Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Γ. ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Α΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Θεσσαλονίκη, 23Σεπτεμβρίου 2008
Ο Βουλευτής Απόστολος Τζιτζικώστας πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στην εμπορική αγορά στην περιοχή του Βαρδαρίου, μαζί με κλιμάκιο του Μετρό, ανταποκρινόμενος στο αίτημά που του κατέθεσαν οι καταστηματάρχες, σε συνάντηση που προηγήθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου.
Αντικείμενο της επίσκεψής, ήταν να ενημερωθούν από κοινού για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της περιοχής, ύστερα από την εγκατάσταση του εργοταξίου του Μετρό.
« Κάλεσα τον Διευθυντή Έργου του Μετρό κ. Δημήτρη Σιδέρη, τον οποίο και θέλω να ευχαριστήσω για την άμεση ανταπόκρισή του, να πραγματοποιήσουμε από κοινού αυτοψία στην περιοχή, να καταγράψουμε τις ενστάσεις των καταστηματαρχών και να εξετάσουμε ποιες δυνατότητες υπάρχουν προκείμενου να διευκολυνθεί η διέλευση των πεζών από την περιοχή, ώστε να μην έχει μεγάλη πτώση η εμπορική κίνηση στα καταστήματα.
Το Μετρό είναι ένα πολύ σημαντικό έργο για την πόλη μας, όμως θα πρέπει να είμαστε δίπλα σε όλους τους συμπολίτες μας, οι οποίοι πλήττονται λόγω των εργασιών που απαιτούνται για την κατασκευή του» ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Τζιτζικώστας.

Ρόμπα στο cnn με τον Κεφαλογιάννη και τον χασισέμπορο που προστάτευε

(ΑΠΟ troktiko)
Άντε τα ρεζιλίκια μας έχουν και διεθνές αντίκτυπο.
Το cnn πρόβαλε-ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΛΟΓΙΚΟ-το θέμα της καταδίκης του συμβούλου του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, του Γιάννη Κεφαλογιάννη για υπόθαλψη εγκληματία. Από χθες το βράδυ δεν έχουμε σταματήσει να γράφουμε για το θέμα όχι επειδή έχουμε κάτι με τον Κεφαλογιάννη αλλά επειδή το θέμα είναι πιο σοβαρό από όλα.
Και από τα οικόπεδα και από τον πλουτισμό.
Ο σύμβουλος του πρωθυπουργού(αν δεν το καταλαβαίνουμε)έκανε πλάτες σε έναν έμπορο χασις στον Μυλοπόταμο.
Την ίδια ώρα που οι αστυνομικοί έπεφταν βαριά τραυματισμένοι από....σφαίρες των εγκληματιών.
Ναι, καμία ζωή δεν συγκρίνετε με κανένα οικόπεδο.
Και όταν μάλιστα η δικαστική απόφαση λέει ότι ο πρώην υπουργός ήταν ο άνθρωπος που μεσολάβησε για να αθωωθεί μιλάμε ότι το σήριαλ έχει τα πάντα!
To θέμα με το cnn το πήραμε από το antinews.gr

Τιτσιάνο, ο μάγος του χρώματος στην Αθήνα

(ΑΠΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ http://news.kathimerini.gr/)
Ο Τιτσιάνο δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις.
Θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους ζωγράφους της Αναγέννησης, «Ο μάγος του χρώματος», που άφησε πίσω του ένα εξαιρετικά συνεπές έργο, από μυθολογικές και θρησκευτικές σκηνές μέχρι προσωπογραφίες.
Εννέα πίνακές του και ένας που αποδίδεται στο εργαστήριό του, συμπεριλαμβάνονται στην έκθεση «Από τον Tiziano στον Pietro da Cortona: το Ιερό, ο Μύθος, η Ποίηση...» με 24 έργα που εγκαινιάζεται την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης από τον πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας κ. Τζόρτζιο Ναπολιτάνο και τον Πρόεδρο της ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια. Τα σημαντικά εκθέματα που θα φιλοξενηθούν στην Αθήνα μέχρι και τις 20 Δεκεμβρίου προέρχονται από μεγάλα ιδρύματα της Ιταλίας.
Η επιλογή τους σκιαγραφεί με τον καλύτερο τρόπο την εξέλιξη της καλλιτεχνικής αναζήτησης σε μια γόνιμη ιστορική και πνευματική περίοδο.
Οι θεατές βλέπουν την εξέλιξη της ζωγράφικής από τον 16ο ώς τον 17ο αι. μέσα από την τέχνη του Τιτσιάνο και άλλων σπουδαίων ζωγράφων εκείνης της περιόδου που αποτυπώνουν στον καμβά τις ποικίλες εκφάνσεις των αισθητικών αντιλήψεων της εποχής.
Ταυτόχρονα αντιλαμβάνονται τις αξίες της κοινωνίας στην οποία διακρίθηκε ο Τιτσιάνο, καθώς έχαιρε σεβασμού του Δούκα της Φεράρας και του Αυτοκράτορα του Κάρολου του Ε΄, ο οποίος μάλιστα τον έχρησε επίσημο ζωγράφο της αυλής του. Στην Αθήνα παρουσιάζονται πίνακές του από διαφορετικές χρονολογικές και θεματικές ενότητες, που όμως αποδεικνύουν ότι τα βήματά του προς την ωρίμαση έγιναν με αποφασιστικότητα, αλλά και σοφία, χωρίς ποτέ να ξεφύγει από το προσωπικό και αναγνωρίσιμό του ιδίωμα.
Οι επισκέπτες σίγουρα θα εντυπωσιαστούν από τη δύναμη και την ευαισθησία των έργων του.
Στον «Μαστιγωμένο Χριστό» λ.χ. θα δουν το πρόσωπου Του, γεμάτο ένταση με τα μάτια να στρέφονται στον ουρανό για βοήθεια.
Ενας Κύριος ανθρώπινος και θεϊκός μαζί.
Στον «Μυστικό Δείπνο» θα απορροφηθούν από την ενάργεια των χρωμάτων, στη «Μετανοούσα Μαγδαληνή», από τη βαθιά αισθησιακότητα της αμαρτωλής γυναίκας, στην «Αφροδίτη με τον Ερωτιδέα» από το σώμα της γυμνής θεάς. Δίπλα στα λαμπερά έργα του Τιτσιάνο, εκείνα των συγκαιρινών του καλλιτεχνών μάς βοηθούν επίσης να μπούμε στο πνεύμα της εποχής.
Ο Γιάκοπο Λιγκότσι, ο Ανίμπαλε Καράτσι, ο Τζιοβάνι Κονταρίνι, ο Γιάκοπο Νεγκρέτι, ο Τζοβάνι Αντόνιο ντε Σάκις, ο Ντομένικο Καμπανιόλα, ο Πιέτρο Μπερετίνι (ο επονομαζόμενος Πιέτρο ντα Κορτόνα), ο Πιέτρο Μπονάτο, ο Αλεσάντρο Βαροτάρι και ο Γιάκοπο Πιτσίνι είναι μια πλειάδα αντανακλούν την ακτινοβολία του Τιτσιάνο αλλά και της δικής τους ζωγραφικής οντότητας.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήμος Καλαμαριάς Μια ιδιαίτερη εκδήλωση με προσκεκλημένους όλους τους δασκάλους της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που υπηρετούν στα σχολεία της Καλαμαριάς ενόψει και της νέας σχολικής χρονιάς, που ξεκίνησε πριν από λίγες μέρες, πραγματοποιεί η Αντιδημαρχία Παιδείας Καλαμαριάς. Η εκδήλωση - που εκφράζει την ευαισθησία της Διοίκησης του Δήμου σε θέματα παιδείας, θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008, στις 8.00 το βράδυ στον κήπο του πρώην Remezzo, (Νικολάου Πλαστήρα), δίπλα στη θάλασσα. Στη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος Χριστόδουλος Οικονομίδης και η Αντιδήμαρχος Παιδείας Μαρία Παυλίδου θα βραβεύσουν άτομα με εξαιρετικές επιδόσεις ο καθένας στον τομέα του.
Την Κατερίνα Αϋφαντή, επιστήμονα παγκοσμίου φήμης, ερευνήτρια της νανοτεχνολογίας, τον Σταυριανό Σισμανίδη, παγκόσμιο πρωταθλητή κολύμβησης εφήβων, καθώς επίσης και επτά μαθητές που εισήχθησαν σε Πανεπιστημιακές σχολές με το μεγαλύτερο βαθμό πρόσβασης. Παράλληλα θα ευχηθούν σε όλους τους εκπαιδευτικούς να έχουν μια καλή και αποδοτική σχολική χρονιά, ενώ οι εκπαιδευτικοί από την πλευρά τους θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με την διοίκηση θέματα που τους απασχολούν και αφορούν τα σχολικά κτίρια.

Θα μπορούσε να γίνει η Autonomia EXPO στην Θεσσαλονίκη;

(ΑΠΟ http://www.autonomiaexpo.org/) Αυτό είναι ένα ερώτημα που τίθεται συνεχώς προς το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ, από πολλούς εκθέτες και επισκέπτες, ειδικά αυτούς που προέρχονται από την Θεσσαλονίκη - αφού στη Θεσσαλονίκη γεννήθηκε και το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ και η Autonomia EXPO.Η απάντηση είναι πολύ σκληρή για όλους εμάς που θεωρούμε την Ελλάδα πατρίδα μας και τη Θεσσαλονίκη την γενέτειρά μας και το σπίτι μας. Τεχνικά, είναι αδύνατο η Θεσσαλονίκη να εξασφαλίσει την πρόσβαση σε τόσες χιλιάδες ανθρώπων με πολύ σοβαρές αναπηρίες, επειδή πολύ απλά η Θεσσαλονίκη στερείται των στοιχειωδών υποδομών σε μεταφορές, σε ξενοδοχεία (και σε προσπελάσιμα δωμάτια ξενοδοχείων). Πρακτικά είναι αδύνατο να διακινηθούν τις 3 ημέρες που διαρκεί η Autonomia EXPO (στην ουσία για τους επισκέπτες είναι το λιγότερο 4 ημέρες) τόσες χιλιάδες ανθρώπων με τόσο σοβαρές αναπηρίες. Μολονότι η Θεσσαλονίκη έχει ένα τεράστιο πλεονέκτημα, τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, που είναι προσπελάσιμη -με ελάχιστες εξαιρέσεις-, στερείται όλων των δυνατοτήτων που χρειάζεται μια διοργάνωση αυτού του μεγέθους: - Δεν υπάρχει προσπελάσιμο μέσο μεταφοράς από και προς τη Θεσσαλονίκη, ενώ το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης δεν εξυπηρετείται από προσπελάσιμα μέσα μαζικών μεταφορών. - Δεν υπάρχει προσπελάσιμο μέσο μεταφοράς για την μεταφορά των επισκεπτών από το ξενοδοχείο στο εκθεσιακό κέντρο και αντιστρόφως.
Οι όποιες μεταφορές, γίνονται είτε με τα «πόδια» είτε με τις ρόδες των αναπηρικών αμαξιδίων.
Τα ξενοδοχεία που έχουν προσπελάσιμα δωμάτια βρίσκονται εκτός Θεσσαλονίκης και δεν εξυπηρετούνται από προσπελάσιμα μέσα μαζικών μεταφορών. - Δεν υπάρχει τρόπος να μετακινηθούν από και προς την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ακόμη και οι Θεσσαλονικείς που κατοικούν στις συνοικίες ή στα προάστια της Θεσσαλονίκης.
Με τί μέσα θα μετακινηθούν τόσες εκατοντάδες άνθρωποι από τις συνοικίες και τα προάστια προς το κέντρο και ύστερα το βράδυ στην αντίθετη κατεύθυνση; Έχει σκεφτεί κανένας πώς θα δείχνει η Εγνατία, η Τσιμισκή, η πλατεία ΧΑΝΘ με τόσες χιλιάδες χειριστές αναπηρικών καθισμάτων και τόσες χιλιάδες αυτοκίνητα που θα προσπαθούν να μετακινηθούν και να παρκάρουν; Πάντως, πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού των ανθρώπων του ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ βρίσκεται η ανάγκη να περιοδεύει η Autonomia EXPO, όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε όλη την Ελλάδα.
Παντού σε όλα τα μέρη του κόσμου όλες οι εκθέσεις είναι περιοδεύουσες και μόνο στην Ελλάδα αντιμετωπίζουμε πρόβλημα υποδομών ακόμη και όταν πρόκειται για τη βασική διοργάνωση στο πιο προσπελάσιμο μέρος της Ελλάδας που είναι το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (το οποίο υποτίθεται πως κάποτε στέγασε τους ολυμπιακούς Αγώνες). ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ, Σεπτέμβριος 2008

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Μια εξαιρετική δισκογραφική δουλειά κυκλοφορεί από τον ΜΕΤΡΟΝΟΜΟ, την οποία σας προτείνουμε να αποκτήσετε.
Οταν ένας μεγάλος συνθέτης βρίσκεται με έναν ευαίσθητο στιχουργό, το αποτέλεσμα αυτής της συνεύρεσης δεν μπορεί να είναι διαφορετικό από αυτό που φέρει τον τίτλο
ΕΡΩΤΑΣ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ
Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΕΟΝΤΗΣ, ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΝΤΖΟΣ, και ένα μεγάλο επιτελείο ερμηνευτών έρχονται να μας διαβεβαιώσουν ότι το καλό ελληνικό τραγούδι είναι εδώ!
ΕΡΩΤΑΣ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ
Δεκαπέντε τραγούδια σε στίχους του Δημήτρη Λέντζου και ερμηνευτές τον Δημήτρη Μητροπάνο, το Νίκο Δημητράτο, τον Παντελή Θαλασσινό, τον Δώρο Δημοσθένους, τη Μαρία Σουλτάτου και την Ιωάννα Φόρτη. "Πρόκειται για λαϊκά τραγουδια -μας λέει ο Χρήστος Λεοντής- που διαφέρουν από τα υπόλοιπα επειδή εκτρέπονται λίγο από την τρέχουσα νοοτροπία και κατά πολύ από τη νοοτροπία της τηλεόρασης.
Δηλαδή υπάρχουν ζεϊμπέκικα, χασάπικα αλλά και τραγούδια μπαλάντες.
Άλλα πάλι που είναι αφηγηματικά, άλλα άκρως ερωτικά ή ρομαντικά που σου δημιουργούν μια συγκινηση και μια τρυφερότητα.
Μεγάλη ποικιλία ρυθμών και καταστάσεων." Το εξώφυλλο του CD φιλοτεχνείται από τον νέο ταλαντούχο ζωγράφο Στέφανο Ρόκο ενώ στο ένθετο περιλαμβάνονται οι στίχοι των τραγουδιών που κοσμούνται με ειδικά σκίτσα του Ρόκου εμπνευσμένα από αυτούς. Έπαιξαν οι μουσικοί:
Νεοκλής Νεοφυτίδης: πιάνο, Γιάννης Σινάνης: μπουζούκι, τζουρά, μπαγλαμά, Παναγιώτης Μάργαρης:κλασική κιθάρα, Γιάννης Παπαζαχαράκης: ακουστική κιθάρα, Μαριλίζα Παπαδούρη: βιολοντσέλο, Μάνος Αβαράκης: φυσαρμόνικα, Χρήστος Πανόπουλος: κρουστά, Κώστας Παριορίτσας: κρουστά, Τεό Λαζάρου: κοντραμπάσο, Στέλιος Πετράκης: ούτι, λύρα, και Φαίδρα Λεοντή: φωνητικά. Ενορχήστρωση - Διεύθυνση ορχήστρας: Χρήστος Λεοντής.
Παραγωγή: Περιοδικό Μετρονόμος.
Επιμέλεια παραγωγής: Θανάσης Συλιβός. Το cd "Έρωτας Αρχάγγελος" μπορείτε να το προμηθευτείτε με αντικαταβολή στην τιμή των 17 ευρώ (περιλαμβάνονται τα έξοδα αποστολής) αρκεί να στείλετε τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο, ταχυδρομικό κώδικα) με e-mail στο
metro-no@otenet.gr ή τηλεφωνικά στα 2109703932, 6974930838.

ΜΕΤΡΟΝΟΜΟΣ - ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΚΑΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΡΟΝΟΜΟΣ
Δήμος Μούτσης Μια φυσαρμόνικα που κλαίει
Ηλίας Βολιότης – Καπετανάκης ΜΟΥΣΑ ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΣ
Μελωδική και κοινωνική διαδρομή από το δημοτικό στο «ρεμπέτικο»
Ηλίας Βολιότης – Καπετενάκης
ΜΑΓΚΕΣ ΑΛΗΣΤΟΥ ΕΠΟΧΗΣ 24 «ρεμπέτικα» πορτρέτα
Για περισσότερες λεπτομέρειες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του μετρονόμου εδώ.

Η Τιμία Αγία Ζώνη, ο αλευροβιομήχανος και τα πολιτικά παιχνίδια

(ΑΠΟ ΖΟΥΓΚΛΑ http://www.zougla.gr/)Μετέφεραν την Τιμία Αγία Ζώνη για τα εγκαίνια επιχείρησης.
Για πρώτη φορά στο φως τα ντοκουμέντα και τα πολιτικά παιχνίδια στο Άγιον Όρος.
Πως αυτοί που πανηγύριζαν για τις ανταλλαγές των οικοπέδων, τώρα λουφάζουν.
Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος αποκαλύπτει στην εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» τα άγνωστα γεγονότα και το παρασκήνιο. Σεπτέμβριος του 2001 και ο βουλευτής Μαγνησίας Γιώργος Σούρλας μένει άφωνος όταν βλέπει την Τιμία Αγία Ζώνη να μεταφέρεται στον Άγιο Ιωάννη στον Αλμυρό για τα εγκαίνια μιας… επιχείρησης.
Δεν είναι η οποιαδήποτε επιχείρηση.
Πρόκειται για τη βιομηχανία αλεύρων «Μύλοι Λούλη».
Ούτε ο Λούλης είναι ο οποιοσδήποτε.
Είναι ο πρώην Διοικητής του Αγίου Όρους.
Την Αγία Ζώνη μετέφερε στα εγκαίνια ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ. Ο Γιώργος Σούρλας ασχολείται ήδη από καιρό με την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, τον κ. Λούλη και τον διάδοχό του στο Άγιο Όρος, το διευθυντή της εφημερίδας «το Βήμα», Σταύρο Ψυχάρη. Είναι Οκτώβριος του 1996, επί κυβερνήσεως Κώστα Σημίτη, με Υπουργό Εξωτερικών τον Γιώργο Παπανδρέου, όταν ο Γιώργος Σούρλας καταθέτει ερώτηση στη Βουλή.
Έχει προηγηθεί συζήτηση, λίγες ημέρες πριν, όταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον Υπουργό Εξωτερικών αναφέρει πως και ο διορισμός του Κ. Λούλη και ο διορισμός του Σταύρου Ψυχάρη ως Διοικητών του Αγίου Όρους ήταν παράνομοι.
Απλά και οι δύο δεν διέθεταν τα απαραίτητα προσόντα.
Διαβάστε όλο το άρθρο και δείτε τα βίντεο εδώ.

Σε βαρύ κλίμα η σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ.

(ΑΠΟ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ http://www.naftemporiki.gr/)
Ο κ. Ρουσόπουλος εξακολουθεί να βρίσκεται στο στόχαστρο στελεχών της Ν.Δ. και χθες ήταν η σειρά του Δημάρχου Αθηναίων και μέλους του Π.Σ του κόμματος, να υποδείξει-εμμέσως-στον υπουργό Επικρατείας την οδό της παραίτησης από το αξίωμά του. Υπό το φως των δημοσκοπήσεων του τελευταίου δεκαημέρου, τα ευρήματα των οποίων διαμορφώνουν ένα αρνητικό κλίμα για την κυβέρνηση και τον ίδιον τον πρωθυπουργό, η κομματική και κυβερνητική ηγεσία αποφάσισε την σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ, για την Παρασκευή. Αντικειμενικό της συνόδου είναι «ο προγραμματισμός της πολιτικής δράσης του κόμματος», αλλά θεωρείται βέβαιο ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. και πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, θεωρεί τη συνεδρίαση ως την απαρχή της εκδήλωσης του πολιτικού σχεδιασμού του, για να αντιμετωπίσει το δυσμενές περιβάλλον που τείνει να διαμορφωθεί για την κυβέρνηση και το κόμμα του. Χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος, σημείωσε πως οι δημοσκοπήσεις στέλνουν μηνύματα, που προβληματίζουν κάθε σοβαρή κυβέρνηση και κάθε σοβαρό πρωθυπουργό. Πρόσθεσε δε, ότι οι δημοσκοπήσεις λαμβάνονται υπόψη, «τα δε πράγματα στην προκειμένη περίπτωση είναι δύσκολα και λόγω της διεθνούς κρίσης.
Εμείς διαβάζουμε δημοσκοπήσεις και τις αξιοποιούμε ως εργαλεία δουλειάς και παίρνουμε τα μηνύματα». Ο κ. Ρουσόπουλος σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν μένει απαθής απέναντι στα προβλήματα, ενώ ερωτηθείς για πιθανές πρωτοβουλίες του κ. Καραμανλή, για την ανατροπή του αρνητικού κλίματος, είπε:
«Συγχέετε δημοσιεύματα κι απόψεις σχολιαστών με απόψεις της κυβέρνησης» και σημείωσε πως η κυβέρνηση, όπως είπε και ο κ. Καραμανλής στο Υπουργικό Συμβούλιο, προχωρά στα πραγματικά προβλήματα και τα αντιμετωπίζει αποφασιστικά, όπως το θέμα της Ολυμπιακής. Ο κ. Ρουσόπουλος πάντως, εξακολουθεί να βρίσκεται στο στόχαστρο στελεχών της Ν.Δ. και χθες ήταν η σειρά του Δημάρχου Αθηναίων και μέλους του Π.Σ του κόμματος, να υποδείξει-εμμέσως-στον υπουργό Επικρατείας την οδό της παραίτησης από το αξίωμά του. Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο κ. Κακλαμάνης άφησε να εννοηθεί ότι η απομάκρυνση του κ. Θόδωρου Ρουσόπουλου από το Μέγαρο Μαξίμου θα ήταν μια κίνηση «αυτοπροστασίας» του υπουργού. «Προσωπικές αναφορές εγώ δεν κάνω.
Το ουδείς αναντικατάστατος ισχύει για όλους μας.
Θέλω όμως να επισημάνω ότι η παραίτηση ενός υπουργού πρώτιστα εξυπηρετεί τον ίδιο και όχι τον Πρωθυπουργό που τον διόρισε», σημείωσε ο κ. Κακλαμάνης και άφησε αιχμές για την υπόθεση του Βατοπεδίου υποστηρίζοντας πως αν υπάρχει ενορχηστρωτής «σίγουρα δεν είναι το Αγιο Πνεύμα». Ο Δήμαρχος Αθηναίων είπε ακόμη πως οι όποιες αποφάσεις του πρωθυπουργού θα πρέπει να είναι τολμηρές, ενώ για το κυβερνητικό σχήμα σημείωσε ότι δεν έχει ανταποκριθεί στο βαθμό που θα έπρεπε στις ανάγκες της κοινωνίας. Ο κ. Ρουσόπουλος-δέχθηκε και τα έμμεσα πυρά του επικοινωνιολόγου Γ. Λούλη, για το Βατοπέδι-απέφυγε τον σχολιασμό των επικριτικών αναφορών στο πρόσωπο του, υποστηρίζοντας:
«Είμαι στη θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου.
Δεν θα μιλήσω και δεν μίλησα, παρά σε σπάνιες περιπτώσεις, για πιο προσωπικά ζητήματα.
Η πολιτική την οποία ακολουθώ και εγώ -όπως και οι υπόλοιποι υπουργοί- κρίνεται, και βεβαίως, υπάρχουν απόψεις επ` αυτής.
Τις απόψεις εγώ τις σέβομαι».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

(ΑΠΟ http://epontos.blogspot.com/) ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗΣ ΚΑΙ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ The Pontian Youth Club of Melbourne and Victoria Invites you at the Annual Youth Dance.Date: 27th of September Time: 7.30pm,Address: 345 Victoria Street Brunswick 3056 Live Pontian music with Lambis Anastasiadis, Patricia Anastasiadou and Effie Iliadou. Also, DJ Chris with the latest in Greek and English Music Performances by the dance groups of the Pontian community and the Greek orthodox community of Victoria Tickets $40 for Adults & $20 for children (6-12 years) Major sponsors:Extra Virgin Olive Oil Sparta Gold Tasty Souvlaki Bookings are essential. Call Effie on 0415104355 or email at pontiaki_koinotita@msn.com ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗΣ ΚΑΙ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ PONTIAN COMMUNITY OF MELBOURNE & VICTORIA 345 Victoria Street Brunswick, Melbourne Victoria, Australia 3056(+61 3) 93804150 www.pontiancommunity.com pontiaki_koinotita@msn.com ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΠΤΑΜΥΛΩΝ Ν.ΣΕΡΡΩΝ "ΑΚΡΙΤΕΣ" ΧΟΡΟΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΠΤΑΜΥΛΩΝ Ν. ΣΕΡΡΩΝ "ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ" Η Νεολαία του Συλλόγου Ποντίων Επταμύλων Ν. Σερρών "ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ" διοργανώνει τον χορό της, την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008 και ώρα 9:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «ΑLEXANDER». Θα χαρούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας. Τραγουδούν: Τσιτιρίδης Γιάννης, Ιακωβίδης Λάζος Λύρα – Κλαρίνο: Κεμανετζίδης Μπάμπης Λύρα: Γαργαϊτίδης ΜάκηςΠλήκτρα: Αλεξανδρίδης ΓρηγόρηςΝταούλι: Ζαραφίδης Χρήστος ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΠΤΑΜΥΛΩΝ Ν.ΣΕΡΡΩΝ "ΑΚΡΙΤΕΣ" ΕΠΤΑΜΥΛΟΙ ΣΕΡΡΩΝ Τ.Κ. 62100 ΣΕΡΡΕΣ ΤΗΛ & FAX : 2321058522 www.akritesserron.gr akritesserron@yahoo.gr

ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ καλεί ΠΑΣΟΚ...

(ΑΠΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ http://www2.rizospastis.gr) Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Αλαβάνος, που προ ολίγων μηνών παρομοίαζε τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ σαν «κάθοδο στον Αδη», απηύθυνε την Κυριακή πρόταση κοινής δράσης στη Χαριλάου Τρικούπη, η οποία - υπενθυμίζουμε - κατά τα λεγόμενα του προέδρου του Συνασπισμού Αλ. Τσίπρα, έχει «μετατοπιστεί στα αριστερά της πολιτικής ζωής»! Με τη συνέντευξή του στο «Εθνος της Κυριακής», ο Αλ. Αλαβάνος «ανοίγει» και πάλι το ζήτημα της συνεργασίας των δύο κομμάτων, αποπροσανατολίζοντας το λαό γύρω απ' το ρόλο και το χαρακτήρα του ΠΑΣΟΚ, το οποίο (προσ)καλεί σε δράση για να διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας της «Ολυμπιακής», να προετοιμαστεί ο χωρισμός εκκλησίας - κράτους, να ζητηθεί εξεταστική από το 1999 για το Βατοπέδιο, να προασπιστεί το δημόσιο πανεπιστήμιο και να καταργηθούν τα ΚΕΣ, να αναληφθεί πρωτοβουλία για την καθιέρωση της απλής αναλογικής και να μην εγκατασταθεί επιχειρησιακό κέντρο του ΝΑΤΟ στη Σούδα. Μάλιστα, ερωτώμενος αν τσουβαλιάζει το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, απάντησε: «Ολο μας κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ. Τόσο κακοί είμαστε; Δεν ταυτίζουμε τη ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ, όπως δεν ταυτίζουμε και τα στελέχη των δύο αυτών κομμάτων μεταξύ τους. Αλλες ιστορικές αφετηρίες, άλλες οι αντιλήψεις»! Χτες, από το Ηράκλειο της Κρήτης, ο Αλ. Αλαβάνος επανέλαβε την πρόταση συγκρότησης αντικυβερνητικού μετώπου, πρόταση καθαρά εγκλωβισμού του λαού σε σενάρια διαχείρισης του συστήματος. Εκανε μάλιστα ένα βήμα παραπέρα, εντάσσοντας το ΠΑΣΟΚ «στα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης», που «οφείλουν να προτάξουν μια σειρά κοινά ζητήματα απέναντι στη ΝΔ. Και μας έχει κάνει εντύπωση ότι το ΠΑΣΟΚ κλείνει αυτήν την πόρτα. Εμείς επιμένουμε»! Μάλιστα, υπενθύμισε στο ΠΑΣΟΚ, σε ό,τι αφορά στην πρόταση για την Ολυμπιακή Αεροπορία, πως «το Συνέδριο της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στην ΟΑ κατέληξε στην υποστήριξη της θέσης να μείνει εθνικός αερομεταφορέας με τη συμμετοχή και τη στήριξη και της ίδιας της ΠΑΣΚΕ. Μας κάνει εντύπωση πώς ένα αίτημα που θέτουμε εμείς και έχει τη στήριξη της ΠΑΣΚΕ να μην το δέχεται η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ»! Μιλώντας στο Ρ/Σ της ΕΤ3 ο γραμματέας της ΚΠΕ του Συνασπισμού Νίκος Χουντής επανέλαβε τις προτάσεις του Αλ. Αλαβάνου, συμπληρώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δυστυχώς εισέπραξε και εισπράττει αρνητικές απαντήσεις». Ο Ν. Βούτσης, μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του «CITY» ισχυρίστηκε πως «οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς και της οικολογίας έχουν αναδειχτεί σε κεντρικό παράγοντα προοδευτικής τροποποίησης του πολιτικού σκηνικού»! Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημ. Παπαδημούλης, μιλώντας στο ρ/σ της ΝΕΤ υπεραμύνθηκε με τη σειρά του των προτάσεων Αλαβάνου, συμπληρώνοντας ότι «αφού δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να έχουμε μια προγραμματική σύγκλιση τέτοιας έκτασης που να επιτρέπει κυβερνητική συνεργασία, ας κάνουμε τουλάχιστον αποτελεσματικότερη αντιπολίτευση σε κάποια συγκεκριμένα σημεία» και «αν ο λαός μας δώσει αυτή την εντολή, τότε θα προσπαθήσουμε με το πρόγραμμά μας να διαμορφωθεί μια νέα προοδευτική πλειοψηφία». Τέλος, ο Μ. Παπαγιαννάκης ερωτώμενος για τη στάση του ΣΥΝ στην περίπτωση μη αυτοδύναμης κυβέρνησης, δήλωσε: «Αν υπάρξει κάτι τέτοιο, όλοι θα ξανασκεφτούμε τα πράγματα σε καινούργια βάση. Ολοι όμως. Είναι προφανές αυτό, δεν είναι κάτι σοφό. Εχουμε σύγκλιση; Μπορούμε να την πετύχουμε, όταν έρθει εκείνη η στιγμή; Εγώ το εύχομαι». Ενώ για τη συγκεκριμένη πρόταση Αλαβάνου αρκέστηκε στο: «Το βρίσκω θετικό» (Ρ/Σ «Φλας»).