Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

ΤΟ ΣΔΟΕ ΕΝΤΟΠΙΣΕ ΞΕΠΛΥΜΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ


Διαβάστε στα «Επίκαιρα» που κυκλοφορούν:
ΤΟ ΣΔΟΕ ΕΝΤΟΠΙΣΕ ΞΕΠΛΥΜΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ
Μεγάλες εταιρείες σε λογαριασμούς μισθωτών

ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΗ ΓΛΥΤΩΝΕΤΕ;



Η ερώτηση απευθύνεται στα «ανδρείκελα» της υποτιθέμενης κυβέρνησης, τους ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ που την μαγκιά και τον τσαμπουκά τους τον πουλανε στους αδύναμους.
Μα καλά, με τις γελοιότητες σας πιστεύετε ότι θα διορθώσετε τα στραβά και ανάποδα που ΕΣΕΙΣ φέρατε στη χώρα;
Μιλάτε για «κλεψιές» και για «οφειλές», τη στιγμή που ΕΣΕΙΣ είστε οι μεγαλύτεροι ΚΛΕΦΤΕΣ και ΜΠΑΤΑΞΗΔΕΣ σε ολόκληρη την οικούμενη.
Αγαπητοί μου φίλοι, ακόμα μια είδηση του κράτους ΚΛΕΦΤΗ, έτσι για να μην ξεχνιόμαστε, για να μαζέψουμε κι αλλά για αυτούς.
Και είναι το πολλά αυτά που συμβαίνουν καθημερινά σε όλη τη χώρα, που πλέον ΔΕΝ τα προλαβαίνουμε!
Η επικαιρότητα μας ξεπερνά, αλλά αυτά που πρέπει να μαθευτούν από τον κόσμο, θα μαθευτούν έστω και με καθυστέρηση.
«Κατάσχεσαν μισθό εργαζόμενου στα «πεντάμηνα»!
Η Α' ΔΟΥ της Λάρισας προχώρησε στην κατάσχεση του μισθού εργαζόμενου στα 5μηνα Κοινωφελούς Εργασίας στο... Δήμο Λάρισας, έναντι οφειλής που είχε στην εφορία! Ο εν λόγω εργαζόμενος που, επί 4 χρόνια πριν μπει στο 5μηνο, ήταν άνεργος, έχει περιέλθει σε τραγική κατάσταση, αφού δεν έχει ούτε για να φάει!
Σε ανακοίνωση - καταγγελία, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας κάνει λόγο για «απαράδεκτη τακτική της κυβέρνησης, που από τη μια καταδικάζει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στην ανεργία και στη φτώχεια και από την άλλη δίνει εντολή για την κατάσχεση των εξευτελιστικών μισθών ακόμα και των εργαζόμενων σε 5μηνα Κοινωφελούς Εργασίας, βυθίζοντάς τους στην απόγνωση». Αντιπροσωπεία του ΕΚΛ προχώρησε, χτες το μεσημέρι, σε παράσταση διαμαρτυρίας στο διευθυντή της Α' ΔΟΥ.
Σε μια παράλληλη εξέλιξη, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ στο Ρέθυμνο έκαναν την περασμένη Τετάρτη συγκέντρωση στην Εφορία. Στη Σάμο τέλος, το Εργατικό Κέντρο καλεί σε συγκέντρωση ενάντια στους πλειστηριασμούς, σήμερα Τρίτη στις 6:30 μ.μ., στα γραφεία του.»
Δε φτάνει που τα πεντάμηνα της υποτιθέμενης «κοινωφελούς εργασίας» είναι ακόμα μια ΑΠΑΤΗ από τους ΟΤΑ προκειμένου να Επαναπροσληφθούν   οι ίδιοι και οι ίδιοι, τα «ψηφαλάκια» των δημάρχων, αντιδημάρχων, συμβούλων, δεν φτάνει που οι εργαζόμενοι, τα ΚΟΡΟΙΔΑ, θα πληρωθούν όποτε γουστάρουν οι Δήμοι, τα ΨΙΧΟΥΛΑ που δίνουν, έρχονται και οι ΚΛΕΦΤΕΣ να απλώσουν χέρι σε αυτούς τους μισθούς πείνας.
Και μη βγει κανείς και πάει να υπερασπιστεί τα πεντάμηνα, γιατί υπάρχουν ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ από άτομα που εργάστηκαν σε αυτά, και από άτομα που ενώ είχαν επιλεγεί για να εργαστούν, ΔΕΝ πήγαν.
Πάμε για εκλογές, και είναι καιρός να κάψουμε τη γούνα πολλών υποψηφίων.
Το κακό έχει παραγίνει.
Και ξέρετε πολύ καλά ότι τα ψωμιά σας είναι όχι απλά λίγα, αλλά θα σας κάτσουν και στο λαιμό.
Έτσι όπως μας καταντήσατε, δεν έχουμε πλέον να χάσουμε τίποτα άλλο.
ΕΣΕΙΣ, έχετε να χάσετε πολλά, έχετε να χάσετε τα πάντα.
Καλά κάνετε και φοβάστε.
Άλλωστε, όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες.
Και οι θύελλες που θα σας πάρουν και θα σας σηκώσουν, είναι πολύ κοντά.
Μη σας ξεγελά η «νηνεμία».
Πριν την καταστροφή πάντα είναι έτσι.
Δεν το καταλάβατε;
Περιμένετε και θα δείτε.

Βασίλης Τσούγκαρης

Ενημέρωση από Disabled.GR και περιοδικό Αυτονομία (ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ)

Φίλοι και φίλες, το http://www.disabled.gr/ άλλαξε και όπως βλέπετε έχει αλλάξει πολύ. Στην πρώτη σελίδα βρίσκονται όλα τα πρόσφατα κείμενα, οι 30 τελευταίες ειδήσεις και τα πιο πρόσφατα κείμενα για την παραπληγία, την τετραπληγία, την έρευνα, την ανεξάρτητη διαβίωση, τις προσαρμοσμένες τεχνολογίες.
Οι φιλέρευνοι αναγνώστες μπορούν να χρησιμοποιούν τα μενού που περιλαμβάνουν τις περισσότερες θεματικές ενότητες. Υπάρχουν και θεματικές που δεν χωρούσαν στα μενού αλλά αποκαλύπτονται κατά την ανάγνωση. Έχουν προστεθεί και tags (κάτι σαν λέξεις κλειδιά) που βρίσκονται πάντα και στον πίνακα περιεχομένων των κατηγοριών αλλά και κάτω από το κάθε κείμενο.
Κάτω από κάθε κείμενο υπάρχουν οι πρόσφατες δημοσιεύσεις που ανήκουν στην ίδια θεματική ενότητα. Επειδή πολλά κείμενα ανήκουν σε πολλές θεματικές ενότητες (από λάθος) το listing των κειμένων δεν είναι τόσο ακριβές αλλά κάνει τη δουλειά τους. Σύντομα θα διορθωθεί το πρόβλημα αλλά χρειάζεται χρόνος. Υπάρχουν χιλιάδες κείμενα κάτω από το http://www.disabled.gr/ και δύσκολα διορθώνονται τα προβλήματα.
Οι συνεπείς αναγνώστες που ψάχνουν κάτι πάρα πολύ συγκεκριμένο μπορούν να χρησιμοποιούν τη μηχανή αναζήτησης. Η μηχανή αναζήτησης του http://www.disabled.gr/ δουλεύει και δουλεύει πάρα πολύ καλά. Τα αποτελέσματα της αναζήτησης είναι με τόσο αυστηρά κριτήρια όσο επιλέγει ο αναγνώστης.
Σε ό,τι αφορά στο newsletter μεγαλώνει. Ήδη κοντεύει τους 19.000 παραλήπτες αλλά εάν θέλετε να διαγραφείτε για να μην σας γεμίζει το mailbox με άχρηστα newsletters μπορείτε να αφαιρέσετε το e-mail σας από τις τελευταίες γραμμές αυτού του newsletter.
Τις τελευταίες ημέρες έχουν δημοσιευθεί αρκετά σημαντικά κείμενα ιδιαιτέρως στο τμήμα των ειδήσεων. Μπορείτε να βρείτε όλες τις νέες δημοσιεύσεις από την πρώτη κιόλας σελίδα.
Καλή ανάγνωση!

Πολλούς χαιρετισμούς, http://www.disabled.gr/, admin@disabled.gr

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ

   
Ο  Νικόλαος Σωτηρίου μαθητής της Σχολής Χορού ΣΥΝΘΕΣΗ που πήρε μέρος στον Διεθνή Διαγωνισμό Χορού που έγινε στο Livorno Ιταλίας στις 21-23 Φεβρουαρίου κατέκτησε την 3η θέση στην κατηγορία Κλασσικό Ατομικό 8 - 10 ετών.
    Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Διαγωνισμό συμμετείχαν σε όλες τις κατηγορίες 12 χώρες με 65 σχολές και πήραν μέρος 800 παιδιά.
    Πολλά συγχαρητήρια από όλους μας στον Νικόλα και στις δασκάλες του κα Πέγκυ Παπαντωνίου και κα Κατερίνα Τσιάρα.

715 νέοι εξωπλανήτες από το Κέπλερ!!!

ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
multi transits many full 0

715 νέοι εξωπλανήτες από το Κέπλερ!!!

***
Η NASA ανακοίνωσε την ανακάλυψη 715 επιβεβαιωμένων νέων εξωπλανητών που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από 305 άστρα, αποκαλύπτοντας έτσι αστρικά συστήματα όμοια με το δικό μας Ηλιακό Σύστημα.
Σχεδόν το 95 τοις εκατό των εξωπλανητών είναι μικρότεροι σε μέγεθος από τον Ποσειδώνα, ο οποίος είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερος από την Γη.
Η ανακάλυψη αυτή αποτελεί μια σημαντική αύξηση του αριθμού των εξωπλανητών που μοιάζουν περισσότερο με την Γη.
Για την επαλήθευση του αριθμού των πλανητών, η ερευνητική ομάδα ανέλυσε δεδομένα που αντιστοιχούσαν σε συστήματα με πάνω από έναν υποψήφιο πλανήτη, από παρατηρήσεις των δύο πρώτων χρόνων του τροχιακού τηλεσκοπίου.
knownexoplanets
Χρησιμοποιήθηκε μια τεχνική που ονομάζεται επαλήθευση μέσω της πολλαπλότητας, η οποία βασίζεται εν μέρει στην λογική της πιθανότητας. Το Κέπλερ παρατήρησε 150.000 άστρα, ανακαλύπτοντας μερικές χιλιάδες εξ αυτών να φιλοξενούν υποψήφιους πλανήτες.
Εάν οι υποψήφιοι πλανήτες ήταν τυχαία κατανεμημένοι ανάμεσα στα άστρα που παρατηρήθηκαν, τότε λίγα μόνο άστρα θα είχαν πάνω από έναν υποψήφιο πλανήτη. Όμως το Κέπλερ βρήκε χιλιάδες άστρων με πολλαπλούς υποψήφιους πλανήτες. Μέσω προσεκτικής ανάλυσης αυτού του δείγματος, επιβεβαιώθηκαν οι 715 νέοι πλανήτες σε τροχιά γύρω από 305 άστρα.
Οι τροχιές των πλανητών είναι σχεδόν κυκλικές και στο ίδιο επίπεδο, έτσι τα πλανητικά συστήματα έχουν την μορφή δίσκου, όπως το δικό μας, αλλά σε μικρότερες σχετικές αποστάσεις από το κεντρικό άστρο.
Τέσσερις απ’ αυτούς τους πλανήτες είναι σχεδόν 2,5 φορές μεγαλύτεροι από την Γη και βρίσκονται στην κατοικήσιμη ζώνη του άστρου τους, στην περιοχή δηλαδή γύρω από ένα άστρο όπου μπορεί να υπάρξει νερό σε υγρή μορφή στην επιφάνεια ενός πλανήτη.
Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων εξωπλανητών ανέρχεται πλέον σε 1.700, ενώ αναμένεται να αυξηθεί μέσω της ανάλυσης του συνολικού όγκου των παρατηρήσεων του Κέπλερ.
Η ανακοίνωση της NASA: http://www.nasa.gov/ames/kepler/
***
ofa logo
ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ www.ofa.gr

Thessaloniki International Film Festival

 
FestivalNews #445
Επίκαιρα κοινωνικά ζητήματα, σύγχρονες εικόνες της κρίσης, διαδρομές στην Ιστορία και τη μνήμη, η πολιτική στο μικροσκόπιο, αλλά και έμφαση στην καλλιτεχνική δημιουργία και σε πορτρέτα ξεχωριστών ανθρώπων, είναι οι θεματικές που κυριαρχούν στα ελληνικά ντοκιμαντέρ τα οποία συμμετέχουν στο 16ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου αιώνα. Συνολικά 59 ελληνικά ντοκιμαντέρ, τόσο στο διεθνές πρόγραμμα, όσο και στο ελληνικό πανόραμα, συνθέτουν ένα γοητευτικό μωσαϊκό της ανθρώπινης πραγματικότητας και προσκαλούν το κοινό να το ανακαλύψει. 
  Δείτε αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα (27/2 - 5/3/2014)
ΠΕΡΣΟΝΑ
Ίνγκμαρ Μπέργκμαν
Σουηδία, 1966
  ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΜΙΑΣ ΗΜΙΤΕΛΟΥΣ ΑΝΟΙΞΗΣ: ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ
Στ. Χαραλαμπόπουλος
Ελλάδα, 2013
  Ο ΕΓΩΙΣΤΗΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ
Κλιό Μπαρνάρντ
Μ. Βρετανία, 2013
  NYMPHOMANIAC ΜΕΡΟΣ Β
Λαρς Φον Τρίερ
Δανία - Γερμανία, 2013
 
 
 
Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης
Λουί Μαλ, Βιμ Βέντερς, Τζίλο Ποντεκόρβο και Μπέλα Ταρ: Τέσσερις διακεκριμένοι δημιουργοί που σφράγισαν με το έργο τους τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο, βρίσκονται στο προσκήνιο αυτή την εβδομάδα στην Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης, με αφορμή το αφιέρωμα Κλασικές Ευρωπαϊκές Ταινίες ΙΙΙ.
 
Η 86η Τελετή Απονομής των Βραβείων Oscar® LIVE από τα κανάλια NOVACINEMA στο ΟΛΥΜΠΙΟΝ
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με  τη NOVA φιλοξενεί και φέτος στο Ολύμπιον, για τέταρτη συνεχή χρονιά, τη ζωντανή μετάδοση της Τελετής Απονομής των Βραβείων Oscar® το βράδυ της Κυριακής 2 προς Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014.
 
16ο ΦΝΘ: Ελληνικές ταινίες στην Αγορά Ντοκιμαντέρ
Φέτος, η Αγορά Ντοκιμαντέρ του 16ου ΦΝΘ φιλοξενεί  πέντε ελληνικές ταινίες στο τμήμα Docs in Progress και τέσσερις ελληνικές ταινίες στο Docs in Τhessaloniki / EDN Pitching Forum  2014. 
CineΚάρταF 
Αποκτήστε την Κάρτα Μέλους CineΚάρταF του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και δείτε όλες τις ταινίες Α’ προβολής στις αίθουσες Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας με τιμή εισιτηρίου μόνο 5 ευρώ για όλη την κινηματογραφική σεζόν 2013-2014!
 

Η σύνοδος Σελήνης Αφροδίτης

Η σύνοδος Σελήνης Αφροδίτης

***
Η συννεφιά στην Θεσσαλονίκη δεν επέτρεψε την παρατήρηση του φαινομένου, στην υπόλοιπη Ελλάδα όμως, οι ερασιτέχνες αστρονόμοι είχαν επιτυχία.
Ο Βασίλης Μεταλληνός από την Κέρκυρα και ο Ανδρέας Παπαλάμπρου από την Πάτρα φωτογράφησαν την πολύ όμορφη σύνοδο!!!
1780900 10152306251473338 845087134 n
venus-moon-occultation-2-26-2014-Morongoe-Khantsi
Εκτός Ελλάδας υπήρξαν πολλές επιτυχημένες παρατηρήσεις του φαινομένου. Στην σελίδα http://earthsky.org/ αναρτήθηκαν πολλές φωτογραφίες απ' όλο τον κόσμο, όπου είναι εμφανής η αλλαγή στην θέση των δύο σωμάτων μεταξύ τους αλλά και σε σχέση με τον ορίζοντα, ανάλογα με το σημείο παρατήρησης.
***
ofa logo
ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ www.ofa.gr
facebook flickr google_plus twitter youtube
1px
©2014 Όμιλος Φίλων Αστρονομίας | Αλεξανδρείας 113 • τηλ: 2310 423133 • Θεσσαλονίκη

Νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις ΑΓΚΥΡΑ

1
ΠΑΙΔΙΚΑ
ΣΕΙΡΑ: ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΥΘΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ
Ακρόπολη και θεά Αθηνά Mυθολογία - Ιστορία - Δραστηριότητες / 7+
Αναστασία ΜακρήΕικονογράφηση: Mιχάλης Λουκιανός
 AKROPOLI
Γιατί η Αθηνά ήταν η λατρεμένη θεά των αρχαίων Ελλήνων και θεά της σοφίας; Πώς πήρε η πόλη των Αθηνών το όνομά της; Τι ήταν τα Παναθήναια, πότε και πώς χτίστηκε η πρώτη Ακρόπολη; Ποιος ηγέτης της αρχαίας Αθήνας και πώς πραγματοποίησε το όνειρό του να κάνει την Αθήνα κέντρο πολιτισμού; Γιατί ο Παρθενώνας είχε αυτή την ονομασία; Ποια η σχέση της θεάς Αθηνάς με την Ακρόπολη; Γιατί ο 5ος αιώνας π.Χ. ονομάστηκε χρυσός αιώνας; Ποιος ήταν ο λόρδος Έλγιν; Πόσο και γιατί επηρέασε ο πολιτισμός της κλασικής Ελλάδας όλον τον κόσμο; Πού βρίσκεται και τι μνημεία περιέχει το νέο Μουσείο της Ακρόπολης;... είναι μερικά από τα ερωτήματα για τα οποία δίνονται απαντήσεις σε αυτό το συναρπαστικό βιβλίο των μύθων και της γνώσης. Στο τέλος του βιβλίου περιέχονται επιπλέον χρήσιμες ιστορικές πληροφορίες, καθώς και δραστηριότητες που θα βοηθήσουν τους νεαρούς αναγνώστες να εμπεδώσουν κάποιες σημαντικές γνώσεις γύρω από αυτή τη σημαντικότατη περίοδο της ελληνικής ιστορίας.
Καλώς ήρθες στην Αρχαία Ελλάδα / 7+
Καζαντζίδη Μαρία
Εικονογράφηση: Εύα Καραντινού
 ARXAIAELLDA
Ένα βιβλίο με πλούσια εικονογράφηση και απλά κείμενα που θα δώσει πολλές πληροφορίες και θα κατατοπίσει τον αναγνώστη γύρω από τον πολιτισμό –κυρίως– της κλασικής περιόδου στην Αρχαία Ελλάδα, στη χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία. 
Ο αναγνώστης θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει πώς ζούσαν οι αρχαίοι Έλληνες, τα ήθη και έθιμά τους, πώς λειτουργούσε η κοινωνία τους και κάτω από ποιους θεσμούς, ποιες ήταν οι βασικές αξίες ζωής, γιατί ονομάστηκε ο 5ος αιώνας Χρυσός Αιώνας, πώς χτίστηκε η Ακρόπολη και κάτω από ποιες συνθήκες, ποιοι ήταν οι λόγοι που άνθησε ο πολιτισμός και βελτιώθηκε το επίπεδο ζωής των κατοίκων εκείνη την εποχή. Ακόμη, ποιες ήταν οι σημαντικές προσωπικότητες στις τέχνες, στα γράμματα και στη φιλοσοφία και πόσο επηρέασε εκείνη η περίοδος τον πολιτισμό σε όλον τον κόσμο.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ
Οι πρώτες μου 100 δραστηριότητες γνώσης και ψυχαγωγίας ΜΕ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΑ
Εικονογράφηση: Άκης Μελάχρης
 100MYTHOLOGIA
Οι θεοί των αρχαίων Ελλήνων, οι άθλοι
του Ηρακλή, οι άθλοι του Θησέα,
ο Τρωικός πόλεμος, η Οδύσσεια, ο Δαίδαλος και ο Ίκαρος, η αρπαγή της Ευρώπης
και ο Ιάσονας και το χρυσόμαλλο δέρας,
είναι από τις βασικές ιστορίες της μυθολογίας,
για τις οποίες περιέχονται παιχνίδια
και δραστηριότητες γνώσης σε αυτό το βιβλίο.
Έτσι, δίνεται η ευκαιρία στους μικρούς αναγνώστες να εμπεδώσουν βασικά στοιχεία της κάθε ιστορίας με ψυχαγωγικό τρόπο

Διασκεδάζω και μαθαίνω με 135 δραστηριότητες και
παιχνίδια με αυτοκόλλητ
Εικόνες - παιχνίδια: Άκης Μελάχρης
135
Ένα διασκεδαστικό βιβλίο με πολλά παιχνίδια και δραστηριότητες που βοηθούν τα παιδιά να αναπτύξουν τις γλωσσικές τους δεξιότητες αλλά και να οξύνουν την παρατηρητικότητά τους. Κρυπτόλεξα, εικονόλεξα, διαφορές, παιχνίδια με αριθμούς και πράξεις, ανέκδοτα και άλλα πολλά θα δώσουν την ευκαιρία στα παιδιά να περάσουν ευχάριστα αλλά και εποικοδομητικά τον ελεύθερο χρόνο τους.
5 Σωματοφύλακες σε αποστολή
Άννα Βερούλη & Νίκος Μιχαλόπουλος
Δραστηριότητες, παιχνίδια, γνώσεις, αινίγματα, παροιμίες
Εικόνες: Άκης Μελάχρης
5SVMAAPOSTOLH
Ένα μοναδικό βιβλίο από τους γνωστούς αθλητές και εκπαιδευτικούς Άννα Βερούλη και Νίκο Μιχαλόπουλο που θα δώσει την ευκαιρία στους μικρούς αναγνώστες να μάθουν ένα σωρό χρήσιμες πληροφορίες γύρω από τη σωστή διατροφή και την άσκηση.
Μέσα από πολλές δραστηριότητες και παιχνίδια, δίνεται η ευκαιρία στον μικρό αναγνώστη να εκπαιδευτεί με ψυχαγωγικό τρόπο να τρώει σωστά, να γνωρίσει τις ευεργετικές ιδιότητες των τροφών καθώς και να μάθει να ασκείται..
Eκδόσεις Άγκυρα - Agyra Publications since 1890
1

ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ

LOGO 5
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ &  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ
Ελ. Βενιζέλου - Γαλατάς Χανίων (πρώην Δημαρχείο Νέας Κυδωνίας) τκ 73100
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
Περιεχόμενα

«Prince Igor» από τη Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης

«Prince Igor» από τη Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ  http://www.sharmillfilms.co
  Η ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ συνεχίζοντας τη συνεργασία της με τον ΟΜΙΛΟ ΑΝΤΕΝΝΑ, προβάλλει στο
χανιώτικο κοινό το βραβευμένο πρόγραμμα «The Met: Live in HD».
  Το Σάββατο 1 Μαρτίου 2014, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, ώρα 19.00, θα
  προσβληθεί σε ζωντανή μετάδοση από τη Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης,  η εκπληκτική
  παράσταση «Prince Igor» του Alexander Borodin.
  Το καθοριστικό ρωσικό έπος του Borodin, περίφημο για τους Πολοβιτσιανούς Χορούς του, έρχεται
  στη Met για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 100 χρόνια.
  Η νέα παραγωγή του Dmitri Tcherniakov είναι ένα εκπληκτικό ψυχολογικό ταξίδι μέσα στις
  συγκρούσεις του νου του ήρωα, με φόντο την ίδρυση του ρωσικού κράτους.
  Ο μεγάλος μπάσος-βαρύτονος Ildar Abdrazakov αναλαμβάνει τον μνημειώδη ομώνυμο ρόλο.
  Διευθυντής Ορχήστρας: Gianandrea Noseda.
  Τη μεγάλη συνεργασία με τη Μetropolitan Opera της Νέας Υόρκης εξασφάλισε ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ
  για μια τριετία για την Ελλάδα και την Κύπρο, προσφέροντας στους φίλους της όπερας ένα
  ξεχωριστό πολιτιστικό θέαμα, με την υπογραφή των πιο καταξιωμένων καλλιτεχνών της παγκόσμιας
  λυρικής σκηνής. 
  Προπώληση εισιτηρίων θα γίνεται στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου έως την Παρασκευή
  09.00 – 14.00
  Γενική Είσοδος: 18 €
  Φοιτητικό / Άνεργοι / Παιδιά κάτω των 15 ετών: 13 €

Κερδίστε ένα τριήμερο στο Νυμφαίο

Το Art Travel σας χαρίζει δωρεάν διαμονή στο ατμοσφαιρικό Ξενώνα Κοντογιάννη. f1.jpg

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΑΝΔΗ - ΕΧΩ ΕΣΕΝΑ 10 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ Νο1

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΑΝΔΗ
"ΧΑΝΩ ΕΣΕΝΑ"

10 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ Νο1
ΣΤΟ AIRPLAY CHART


Η κορυφαία ελληνίδα καλλιτέχνις συνεργάζεται με τον καταξιωμένο Δημήτρη Κοντόπουλο σε μια δυναμική μπαλάντα,
που μας συγκίνησε και κατέκτησε την Νο1 θέση στο Airplay Chart by Mediainspector
για πάνω από 10 εβδομάδες σπάζοντας κάθε ρεκόρ!

Με το "Χάνω Εσένα" , η αξεπέραστη Δέσποινα Βανδή αγγίζει την ψυχή μας με τη γλυκόπικρή γεύση,
που μένει μετά από κάθε μεγάλο «αντίο» της ζωής μας, σημαίνοντας μια νέα αρχή… 
«Μη μου ζητάς να ‘μια κοντά, φεύγω πριν να χαθείς στο χρόνο»
Η αυθεντική ερμηνεία της αγαπημένης τραγουδίστριας συναντά την ιδιαίτερη μελωδία του Δημήτρη Κοντόπουλου και τους δυνατούς στίχους της Ρώμης Παπαδέα πετυχαίνοντας εύστοχα στην καρδιά!
Η νέα πολυσυλλεκτική δισκογραφική δουλειά της Δέσποινας Βανδή αναμένεται πολύ σύντομα!
Και όσο οι μέρες περνούν, μοιάζει ψέμα, στις σκιές σε ζητώ, σ’ ένα βλέμμα.
Μια λέω ως εδώ, μια ως το τέρμα και όσο πάω πιο κοντά, χάνω εσένα.
Θα αλλάξω συνήθεις ξανά, ζούσα και πριν γνωρίσω εσένα.

Επισκευή Laptop από 15€ ΚΑΙ δυνατότητα απόσυρσης για την αγορά νέου Laptop!


ΜΗΔΕΝΙΣΤΗΣ feat. ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΡΔΗΣ - «ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΓΓΕΛΟ ΜΙΛΩ»

ΜΗΔΕΝΙΣΤΗΣ feat. ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΡΔΗΣ
«
ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΓΓΕΛΟ ΜΙΛΩ»
Μια νέα δυνατή συνεργασία έρχεται από τη Panik Records!
O Μηδενιστής ανατρέπει ξανά τα δεδομένα
και επιστρέφει με ένα αυθεντικό τραγούδι αγάπης
και μια αναπάντεχη συνεργασία!
Με ρίμες που αγγίζουν και συναισθήματα που γίνονται λέξεις,
ο Μηδενιστής υπογράφει στιχουργικά το νέο single και
συνεργάζεται με το Γιάννη Βαρδή, έναν από τους πλέον ταλαντούχους καλλιτέχνες!
Ο Γιάννης Βαρδής, με την απόλυτα ερωτική φωνή,  χαρίζει την ερμηνεία του στο
πιο τρυφερό στίχο και ολοκληρώνει το νέο ερωτικό τραγούδι.
Ένα τραγούδι φτιαγμένο από το υλικό που είναι φτιαγμένα τα συναισθήματα!
ΜΗΔΕΝΙΣΤΗΣ feat. ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΡΔΗΣ
«ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΓΓΕΛΟ ΜΙΛΩ»
Μουσική / Παραγωγή : Lunatic
Στίχοι : Μηδενιστής
Executive Producer : Μηδενιστής
Κυκλοφορεί από τη Panik Records, την εταιρεία που συνεχίζει να προτείνει νέες δυνατές συγκινήσεις!

Youtube : http://www.youtube.com/watch?v=ORuDUBtf-G8