Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

ΑΛΗΤΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ

ΠΡΟΣΠΑΘΩ να κρατηθώ ήρεμος, να ξεπεράσω και εγώ μαζί με ΟΛΟΥΣ τους ΕΛΛΗΝΕΣ τα μύρια όσα προβλήματα, αλλά ΠΩΣ να πετύχω ηρεμία, όταν βλέπω σε τι χάλι μας έφεραν ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ τα τελευταία σαράντα χρόνια. Βέβαια, όλοι αυτοί οι άχρηστοι ΔΕΝ ξεφύτρωσαν από το πουθενά, ΕΜΕΙΣ τους στείλαμε εκεί που ήταν, και φροντίσαμε να τους κρατήσουμε για χρόνια, έτσι, να τους «χορτάσουμε».
Δε θυμάμαι και εγώ πόσες εκατοντάδες άρθρα έχω γράψει για τον μεγάλο ασθενή, τον μελλοθάνατο της χώρας μας, την ΥΓΕΙΑ.
Την ΥΓΕΙΑ, που ο κάθε ΑΣΧΕΤΟΣ, ο κάθε ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ υποβοηθούμενος από διαφόρων ειδών «ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ», την διέλυσε με ότι συνεπάγεται αυτό…. Από «ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ», «ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ» και ένα σωρό άλλα είδη φαγοποτιού, φτάσαμε στο σημείο ΣΗΜΕΡΑ, το 2015, σε μια Ευρωπαϊκή (τρομάρα μας) χώρα, να πεθαίνει ο κόσμος, η ακόμα χειρότερα, να ΘΕΛΕΙ να πεθάνει για να γλυτώσει από περαιτέρω εξευτελισμό.
Δείτε κύριοι «αρμόδιοι» μα είδηση, μια ιστορία που συνεχίζεται δηλαδή, και αν έχετε λίγη τσίπα….
Και η ιστορία αυτή Συνέλληνες, είναι ΜΟΝΟ η μια από τις πάρα πολλές…..

«ΠΑΤΡΑ: ΕΝΑΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΕΚΠΕΜΠΕΙ S.O.S…. «Θα πεθάνει το παιδί μου, με έφτασαν στα όρια μου….»
Ο πατέρας που πήγε να κάνει ευθανασία στην κόρη του…
Από το πρωί απεργία πείνας στο υπουργείο Υγείας μαζί με την Μαρία ξεκίνησε για δεύτερη φορά ο Νίκος Πουλκουρτζής
Να θυμίσουμε ότι η μικρή Μαρία, κόρη του κ. Πουλκουρτζή, έχει ταλαιπωρηθεί από το ελληνικό δημόσιο σε τέτοιο βαθμό που προ μηνών ο πατέρας της είχε φθάσει στο σημείο να ζητά ένεση να κάνει ευθανασία στο παιδί του. Στο πλαίσιο της περιστολής δαπανών στον χώρο της υγείας, έφτασαν στο σημείο να κόψουν φάρμακα και παροχές φαρμακευτικών υλικών από ένα παιδί που αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα υγείας.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο πατέρας του να αδυνατεί να καταβάλει το κόστος που απαιτείται μετά τις συνεχιζόμενες περικοπές σε παροχές υλικών και φαρμάκων, ενώ τίθεται σε άμεσο κίνδυνο ακόμα και η ζωή του παιδιού. Είναι χαρακτηριστικό πως ο πατέρας του παιδιού ζήτησε ένεση για να κάνει ευθανασία στο παιδί του, αφού ούτως ή άλλως το οδηγούν στο θάνατο.
Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο κ. Πουλκουρτζής έφθασε επίσης στο σημείο να μεταφέρει την κόρη του στο γραφείο του τότε Περιφερειάρχη Αποκεντρωμένης Διοίκησης προκειμένου να του δώσουν λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Η φαρμακευτική αγωγή και τα αναλώσιμα για την τροφή της Μαρίας που πάσχει από μία σπάνια ασθένεια είναι πανάκριβα. Όμως το ελληνικό κράτος εξακολουθεί να ταλαιπωρεί εδώ και πολλά χρόνια μία οικογένεια.
makeleio.gr»

ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΥΠΟΥΡΓΑΡΕΣ ΠΟΥ ΑΙΣΘΑΝΕΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ;
Κυκλοφορείτε ακόμα ελεύθεροι όλο ΘΡΑΣΟΣ όταν σας βαρύνουν εγκλήματα κατά ζωής, γιατί μην το παίζετε αθώοι, το ξέρετε πολύ καλά πως ευθύνεστε για πολλούς θανάτους. Κι όμως ΕΜΕΙΣ δε σας πήγαμε στη δικαιοσύνη, ΔΕΝ σας κυνηγήσαμε όπως θα έπρεπε να έχουμε κάνει…. ΦΤΑΙΜΕ, αλλά ως πότε θα τη γλυτώνετε; Να είστε σίγουροι, όχι για πολύ.
Περιμένω από τον νέο υπουργό, να κάνει πράξη αυτό που είπε, πως ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΦΥΛΑΚΗ. Περιμένω από τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ να παρέμβει, και να κάτσει στο σκαμνί ΟΛΟΥΣ εκείνους που ευθύνονται για τη ΔΙΑΛΥΣΗ της υγείας, για το ότι τα νοσοκομεία πλέον ΔΕΝ μπορούν να εγγυηθούν την ασφαλή νοσηλεία των ασθενών (σύμφωνα με τα λεγόμενα των ιδίων των γιατρών), ΟΛΟΥΣ εκείνους που ΕΦΑΓΑΝ και ΤΡΩΝΕ από φαρμακευτικές εταιρίες και από τις σάρκες των ασθενών..

Βασίλης Τσούγκαρης
tsougarisgnomi@gmail.com

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ
Η ΠΕΝΤΑΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ!

Πλούσιο φέτος το πρόγραμμα δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων του ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ στα Νέα Μουδανιά, όχι πως τις προηγούμενες χρονιές ήταν …. «φτωχότερο»!
Φέτος όμως, ο πήχης έχει ανέβει ακόμα πιο ψηλά, σε ένα πολύ πιο απαιτητικό πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί το Σάββατο 20, και την Κυριακή 21 Ιουνίου στο Δημοτικό Θέατρο των Μουδανιών.

Η σχολή χορού ΣΥΝΘΕΣΗ, ετοίμασε μια ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ παράσταση χορού που θα ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΟΥΣ.
Πρόκειται για τη μεταφορά του κλασικού παραμυθιού «Η Πεντάμορφη και το Τέρας», την οποία πολλοί είχαν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν από διάσημους χορευτές.
Αυτή τη φορά, η παράσταση αυτή παρουσιάζεται στα Νέα Μουδανιά, από τα παιδιά των Μουδανιών, που με τη βοήθεια των δασκάλων χορού, πιστέψτε με, δεν έχουν να ζηλέψουν σε ΤΙΠΟΤΑ τους μεγάλους χορευτές, τους επαγγελματίες.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, που τα τμήματα χορού της ΣΥΝΘΕΣΗΣ όπως έγραψα και παλαιοτερα ΣΑΡΩΝΟΥΝ τις διακρίσεις όπου και αν εμφανίζονται.
Βρέθηκα στις πρόβες και αυτό που αντίκρισα με εξέπληξε!

ΔΑΣΚΑΛΕΣ και παιδιά, να τα δίνουν πραγματικά ΟΛΑ, για να παρουσιάσουν κάτι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ .
Έχω δει τρεις φορές την παράσταση αυτή, και είμαι σίγουρος πως τα παιδιά, που τα μικρότερα είναι γύρω στα πέντε, θα μας αφήσουν άφωνους.
Αξίζουν συγχαρητήρια στις δασκάλες χορού, που μαθαίνουν πραγματικά αυτά που πρέπει και διδάσκουν πως με κόπο και θέληση μπορείς να καταφέρεις τα πάντα, στα παιδιά, που δε το βάζουν κάτω στις δυσκολίες, μα και στους γονείς, που όσο ήμουν στις πρόβες τους έβλεπα να καμαρώνουν, δίκαια άλλωστε, τα βλαστάρια τους.
Αυτό το Σαββατοκύριακο το ραντεβού μας είναι στο Δημοτικό θέατρο Μουδανιών, στην παράσταση του καλοκαιριού, «Η ΠΕΝΤΑΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣ».
Ώρα έναρξης 19:30, και η είσοδος είναι ελεύθερη.
Θα τα πούμε εκεί!

Βασίλης Τσούγκαρης
tsougarisgnomi@gmail.com

4 νέα βιβλία και αναμέσά τους το νέο βιβλίο της Κάρμεν Ρουγγέρη

divider

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ         ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ       ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ      ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φίλες και φίλοι
Από 10 Ιουνίου κυκλοφορούν 4 νέα βιβλία τα οποία θα βρείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία!
Επίσης θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους φίλους βιβλιοπώλες ότι από 1 Ιουνίου τα βιβλία μας μπορούν να τα προμηθεύονται αποκλειστικά και μόνο από μας γιατί καταργήσαμε τους μεσάζοντες (χονδρέμπορους).

Κάρμεν Ρουγγέρη - Παραμύθι χωρίς όνομα (με CD)


Κάρμεν Ρουγγέρη - Παραμύθι χωρίς όνομα (με CD)
βασισμένο στο ομώνυμο παραμύθι της Πηνελόπης Δέλτα

ΣΕΙΡΑ: ΔΙΑΒΑΖΩ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ – ΑΚΟΥΩ ΘΕΑΤΡΟ
Εικονογράφηση: Χριστίνα Κουλουμπή
Μουσική σύνθεση-ενορχήστρωση: Αντώνης Δελαπόρτας
Στίχοι και επιλογή τραγουδιών: Ανδρέας Κουλουμπής
ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ:
Λευτέρης Βασιλάκης, Αλέξανδρος Κομπόγιωργας, Κωνσταντίνα Λιναρδάτου, Νάντια Μητρούδη, Γιάννης Νικολάου,
Αμάντα Σοφιανοπούλου, Μυρτώ Χρυσανθοπούλου
ΔΕΙΤΕ ΤΟ, ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ

Φραουλίτσα η φραουλονεράιδα - Μια υπέροχη λιακάδα

Φραουλίτσα η φραουλονεράιδα - Μια υπέροχη λιακάδα
Συγγραφέας:Στέφανι Ντάλε
Εικονογράφος:Στέφανι Ντάλε
Μετάφραση:Μαρία Σούμπερτ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ

Μαγικά Πόνυ. Ιστορίες των 3 λεπτών

Μαγικά Πόνυ
Ιστορίες των 3 λεπτών
Εικονογράφηση: Στέφανι Ντάλε
Μετάφραση: Μαρία Σούμπερτ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ

Μικρά μολύβια - Μυστηριώδεις εξαφανίσεις στο νησί

Μικρά μολύβια
Μυστηριώδεις εξαφανίσεις στο νησί
Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ

 Δείτε όλες τις νέες κυκλοφορίες εδώ
Δείτε τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις εδώ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΟΡΓΗ 2015

Τελικά, κανένας δεν παίρνει χαμπάρι πόσο γρήγορα κυλά ο καιρός…. Πότε ξαναήρθε το καλοκαίρι, πότε έφτασαν οι μέρες για την εκδήλωση ΘΕΣΜΟ, τη Συναυλία για την Ελπίδα και τη στοργή, δεν το καταλάβαμε…
Σάββατο πρωί, και βρέθηκα στις εγκαταστάσεις του Κέντρου τέχνης Σύνθεση, για να τα πούμε λίγο με τον φίλο μου το Ζαφείρη, που για να πούμε και του στραβού το δίκιο, η πίεση που του ασκώ όταν πρόκειται να γίνει η εκδήλωση αυτή, δεν έχει προηγούμενο.
Έπεσα λοιπόν επάνω στις «πρόβες» των μουσικών, των παιδιών της Σύνθεσης που γίνονται στο studio του ωδείου, και δεν έχασα την ευκαιρία να φωτογραφίσω κάποιες «στιγμές».

Δε μπορώ φίλοι μου να σας περιγράψω τον ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ των παιδιών, την ΑΓΑΠΗ που βγάζουν για να είναι έτοιμα να μας ταξιδέψουν για μια βραδιά στον απέραντο κόσμο της μουσικής. Οι φωτογραφίες, δε μπορούν να περιγράψουν το ΚΕΦΙ, το ΜΕΡΑΚΙ των παιδιών αλλά κυρίως τα αισθήματα, τη ΘΕΛΗΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ προς το συνάνθρωπο. Και ξέρετε κάτι;
Τις ΙΔΙΕΣ εικόνες, τα ΙΔΙΑ συναισθήματα αντικρίζω όλα αυτά τα χρόνια που γίνεται η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ.
Θα επαναλάβω για πολλοστή φορά, πως τα παιδιά, αν και δεν είναι «επαγγελματίες» μουσικοί, στέκονται στην εκδήλωση με τρόπο ΜΟΝΑΔΙΚΟ, τέτοιο που ΔΕΝ τον συναντάμε ούτε στον επαγγελματικό χώρο.
Οι μέρες πλησιάζουν, η εκδήλωση φέτος θα γίνει το Σάββατο 27 Ιουνίου, στον γνωστό σε όλους χώρο, στο Αμφιθέατρο των Μουδανιών στις 21:00!
ΘΑ βρεθούμε για ακόμα μια χρονιά ΟΛΟΙ εκεί, για να καμαρώσουμε τα παιδιά του ωδείου και της σχολής χορού, και να δώσουμε μαζί τους, ΕΛΠΙΔΑ, ΣΤΟΡΓΗ, και ΑΝΘΡΩΠΙΑ!


Βασίλης Τσούγκαρης
tsougarisgnomi@gmail.com

Shadow Polmar UHF PMR - ΑΠΟ ΤΟ RADIO ELEKTRON

ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΜΕ!!! ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ, ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 41!!


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ 2314004163 / 6932239102!!

Shadow Polmar UHF PMR




ΦΟΡΗΤΟΣ ΑΣΥΡΜΑΤΟΣ PMR 446. 16ch 8+8 ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΣΗΜΑΤΟΣ, ΦΩΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΝΑΛΙΟΥ,ΕΥΚΟΛΗ ΧΡΗΣΗ,ΜΕΓΑΛΗ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ,ΠΛΗΡΗΣ ΦΟΡΤΙΣΗ ΣΕ 4 ΩΡΕΣ,ΣΤΙΒΑΡΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ,ΜΙΚΡΟ ΜΕΓΕΘΟΣ.
ΕΙΔΙΚΟ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, ΕΣΤΙΑΣΗΣ, ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΧΩΡΩΝ, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ, ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ
* MΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΕ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ, ΚΑΙ ΙΣΧΥΗ  ΜΕΧΡΙ 2 WATT ΓΙΑ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΧΡΗΣΗ( OFSET,TONE ENCODER /DECODERΕ /WIDE,NARROW)
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΑΣ.
(ΡΩΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑΣ)

Features

Ultra-small size design
Easy to use
Monitor function
3,7V/1200mAh Li-ion battery
PC functions manageable:
- 50 CTCSS and 83 DCS codes
- Squelch treshold level
- TOT (Time-Out-Timer) function
- BCL (busy channel lock) function
Power Save function

Supplied with: 3,7V/1200mAh Li-ion battery, battery charge, microphone/earphone, belt clip, italian and english user manual

ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΒΟΡΙΑ

ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΒΟΡΙΑ
ΧΡΥΣΗΙΔΑ ΔΗΜΟΥΛΙΔΟΥ
Κατηγορία : Λογοτεχνία
Σειρά : Ελληνική λογοτεχνία
Ημ. Έκδοσης : 21/05/2015
Σελίδες : 592
Ηλικία : 18+
ISBN: 978-618-01-1176-7
ISBN Ebook: 978-618-01-1177-4
Σχήμα: 14 x 21 cm
Βιβλιοδεσία : ΑΔΕΤΟ
Μορφή ebook : ePUB
Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ονομάζομαι Δάμος Χαρμίνης και θα σας διηγηθώ τη ζωή μου ξεκινώντας δωδεκάχρονο παιδί από τη Θεσσαλονίκη του 1970, όπου ένα γεγονός πάγωσε μέσα μου κάθε συναίσθημα και με μετέβαλε αργότερα σε «μάτι του βοριά», που σάρωσε ζωές και κρεβάτια πολλών γυναικών.
Πέρα από αυτό, θα αναφερθώ σε πολιτικά σκάνδαλα, στη σκοτεινή πλευρά της νύχτας και των ναρκωτικών, στον πόλεμο των νυχτερινών κέντρων, όπως τον έζησα, στη μάστιγα του αιώνα, το aids, στις άγριες νύχτες μου τη δεκαετία 1980-1990 στη Μύκονο, τότε που το νησί ήταν ο απόλυτος παράδεισος και υπήρχαν μόνο χρυσαφένια άμμος, θάλασσα, ουρανός και γυμνοί άνθρωποι.
Η γλώσσα που χρησιμοποιώ είναι πολύ σκληρή και στις σκηνές που περιγράφω, κυρίως πάνω στο κρεβάτι μου, υπάρχει ωμός ρεαλισμός, έτσι ακριβώς όπως τα έκανα, χωρίς κανένα απαγορευτικό και χωρίς τον λυρισμό που ίσως απαιτεί ένα λογοτεχνικό βιβλίο. Δεν είμαι συγγραφέας. Είμαι ένας άντρας που βίωσα με πάθος τα λάθη μου.
Αν το μετάνιωσα; Αν καταστράφηκα; Αν δικαιώθηκα; Θα το μάθετε στο τέλος. Ένα είναι σίγουρο. Για να διαβάσεις τη ζωή μου, πρέπει να μπορείς και να την αντέξεις…
Δ. Χ.

ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΚΗ ΖΕΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΚΥΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟ


Γιορτινή εκδήλωση με αφορμή την έκδοση του Μικρού πρίγκιπα σε μετάφραση της Άλκης Ζέη
και εικονογράφηση του Αλέξη Κυριτσόπουλου
Όταν η Άλκη και ο Αλέξης συνάντησαν τον Μικρό Πρίγκιπα
Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015 στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Λίγα βιβλία έχουν αγαπηθεί τόσο σε αυτόν τον κόσμο όσο ο Μικρός Πρίγκιπας του Αντουάν ντε Σεντ-Εξιπερί. Η τρυφερή ιστορία ενός μικρού αγοριού από άλλο πλανήτη, ενός πρίγκιπα που αισθάνεται τόσο μόνος που αποφασίζει να προσγειωθεί στη Γη και να αναζητήσει φίλους, όχι μόνο ανάμεσα στους ανθρώπους, αλλά και στα ζώα και στα φυτά, μάγεψε μικρούς και μεγάλους αναγνώστες από την πρώτη στιγμή.
Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ παρουσιάζουν την πιο τρυφερή εκδοχή του, σε απόδοση της σπουδαίας Άλκης Ζέη και εικονογράφηση του μοναδικού Αλέξη Κυριτσόπουλου, και με μεγάλη χαρά σας προσκαλούν να συναντήσετε τους δημιουργούς της, αλλά και να ξαναγίνετε για λίγο παιδιά, την Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015, στις 8 το βράδυ στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα).
Πώς είναι να εξημερώνεις ανθρώπους και ζώα και να κάνεις φίλους χωρίς να μιλάς απαραίτητα τη γλώσσα τους; Σε μια εποχή που η φιλία με ανθρώπους που δεν μιλάμε την ίδια γλώσσα έχει γίνει πιο σημαντική από ποτέ, ο Μικρός Πρίγκιπας, αυτό το συμβολικό παραμύθι που «διδάσκει» την ανθρωπιά και τον σεβασμό στη διαφορετικότητα γίνεται επίκαιρο όσο ποτέ πριν.
Η τρυφερή γραφή της Άλκης Ζέη, που πρωτοσυνάντησε τον ήρωα του Εξιπερί το καλοκαίρι του 1967, έρχεται να συναντήσει τις υδατογραφίες του Αλέξη Κυριτσόπουλου, εικόνες που μένουν ανεξίτηλες στο μυαλό καθώς η ομορφιά τους συναγωνίζεται την αίσθηση οικειότητας και ηρεμίας που αποπνέουν, αυτή την ανάμνηση και τη σύνδεση με την παιδική ηλικία που αν και αφήσαμε πίσω, πάντα νοσταλγούμε.
Σας περιμένουμε, μικρούς και μεγάλους, για να χαζέψουμε τ’ άστρα με τους δύο σπουδαίους δημιουργούς και συνεργάτες μας, την Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015, και για να ευχηθούμε όλοι μαζί ένα όμορφο και ξένοιαστο καλοκαίρι.
Ο Μικρός πρίγκιπας, το γνωστότερο έργο του Γάλλου συγγραφέα και πιλότου Αντουάν ντε Σεντ-Εξιπερί, έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 250 γλώσσες. Έχει συμπεριληφθεί στη λίστα με τα σημαντικότερα βιβλία του 20ού αιώνα που συνέταξε το 1999 η εφημερίδα Le Monde, ενώ ψηφίστηκε ως το καλύτερο βιβλίο του 20ού αιώνα στη Γαλλία.
Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ μόλις κυκλοφόρησε μια νέα αριστουργηματική έκδοση του διάσημου βιβλίου, σε μετάφραση της Άλκης Ζέη και εικονογράφηση του Αλέξη Κυριτσόπουλου. Μια συλλεκτική έκδοση που δεν πρέπει να λείπει από καμία βιβλιοθήκη.

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 118, 11472 ΑΘΗΝΑ
Τ: 211 3003580, F: 2113003581, E: polychoros@metaixmio.gr
WWW.METAIXMIO.GR/POLYCHOROS
Βρείτε μας στο facebook
ΩΡΑΡΙΟ:
Δευτέρα-Παρασκευή: 9:00-21:00
Σάββατο: 09:00-15:00
Δείτε ΕΔΩ πώς μπορείτε να έρθετε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ.

"CARPE DIEM" - Μία νύχτα για τη Μουσική Μνήμη και Ουτοπία

“CARPE DIEM” - Μία νύχτα για τη Μουσική Μνήμη και Ουτοπία
Τετάρτη 17 Ιουνίου // ώρα 21.00
Μονή Λαζαριστών
Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2015 παρουσιάζονται δύο συναυλίες, με αφορμή την ολοκλήρωση δύο δισκογραφικών παραγωγών από τη γερμανική εταιρία Carpe Diem. Για την πραγματοποίηση τους ήρθαν κοντά 9 διεθνώς αναγνωρισμένοι μουσικοί.
Η βραδιά θα ανοίξει με την δισκοπαρουσίαση του cd “Mneme”, με το σύνολο παλαιάς μουσικής της Μεσογείου Εx Silentio, το οποίο φιλοξενεί την τραγουδίστρια Θεοδώρα Μπάκα. Η "Μνήμη" περιλαμβάνει κοσμική μουσική του Μεσαίωνα από την Νότια Ευρώπη καθώς και παραδοσιακή μουσική της Ανατολικής Μεσογείου.
Στη συνέχεια θα γίνει η παρουσίαση του μουσικού έργου «Udopia» του Θύμιου Ατζακά το οποίο και πρωτοπαρουσιάζεται στη Θεσσαλονίκη, λίγες μόλις εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση του και την ψηφιακή του αποτύπωση σε επερχόμενο cd, και πάλι από την Carpe Diem
.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Νέος τίτλος: ΠΑΝΤΟΥ, του Γιώργου Βέη

♪ Guitar Clinic με τον Βασίλη Μερζιώτη ♪

O Bασίλης Μερζιώτης είναι κιθαρίστας, ερμηνευτής, συνθέτης & στιχουργός. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Η προσωπική του δισκογραφία αποτελείται από 2 albums «Σαν ξωτικό», «Χορεύεις με το διάβολο» και 2 singles «Άνοιξέ μου», «Μ’αγγίζεις». Στη μουσική του πορεία έχει συνεργαστεί με άλλους Έλληνες μουσικούς (Β.Καζούλης, Γ.Νταλάρας) αλλά και με ονόματα του εξωτερικού όπως τη μπάντα του Alice Cooper και τον Vic Martin, στενό συνεργάτη του Gary Moore. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος σε διάφορα ροκ & μπλουζ σχήματα: Σκιές, Γένεσις, Megavat, After Hours. Διδάσκει ηλεκτρική & ακουστική κιθάρα (μέθοδος Berklee), συνεργάζεται επίσης με το Αγγλικό London College of Music (L.C.M / G.I.T)



Website
Email
Facebook
YouTube
Twitter
Copyright © 2014, BON STUDIO SA, All rights reserved.
Διεύθυνση:
Κεντρικά Γραφεία Ζαΐμη 6 – 106 83 – Αθήνα Τηλ: 210 3809605 – 8, 210 3302059-62 Fax: 210 3845755

International Conference in Austria

Call for Proposals
International Conference in Austria
December 17 - 21, 2015

Theatre - Dance - Music - Visual & Multimedia Art - Arts administration - Performing Arts Training -
Theatre Design & Technology
The conference is open to performing arts practitioners and researchers from different countries: performing arts academics, arts educators and teachers, performers of various genres and techniques, theatre directors, dancers and choreographers, arts administrators and producers, musicians, stage designers costume designers, mask makers, multimedia artists, scriptwriters, playwrights, theatre critics, arts journalists, etc.
The conference offers a wonderful chance for performers, performing arts educators and teachers
to demonstrate their methods and techniques to the international audience. Presentation formats:
- practical workshop/master class
- work in progress/work demonstration
- performance fragment not requiring special technical conditions
- interactive talk/lecture/discussion
- photo/video demonstration
- exhibition
- research presentation
- other way of demonstration offered by Speaker/Presenter can be considered.
The conference will take place at the XV century castle in one of the most beautiful regions of Austria, surrounded by nature.
Everything is organized for the group at the territory of the castle - conference space, comfortable accommodation and full board.
The conference working language is English. For event details,submission guidelines for Presenters & Speakers and
practical details, please view http://www.performingartsconference.org/

♪ Guitar Clinic με τον Βασίλη Μερζιώτη ♪

O Bασίλης Μερζιώτης είναι κιθαρίστας, ερμηνευτής, συνθέτης & στιχουργός. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Η προσωπική του δισκογραφία αποτελείται από 2 albums «Σαν ξωτικό», «Χορεύεις με το διάβολο» και 2 singles «Άνοιξέ μου», «Μ’αγγίζεις». Στη μουσική του πορεία έχει συνεργαστεί με άλλους Έλληνες μουσικούς (Β.Καζούλης, Γ.Νταλάρας) αλλά και με ονόματα του εξωτερικού όπως τη μπάντα του Alice Cooper και τον Vic Martin, στενό συνεργάτη του Gary Moore. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος σε διάφορα ροκ & μπλουζ σχήματα: Σκιές, Γένεσις, Megavat, After Hours. Διδάσκει ηλεκτρική & ακουστική κιθάρα (μέθοδος Berklee), συνεργάζεται επίσης με το Αγγλικό London College of Music (L.C.M / G.I.T)



Website
Email
Facebook
YouTube
Twitter
Copyright © 2014, BON STUDIO SA, All rights reserved.
Διεύθυνση:
Κεντρικά Γραφεία Ζαΐμη 6 – 106 83 – Αθήνα Τηλ: 210 3809605 – 8, 210 3302059-62 Fax: 210 3845755
ArtTravel
Όλα σε μια ανάρτηση.
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​1
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​2
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​3

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​4

ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ ΘΑΛΑΣΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3
ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΑΘΗΝΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015 / 0400 UTC

- ΑΝΕΜΟΙ: ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΠΟΦΟΡ
- ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑΛΑΣΣΑΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: ΟΙ ΡΙΠΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 40 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ
ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ
ΕΩΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΤΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ

ΜΕΡΟΣ 1
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΜΙΑ
ΜΕΡΟΣ 2
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ 16-06-15/21 UTC
ΧΑΜΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1003 ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΥΨΗΛΕΣ 1018 ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ
ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΥΝΗΣBAΑ
ΜΕΡΟΣ 3
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΜΕΧΡΙ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 04 UTC
ΒΟΡΕΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ 6 Η 7 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 5 Η 6. ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΩΣ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6
ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ
ΕΩΣ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΝΟΤΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΓΡΗΓΟΡΑ
ΜΠΟΥΤ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5
ΑΡΓΟΤΕΡΑ 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ.
ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΓΡΗΓΟΡΑ
ΜΕΛΙΤΑ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ 6 Η 7 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 5 Η 6.
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΩΣ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ
ΓΚΑΜΠΕΣ
ΒΟΡΕΙΟΙ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΣΙΔΡΑ
ΚΥΚΛΩΝΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΠΑΤΡΑΙΚΟΣ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ
Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΟΠΙΚΑ
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΥΘΗΡΩΝ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 23.00 ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ
5 Η 6 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 ΓΡΗΓΟΡΑ 4 ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΤΑΥΡΟΣ
ΚΥΚΛΩΝΙΚΟΙ 4 ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΒΟΡΕΙΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΔΥΤΙΚΟΙ.
ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΔΕΛΤΑ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΩΣ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΡΟΥΣΕΙΝΤ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΡΟΔΟΥ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 4.
ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΑΡΠΑΘΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ.
ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΙΚΑΡΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ.
ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΑΜΟΥ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ. ΗΡΕΜΗ
Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΣ ΕΥΒΟΙΚΟΣ
ΒΟΡΕΙΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΙ. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΣΤΕΝΟ ΚΑΦΗΡΕΑ
ΒΟΡΕΙΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4 ΑΡΓΟΤΕΡΑ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΡΑΚΙΚΟ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5. ΗΡΕΜΗ
Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΓΡΗΓΟΡΑ
ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4 ΑΡΓΟΤΕΡΑ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΓΡΗΓΟΡΑ

ΜΑΡΜΑΡΑ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4. ΗΡΕΜΗ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ.
ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΚΥΚΛΩΝΙΚΟΙ 5 . ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΚΥΚΛΩΝΙΚΟΙ 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ
ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 12 ΩΡΕΣ
ΔΕΝ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος (2 ημερών)

ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ
ΤΗΝ ΤEΤΑΡΤΗ 17-06-2015 / 0600 ΤΟΠΙΚΗ

ΜΕΡΟΣ 1
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 17-06-2015
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΗ ΘΡΑΚΗ, ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΜΕ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ.
ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ, ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΡΧΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΟΜΩΣ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ. ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΘΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΕ ΒΟΡΕΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΝ ΣΤΑ 4 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 18 ΕΩΣ 32 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ 2 ΜΕ 3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΟΜΩΣ ΣΤΙΣ ΒΟΡΕΙΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 19 ΕΩΣ 34 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ 3 ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 19 ΕΩΣ 35 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 3 ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΙΘΡΙΟΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 22 ΕΩΣ 34 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΙΘΡΙΟΣ. ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 3 ΜΕ 4 ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 20 ΕΩΣ 33 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 2 ΜΕ 3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΑΤΤΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΙΘΡΙΟΣ. ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 22 ΕΩΣ 34 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ Η ΜΕΓΙΣΤΗ 2 ΜΕ 3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΡΧΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΟΜΩΣ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 20 ΕΩΣ 32 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΜΕΡΟΣ 2
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 18-06-2015
ΚΑΙΡΟΣ: ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ, ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟ
ΑΙΓΑΙΟ. ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΕΙΣ. ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΡΧΙΚΑ ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ ΚΑΙ ΑΡΓΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ Η ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΜΕ 6 ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΣΤΗΝ
ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 3 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΕΩΣ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΣΕ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΠΤΩΣΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΒΟΡΡΑ ΠΡΟΣ ΝΟΤΟ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΣΕ ΠΤΩΣΗ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ, ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ.