Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ

 Στον Διεθνή Διαγωνισμό Αθλητικού Χορού που έγινε στην Καβάλα στις η εφηβική Ομάδα Hip Hop του ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ πήρε την 4η θέση.
   Επίσης στην 3η Διεθνή  Μουσική Θερινή Ακαδημία που πραγματοποιείτε στην Καβάλα 12 με 22 Ιουλίου ο σπουδαστής της "ΣΥΝΘΕΣΗΣ" Αντώνης Φωτιάδης κατέκτησε την Πρώτη θέση στον Διαγωνισμό Σαξοφώνου.
Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για τις επιδόσεις τους αλλά και για την προβολή του τόπου μας ανά την  Ελλάδα και όχι μόνο.
http://kentrotexnissynthesi.blogspot.gr/

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΒΡΑΔΙΑ ΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΑ ΜΟΥΔΑΝΙΑ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής "Η κάθε του λέξη ένας λυγμός" της Κων/νας Γέροντα το Σάββατο 12 Ιουλίου.
  Η ποιήτρια, και οι ηθοποιοί του ΦΑΡΟΥ Αντώνης Καμάς, Νίνα Αγκόρτζα και Κώστας Παπαδόπουλος  διάβασαν αποσπάσματα από την ποιητική συλλογή.
  Η μουσική επένδυση έγινε από τους σπουδαστές της ΣΥΝΘΕΣΗΣ Άννα Μαρία Φωτιάδου (Φλάουτο) και Γιάννη Χαραρά (Κιθάρα).
 
Η νύχτα ήταν μαγική και ταξίδεψε τους εκατό περίπου φίλους της ποίησης που γέμισαν τον όμορφο υπαίθριο χώρο του "Μικρού Καφέ"  που είχε διαμορφωθεί κατάλληλα για να φιλοξενήσει μια τέτοια  εκδήλωση.
  Όλα έδεσαν αρμονικά με την πανσέληνο και είχαν ένα σπάνια όμορφο αποτέλεσμα που μόνο πολύ καλές κριτικές απέσπασε από το κοινό.

http://kentrotexnissynthesi.blo
gspot.gr/

VHF / UHF ALINCO DJ-500

VHF / UHF ALINCO DJ-500 T/E 144MHz/430MHz FM Dualband
Nεο στην αγορά το DJ-500 με προδιαγραφες MILITARY STANDARD προηγμένα χαρακτηριστικά,προσφέρει ποιότητα και ισχυρή ισχύς εξόδου 5W ενώ τα CTCSS, DTMF, DCS και 5-tones είναι στάνταρ, μαζί με μια ποικιλία ήχων (tone bursts) για πρόσβαση σε repeater ή επιλεκτική κλήση

Αλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν την άμεση εισαγωγή συχνότητας(VFO), αλφαριθμητικα
κανάλια και 200 ​​κανάλια μνήμης που μπορουν να λειτουργησουν με δικιές τους ρυθμίσεις
Η μπαταρία Li-Ion και ο φορτιστής βάσης είναι στάνταρ, προσθέτοντας ευκολία. 

Το DJ-500 είναι ένας από τους πιο προηγμένους πομποδέκτες στον κόσμο στην εντολή σας, σε προσιτή τιμή ALINCO!
ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ALINCO, MADE IN JAPAN.
DUAL BAND VHF / UHF, 5 WATT ΙΣΧΥΣ.
SEMI DUBLEX DUAL WATCH

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ

LOGO 5
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ &  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ
Ελ. Βενιζέλου - Γαλατάς Χανίων (πρώην Δημαρχείο Νέας Κυδωνίας) τκ 73100

Η Πεντάμορφη και το τέρας
Τετάρτη, 16 Ιούλιος 2014

Θέατρο Ανατολικής Τάφρου
Ώρα : 21.00
Διοργάνωση : Θέατρο του Βορρά
Είσοδος : μαθητικό : 10 € - Φοιτητικό, Ανέργων, Πολυτέκνων, Ομαδικό : 8 €

Μια φορά κι έναν καιρό, σε μια επαχιακή πόλη ζούσε ο Σεβαλιέ με τις δυο του κόρες. Λίγο πρίν φύγει για ταξίδι ρωτάει και τις δυο τι δώρο θέλουν να τους φέρει όταν επιστρέψει. Η πρώτη θα ζητήσει ρούχα και κοσμήματα, ενώ η μικρότερη θα ζητήσει ένα τριαντάφυλλο. Στο δρόμο της επιστροφής,  ο Σεβαλιέ θα χαθεί στο δάσος και θα βρεθεί σε ένα μαγεμένο κάστρο, όπου ζει ένα τέρας. Εκεί, θα δει το πιο όμορφο τριαντάφυλλο, που μπορεί να φανταστεί κανείς και θέλοντας να κρατήσει την υπόσχεσή του θα προσπαθήσει να το πάρει. Μπροστά του όμως εμφανίζεται το τέρας και προκειμένου να του χαρίσει τη ζωή, πρέπει να του δώσει μια του κόρη.
Κείμενο- Σκηνοθεσία: Μπίλιω Κωνσταντοπούλου | Χορογραφίες: Χρήστος Κατίδης | Κοστούμια: Μαίρη Τζιουβάρα | Επιμέλεια σκηνικών: Anna Wassiac | Φωτισμοί: Γιώργος Ζήγκας |  Ηθοποιοί: Κ. Αρνόκουρος, Ντ. Ασληχανίδου, Β. Δαλλές, Ι. Κοντέλλης Ε.Σισμανίδου.
Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Γαλλίας και του Γαλλικού
Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης.

22-31 Αυγούστου: 10ήμερο αγώνα ενάντια στα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές

Oι επιτροπές αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού σας καλούν να στηρίξετε το 10ήμερο αγώνα στις Σκουριές, που θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 22 έως την Κυριακή 31 Αυγούστου. Παρακάτω (και στο συνημμένο αρχείο) θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για το 10ήμερο, καθώς και την αφίσα της πρώτης ανακοίνωσής του, την οποία μπορείτε να προωθήσετε σε επαφές σας (αν τη χρειάζεστε σε μεγαλύτερη ανάλυση για εκτύπωση, μπορείτε να μας τη ζητήσετε). Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα σας αποσταλεί το αναλυτικό πρόγραμμα του 10ημέρου.
10ήμερο αγώνα ενάντια στα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές
Ήδη στη Χαλκιδική:
αποψίλωση 100άδων στρεμμάτων αρχέγονου δάσους / πρωτοφανή μεγέθη δυνάμεων καταστολής μέσα στα χωριά / σοβαροί τραυματισμοί από την άσκηση «νόμιμης» βίας με μανιώδεις ρίψεις δακρυγόνων σε ευθεία βολή / διάνοιξη στοών αποστράγγισης του βουνού / 100άδες πολύωρες προσαγωγές διαδηλωτών χωρίς την παρουσία δικηγόρων / βίαιες εισβολές σε σπίτια / παρακολούθηση και ποινικοποίηση τηλεφωνικών συνδιαλέξεων / ατυχήματα με διαρροή αρσενικού / λήψη DNA ακόμα και δια της βίας από 100άδες αγωνιζόμενους χωρίς να έχουν καν απαγγελθεί κατηγορίες / δηλητηρίαση υδάτινων πόρων με βαρέα μέταλλα  / 4 προφυλακίσεις / ποινικοποίηση συλλογικών συναντήσεων-κινητοποιήσεων / στοχοποίηση 51 αγωνιστών ως εγκληματική οργάνωση / διάνοιξη νέων δρόμων - λεωφόρων, για τη διέλευση οχημάτων της εταιρείας / 23 δικογραφίες – 320 διώξεις / διατήρηση τράπεζας DNA  / η εξόρυξη οδεύει προς υλοποίηση - τα θεμέλια του εργοστασίου εγκαταστάθηκαν!
Βρισκόμαστε σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία, από τη μια μεριά, η εταιρεία επιταχύνει τις εργασίες της, έχοντας ήδη προκαλέσει μη αναστρέψιμες καταστροφές στο περιβάλλον, ενώ από την άλλη η βιομηχανία διώξεων μετράει ήδη, στην επέλασή της, την στοχοποίηση 100αδων αγωνιστών που βρίσκονται υπό ομηρία - σε ορισμένους από τους οποίους έχει ήδη απαγορευτεί η πρόσβαση στο βουνό - και απειλεί δυνητικά ολοένα και περισσότερους ανθρώπους προκειμένου να αποτρέψει τη συμμετοχή τους στο κίνημα. Σε μια τέτοια συγκυρία, η συνέχιση και αναβάθμιση του αγώνα είναι κρίσιμη γιατί αλλιώς… σε λίγους μήνες, θα έχει διανοιχθεί στην περιοχή ο κρατήρας για την ανοιχτή εξόρυξη χρυσού, θα έχει κατασκευαστεί το εργοστάσιο που θα επεξεργάζεται θρύμματα γης, παραγόμενα από συνεχείς εκρήξεις με δυναμίτη και τα τοξικά απόβλητα της διαδικασίας θα εναποτίθενται σε 2 τεράστιες τεχνητές λίμνες τελμάτων μέσα στο δάσος. Όλα αυτά συνεπάγονται μη αναστρέψιμες καταστροφές για το περιβάλλον και την ίδια τη ζωή των τοπικών κοινωνιών.
Αν όχι σήμερα, τότε δεν υπάρχει αύριο…
Αναγνωρίζοντας  το επιτακτικό της αντίστασης στην καταστροφή που ήδη συντελείται στην περιοχή, οι επιτροπές αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού διοργανώνουν 10ήμερο αγώνα στις Σκουριές, που θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 22 έως την Κυριακή 31 Αυγούστου. Ένα 10ήμερο που συνιστά μια από τις τελευταίες ευκαιρίες κινητοποίησης πριν την εγκατάσταση του εργοστασίου εμπλουτισμού που θα προχωρήσει σε άλλο επίπεδο την καταστροφή. Γι αυτό και η διενέργειά του, καθώς και η μαζική συμμετοχή σε αυτό, είναι καθοριστική!
Το 10ήμερο αγώνα θα περιλαμβάνει κατασκήνωση 10 ημερών στο δάσος των Σκουριών (στο όρος Κάκαβος, στη Μ.Παναγία) με κεντρικό σκοπό τη συνεχή παραμονή στο κέντρο του περιβαλλοντικού και κοινωνικού εγκλήματος που επιβάλλεται από το σχέδιο της Ελληνικός Χρυσός – Eldorado Gold και την επανασύνδεση με το κύριο χωρικό επίκεντρο του αγώνα. Επιπλέον, το 10ήμερο διαβλέπει στη σύνδεση με αγώνες και κινήματα για την γη και την ελευθερία, όχι απλά μέσα από την αλληλεπίδραση σκεπτικών και εμπειριών που μπορεί να αναδυθεί από εποικοδομητικές συζητήσεις στο πλαίσιο εκδηλώσεων, αλλά μέσω της κινηματικής συνύπαρξης σε μια γενικότερη διαδικασία αγώνα. Τέλος, ο απώτερος στόχος της διενέργειας του 10ημέρου δεν είναι άλλος από τη συμβολή στη συνέχιση και αναζωπύρωση του αγώνα, τόσο μέσω της συσπείρωσης, κατά τη διάρκεια των ημερών αυτών, κόσμου από τη Χαλκιδική, την Ελλάδα και το εξωτερικό, όσο και με το να αποτελέσει κινηματικό προηγούμενο πάνω στο οποίο θα κτιστούν επόμενες κινητοποιήσεις.
Κατά τη διάρκεια των 10 αυτών ημερών (22-31 Αυγούστου) θα πραγματοποιούνται:
·         εξορμήσεις στο βουνό - που θα οργανώνονται από καθημερινές συνελεύσεις - προς τις εγκαταστάσεις της εταιρείας και τα μέρη στα οποία έχει συντελεστεί καταστροφή, με σκοπό τη (βιωματική) ενημέρωση του κόσμου για την κατάσταση της εξέλιξης του έργου
·         καθημερινές εκδηλώσεις και workshops, με σκοπό την ενασχόληση με συγκεκριμένες θεματικές που μπορούν να συνεισφέρουν στη συνέχιση και ποιοτική αναβάθμιση του αγώνα, με τη δημιουργία μιας παρακαταθήκης για τα περιεχόμενα τόσο του ίδιου του αγώνα, όσο και της γενικότερης κοινωνικής συνθήκης που οικοδομείται μέσα από αυτόν στη Χαλκιδική
·         συναυλίες, προβολές και άλλα δρώμενα
Είναι σημαντικό να αναλογιστούμε όλες και όλοι ότι τα περιθώρια έχουν στενέψει ασφυκτικά: αν δεν σταματήσουμε το έργο όσο το δυνατόν νωρίτερα, τότε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας θα περιέχει ολοένα και περισσότερο θάνατο…
εξαφάνιση χιλιάδων στρεμμάτων δάσους και μετατροπή του βουνού σε κρανίου τόπο / πνευμονικές ασθένειες από την τοξική σκόνη που θα μεταφέρεται σε απόσταση χιλιομέτρων / δηλητηρίαση εδάφους με τη συσσώρευση τοξικών αποβλήτων / αποστράγγιση του βουνού, που θα καταστήσει την περιοχή «άνυδρη» / ολοσχερή καταστροφή τοπικών οικοσυστημάτων / εξάλειψη τοπικών παραγωγικών δραστηριοτήτων / μετεγκατάσταση χωριών / τοξική ρύπανση επιφανειακών και υπόγειων νερών
Ενάντια στην παράνοια και την καταστροφική μανία κράτους, εταιρειών και κερδοσκόπων…
…το πανηγύρι της αυθαιρεσίας πρέπει να τελειώσει…
o αγώνας για τη ζωή, τη γη και την ελευθερία πρέπει να νικήσει!
Επιτροπές αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού

Λίγα λόγια για τον αγώνα της Χαλκιδικής ενάντια στα μεταλλεία χρυσού

Ο αγώνας ενάντια στα μεταλλεία…
…δεν συμβαίνει μόνο στη Χαλκιδική,
αλλά εξελίσσεται στη Ρουμανία, στην Τουρκία, στην Αρμενία, στη Λατινική Αμερική, στον Έβρο, στο Κιλκίς, και σε όλα εκείνα τα μέρη όπου σχεδιάζονται ή υλοποιούνται εγκληματικά έργα εξόρυξης χρυσού που συνεπάγονται την υποβάθμιση των ζωών μας και του μέλλοντος των παιδιών μας, επιφέροντας ανυπολόγιστες συνέπειες στην ισορροπία και την ίδια την ύπαρξη των τοπικών οικοσυστημάτων και πλήττοντας ανεπανόρθωτα τις τοπικές παραγωγικές δραστηριότητες.
…δεν ξεκίνησε το Φεβρουάριο του ’13,
όταν – μετά τον εμπρησμό του εργοταξίου της Ελληνικός Χρυσός / Eldorado Gold στις Σκουριές – κράτος και εταιρεία, μην έχοντας πλέον τη δυνατότητα να φιμώσουν ένα μαζικότατο κίνημα αντίστασης, κατέφυγαν στην προσπάθεια δημιουργίας φοβικού κλίματος στην περιοχή, καθιστώντας ως «παράπλευρη απώλεια» τον αγώνα γνωστό σε διεθνές επίπεδο.
Είναι γεγονός ότι ο αγώνας μαζικοποιήθηκε, με τη διενέργεια πολυάριθμων διαδηλώσεων στο βουνό όπου συμμετείχαν χιλιάδες αγωνιζόμενων κατοίκων και αλληλέγγυων, μετά το Μάρτιο του ’12 όταν η βίαιη εισβολή της εταιρείας στο βουνό μέσω της επίθεσης 400 μισθοφόρων της σε 40 αγωνιζόμενους κατοίκους και της καταστροφής του φυλακίου αγώνα των κατοίκων άνοιξε το δρόμο για την έναρξη των εργασιών της. Ωστόσο, οι απαρχές του αγώνα τοποθετούνται πολύ νωρίτερα στο χρόνο. Έτσι, ήδη από τα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας και μέχρι σήμερα έχει πλαισιωθεί από ανθρώπους με πολύ διαφορετικές καταβολές, οι οποίοι καθ’ όλη τη διάρκεια των χρόνων αυτών αντιστάθηκαν πολύμορφα στην ανάπτυξη μεταλλευτικών δραστηριοτήτων στην περιοχή, μπλοκάροντας το έργο και διεκδικώντας τον αποχαρακτηρισμό της Χαλκιδικής από μεταλλευτική ζώνη και την αποκατάσταση όσων περιοχών έχουν ήδη πληγεί από τις καταστροφικές συνέπειες των μεταλλείων.
Σταθμό στα πρώτα χρόνια του αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού αποτέλεσε το φυλάκιο αγώνα των κατοίκων, το οποίο κατασκευάστηκε το 2009 στο βουνό με σκοπό την παρεμπόδιση των εργασιών της εταιρείας και της διέλευσης των μηχανημάτων της. Το φυλάκιο,  μέχρι και τον εμπρησμό του το ’12 από μισθοφόρους της εταιρείας, λειτούργησε ως σημείο συνάντησης αγωνιζόμενων, αλλά και ως κέντρο διάχυσης του αγώνα, μέσω της διενέργειας δράσεων, όπως πολυήμερων «αντιμεταλλευτικών» κατασκηνώσεων στο βουνό, αντίστοιχες των οποίων δεν έχουν πραγματοποιηθεί μετά την κατάληψη του βουνού από την εταιρεία.
…δεν αναφέρεται μόνο στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές,
αλλά και στα εν ενεργεία μεταλλεία της Β.Α.Χαλκιδικής (Ολυμπιάδα, Στρατονίκη), η εκμετάλλευση των οποίων είχε επιχειρηθεί και νωρίτερα στο παρελθόν, από δύο άλλες εταιρείες. Αντίστοιχα δυναμική υπήρξε και τότε η αντίσταση των τοπικών κοινωνιών, η οποία κατάφερε να προκαλέσει την ακύρωση του έργου και στις δύο περιπτώσεις (το 1989 και κατά το διάστημα 1995 ως 2001 αντίστοιχα). Ωστόσο, η αποχώρηση της δεύτερης εταιρείας άφησε πίσω της τεράστιες οικολογικές καταστροφές, από την αποκατάσταση των οποίων είναι απαλλαγμένη μέσω σύμβασης η τρέχουσα εταιρεία.
...δεν αντιστέκεται πλέον μόνο στο καταστροφικό έργο της εξόρυξης που απειλεί από το μέλλον, αλλά και σε ένα έγκλημα που συντελείται ήδη στο παρόν,
καθώς, πριν ακόμα ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του έργου - οι ρυθμοί της οποίας επιταχύνονται ολοένα και περισσότερο - έχουν ήδη προκληθεί σημαντικές περιβαλλοντικές καταστροφές στην περιοχή: αφενός έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η αποψίλωση πολλών στρεμμάτων αρχέγονου δάσους και η διάνοιξη νέων δρόμων, που θυμίζουν λεωφόρους, για την διέλευση οχημάτων και μηχανημάτων της εταιρείας. Αφετέρου, η διάνοιξη διερευνητικών στοών, αλλά και του υπόγειου δικτύου επικοινωνίας μεταξύ των μεταλλείων έχει ήδη αλλοιώσει τη σύσταση του νερού. Τέλος, η εξόρυξη φαντάζει ολοένα και πιο κοντινή, καθώς έχουν ήδη οικοδομηθεί στις Σκουριές, κοντά στην τοποθεσία όπου θα ανοιχθεί ο κρατήρας της ανοιχτής εξόρυξης, τα θεμέλια του εργοστασίου εμπλουτισμού που θα επεξεργάζεται καθημερινά τόνους μεταλλεύματος.
…δεν συσχετίζεται αποκλειστικά με την επιβολή της συγκεκριμένης επένδυσης στην περιοχή της Χαλκιδικής,
αλλά, συνιστά μια πιο εμφανή εικόνα των δραστικών επεμβάσεων που επιχειρούνται τα τελευταία χρόνια, όπως η εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα νησιά, εργοστασίων καύσης απορριμμάτων σε ένα σύνολο περιοχών του ελλαδικού χώρου, τρένων υψηλής ταχύτητας στην Ιταλία και υπεραεροδρομίου στη Γαλλία, καθώς και η υλοποίηση ενός πλήθους άλλων εγκλημάτων, που περιλαμβάνουν την περίφραξη και ευρεία καταστροφή κοινών φυσικών πόρων, στο βωμό της ανάπτυξης και του κέρδους εγχώριων και πολυεθνικών εταιριών.
…δεν είναι ασύνδετος από άλλους κοινωνικούς αγώνες,
καθώς - με τη διάρκειά του στο χρόνο και με τα προτάγματα που αναδύονται στο εσωτερικό του - συνιστά σημαντική απειλή για την κερδοφορία των εταιριών και το ρόλο του κράτους ως απόλυτο διαχειριστή της κοινωνικής ροής, καθώς μπορεί να αποτελέσει σημαντική παρακαταθήκη για αγώνες ενάντια σε άλλα ανάλογα επενδυτικά σχέδια. Γι αυτό άλλωστε η άνευ προηγουμένου καταστολή που έχει υποστεί, στόχευε και στο να αποτραπεί η εξάπλωση του αγώνα, ή/και αντίστοιχες αντιστάσεις σε άλλα αναπτυξιακά εγκλήματα
…δεν αποτελεί απλά ένα ακόμη πεδίο καταστολής,
αλλά έχει αποτελέσει δοκιμαστικό πεδίο πρωτοεμφανιζόμενων και αναβαθμισμένων κατασταλτικών πρακτικών και μιας γενικευμένης κατάστασης εξαίρεσης, που προορίζονται για να εφαρμοστούν στη συνέχεια στο σύνολο των κοινωνικών αγώνων, αλλά και σε όλο το φάσμα της ζωής μας, απειλώντας ευθέως τις ελευθερίες μας. Η προσπάθεια του κράτους να διασφαλίσει την ανάπτυξη της βιομηχανίας εξόρυξης στην περιοχή, περιλαμβάνει την ταυτόχρονη ανάπτυξη μιας βαριάς βιομηχανίας διώξεων, η οποία έχει εγκαθιδρυθεί μέσω του σχηματισμού δικογραφιών χιλιάδων σελίδων και της κατασκευής σεναρίων για υποτιθέμενες εγκληματικές οργανώσεις που δρουν στην περιοχή εμποδίζοντας την ανάπτυξη της χώρας.
Συνολικά, από το Μάρτιο του ‘12 μέχρι σήμερα, έχουν συνταχθεί 23 δικογραφίες, στις οποίες στοχοποιούνται 320 άτομα,  51 από τα οποία - 22 από τη δικογραφία του εμπρησμού του εργοταξίου το Φεβρουάριο του ‘13 και 29 από τη δικογραφία της κινητοποίησης στο Λάκκο Καρατζά, το Μάιο του ’13 – κατηγορούνται για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, όντας δυνητικά έγκλειστοι στις σχεδιαζόμενες φυλακές υψίστης ασφαλείας. Από τα 51 αυτά άτομα, 4 κατηγορούμενοι για τον εμπρησμό του εργοταξίου έχουν υποστεί πολύμηνη προφυλάκιση, ενώ όλοι οι άλλοι έχουν αφεθεί ελεύθεροι μετά την απολογία τους ενώπιον του ανακριτή, οι 3 με χρηματικές εγγυήσεις, και η συντριπτική πλειοψηφία των υπολοίπων, με περιοριστικούς όρους. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στους 13 από τους 29 κατηγορούμενους της δικογραφίας Καρατζά - κάτοικους Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης – επιβλήθηκε απόσταση 10 μέτρων από εργαζόμενους της εταιρείας, ενώ επιπλέον, σε 18 επιβλήθηκε απόσταση 4 χιλιομέτρων από όλα τα εργοτάξια της εταιρείας στο βουνό με προφανή σκοπό τη διατήρησή τους μακριά από τον αγώνα.
Υ.Γ.: Ραντεβού στο Κάκκαβο…
Επιτροπές αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Καλοκαίρι, ταξίδι, βιβλίο! Διαλέξτε το βιβλίο και τον προορισμό που σας ταιριάζει και σχεδιάστε το ιδανικό για εσάς καλοκαίρι! Όπως κι εάν φαντάζεστε φέτος το καλοκαίρι σας, οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ έχουν να σας προτείνουν ιδανικά βιβλία, την καλύτερη καλοκαιρινή παρέα για μικρούς και μεγάλους! Ξεφυλλίστε ΕΔΩ τον κατάλογό μας με τις καλοκαιρινές αναγνώσεις, δείτε παρακάτω τις προτάσεις μας και λάβετε μέρος στον μεγάλο καλοκαιρινό διαγωνισμό μας. Πείτε μας την άποψή σας για τα βιβλία μας και μπείτε στην κλήρωση για μια μοναδική τριήμερη κρουαζιέρα δύο ατόμων σε τέσσερις από τους πιο ειδυλλιακούς προορισμούς του Αιγαίου.
Βιαστείτε! Μπορεί να είστε εσείς ο μεγάλος τυχερός που θα ταξιδέψει στη Μύκονο, το Κουσάντασι, τη Σάμο και τη Μήλο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε τη φόρμα του διαγωνισμού και να αξιολογήσετε τα βιβλία μας έως τις 18 Ιουλίου 2014. Το όνομα του νικητή θα ανακοινωθεί στον διαδικτυακό μας τόπο www.metaixmio.gr στις 20 Ιουλίου 2014.
Η κρουαζιέρα είναι ευγενική προσφορά της Louis Cruises (www.louiscruises.com) και περιλαμβάνει τρεις μέρες στο ειδυλλιακό Αιγαίο με αναχώρηση από το λιμάνι του Πειραιά (επιστροφή στο λιμάνι του Λαυρίου) και προορισμούς τη Μύκονο, το Κουσάντασι, τη Σάμο και τη Μήλο, για τη φετινή περίοδο, με πλήρη διατροφή, διαμονή σε δίκλινη εξωτερική καμπίνα, ειδικό πακέτο ποτών, τα λιμενικά και λοιπά έξοδα και το πρόγραμμα ψυχαγωγίας στο κρουαζιερόπλοιο.
Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας, διαβάστε προσεκτικά τους όρους συμμετοχής του διαγωνισμού.
Καλοκαίρι με άρωμα Ελλάδας
Η αναχώρηση, το ύστατο μυθιστόρημα του Νίκου Θέμελη, είναι το εκδοτικό γεγονός της χρονιάς. Ένα βιβλίο για την Ελλάδα της επανάστασης και του σήμερα.
Μιλώντας σε πρώτο πρόσωπο, και με τρόπο μυθιστορηματικό, η αγαπημένη συγγραφέας μικρών και μεγάλων Άλκη Ζέη στο βιβλίο της με τίτλο Με μολύβι φάμπερ νούμερο δύο ξεδιπλώνει τα παιδικά και νεανικά της χρόνια και αφηγείται το παραμύθι της ζωής της με φόντο τα μεγάλα γεγονότα και τα πάθη της ελληνικής ιστορίας τον 20ό αιώνα.
Τι σημαίνει να είσαι Έλληνας στη σημερινή Ελλάδα της κρίσης; Η απάντηση στο νέο μυθιστόρημα του Κώστα Ακρίβου Αλλάζει πουκάμισο το φίδι, ένα βιβλίο στοχασμού, γέλιου και συγκίνησης για όσα μας κάνουν (ή δεν μας κάνουν) υπερήφανους.
Στη νέα συλλογή διηγημάτων της Βάσιας Τζανακάρη με τίτλο Η καρέκλα του κυρίου Έκτορα οι ήρωες ζουν στα χαλάσματα ενός κόσμου που δεν υπάρχει πια και πασχίζουν, ενάντια στον χρόνο και τη μοίρα, να σβήσουν τις ιστορίες τους και να γράψουν καινούργιες.
Πώς είναι δυνατόν μια εκθαμβωτική γυναίκα, μια γυναίκα μοιραία, αυτοδημιούργητη και άκρως επιτυχημένη επαγγελματίας να ταλανίζεται από κρίσεις ανασφάλειας; Ας είμαστε για μια φορά ευτυχισμένοι προτείνει η Λία Μεγάλου-Σεφεριάδη σε ένα μυθιστόρημα με θέμα την αναζήτηση στοργής.
Πάτρα, 1889. Σε έναν κόσμο που αλλάζει, δύο οικογένειες, δύο γυναίκες παρασέρνονται στον ανελέητο χορό της Μοίρας και της Ιστορίας. Θα φτάσει γι’ αυτές η σωστή ώρα; Στο συναρπαστικό ιστορικό μυθιστόρημα της Σοφίας Δημοπούλου Σε σωστή ώρα νυχτώνει η ίδια η ζωή αποφασίζει.
Η Αιμιλία Στρατάκη είναι μια σύγχρονη Μήδεια. Τέσσερις άνθρωποι παλεύουν να διαρρήξουν τη σιωπή της κι έρχονται αντιμέτωποι με τα δικά τους μυστικά. Ποιες προδοσίες όπλισαν το χέρι της; Είναι άραγε μύθος η ακλόνητη μητρική αγάπη; Οι απαντήσεις στο νέο συγκλονιστικό μυθιστόρημα της Πασχαλίας Τραυλού Η Μήδεια δεν χόρεψε ποτέ.
Στα ιστορικά μονοπάτια του ποντιακού ελληνισμού μια οικογένεια δοκιμάζεται από ένα κρυμμένο μυστικό. Η Σοφία Ηλιάδου στο χειμαρρώδες μυθιστόρημά της Ζαφειρένα μάτια αποτυπώνει όλη την περιπέτεια των Μικρασιατών, των Ποντίων και των Σμυρναίων, καθώς και τις προσπάθειες αποκατάστασης στις νέες πατρίδες.
Την ιστορία των λήσταρχων Ρεντζαίων, μια ιστορία που έγινε θρύλος και συγκλόνισε την Ήπειρο και ολόκληρη την Ελλάδα, παρακολουθούμε στο νέο μυθιστόρημα του Βαγγέλη Κούτα με τίτλο Αετοί και Λύκοι. Ένα βιβλίο που σηματοδοτεί την αρχή του τέλους της δράσης και των έργων των παρανόμων της υπαίθρου την εποχή του Μεσοπολέμου.
Καλοκαίρι με αέρα κοσμοπολίτικο
Στην Τριλογία της Νέας Υόρκης του αμερικανού Paul Auster βρίσκουμε για πρώτη φορά σε έναν τόμο τρεις ιστορίες του ανυπέρβλητου μετρ: Γυάλινη πόλη, Φαντάσματα, Το κλειδωμένο δωμάτιο, μεταμοντέρνες παραλλαγές της ιστορίας μυστηρίου που έτυχαν πολύ θερμής κριτικής υποδοχής και τον καθιέρωσαν ως έναν από τους σημαντικότερους σύγχρονους συγγραφείς.
Μικρές ζωές σε ένα μεγάλο βιβλίο με τίτλο Ακριβή μου ζωή, φωτισμένες από τη διορατικότητα και το απαράμιλλο αφηγηματικό χάρισμα της καναδής νομπελίστριας Alice Munro, οι οποίες αιφνιδιάζουν με την απρόσμενη, παράξενη, ενίοτε επικίνδυνη τροπή τους.
Η βραβευμένη με το Pulitzer Jhumpa Lahiri συνθέτει ένα συναρπαστικό, βαθιά συγκινητικό μυθιστόρημα για τη μοίρα και τη θέληση, την εξορία και την επιστροφή, με τίτλο Εκεί όπου ανθίζουν οι υάκινθοι.

Η βρετανίδα Kate Atkinson χαρίζει στην ηρωίδα της Ζωή μετά τη ζωή, παίζοντας ένα ανατρεπτικό λογοτεχνικό παιχνίδι με τον χρόνο.
Η συμπατριώτισσά της Ζέιντι Σμιθ μάς χαρίζει ένα σαρωτικό μυθιστόρημα, πολύχρωμο και πολύβουο σαν το Λονδίνο, με τίτλο Στην καρδιά της πόλης.
Δύο άνθρωποι, ένας έρωτας. Και μια στιγμή που τους κόβει στα δύο. Το Απ’ την πρώτη στιγμή του διεθνούς φήμης μπεστσελερίστα αμερικανού συγγραφέα Douglas Kennedy είναι ένα συνταρακτικό λαβ στόρι που θα σας συγκινήσει τόσο όσο μπορούν να το κάνουν οι τυπωμένες λέξεις.
Ο Σέρχιο Άλβαρες μας καλεί με τους 35 νεκρούς του σε ένα ταξίδι στην Κολομβία των τελευταίων δεκαετιών του 20ού αιώνα με ξέφρενο ρυθμό και πολιτικές αποχρώσεις.
Ο αμερικανός ιστορικός Andrew Novo ζωντανεύει στο μυθιστορηματικό χρονικό Όταν έπεσε η Πόλη έναν κόσμο γεμάτο αρματωμένους ήρωες και τειχισμένες πόλεις, πανούργες παλλακίδες και δολοπλόκους πολιτικούς, έναν κόσμο όπου συγκρούονται θρησκείες και αυτοκρατορίες.
Καλοκαίρι της απόλυτης ελευθερίας
ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ POCKET είναι ο ορισμός της απόλυτης ξενοιασιάς και ελευθερίας. Δεν χρειάζεται να στενοχωριέστε εάν θα χωρέσουν αρκετά βιβλία στη βαλίτσα σας, εάν θα τσαλακωθούν οι σελίδες, εάν θα βραχούν από τη θάλασσα, εάν θα λερωθούν από το ποτό ή το αντηλιακό σας ή εάν θα γεμίσουν άμμο.
Τα βιβλία τσέπης είναι εδώ για να σας απαλλάξουν από όλες αυτές τις ανησυχίες αλλά και για να σας κρατήσουν την καλύτερη συντροφιά όπου κι αν είστε: στην παραλία, στον δρόμο, στο τρένο, στο πλοίο, στο αεροπλάνο, στην καφετέρια, παντού.
Επιλέξτε ή απλά διαβάστε τα όλα.

Η καρδιά του κτήνους του Πέτρου Τατσόπουλου: Μια συναρπαστική περιπέτεια με διαρκείς ανατροπές.
Για μια χούφτα βινύλια της Χίλντας Παπαδημητρίου: Η πρώτη περιπέτεια του αστυνόμου Χάρη Νικολόπουλου. Φιλίες, φόνοι και φετίχ… μετά μουσικής.
Κυνηγοί κεφαλών του Jo Nesbo: Ένας ατέλειωτος συνδυασμός δράσης και σασπένς που κόβει την ανάσα.
Σκοτεινή πλευρά του Ian Rankin: Η πρώτη περιπέτεια του επιθεωρητή Μάλκολμ Φοξ. Καταιγιστικός ρυθμός και βαθύτερα ηθικά διλήμματα για το σωστό και το λάθος.
Τυχαίο θύμα του Arne Dahl: Μια συναρπαστική περιπέτεια της ομάδας Άλφα. Ένα σουηδικό αστυνομικό μυθιστόρημα που συγκεντρώνει τα καλύτερα στοιχεία των σκανδιναβικών και των αμερικάνικων αστυνομικών θρίλερ.
Σκοτεινός τόπος της Gillian Flynn: Ένα δυνατό ψυχολογικό θρίλερ που σπάει κόκαλα από τη συγγραφέα-φαινόμενο της Αμερικής.
Ο έρωτας νοστάλγησε την Κούβα του Pedro Juan Gutiérrez: Ένα ξέφρενο πάρτι όπου πρωταγωνιστούν το σεξ, το ρούμι και η σάλσα.
Αυτή η γλυκιά αρρώστια της Patricia Highsmith: Μια ιστορία υπέρτατης αγωνίας και απροσδόκητων εκφάνσεων.
Σημαδεμένη και Προδομένη των Φ. Κ. Καστ και Κριστίν Καστ: Τα δύο πρώτα βιβλία της σειράς «Ο Οίκος της Νύχτας» μας εισάγουν σ’ έναν κόσμο που μοιάζει πολύ με τον δικό μας. Μόνο που έχει και βρικόλακες…
Καλοκαίρι των αναζητήσεων
Ο φερετζές και το πηλήκιο: Η ιστορία, οι διακυμάνσεις και οι στροφές της περιπετειώδους σχέσης τηλεόρασης και πολιτικής σε ένα βιβλίο του Παύλου Τσίμα που προσπαθεί να ερμηνεύσει την ελληνική τηλεοπτική πραγματικότητα ή και να φωτίσει την ελληνική πολιτική ζωή.
Ποιοι ψυχολογικοί μηχανισμοί χαρακτηρίζουν την Ελλάδα της Κρίσης; Ποιες είναι οι επιπτώσεις του κυρίαρχου πολιτικο-μιντιακού λόγου; Οι απαντήσεις στο νέο βιβλίο του ψυχαναλυτή Νίκου Σιδέρη Το κατά διαβόλου ευαγγέλιο.
Εάν θέλετε κι εσείς να μυηθείτε στον κόσμο της φιλοσοφίας και να γνωρίσετε τη ζωή και τη σκέψη των μεγάλων φιλοσόφων, διαβάστε και απολαύστε το βιβλίο του Will Durant Η περιπέτεια της φιλοσοφίας.
Είναι πια καιρός για όλους μας ν’ αρχίσουμε να παίρνουμε αποφάσεις με Μάτια ορθάνοιχτα – για χάρη της υγείας μας, της ευημερίας μας, των σχέσεών μας και της ασφάλειάς μας. Τον δρόμο και τον τρόπο μας υποδεικνύει με σαφή, περιεκτικά βήματα η κορυφαία διανοούμενη Noreena Hertz.

Εάν θέλετε να διαβάσετε ένα βιβλίο μόλις σε δύο μέρες, αλλά να το θυμάστε για μια ολόκληρη ζωή, επιλέξτε τη Σύντομη Ιστορία της Ευρώπης του Τζον Χιρστ, μια οξυδερκή, προκλητική αλλά και χιουμοριστική καταγραφή της εξέλιξης ενός από τους σημαντικότερους πολιτισμούς.
Η σπουδαία ερμηνεύτρια Χάρις Αλεξίου προτείνει και μεταφράζει τη συγκλονιστική μαρτυρία του Grand Corps Malade Πάντα ήρωες. Ένα βιβλίο με χιούμορ, περιπαικτική διάθεση και πολύ συναίσθημα∙ η αφήγηση της δωδεκάμηνης περιπέτειας του γάλλου τραγουδοποιού ως ατελώς τετραπληγικού, η προσωπική μάχη του με το άρρωστο σώμα του και η προσπάθειά του να ξεπεράσει τον τραυματισμό του.
Η Ιώ Τσοκώνα μάς χαρίζει ένα σύντομο οδοιπορικό στο Πέρα των Ελλήνων, στην ιστορία της πιο φημισμένης αστικής περιοχής της Πόλης.
Ο σερ Πάτρικ Λη Φέρμορ, «κυρ Μιχάλης» για τους Μανιάτες φίλους του, σε ηλικία μόλις 18 χρονών, πέρασε τη Μάγχη και ξεκίνησε να διασχίσει την Ευρώπη με τα πόδια, με προορισμό την Κωνσταντινούπολη. Ο Ατέλειωτος δρόμος είναι η ολοκλήρωση (ο τρίτος τόμος) αυτού του θρυλικού οδοιπορικού.
Καλό καλοκαίρι με καλά βιβλία!

50 μυστικά για το ελληνικό καλοκαίρι.


Σαν Ινδιάνοι ιχνηλάτες αναζητούμε θησαυρούς στην ελληνική Πολυνησία. Ακολουθήστε μας. Προτείνετε μας τους δικούς σας.

Zάκυνθος | Παραλίες | Αξιοθέατα | Zefyros Hotel

Τα πάντα για τον τουρισμό! www.tourism.gr

Προτεινόμενο Ξενοδοχείο Zefyros Ecoresort Hotel - Ζάκυνθος

Το Eco Resort Zefyros Hotel βρίσκεται στην ενδοχώρα της Ζακύνθου και συγκεκριμένα στο Άγιο Κύρηκο περιτυλιγμένο από αμπελώνες και ελαιώνες, αποτελεί μοναδικό προορισμό γι' αυτούς που αναζητούν την ηρεμία σε συνδυασμό με υψηλό σέρβις!

Ζάκυνθος: Με θέα το Ναυάγιο!
Πως να μην λατρέψεις κανείς τη Ζάκυνθο; Ιστορία, αξιοθέατα, κατάφυτα δάση και εύφορες πεδιάδες, ατέλειωτες αμμουδιές και γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά του Ιονίου, Όλα μαζί ενσαρκώνουν το καλοκαιρινό όνειρο κάθε ταξιδιώτη! Επισκεφθείτε το νησί της Caretta-Caretta και ανακαλύψτε τον επίγειο παράδεισο!
 
Κοκκινιστό Κοτόπουλο από τη Ζάκυνθο
Εύκολο και γευστικό κοτόπουλο από το νησί του Ιονίου!
 
 
Τα πάντα για τον τουρισμό! www.tourism.gr Βρείτε μας στο

Aποδράσεις Πρέβεζα & Πάργα|Παραλίες|Αξιοθέατα

Τα πάντα για τον τουρισμό! www.tourism.gr

Preveza Sunset Beach Hotel - Πρέβεζα

Το ξενοδοχείο Preveza Beach βρίσκεται στη δυτική Ελλάδα, πολύ κοντά στην πόλη της Πάργας και σε απόσταση 18χμ από την πόλη της Πρέβεζας. Η τοποθεσία του είναι προνομιακή, ακριβώς δίπλα στην θάλασσα, σε μία από τις υπέροχες αμμουδιές του Ιονίου!

Πάργα - Η Κοσμοπολίτικη κωμόπολη του Ν. Πρεβέζης
Όπως είναι η Χαλκιδική για τους Θεσσαλονικείς έτσι και η Πάργα είναι το καταφύγιο των Ηπειρωτών, οι οποίοι με τις πρώτες ζέστες εξορμούν για το παραμυθένιο σε ομορφιά αυτό μέρος, με θέα στους Παξούς, στους Αντίπαξους και στο ακρωτήριο Άκτιο. H Πάργα είναι αμφιθεατρικά χτισμένη, διακρίνεται για την απαράμιλλη φυσική της ομορφιά και σαγηνεύει κάθε επισκέπτη.
 
Μπατσαριά από την Ήπειρο
Μια παραδοσιακή και πεντανόστιμη πίτα από την Ήπειρο κατάλληλη για όλες τις περιστάσεις!
 
 
Τα πάντα για τον τουρισμό! www.tourism.gr Βρείτε μας στο

Καλοκαιρινές διακοπές στο εξωτερικό!















ταξίδι
τενερίφη taxidi tenerifi καλοκαιρι στην
τενερίφη kalokairi stin tenerifi διακοπές
τενερίφη diakopes tenerifi travel to tenerifi tenerifi holidays


Αεροπορικά εισιτήρια • Διαμονή σε ξενοδοχείο 4* • Πρωινό και δείπνο • Μεταφορές












ταξίδι
κύπρος taxidi kypros καλοκαιρι στην
κύπρο kalokairi stin kypro διακοπές κύπρος diakopes
kypros travel to cyprus cyprus holidays
ταξίδι
πράγα taxidi praga καλοκαιρι στην
πράγα kalokairi stin praga διακοπές πράγα diakopes praga
travel to prague holidays to prague

Κύπρος, 4 μέρες Αεροπορικά εισιτήρια • Διαμονή • Πρωινό • Μεταφορές • Ξεναγήσεις

Πράγα, 4 μέρες Αεροπορικά εισιτήρια • Διαμονή • Μεταφορές • 3 γεύματα • Ξεναγήσεις • Κρουαζιέρα στο Μολδάβα





ταξίδι
Μάλτα taxidi malta καλοκαίρι στη
μάλτα kalokairi sti malta διακοπές μάλτα diakopes malta
travel to malta holidays to malta
ταξίδι
λισσαβώνα taxidi lisavona καλοκαίρι
στη λισαβώνα kalokairi sti lisavona διακοπές
πορτογαλία diakopes portogalia travel to portugal holidays to portugal

Μάλτα, 4 μέρες
Αεροπορικά εισιτήρια • Διαμονή • Πρωινό • Ξεναγήσεις


Λισσαβώνα, 4 μέρες
Αεροπορικά εισιτήρια • Διαμονή • Πρωινό • Μεταφορές • Ξεναγήσεις






ταξίδι
τυνησία taxidi tinisia καλοκαίρι στην
τυνησία kalokairi stin tinisia διακοπές
τυνησία diakopes tinisia travel to Tunisia holidays to tunisia
ταξίδι
παρίσι taxidi parisi καλοκαίρι στο
παρίσι kalokairi sto parisi διακοπές παρίσι diakopes
parisi travel to Paris holidays to Paris

Τυνησία, 7 μέρες
Αεροπορικά εισιτήρια • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* και 5* • Ημιδιατροφή • Μεταφορές • Ξεναγήσεις


Παρίσι, 5 μέρες
Αεροπορικά εισιτήρια • Διαμονή • Πρωινό • Ξεναγήσεις • Μεταφορές






ταξίδι λίμνη κόμο ταξίδι
πορτοφίνο ταξίδι βενετία taxidi
limni komo taxidi Portofino taxidi venetai travel to lake como travel to Portofino travel to venetia
ταξίδι ιταλία taxidi italia
καλοκαίρι στην ιταλία kalokairi stin italia
διακοπές στην ιταλία diakopes stin italia travel to Italy
holidays to italy

Βόρεια Ιταλία, 8 μέρες
Αεροπορικά εισιτήρια • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* και 5* • Πρωινό • 5 δείπνα • Μεταφορές • Ξεναγήσεις


Ιταλία, 8 μέρες
Αεροπορικά εισιτήρια • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* • Πρωινό • 3 δείπνα • Μεταφορές • Ξεναγήσεις





ταξίδι
μαρόκο taxidi maroko καλοκαίρι στο
μαρόκο kalokairi sto maroko διακοπές στο
μαρόκο diakopes sto maroko travel to morocco holidays to morocco
ταξίδι
Ρωσία taxidi rwsia καλοκαίρι στη
Ρωσία kalokairi sti rwsia διακοπές στη
Ρωσία diakopes sti rwsia travel to russia holidays to russia

Μαρόκο, 7 μέρες
Αεροπορικά εισιτήρια • Διαμονή σε ξενοδοχεία 5* • Ημιδιατροφή • Μεταφορές • Ξεναγήσεις

Ρωσία, 7 μέρες
Αεροπορικά εισιτήρια • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* sup. • Ημιδιατροφή • Μεταφορές • Ξεναγήσεις





ταξίδι
στη Βαλτική taxidi sti valtiki καλοκαίρι
στη βαλτική kalokairi sti valtiki διακοπές
στη βαλτική diakopes sti valtiki travel to valtiki holidays to valtiki
ταξίδι
αγγλία σκωτία taxidi agglia skotia
διακοπές αγγλία σκοτία diakopes agglia
skotia travel to england scotland

Πανόραμα Βαλτικής, 8 μέρες
Αεροπορικά εισιτήρια • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* • Πρωινό • 6 γεύματα • Μεταφορές • Ξεναγήσεις

Αγγλία - Σκωτία, 6 μέρες
Αεροπορικά εισιτήρια • Διαμονή • Πρωινό • 3 δείπνα • Μετακινήσεις • Ξεναγήσεις • Κρουαζιέρα στη λίμνη Wintermere





ταξίδι στη σκανδιναβία taxidi sti scandinavia
καλοκαίρι στη σκανδιναβία
kalokairi sti scandinavia διακοπές στη
σκανδιναβία diakopes sti scandinavia travel to scandinavia
ταξίδι ιρλανδία σκωτία taxidi irlandia
skotia διακοπές ιρλανδία σκοτία
diakopes irlandia skotia travel to Ireland scotland

Σκανδιναβία, 8 μέρες
Αεροπορικά εισιτήρια • Διαμονή • Πρωινό • Μεταφορές • Ξεναγήσεις

Ιρλανδία – Σκωτία, 8 μέρες
Αεροπορικά εισιτήρια • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* • Πρωινό • 4 δείπνα • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια • Μεταφορές • Ξεναγήσεις