Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

ΠΡΕΜΙΕΡΑ - ΑΠΟΨΕ ΣΤΙΣ 23.00 @SKAIGR

ΠΡΕΜΙΕΡΑ: Τρίτη 16 Οκτ. 23.15
ΟΙ ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ανοίγουν τη νέα τηλεοπτική χρονιά την Τρίτη 16 Οκτωβρίου στις 23.15 στον ΣΚΑΪ.
Νίκος Δένδιας
Την Τρίτη 16 Οκτωβρίου στις 23.15 στον ΣΚΑΪ ΟΙ ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ανοίγουν την 13η τηλεοπτική τους σαιζόν με τα καυτά προβλήματα γύρω από την ασφάλεια των πολιτών και την δημόσια τάξη. Από το Χυτήριο μέχρι την επίσκεψη Μέρκελ, και από την λαθρομετανάστευση μέχρι την αστυνομική βία, ο Αλέξης Παπαχελάς κάνει όλες τις κρίσιμες ερωτήσεις στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια που θα βρίσκεται στο στούντιο της εκπομπής. Ακόμη, ΟΙ ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ερευνούν και συναντούν τους απλούς έλληνες πολίτες αλλά και τους μετανάστες που βιώνουν καθημερινά τις πτυχές ενός σύνθετου προβλήματος, ενώ στην συζήτηση παρεμβαίνει και ο βουλευτής Επικρατείας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και υπεύθυνος του Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δημήτρης Τσουκαλάς.

"ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ"

Νέος τίτλος: ΤΟΡΤΟΥΓΑ, του Βαλέριο Εβαντζελίστι

Γίνε επιστήμονας του Cassini για μια μέρα!

Γίνε επιστήμονας του Cassini για μια μέρα! (Cassini Scientist for a Day! 2012)
Σας καλούμε να συμμετάσχετε στη 11η διεθνή έκδοση του διαγωνισμού έκθεσης της NASA “Γίνε επιστήμονας του Cassini για μία μέρα”.
Tο χειμώνα του 2012 το διαστημόπλοιο Cassini θα πάρει φωτογραφίες από το σύστημα του Κρόνου. Η αποστολή σας είναι να επιλέξετε το στόχο του οποίου η παρατήρηση πιστεύετε ότι θα φέρει σημαντικά επιστημονικά αποτελέσματα και να περιγράψετε σε μία έκθεση τους λόγους της επιλογής σας.
Οι νικητήριες εκθέσεις θα βραβευθούν και θα δημοσιευθούν στην επίσημη ιστοσελίδα της NASA.  

Πληροφορίες στους συνδέσμους: contest flyer, οδηγίες
http://www.space.phys.uoa.gr/outreach.html
ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
Αλεξανδρείας 113, περιοχή Μαρτίου, τηλ: 2310 423133
www.ofa.gr

Χειμωνίαζει... ώρα για εκδρομή στην Πιερία από 39€

Ελατοχώρι Πιερίας:39€ για 2ήμερο για 2 άτομα με πρωινό 
Ελατοχώρι Πιερίας:39€ για 2ήμερο για 2 άτομα με πρωινό.Σε έναν από τους ομορφότερους χειμερινούς προορισμούς, μια προσφορά για απόλυτη ηρεμία και ξεκούραση , σε καταπληκτική τιμή ! Χρειάζεστε κάτι περισσότερο;
Ελατοχώρι Πιερίας: 89€ ένα 3ήμερο για 2 άτομα σε έναν πανέμορφο ξενώνα

Ελατοχώρι Πιερίας: 89€ ένα 3ήμερο για 2 άτομα σε έναν πανέμορφο ξενώνα.Οικογενειακή ατμόσφαιρα και σπιτική φιλοξενία σε ένα πανέμορφο τοπίο. Μια μοναδική προσφορά!Αποκτήστε την και αποδράστε από την καθημερινότητα!( Ισχύει για διανυκτερεύσεις Κυριακή έως και Πέμπτη βράδυ )

Ελατοχώρι Πιερίας: 99€ ένα 3ήμερο για 2 άτομα σε έναν πανέμορφο ξενώνα

Ελατοχώρι Πιερίας: 99€ ένα 3ήμερο για 2 άτομα σε έναν πανέμορφο ξενώνα με πρωινό. Οικογενειακή ατμόσφαιρα και σπιτική φιλοξενία σε ένα πανέμορφο τοπίο. Μια μοναδική προσφορά!Αποκτήστε την και αποδράστε από την καθημερινότητα!( Ισχύει για διανυκτερεύσεις Παρασκευή & Σάββατο )

Ελατοχώρι Πιερίας: 230€ ένα 3ήμερο για 4 άτομα με πρωινό σε μεζονέτα

Ελατοχώρι Πιερίας: 230€ ένα 3ήμερο για 4 άτομα με πρωινό σε μεζονέτα. Με την οικογένεια ή την παρέα σας απολαύστε ένα μοναδικό ταξιδάκι, σε μια υπέροχη μεζονέτα και σε μια τιμή καταπληκτική! ( Ισχύει για 25 - 28/10/2012 )

Ελατοχώρι Πιερίας: 169€ ένα 3ήμερο για 2 άτομα με πρωινό σε δίχωρη σουίτα με τζάκι

Ελατοχώρι Πιερίας: 169€ ένα 3ήμερο για 2 άτομα με πρωινό σε δίχωρη σουίτα με τζάκι. Μοναδικές στιγμές σε ένα πανέμορφο τοπίο. Μια προσφορά με πολλές παροχές και καταπληκτική τιμή. Αγοράστε την τώρα και ταξιδέψτε στη ομορφιά της φύσης! ( Ισχύει για 25 - 28/10/2012 )

Ελατοχώρι Πιερίας: 119€ ένα 3ήμερο για 2 άτομα με πρωινό σε studio με τζάκι

Ελατοχώρι Πιερίας: 119€ ένα 3ήμερο για 2 άτομα με πρωινό σε studio με τζάκι.Ξεκούραση και χαλάρωση σε ένα υπέροχο τοπίο, αποκτήστε την προσφορά μας και αποδράστε για μια εκδρομή αξέχαστη! ( Ισχύει για 25 - 28/10/2012 )

Ελατοχώρι Πιερίας: 90€ ένα 3ήμερο για 2 άτομα με πρωινό

Ελατοχώρι Πιερίας: 90€ ένα 3ήμερο για 2 άτομα με πρωινό . Μια πρόταση για την 28η Οκτωβρίου σε εκπληκτική τιμή και με μοναδικές παροχές. Αγοράστε την τώρα και χαλαρώστε με πολυτέλεια σε ένα ονειρεμένο τοπίο! ( Ισχύει 25 - 28/10/2012 )

Ελατοχώρι Πιερίας:89€ για 4ήμερο για 2 άτομα με πρωινό

Ελατοχώρι Πιερίας:89€ για 4ήμερο για 2 άτομα με πρωινό. Σε έναν από τους ομορφότερους χειμερινούς προορισμούς, μια προσφορά για απόλυτη ηρεμία και ξεκούραση , σε καταπληκτική τιμή ! Χρειάζεστε κάτι περισσότερο;

Έκκληση για το δάσος των Σκουριών από γυναίκες της ΒΑ Χαλκιδικής - Το βίντεο της καταστροφής. "Ντροπή σας ρε ξευτελισμένοι, ντροπή σας.... "

 Εικόνες ντροπής, παραλογισμού και απογοήτευσης. 
  • Ντροπής, αφού δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν άνθρωποι που κερδίζουν ένα κομμάτι ψωμί καταστρέφοντας το σπίτι τους. 
  • Παραλογισμού αφού στην χώρα του παραλόγου, όλα τα λαμόγια (Μπόμπολας, κυβέρνηση Τρόικας και τοπικός άρχοντας) χωρίς άδειες ξεκίνησαν να καταστρέφουν το ομορφότερο κομμάτι της Χαλκιδικής. 
  • Απογοήτευσης γιατί (το ξαναγράφουμε) υπάρχουν συγχωριανοί μας που δεν τους ενδιαφέρει το μέλλον των παιδιών τους (Ότι φάνε, ότι πιούνε, και ότι αρπάξει ο κώλος τους)  
  • Έκκληση για το δάσος των Σκουριών από γυναίκες της ΒΑ Χαλκιδικής – Το βίντεο της καταστροφής
Χθες το πρωί, 12 Οκτωβρίου 2012, 50 γυναίκες όλων των ηλικιών από την Ιερισσό, τη Μ. Παναγία και τα Ν. Ρόδα, ανεβήκαμε στον Κάκαβο για να διαμαρτυρηθούμε για τα σχέδια της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ/ELDORADO για την περιοχή μας και να δούμε με τα μάτια μας πόσο έχει προχωρήσει καταστροφή του δάσους.
Xωρίς να γνωρίζουμε αν η αστυνομία είναι ενήμερη για τις κινήσεις μας, χωρίς να γνωρίζουμε αν μας περιμένουν μπλόκα και συλλήψεις, χωρίς να γνωρίζουμε καν αν θα μας επιτραπεί να φτάσουμε μέχρι τις Σκουριές, οι δυο ομάδες από την Ιερισσό και τη Μ. Παναγία δώσαμε ραντεβού στο Χοντρό Δέντρο και ξεκινήσαμε την ανάβασή μας.
Αφήσαμε τα αυτοκίνητα εκεί που βρισκόταν παλιά το φυλάκιο του αγώνα, αυτό που με τόσο μίσος κατεδάφισαν στις 20 Μαρτίου οι 500 τραμπούκοι που έστειλε η εταιρεία να χτυπήσουν 30 από εμάς. Συνεχίσαμε με τα πόδια προς το χώρο όπου σήμερα η εταιρεία κόβει το δάσος – όπως έχουμε κάθε δικαίωμα, αφού ο δρόμος είναι δημόσιος δασικός και όχι ιδιοκτησία της εταιρείας.
Δεν μας σταμάτησαν. Προχωρήσαμε φωνάζοντας συνθήματα, βλέποντας γύρω μας τα πρώτα σημάδια της καταστροφής και γεμάτες αγωνία γι’αυτό που θα συναντήσουμε παρακάτω.
Αυτά που είδαν τα μάτια μας δεν περιγράφονται, οι δε φωτογραφίες και τα βίντεο που πήραμε είναι πολύ φτωχά για να δώσουν την εικόνα, τη μυρωδιά των φρεσκοκομμένων δέντρων και τον ήχο του βουνού που αντηχεί ολόκληρο από τα πριόνια και τα τρυπάνια. Η άδεια υλοτόμησης από το Δασαρχείο υποτίθεται ότι δόθηκε μόλις την Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου, αλλά αυτή η κοσμογονία αποκλείεται να έγινε μέσα σε μόλις δυο μέρες. Είναι βέβαιο ότι η εταιρεία δούλευε και απο πριν χωρίς άδεια, αλλά ποιος είδε, ποιος έλεγξε, ποιος νοιάστηκε για τη νομιμότητα; Και ποιος θα νοιαστεί από εδώ και πέρα;
Σήμερα μαύρισαν οι ψυχές μας. Ο χώρος όπου πρόκειται να γίνει το εργοστάσιο έχει πλέον “καθαριστεί”, έτσι το λένε, έχει καθαριστεί από τη “βρωμιά” των αιωνώβιων δέντρων. Ατελείωτες στοίβες από κομμένους κορμούς βρίσκονται κατα μήκος του δρόμου για πολλές εκατοντάδες μέτρα και μέσα στο δάσος, όσο μακριά μπορεί να φτάσει το μάτι. Οι υλοτόμοι δουλεύουν πυρετωδώς βγάζοντας τα ξύλα με τα μουλάρια. Υλοτόμοι που οι περισσότεροι δεν είναι από την περιοχή μας, αφού οι δικοί μας δασικοί συνεταιρισμοί, προς τιμήν τους, αρνήθηκαν να πάνε.
Δεν υπήρξε καμμία συμπλοκή με τους εργαζόμενους της εταιρείας με τους οποίους δεν έχουμε, δεν θέλουμε να έχουμε καμμία αντιπαλότητα. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες τους, δεν υπάρχει καμμια οικογένεια που να μην έχει τις ίδιες δυσκολίες, και οι δικές μας οικογένειες έχουν ανέργους, αλλά προσπαθούμε να επιβιώσουμε διαφορετικά χωρίς να καταστρέψουμε το σπίτι μας. Με ορισμένους προσπαθήσαμε να πιάσουμε κουβέντα, να τους εξηγήσουμε ότι καμμια δουλεια δεν είναι ντροπή αλλά για εμάς, ναι, το να καταστρέφεις τον τόπο σου, το μέλλον των παιδιών σου και το μέλλον των άλλων παιδιών, αυτό είναι ντροπή. Συναντήσαμε σφιγμένα χείλη από τους περισσότερους και ειρωνικά γελάκια από ελάχιστους. Σε γενικές γραμμές μας αντιμετώπισαν σαν μια πολύχρωμη θορυβώδη παρέλαση, ένα τσούρμο ενοχλητικές γυναίκες που ανήκουν στην κουζίνα και όχι στο βουνό. Βολική σκέψη για να αποφεύγονται οι προβληματισμοί.
Τέλος διασχίσαμε τα “κατεχόμενα”, το δρόμο με τα συρματοπλέγματα, τα ηλεκτρονικά συστήματα ανίχνευσης κίνησης και τις προειδοποιητικές πινακίδες, για να πάμε να δούμε το παλιό όρυγμα που θα είναι το κέντρο της μελλοντικής γιγαντιαίας εξόρυξης. Δεν καταφέραμε να το προσεγγίσουμε, γιατί ο χώρος ήταν αποκλεισμένος από συρματοπλέγματα και σεκιουριτάδες. Χθες δεν υπήρχαν εκεί άλλοι εργάτες εκτός από της αρχαιολογίας, αλλά ξέρουμε ότι οι εργασίες προετοιμασίας του χώρου έχουν ήδη αρχίσει. Το πηγάδι θ’αρχίσει να κατασκευάζεται σύντομα.
Μας ακολουθούσαν διαρκώς και μας βιντεοσκοπούσαν διαρκώς, προσπαθώντας μάλλον να μας τρομοκρατήσουν, ξυπνώντας το φόβο της αστυνομίας, της ασφάλειας, του παρακράτους. Τι ήθελαν να μας πούν; Προσέχετε, σας ξέρουμε; Όμως εμείς δεν κρυφτήκαμε ποτέ, εμείς δεν φοράμε κουκούλες, τα πρόσωπα και τα ονόματά μας είναι γνωστά σε όλους.
Αναρωτιόμαστε: Για κάθε δέντρο που πρόκειται να κοπεί στην Αθήνα ή στα άλλα αστικά κέντρα, ξεσηκώνονται δεκάδες φορείς και ομάδες πολιτών για να αποτρέψουν την “καταστροφή”. Είναι δυνατόν οι ίδιοι άνθρωποι να είναι αδιάφοροι στη σφαγή χιλιάδων αιωνόβιων δέντρων, που έστω ότι είναι σε άλλη περιοχή της χώρας; Τόσο έχει στενέψει ο ορίζοντας των ανθρώπων λόγω της κρίσης;
Απευθυνόμαστε σε όλους τους Ιερισσιώτες, σε όλους τους Μεγαλοπαναγιώτες, σε όλους τους Χαλκιδικιώτες, σε όλους τους Έλληνες και μη. Τώρα είναι η ώρα να πονέσετε. Εμείς ήμασταν μάρτυρες των πρώτων σταδίων καταστροφής της Χαλκιδικής που όταν ολοκληρωθεί θα τη νοιώσετε όλοι. 3300 στρέμματα από αυτό το αρχέγονο δάσος θα αποψιλωθούν για να γίνει ο κρατήρας εξόρυξης, δρόμοι, εργοστάσια και χαβούζες τοξικών αποβλήτων. Η Χαλκιδική που ξέρατε δεν θα υπάρχει πια.
Απευθυνόμαστε σε όλους τους ευαίσθητους ανθρώπους αυτής της χώρας. Πολεμάμε συμφέροντα δεκάδων δισεκατομμυρίων, ενάντια σε εταιρικούς κολοσσούς και σε ολόκληρο το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα και τον κρατικό μηχανισμό.
Τώρα είναι η ώρα να μας βοηθήσετε.

Οι Δρόμοι του κρασιού της Πελοποννήσου και πάλι στη Θεσσαλονίκη

Αν και στα 99 του χρόνια, το λέει ακόμη η "περδικούλα" του... - Μετανιωμένη για το φόνο τους άνδρας της, δηλώνει η 42χρονη από την Λαμία, αλλά είναι πολύ αργά - Ξεψύχησε 15χρονη που απειλούσε πως θα αυτοκτονήσει

Κύριε Πρωθυπουργέ, καταργήστε τον Στουρνάρα...
Μετανιωμένη για το φόνο τους άνδρας της, δηλώνει η 42χρονη από την Λαμία, αλλά είναι πολύ αργά

Μανιτάκης: Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το δημόσιο υπό "την δαμόκλειο σπάθι" των απολύσεων

Αν και στα 99 του χρόνια, το λέει ακόμη η "περδικούλα" του...

Από σήμερα στα ράφια και τα ληγμένα τρόφιμα

Το υπουργείο Ανάπτυξης για τα ληγμένα

Ξεψύχησε 15χρονη που απειλούσε πως θα αυτοκτονήσει

Όχι της ΔΗΜΑΡ στις απαιτήσεις της τροϊκας

Ο Βενιζέλος αναζητεί εξιλαστήρια θύματα για την κατάσταση της χώρας

Η τρόικα εμμένει στις παράλογες απαιτήσεις της

Η αφυδάτωση μειώνει τη μνήμη και την ικανότητα συγκέντρωσης

Η Ψυχική Υγεία μας αφορά όλους...

Ιδού η λίστα με ονόματα πολιτικών προσώπων που έχουν βγάλει χρήματα στο εξωτερικό!

Ιδού η λίστα με ονόματα πολιτικών προσώπων που έχουν βγάλει χρήματα στο εξωτερικό!

Απαιτήσεις «εργασιακού μεσαίωνα» | Τσίπρας: Δεν θέλουμε έξοδο από το ευρώ | Φορολογικό με αναδρομική ισχύ! | Δεν δίνουν λεφτά οι μεγαλοφειλέτες

Εκτός ορίων οι απαιτήσεις της τρόικας για δημόσιο - εργαζόμενους ιδιωτ. τομέα
περισσότερα

Νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών πριν τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.
περισσότερα

Τσίπρας: Δεν είναι στόχος η έξοδος από το ευρώ, γιατί θα καταστραφούμε
περισσότερα

Με αναδρομική ισχύ οι περικοπές στις φοροαπαλλαγές στα εισοδήματα του 2012

περισσότερα

ΑΝ.ΕΛ.: Κυβέρνηση και τρόικα φέρνουν εργασιακές σχέσεις Μεσαίωνα
περισσότερα

Μόλις 19 εκατ. ευρώ οι εισπράξεις του κράτους από οφειλές 13 δισ.!
περισσότερα

Να καταργηθεί το χαράτσι στα ακίνητα ζητούν 45 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
περισσότερα

eklogika.gr: Ειδήσεις, αρθρογραφία, Τράπεζα Πληροφοριών
περισσότερα

www.eklogika.gr : το πιο ενημερωμένο portal για την πολιτική, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις εκλογές

Ένας νεκρός και ένας τραυματίας στο δικαστήρια της Ευελπίδων - Εισάγουν πετρέλαιο από τα Σκόπια οι κάτοικοι του νομού Φλώρινας

Εισάγουν πετρέλαιο από τα Σκόπια οι κάτοικοι του νομού Φλώρινας
Ένας νεκρός και ένας τραυματίας στο δικαστήρια της Ευελπίδων

Δείτε για τα "μάτια" ποιάς χωρίζει ο Σισ

Ο Τιερί Ρουσέλ εμπλέκεται στον θάνατο δύο μοντέλων- συνοδών

Δεν τα "βρήκαν" πρατηριούχοι και υπουργείο Οικονομικών

Το 90% του παγκοσμίου πληθυσμού διαθέτει κινητό τηλέφωνο!

Υποψήφιος εκ νέου ο Καμίνης στο δήμο

Ψίχουλα έχουν εισπραχθεί από τους μεγάλους φοροοφειλέτες

Η διαφθορά ζει και βασιλεύει στην Ελλάδα

Στο χειρουργείο με αιμάτωμα στον εγκέφαλο ο Ρουπακιώτης

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ PIAZZA del POPOLO

PIAZZA del POPOLO
Οι θέσεις της Χρυσής Αυγής για τον πολιτισμό!
Επιχειρηματίας στην Ορεστιάδα βίαζε ανήλικα κορίτσια

Κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης για συμμετοχή στην απεργία της 18ης Οκτωβρίου

Κλειστή η αγορά της Κομοτηνής την Τετάρτη 17 και την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου

Παραίτηση Βενιζέλου ζητά ο Ραγκούσης

Κατασχέθηκαν οινοπνευματώδη ποτά στην Καβάλα

Ο Στάθης Δρογώσης φέρνει την «Όμορφη Ζωή» στην Κομοτηνή!

Ζωή σε οκτώ συνανθρώπους του χάρισε 40χρονος δότης από την Αλεξανδρούπολη

Ο Θάνος Μικρούτσικος ζωντανά στην Ξάνθη

Μετά το 2014 θα ξεκινήσουν οι πρώτες έρευνες για ύπαρξη πετρελαίου στην Θάσο

4ο Πανελλήνιο Κύπελλο Ανάπτυξης στην Κομοτηνή

Ερώτηση Ουζουνίδη για τις κτιριακές εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής στην Σαμοθράκη

Η Ξάνθη του Μάνου Χατζιδάκι

H ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

H ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
Ανοικτή σύγκρουση Γερμανίας – ΔΝΤ για το «κούρεμα»
Το «κυνήγι μαριονέτας» της Goldman Sachs
Η αβάσταχτη ελαφρότητα μιας ... τεχνητής φούσκας
Μαθήματα ιστορίας για το δημόσιο χρέος
Ζήτημα Δημοκρατίας και θέμα προετοιμασίας για το Σχέδιο Β θέτει ο Αλ.Αλαβάνος
Πέθανε ο καρδιοχειρουργός Παναγιώτης Σπύρου
Αλαβάνος: Συζήτηση σχεδίου Β για έξοδο από το ευρώ
Στα Ιωάννινα τη Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας
Μ. Κοππά: Ερώτηση στην Κομισιόν για τη συλλογή στοιχείων από παιδικούς σταθμούς
Ανεργος έπαιρνε 12 επιδόματα το μήνα από τον ΟΑΕΔ
Ένταση από την παρουσία της Χρυσής Αυγής στις εκδηλώσεις για τον Ι. Καποδίστρια
Ερώτηση στην Κομισιόν για τη συλλογή στοιχείων από παιδικούς σταθμούς
Διαφωνίες τρόικας - Βρούτση για τις «προαπαιτούμενες» ανατροπές στα εργασιακά
Διαφωνία Λευκωσίας - τρόικας για την ανακεφαλαιοποίηση των κυπριακών τραπεζών
Η διαμάχη Ευρώπης - ΔΝΤ για την ελληνική κρίση στο επίκεντρο της Συνόδου του Τόκιο
Επαναγορά ομολόγων και ανταλλαγή μετοχών των τραπεζών για τη μείωση του χρέους
Διετή επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος εισηγείται η τρόικα, κατά το Spiegel
Νέα σενάρια στο τραπέζι για την επιμήκυνση του Μνημονίου και του χρέους
Πάνω από τα 1.000 ευρώ οι περικοπές στις συντάξεις, λέει ο Γ. Βρούτσης
Δήμευση καταθέσεων, δέσμευση περιουσιών σε σχέδιο δράσης του ΣΔΟΕ
Εθνική Ασφαλιστική:Τι λέει για αθέμιτες πρακτικές
3Ε: Στις 8/11 τα αποτελέσματα εννεαμήνου
Αποχώρηση εσωτερικού ελεγκτή από Eurodrip
Πρόγραμμα ανάκλησης FORD τύπου Fiesta Van
Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Προσλήψεις το 2013
Σε θετικό κλίμα η πρώτη επαφή Εθνικής - Eurobank
Δεύτερο έργο στην Ιορδανία για τη Μέτκα
Αυξημένη 10% η κίνηση εξωτερικού της AEGEAN

Real.gr

Σημείο μηδέν για τα εργασιακά
Το παρασκήνιο της εμπλοκής για τις απολύσεις στο δημόσιο

Ανασχηματισμός, αλλά και... εκλογικά σενάρια!

Απαρχή εξελίξεων τα μέτρα για το ΠΑΣΟΚ

Ο Α.Παπαδόπουλος στο Real.gr

Και τώρα τρέχουν για τον Καρούζο

Πιάστηκαν μαλλί με μαλλί Αρετή και Βίκυ

Έσπασε τα ρεκόρ ο «παλαβός» Φέλιξ

Δεκάδες εκατομμύρια παρακολούθησαν το άλμα

Οι χρήστες iPhone 5 «σερφάρουν» περισσότερο στο διαδίκτυο

Φόβοι μήπως στείλουν στη Βουλή την υπόθεση «λίστα Λαγκάρντ»

Τραγωδία στον Νείλο

ΕΟΠΥΥ έξω από τα δόντια!

Στον «αέρα» η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης

Η Τζένη Θεωνά μιλά για τις σχέσεις

Νίκη για τους αυτονομιστές στο Βέλγιο

H ευρωζώνη πάλι στο χείλος του γκρεμού;

H ευρωζώνη πάλι στο χείλος του γκρεμού;
Όταν ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Mario Draghi ανακοίνωσε στα τέλη Ιουλίου ότι η ΕΚΤ «θα κάνει ό,τι χρειάζεται» για να προληφθεί η αποκαλούμενη «μετάδοση του κινδύνου» η απειλή δηλαδή ότι ορισμένες χώρες ενδέχεται να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν το ευρώ και να επαναφέρουν τα δικά τους νομίσματα, οι αποδόσεις των ισπανικών και ιταλικών κρατικών ομολόγων υποχώρησαν αμέσως. Στη συνέχεια, στις αρχές Σεπτεμβρίου, το Συμβούλιο της ΕΚΤ ενέκρινε την πρόταση του Draghi, ηρεμώντας περαιτέρω τις αγορές.
Συνέχεια
Ο καρχαρίας της Ευρωζώνης εξακολουθεί να έχει όρεξη
 «Ένας καρχαρίας πρέπει να κινείται συνεχώς προς τα εμπρός αλλιώς πεθαίνει. Και νομίζω ότι αυτό που έχουμε στα χέρια μας είναι ένας νεκρός καρχαρίας». Η περιγραφή του Woody Allen για την αποτυχία στη σχέση του με την Annie Hall είναι τόσο εύστοχη όταν εφαρμόζεται στη ζώνη του ευρώ. Οι εντάσεις εντός της ζώνης σταθεροποιούνται καθώς μπαίνουμε σε μια εβδομάδα κατά την οποία η Ιταλία, το Βέλγιο, η Ισπανία και η Γαλλία σχεδιάζουν να αξιοποιήσουν τις αγορές για κάποια € 17 δισ. ($ 22 δισ.) σε νέα δάνεια και, όπως λέει η Goldman Sachs, η ευρωπαϊκή οικονομία ολισθαίνει σε ύφεση. 
Συνέχεια

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ Greek Alert

Greek Alert
Κύπρος:Πρώτα μας δίνετε Μόρφου και Βαρώσια και μετά λύση του Κυπριακού
Μαράκανδα

Τουρκία:''Δημιουργήστε 20 αυτόνομες περιοχές με δική τους Βουλή''

Η ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ !!

Βοηθήστε όλοι – Διαδώστε παντού

ΣΕ 48 ΩΡΕΣ ΚΑΤΑΣΤΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!!!

Today at InfognomonPolitics

Today at InfognomonPolitics
Οι Πόντιοι δείχνουν πώς να σηκώσουμε όλοι οι Έλληνες και πάλι ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ
H Ελλάδα ετοιμάζεται να φιλοξενήσει έως και 20.000 πρόσφυγες από τη Συρία

Guillermo Mordillo

Αχμέτ Νταβούτογλου: «Η θέση μας για το Καστελόριζο στηρίζεται στο διεθνές δίκαιο»

Οι ελληνόφωνοι κάτοικοι του Πόντου

ΚΑΣΠΙΑ Σφοδρή διαπάλη για τον έλεγχο του πλούτου της Στρατιωτικοποίηση και τα πρώτα «θερμά επεισόδια»

Οι Κούρδοι ξανά/Οπόλεμος στη Συρία ανέδειξε ξανά το κουρδικό πρόβλημα.

ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΟΜΗΡΟΥΣ ΤΩΝ ΟΡΕΞΕΏΝ ΤΟΥΣ «Αφρίζουν» με την στάση του Έλληνα πρωθυπουργού να μην εγγραφούν παρανόμως μαθητές στον Εχίνο

Πόντιοι στην σημερινή Τουρκία μιλάνε αρχαία Ελληνικά

Μια νέα πρόκληση για τον Σαμαρά

Προσγείωση σε άγνωστο έδαφος για την Τουρκία

Η άλλη όψη της επίσκεψης

Τουρκική απειλή για βέτο στην ΟΙΣ

Μαζέψτε τις….celebrities ΣΥΝ & ΔΗΜΑΡ

Οι Ιρακινοί Στέλνουν Καύσιμα στη Συρία, Στηρίζοντας τον Ασάντ

Το Σύμφωνο της Βαρσοβίας, το ΝΑΤΟ και οι Κρυφές Διαδρομές του Ιρανικού Αερίου στην Ευρώπη

Μετά τις Τουρκικές Βάσεις ακολουθούν οι Τουρκικές Εταιρείες;

Πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων θέλει η τρόικα - Προφυλακίσθηκε ο 42χρονος στην Ορεστιάδα

Δωροδοκίας το ανάγνωσμα
Η σέξυ Ελένη και το ουζάκι

Νίκη των αυτονομιστών Φλαμανδών στην Αμβέρσα

Τράιφλ κεράσια με μασκαρπόνε

Προφυλακίσθηκε ο 42χρονος στην Ορεστιάδα

Ο Τραγάκης στην εντατική

Να άρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, ζητά ο Παναγιωτακόπουλος

Τρεις θυγατέρες έστειλαν αρκετά εκατομμύρια ευρώ στο εξωτερικό

Ρετσίνα από την Ρόδο θα σερβίρεται στις πτήσεις της Japanese Airlines

"Κακές" τροφές που όμως πρέπει να τρώμε με μέτρο

Πράσινο φως για δημοσψήφισμα ανεξαρτησίας στην Σκωτία

Πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων θέλει η τρόικα

Τι συμφέρει να καταναλώσετε ως καύσιμο για την θέρμανση της κατοικίας σας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Διαβάστε σήμερα στην καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα «Ελεύθερη Ζώνη» (www.elzoni.gr):
Τι δεν καταλαβαίνετε; Είναι ο φασισμός, ανόητοι! περισσότερα…

Ελεύθερη Ζώνη

Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα.
Βησσαρίωνος 3-5, Αθήνα

Τηλ. 210-3643601

Σήμερα στο e-Pontos...

Σήμερα στο e-Pontos...
Το Ιερό Ιδρυμα Ποντίων τίμησε την μνήμη του ευεργέτη Νίκου Κεφαλίδη