Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2008

Σε βαρύ κλίμα η σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ.

(ΑΠΟ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ http://www.naftemporiki.gr/)
Ο κ. Ρουσόπουλος εξακολουθεί να βρίσκεται στο στόχαστρο στελεχών της Ν.Δ. και χθες ήταν η σειρά του Δημάρχου Αθηναίων και μέλους του Π.Σ του κόμματος, να υποδείξει-εμμέσως-στον υπουργό Επικρατείας την οδό της παραίτησης από το αξίωμά του. Υπό το φως των δημοσκοπήσεων του τελευταίου δεκαημέρου, τα ευρήματα των οποίων διαμορφώνουν ένα αρνητικό κλίμα για την κυβέρνηση και τον ίδιον τον πρωθυπουργό, η κομματική και κυβερνητική ηγεσία αποφάσισε την σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ, για την Παρασκευή. Αντικειμενικό της συνόδου είναι «ο προγραμματισμός της πολιτικής δράσης του κόμματος», αλλά θεωρείται βέβαιο ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. και πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, θεωρεί τη συνεδρίαση ως την απαρχή της εκδήλωσης του πολιτικού σχεδιασμού του, για να αντιμετωπίσει το δυσμενές περιβάλλον που τείνει να διαμορφωθεί για την κυβέρνηση και το κόμμα του. Χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος, σημείωσε πως οι δημοσκοπήσεις στέλνουν μηνύματα, που προβληματίζουν κάθε σοβαρή κυβέρνηση και κάθε σοβαρό πρωθυπουργό. Πρόσθεσε δε, ότι οι δημοσκοπήσεις λαμβάνονται υπόψη, «τα δε πράγματα στην προκειμένη περίπτωση είναι δύσκολα και λόγω της διεθνούς κρίσης.
Εμείς διαβάζουμε δημοσκοπήσεις και τις αξιοποιούμε ως εργαλεία δουλειάς και παίρνουμε τα μηνύματα». Ο κ. Ρουσόπουλος σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν μένει απαθής απέναντι στα προβλήματα, ενώ ερωτηθείς για πιθανές πρωτοβουλίες του κ. Καραμανλή, για την ανατροπή του αρνητικού κλίματος, είπε:
«Συγχέετε δημοσιεύματα κι απόψεις σχολιαστών με απόψεις της κυβέρνησης» και σημείωσε πως η κυβέρνηση, όπως είπε και ο κ. Καραμανλής στο Υπουργικό Συμβούλιο, προχωρά στα πραγματικά προβλήματα και τα αντιμετωπίζει αποφασιστικά, όπως το θέμα της Ολυμπιακής. Ο κ. Ρουσόπουλος πάντως, εξακολουθεί να βρίσκεται στο στόχαστρο στελεχών της Ν.Δ. και χθες ήταν η σειρά του Δημάρχου Αθηναίων και μέλους του Π.Σ του κόμματος, να υποδείξει-εμμέσως-στον υπουργό Επικρατείας την οδό της παραίτησης από το αξίωμά του. Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο κ. Κακλαμάνης άφησε να εννοηθεί ότι η απομάκρυνση του κ. Θόδωρου Ρουσόπουλου από το Μέγαρο Μαξίμου θα ήταν μια κίνηση «αυτοπροστασίας» του υπουργού. «Προσωπικές αναφορές εγώ δεν κάνω.
Το ουδείς αναντικατάστατος ισχύει για όλους μας.
Θέλω όμως να επισημάνω ότι η παραίτηση ενός υπουργού πρώτιστα εξυπηρετεί τον ίδιο και όχι τον Πρωθυπουργό που τον διόρισε», σημείωσε ο κ. Κακλαμάνης και άφησε αιχμές για την υπόθεση του Βατοπεδίου υποστηρίζοντας πως αν υπάρχει ενορχηστρωτής «σίγουρα δεν είναι το Αγιο Πνεύμα». Ο Δήμαρχος Αθηναίων είπε ακόμη πως οι όποιες αποφάσεις του πρωθυπουργού θα πρέπει να είναι τολμηρές, ενώ για το κυβερνητικό σχήμα σημείωσε ότι δεν έχει ανταποκριθεί στο βαθμό που θα έπρεπε στις ανάγκες της κοινωνίας. Ο κ. Ρουσόπουλος-δέχθηκε και τα έμμεσα πυρά του επικοινωνιολόγου Γ. Λούλη, για το Βατοπέδι-απέφυγε τον σχολιασμό των επικριτικών αναφορών στο πρόσωπο του, υποστηρίζοντας:
«Είμαι στη θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου.
Δεν θα μιλήσω και δεν μίλησα, παρά σε σπάνιες περιπτώσεις, για πιο προσωπικά ζητήματα.
Η πολιτική την οποία ακολουθώ και εγώ -όπως και οι υπόλοιποι υπουργοί- κρίνεται, και βεβαίως, υπάρχουν απόψεις επ` αυτής.
Τις απόψεις εγώ τις σέβομαι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: