΜΙΣΕΙ πως ο ασθενής ΔΕΝ έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα, μόνο που ΔΕΝ είναι έτσι η πραγματικότητα.
Διαβάστε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο, το οποίο καλά θα κάνουν να το διαβάσουν και κάποιοι γιατροί των ΚΕΠΑ αλλά και ΟΛΟΙ εκείνοι της «επιστημονικής επιτροπής» της «Λίστας Μη Αναστρέψιμων Παθήσεων» και γενικότερα, του «Καταλόγου ΚΤΕΟ» των ασθενών.
«Δεν έχω πολλά, πολύ απλά... έχω Πολλαπλή Σκλήρυνση
Η Πολλαπλή Σκλήρυνση (ΠΣ) ή Σκλήρυνση κατά Πλάκας (ΣκΠ ), είναι η πιο συνήθης, μη τραυματική νόσος του κεντρικού νευρικού συστήματος, το οποίο απαρτίζεται από τον εγκέφαλο και τo νωτιαίο μυελό.
Καθώς εκδηλώνεται τυχαία σε πολλά σημεία σε όλο το νευρικό σύστημα η νόσος αποκαλείται Πολλαπλή Σκλήρυνση (Multiple Sclerosis). Είναι χρόνια πάθηση και χαρακτηρίζεται από περιόδους έξαρσης και ύφεσης, ενώ για άλλους έχει μία προοδευτική πορεία. Για όλους κάνει την ζωή απρόβλεπτη.
Παρακάτω αναγράφονται τα πολλαπλά συμπτώματα της ΣκΠ, που οι περισσότεροι ΑμΣΚΠ βιώνουν στη καθημερινότητά τους.
Έχω μειωμένη όραση, θάμπωμα στα μάτια, βλέπω διπλά, με πονούν τα μάτια μου όταν τα ανοιγοκλείνω, αλλά δε θεωρούμαι … τυφλός-ή...
Έχω αστάθεια, ζάλη, ναυτία, ιλίγγους , παραπατάω ενίοτε σαν μεθυσμένος-η, λιποθυμώ, αλλά δε θεωρούμαι …επιληπτικός-ή...
Έχω ανουρία, συχνουρία, ακράτεια ούρων, πόνους στην κύστη, συχνές ουρολοιμώξεις και κυστίτιδες, επιτακτική ούρηση ή κατακράτηση ούρων, αλλά δε θεωρούμαι …νεφροπαθής.
Έχω δυσκοιλιότητα, διάρροιες , ακράτεια κοπράνων, ατονία παχέος εντέρου, σπαστική κολίτιδα, αλλά δε θεωρούμαι… ασθενής με νόσο Crohn.
Eχω δυσκαταποσία, δυσφαγία, δυσθρεψία, γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, αλλά δε θεωρούμαι … ασθενής με καλοήθη ή κακοήθη νόσο.
Έχω σπαστική δυσαθρία, λεκτική δυσπραξία, έχω αφωνία, αλαλία, αλλά δε θεωρούμαι …βωβός-ή...
Έχω βουητά και εμβοές στα ώτα, βαρηκοία, αλλά δε θεωρούμαι κωφός-ή…
Έχω απώλεια της μνήμης, αδυναμία της αντίληψης, κριτικής, λογικής, αλλά δε θεωρούμαι …ανοιακός-ή...
Έχω αδυναμία συγκέντρωσης, μείωση των γνωστικών λειτουργιών, δυσφασία ονομάτων, αλλά δε θεωρούμαι …διανοητικά καθυστερημένος-η...
Έχω κατάθλιψη, κρίσεις πανικού, φοβίες, παραισθήσεις, διαταραχές προσωπικότητας, αλλά δε θεωρούμαι …ψυχικά ασθενής.
Έχω οσφυαλγία, ισχυαλγία, μυϊκούς πόνους, αυχενικό σύνδρομο, πολυαρθραλγία, αλλά δε θεωρούμαι…ασθενής με ρευματοειδή αθροίτιδα.
Έχω αταξία, δυσκινησία, δυστονία, μυοκλονικές κρίσεις, δυσκαμψία, σπαστικότητα, διαταραχές κίνησης και προβλήματα κινητικότητας, αλλά δε θεωρούμαι …παραπληγικός-ή.
Έχω έντονη κούραση, ευερεθιστικότητα , αυπνίες, αποχαυνωτική υπνηλία, εξάντληση, αλλά δε θεωρούμαι …ασθενής με σύνδρομο χρόνιας κόπωσης.
Πολύ απλά μπορεί να έχω όλες ή μερικές από αυτές τις παθήσεις και να βιώνω τα συμπτώματά τους επειδή πάσχω από Πολλαπλή Σκλήρυνση .
Αυτή η σημείωση γράφτηκε για να κατανοήσουν όλοι, τι επακριβώς βιώνει ο ΑμΣΚΠ και ότι διεκδικεί από την πολιτεία κοινωνική πρόνοια και επιδοματική πολιτική για τη νόσο της ΣκΠ και όχι επιμέρους για παραπληγία, τυφλότητα, ψυχική ασθένεια, κλπ.»
ΠΗΓΗ: Ε.Α.μ.Π.Σ
Πως σας φάνηκε κύριοι των όποιων «επιτροπών»;
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΤΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, Η ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΤΩΝ ΠΙΟ ΑΔΙΚΗΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ «ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ» ΣΑΣ.
ΠΑΙΖΕΤΕ με τις Ζωές του κοσμάκη. ΑΥΤΟ κάνετε και δεν σας νοιάζει.
Οι δε «οργανώσεις» που υποτίθεται αντιπροσωπεύουν τους ασθενείς, δρουν ΜΟΝΟ για μια μερίδα και ΟΧΙ για το σύνολο.
Δεν τα λέω εγώ αυτά, αλλά οι ίδιοι οι ασθενείς.
Θα επανέλθω…..

Βασίλης Τσούγκαρης

Νέα βιβλία και επανεκδόσεις

Ο βίσωνας ψάχνει για φωλιά - Οξάνα Μπούλα
Ο βίσονας έχει βαρεθεί να περιπλανιέται μόνος του τις κρύες μέρες και νύχτες του χειμώνα και σκέφτεται τι ωραία θα ήταν να κοιμόταν κι αυτός όπως τόσα άλλα ζώα. Έτσι, αποφασίζει να βρει κι εκείνος μια φωλιά για να πέσει για ύπνο. Αν και δυσκολεύεται αρκετά, στο τέλος καταφέρνει κάπου να βολευτεί. Όμως ο βίσονας ξυπνάει μετά από λίγες ώρες! Το σώμα του δεν είναι φτιαγμένο για να κοιμάται όλο τον χειμώνα. Έτσι, ξαναβγαίνει με χαρά στο χιόνι να συναντήσει τη χειμωνιάτικη παρέα του!
Μια θαυμάσια εικονογραφημένη ιστορία που μας μαθαίνει να χαιρόμαστε και να εκτιμάμε αυτό που είμαστε, ακόμα κι αν αυτό που έχουν οι άλλοι μπορεί να μας φαίνεται πιο καλό. Κανένας δεν μπορεί να αλλάξει τον εαυτό του με το ζόρι για να γίνει κάτι που δεν είναι.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
Η αρκούδα δεν θέλει να κοιμηθεί - Οξάνα Μπούλα
Όταν η αρκούδα μαθαίνει πόσα ωραία πράγματα μπορεί να κάνει στο χιόνι, αποφασίζει να μείνει ξύπνια αυτόν τον χειμώνα. Δεν είναι δυνατόν όλοι οι άλλοι να κάνουν τόσα ενδιαφέροντα πράγματα κι εκείνη να κοιμάται.
Όταν λοιπόν τα ξωτικά του δάσους έρχονται να τη βάλουν για ύπνο, εκείνη θα βρει χίλιες προφάσεις, θα παίξει, θα γκρινιάξει, θα προσπαθήσει να το σκάσει. Μέχρι που, αποκαμωμένη πια, θα κλείσει τα μάτια για να δει τα χειμωνιάτικα όνειρά της.
Μια θαυμάσια εικονογραφημένη ιστορία για εκείνες τις νύχτες που η ζωή καλεί τα παιδιά να σηκωθούν από το κρεβάτι και να την εξερευνήσουν, γρήγορα όμως το σώμα εξαντλείται κι εκείνα αποκοιμιούνται γλυκά για να ξυπνήσουν ξανά σε μια καινούργια συναρπαστική μέρα.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
«Πες μου, Οδυσσέα» - Νίκη Σελίμη
Ιστορίες και τραγούδια για παιδιά και γονείς

Τέσσερις ιστορίες µε ήρωες την αρκουδίτσα Νεφέλη, το σκιουράκι Ηλέκτρα, το σπουργιτάκι Οδυσσέα και το ελαφάκι Αριάδνη, που µιλούν για τον αποχωρισµό, το οιδιπόδειο σύµπλεγµα (ή σύµπλεγµα της Ηλέκτρας), την αυτονοµία και την αυτογνωσία. Ιστορίες και τραγούδια που απευθύνονται σε παιδιά και γονείς, µε στόχο να προαγάγουν τη µεταξύ τους επικοινωνία, την αυτογνωσία και την αυτοανακάλυψη.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΕΙΣ
Ελληνικά Παραδοσιακά Παραμύθια Τόμος Β΄

Τέσσερα λαϊκά παραμύθια περιέχει και ο Β΄ τόμος της σειράς «Ελληνικά Παραδοσι-ακά Παραμύθια» των εκδόσεων Διάπλαση. Γραμμένα με πολύ απλό λόγο, ο οποίος μας παραπέμπει σε κάποιον που τα θυμάται και τα αφηγείται, και με τη σύγχρονη εικονογράφηση του Μιχάλη Κασάπη, αυτά τα παραμύθια αποδεικνύεται πως δεν πα-λιώνουν ποτέ.
Ο Β΄ τόμος αυτής της έκδοσης περιλαμβάνει τα εξής παραμύθια:
Ο γέροντας και τα τρία αδέρφια. Τρία αδέρφια ψάχνουν για δουλειά. Στον δρόμο συναντούν έναν γέροντα που βοηθάει και τους τρεις. Όταν έρχεται η δική τους στιγμή να ανταποδώσουν τη βοήθεια, μόνο ο μικρότερος ανταποκρίνεται, και έτσι ο γέροντας του εκπληρώνει τη μεγαλύτερη ευχή του.
Πολυλογού. Ένα παραμύθι για όσους δεν ξέρουν να κρατούν το στόμα τους κλειστό. Για μια γριά που στο τέλος δεν την πίστευε πια κανείς και έναν γέρο που βρήκε την ησυχία του.
Ήλιος και Φεγγάρι. Ο Ήλιος και το Φεγγάρι μαλώνουν ποιος είναι πιο χρήσι-μος. Ένας γέρος περνάει και τους λέει πως ο Ήλιος είναι βασιλιάς τη μέρα και το Φεγγάρι τη νύχτα. Ευχαριστιούνται και του κάνουν ένα δώρο. Από εκεί ξεκινούν όλα.
Κάποτε ριζώνουν και τα λόγια. Ένας κουρέας δεν αντέχει να κρατάει άλλο το μυστικό του βασιλιά του και το φωνάζει σ’ ένα πηγάδι. Το πηγάδι θα το κρατήσει για τον εαυτό του ή θα το πει σε όλους;
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
Τα αινίγματα της αλφαβήτας
Τα αινίγματα της αλφαβήτας είναι 24 ποιηματάκια. Από κάθε ποιηματάκι λείπει μια λέξη που είναι και η λύση του αινίγματος. Προσπαθώντας τα παιδιά να βρουν τη λύση, συνδέουν εικόνες και λέξεις, ανακαλύπτουν τα γράμματα, αναγνωρίζουν τις «φωνούλες» των γραμμάτων.
Ένας ευχάριστος και πρωτότυπος τρόπος για να εξοικειωθούν τα παιδιά με τον γραπτό λόγο, την ανάγνωση και τη γραφή.
Κέρδισε τον λαγό
σε σπουδαίο αγώνα
η...


Για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Πέμπτη 3 Μαΐου στον ΙΑΝΟ παρουσίαση του βιβλίου "Βήματα σε λιθόστρωτο" του Γεράσιμου Δενδρινού!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
Δείτε όλες τις νέες κυκλοφορίες εδώ
Δείτε τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις εδώ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 76
10680 Αθήνα
Τηλ: 210 38 08 445
www.diaplasibooks.gr
info@diaplasibooks.gr

ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ-ΩΔΕΙΟ Ζ. ΦΩΤΙΑΔH ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ


Μπότα Πυροσβεστών Αpollo 11

Μπότα Πυροσβεστών Αpollo 11
Μπότα Πυροσβεστών Αpollo 11
Προδιαγραφές
* Αναπνέουσα μεμβράνη Puratex
* Αδιάβροχη
* Σόλα βουλκανισμένου νιτριλίου σε 300°C
* Μη Μεταλλική προστασία δακτύλων για κρούση >200J και σύνθλιψη 15KN
* Ενίσχυση επιπλέον στα δάχτυλα από νιτρίλιο
* Εσωτερική σόλα διπλής πυκνότητας από πολυουρεθάνη ράμένη με αντιστατική κλωστή από πολυαμίδιο
* Αντιστατική
* Με απορρόφηση ενέργειας στη φτέρνα
* Ενίσχυση αστραγάλων σε 2 σημεία (Πισω στη φτερνα και μπροστα στην κλείδωση)
* Ενίσχυση στα Δάχτυλα
* ΕΝ 345 part 2
* EN 12568
Προτεινόμενη Χρήση
Για πυρεσβέστες και διασώστες.

Standard Horizon GX2100E

Standard Horizon GX2100E
2010 NMEA TECHNOLOGY AWARD
The MATRIX AIS was judged and singled out to be the "best" based on innovative design, benefits to boaters, practicality and value by a panel of experts from Boating Writers International. October 3rd, 2010
2010 NMMA INNOVATION AWARD
This compact, affordable combination of Class D VHF and AIS brings two important safety and communication features into the hands of the average boater. Judge Pete Swanson said, “This is one compact unit that anyone can afford.”
Note:To show AIS targets on the GX2100 and on the RAM3 display a GPS must be connected.
• Integrated dual channel AIS receivers with one VHF antenna connection
• AIS target display: MMSI, Call Sign, Ship Name, BRG, DST, SOG and COG
• Contact AIS Ship with DSC
• CPA (Closest Point of Approach) Alarm
• 80dB Commercial grade receiver
• Class D DSC (Digital Selective Calling) with Individual, All ship, Position Report, Request and Distress
• Independent Channel 70 receiver built-in for continuous DSC watch
• Local/Distance attenuator
• Enter, Save and Navigate to waypoints with Compass page*
• Navigate to a DSC Distress Call*
• Submersible JIS-7 / IPX7 (3.3 feet for 30 minutes)
• ClearVoice noise canceling speaker microphone with channel selection and 16/9 key
• Oversized rotary channel knob with push to enter, backlit display and keys
• 30 Watt PA/Loud Hailer with preprogrammed fog signals and listen back
• Capable of connecting an optional RAM3 second station remote microphone
• Control all radio, PA/Fog, DSC and AIS functions remotely with the optional RAM3 mic
• DSC position request and report functions when connected to compatible GPS chart plotter
• Voice Scrambler (optional)
• Versatile user-programmable scanning, priority scan and Dual Watch
• One-button access to Channel 16 and 9
• User programmable soft keys
• Navigation (LAT/LON, SOG and COG) information shown on display when connected to GPS
• 38400 AIS VDM sentence output to compatible GPS Chart Plotter
• 3 Year Waterproof Warranty
*when connected to a GPS

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΚΕΡΑΙΑ ΒΑΣΕΩΣ CB BASE ANTENNA SIRIO GPE 27 5/8

ΚΕΡΑΙΑ ΒΑΣΕΩΣ CB BASE ANTENNA SIRIO GPE 27 5/8
ΚΕΡΑΙΑ ΒΑΣΕΩΣ CB BASE ANTENNA SIRIO GPE 27 5/8
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: 
Κεραία βάσεως της Γνωστής Ιταλικής εταιρίας SIRIO με άριστη ποιότητα υλικών,αλουμίνιο 6063 Τ-803 .
Η κεραία είναι 5/8 του μήκους κύματος,ground plane με τρία radilas μήκους 1,32 εκ .
Ο συντονισμός για χαμηλά swr επιτυγχάνεται με αυξομείωση του τελευταίου στοιχείου, επίσης η κεραία
εχει προστασία απο στατικό (DC to Ground) κάτι πολύ σημαντικό για την προστασία των μηχανημάτων μας.
το πηνίο της κεραίας βρίσκεται μέσα σε διάφανο πλαστικό σωλήνα για εύκολο οπτικό έλεγχο. 

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: 
Electrical Data
- Type:
GPE 27 5/8: 5/8λ ground plane
GPS 27 1/2: 1/2λ
- Frequency range: tunable from 26.4 to 29.0 MHz
- Impedance: 50Ω
- Radiation (H-plane): 360° omnidirectional
- Polarization: linear vertical
- Gain:
GPE 27 5/8: 1.2 dBd, 3.35 dBi
GPS 27 1/2: 0 dBd, 2.15 dBi
- Bandwidth @ SWR ≤ 2: ≥ 1600 KHz
- SWR @ res. freq.: ≤ 1.3
- Max. power:
250 Watts (CW) continuous
750 Watts (CW) short time
- Feed system / position: Transformer DC-ground / base
- Connector: UHF-female
Mechanical Data
- Materials: Aluminium, Steel, Copper, Nylon
- Wind resistance: 130 Km/h
- Wind load:
GPE 27 5/8: 188 N at 150 Km/h
GPS 27 1/2: 156 N at 150 Km/h
- Wind surface:
GPE 27 5/8: 0.13 m²
GPS 27 1/2: 0.11 m²
- Height (approx.): 5950 mm
- Weight (approx.): 2500 gr
- Radial length (approx.): GPE 27 5/8 1320 mm
- Mounting mast: Ø 35-42 mm

Και πίσω πάλι

Και πίσω πάλι
Συγγραφέας: Φραντζέσκα Αλεξοπούλου-Πετράκη
Εικονογράφος: Νέστορας Ξουρής
Ημερομηνία έκδοσης: 15 Νοεμβρίου 2017
Σχήμα: 21Χ29
Σελίδες: 32
Εξώφυλλο: Σκληρό
ISBN: 978-960-567-140-2
Ο Άλκης, που αγαπά πολύ το τένις, έρχεται αντιμέτωπος με έναν περίεργο γείτονα που του πετά ΠΙΣΩ τα κίτρινα μπαλάκια του σε άθλια κατάσταση. Αυτό όμως δεν σταματά τον Άλκη και τα στέλνει ΠΙΣΩ ΠΑΛΙ ελπίζοντας έτσι να γκρεμίσει τον τοίχο που τον χωρίζει από τον μοναχικό γείτονα.
Άραγε θα τα καταφέρει;

Απ ευθείας διάθεση προϊόντων στην Καλαμαριά (πρ. Καπναποθήκες Ν.Κρήνης),Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Και αυτή την ΚΥΡΙΑΚΗ για τα μέλη του συνεταιρισμού πολλές ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε δίπλα τη σχετική αφίσσα.
Για να γραφτείτε μέλη συμπληρώστε τη σχετική φόρμα εδώ 
https://agropankalamarias.blogspot.gr/2016/11/blog-post_2.html 
 και ελάτε στην αγορά για να παραλάβετε την κάρτα μέλους

Σεμινάριο στον ΟΦΑ: Ο πλανήτης Γη, Σάββατο 21 Απριλίου

Like  Tweet  Pin  +1 
20
 

Σεμινάριο στον ΟΦΑ: Ο πλανήτης Γη, Σάββατο 21 Απριλίου

Σχεδόν 8 δισεκατομμύρια άνθρωποι κατοικούν στη Γη κι όμως υπάρχουν ακόμα μέρη, εντελώς ανέγγιχτα κι ανεπηρέαστα απ΄την ανθρώπινη παρουσία!
Ο βραβευμένος φωτογράφος άγριας φύσης, Θοδωρής Μάττας, μας ταξιδεύει στα μέρη αυτά και μας ξεναγεί στην άγρια ομορφιά του πλανήτη μας, το Σάββατο 21 Απριλίου και ώρα 18:00
***
Το πλήρες πρόγραμμα των σεμιναρίων και διαλέξεων στον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας:
***
ofa logo
ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
www.ofa.gr

🎶 Θέλεις τα καλύτερα εργαλεία για την μουσική σου; Βρες τα εδώ!

Το KONNECT της Korg είναι ένα φορητό στερεοφωνικό σύστημα PA all-in-one που παρέχει όλα όσα χρειάζεστε για παραστάσεις, DJ performance, live μουσική, πάρτι ή παρουσιάσεις.

Διαθέτει συνολικά 4 κανάλια για μικρόφωνο, κιθάρα ή πλήκτρα, audio σήμα από εξωτερικές πηγές και μια μονάδα με ψηφιακά εφέ βάθους.

Χάρη στη σαφήνεια που έχει, το KONNECT προσφέρει πλούσια μπάσα αλλά και ικανοποιητική ένταση. Ταυτόχρονα, το KONNECT περιλαμβάνει κι ένα πλήθος από ευκολίες στη συνδεσιμότητά του που είναι πλήρως κατανοητές, ενώ οι λειτουργίες του ηχείου μπορούν να ρυθμιστούν και από smartphone η tablet με Bluetooth μέσω εφαρμογής.

Περισσότερα εδώ...
Η Novation ακολουθώντας την παράδοση που έχει στα Synthesizers και στους Controllers, αυτή τη φορά προωθεί κάτι μοναδικό και ταυτόχρονα πολύ εξελιγμένο που απευθύνεται στους μουσικούς που θέλουν να αποτυπώσουν πρωτογενείς ιδέες «εν κινήσει» σε ένα φορητό και αυτόνομο groove box.

To Circuit ενσωματώνει 2 Nova synths που χρησιμοποιούνται σαν γεννήτρια ήχων και 4 part drum machine, ενώ διαθέτει 16 delays και 8 τύπους Reverb. Στην επιφάνεια ελέγχου το Circuit έχει 32 rubber pads όμοια με αυτά του Launchpad, τα οποία αλλάζουν χρώμα ανάλογα με τη λειτουργία που τους έχει ανατεθεί και 10 περιστροφικούς διακόπτες για real time έλεγχο των φίλτρων.

Περισσότερα εδώ...
Ο KDM3 είναι ο νέος ψηφιακός μετρονόμος της KORG που προσφέρει ένα πλήθος από νέες δυνατότητες στα ρυθμικά στυλ σε σχέση με τους υπόλοιπους μετρονόμους της αγοράς.

Διαθέτει εντελώς νέα σχεδίαση που θυμίζει μηχανικό μετρονόμο και ενσωματωμένο ηχείο στο επάνω μέρος με ρυθμιζόμενη ένταση. Μια ευρεία γκάμα από 19 διαφορετικά χτυπήματα και 8 ήχους δίνει στον χρήστη τη βάση που χρειάζεται για να δουλέψει με διάφορα είδη μουσικής όπως jazz, rock, latin κτλ.

Περισσότερα εδώ...
Website
Email
Facebook
YouTube
Twitter
Copyright © 2015, BON STUDIO SA, All rights reserved.

Διεύθυνση:
Κεντρικά Γραφεία
Ζαΐμη 6 – 106 83 – Αθήνα
Τηλ: 210 3809605 – 8, 210 3302059-62
Fax: 210 3845755

Οι λεύκες, ο Λόρκα κι ο Ελύτης

Οι λεύκες, ο Λόρκα κι ο Ελύτης 
Η Ελλάδα του '60, του '70, του σήμερα, μπλέκει σαν ένα Ταξίδι χωρίς τελειωμό, συναντώντας πότε τους Ισπανούς, πότε τους Ελβετούς, πότε τους Αλγερινούς και πότε τόσους άλλους, μετανάστες ή γηγενείς, με περίτεχνο τρόπο, με μοναδική πυξίδα: την ανθρωπιά, την ζεστασιά της ανθρώπινης σάρκας και κυρίως της ανθρώπινης σκέψης.
...Κι ήρθε η μέρα, που τα μάγια έπρεπε να λυθούν, αφού η κόρη έκλεινε πια τα δεκαοχτώ. Έπρεπε να βγει από το δώμα, να περπατήσει μαζί με τους άλλους ανθρώπους. Γεμάτη σοφία από την πολύχρονη μελέτη, θαρρούσε, πως όλο τον κόσμο γνώριζε. Η πόρτα άνοιξε και θέλησε να ορμήσει έξω, χαρούμενη. Σκέφτηκε, ότι είχε μελετήσει τους ανθρώπους από χιλιάδες περπατησιές. Είχε όμως ξεχάσει. Τη δική της.
Κι εκεί απόμεινε μετέωρο το γυμνό πέλμα της, μα ύστερα, αργά-αργά, άρχισε να κατεβαίνει στη γη. Κι ήταν σαν να ταράχτηκε συθέμελα το κορμί της στην πρώτη επαφή με το φρέσκο χώμα. Κάθε κύτταρο της καμάρας της γεύτηκε τη γη για πρώτη φορά. Ανιχνευτικά με φόβο στην αρχή κι ύστερα με βιασύνη. Και μια χαρά ανείπωτη. Για την πρώτη της φορά.
Οι Μοίρες παρατηρούσαν σκεφτικές. Ήταν η ώρα τους να φύγουν. Κι εκεί άφησαν ένα τελευταίο χαμόγελο.
«Τώρα είσαι έτοιμη» της είπαν, «για τη ζωή».
-Να περπατάς γερά, φώναξε η πρώτη.
-Να περπατάς, χωρίς φόβο, έκανε η δεύτερη.
-Να περπατάς, πάντα ως το τέλος, ευχήθηκε η τρίτη.
Και χάθηκαν στο δάσος​.
Οι λεύκες, ο Λόρκα κι ο Ελύτης 
Διηγήματα
συγγραφέας: Δώρα Μακρή
Isbn: 978-960-579-51-6
Σελίδες:312
Λιανική Τιμή: 15.00 ευρώ

10 ξενώνες για την γλυκιά άνοιξη

ArtTravel

1

Ελλάδα

10 ξενώνες για την γλυκιά άνοιξη.
Κάντε κλικ
2

Ισπανία

Ένα μαγικό ταξίδι με τρένο.
3

Σαντορίνη

Τι να μην κάνετε.
Κάντε κλικ
Κάντε κλικ
4

Αθήνα

7 ρουστίκ ταβέρνες που πρέπει να έχετε επισκεφτεί.
Κάντε κλικ