Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΪΝΤΑΝΩΝ



Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΪΝΤΑΝΩΝ
ΜΕΡΙΚΕΣ «ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ».
Ζούμε σε μια χώρα, στην οποία οι εκλογές έχουν γίνει πλέον «Εθνικό Σπορ», με ότι συνεπάγεται οικονομικά κάτι τέτοιο.

Ζούμε σε μια χώρα, στην οποία τα κόμματα, κοντεύουν να γίνουν πιο πολλά από τους ψηφοφόρους, με ότι συνεπάγεται ΚΑΙ ΑΥΤΟ οικονομικά…. Όταν για παράδειγμα ΚΑΠΟΙΟΣ πολιτικός έχει ΑΠΟΤΥΧΕΙ στον χώρο τον οποίο βρισκόταν (φαινόμενο που συμβαίνει τακτικότατα) «αποχωρεί», και αντί να πάει σπίτι του και να αφήσει τη χώρα ήσυχη, αυτός πάει και ιδρύει κόμμα για να «σώσει» τη χώρα, αλλά και για να εξακολουθεί να εισπράττει από το κρατικό (αραχνιασμένο) ταμείο…

Ζούμε σε μια χώρα, ίσως την ΜΟΝΑΔΙΚΗ στον κόσμο, στην οποία βλέπουμε ΟΛΟΥΣ εκείνους που την ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝΕ, την ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ, την ΚΑΤΑΚΛΕΨΑΝΕ (με ποικίλους τρόπους), που ΠΡΟΔΩΣΑΝ και έγιναν αιτία για ΘΑΝΑΤΟΥΣ πολιτών, να κυκλοφορούν ελεύθεροι, και όλο ΘΡΑΣΟΣ, να βάζουν υποψηφιότητα και να ζητούν ο κοσμάκης να τους ΞΑΝΑ ψηφίσει, αντί ΟΛΟΙ αυτοί να ΣΑΠΙΖΟΥΝ σε κάποιο κελί σαν ελάχιστη τιμωρία τους για όσα έκαναν στο παρελθόν, και όσα έχουν σκοπό, δηλαδή τα ίδια, να κάνουν και στο μέλλον.

ΑΥΤΗ αδέλφια, έτσι, σε πολύ γενικές γραμμές είναι η χώρα μας, ΑΥΤΗ, είναι η Ελλάδα….

Μίλησα για το «Εθνικό Σπορ», τις εκλογές,.. Κάθε φορά λοιπόν που είμαστε σε προεκλογική περίοδο, τι βλέπουμε;

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, στα πάνελ των ΜΜΕ, να περνούν διάφοροι ΜΑΪΝΤΑΝΟΙ, διάφοροι «Εθνοσωτήρες», που θα σώσουν με την εκλογή τους, την εκλογή του κόμματος τους, τη χώρα από τα δεινά. Βλέπουμε «κοκορομαχίες», να κατηγορεί ο ένας τον άλλον, πως ΕΚΕΙΝΟΣ κατάστρεψε τον τόπο, βλέπουμε τους δημοσιογράφους να τρίβουν τα χεριά τους για τα ποσοστά τηλεθεασης, αλλά και τα «άλλα» ποσοστά, του πληρωμένου τηλεοπτικού χρόνου….. (αυτό το τελευταίο δεν το βλέπουμε, αλλά είναι γεγονός).

ΟΛΟΙ οι μαϊντανοί λοιπόν, όποτε εμφανίζονται στα κανάλια τους, ΕΧΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ για όλα τα προβλήματα της χώρας, λύσεις τέτοιες, που θα τους επιτρέψουν μόλις εκλεγούν, μόλις δηλαδή τους ξαναψηφίσουν τα «πρόβατα» τους (εμάς εννοώ αδέλφια, και μην παρεξηγείστε γιατί έτσι μας βλέπουν και έτσι μας φέρονται), να βγάλουν τη χώρα από την κρίση σε χρόνο Μηδέν. Είναι οι «έμπειροι» πολιτικοί, με τις καταπληκτικές ιδέες, οι οποίες είναι ΜΟΝΟ για τα κανάλια, γιατί τα … «προγράμματα» τους αυτά δηλαδή που «εφαρμόζουν» όταν …. «κυβερνούν», όχι μόνο δεν βγάζουν τη χώρα από την κρίση, αλλά τη βουλιάζουν όλο και περισσότερο μέσα σε αυτήν.

ΟΛΟΙ αυτοί, η μάλλον, για να μην πουν τα κομματόσκυλα ότι τα ισοπεδώνω όλα, οι περισσότεροι από αυτούς, έχουν ώρες ώρες και κάποιες «πατριωτικές» αναλαμπές, θυμούνται δηλαδή πως υπάρχει και μια πατρίδα (για ξεπούλημα) και την αναφέρουν για να επηρεάσουν και να συγκινησουν τα….. «πρόβατα», και μόλις εκλεγούν, παίρνουν το μεγάλο «μαχαίρι», και κόβουν κομμάτια από την πατρίδα και τα πουλάνε…. Θα μου πείτε τώρα, για ΠΟΙΑ πατρίδα μιλώ όταν αναφέρομαι σε πολιτικάντηδες;

Σωστά, αυτοί ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥΣ.

Αυτές ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ, είναι μερικές σκόρπιες σκέψεις και παρατηρήσεις για τις μέρες που διανύουμε.

Κάπου διάβασα για τους προγόνους μας ένα σχόλιο, και σας το μεταφέρω..

«ΑΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΗΞΕΡΑΝ ΤΙ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ, ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΑΥΤΟΕΥΝΟΥΧΙΣΤΕΙ»…..

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Καλή κάλπη αδέλφια!

Βασίλης Τσούγκαρης

Simrad Argus X-Band Radar

Simrad Argus X-Band Radar
Καινοτομία και εξέλιξη στην τεχνολογία του Radar
H Simrad παρουσιάζει τη νέα σειρά X-Band ΙΜΟ Radar ARGUS. Τα Radar ARGUS προσφέρουν τη μέγιστη δυνατή ικανότητα ανίχνευσης στόχων στην επιφάνεια της και χαρακτηρίζονται από την ευελιξία εγκατάστασής τους που τα κάνουν ιδανικά ακόμα και για μικρότερα ή και High-Speed σκάφη.

Κύρια χαρακτηριστικά
- Σχεδιασμένο να πληρεί τα standard IEC-62388 των radar πλοήγησης
- Πομποδέκτης 12 ή 25kW με 6’ ή 9’ πόδια κεραία
- Ευέλικτη εγκατάσταση με διακριτά μέρη ή stand alone ανάλογα με της περίσταση
- Ηλεκτρονικό modulator με τεχνολογία mosfet
- Magnetron 3ης γενιάς για μεγαλύτερη διάρκεια
- Low noise Amplifier το οποίο μειώνει συνολικά τον εκπεμπόμενο ήχο
- Λειτουργίες ελεγχόμενες από μικρο-υπολογιστή
- Σειριακή σύνδεση με τηλεμετρία και remote control για ρυθμίσεις
- Ενσωματωμένη λειτουργία self-test για την τροφοδοσία και τις ρυθμίσεις του modulator
- Αντικραδασμική κατασκευή για την αποφυγή πολλαπλών σαρώσεων
- Performance monitor
- Περιστροφή 40 ή 20 rpm
- Εύκολη plug & play εγκατάσταση
Στην ελληνική μυθολογία ο Άργος ο Πανόπτης ήταν τερατόμορφος γίγαντας, θρυλικός φρουρός της ερωμένης του Δία Ιούς. Ήταν γνωστός ως πανόπτης γιατί είχε εκατό μάτια διάσπαρτα σε όλο του το σώμα ώστε να βλέπει περιμετρικά και υποτίθεται ότι μόνο μερικά από τα μάτια «κοιμούνταν» σε κάθε στιγμή, ενώ πάντα θα υπήρχαν κάποια που θα έμεναν ανοικτά για να συνεχίζει το έργο του απρόσκοπτα. (πηγή: Wikipedia)
Το radar Simrad Argus πληρεί τους νέους κανονισμούς του IMO. Η αρθρωτή του σχεδίαση επιτρέπει την εγκατάστασή του είτε ως stand-alone λύση με pedestal είτε χωνευτό στην κονσόλα ως black-box. Στη βασική του έκδοση περιλαμβάνει λειτουργία Full ARPA, AIS, και ηλεκτρονικό interswitch για εγκατάσταση δύο μονάδων.
Το radar διατίθεται με τις παρακάτω επιλογές οθόνης: 19”, 23” και widescreen 27”, είτε με βάση επιτραπέζιας στήριξης, είτε χωνευτά στην κονσόλα ή σε stand-alone λύση.
Οθόνη Widescreen 26” παρουσίαση
- Τετράγωνο παράθυρο απεικόνισης radar PPI
- Ξεχωριστός τομέας πληροφοριών χωρίς να εμποδίζουν την εικόνα
- Δεύτερο παράθυρο απεικόνισης PPI, ρυθμιζόμενο αυτόνομα
- Δυνατότητα χρήσης του παράθυρου του δεύτερου PPI για κάμερα CCTV, Conning Display κτλ, χωρίς να επηρεάζονται τα IMO performance standards.
Οθόνες 19” και 23” παρουσίαση
- Τετράγωνο παράθυρο απεικόνισης radar PPI
- Ξεχωριστός τομέας πληροφοριών χωρίς να εμποδίζουν την εικόνα
- Αποθήκευση ρυθμίσεων χειριστή
- Επιλογή θέσης παρουσίασης του PPI από το χειριστή
Δημιουργώντας αντι-πειρατικό σύστημα
Το Simrad ARGUS περιλαμβάνει κάποια κρίσιμα χαρακτηριστικά τα οποία προσθέτουν στην ασφάλεια του σκάφους ή του πλοίου έναντι των πειρατικών επιθέσεων, αξιοποιώντας και τις δυνατότητες του Broadband Radar, το οποίο έχει πολύ κοντινή σάρωση και μηδενική εκπομπή. Οι πειρατικές επιθέσεις συνήθως εκτελούνται όταν τα πλοία κινούνται τη νύχτα και από πίσω ώστε να μη γίνονται αντιληπτές από τα radar πλοήγησης. Κατά κύριο λόγο πλησιάζουν με πολύ μικρά σκάφη τα οποία είναι πολύ δύσκολο να ανιχνευθούν μεταξύ των κυμάτων. Οι κεραίες των radar είναι συνήθως εγκατεστημένες μπροστά από τις καμινάδες με τη λογική της ανίχνευσης της πορείας του πλοίου προς τα εμπρός, καθώς επίσης και, λόγω του μεγέθους της κεραίας, δεν είναι δυνατή η εγκατάστασή τους σε στρατηγικά σημεία του πλοίου που θα επέτρεπαν καλύτερη ανίχνευση περιμετρικά του πλοίου.
Το Simrad Argus μπορεί να αξιοποιήσει τη χρήση δύο scanner, απεικονίζοντας και τις δύο λήψεις στην ίδια οθόνη, ώστε να υπάρχει περιμετρική κάλυψη του πλοίου. Επίσης, με το συνδυασμό του Broadband radar της Simrad, αποκτά ακόμη καλύτερη εικόνα του περιβάλλοντος αφού η λεπτομερέστατη απεικόνιση της πιο κοντινής περιμέτρου του πλοίου δεν θα αφήσει κανένα πλοιάριο χωρίς να εντοπιστεί. Και σε αυτήν την περίπτωση, το συμβατικό radar και το broadband εμφανίζονται στην ίδια οθόνη, και πάλι χωρίς να επηρεάζονται τα IMO performance standards.
Με τη χρήση του Broadband radar, επιτυγχάνεται ολοκληρωμένη σάρωση της περιμέτρου του πλοίου ή του σκάφους, καλύπτοντας τη «σκοτεινή» περιοχή κάλυψης του συμβατικού radar. Οι στόχοι μπορούν να ανιχνευτούν έως και σε 5 μέτρα απόσταση εξασφαλίζοντας ότι όλες οι πιθανές απειλές εντοπίζονται εγκαίρως.











ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ALINCO DX-SR-8-E HF Allmode Πομποδέκτης - ΑΠΟ ΤΟ RADIO ELEKTRON

ALINCO DX-SR-8-E HF Allmode Πομποδέκτης
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Ο πομποδέκτης DX-SR8E ως Allmode πομποδέκτης παρέχει όλες τις ερασιτεχνικές ραδιοσυχνότητες βραχέων κυμάτων από 160 έως 10m σε SSB, CW, AM, FM. Ισχύς έως 100W στα SSB / CW / FM και μέχρι 40W σε λειτουργία AM. Για τη λειτουργία QRP, η ισχύς εκπομπής μπορεί να είναι 1 W (SSB, CW, FM) και 0,4 W (AM) . Ο δέκτης έχει έυρος συχνοτήτων από 135 kHz έως 30 MHz (επίσης Allmode).

Αποσπώμενο Panel

Η αποσπώμενη πρόσοψη με μεγάλη οθόνη LCD και μπροστινά ηχεία (2W NF) παρέχει τη μεγαλύτερη ευελιξία κατά την επιλογή ένός σημείου τοποθέτησης για το DX SR8E. Το μήκους 5 m καλώδιο διαχωρισμού του πάνελ απο το σώμα EDS-17 είναι διαθέσιμο ως προαιρετική επιλογή.
Τηλεχειριστήριο μέσω Internet

Ο πομποδέκτης έχει την δυνατότητα να ελέγχεται εξ αποστάσεως μέσω Διαδικτύου με Remoterig RRC 1258MkII (για περισσότερες πληροφορίες βλ. www.remoterig.com)
Άμεση είσοδο συχνότητας μέσω του πληκτρολογίου

Για μια γρηγορότερη άμεση είσοδο συχνότητας είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσετε το αριθμητικό πληκτρολόγιο στο μπροστινό μέρος.
Έμφαση στη λειτουργία CW

Για τους λάτρεις CW, αυτός ο πομποδέκτης είναι εξ ορισμού ένα μηχανημα CW, ρυθμιζόμενο CW pitch, full QSK, επιλεγόμενο  (USB ή LSB), Semi ή Auto Break-In, Automatic Gain Control και RF Gain.
Άψογη διαμόρφωση

Ο στάνταρ εξοπλισμός παρέχει δυναμικό μικρόφωνο και ενσωματωμένο επεξεργαστή φωνής για να σας εξασφαλίσει μια ισχυρή και δυνατή διαμόρφωση
Πολλαπλές λειτουργίες σάρωσης

Διάφορες λειτουργίες σάρωσης, όπως Priority, Search, Busy, Timed, Memory και προγραμματιζόμενη αναζήτηση.
Αλλες λειτουργίες


  • RF Attenuator and receiving amplifier (adjustable in 4 steps)
  • triple switchable transmission power (Super-Low setting for QRP operation)
  • Dual VFO
  • 600 memory channels (organized in three memory banks)
  • alphanumeric LCD display
  • Connection possibility for an external automatic antenna tuner
  • Connection for a linear power amplifier
  • Control buttons for AF level, squelch, RIT and IF shift
  • switchable keypad lock and dial-knob lock
  • TX / RX LED display
  • APO function
  • CTCSS encoder for repeater mode
  • Jacks for microphone, headphones & additional speaker on the front
  • integrated quiet fan
  • High SWR ProtectionSpecifications

    GENERAL
    Modes
  • J3E (USB / LSB) / A3E (AM) / A1A (CW) / F3E (FM)
  • Number of Memory Channels
  • 600
  • Frequency Stability
  • + / - 1ppm
  • Antenna connection
  • Unbalanced SO-239 (PL-socket), 50 Ohm
  • Operating voltage
  • 13.8 V DC + / -15% (11.7 to 15.8 V DC), negative ground
  • Current consumption
  • Reception: 1.0 A (max.) / 0.7 A (squelched)
  • Send: 20 A (max)
  • Operating Temperature Range
  • -10 C to + 60 C
  • Dimensions W x H x D
  • 240 mm x 94 mm x 255 mm (without protruding parts)
  • Weight
  • about 1 kg

  • SENDER
    Frequency ranges
  • 160m (1.80000 - 1.99999MHz)
  • 80m (3.40000 - 3.99999MHz)
  • 40m (6.90000 - 7.49999MHz)
  • 30m (9.90000 - 10.49999MHz)
  • 20m (13.90000 - 14.49999MHz)
  • 17m (17.90000 - 18.49999MHz)
  • 15m (20.90000 - 21.49999MHz)
  • 12m (24.40000 - 25.09999MHz)
  • 10m (28.00000 - 29.99999MHz)
  • Output
  • SSB / CW / FM power: 100W (Hi) / 10W (Low) / 1W (S-Low)
  • AM: 40W (Hi) / Approx 4W (Low) / 0,4 W (S-Low)
  • Modulation method
  • SSB: Balanced modulation
  • AM: Low Power Modulation
  • FM: Reactance modulation
  • Spurious emissions
  • below -50 dB (-45 dB in the 30m band)
  • Carrier suppression
  • More than 40dB
  • Sideband suppression
  • 50 dB (1 kHz)
  • Maximum FM Hub
  • + / - 2.5 kHz
  • Microphone impedance
  • 300 Ohm

  • RECEIVER
    Frequency range
  • 135 kHz - 29.99999MHz throughout
  • Receiver system
  • Double-Supperhet
  • Intermediate frequencies
  • 1st IF 71.75 MHz
  • 2.ZF 455 kHz
  • Sensitivity (typical)
  • SSB: (0.15 to 1.8MHz) 0 dBu (1UV)
  • CW: (1.8 to 30MHz)-12dBu (0.25uV)
  • AM: (0.15 to 1.8MHz) +20 dBu (10 uV)
  • AM: (1.8 to 30MHz) +6 dBu (2UV)
  • FM: (28 to 30MHz) 6dBu (0.5uV)
  • Selectivity
  • SSB, CW, AM (narrow): 2.4KHz/-6dB 4.5KHz/-60dB
  • AM, FM: 6KHz/-6dB 18KHz/-60dB
  • -6dB: 6kHz or more
  • -60dB: 16KHz or less (NFM)
  • Spurious & Image Rejection
  • more than 70 dB
  • Audio output power
  • 2.0 W (8 ohms, 10% THD)
  • RIT Adjustment
  • + / -1.2 KHz
  • Τραγουδώ και μαθαίνω να τρώω σωστά με CD

    Τραγουδώ και μαθαίνω να τρώω σωστά με CD
    Συγγραφέας: Λένα Τερκεσίδου
    Εικονογράφος: Νέστορας Ξουρής
    Σειρά: Τραγουδώ ό,τι αγαπώ
    Αρίθμηση στην σειρά: 8
    Μουσική: Μάρω Θεοδωράκη
    Τραγουδούν: Μάρω Θεοδωράκη, Σωτήρης Καρκαλέμης
    Ημερομηνία έκδοσης: 23 Μάϊου 2012
    Σχήμα: 13Χ26
    Σελίδες: 48
    Εξώφυλλο: Σκληρό
    ISBN: 978-960-6864-70-4
    Ετικέτες Διατροφή
    Στο βιβλίο αυτό γίνεται ένα μεγάλο πάρτι, στο οποίο θα μάθεις πως: Για να Άσαι πάντα γερός, να μη γίνεις παχουλός, να Άχεις δύναμη πολλή όλο κέφια στην αυλή… θα πρέπει να έχεις φίλους τον Γαλατάκη, την Ντοματένια, τον Μηλένιο, την Μπαρμπούνα, τη Φακένια, τον Φασολάκη και τα άλλα παιδιά… ...και να προσέχεις τον Ανθρακόλα, τον Παγωτένιο, την Κρουασένια, τον Σέβεν-Μπούφο, την Τσιπσένια, τον Σοκολατένιο και την παρέα τους.

    11/9/2001: ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ ΠΥΡΓΟΥΣ


    Glucksmann, Andre
    Ο Ντοστογιέβσκη στο Μανχάταν
    ΣΕΛΙΔΕΣ: 340 • ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 21χ14
    ISBN: 960-270-924-3 • 15.00€
    Ο Andre Glucksmann μας καλεί να αναλογιστούμε τα γεγονότα απόλυτης βίας υπό το φως των μεγάλων λογοτεχνικών έργων. 
    Μια ώρα αρκούσε για να κλονίσει συθέμελα τον κόσμο. Στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, η πτώση των "Δίδυμων Πύργων" στην καρδιά της Νέας Υόρκης δε σηματοδοτεί την έναρξη του τέλους της Ιστορίας ούτε της σύγκρουσης των πολιτισμών: εγκαινιάζει την εποχή του παγκοσμιοποιημένου μηδενισμού. Κρυμμένος πίσω από θρησκευτικά ή ιδεολογικά άλλοθι, ο μηδενιστής τρομοκράτης χτυπά. "Σκοτώνω, άρα υπάρχω". Ένα φοβερό φάντασμα στοιχειώνει ξανά τις δημοκρατίες και τις κινητοποιεί. Κανείς, μαθαίνουμε, ούτε ειδήμων, ούτε αναλυτής δεν ήταν σε θέση να φανταστεί ένα τέτοιο γεγονός. Αντιμέτωπος με το απρόβλεπτο, ο άνθρωπος μένει απολιθωμένος από κατάπληξη. Πώς πρέπει να αντιδράσουμε; Ο Andre Glucksmann μας καλεί να αναλογιστούμε τα γεγονότα απόλυτης βίας υπό το φως των μεγάλων λογοτεχνικών έργων. Δυο αιώνες πριν, συγγραφείς όπως ο Φλομπέρ, ο Πουσκιν κι ο Τσέχοβ πρόβλεψαν και αποκάλυψαν αυτή την ανατροπή αξιών. Κι ο Ντοστογιέβσκη βάζει σήμερα τους υπότιτλους στα ρεπορτάζ του C.N.N.
    Κείμενα σε επεξεργάσιμη μορφή &#124 Κατεβάστε το εξώφυλλο σε υψηλή ανάλυση

    Ζωοδόχου Πηγής 73, 10681 Αθήνα. Τηλ: 2103822251 - 2103815433 - 2103816661 - Fax: 2103815882 email: info@govostis.gr

    Εκαιδευτικά προγράμματα/Θεατρικά/Συναυλίες/Συλλογή Βιβλιοθήκης Σεπτέμεβριος-Οκτώβριος 2015

    Oι προτάσεις της Μουσικής Βιβλιοθήκης γι αυτό το δίμηνο
    Επιλογή του μήνα
    Ελεύθερο Εργαστήρι Μουσικής Παιδείας
    Στιγμές της ιστορίας του ελληνικού τραγουδιού
    με αφορμή τέσσερις επετείους
    Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2015
    Εγγραφές από 30 Σεπτεμβρίου, 10:00

    Συνεχίζεται για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 ο επιτυχημένος θεσμός, με νέα θεματολογία.
    Ο πρώτος φετινός κύκλος με τίτλο
    Στιγμές της ιστορίας του ελληνικού τραγουδιού με αφορμή τέσσερις επετείους περιλαμβάνει οκτώ σεμινάρια που θα διεξαχθούν κατά το διάστημα Οκτωβρίου - Δεκεμβρίου:
    Ο Μίκης Θεοδωράκης μέσα από τα μάτια μιας λυρικής τραγουδίστριας, Σόνια Θεοδωρίδου. (14,21/10/2015, 18:00 - 20:00)
    Αττίκ - Η μεγάλη τέχνη των μικρών τραγουδιών. Αναζητώντας τον Αττίκ και την εποχή του, Λάμπρος Λιάβας. (4,11/11/2015, 18:00 - 20:00)
    Αισθητική της λαϊκής μουσικής: η συνθετική τεχνοτροπία του Βασίλη Τσιτσάνη, Νίκος Ορδουλίδης. (18,25/11 2015, 18:00 - 20:00)
    Για τον Μάνο Χατζιδάκι: 1ο σεμινάριο, Το τραγούδι του, σημαία του ελληνικόυ πολιτισμού - 2ο σεμινάριο, Μια προσπάθεια ορισμού των εννοιών με αφορμή το έργο του, Νότης Μαυρουδής. (02,09/12 2015, 18:00 - 20:00)
    Από τις 30 Σεπτεμβρίου στις 10:00 οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους είτε ηλεκτρονικά στη διευθυνση www.mmb.org.gr είτε επί τόπου στη Βιβλιοθήκη κατά τις ώρες λειτουργίας της (10:00-16:45). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας μέχρι τη συμπλήρωση του αριθμού των 100 ατόμων που επιτρέπει η χωρητικότητα της αίθουσας.
    Κόστος συμμετοχής κύκλου: 50 ευρώ για όλο τον κύκλο του εργαστηρίου.
    Για την παρακολούθηση των σεμιναρίων είναι απαραίτητη η καταβολή του κόστους συμμετοχής κατά την εγγραφή.
    CAMERATA JUNIOR
    Ορχήστρα Νέων των Φίλων της Μουσικής
    Ακροάσεις
    για την εγγραφή Νέων Μελών
    Βιολί, Βιόλα, Βιολοντσέλο, Κοντραμπάσο

    Νέες και νέοι ταλαντούχοι σπουδαστές ή απόφοιτοι Ωδείων, ηλικίας έως 24 ετών, που επιθυμούν να ενταχθούν στην Ορχήστρα Εγχόρδων Νέων των Φίλων της Μουσικής CAMERATA JUNIOR, μπορούν να λάβουν μέρος στις ακροάσεις που θα πραγματοποιηθούν στο τέλος Σεπτεμβρίου, αφού στείλουν το αίτημα και τα στοιχεία τους στη διεύθυνση sfm.camjunior@megaron.gr μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου.
    Περισσότερες πληροφορίες
    Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα για παιδιά

    Από τον Μπραμς στα ντραμς
    για παιδιά 3-7 ετών και τους γονείς τους
    Κυριακή 8 & 25 Οκτωβρίου, 8,15 & 22 Νοεμβρίου και 6 Δεκεμβρίου, 12:00
    Ακούω-Βλέπω-Παίζω με τον Vivaldi/Mozart/Beethoven
    για παιδιά 5-10 ετών
    Κυριακή 11 Οκτωβρίου (Vivaldi), 1 Νοεμβρίου (Mozart) & 29 Νοεμβρίου (Beethoven), 12:00
    Έναρξη προπώλησης 21 Σεπτεμβρίου
    Η Μουσική Βιβλιοθήκη σχεδίασε και παρουσιάζει δύο διαφορετικά εκπαιδευτικά προγράμματα γνωριμίας με τη μουσική για δύο διαφορετικές ηλικιακές ομάδες παιδιών.
    Προπώληση εισιτηρίων από 21 Σεπτεμβρίου www.ticketservices.gr - 210 7234567, Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου) Δ-Π 9-5 Σάββατο 9-3 και στο εκδοτήριο της Μουσικής Βιβλιοθήκης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών Δε-Πα και Κυριακή 10-4.
    Περισσότερες πληροφορίες
    Θεατρικές παραστάσεις για παιδιά στη Μουσική Βιβλιοθήκη
    Η Μουσική Βιβλιοθήκη προσφέρει και φέτος δύο επιλογές θεατρικών παραστάσεων για παιδιά νηπιαγωγείου και πρώτων τάξεων δημοτικού.
    Χίλιες και μια...σελίδες

    Η νέα ευρηματική μουσική θεατρική παράσταση "Χίλιες και μια...σελίδες" ανεβαίνει από τον Οκτώβριο στη Βιβλιοθήκη σε πρωτότυπο κείμενο και σκηνοθεσία Μιχάλη Κοιλάκου. Μαζί του, πολυτάλαντοι ηθοποιοί τραγουδούν, χορεύουν και παίζουν ζωντανά επί σκηνής με δεξιότητα πιάνο, βιολί, κιθάρα, ακορντεόν, κρουστά και μουσικό πριόνι

    Περισσότερες πληροφορίες
    Απαγορεύεται η μουσική

    Λόγω της θερμής ανταπόκρισης, συνεχίζεται από τον Οκτώβριο η περσινή επιτυχία της ομάδας Κοπέρνικος "Απαγορεύεται η μουσική", με καθημερινές παραστάσεις για σχολεία και κυριακάτικες παραστάσεις για το κοινό.Πρόκειται για μια παράσταση με πρωτότυπη μουσική και τραγούδια που ερμηνεύονται ζωντανά επί σκηνής.
    Περισσότερες πληροφορίες
    Και για τα δύο έργα γίνονται καθημερινές πρωϊνές παραστάσεις για ομάδες και σχολεία με κόστος συμμετοχής ανά άτομο 5 ευρώ και Κυριακάτικες για ενήλικες και παιδιά με κόστος συμμετοχής 10 και 8 ευρώ ανά άτομο αντίστοιχα.
    Πληροφορίες:
    Παραστάσεις για σχολεία: τηλ.210-8665144, 210-8674657, (Δευτ-Παρ 9.30-15.30)
    Κυριακάτικες παραστάσεις:
    Προπώληση εισιτηρίων από 28 Σεπτεμβρίου www.ticketservices.gr - 210 7234567, Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου) Δ-Π 9-5 Σάββατο 9-3 και στο εκδοτήριο της Μουσικής Βιβλιοθήκης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών Δε-Πα και Κυριακή 10-4.
    Εκπαιδευτικά προγράμματα για ομαδικές επισκέψεις σχολείων
    Ακούω-Βλέπω-Παίζω

    Μια διαδραστική ξενάγηση τη Βιβλιοθήκη κατά την οποία τα παιδιά θα γνωρίσουν και θα εξοικειωθούν με τους χώρους και το υλικό της μέσω δραστηριοτήτων και παιχνιδιών με βιβλία, μουσικά όργανα, ζωντανή μουσική, ζωγραφική και προβολές. Για μαθητές νηπιαγωγείου και Α'-Δ' Δημοτικού.
    Ακοω-Βλέπω-Εξερευνώ

    Βιωματική ξενάγηση στην οποία τα παιδιά θα γνωρίσουν τους χώρους της μεγαλύτερης μουσικής βιβλιοθήκης της χώρας. Κυνήγι θησαυρού, παιχνίδια, προβολές πλαισιώνουν τη δημιουργική επαφή με το υλικό της Βιβλιοθήκης.
    Για ομαδικές επισκέψεις σχολείων. Κόστος συμμετοχής ανά μαθητή: 3 Ευρώ
    Πληροφορίες και κρατήσεις: 210-7282553
    Συναυλίες στη Μουσική Βιβλιοθήκη

    Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015, 20:30
    Ο σύλλογος "Φίλοι Οινουσσών" διοργανώνει συναυλία με τραγούδια από την Ελλάδα την Ισπανία, Πορτογαλία, Κάτω Ιταλία και την Κύπρο.
    Τραγούδι: Kλεονικη Δεμίρη
    Πιάνο: Nεοκλής Νεοφυτίδης
    Εικαστική παρέμβαση: Ζάννα Αρτέμη
    Πρόσφατα Αποκτήματα
    Βιβλία

    Χαλδαιάκης, Αχιλλεύς (επιμ.) Ανατολής το Περιήχημα (τεύχος 1). Αθήνα: Σταμούλης. 2014. ISSN 24079286.
    >>


    Μυλωνάς, Κώστας. Μελοποιημένη Ποίηση: ένας αμφιλεγόμενος γάμος. Αθήνα: Κέδρος, 2015. ISBN 9789600446029.
    >>

    Αρχείο Θεσσαλικών Μελετών. Αφιέρωμα στον Γιάννη Μουγογιάννη. Βόλος: Περιοδική έκδοση της εταιρείας Θεσσαλικών ερευνών , 2014. ISSN 11055936.
    >>
    Blanco Borelli, Melissa (edit.). The Oxford Handbook of Dance and the Popular Screen . Oxford: OUP, 2014. ISMN 979019897827.
    >>

    Burt, Ramsay. The Male Dancer. Bodies, Spectacle, Sexualities. London: Routledge, 2007. ISBN 9780415975759.
    >>
    Carlson, Marvin. Theatre: a very short introduction. Oxford: OUP, 2014. ISMN 9790199669820.
    >>
    George- Graves, Nadine (edit.). The Oxford Handbook of Dance and Theater. Oxford: OUP, 2015. ISMN 9790199917495.
    >>
    Poignault, Rémy (edit.) Présence de la danse dans l’antiquité. Présence de l’antiquité dans la danse. Actes du colloque tenu à Clermont-Ferrand (11-13 décembre 2008). Clermont-Ferrand : Centre de recherches A. Piganiol- Présence de l’antiquité, 2013. ISBN 9782900479179.
    >>
    Παρτιτούρες
    [Κυριακάκης, Γιώργος] Kyriakakis, Giorgos. Gloria (2011): für sieben Stimmen. Brühl: Gravis, 2011. ISMN M205717292.
    Κουκουναράς, Στέλιος. Symphonie no. 1 [s.l]: Mari, 2015.
    Μυλωνάς, Κώστας. Δυο Λαϊκές Σουίτες για 2 κιθάρες . Αθήνα: Παπαγρηγορίου- Νάκας, 2012. ISΜN 9790691513392.
    [Μάζης, Σπύρος] Mazis, Spiros. Three children songs for voice and piano . Greece, 2014.
    Bach, J. S. Kantaten zum 2. und 3. Ostertag. Bärenreiter: Kassel, 2012. ISMN 9790006461387

    Ηχογραφήσεις

    Beethoven, L. van. Violin sonatas. Leonidas Kavakos (vn), Enrico Pace (pn). Decca, 2012. 4783523.
    Caccini, Giulio. L’Euridice. Concerto Italiano, Rinaldo Alessandrini (cond.). Naïve, 2013. GP 30552.
    Mozart, W. A. Le nozze di Figaro . MusicAeterna, T. Currentzis (cond.). Sony Classical, 2014.8883709262.
    The Graham Rogers Collection of Jazz & improvised music
    Δωρεά Gerrard F. Rogers

    Η Βιβλιοθήκη απέκτησε πρόσφατα την πλούσια συλλογή ηχογραφήσεων μουσικής τζαζ και αυτοσχεδιασμού σε CD που είχε στη κατοχή του ο συλλέκτης Graham Rogers ο οποίος απεβίωσε τον Δεκέμβριο του 2013. Αναγνωρίζοντας το έργο και την υποδομή της Βιβλιοθήκης ο αδελφός του συλλέκτη Gerrard Rogers δώρισε τη συλλογή σε αυτήν έτσι ώστε να είναι διαθέσιμη στο ευρύ κοινό που ενδιαφέρεται για αυτού του είδους τη μουσική. Η συλλογή ηχογραφήσεων συνοδεύεται από ενα μεγάλο αριθμό βιβλίων σχετικών με τη τζαζ μουσική τα οποία επίσης κατείχε ο Graham Rogers στη συλλογή του.
    Δείτε εδώ περιγραφή και ιστορικό για τη συλλογή και τον δημιουργό της όπως συντάχθηκε από τον δωρητή.
    Αρχείο Πέτρου Πετρίδη
    1892-1977
    Τον Απρίλιο του 2015 περιήλθε στην κατοχή της Βιβλιοθήκης το Αρχείο του γνωστού συνθέτη, μαέστρου και ακαδημαϊκού, Πέτρου Πετρίδη.

    Ο Πέτρος Πετρίδης γεννήθηκε στη Νίγδη της Καππαδοκίας το 1892. Φοίτησε στο Ζωγραφειο Γυμνάσιο και στο Ροβέρτειο Κολλέγιο της Κωνσταντινούπολης, ενώ παράλληλα ξεκίνησε και ιδιωτικά μαθήματα πιάνου. Το 1911 μετέβει για σπουδές στο Παρίσι όπου διέμεινε αρκετά χρόνια της ζωής του και παράλληλα εργάστηκε ως μουσικοκριτικός συνεργαζόμενος με αρκετές ελληνικές εφημερίδες. Το 1958 εξελέγη μέλος της Γαλλικής Ακαδημίας Καλών Τεχνών και ένα χρόνο αργότερα εξελέγη τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών. Πέθανε στην Κηφισιά το 1977.
    Το Αρχείο του περιλαμβάνει χειρόγραφες
    παρτιτούρες όλων των έργων του, Microfilm με τα περισσότερα έργα του, μικροφωτογραφημένα άρθρα και κριτικές, αποκόμματα τύπου, μετάλλια και Φωτογραφίες.
    Μίκης Θεοδωράκης
    90 χρόνια από τη γέννησή του

    Με αφορμή τα 90 χρόνια από γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη η Βιβλιοθήκη προσφέρει μια μικρή έκθεση-αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του.
    Η έκθεση που φιλοξενείται στο χώρο εξυπηρέτησης κοινού της Βιβλιοθήκης περιλαμβάνει κείμενα, παρτιτούρες, ηχογραφήσεις, φωτογραφίες και άλλο αρχειακό υλικό από το πλούσιο αρχείο του συνθέτη, που ο ίδιος έχει δωρίσει στη Βιβλιοθήκη.
    Avro Part
    80 χρόνια από τη γέννησή του

    Με αφορμή τα 80 χρόνια από τη γέννηση του Εσθονού συνθέτη θρησκευτικής μουσικής Avro Part η Βιβλιοθήκη φιλοξενεί στις προθήκες του χώρου εξυπηρέτησης κοινού επιλογή από ηχογραφήσεις, παρτιτούρες και βιβλία του συνθέτ