Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Ενημέρωση από το http://www.disabled.gr/ και το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ.

Παιδιά πάλι αλλαγές:                       
Ο γνωστός πλέον σε όλους μας Σήφης www.fractal.gr έβαλε το Google να ψάχνει εσωτερικά στο http://www.disabled.gr/, στο http://news.disabled.gr/, στο http://www.disabled.gr/biz/ και στο http://www.disabled.gr/forum/ και τα αποτελέσματα της αναζήτησης βγαίνουν εσωτερικά στο http://www.disabled.gr/.                         
Ο μηχανισμός αναζήτησης βρίσκεται πάντα διαθέσιμος στη δεξιά στήλη και απ' ό,τι φαίνεται το Google έχει κάνει index όλες τις σελίδες.                          
Πιο πρακτικά, τώρα πλέον με αυτό τον μηχανισμό αναζήτησης αποκτάτε εύκολη πρόσβαση σε χιλιάδες κείμενα που αφορούν την αναπηρία, την αποκατάσταση, την ανεξάρτητη διαβίωση και την ειδική εκπαίδευση.                            
Δοκιμάστε το για να εντυπωσιαστείτε από τον πλούτο που έχει συγκεντρωθεί κάτω από το http://www.disabled.gr/ και συμπληρωματικά μπορείτε να διαβάσετε για το http://www.disabled.gr/forum/showthread.php?t=20212 που αφορά το μηχανισμό αναζήτησης.                          
Εκτός των πολλών που κάνω τον τελευταίο καιρό έχω ετοιμάσει και έναν οδηγό αγοράς για τους καταναλωτές με αναπηρίες και με ειδικές καταναλωτικές ανάγκες.                         
Στον οδηγό αγοράς βρίσκονται (προς το παρόν τουλάχιστον) μόνο οι εταιρείες που προβάλλουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στο πιο πρόσφατο τεύχος του περιοδικού http://www.disabled.gr/lib/?cat=198 που έχει κυκλοφορήσει στις αρχές του Ιανουαρίου.                          
Προς το παρόν δεν ξέρω πώς θα εξελιχθεί αυτός ο οδηγός αγοράς.                              
Εάν έχετε τίποτα ιδέες να μου τις πείτε.                                
Ο οδηγός αγοράς βρίσκεται στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=32060 και θα αλλάζει κάθε φορά που θα βγαίνει νέο τεύχος.                          
Το υπουργείο υγείας, ανακοίνωσε νέες προσλήψεις στην ειδική αγωγή. Διαβάστε περισσότερα στο http://www.disabled.gr/lib/?p=33515                                
Τα πράγματα έχουν δυσκολέψει στις παροχές του Ι.Κ.Α. και τώρα πλέον καταλαβαίνουμε εκ του αποτελέσματος αυτά που θέλει το Ι.Κ.Α. να αναγνωρίζει ως δικαιώματα των ασφαλισμένων με αναπηρίες.                     
Στο http://www.disabled.gr/lib/?p=33395 υπάρχει ένα κείμενο με μια εξωφρενική ιστορία που για το Ι.Κ.Α. μπορεί να μην λέει τίποτα, λέει όμως πολλά για τη μειονότητα εκείνων των Ελλήνων και Ελληνίδων που εργάζονται φιλότιμα και συνεισφέρουν με ένσημα και με εργοδοτικές εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία.                              
Διευκρινίσεις σχετικά με αμοιβή (εξέταστρο) στα πρωινά εξωτερικά ιατρεία Νοσοκομείων του ΕΣΥ και κατά την παροχή ιατρικών υπηρεσιών από τα Κέντρα Υγείας μπορείτε να βρείτε στην εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο υγείας στο http://www.disabled.gr/lib/?p=32124                           
Μεγάλος χαμός στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών με τροφίμους φυλακισμένους σε κρεβάτια κλουβιά.                       
Στο http://www.disabled.gr/lib/?p=32125 υπάρχουν δύο ρεπορτάζ για το ΚΕΠΕΠ Λεχαινών.                        
Στο δεύτερο βίντεο υπάρχει συνέντευξη με τον υπουργό υγείας που προσπαθεί να μιλήσει για τα της αναπηρίας, αλλά μπερδεύεται και μπερδεύεται ανεπανόρθωτα.                      
Αμέσως μετά υπάρχει ένα κείμενο (ομολογώ μεγάλο) που εξηγεί το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος μήπως και πότε μπορέσουν να καταλάβουν αυτά που συμβαίνουν πίσω από τους τοίχους των ιδρυμάτων.                                  
Στο http://www.disabled.gr/lib/?p=32119 υπάρχει ένα βίντεο για ένα νέο σύστημα βάδισης που αναπτύσσεται στο Ισραήλ.                             
Είναι πολύ συγκινητικό να διαβάζουμε πως το Ι.Κ.Α. προγραμματίζει να απλοποιήσει τις διαδικασίες και να μειώσει τα ποσά που καταβάλλονται ως εργοδοτικές εισφορές http://news.disabled.gr/?p=35401 αλλά είναι εξοργιστικό όταν αυτή η κατάσταση υπάρχει από τότε που γεννήθηκε το Ι.Κ.Α. και χιλιάδες Έλληνες με αναπηρίες πέφτουν θύματα εκβιασμών επειδή πολύ απλά δεν υπάρχει συλλογική σύμβαση εργασίας για τους ανθρώπους (συνήθως αλλοδαπούς) που εργάζονται ως προσωπικοι βοηθοί σε εργοδότες με αναπηρίες.                              
Ο κύκλος της τρέλας διευρύνεται στο Ι.Κ.Α. και στο τέλος την πληρώνουν οι πιο αδύναμοι.                  
Ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενο βρίσκεται στο http://news.disabled.gr/?p=35395 με άγριες ιστορίες σε βάρος και του Ι.Κ.Α. (αυτό τα ήθελε και τα έπαθε) αλλά και σε βάρος των ασφαλισμένων τη στιγμή που το ίδιο το Ι.Κ.Α. εμφανίζεται πιο επιεικές όταν πρόκειται για επιχειρήσεις που προγραμματίζουν τη διόγκωση των οφειλών τους στο Ι.Κ.Α.                     
Ποτέ μου δεν θα μπορούσα να πιστέψω πως οι ασφαλισμένοι θα μπορούσαν να πληρώσουν έως και 3000 ευρώ σε ιδιωτικά γραφεία για να βγει εγκαίρως η σύνταξη.                        
Όπως φαίνεται η διοίκηση του Ι.Κ.Α. ξύπνησε απότομα και προγραμματίζει να δίνει προκαταβολή συντάξεως έως ότου γίνει η ολοκληρωμένη εκκαθάριση του ολοκληρωμένου ποσού της συντάξεως.                       
Διαβάστε περισσότερα στο http://news.disabled.gr/?p=35373                                              
Ο υφυπουργός κοινωνικών ασφαλίσεων Γιώργος Κουτρουμάνης ανακοίνωσε πως η καταβολή προσωρινής σύνταξης θα είναι υποχρεωτική για όλα τα ασφαλιστικά ταμεία http://news.disabled.gr/?p=35359                                 
Η κυβέρνηση πρόκειται να διαθέσει 20 δισ. ευρώ με το ΕΣΠΑ για την επανεκκίνηση της ανάπτυξης http://news.disabled.gr/?p=35334 κάτι που σύντομα θα ασχοληθούμε εκτενώς στο http://www.disabled.gr/ επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται επενδύσεις για τους ανθρώπους με αναπηρίες, την αποκατάσταση, την ειδική εκπαίδευση και την ανεξάρτητη διαβίωση.                    
Πολλές φορές έχουν ξοδευτεί δισεκατομμύρια αλλά ποτέ τα λεφτά δεν έχουν πιάσει τόπο.                      
Θα μπορούσε να μας πει η κυβέρνηση για ποιο λόγο τώρα θεωρεί πως τα λεφτά του ΕΣΠΑ να πιάσουν τόπο;                            
Ο νέος αναπτυξιακός νόμος βρίσκεται προ των πυλών http://news.disabled.gr/?p=35363 εάν και εφόσον δεν συμβούν οι γνωστές σε όλους μας νεοελληνικές καθυστερήσεις.                             
100 πινακίδες αφαιρέθηκαν από τη δημοτική αστυνομία του δήμου Αθηναίων για παράνομο παρκάρισμα.                                     
Διαβάστε περισσότερα στο http://news.disabled.gr/?p=35332 και ας ευχηθούμε και εις ανώτερα...                       
Πολλούς χαιρετισμούς, http://www.disabled.gr/ και περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: