Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Δηλώσεις Γ.Πεταλωτή για το 2ο ΕλληνοΤουρκικο Επιχειρηματικό Φόρουμ στην Κομοτηνή

ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ                              
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ,                  
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ                          
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ                          
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Λ. Ηρώων 30 69100 Κομοτηνή                             
Τηλ: 25310 24498, 81006 Φαξ: 25310 81555                         
email:
press@gpetalotis.gr                               
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                      
Δηλώσεις Υφυπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης- Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Γιώργου Πεταλωτή, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του 2ου Ελληνο-Τουρκικού Επιχειρηματικού Φόρουμ με θέμα την «Περιφερειακή Οικονομική Συνεργασία μεταξύ Ελλάδας & Τουρκίας» που πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στην Κομοτηνή.                                       
«Βρεθήκαμε με 350 επιχειρηματίες, Έλληνες και Τούρκους και καθίσαμε στο ίδιο τραπέζι προκειμένου να υπάρξει αλληλογνωριμία και αλληλοκατανόηση. Αυτό που θέλουμε αυτή την περίοδο είναι εξωστρέφεια, πάντα με προϋποθέσεις.                      
Μια εξωστρέφεια που αφορά ειδικά στην περιοχή αλλά και στη χώρα μας.                    
Είναι γνωστό ότι η Τουρκία πλέον είναι μια ανεπτυγμένη Οικονομία με ρυθμό ανάπτυξης γύρω στο 10% του ΑΕΠ. Αυτό σημαίνει ότι έχουν βρει το δρόμο να πηγαίνουν μπροστά, σε επίπεδο Οικονομίας.                    
Αυτό σημαίνει ότι είναι ένας εταίρος άκρως ελκυστικός.                 
Όταν έχουμε να κάνουμε με καθαρές σχέσεις οι οποίες κατοχυρώνουν πάνω απ όλα τα εθνικά μας συμφέροντα, είναι απαραίτητη και απαραβίαστη προϋπόθεση αυτό, τότε μπορούμε πραγματικά να κάνουμε άλματα στην ανάπτυξη.                  
Το οφείλουμε στους λαούς μας, το οφείλουμε στον Έλληνα πολίτη, ο οποίος παλεύει με δύσκολες συγκυρίες. Σήμερα ως Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης αλλά και ως Βουλευτής Ροδόπης έθεσα αυτές τις προϋποθέσεις σε ανώτερο επίπεδο αφού είχαμε υπουργικές συμμετοχές από την Τουρκία, συμμετοχές των μεγαλύτερων επιμελητηρίων αλλά και επιχειρήσεων της Τουρκίας.               
Αυτό σημαίνει ότι αυτά τα μηνύματα φεύγουν άμεσα προς την Τουρκία χωρίς καχυποψία, χωρίς φοβίες, χωρίς σύνδρομα τα οποία μας χαρακτήριζαν στο παρελθόν, με καθαρότητα στις σχέσεις μας. Με τις προϋποθέσεις που βάζουμε νομίζω ότι η ανάπτυξη στην υγιή επιχειρηματικότητα έχει μέλλον , προοπτική και αισιοδοξία.                 
Σήμερα όλοι αυτοί οι επιχειρηματίες που βρέθηκαν στην Κομοτηνή, δίνουν το παράδειγμα και τα στοιχεία, ώστε την προοπτική των ελληνοτουρκικών σχέσεων σε επίπεδο οικονομίας και ανάπτυξης να την βλέπουμε πλέον διαφορετικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: