Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020

Προσωπίδα Ασφαλείας προστασίας προσώπου HD Visual Screen HOICHOW PROHD

Υλικό Κατασκευής: Πολυαιθυλένιο
Προτεινόμενη Χρήση: Για όλες τις εργασίες
Συσκευασία: 1 Τεμάχιο
Διαθεσιμότητα: Άμεσα Διαθέσιμο
Περιληψη
Η Προσωπίδα Ασφαλείας προστασίας προσώπου HD Visual Screen PROHD της HOICHOW είναι ιδανική για να σας προστατεύει από υγρά σταγονίδια ή πιτσιλιές (νερό, χημικά, σκόνη, μικροσωματίδια) στο χώρο.
Είναι αδιάβροχη και άνετη κατά την εργασία σας για όλη την ημέρα.
Διαθέτει:
1) Διπλής όψης αντιθαμβωτική μεμβράνη PET υψηλής ποιότητας η οποία είναι ανθεκτική σε γρατσουνιές, σε οξύ και αλκάλια.
2) Η κατασκευής είναι από ελαφρύ υλικό ("λεπτή" κατασκευή) και είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους κεφαλιών, επίσης μπορεί να φορεθεί με γυαλιά μυωπίας ή μασκάκια (goggles) κατά την εργασία σας, χωρίς να ενοχλεί.
3) Προστατεύει αποτελεσματικά από μολύνσεις που μπορεί να προκληθούν από σωματικά υγρά και πιτσιλιές στο πρόσωπο.
4) Ελαφρύς και εργονομικός σχεδιασμός με ενσωματωμένα μαλακά μαξιλάρια για τη μείωση της πίεσης στο μέτωπο, άνετο στη χρήση χωρίς αίσθηση πίεσης.
5) Η αντιθαμβωτική μεμβράνη PET είναι μια "γρήγορη" τεχνολογία στο να αφαιρεί το θόλωμα από την προσωπίδα (από χνώτα ή θερμοκρασία δωματίου - υγρασία) για να σας δώσει καθαρή ορατότητα ανά πάσα στιγμή.

HDS LIVE

HDS LIVE Η LOWRANCE φέρνει την νέα εποχή στο ψάρεμα.

HDS LIVE – Η εξέλιξη ενός θρύλου.
Η νέα σειρά HDS Live συνδυάζει την αιχμή της τεχνολογίας, την τεχνογνωσία και την ποιότητα κατασκευής σε μια συσκευή που φέρνει την νέα εποχή στο ψάρεμα.
Οι συσκευές διαθέτουν εξαιρετικές LED multi-touch, SolarMAX™ High Definition οθόνες με Dual-Core | Quad core επεξεργαστές νέας γενιάς για μέγιστες αποδόσεις.

Ανάλυση : 7'' / (16:9)1024x600 | 9'' / (16:9)1280x720
12'' / (16:9)1280x800 | 16'' / (16:9)1920 x 1080

Με βελτιωμένες επιδόσεις και προσοχή στην λεπτομέρεια, η σειρά HDS Live είναι ιδανική για ψαράδες που απαιτούν υψηλή απόδοση από μια συσκευή.
Οι συσκευές είναι ιδιαίτερα φιλικές προς τον χρήστη με ανανεωμένα μενού και εμφάνιση.
Από το 1957 η LOWRANCE είναι ηγέτης στον χώρο της ναυτιλίας και στο ψάρεμα με χρήση Ηλεκτρονικών συσκευών.
Βασισμένο στις αρχές λειτουργίας της ιστορικής σειράς HDS έρχεται για να συναρπάσει και τον πιο απαιτητικό χρήστη. Προσφέρει λειτουργία SideScan Imaging™, σε συνδυασμό με DownScan Imaging™, δυνατότητα χαρτογράφησης του βυθού σε πραγματικό χρόνο και εξαιρετική απεικόνιση στόχων παρουσιάζοντας έτσι ένα εύκολο στη χρήση GPS, Plotter, βυθόμετρο για όλους!
Η οθόνη αφής των συσκευών λειτουργεί σαν ένα smartphone με δυνατότητες αφής για γρήγορη και ευκολότερη περιήγηση.

Η απεικόνιση της σάρωσης του βυθού με την τεχνολογία CHIRP έχει σαν αποτέλεσμα την βέλτιστη αποτύπωση των στόχων. Η εκπομπή σήματος sonar με την τεχνολογία CHIRP, δίνει την δυνατότητα συλλογής πληροφοριών υψηλής ποιότητας με αποτέλεσμα την δημιουργία σαφέστερης και υψηλότερης ανάλυσης εικόνας στην οθόνη του βυθομέτρου. Η Ενσωματωμένη κεραία GPS υψηλής ακρίβειας διαθέτει μηχανισμό διόρθωσης θέσης με WAAS/EGNOS/MSAS χωρίς να απαιτείται πρόσθετη εξωτερική κεραία.
Φυσικά και υποστηρίζονται οι πιο διαδεδομένοι ναυτικοί χάρτες της αγοράς (C-MAP/Navionics) και χωρίς πρόσθετη κάρτα μνήμης μπορούν να αποθηκευτούν μέχρι 3000 στίγματα και 100 διαδρομές.
Αποκτήστε εξαιρετικό διαχωρισμό στόχων, με χρήση βυθόμετρου Lowrance® τεχνολογίας CHIRP και παρατηρήστε ρεαλιστικές εικόνες κάτω και δίπλα από το σκάφος σας επιλέγοντας αισθητήρα από μια τεράστια γκάμα επιλογών από την Lowrance και την Airmar.
Μετά από 62 χρόνια, το όνομα LOWRANCE , δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις.
Σημείωση : Η σειρά HDS Live είναι διαθέσιμη σε έκδοση 7,9,12 και 16 ιντσών .

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

CB President MC KINLEY ASC AM-FM-LSB-USB 40CH

CB President MC KINLEY ASC AM-FM-LSB-USB 40CH 
Ένας νέος πομποδέκτης all mode AM/FM/USB/LSB, κάνει την εμφάνισή του στο κατάστημα μας!Eίναι πιστοποιημένος για ελεύθερη χρήση στη μπάντα CB.Είναι διπλής τάσης 12-24V, κάτι που το καθιστά ιδανικό για χρήση σε οχήματα που λειτουργούν με 24V.
Η οθόνη μεγάλου μεγέθους έχει όλες τις ενδείξεις των λειτουργιών όπως επίσης και ένδειξη συχνότητος του κανλιού .'Εχει επίσης επιλογή έξι χρώματων.
Το μικρόφωνο 6pin και διαθέτει πλήκτρα πάνω/κάτω, έτσι ώστε να γίνεται η αλλαγή των καναλιών, χωρίς να αποσπάται η προσοχή μας από την οδήγηση.
Το ηχείο του βρίσκεται στο μπροστινό μέρος του μηχανήματος και του επιτρέπει καθαρό και δυνατό ήχο.
ΛΟΓΩ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΡΟΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΤΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΠΟΜΠΟΔΕΚΤΗ
* ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ ΓΙΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΑΠΟ 24,7- 30 ΜHz ΚΑΙ 20 W ΕΞΟΔΟ. 

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
- 40 channels AM / FM / LSB / USB
- Volume adjustment and ON/OFF
- Manual squelch and ASC
- Multi-functions LCD display
- Frequencies display
- S-meter
- Vox function (Hands free)
- ANL filter , NB and HI-CUT
- RF Gain / Mic Gain
- RF Power
- Clarifier
- Channels and memories scan
- 3 Memories
- Dim
- F function key
- Beep Function
- Roger Beep
- Mode switch AM / FM / LSB / USB
- Dual watch
- Automatic SWR (Power Reading /SWR)
- Preset channel programmable (EMG 1&2)
- TOT (Time out timer)
- Front microphone plug
- Microphone Electret or Dynamic
- External loudspeaker jack

Χωρίς ασπίδα

Χωρίς ασπίδα 
Μπάρμπαρα Κινγκσόλβερ
Σειρά: Παγκόσμια Λογοτεχνία
Επιμέλεια: Αλέξανδρος Πανούσης
Μετάφραση: Νάγια Δασκαλοπούλου
Σχήμα: 14Χ21
Σελίδες: 568
Εξώφυλλο: Μαλακό
ISBN: 978-960-567-217-1
Θεματολογία: Πολιτικό Οικολογία Ιστορικό Κοινωνικό Υπαρξιακό
Για τη Γουίλα Νοξ τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά. Το περιοδικό στο οποίο αρθρογραφούσε κλείνει ξαφνικά, και ο άντρας της χάνει τη μόνιμη θέση του καθηγητή στο πανεπιστήμιο. Αναγκάζονται να μετακομίσουν από τη Βιρτζίνια σε ένα παμπάλαιο ετοιμόρροπο σπίτι που κληρονόμησαν στο Βάινλαντ του επαρχιακού Νιου Τζέρσεϊ, και ο Γιάννος προσπαθεί να τα μπαλώσει με μια προσωρινή σύμβαση με το πανεπιστήμιο της Φιλαδέλφειας. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η Γουίλα έχει επιπλέον φορτωθεί τον άρρωστο, ξεροκέφαλο και αντιδραστικό πεθερό της, την 26χρονη επαναστάτρια κόρη της, που εμφανίζεται ξαφνικά μετά από χρόνια απουσίας, και τον νεογέννητο εγγονό της, τον οποιο ο γιος της αφήνει στη δική της φροντίδα μετά την αναπάντεχη αυτοκτονία της φίλης του.
Σε μια προσπάθεια να βρει επιχορηγήσεις από απίθανες πηγές, η Γουίλα ερευνά το ιστορικό παρελθόν του σπιτιού. Περίπου 150 χρόνια νωρίτερα ζούσε εκεί ο 30χρονος καθηγητής φυσικών επιστημών Θάτσερ Γκρίνγουντ, που αντιμετώπιζε τα δικά του προσωπικά και οικονομικά αδιέξοδα. Απογοητευμένος από μια σύζυγο που ενδιαφερόταν μόνο για τις ανέσεις και την κοινωνική άνοδο, αγωνιζόταν να υπερασπιστεί τις καινοτόμες επιστημονικές θεωρίες της εποχής ενάντια στον αυταρχισμό του συντηρητικού εργοδότη του, αλλά και του Λάντις, του τυχοδιώκτη κυβερνήτη/ιδιοκτήτη αυτής της ουτοπικής κωμόπολης. Μόνη του παρηγοριά η φιλία του με τη γειτόνισσα Μαίρη Τριτ, μια ερασιτέχνιδα φυσιοδίφη που διατηρούσε εκτενή αλληλογραφία με τον ίδιο τον Κάρολο Δαρβίνο και άλλους διαπρεπείς επιστήμονες, υπερμάχους των νέων ιδεών.
Ακολουθώντας ως την κορύφωσή τους τις δύο παράλληλες ιστορίες, που διαδραματίζονται στον ίδιο χώρο με μια χρονική απόσταση σχεδόν ενάμιση αιώνα, η Μπάρμπαρα Κινγκσόλβερ σκιαγραφεί με χιούμορ και ενσυναίσθηση τις συνθήκες της ζωής σε καιρούς χαλεπούς, σ’ έναν κόσμο όπου τα δεδομένα έχουν πια αλλάξει. Ένα τρυφερό και διεισδυτικό μυθιστόρημα που, μέσ’ από οικογενειακές αντιπαραθέσεις, ηθικά διλήμματα, κοινωνικές διαψεύσεις, πνευματικές προκλήσεις και περιβαλλοντικές ανησυχίες, αναδεικνύει με συναρπαστικό τρόπο την πολύτιμη ικανότητα του ανθρώπινου είδους να αντέχει, να προσαρμόζεται και, τελικά, να επιβιώνει

....
«Η Κινγκσόλβερ αποδίδει έξοχα το τίμημα των ριζικών αλλαγών και το πώς μπορούν ν’ ανοίξουν τον δρόμο όχι μόνο για τις μελλοντικές γενιές, αλλά και για μια απρόσμενη, ακτινοβόλα επέκταση της καρδιάς μας».
O: The Oprah Magazine,
«15 Best Books of 2018»
«Απόλυτα σαγηνευτικό… Προσεγμένο ως τη λεπτομέρεια… Δίνει τροφή για σκέψη… Το πολυσυζητημένο ταλέντο της Κινγκσόλβερ να δημιουργεί πραγματικά πιστευτούς χαρακτήρες αξιοποιείται πλήρως σε τούτο το βιβλίο».
San Francisco Chronicle
«Το τελευταίο μυθιστόρημα της Μπάρμπαρα Κινγκσόλβερ είναι εκπληκτικό… Ο καλύτερος λόγος για να το διαβάσει κανείς είναι για να ανακαλύψει και να εκτιμήσει τις ομοιότητες που υπάρχουν ανάμεσα στις δύο ιστορίες, του παρελθόντος και της εποχής μας».
Associated Press
«Ένα επιδέξιο πάντρεμα φαντασίας και πραγματικότητας, με παράλληλη αφήγηση σε εναλλασσόμενα κεφάλαια… Ένα καταπληκτικό βιβλίο από κάθε άποψη».
New York Journal of Books
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ
Προδημοσίευση απ' το Διάστιχο, 20/1/2020, diastixo.gr

📚 Best sellers έως -75% για ένα καλοκαίρι γεμάτο βιβλία!






ΕΔΡΑ - ΓΡΑΦΕΙΑ
ΤΑΤΟΪΟΥ 121
144 52 ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΤΗΛ.: 210 28 04 800
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
ΕΜΜ. ΜΠΕΝΑΚΗ 13-15
106 78 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.: 210 36 18 654

Δεκαετία του ’40 και Σχολική Ιστορία

Δεκαετία του ’40 και Σχολική Ιστορία 
Πρόσφατες επιστημονικές έρευνες ανέδειξαν το έλλειμμα ιστορικής πληροφόρησης μεγάλων τμημάτων της νεολαίας για τα γεγονότα της δεκαετίας του 1940.
Με αφορμή τα πορίσματα των συγκεκριμένων ερευνών, εξετάζεται στο παρόν βιβλίο η πορεία των μεταρρυθμίσεων στο πεδίο της σχολικής ιστορίας στα χρόνια της μεταπολίτευσης και οι ατελέσφορες προσπάθειες για τον εκσυγχρονισμό του γνωστικού και αξιακού περιεχομένου της ιστορικής εκπαίδευσης τα τελευταία σαράντα χρόνια.
Ο συγγραφέας, παρουσιάζει ερευνητικές στρατηγικές, διδακτικές προτάσεις-σενάρια και κατάλληλα επιλεγμένο και αρθρωμένο ιστορικό υλικό (πρωτογενείς και δευτερογενείς ιστορικές πηγές, μαρτυρίες, αποσπάσματα λογοτεχνικών έργων). Προσανατολίζει εκπαιδευτικούς και μαθητές τόσο στη Δευτεροβάθμια όσο και στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση σε μια μαθησιακή πρακτική που αποσκοπεί στην πολυπρισματική ιστορική γνώση για τον Εμφύλιο Πόλεμο στην Ελλάδα (1946-1949) και στη συλλογική αυτογνωσία.
Οι προτάσεις του, παρότι έχουν ως σημείο εκκίνησης τον τρόπο που παρουσιάζεται ο Εμφύλιος Πόλεμος στα σχολικά βιβλία της ΣΤ’ Δημοτικού, της Γ’ Γυμνασίου και της Γ’ Λυκείου Γενικής Παιδείας, δεν είναι δέσμιες του κανονιστικού σχολικού πλαισίου, αλλά εξακτινώνονται στο πολύπτυχο της Δημόσιας Ιστορίας.
Για τον συγγραφέα, η αναμέτρηση με το «σκοτεινό παρελθόν» δεν καλλιεργεί μόνο την ιστορική σκέψη, δεν συγκροτεί μόνο ένα σημαντικό μορφωτικό κεφάλαιο, μια δέσμη σημαντικών δεξιοτήτων, αλλά έχει εκ των πραγμάτων πολιτικό περιεχόμενο και ηθικό νόημα. Καθιστά τον μελλοντικό πολίτη λειτουργό της δημοκρατικής κοινωνίας.
Ο Γαβρίλης Λαμπάτος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας - Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη νεότερη και σύγχρονη ιστορία. Είναι επίσης Διδάκτωρ της σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Έγραψε τα ακόλουθα βιβλία:
ΚΚΕ και εξουσία 1940-1944, Μεταίχμιο, Αθήνα 2018. Έλληνες πολιτικοί πρόσφυγες στην Τασκένδη (1949-1957), Κούριερ Εκδοτική, Αθήνα 2001. Η αριστερή αντιπολίτευση στην Ελλάδα (σε συνεργασία με την Ελένη Αστερίου), Φιλίστωρ, Αθήνα 1995. Η ματαιωμένη ουτοπία, Γιάννης Γαβριηλίδης, Νίκος Καραγιάννης και άλλοι σύντροφοι (σε συνεργασία με τους Γιώργο Κόκκινο και Αφροδίτη Αθανασοπούλου), Ταξιδευτής, Αθήνα 2008.
Μαζί με τον Γιώργο Κόκκινο έγραψαν την εισαγωγή και είχαν την επιστημονική επιμέλεια του βιβλίου Σταμάτης Σκόρδος, Συμβολή στην ιστορία των Ελλήνων ναυτεργατών, Δήμος Αγίας Βαρβάρας, Αθήνα 2006.
Επίσης σε συνεργασία με τον Αγαθοκλή Αζέλη είχαν την επιμέλεια του βιβλίου Π. Μιχαήλ Κοσβύρας, Από το βουνό στον άμβωνα, ο μετασχηματισμός μιας ορεινής κοινότητας, Ταξιδευτής, Αθήνα 2009.
Επιστημονικές του εργασίες έχουν δημοσιευτεί σε συλλογικούς τόμους (Οι Έλληνες και η διασπορά 15ος- 21ος αιώνας, Αθήνα 2006, εκδ. Βουλή των Ελλήνων, Εγκυκλοπαίδεια του Ελληνικού Τύπου, Ινστιτούτο Νεοελληνικών Ερευνών/Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Αθήνα 2008.
Δεκαετία του ’40 και Σχολική Ιστορία 
συγγραφέας: Γιάννης Γιαννόπουλος
ΣΕΙΡΑ: ΕΚΚΕΝΤΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ (αρ.10)
Επιστημονικός Υπεύθυνος Σειράς: Γιώργος Κόκκινος
Isbn: 978-960-579-101-8
Διαστάσεις: 14 X 23,5
Σελίδες: 92

Κουφονήσια: Όταν το ζεν συνάντησε τον επίγειο παράδεισο

ArtTravel

1

2

Αθήνα

Δροσερές καλοκαιρινές
επιλογές
3

Ηράκλειο

Οι καλύτερες ελληνικές
ταβέρνες

4

Ιταλία

Οι προτάσεις του σχεδίου Πισσαρίδη για την Υγεία

Με στόχο την ενίσχυση των αναπτυξιακών προοπτικών του εγχώριου κλάδου της Yγείας, αλλά και  την αποτελεσματικότερη εκπλήρωση του κοινωνικού του ρόλου, κρίνεται απαραίτητη η ριζική αναδιάρθρωση του Συστήματος Υγείας, με ενδυνάμωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και της Πρόληψης, σύμφωνα με την ενδιάμεση έκθεση του Σχεδίου Ανάπτυξης για την Ελληνική Οικονομία.