Τετάρτη 16 Ιουλίου 2008

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ Ο 38ος ΔΙΑΠΛΟΥΣ

(ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ http://www.halkidikinews.gr/)
Όλα είναι έτοιμα για το Σάββατο 19 Ιουλίου 2008 οπότε και θα διεξαχθεί ο 38ος Διεθνής Κολυμβητικός Διάπλους του Τορωναίου Κόλπου.
Η Εκπολιτιστική Εταιρεία Νέων Νικήτης “Ο ΣΙΘΩΝ” δέχτηκε πάνω από 70 συμμετοχές αθλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ωστόσο μετά από επιλογή θα συμμετέχουν οι 30.
Η πρόεδρος της Ε.Ε.Ν.Ν. “Ο Σίθων” Κωνσταντίνα Κούρα σε συνέντευξη τύπου αναφέρθηκε στη φετινή διοργάνωση και τόνισε ότι θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στο αγωνιστικό μέρος της εκδήλωσης, καθώς η μαραθώνια κολύμβηση εντάχθηκε στα ολυμπιακά αθλήματα.
Στους Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνο θα δούμε για πρώτη φορά τη μαραθώνια κολύμβηση ως άθλημα και εμείς έχουμε έναν λόγο παραπάνω να είμαστε χαρούμενοι.
Στο φετινό Διάπλου θα δώσουμε μεγαλύτερη αίγλη στον αγώνα και έχουμε συμμετοχές από μεγάλα ονόματα της μαραθώνιας κολύμβησης.
Στη Νικήτη φέτος θα έρθουν αθλητές από 7 χώρες, τη Βρετανία, την Τσεχία, για πρώτη φορά από την Ιαπωνία και είμαστε πανέτοιμοι” είπε η κ.Κούρα.
Ο αριθμός των αθλητών που θα συμμετέχουν δεν μπορεί να ξεπερνά τους 30, διότι όπως επεσήμανε η πρόεδρος του Σίθωνα, αφενός μεν τα σκάφη που πρέπει να συνοδεύουν τους κολυμβητές έχουν μεγάλο κόστος που φθάνει και τα 400 ευρώ έκαστο και αφετέρου δεν υπάρχουν αρκετά σκάφη στην ευρύτερη περιοχή για να χρησιμοποιηθούν στον αγώνα.
«Για μας προέχει η ασφάλεια των αθλητών που έρχονται πολλοί από μακριά.
Είναι βέβαιο πως τα επόμενα χρόνια θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα με τα σκάφη.
Λίγο η αύξηση των τιμών των καυσίμων, λίγο το ότι δεν υπάρχουν νέοι για να ασχοληθούν με την αλιεία –οπότε ελαττώνεται και ο αριθμός των σκαφών- είναι παράγοντες που θα μας απασχολήσουν αργότερα» είπε η κ.Κούρα.
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού του δήμου Σιθωνίας Αβραάμ Σαλπικτίδης ανέφερε ότι ο δήμος Σιθωνίας στέκεται αρωγός κάθε χρόνο στο Διάπλου.
«Είμαστε κοντά στο Σίθωνα και στηρίζουμε τη διοργάνωση διότι ο Διάπλους του Τορωναίου Κόλπου αποτελεί την κορυφαία αθλητική και πολιτιστική εκδήλωση στο δήμο μας.
Ο αγώνας αυτός διεξάγεται κάθε χρόνο χάρη στο μεράκι και στη θέληση των μελών του Σίθωνα» ανέφερε ο κ.Σαλπικτίδης.
Στη συνέντευξη Τύπου ήταν και περσινός νικητής του Διάπλου David Cech από την Τσεχία, ο οποίος είχε τερματίσει με χρόνο 7.07.
«Ο Διάπλους του Τορωναίου Κόλπου είναι μια μοναδική εμπειρία και δεν έχω ξανακολυμπήσει σε τέτοιον αγώνα. Η όμορφη θάλασσα, ο τόπος, οι φιλόξενοι άνθρωποι έμειναν στην καρδιά μου και γι’ αυτό αποφάσισα να ξαναέρθω στη Νικήτη και φέτος» δήλωσε ο Cech. Ρεπορτάζ: Βικτωρία Καρακούση