Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Thessaloniki International Film Festival

Προβολές
ΟΛΥΜΠΙΟΝ

Για όλα φταίει τ' όνομά σου
(Γαλλία - Βέλγιο, 2012)

Σκηνοθεσία: Alexandre de La Patellière, Matthieu Delaporte. Έγχρωμο, 109΄.
*****

ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ

Σμύρνη, η καταστροφή μιας κοσμοπολίτικης πόλης 1900-1922
(Ελλάδα, 2012)

Σκηνοθεσία: Μαρία Ηλιού, 87΄.
*****

Αποκτήστε την κάρτα μέλους του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης CineΚάρταF

Τη ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά η πώληση της κάρτας μέλους CineΚάρταF του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης CineΚάρταF για τη νέα κινηματογραφική σαιζόν!
Η κάρτα σάς παρέχει έναν αριθμό δωρεάν εισιτηρίων για τις προβολές του 53ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και του 15ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, έκπτωση σε ταινίες Α' προβολής και στα αφιερώματα στις αίθουσες Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας στο Ολύμπιον καθώς και έκπτωση στις εκδόσεις του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Υπάρχουν τρεις τύποι κάρτας μέλους, η ετήσια CineΚάρταF, η Gold και η CineΚάρταF δεκαημέρου.
Κάντε κλικ εδώ για να δείτε αναλυτικά τους τύπους και τα προνόμια της CineΚάρταF.
Τη CineΚάρταF μπορείτε να αποκτήσετε στον κινηματογράφο Ολύμπιον, πλ. Αριστοτέλους 10), 10:00 - 16:00, Δευτέρα έως Παρασκευή.
Περισσότερες πληροφορίες;
Τηλεφωνική γραμμή CineΚάρταF: 2310 378410, cinekartaf@filmfestival.gr
53ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
2-11 Νοεμβρίου 2012

Αφιέρωμα Θόδωρος Αγγελόπουλος

«Ζούμε σε μια αβέβαιη εποχή. Ένα τοπίο στην ομίχλη».
Θόδωρος Αγγελόπουλος
Το 53ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (2-11 Νοεμβρίου 2012) αποτίνει φόρο τιμής στο Θόδωρο Αγγελόπουλο, τον δημιουργό που συνδέθηκε στενά με την πορεία και την εξέλιξη του θεσμού, μέσα από ένα αφιέρωμα που επιχειρεί να αναδείξει χαρακτηριστικές πτυχές της προσωπικότητας και του έργου του.
Το αφιέρωμα στηρίζεται σε ένα πλέγμα αλληλοσυμπληρούμενων δράσεων: Θα προβληθούν τρεις ταινίες - σταθμοί στη φιλμογραφία του σκηνοθέτη - Ο θίασος (1974), Ταξίδι στα Κύθηρα (1984) και Τοπίο στην ομίχλη (1988) - οι οποίες αποτύπωσαν σε εικόνες την ψυχή του αγγελοπουλικού σύμπαντος, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθεί μια ξεχωριστή συναυλία της Ελένης Καραΐνδρου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Στη συναυλία – συνδιοργάνωση του ΦΚΘ με την ΚΟΘ – η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του Αλέξανδρου Μυράτ, θα ταξιδέψει το κοινό στις μουσικές των ταινιών του Θόδωρου Αγγελόπουλου που τόσο αγαπήθηκαν, με τη φωνή της Δήμητρας Γαλάνη και τη συμμετοχή του τζαζ τρίο David Lynch, Σταύρου Λάντσια και Γιώτη Κιουρτσόγλου.
Βασικοί συνεργάτες του σκηνοθέτη, οι οποίοι συμπορεύτηκαν μαζί του σε κάθε στάδιο της κινηματογραφικής παραγωγής, θα συμμετάσχουν σε μια ημερίδα που στόχο έχει να παρουσιάσει τον δημιουργό «επί τω έργω» κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και της υλοποίησης των ταινιών του, αποδίδοντας έτσι μια εκ των έσω οπτική του Θόδωρου Αγγελόπουλου. Στο πλαίσιο του αφιερώματος θα κυκλοφορήσει πλήρης δίγλωσση έκδοση για το σύνολο του έργου του Θόδωρου Αγγελόπουλου.
«Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος είχε πει κάποτε πως ‘’είμαστε καταδικασμένοι να λειτουργούμε με τις εμμονές μας. Δεν κάνουμε παρά μόνο μία ταινία, δεν γράφουμε παρά μόνο ένα βιβλίο’’. Οι εμμονές του, στην πορεία του χρόνου, έγιναν και δικές μας εμμονές. Η ταινία του καταγράφηκε στη συλλογική μνήμη. Το βιβλίο της ζωής του, μένει σε όλους εμάς, ανεκτίμητος θησαυρός, μια παρακαταθήκη από έναν σπουδαίο άνθρωπο και δημιουργό», επισημαίνει ο διευθυντής του ΦΚΘ, Δημήτρης Εϊπίδης.
Το αφιέρωμα στον Θόδωρο Αγγελόπουλο χρηματοδοτείται, μεταξύ άλλων δράσεων του 53ου ΦΚΘ, από την Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας 2007-2013.
...περισσότερα

14ο Πολιτισμικό Πανόραμα για το Φύλο

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της ετήσιας δραστηριότητάς του, συνδιοργανώνει με τη μη κερδοσκοπική εταιρία Σύμπραξη για το Κοινωνικό Φύλο το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ΓκΛΑΤ (Γκέι, Λεσβιακών, Αμφισεξουαλικών και Τρανσεξουαλικών, Διεμφυλικών) Ταινιών, οι κινηματογραφικές εκδηλώσεις του οποίου θα πραγματοποιηθούν από τις 14 έως τις 23 Σεπτεμβρίου 2012, στην αίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος του Μουσείου Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ΓκΛΑΤ (Γκέι, Λεσβιακών, Αμφισεξουαλικών και Τρανσεξουαλικών, Διεμφυλικών) Ταινιών πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Γερμανικό Ινστιτούτο Γκαίτε Θεσσαλονίκης, το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, τη Διεθνή Αμνηστεία- Γραφείο Ελλάδος, την Λεσβιακή Ομάδα Θεσσαλονίκης και την HOMOphonia - Συλλογικότητα για το Pride της Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη.
Το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ΓκΛΑΤ (Γκέι, Λεσβιακών, Αμφισεξουαλικών και Τρανσεξουαλικών, Διεμφυλικών) Ταινιών προβάλει ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ από την Αυστραλία, την Ιαπωνία, την Κορέα, την Ινδία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ισραήλ, την Ελλάδα, την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ουγγαρία, τη Νορβηγία, τον Καναδά, τις ΗΠΑ, τη Νότια Αφρική και τη Βραζιλία, με προσανατολισμό στις διαπροσωπικές σχέσεις σε διάφορα κοινωνικά περιβάλλοντα.
Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης έκθεση πορτραίτων με τίτλο «Proudly African & Transgender» της Gabriele Le Roux, η οποία παρασχέθηκε ευγενώς από τη Διεθνή Αμνηστία – Γραφείο Ελλάδας και θα πραγματοποιηθεί στο φουαγιέ του Μουσείου Κινηματογράφου. Η έκθεση φιλοξενεί πορτραίτα και αφηγήσεις δέκα διεμφυλικών από εφτά χώρες της Ανατολικής και Νότιας Αφρικής.
...περισσότερα

Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ | τα νέα μας

41o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ
ΥΠΑΙΘΡΙΟΣ ΧΩΡΟΣ – ΖΑΠΠΕΙΟ

Από τις 7 ως τις 23 Σεπτεμβρίου, σας περιμένουμε στο περίπτερο 25-26

Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα - Πέμπτη 18:00 – 22:30
Παρασκευή - Σάββατο: 18:00 – 23:00 Κυριακή: 11:00 - 22:30

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διοργανώνει δημιουργικά εργαστήρια και εκπαιδευτικά προγράμματα, που θα ταξιδέψουν τη φαντασία των παιδιών μέχρι τα πέρατα του κόσμου, θα διευρύνουν τις γνώσεις τους και θα αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους.
Φροντίζω τον πλανήτη μου
• Ανακαλύπτουμε τρόπους για να μειώσουμε τα σκουπίδια στη Γη μας.
• Ανακαλύπτουμε τρόπους για να έχουμε όλοι καθαρό νερό.
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα τεσσάρων συναντήσεων για παιδιά 5-7 ετών βασισμένο στη σειρά βιβλίων Φροντίζω τον πλανήτη μου (Ο αέρας, Τα σκουπίδια, Η ενέργεια, Το νερό) των Νούρια & Εμπάρ Χιμένεθ, με την εμψυχώτρια-περιβαλλοντολόγο Στελλίνα Κουλουζάκη.
Ημερομηνίες και ώρα: 6 και 20 Οκτωβρίου, 3 και 24 Νοεμβρίου 2012, 10.30-11.30
Κόστος: 35 ευρώ για κάθε παιδί, 55 ευρώ για αδέρφια (και για τις τέσσερις συναντήσεις)
Διάρκεια κάθε συνάντησης 1 ώρα.
Τα τελευταία χρόνια το περιβάλλον μας υποβαθμίζεται συνεχώς. Μπορούμε να βοηθήσουμε; Με ποιους τρόπους θα μπορούσαν άραγε τα μικρά παιδιά να συμβάλουν στην προστασία του πλανήτη μας; Κάθε πολίτης οποιασδήποτε ηλικίας μπορεί να κλείσει τη βρύση, να σβήσει το φως και να ρίξει τις συσκευασίες του στην ανακύκλωση. Αρκεί να το θέλει!
Μέσα από ποικίλες δραστηριότητες και παιχνίδια οι μικροί πολίτες θα ανακαλύψουν τρόπους φροντίδας και προστασίας του νερού και θα εξοικειωθούν με νέους τρόπους διαχείρισης των απορριμμάτων.
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Η Στελλίνα Κουλουζάκη είναι περιβαλλοντολόγος, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση.
Συνεργάζεται από το 2008 με τη ΜΚΟ «Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS», ως υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Έχει σχεδιάσει ποικίλα εκπαιδευτικά πακέτα, παιχνίδια και εκπαιδευτικές δράσεις που αφορούν την ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων πολιτών για την αξία και την προστασία του περιβάλλοντος, συγκεκριμένα την Κλιματική Αλλαγή, την Επαναχρησιμοποίηση Νερού, την προστασία Παράκτιων και Θαλάσσιων Οικοσυστημάτων, τα Πράσινα Επαγγέλματα κ.ά. Έχει υλοποιήσει βιωματικά εργαστήρια και εισηγήσεις σε σεμινάρια και συνέδρια με θέματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.
Από το 2007 έχει διδάξει μαθήματα περιβαλλοντολογικού περιεχομένου στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ.
Εργαστήριο δημιουργικής γραφής
Ένα εργαστήρι έξι συναντήσεων για παιδιά 8-10 ετών με την εκπαιδευτικό Άλκηστη Χρονάκη.
Ημερομηνίες και ώρα: 29 Σεπτεμβρίου, 13 Οκτωβρίου, 10 Νοεμβρίου, 1 και 15 Δεκεμβρίου 2012, 12 Ιανουαρίου 2013, 10.00-11.30
Κόστος: 80 ευρώ για κάθε παιδί (και για τις έξι συναντήσεις)
Διάρκεια κάθε συνάντησης 1,5 ώρα.
Αξιοποιώντας τη φαντασία των παιδιών το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποβλέπει στην εξοικείωσή τους με τα βιβλία, ειδικότερα με τις διαδικασίες της ανάγνωσης και της γραφής. Με αφορμή ιστορίες τα παιδιά θα αφήσουν τη φαντασία τους ελεύθερη και θα ανακαλύψουν ότι μπορούν να διασκεδάζουν γράφοντας. Μέσα από ασκήσεις-παιχνίδια με τις λέξεις, τους ήρωες και την πλοκή της ιστορίας θα αναπτύξουν τη δική τους φωνή και θα δημιουργήσουν τα δικά τους κείμενα.
Οι μικροί μας συγγραφείς μέσα από το πρόγραμμα:
• θα βελτιώσουν τις γλωσσικές ικανότητές τους,
• θα ενθαρρύνουν τη δημιουργική τους σκέψη,
• θα ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους.
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η Άλκηστη Χρονάκη μετά τις μεταπτυχιακές σπουδές της στη Σύγχρονη Λογοτεχνία σε Πανεπιστήμιο της Αγγλίας ολοκλήρωσε τη διδακτορική της διατριβή στο θεματικό πεδίο «Διδακτική της Λογοτεχνίας» στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ με θέμα Η Συμβολή της Ανάγνωσης Μυθιστορημάτων στη Διαμόρφωση της Υποκειμενικότητας των Εφήβων. Στο πλαίσιο της διατριβής και για τις ανάγκες της έρευνας, οργάνωσε και λειτούργησε λέσχες ανάγνωσης παιδιών προεφηβικής και εφηβικής ηλικίας στις δημοτικές βιβλιοθήκες της Θεσσαλονίκης. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της εργάστηκε στη Θεσσαλονίκη σε Φροντιστήρια, Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών και ΙΕΚ ως καθηγήτρια Αγγλικών, συνεργάστηκε με το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων και το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης ως εκπαιδεύτρια σε προγράμματα που υλοποιούσε και ως μεταφράστρια. Παράλληλα, από το 1998 μέχρι το 2003 αρθρογραφούσε στο λογοτεχνικό περιοδικό ΔΙΑΒΑΖΩ με βιβλιοκριτικές και παρουσιάσεις βιβλίων. Από το 2006 εργάζεται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ως καθηγήτρια Αγγλικών.
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα πραγματοποιούνται στην αίθουσα του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ (1ος όροφος, Ιπποκράτους 118, στο κέντρο της Αθήνας). Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του προγράμματος, οι γονείς μπορούν να παραμείνουν στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ, όπου μπορούν να πιουν τον καφέ ή το τσάι τους, να σερφάρουν στο Internet (και ασύρματο – Wi-Fi) ή να επιστρέψουν μετά τη λήξη της.
Δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων
• στο τηλ.: 211 3003500 (εσωτ. 523)
• στο e-mail: schools@metaixmio.gr

Πάνος Τζαβέλλας-Ξυπνήστε

Βέβαιη θεωρεί η Ουάσιγκτον Ποστ την πρόκληση κοινωνικής αναταραχής στην Ελλάδα, λόγω των μέτρων

Η Αλ Κάϊντα "διψά" για αμερικάνικο αίμα
Το εργασιακό στρες αυξάνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας

Πουλάνε όσο- όσο τα όργανα γυμναστικής του ΓΑΠ

Στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες το ψηλότερο σκυλί του κόσμου (vid

Εχουμε αντιληφθεί τη δύναμη της Ελλάδας;

Λιγότεροι οι φοιτητές των μεταπτυχιακών τμημάτων λόγω διδάκτρων και οικονομικής κρίσης

Τουρκικά σήριαλ τα ιδιωτικά κανάλια, δανέζικο η ΕΡΤ! (vid)

Καταργείται το εθνικό Πάρκο Αλοννήσου;

Τρεις μονάδες μπροστά ο Ομπάμα δύο σχεδόν μήνες πριν τις αμερικανικές εκλογές

Βέβαιη θεωρεί η Ουάσιγκτον Ποστ την πρόκληση κοινωνικής αναταραχής στην Ελλάδα, λόγω των μέτρων

Την Δευτέρα οι γυμνόστηθες φωτογραφίες της Κέϊτ σε περιοδικό της Ιταλίας

Τούρκος βουλευτής κατηγορεί την Ελλάδα για ντε φάκτο κατοχή νησιών στο Αιγαίο!!!

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ PIAZZA del POPOLO

PIAZZA del POPOLO
Ανοικτή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ στην Αλεξανδρούπολη
Έκρηξη εμπρηστικού μηχανισμού στη Δράμα

Eνεργειακό κέντρο η Κομοτηνή με το νέο Ελληνο-βουλγαρικό αγωγό φυσικού αερίου

Παρέμβαση της εταιρείας χρυσού στην πολιτική ζωή του τόπου

Συνελήφθη Βούλγαρος στο Διδυμότειχο για διακίνηση μεταναστών

Έκθεση φωτογραφίας στο Πολεμικό Μουσείο Καβάλας

Σύλληψη 27χρονου στην Ξάνθη για κατοχή ακατέργαστης κάνναβης

Ο Δημοσθένης Δούκας και η ΕΠΑΔΑ του Δήμου Αλεξανδρούπολης διορθωτές, σύμβουλοι ή γραφείο τύπου του βουλευτή Μαρίνου Ουζουνίδη

Χρόνια πολλά … κουμπάρε!

Διαβάζετε και μαθαίνετε (ή διαβάστε αλλού να μαθαίνετε αλλ’ αντ’ άλλων)

«Πράσινο» για την επιμήκυνση στο Eurogroup | Και 3ο δάνειο; | 6ήμερο σε εμπόριο και τράπεζες! | Ελβετία: «Όχι» στις αποκαλύψεις για τα λεφτά βουλευτών | Τσίπρας στη ΔΕΘ

Eurogroup: Επιβεβαιώνεται η επιμήκυνση, το κλίμα βελτιώνεται λέει ο Στουρνάρας
περισσότερα

Δηλώσεις - «φωτιά» του αντιπροσώπου μας στο ΔΝΤ, ότι θα χρειαστούμε 3ο δάνειο!  

περισσότερα
Εξαήμερο σε εμπόριο και τράπεζες ζητά η τρόικα, εναλλακτικές ψάχνει η κυβέρνηση
περισσότερα

Οι ελβετικές τράπεζες δεν δίνουν πληροφορίες για τους λογαριασμούς των βουλευτών
περισσότερα

Επίσκεψη Τσίπρα στη ΔΕΘ το Σαββατοκύριακο - Σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας
περισσότερα

Η ΝΔ διέγραψε τον Γ.Γ. της ΓΣΕΕ Ν. Κιουτσούκη για επεισόδια - διαμαρτυρία της ΔΑΚΕ
περισσότερα

Ανησυχία για δραστηριότητες της Τουρκίας στη Θράκη εξέφρασε ο Τ. Κουίκ
περισσότερα

Καρατζαφέρης στη ΔΕΘ: «Οι 3 αρχηγοί προσκυνάνε την τρόικα και την αντιπολίτευση»

περισσότερα

eklogika.gr: Ειδήσεις, αρθρογραφία, Τράπεζα Πληροφοριών
περισσότερα

www.eklogika.gr : το πιο ενημερωμένο portal για την πολιτική, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις εκλογές

Real.gr

Δέκα ημέρες προθεσμία
Το σχέδιο της κυβέρνησης για τους δημοσίους υπαλλήλους

Κοινή συνεδρίαση του... όλου ΠΑΣΟΚ

«Κοιτάζουμε τον λαό στα μάτια και δεσμευόμαστε»

Χιλιάδες τα απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας

Προς κατάργηση το αφορολόγητο

«Κόκκινος συναγερμός» στις πρεσβείες των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή

«Κύμα» κακοκαιρίας σε όλη τη χώρα

Επίθεση των Ταλιμπάν στο στρατόπεδο του πρίγκιπα Χάρι

Και σήμερα εισιτήρια για τη Σάλκε
Πιέσεις Γιούνκερ στην Κύπρο

Η Ιαπωνία εγκαταλείπει την πυρηνική ενέργεια

Ανανεώνουν την εξαίρεση από το εμπάργκο στο Ιράν

Mea culpa από τον Ζούκερμπεργκ

Ανάκαμψη της οικονομίας στην ΕΕ το 2013 αναμένει ο Όλι Ρεν

Αναδιάρθρωση ναι, αλλά με όρους

Γιατι το σεξ στο γάμο γίνεται ρουτίνα;

Ο Κεφαλογιάννης στο γραφείο του Μιχελάκη

Στο γραφείο του Μιχελάκη ο Κεφαλογιάννης
Δέχεται εισηγήσεις και συγκεντρώνει εκθέσεις για το πως θα μπορούσε να αλλάξει ριζικά το τοπίο στην οργάνωση του κόμματος, προκειμένου να γίνει περισσότερο σύγχρονο και να έρθει πιο κοντά στις σημερινές απαιτήσεις. [...]
Το αργεντίνικο ταγκό του Αλέξη

Ειδικά όμως στην περίπτωση του κυρίου Τσίπρα, ο οποίος συν τοις άλλοις θέλγεται και από το «Ταγκό του Τσε», οι κινήσεις του δεν δείχνουν μόνο αρχάριο. [...]
Ο πελάτης δεν έχει πάντα δίκιο

Ότι κάποια στιγμή θα ερχόταν αναπόφευκτα ο λογαριασμός, τον οποίον θα πληρώναμε όλοι, αναξάρτητα από τις αγορές που είχε κάνει, η δεν είχε κάνει, ο καθένας από μας. [...]
Ο Μπερνάνκι “σκουπίζει” τις εκλογές για τον Ομπάμα

Γιατί, η καταπολέμηση της ανεργίας, σε μια εποχή κατά την οποία ξεπερνά το 8%, προφανώς και λειτουργεί υπέρ της επανεκλογής Ομπάμα. [...]

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ Greek Alert

Greek Alert
'Δήθεν' ... η νέα μόδα της Ελλάδας
ΤΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΠΟΤΑΜΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΟΛΗ

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ΑΚΟΜΑ..!

ENTEKA ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ "ΑΞΙΟΣ, ΑΞΙΟΣ, ΑΞΙΟΣ...!!!" ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΗ

Το σκάνδαλο της κινίνης και η δυσφημιστική εκστρατεία του Τύπου κατά της κυβέρνησης του Ελευθέριου Βενιζέλου (Σεπτέμβριος-Δεκέμβριος 1930)

Χουριέτ:Οι Έλληνες μαθαίνουν τούρκικα βλέποντας σήριαλ..

Today at InfognomonPolitics

Today at InfognomonPolitics
Η έκπτωση της πολιτικής στην Ελλάδα και η έννοια του «όλοι μαζί»
Επίκειται τουρκική επίθεση κατά του PKK

Συνφωνία ΗΠΑ-Αλ Κάιντα για τη Συρία, 5.000 τζιχαντιστές θα συμμετέχουν στην ανατροπή του Άσαντ

Συρία 1957 και 2012

Ο Τζορτζ Όργουελ, «υπερβολικά αριστερός!»

Και πάλι κόμβος…τουρκοπρακτόρων η Κομοτηνή!

Σκηνικό Ιμίων στην Κινεζο-Ιαπωνική Θάλασσα

Στο προσκήνιο νέα αναδιάρθρωση χρέους της Ελλάδος

Στρατηγικές με φόντο το μεταναστευτικό

Τούρκοι Μισθοφόροι κατά του PKK

Έγκλημα και τιμωρία

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΠΓΔΜ ΣΕ ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣΙνδοί επενδύουν σε Πρέσπες και Αχρίδα!

AOZ: Γιατί δεν ήρθαν εταιρίες-κολοσσοί στη… γειτονιά μας;

"Ούτε ένα ευρώ λιγότερο στις Ένοπλες Δυνάμεις"

Οι πολίτες δεν αντέχουν

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ SABAH Εισβολή... στο Αιγαίο από τους Τούρκους επιχειρηματίες

Νέα επίθεση του ΡΚΚ στην Τουρκία- Έκρηξη ναρκών σε τρένο

Τέλος μιας εποχής στην Τουρκία Αφαιρούνται τα σύμβολα κεμαλισμού από τα σχολικά βιβλία

Κ. Μαρκόπουλος: Το Δεκέμβριο του 2008 ο στρατός έπρεπε να κινητοποιηθεί περισσότερο

Η Ρωσική κυβέρνηση έχει εγκρίνει ή προχωρεί σε έγκριση του δανείου ύψους πέντε δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Κύπρο

Έζησα το σκορποχώρι της Αμερικής την 11η Σεπτεμβρίου

Είμαστε πολύ φτωχότεροι χωρίς τον Γιάννο Κρανιδιώτη

“UBUNTU” ή ‘ZBUTSAM’-τα λόγια περιττεύουν..

Αποδείξεις για 100% έκπτωση από το εισόδημα

Η λιτότητα, λιτότητα και οι "δαπάνες", δαπάνες
Περισσότερη Ευρώπη στα λόγια θέλουν οι Γερμανοί που απέρριψαν το σχέδιο για το ενιαίο ταμείο εγγύησης καταθέσεων

Πόση διάρκεια έχει το ιδανικό σεξ;

Τρισέ: "Πρόκειται για κρίση των προηγμένων οικονομιών"

Αποδείξεις για 100% έκπτωση από το εισόδημα

Βιαστής... πάπιας

Στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με την τρόικα και η απελευθέρωση του ωραρίου

Νέο ρεκόρ πωλήσεων για το iPhone 5

Οι Ταλιμπάν κτύπησαν το στρατόπεδο που βρίσκεται ο πρίγκιπας Χάρι

Τρεις οι μνηστήρες της Εμπορικής Τράπεζας

Τα μέτρα λιτότητας επιταχύνουν την κατάρρευση του ελληνικού ασφαλιστικού συστήματος

Πλήρη άγνοια για όλα όσα επρόκειτο να γίνουν στη Λιβύη, είχαν οι αμερικανικές υπηρεσίες

Η Πάφος πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2017

Μετά τις δεκαπέντε Οκτωβρίου οι αποφάσεις για την Ελλάδα

Η μούχλα μετατρέπει τα απλά βιολιά σε εφάμιλλα των Στρατιβάριους!

"Εκρηκτικές" οι συνθήκες στις ελληνικές φυλακές

Πανάκριβη η διαβίωση σε Όσλο, Ζυρίχη και Τόκιο

Συλλογή υπογραφών πολιτών για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, ξεκινούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

Καθημερινή ενημέρωση από το e-Pontos

Καθημερινή ενημέρωση από το e-Pontos
Μνήμες του Ποντιακού Έπους, 1913-1922
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΑΤΡΩΝ "Ο ΦΑΡΟΣ"
Ο αγώνας συνεχίζεται
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΑΤΡΩΝ "Ο ΦΑΡΟΣ"