Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Εκπαιδευτικά προγράμματα σε σχολεία και νοσοκομεία


Εκπαιδευτικές Δράσεις του ΚΘΒΕ 2010 -2011                                        
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, συνεχίζοντας την εκπαιδευτική και κοινωνική του πολιτική παρουσιάζει τρία νέα εκπαιδευτικά προγράμματα για την περίοδο 2010 – 2011.                     
Τα δύο απευθύνονται σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και το τρίτο σε παιδιά που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.                        
ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ                      
ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΔΙΑΧΡΟΝΙΑ                                      
ΟΔΥΣΣΕΑΣ-ΣΕΒΑΧ.gr για μαθητές E΄& Στ΄ δημοτικού                           
Έναρξη Προγράμματος: 13 Ιανουρίου 2011 Διάρκεια: 35-40 λεπτά                               
Πρόκειται για ένα νέο συμμετοχικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που η παρουσίασή του διαμορφώνεται από τις επιλογές των μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.                           
Οι μαθητές ζητούν πληροφορίες για τον Οδυσσέα και τον Σεβάχ μέσα σε έναν ιδιότυπο διαδικτυακό χώρο. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “ntng Οδυσσέας–Σεβάχ gr”, γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού "Θεσσαλονίκη Σταυροδρόμι Πολιτισμών", στο οποίο το ΚΘΒΕ συμμετέχει ενεργά με πολλές δράσεις και παραστάσεις.                               
Ο Σεβάχ ο Θαλασσινός μία από τις τόσες ιστορίες του μεγάλου παραμυθιού «Χίλιες και μια νύχτες» περιγράφει τις περιπέτειες του ήρωα, στις θάλασσες του κόσμου. Η ιστορία του Σεβάχ είναι εμπνευσμένη από τον Οδυσσέα και το έπος της Οδύσσειας και πολύ μεταγενέστερη.                       

Οι παραστάσεις-παρουσιάσεις πραγματοποιούνται στις τάξεις των σχολείων, χωρίς να απαιτείται ιδιαίτερη αλλαγή στη διάταξη της αίθουσας και ο θίασος αποτελείται από τέσσερις ηθοποιούς.                        
Το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος παρουσιάζεται πάντα με διαφορετική σειρά, αφού την εκάστοτε περιπέτεια του Σεβάχ την επιλέγουν κάθε φορά οι μαθητές μέσα από ένα κείμενο οδηγιών που διανέμεται στην αρχή της παρουσίασης.                    
Συντελεστές του προγράμματος                              
Σύλληψη-σκηνοθεσία-επιλογή κειμένων: Νίκος Βουδούρης
Βοηθός σκηνοθέτη: Μπάμπης Ματεντζίδης
Παίζουν: Απόστολος Μπαχαρίδης, Δημήτρης Παπιόπουλος, Δέσποινα Σαρόγλου, Στέλλα Σμουλιώτη
Οργάνωση παραγωγής και συντονισμός ροής παρουσιάσεων: Μαρλέν Βερσιούρεν                              

ΣΟΛΩΜΟΣ - ΣΕΦΕΡΗΣ – ΕΛΥΤΗΣ για μαθητές Γυμνασίου & Λυκείου                         
Έναρξη Προγράμματος: 13 Ιανουαρίου 2011 Διάρκεια: 35 -40 λεπτά                            
Το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΚΘΒΕ για τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, συνεχίζει να εστιάζει στην ελληνική ποίηση.                
Ο εθνικός μας ποιητής και οι δύο βραβευμένοι με το νόμπελ λογοτεχνίας ποιητές μας ζωντανεύουν μέσα από τις φωνές τεσσάρων ηθοποιών οι οποίοι ζουν στο εξωτερικό και προσκαλούνται στην Ελλάδα για να μελετήσουν και να παρουσιάσουν θεατροποιημένα ποιήματα των τριών ποιητών στις χώρες τους.                     
Ένα παράλληλο σενάριο δράσης γύρω από τη λογοτεχνία και τις αναζητήσεις της εκτυλίσσεται ταυτόχρονα.                        
Παρουσιάζονται αποσπάσματα από τα ποιήματα: Διονύσιος Σολωμός - «Η γυναίκα της Ζάκυνθος», «Το αηδόνι και το γεράκι» & «Το όνειρο», Γιώργος Σεφέρης -«Νιζίνσκυ», «Ο έφηβος» & «Ο τόπος μας είναι κλειστός», Οδυσσέας Ελύτης -«Το φωτόδεντρο» & «Άξιον εστί: Το οικόπεδο με τις τσουκνίδες»                      
Οι παραστάσεις-παρουσιάσεις πραγματοποιούνται στις τάξεις των σχολείων, χωρίς να απαιτείται ιδιαίτερη αλλαγή στη διάταξη της αίθουσας και ο θίασος αποτελείται από τέσσερις ηθοποιούς.                     
Στην αρχή του προγράμματος όπως και κατά τη διάρκειά του, διανέμεται έντυπο υλικό, το οποίο διευκολύνει τους μαθητές να παρακολουθήσουν το δρώμενο και να συμμετέχουν σε αυτό. Στη λήξη, υπάρχει η δυνατότητα απαντήσεων σε τυχόν απορίες των μαθητών.                         
Συντελεστές του προγράμματος                          
Σύλληψη-σκηνοθεσία-επιλογή κειμένων: Νίκος Βουδούρης                        
Βοηθός σκηνοθέτη: Μπάμπης Ματεντζίδης                      
Παίζουν: Απόστολος Μπαχαρίδης, Δημήτρης Παπιόπουλος, Δέσποινα Σαρόγλου, Στέλλα Σμουλιώτη              
Οργάνωση παραγωγής και συντονισμός ροής παρουσιάσεων: Μαρλέν Βερσιούρεν                             
Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ για παιδιά 5 έως 12 ετών                           
Έναρξη Προγράμματος: 14 Ιανουαρίου 2011 Διάρκεια: 35 -40 λεπτά                                
Στη διαρκή αναζήτηση της αγάπης που ολοένα στις μέρες μας απομακρύνεται από τον κόσμο, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΚΘΒΕ, παρουσιάζει φέτος στους χώρους των νοσοκομείων θεατροποιημένα αποσπάσματα σε ελεύθερη απόδοση από τον «Μικρό Πρίγκιπα» του Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ.                          
Το γνωστό κείμενο του γνωστού συγγραφέα διασκευάζεται – προσαρμόζεται για παιδιά και παρουσιάζεται ως θεατρικός μονόλογος. Στη διασκευή τηρούνται οι κεντρικοί αρμοί του έργου ώστε να μην αλλοιώνεται η δομή του.                     
Ο ηθοποιός υποδύεται τρεις ρόλους: τον ρόλο του συγγραφέα, του πιλότου και του αφηγητή, ενώ ο Μικρός Πρίγκιπας εμφανίζεται μόνο μέσα από τις ζωγραφιές τις οποίες έχει επιμεληθεί ο ίδιος ο ηθοποιός. Το κείμενο του Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ μιλάει για το παιδί και τον κόσμο της φαντασίας του, για την ουτοπία, το όνειρο και τα οράματα του. Πρόκειται για ένα έργο που γεννάει και θα γεννάει πάντα την ελπίδα για το μέλλον, όποτε και σε όποιο μέρος του κόσμου κι αν παιχτεί.                    
Οι παρουσιάσεις θα πραγματοποιούνται κυκλικά (κάθε 10 περίπου ημέρες) στα 5 Δημόσια Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης που διαθέτουν κλινικές στις οποίες νοσηλεύονται παιδιά από 5 έως 12 ετών.                            
Συντελεστές του προγράμματος                         
Σύλληψη-σκηνοθεσία- διασκευή-ελεύθερη απόδοση: Νίκος Βουδούρης                
Διαμόρφωση-προσαρμογή κειμένου: Πέτρος Φραγκόπουλος              
Βοηθός σκηνοθέτη: Μπάμπης Ματεντζίδης                    
Παίζει: ο Πέτρος Φραγκόπουλος                               
Οργάνωση παραγωγής και συντονισμός ροής του προγράμματος: Μαρλέν Βερσιούρεν (τηλέφωνα επικοινωνίας : 2310 270398, 2310 266 039 // 6945 217393)                              
Τα εκπαιδευτικά πρόγραμμα προσφέρονται δωρεάν.

Ενημέρωση από το http://www.disabled.gr/ και το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ.

Παιδιά πάλι αλλαγές:                       
Ο γνωστός πλέον σε όλους μας Σήφης www.fractal.gr έβαλε το Google να ψάχνει εσωτερικά στο http://www.disabled.gr/, στο http://news.disabled.gr/, στο http://www.disabled.gr/biz/ και στο http://www.disabled.gr/forum/ και τα αποτελέσματα της αναζήτησης βγαίνουν εσωτερικά στο http://www.disabled.gr/.                         
Ο μηχανισμός αναζήτησης βρίσκεται πάντα διαθέσιμος στη δεξιά στήλη και απ' ό,τι φαίνεται το Google έχει κάνει index όλες τις σελίδες.                          
Πιο πρακτικά, τώρα πλέον με αυτό τον μηχανισμό αναζήτησης αποκτάτε εύκολη πρόσβαση σε χιλιάδες κείμενα που αφορούν την αναπηρία, την αποκατάσταση, την ανεξάρτητη διαβίωση και την ειδική εκπαίδευση.                            
Δοκιμάστε το για να εντυπωσιαστείτε από τον πλούτο που έχει συγκεντρωθεί κάτω από το http://www.disabled.gr/ και συμπληρωματικά μπορείτε να διαβάσετε για το http://www.disabled.gr/forum/showthread.php?t=20212 που αφορά το μηχανισμό αναζήτησης.                          
Εκτός των πολλών που κάνω τον τελευταίο καιρό έχω ετοιμάσει και έναν οδηγό αγοράς για τους καταναλωτές με αναπηρίες και με ειδικές καταναλωτικές ανάγκες.                         
Στον οδηγό αγοράς βρίσκονται (προς το παρόν τουλάχιστον) μόνο οι εταιρείες που προβάλλουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στο πιο πρόσφατο τεύχος του περιοδικού http://www.disabled.gr/lib/?cat=198 που έχει κυκλοφορήσει στις αρχές του Ιανουαρίου.                          
Προς το παρόν δεν ξέρω πώς θα εξελιχθεί αυτός ο οδηγός αγοράς.                              
Εάν έχετε τίποτα ιδέες να μου τις πείτε.                                
Ο οδηγός αγοράς βρίσκεται στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=32060 και θα αλλάζει κάθε φορά που θα βγαίνει νέο τεύχος.                          
Το υπουργείο υγείας, ανακοίνωσε νέες προσλήψεις στην ειδική αγωγή. Διαβάστε περισσότερα στο http://www.disabled.gr/lib/?p=33515                                
Τα πράγματα έχουν δυσκολέψει στις παροχές του Ι.Κ.Α. και τώρα πλέον καταλαβαίνουμε εκ του αποτελέσματος αυτά που θέλει το Ι.Κ.Α. να αναγνωρίζει ως δικαιώματα των ασφαλισμένων με αναπηρίες.                     
Στο http://www.disabled.gr/lib/?p=33395 υπάρχει ένα κείμενο με μια εξωφρενική ιστορία που για το Ι.Κ.Α. μπορεί να μην λέει τίποτα, λέει όμως πολλά για τη μειονότητα εκείνων των Ελλήνων και Ελληνίδων που εργάζονται φιλότιμα και συνεισφέρουν με ένσημα και με εργοδοτικές εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία.                              
Διευκρινίσεις σχετικά με αμοιβή (εξέταστρο) στα πρωινά εξωτερικά ιατρεία Νοσοκομείων του ΕΣΥ και κατά την παροχή ιατρικών υπηρεσιών από τα Κέντρα Υγείας μπορείτε να βρείτε στην εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο υγείας στο http://www.disabled.gr/lib/?p=32124                           
Μεγάλος χαμός στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών με τροφίμους φυλακισμένους σε κρεβάτια κλουβιά.                       
Στο http://www.disabled.gr/lib/?p=32125 υπάρχουν δύο ρεπορτάζ για το ΚΕΠΕΠ Λεχαινών.                        
Στο δεύτερο βίντεο υπάρχει συνέντευξη με τον υπουργό υγείας που προσπαθεί να μιλήσει για τα της αναπηρίας, αλλά μπερδεύεται και μπερδεύεται ανεπανόρθωτα.                      
Αμέσως μετά υπάρχει ένα κείμενο (ομολογώ μεγάλο) που εξηγεί το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος μήπως και πότε μπορέσουν να καταλάβουν αυτά που συμβαίνουν πίσω από τους τοίχους των ιδρυμάτων.                                  
Στο http://www.disabled.gr/lib/?p=32119 υπάρχει ένα βίντεο για ένα νέο σύστημα βάδισης που αναπτύσσεται στο Ισραήλ.                             
Είναι πολύ συγκινητικό να διαβάζουμε πως το Ι.Κ.Α. προγραμματίζει να απλοποιήσει τις διαδικασίες και να μειώσει τα ποσά που καταβάλλονται ως εργοδοτικές εισφορές http://news.disabled.gr/?p=35401 αλλά είναι εξοργιστικό όταν αυτή η κατάσταση υπάρχει από τότε που γεννήθηκε το Ι.Κ.Α. και χιλιάδες Έλληνες με αναπηρίες πέφτουν θύματα εκβιασμών επειδή πολύ απλά δεν υπάρχει συλλογική σύμβαση εργασίας για τους ανθρώπους (συνήθως αλλοδαπούς) που εργάζονται ως προσωπικοι βοηθοί σε εργοδότες με αναπηρίες.                              
Ο κύκλος της τρέλας διευρύνεται στο Ι.Κ.Α. και στο τέλος την πληρώνουν οι πιο αδύναμοι.                  
Ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενο βρίσκεται στο http://news.disabled.gr/?p=35395 με άγριες ιστορίες σε βάρος και του Ι.Κ.Α. (αυτό τα ήθελε και τα έπαθε) αλλά και σε βάρος των ασφαλισμένων τη στιγμή που το ίδιο το Ι.Κ.Α. εμφανίζεται πιο επιεικές όταν πρόκειται για επιχειρήσεις που προγραμματίζουν τη διόγκωση των οφειλών τους στο Ι.Κ.Α.                     
Ποτέ μου δεν θα μπορούσα να πιστέψω πως οι ασφαλισμένοι θα μπορούσαν να πληρώσουν έως και 3000 ευρώ σε ιδιωτικά γραφεία για να βγει εγκαίρως η σύνταξη.                        
Όπως φαίνεται η διοίκηση του Ι.Κ.Α. ξύπνησε απότομα και προγραμματίζει να δίνει προκαταβολή συντάξεως έως ότου γίνει η ολοκληρωμένη εκκαθάριση του ολοκληρωμένου ποσού της συντάξεως.                       
Διαβάστε περισσότερα στο http://news.disabled.gr/?p=35373                                              
Ο υφυπουργός κοινωνικών ασφαλίσεων Γιώργος Κουτρουμάνης ανακοίνωσε πως η καταβολή προσωρινής σύνταξης θα είναι υποχρεωτική για όλα τα ασφαλιστικά ταμεία http://news.disabled.gr/?p=35359                                 
Η κυβέρνηση πρόκειται να διαθέσει 20 δισ. ευρώ με το ΕΣΠΑ για την επανεκκίνηση της ανάπτυξης http://news.disabled.gr/?p=35334 κάτι που σύντομα θα ασχοληθούμε εκτενώς στο http://www.disabled.gr/ επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται επενδύσεις για τους ανθρώπους με αναπηρίες, την αποκατάσταση, την ειδική εκπαίδευση και την ανεξάρτητη διαβίωση.                    
Πολλές φορές έχουν ξοδευτεί δισεκατομμύρια αλλά ποτέ τα λεφτά δεν έχουν πιάσει τόπο.                      
Θα μπορούσε να μας πει η κυβέρνηση για ποιο λόγο τώρα θεωρεί πως τα λεφτά του ΕΣΠΑ να πιάσουν τόπο;                            
Ο νέος αναπτυξιακός νόμος βρίσκεται προ των πυλών http://news.disabled.gr/?p=35363 εάν και εφόσον δεν συμβούν οι γνωστές σε όλους μας νεοελληνικές καθυστερήσεις.                             
100 πινακίδες αφαιρέθηκαν από τη δημοτική αστυνομία του δήμου Αθηναίων για παράνομο παρκάρισμα.                                     
Διαβάστε περισσότερα στο http://news.disabled.gr/?p=35332 και ας ευχηθούμε και εις ανώτερα...                       
Πολλούς χαιρετισμούς, http://www.disabled.gr/ και περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

Του Δρ. Δ.ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ                               
Η ΗΜΙΚΡΑΝΙΑ ΜΕ ΑΥΡΑ ΚΑΙ Η ΝΕΥΡΑΛΓΙΑ ΤΡΙΔΥΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ, ΜΕ ΓΝΩΣΤΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΟΛΟΓΙΑ, ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ.                    
Όμως και στις δύο περιπτώσεις έχουμε διαταραχή ενός κοινού νευρωνικού τόξου στον εγκέφαλο στο οποίο κεντρικό ρόλο παίζει ένας εγκεφαλικός σχηματισμός που λέγεται υποθάλαμος.                     
Το ότι αυτά τα συμπτώματα μπορούν να εμφανίζονται αριστερά ή δεξιά σε μια πιθανή βλάβη του υποθαλάμου λόγω της ΣΚΠ οφείλεται στο γεγονός ότι ο συγκεκριμένος σχηματισμός υπάρχει τόσο στο αριστερό όσο και στο δεξιό εγκεφαλικό ημισφαίριο.                            
Συνεπώς μια τέτοια δυσλειτουργία λόγω φλεγμονώδους επεξεργασίας αγγείων ή και λευκής ουσίας γεγονός που είναι συνηθισμένο στην ΣΚΠ να έχουμε την άμεση πρόσληψη των δύο νοσημάτων.                    
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι πάρα πολλές φορές που διαπιστώνονται το ένα ή και τα δύο μαζί νοσήματα ενώ υπάρχει ΣΚΠ η γενικευμένη υποχώρηση σε θεραπεία της ΣΚΠ των όλων συμπτωμάτων επιφέρει και την υποχώρηση της νευραλγίας του τριδύμου και της ημικρανίας με αύρα.                     
Βλέπουμε δηλαδή ότι υπάρχει ένα κοινός δρόμος ο οποίος καταδεικνύει την συνοσηρότητα που υπάρχει μεν στην ΣΚΠ αλλά και την συνοχή που έχουν τα νευρωνικά τόξα στον εγκέφαλο.

Εκδηλώσεις 15-23 Ιανουαρίου στο FLORAL


Σάββατο 15 Ιανουαρίου, 22.30                         
Expert Medicine LIVE & Flying Lilis Brothers dj set                       
Oι Expert Medicine, στην πρώτη τους ζωντανή εμφάνιση για το 2011, θα παρουσιάσουν το καινούργιο τους album “Perfect Maniac” αλλά και παλαιότερα κομμάτια, προσαρμοσμένα στη γνωστή τους dance διάθεση.                  
Mετά τo live τα decks του Floral θα αναλάβει το δίδυμο των Flying Lilis Brothers.                      
Είσοδος: 7 ευρώ με ποτό.                                  
Τρίτη 18 Ιανουαρίου, 18.00                               
Ο Τομέας Πρόληψης ΚΕΘΕΑ σε συνεργασία με το FLORAL διοργανώνει ανοιχτή συζήτηση με θέμα τις ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ.                                
Τρίτη 18 Ιανουαρίου, 21.00                                     
Dj set Stavros TsagLee                         
Τετάρτη 19 Ιανουαρίου, 19.00                             
Πρώτη παρουσίαση του βιβλίου του Μάκη Πανώριου                          
Οι Εκδόσεις Οξύ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Μάκη Πανώριου «Η σιωπή στο τέλος του δρόμου».                        
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Ελένη Γκίκα (συγγραφέας, κριτικός λογοτεχνίας),  Γιώργος Ξενάριος (συγγραφέας, κριτικός λογοτεχνίας), Νίκος Βλαντής (συγγραφέας).                         
Πέμπτη 20 Ιανουαρίου, 21.00                            
Dj set Fantastikoi Hxoi                          
Ο ρομαντισμός του νέου κύματος και ο καλειδοσκοπικός ήχος της ψυχεδελικής pop των sixties εναλλάσσονται με afro ρυθμούς και funk περάσματα.                           
Παρασκευή 21 Ιανουαρίου, 22.00                             
Novitango Quintet LIVE Από τον Carlos Gardel στον Αstor Piazolla                     
To κουιντέτο Novitango  παρουσιάζει διαφορετικές πτυχές του tango στον 20ο αιώνα. Στο ρεπερτόριο περιλαμβάνονται έργα της πρώτης περιόδου της δεκαετίας του ‘20 (Gardel, Lorenz), της δεύτερης περιόδου της δεκαετίας του 40 (Pugliese, Demarco), Nuevo tango του Α. Piazzolla της δεκαετίας ’60 και ’70, έργα Αργεντινών συνθετών που ζουν και διαπρέπουν στο Παρίσι ενδύοντας το  νέο Tango με σύγχρονες τεχνικές σύνθεσης (L. Sanchez, J. J.Mosalini).                                      
Σάββατο 22 Ιανουαρίου, 22.00                            
Black meets Balkan Party                        
Ένα μέρος της κυριακάτικης απογευματινής ζώνης του Poplie web radio μεταφέρεται στα decks του Floral.                     
Ο Οksikemia συναντάει τον karamix σε μια back2back εναλλαγή μαύρης μουσικής με ακούσματα από τα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη.                                         
Κυριακή 23 Ιανουαρίου, 21.00                              
Ελεύθερη Πτήση/Ελεύθερη Πτώση                            
Παρουσίαση βιβλίου & Live acoustic set                            
Ο Γιώργος Ίκαρος Μπαμπασάκης, η Ελεάννα Μαρτίνου, ο Antony Reynolds, ο Χαράλαμπος Γιαννακόπουλος και ο Βάσος Γεώργας, παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο «Ελεύθερη Πτήση / Ελεύθερη Πτώση» από τις εκδόσεις Οξύ.                      
Θα ακολουθήσει συναυλία - acoustic set  του Antony Reynolds, των Jack & Jacques.

"Delirium Tremens" και "δύο ιστορίες" σε κοινή παράσταση για δύο βραδιές στο θέατρο OLVIO στην Αθήνα!

Για 2 μόνο παραστάσεις 20 και 21 Ιανουαρίου 2011 στις 21:00                            
Οι ομάδες ρήξη οκλαδόν και καλλιτεχνικό αίθριο σύρμα παρουσιάζουν σε μια κοινή βραδιά το χοροθέατρο Delirium Tremens του Δημήτρη Τσιαπκίνη και την performance δύο ιστορίες των Βίκη Καλπάκα- Φιλιώ Λούβαρη, στο Θέατρο OLVIO, Φαλαισίας 7, Βοτανικός, στις 21:00.    
Με χιούμορ και χορογραφική αυθάδεια ο χαρακτήρας στο σόλο Delirium Tremens μεταμορφώνεται από μια θηλυπρεπή παρουσία σε έναν σκοτεινό γελωτοποιό και τελικά σ' έναν “μέσο πολίτη”. Μπορούμε να συγκινηθούμε αυθεντικά από αυτό που είμαστε χωρίς επίκριση και να το μοιραστούμε με τους άλλους;                      
Στην performance δύο ιστορίες, εμπνευσμένη από το έργο  “Η νύχτα μόλις πριν από τα δάση” του Μπερνάρ- Μαρί Κολτές, δύο περιπλανώμενοι επικοινωνούν  τη δική τους «εσωτερική ξενιτιά», ονειρεύονται την έξοδό τους από αυτήν και θέτουν μια ερώτηση: τι σημαίνει «δάσος» για τον καθένα από εμάς;                                
Συντελεστές
δύο ιστορίες
    Delirium Tremens
Συγγραφέας: Σύνθεση της ομάδας, βασισμένηστο έργο "Η νύχτα μόλις πριν από τα δάση" του Μπερνάρ-Μαρί Κολτές
Σύλληψη/ Σύνθεση/ Ερμηνεία: Βίκη Καλπάκα- Φιλιώ Λούβαρη
Χορογραφία: Φιλιώ Λούβαρη
Κοστούμια: Έλενα Χασαλεύρη
Video: Πάνος Κούρτης
Παραγωγή: καλλιτεχνικό αίθριο σύρμα
Βοηθοί παραγωγής και επικοινωνία: Αναστασία Βασιλοπούλου- Βάσω Γέρου
Χορογραφία/ Χορός/ Σκηνικά: Δημήτρης Τσιαπκίνης
Video Art: Maud Martin
Κοστούμια: Rose-Marie Melka
Φωτισμοί: Jean- Philippe Filleul
Παραγωγή: Εθνικό Χορογραφικό Κέντρο της Tours και ΥΠ.ΠΟ.Τ. Οργάνωση Παραγωγής και Επικοινωνία: Art Minds/ Γιάννης Γκουντάρας, Δάφνη Μουστακλίδου, Άρης Σομπότης
Ημερομηνίες: 20-21 Ιανουαρίου 2011 στις 21:00                                 
Χώρος: Θέατρο OLVIO, Φαλαισίας 7, Βοτανικός (Μετρό Κεραμεικός)                          
Διάρκεια παράστασης: 120’ (με διάλειμμα 20’)                            
Εισιτήριο: 15 ευρώ                                 
Τηλέφωνο κρατήσεων: 6994 097 291                                       
Επικοινωνία: syrma.art.company@gmail.com

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ: ΕΞΑΜΗΝΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ

Διαβαστε στον ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ διαδικτυακό τόπο της Αυτοδιοίκησης www.aftodioikisi.gr ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΔΙΟΡΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
ΣΤΟΥΣ Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΚΑΙ Τ. ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΧΑΔΑ                          
http://www.aftodioikisi.gr/proto_thema/9872                          
ΘΕΜΑΤΑ                                   
1) ΥΠ.ΕΣ.: ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ"                       
http://www.aftodioikisi.gr/proto_thema/proto_thema_ipourgeia/9867                                     
2) Δ. ΩΡΩΠΟΥ: ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ                              
http://www.aftodioikisi.gr/proto_thema/proto_thema_dimoi/9864                                             
3) ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗΣ: ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ                     
http://www.aftodioikisi.gr/proto_thema/proto_thema_perifereies/9874                                        
4) ΕΚΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΕΦΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΑΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΟ                        
http://www.aftodioikisi.gr/dhmoi/dimos_tiloi/9871                                                 
5) "ΔΙΟΔΙΑ STOP" ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΜΕ                                          
http://www.aftodioikisi.gr/kommata/9868                                                   
6) Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ: ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕ ΠΑΡΑΔΡΟΜΟΥΣ, ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ                           
http://www.aftodioikisi.gr/perifereies/9862                                    
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ                                     
1) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΑΞΙΑΣ 10 ΧΙΛ. ΕΥΡΩ!                                    
http://www.aftodioikisi.gr/paraskinia/9870                                                     
2) ΜΕ ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΑ ΕΣΥ; ΜΕ ΑΛΟΓΟ ΕΓΩ....                                    
http://www.aftodioikisi.gr/paraskinia/9865                                                           
3) ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΤΗ "ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ" Η...ΕΡΩΤΙΚΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ                                  
http://www.aftodioikisi.gr/paraskinia/9869                                              
ΚΟΜΜΑΤΑ                                  
1) "ΔΙΟΔΙΑ STOP" ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΜΕ                           
http://www.aftodioikisi.gr/kommata/9868                                          
2) ΣΤΙΣ 19/1 Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΔΗΜΑΡΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ                          
http://www.aftodioikisi.gr/kommata/9861                                  
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ                                             
1) ΗΡΑΚΛΕΙΟ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΕΡΜΑΝΟΦΩΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ                        
http://www.aftodioikisi.gr/politistika/9866                                          
VIDEO                                    
1) ΓΚΛΕΤΣΟΣ: "ΧΙΩΤΗ ΕΙΣΑΙ ΓΕΛΟΙΟΣ"                                           
Και δεκάδες άλλα θέματα στο πλαίσιο της συνεχούς ροής ενημέρωσης από την aftodioikisi.gr                              
AFTODIOIKISI.GR: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ                                    
(Τιμητική Διάκριση Ιδρύματος Μπότση 2010)

Στο Καρφί του Σαββατοκύριακου, Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

H ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΔΟΣΗ                            
Το σημείωμα του "Κ"                               
στο Πέταλο                           
στο Πέταλο          

Κλειστά επαγγέλματα - Στα χαρακώματα μηχανικοί-δικηγόροι

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ                   
Ούτε βήµα πίσω για τις αµοιβές                          
Η κυβέρνηση διαµηνύει ότι εµµένει στην κατάργηση των ελάχιστων τιµών                             
«Κλειδί» για το άνοιγµα των επαγγελµάτων του δικηγόρου και του µηχανικού αποδεικνύεται το καθεστώς των ελάχιστων αµοιβών που επικρατούν στους δύο κλάδους.                        
Αυτό προέκυψε στιςχθεσινές συναντήσεις που είχε - παρουσία των αρµόδιων υπουργών - ο Γ. Παπακωνσταντίνου µε τους εκπροσώπους των µηχανικών και των δικηγόρων.                      
Ο υπουργός παρέδωσε στους εκπροσώπους των µηχανικών και των δικηγόρων γραπτώς, τις διατάξεις που απαιτείται να αλλάξουν ώστε να ανοίξει το καθένα από τα δύο επαγγέλµατα.                     
Από το υπουργείο Οικονοµικών διαµηνύουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να µην καταργηθούν οι κατώτατες αµοιβές – και απλώς αναζητούν φόρµουλα ώστε να µην υπάρξουν απώλειες για τα Ταµεία των δύο κλάδων.                       
Αυτό θα γίνει, σύµφωνα µε τους σχεδιασµούς του υπουργείου, µέσω των «αµοιβών αναφοράς», µε βάση τις οποίες θα καταβάλλονται οι ασφαλιστικές εισφορές δικηγόρων και µηχανικών.                               
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ                          
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ,                   
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ                      
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ                             
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Λ. Ηρώων 30 69100 Κομοτηνή                       
Τηλ: 25310 24498, 81006 Φαξ: 25310 81555                        
email: press@gpetalotis.gr                          
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                   
Ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης- Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Γιώργος Πεταλωτής, την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011, επισκέφθηκε τη Σχολή Αστυφυλάκων Κομοτηνής και συγκεκριμένα το Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Φρουρών όπου συντελείται η εκπαίδευση του συνόλου των νεοεισερχόμενων εκπαιδευόμενων Ειδικών Φρουρών της χώρας, 500 στον αριθμό.                            
Τον κ. Πεταλωτή υποδέχθηκαν ο Διοικητής της Σχολής, Ταξίαρχος Λίακος Ηλίας, και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ροδόπης, Ταξίαρχος Κοκμοτός Δήμος.                      
Ο κ. Πεταλωτής αφού συνομίλησε με τους Ειδικούς Φρουρούς, δήλωσε: «Είναι σημαντικό ότι οι Ειδικοί Φρουροί εκπαιδεύονται στο σύνολο τους στη Σχολή Αστυφυλάκων Κομοτηνής γεγονός που αποδεικνύει την ποιοτική ισχύ, την αρτιότητα σε εκπαιδευτές, στελέχωση και υποδομές στη Σχολή αυτή.                              
Είναι σημαντικό και για την περιοχή, διότι γίνεται κόμβος και κέντρο εκπαίδευσης και των Ειδικών Φρουρών. Συγχρόνως αναβαθμίζεται η Δημόσια Ασφάλεια μέσα από νέους ανθρώπους, οι οποίοι σύντομα θα είναι στη διάθεση της ασφάλειας του πολίτη.                     
Και στην περιοχή έχουμε ανάγκη από περαιτέρω στελέχωση Ειδικών Φρουρών. Πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι ώστε κάποιοι από τα παιδιά να επιστρέψουν στην Κομοτηνή ως Ειδικοί Φρουροί. Θέλω να συγχαρώ την τοπική ηγεσία της Αστυνομίας για την εξαιρετική δουλειά που κάνει η ομάδα ¨ΔΙΑΣ¨ στην Κομοτηνή.                           
Είναι ομάδα που βρίσκεται δίπλα στον πολίτη και προσπαθεί ώστε να έχουμε αποτελέσματα καλής αστυνόμευσης και άρτιας Δημόσιας Ασφάλειας.                         
Τα προβλήματα θα υπάρχουν πάντοτε. Η πολιτεία ανταποκρίνεται στο ρόλο της. Υπάρχει ποιοτική αναβάθμιση, εκπαίδευση και στελέχωση των Σωμάτων Ασφαλείας, με μοναδικό γνώμονα την προστασία του πολίτη.                          
Γι΄ αυτό αγωνίζεται η Ελληνική Αστυνομία.                          
Από την πλευρά της η Πολίτική Ηγεσία θα κάνει τα πάντα, στο μέτρο του δυνατού».

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics                                    
* Ο Μέγας Αλέξανδρος στο Λούβρο                                   
* Επεισόδια ενόψει της δίκης 152 Κούρδων στην Τουρκία                                    
* Ερντογάν: «Πρόβλημα» ο Λίμπερμαν για το Ισραήλ                           
* Ενδεχόμενος Ρωσοτουρκικός πόλεμος με εμπλοκή της Ελλάδας και άλλα ...πολεμικά σενάρια                     
* Παγκόσμια διαδικτυακή ψηφοφορία του Σωματείου ''Αδούλωτη Κερύνεια'' για καταδίκη της Τουρκίας                      
* Γερμανικές διπλωματικές βολές                      
* ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΙ ΗΠΑ                                
* Απάντηση του Φαήλου Κρανιδιώτη στην «Καθημερινή» σε άρθρο του Πάσχου Μανδραβέλη: ««Ντιντήδες» και «εθνικοπαράφρονες»»                             
* ...λεφτά υπάρχουν! (μια διάλεξη με τον Richard D. Wolff)                       
* Ήθελαν προσέγγιση με ψευδοκράτος Έγγραφο πρεσβείας των ΗΠΑ, το 1978, καθοδηγούσε Αμερικανούς προς «επιτροπή»                            
* Υπάρχει πρόταση από Ισραήλ Κοινό τερματικό και παραγωγή-διανομή από Κύπρο πρότεινε η Delek                        
* Ευ. Βενιζέλος: Γνήσια στρατηγική σχέση με το Ισραήλ                                 
* Προσπαθούν να συνέλθουν οι Τούρκοι Σε κατάσταση… πανικού ο Τύπος σε Άγκυρα και κατεχόμενα                          
* Δείτε το βίντεο και βγάλτε τα συμπεράσματά σας!                                  
* Ο πρώτος αγωγός Ρωσίας - Κίνας                                
* Οι Διστομίτες δικαιώνονται χάρη στην τόλμη των μεγάλων ανδρών                                  
* Ο υπουργός, οι διαρροές απορρήτων εκθέσεων, τα ΜΜΕ, η ΕΥΠ και το θέατρο του παραλόγου!                                  
* Ο αναβαθμισμένος ρόλος της Γερμανίας στην περιοχή και η Κύπρος                                
* Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ και Διαμεσολάβηση!                                 
* Έγγραφο – βόμβα για Σημίτη και Πάγκαλο                                    
* Δημοκρατία 13/1/11                                
* Κρίσιμη νατοϊκή διαπραγμάτευση σε εξέλιξη.                                    
* «Έπεσε» η κυβέρνηση του Λιβάνου                                      
* Εξαρθρώθηκε δίκτυο διακίνησης χιλιάδων λαθρομεταναστών με πλοκάμια στην Ελλάδα                          
* Δωδεκάμηνο φακέλωμα για τηλεφωνία και Ιντερνετ